Alle innlegg Sukkerforum

villsvinfillet ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 19:24

har sett villsvinfillet i frysedisken i butikken min, og lurer om noen vet hvordan det kan lages? utrolig glad i vilt så jeg har lyst å prøve.

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 20 juli 19:26

http://www.bowhunting.net/susieq/boar.htm

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 20 juli 19:36

Laget det med mørkt øl (bayer), for mange år siden. Var skikkelig snadder :)

Skjult ID on. 20 juli 19:59

www.google.com

(mann 50 år fra Hedmark) on. 20 juli 20:12 Privat melding

@Voksenmann, som grytestek?

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 20:23

@ skjult ID: jeg har aldri sett en villsvin en gang. har man ingen anelse hvordan kjøttet er eller smaker så er det vanskelig å google. det er mange menn som er jegere og de hadde jeg håp å høre fra.

Taz, mye rart der men Wild Boar Roast Sherwood Forest hørtes nydelig ut..... kanskje jeg kan marinere kjøttet i øl i forkant? hadde det virket bra?

noen som vet hva temperaturen bør være inni kjøttstykket for at den skulle vært stekt men ikke tørr?

(mann 50 år fra Hedmark) on. 20 juli 20:42 Privat melding

Opp mot 65 grader for svin, ikke mer. La det hvile litt før du skjærer opp. Det som er rosa blir fort hvitt

Skjult ID med pseudonym kit on. 20 juli 21:12

Kan det ikke være noen litt kjedelige parasitter i villsvin som tilsier å varmebehandle det bra? Trikiner, eller noe sånt?

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 21:17

takker servus :)

Skjult ID on. 20 juli 21:18

omg....bruk lykken å prøv deg frem,e så lei av folk som skal gjøre matlaging så veldig innviklet...

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 21:23

innvinklet? stilte 2 enkle spm. og lykke med kjøtt til mange hundre kr per kilo liker jeg dårlig. enklest er å spørre om noen få enkle råd så man vet hvor man står. derfra kan jeg ta lykken min og 15 år på kjøkkenet ;) nå vet jeg alt jeg trenger å vite og jeg tror det blir en nydelig middag til helga :D

(mann 50 år fra Hedmark) on. 20 juli 21:37 Privat melding

Så kan du jo gi meg pepper om det ble mislykket, haha;-)

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 21:40

hehehehe....
servus, jeg skal i hvertfall informere hvordan det gikk. så vi kan lære noe av det også.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 20 juli 21:48

I gryte, Servus. Kjøpte 20 kilo, for gud herrans mange år siden. Husker ikke lenger, hvordan jeg ellers tilberedte det.

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 20 juli 21:53

må ikkje ete formykje av det,da blir ein litt vill i.....ja dere veit:)

Skjult ID med pseudonym VissVass on. 20 juli 21:54

Villsvin er flott kjøtt:) Gjør akkurat som du gjør med gris. Ribbe, spareribs...bare pass på å varmebehandle godt siden det er vilt. Kan være trikiner i kjøttet. Kos deg:)

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 20 juli 22:00 Privat melding

Blir kjøttsugen at dette matpratet deres!

(mann 41 år fra Oslo) on. 20 juli 22:01 Privat melding

Var det kjøtt du ønsket kjære?? *rrrrrrrrrrrrrrr*

;-D

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 22:03

nå husker jeg disse tri... whatever. skal ikke alt kjøtt som selges i butikker være testet for denne pesten? finner ikke i hvilken temperatur dør dem....

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 22:04

jeg fant jeg fant 68 grader!

Skjult ID med pseudonym **Milla** on. 20 juli 22:05

Oh yeah, baby! :P *vann i munnen*

Skjult ID med pseudonym VissVass on. 20 juli 22:06

Mest sannsynlig er de nok fri for trikiner når de selges over disk. Men vær på den sikre siden og stek/kok som man vanligvis gjør så er det jo safe:) Villsvin er jo en delikatesse faktisk.

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 22:13

skulle ha en helstekt villsvin over et bål..... gledet meg som en unge. bare det var umulig å fange dyret og det ble en "vannlig" gris istedenfor.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 20 juli 22:15

Hmm. Må være noe galt med hodet mitt. Leste "mannlig" gris, der :) Mye lettere å fange, i hvert fall!

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 22:19

dem finnes på hvert eneste gate ;) ikke denne typen svin jeg mente, nei...

men seriøst.... langt innover poslke skoger, ut mot en nasjonalpark, sør vest (mest vest) fra gdansk. de har jo bisoner der, men de kunne ikke fange en stakkars villsvin...

