Alle innlegg Sukkerforum

Dødsstraff for å drepe 90 stk ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym max-mekker lø. 23 juli 2011 16:00

Burde det ikke være dødsstraff for å drepe nesten 100 mennesker ?
Straffen han som har drept 100 stk nå vil få i de Rødgrønnes-land er 21 år i fengsel, dvs 12-13 "virkelige" år i en celle med tv, internett, mnd.lønn fra våre folkevalgt (som nordmenn har stemt inn på stortinget), + diverse andre fasiliteter...
Er han heldig så kan han sikkert få sone ute i Østfold på det nye luksusfengselet til AP-Storberget....
Det er helt sjukt alt sammen. Alt som har skjedd...

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 23 juli 2011 16:02

Nei selvagt skal det ikke være det!

Mannen vil forøvrig få 21 års forvaring, med fornying hvert 5 år etter dette. Han kommer garantert til å sitte inne de neste 40 åra, eller til han blir tatt av dage.

Les deg opp på straffeloven før du begynner å lire av deg.

(mann 40 år fra Oslo) lø. 23 juli 2011 16:04 Privat melding

Uansett vil det aldri finnes en straff som rettferdiggjør de handlingene som nå er utført, og er det riktig å ta et liv som har tatt liv? Jeg stiller meg skeptisk til det. Selv om man skulle dømt vedkommende som har gjort det til dødsstraff vil det aldri gi livet tilbake til de som mistet det. MEN; jeg skjønner helt klart problemstillingen.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 23 juli 2011 16:11

Fyren burde vel heller håpe på at han må tilbringe resten av livet i isolat - tviler i hvert fall veldig på at han kan føle seg spesielt trygg verken på gata eller i selskap med medfanger.

(mann 35 år fra Rogaland) lø. 23 juli 2011 16:21 Privat melding

nei, isolat må jo være det gunstigeste i den situasjonen

Skjult ID med pseudonym max-mekker lø. 23 juli 2011 16:26

Ett skutt i nakken oppe på Akershus Festning ville vært det eneste rette.
Hvorfor skal samfunnet bruke penger på å holde han i fengsel i årevis. Er det han det er synd på eller ?

(mann 48 år fra Oslo) lø. 23 juli 2011 16:33 Privat melding

Det vil være veldig vanskelig å komme tilbake til et normalt liv igjen for denne personen. Selv i fengsel vil man trolig måtte beskytte vedkommende mot å bli lynsjet. Vaktholdet omkring Politistasjonen på Grønland er vel også et uttrykk for dette.

Det er helt ubegripelig at det går an å gjennomføre noe slikt for et menneske.

Skjult ID med pseudonym apsokdfj lø. 23 juli 2011 16:33

Dødsstraff er vel ingen straff - det er aller enkleste utvei, nærmest en premie. Penger betyr lite i denne sammenhengen. Ettersom han ikke har tatt selvmord så har han nok planer om å forklare selv hvorfor dette ble gjort. Han er kun en brikke i sitt eget politiske spill.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 23 juli 2011 16:38 Privat melding

Her er det ikke snakk om det er synd på noen, om man skal bruke penger på det, om han fortjener det. Det er snakk om hva slag samfunn vi skal ha, og JEG vil ikke ha et samfunn hvor dødsstraff er en del av rettsystemet. I krigstid skulle det ha vært mulig, men den muligheten er også fjernet.

Så får man se på hvordan man skal ta tak i denne personen videre, det vil uten tvil bli en utfordring all den tid han vil være en del av samfunnet (selv om han sitter inne) og kan uttale seg gjennom sin advokat for all fremtid. Uttalelser forskjellige medier vil ta tak i.

(kvinne 38 år fra Hordaland) lø. 23 juli 2011 16:46 Privat melding

Nei, dødstraff er jeg imot uansett om man er ansvarlig for ett liv eller 100, men så er det kansje enkelt for meg å si da jeg ikke er i direkte tiknytning til noen av ofrene. Hadde jeg sagt annerledes om det hadde vært mitt barn som var blitt henrettet av den mannen? Jeg håper ikke det.