(mann 50 år fra Hedmark) on. 20 juli 22:28 Privat melding

Teperaturen stiger noen grader etter du har tatt det ut og legger folie over i 15-20 min, hvis du er redd for triko..trikiner. Tror du er safe med det kjøttet ;-)

Skjult ID med pseudonym et under on. 20 juli 22:40

skal handle på fredag. hmmmm ..... spent, spent, veldig spent!

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 20 juli 22:41

*gives Milla something to bite on*

you go girl.....

Skjult ID med pseudonym **Milla** on. 20 juli 22:52

*mmmm, my precious....* :P

Skjult ID med pseudonym clementine on. 20 juli 23:50

Kjøpte også villsvin for mange år siden. Stekte det som en vanlig filet og hadde sopp stuing ved siden av. Smakte ikke noe annerledes enn vanlig svin. Fikk etterpå vite at det drives villsvin oppdrett og da spiser de jo ikke det som de ville spiser.Trøfler bl.a blir nok ikke oppdretts svinet foret med. Og da blir forskjellen egentlig ikke merkbar bare på prisen.
Så jeg ville prøvd å finne ut om det er ekte eller jukse villsvin før du kjøper ;-))

Skjult ID med pseudonym et under to. 21 juli 10:41

ååååå? villsvin oprett? da er det ikke vilt lenger.... meninga er jo at dem skal være ville. kjøttet var i frysedisken ved siden av antilopefillet, så jeg håper det er "ekte vilt" men skal undersøke først.

Skjult ID med pseudonym et under to. 21 juli 12:47

hmmm..... gourmandises!

men jeg tenkte å marinere i mørk øl som foreslått ovenfor. så ta denne oppskriften med å steike hel i ovnen, Wild Boar Roast Sherwood Forest fra linken til Taz. men jeg må jo ha laurbærblad og enebær ned i sausen det skal steikes i. tenkte at kraftig mørk øl er jo nok krydder. men sausen må smake noe da. disse laurbærblad og enebær gir en nydelig søt-bitter aktig smak og passer bra til alt rødt kjøtt. gjør smaker litt mer høstaktig. tenker å droppe majoran og estragon under steketiden men ha det i når jeg avrunder sausen.

(mann 50 år fra Hedmark) to. 21 juli 13:06 Privat melding

Det høres ut som en knall oppskrift! Vann i munn.........

Skjult ID med pseudonym et under to. 21 juli 13:09

takker Servus! servus er forresten "hei" på ungdomspråket på 60-70 tallet der jeg kom fra.

selskapet ble flyttet til neste helg :( da må jeg vente i spenning enda langer....

Skjult ID med pseudonym ruggen to. 21 juli 14:22

Les litt i dine gamle Asterix-blader og se om du finner noen triks til tilberedningen der.

Tilberedningen er på samme måte som for gris, men det egner seg med litt annet tilbehør (av typen man bruker til viltkjøtt).
Jeg har selv spist endel villsvin i Italia, og det smaker som en blanding av gris og viltsmak. Omtrent midt mellom gris og hjort, kan du si.

Skjult ID med pseudonym servus67 to. 21 juli 20:11

@et under,
betyr det samme idag!
Da har du reist et stykke, og for noen herlige biler de lager der....

Skjult ID med pseudonym et under fr. 22 juli 14:04

hehehehe.....

"for noen herlige biler de lager der" hehehehe.... kan man skylde forskjeller i def av ordet "herlig" på kulturforskjeller? hehehe... men de lages ikke lenger så vidt jeg vet.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann fr. 22 juli 14:05

Fetisj for polsk Fiat?:)

Skjult ID med pseudonym servus67 fr. 22 juli 23:23

@et under, da brukes ordet i flere land.
Bilene lages idag mensann...men lenger syd-vest enn Polen:-)
Og det er hverken blått eller hvitt i flagget.....men samma det:))

Skjult ID med pseudonym et under lø. 23 juli 00:16

takk for opplysningen servus :)

Skjult ID med pseudonym et under ti. 26 juli 18:46

nå kan melde at grisen er nok ikke oppdrett. den kom til norge fra de dypeste, møkeste polske skoger.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 26 juli 18:48

Oj, full av bequerel fra Tsjernobyl. Kanskje den lyser opp på tallerkene i mørket? Cool :)

Skjult ID med pseudonym et under ti. 26 juli 19:03

ingen som har død av å spise vilt eller sopp der kun av tsjernobyl.