Et samfunn som henretter etter lov, er ikke et samfunn jeg vil ta del i. Denne mannen vil for all ettertid være et av Norges mest forhatte mennesker, jeg tror neppe at han vil bli særbehandlet av noen, han vil forhåpentligvis ha en lang dom foran seg, og samfunnet vil bli spart for ham så lenge han puster og lever. Vi får bare håpe!

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 23 juli 2011 16:50

Det jeg frykter, er en litt Varg Vikernes-aktig utvikling, der han blir en helt som gir beskjeder ut til sin egen menighet. Og det er det jeg også tror han er ute etter. Selv om det, forhåpentligvis, bare er snakk om en liten krets, er han ikke alene om de syke meningene sine - nå blir han en martyr.

Får håpe Straffeloven tillater at man av allmennpreventive hensyn kan ilegge denne [har ikke kraftuttrykk sterke nok til å uttrykke hva jeg mener om ham] isolat.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 23 juli 2011 16:55

Nei.

Synes for øvrig du (TS), bør tone ned retorikken. I en annen sammenheng, hadde Breivik nikket anerkjennende til innlegget ditt, og ønsket deg velkommen i gjengen.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 23 juli 2011 17:42

Nei til dødsstraff.
Simple as that.
*La oss ikke "bli" som våre overgripere. Da har vi tapt.*

Skjult ID med pseudonym Jokkmokk lø. 23 juli 2011 18:09

Dødsstraff er ingen løsning og er enig at det ikke passer i en rimelig velfungerende og oppegående retsstat som Norge.

Et annet perspektiv på dette med dødsstraff, som en litt lengre oppe er inne på, er at det blir for 'enkelt' for gjerningsmannen. Jeg for min del skjønner ikke poenget med dødsstraff i det store og hele. Det kan ha et poeng i en religiøs setting, hvor man opererer med et liv etter døden, hvor da de dømmende kanskje mener at gjerningsmannen havner i 'helvete', mens gjerningsmannen selv kommer i 'himmelen' - beroende på hvem av dem som tror de hadde rett.

Jeg for min del er et ihuga ateist og tenker som så; at i det man dør, så stopper alt, og evnen til å føle, kjenne, oppleve i prinsipp opphører. Dermed er man ikke i stand til å sette pris på at man lever og heller ikke i stand til å oppleve noe som en straff. Uansett så blir dødsstraff en slags outsourcing av soningen hvor man ikke har kontroll på hvordan soningen blir gjennomført eller avsluttet - uansett religiøse eller andre syn.

I dette tilfellet er nok selvgjort, velgjort, og for å sikre en 'passende' soning så må vi (staten) sørge for den selv...

(kvinne 36 år fra Buskerud) lø. 23 juli 2011 18:11 Privat melding

Dødsstraff er for lettvint. Forvaring på livstid, er passende. Han må aldri slippe løs.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 18:16

Dødsstraff lettvint? Kanskje hvis du fører dem ut i en bakgård og skyter dem med en gang, som i Kina, men ikke i for eksempel i USA. Da sitter de dømte på en spartansk enecelle i gjennomsnitt rundt 13 år og gruer seg, noe som tilsvarer faktisk sonet "livstid" her i Norge, og noen ganger mer, og får ofte kun tilbringe én time om dagen ute i luftegården. Og da ofte alene. Slik isolat er ren tortur og en god del får store psykiske traumer og lidelser lenge før de henrettes. Nei, det er ikke "for lettvint" eller en "belønning".

Bare til opplysning.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 19:00

Vi har forresten ett håp her likevel, vi som håper han får mer enn 21 års fengsel og slipper ut etter kanskje 14-15. For forvaring skal faktisk bare brukes hvis det er stor fare for gjentakelse, og det er jo ikke sikkert om 20 år. Og i utgangspunktet kan folk kun dømmes etter gjeldende lovgivning, uten tilbakevirkende straff. MEN! Norge har faktisk valgt å se bort i fra dette prinsippet før, ved at dommen ankes mens ny lovgivning innføres. Nemlig etter Baneheia-drapene. De skjedde i år 2000, mens Viggo Kristiansen ble dømt til forvaring i 2002 - som også var det året hvor forvaring som straff faktisk ble innført (som erstatning for det som het sikring tidligere). Forhåpentligvis gjør myndighetene det samme nå. Innfører reell livstid eller livstid med minimum 50 år eller noe slikt som ny straff for massemord og terrorisme før rettsaken begynner, eller før en eventuell ankesak (som godt kan være ønsket av aktoratet, samme faen hva han får av straff i første rettsaken), og dømmer svinet etter dette. Enten det, eller så må de faktisk endre lovteksten i forvaringsstraffen slik at de kan dømme noen til livstid i forvaring uavhengig av om det er fare for gjentakelse eller ikke.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 19:04

Og ja, jeg er så primitiv at jeg vil ha hevn. Helst skulle jeg ha sett jævelen død, men jeg innser at det ikke er et sivilisert samfunn verdig , når han først overga seg og ikke ble skutt av politiet, så reell livstid på enecelle er et akseptabelt alternativ. Helst uten pc, tv og lignende, i alle fall de første 20 årene eller så.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 23 juli 2011 19:04

Det er ikke sikkert han er det samme mennesket om 20 år. Hevn gir liten glede. Ingenting kan bringe de døde tilbake.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 23 juli 2011 19:09

Poenget er vel heller at det norske rettsvesenet ikke er laget for denne typen forbrytelser.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 19:15

Nei, det er ikke det. Og som jeg skrev i en tidligere tråd så tok jeg selv faktisk opp nettopp dette med flere stortingspolitikkere for sju år siden, inkludert Knut Storberget som i dag er justisminister. Ingen ting skjedd dessverre, selv om det kom forslag om endringer i loven etter terroraksjonene på Bali, i Madrid, N.Y. og i London (ikke på grunn av meg selvsagt, men jeg sendte faktisk brev til flere politikkere der jeg tok opp dette og spurte, ordrett, hva som ville skje hvis noen drepte, 50, 100 eller 200 mennesker her i Norge). Men ingen ting skjedde, forslagene ble lagt døde. Det gjør meg forbanna, så beklager utbruddene her...

Skjult ID med pseudonym Everett lø. 23 juli 2011 19:20

F.eks Nesset ble dømt for 22 i 1984, så muligheten er ikke noe nytt.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 23 juli 2011 19:27

Orker ikke forklare forskjellen på hevnbasert, og rasjonelt og fornuftig rettssystem nå. Dere som hyler etter strengere straffer er helt på bærtur. Sorry.

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 23 juli 2011 19:30

Norge har et rettssystem som setter rehabilitering i fokus, i USA setter de fokus på straff og hevn. For de som ønsker hevn er selvsagt det norske rettsystemet helt feil, men så får man stille seg spørsmålet om hva som er mest riktig....

Skjult ID med pseudonym kkkkkkkkkk lø. 23 juli 2011 19:32

tja, å bli sperret inne for livstid er jo en verre dom på mange måter enn å dø..

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 19:36

Han kan være et annet menneske om bare fem år. Det betyr ikke at han skal slippe ut da.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 19:38

Taz

Jeg vil ikke ha et amerikansk rettsystem i Norge, men jeg vil gjerne ha høyere straffer for en del alvorlig kriminalitet som mord og voldtekt. Og en massemorder burde aldri, aldri slippe ut igjen etter min mening. Ingen reabilitering og tilbakeføring til samfunnet der, ikke for en med nesten 100 liv på samvittigheten.

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 23 juli 2011 19:41

nei, og der har man heldigvis sikring, helt til en bløthjertet (sett inn politisk retning) synes synd på fyren og mener han har fått sin straff. Den situasjon havner man uansett i da alle har rett til å få vurdert sin soning underveis.

Jeg er ikke bekymret for at han slipper ut igjen i all overskuelig fremtid

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 23 juli 2011 19:49

Sikring er avskaffet, det heter forvaring nå. Og ja, det er en litt uprøvd ordning fortsatt, for den ble jo først innført for ni år siden så vi vet fortsatt ikke om bløthjertete idealister som vil alle en ny sjanse kommer til å slippe selv de verste forbryterne ut etter en stund. Men jeg er ikke redd for at han her slipper ut de neste 20 årene jeg heller. Jeg vil bare helst se at han soner mer enn 3 - 4 måneder for hvert liv han har tatt på et så grusomt hvis.

(mann 36 år fra Troms) lø. 23 juli 2011 19:51 Privat melding

Spørsmålet er hva slags type soning burde han få. Dagens fenglser er innredet som enkle hotellrom + at de gjerne får tilbud om utdannelse. Dette er en mann, etter min mening, som aldri burde komme ut i samfunnet igjen, uansett hvor angrende han vil være etter 21 år. La mannen leve, la han føle de pårørendes sorg på nært hold og se at ingen glemmer det han har gjort.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 23 juli 2011 19:53

Dere blir akkurat som ham. Ikke mist hjertet.

Skjult ID med pseudonym me me me lø. 23 juli 2011 19:54

han kommer mest sansynelig til å sitte inne resten av livet

Skjult ID med pseudonym -Taz- lø. 23 juli 2011 19:58

jada jada, vet det er forvaring, gikk bare litt fort her i matlagingen :-p

Jeg TROR at vi ser på en 40 år her, men for all del, han kan bli tatt av dage lenge før det....

Skjult ID med pseudonym me me me lø. 23 juli 2011 20:00

vil tror en slik person ikke endrer seg.
så det ville vært ganske farlig å sette han ut i samfunnet etter x antall år
han er og blir en nasjonal trussel

(mann 34 år fra Akershus) lø. 23 juli 2011 20:02 Privat melding

@Voksenmann
føler du på noen måte at Norge har et på noen som helst måte prevantivt agressivt retts system?
Eller er Norges rettssytem kommet dithen som de kristnes syndforlatelse at bare du angrer og sier ave maria nok ganger (sitter ca 14 år på "hotell" norge) så er du ren for din skyld og kan ta del i samfunnet igjen?

Sett at han tar advokat utdanning i fengsel og på den måten finner alle de søte små menneskeretts hullene i lov verket vårt, påstår han angrer og oppfører seg pent. Og så etter å ha planlagt og konspirert hevn på cella, for så å ta liv av 500 mennesker den gangen, hvem sine hender kan han da fordele litt av det blodet på, jo dine og de som med deg mener at de bør få sjanse nr 2.

Ja hele det over er satt litt på spissen, men for å få fram et poeng.

Skjult ID med pseudonym Vannmann75 lø. 23 juli 2011 20:29

Dødstraff er for enkelt og lettvint for han . La han bli straffet på en annen måte ,

(kvinne 36 år fra Buskerud) lø. 23 juli 2011 20:30 Privat melding

Til (Skjult ID med pseudonym oslomann) - lør 23 jul 18:16
Ja, å ta livet av mannen er faktisk for lettvint. Da er det jo over for han, og han merker ingen konsekvenser, det er da bedre at han blir sperret inne resten av livet sitt, uten mulighet til å noensinne komme ut som en fri mann.
Det hadde ikke vært meg imot at han satt fengslet i USA eller i andre land med beintøffe soningsforhold, men vi får forholde oss til virkeligheten, mannen er norsk statsborger, og drepte nesten 100 mennesker i Norge. Da blir soningsforholdene slik de blir, enten vi liker det eller ei.

(mann 34 år fra Akershus) lø. 23 juli 2011 20:37 Privat melding

En av de viktigere tingene føler jeg bår stå i dommen hans er at all hans kommunikasjon med omverden skal for evig tid overvåkes, helst uten at han blir gjort for klar over det.
For ingen vil vel ha en krekar lignende person som beskyttes av norske retts stat for sin egen sikkerhet og kan kommentere på radio o.l. at det å kidnappe Australske journalister er helt ok.
For alt han kommuniserer ut fra innsiden av murene vil kunne brukes av de i samme kretser som han til enten oppfordringer eller sympati for egne handlinger.

Forsvarer blir vel mjelling (ikke sikker på om navnet er riktig, men sikter til forsvarer for krakar) eller staff.

(mann 38 år fra Oslo) lø. 23 juli 2011 20:46 Privat melding

Det som er fælt her, er at denne figuren og saken han er ute etter å promotere, vinner på det samme hvordan han blir straffet. Uansett hva som skjer, kan han fremstille seg som en martyr og, som flere nevner, fortsette å komme med uttalelser gjennom sin advokat så lenge han sitter inne.
Jeg er ikke for dødsstraff, men litt daglig juling for å minne ham på lidelsene han har påført så mange, dét hadde ikke vært av veien i dette tilfellet.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 23 juli 2011 20:48

@oslomann
At du sendte et brev for 7 år siden, bør ikke være noe argument her. Tvert imot - Breivik ville gjort dette om han risikerte ett, ti, hundre eller tusen års fengsel. Når du utfører slike syke, syke handlinger, er det ikke maksstraffen som er avgjørende for om du gjør det eller ikke.

@Everett
Dette kan ikke sammenlignes med gjerningene til Nesset. Nesset var seriemorder, Breivik massemorder, og mens Nesset drev med aktiv dødshjelp i stort omfang i sin jobb som pleier ved et gamlehjem, er Breivik en som hadde til formål å drepe flest mulig.

@Lord_Vimes
Jeg tipper vel det blir Elden, jeg. Men uansett er det viktig at vi ikke glemmer at alle har krav på en forsvarer, noen til å snakke for seg, uansett hvilke motbydelige ting de har gjort. Til og med Quisling hadde forsvarer, selv om denne var oppnevnt mot sin vilje.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 23 juli 2011 20:49

Jeg ser med stor sorg på alle FB-grupper som popper opp i kjølvannet av denne tragedien. Det er hat...det er hevn...det er negativt. Og jeg greier ikke med all min fatteevne eller beste mening å se at det vil komme noe godt ut av å legge mer bensin på dette bålet.
Èn ting er tragedien som har skjedd. Den kan dessverre ikke endres.
En annen sak er hvordan vi håndterer en slik handling. Hvordan vi som medmennesker håndterer at en av "våre egne" har gått til det sørgelige skritt å henrette så mange.
Er svaret å henrette? Er løsningen hevn? Hva vil det gi oss...?
Jeg kan ikke forstå annet enn at vi nå må stå skulder ved skulder og vise nestekjærlighet. Vise omsorg. Ta hånd om de som sørger. Ta hånd om de som står midt i denne tragedien. Ta hånd om hverandre.
Og når det gjelder straff så er det for meg viktigst at Anders B. Breivik IKKE får en anledning til å gjenta dette. Så enkelt er det faktisk i mitt hode. I tillegg ønsker jeg at konsekvensene skal ha en preventiv effekt ift ANDRE som har tenkt i samme baner. Det viktigste...slik jeg ser det...er at dette IKKE må skje igjen.

Skjult ID med pseudonym Everett lø. 23 juli 2011 20:50

Men det er nok de aller færreste som vil se på ham som en martyr...
Og ha noe til overs for ham eller saken hans.

Skjult ID med pseudonym Everett lø. 23 juli 2011 20:52

En god del har nok behov for å roe/kjøle seg ned en uke før de rører et tastatur, tror jeg.
Jeg har sett mye rart skrevet på div chatter.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 23 juli 2011 20:55

@tigeling
*applaus*

(mann 34 år fra Akershus) lø. 23 juli 2011 20:57 Privat melding

@everett
Håper så inderlig at de ordene dine må forbli sanne for all fremtid.
Men akk, er nok altfor stygt redd for at vi kommer til å få merke akkurat hvor feil du tok i det.

(mann 34 år fra Akershus) lø. 23 juli 2011 20:59 Privat melding

@ tingeling.
ja, du sier som sikkert mange av oss føler, at dette ikke må skje igjen.
Veldig bra formulert, stemmer veldig med hva jeg også føler,

Skjult ID med pseudonym mongo lø. 23 juli 2011 21:16

Lurer på om han var medlem på sukker, ved tanke på mange av de ekstreme trådene som har vært her...
Noen jenter som har sett profilbilde av ham her inne?

Skjult ID med pseudonym mongo lø. 23 juli 2011 21:18

PS: Dødsstraff er det mest planlagte overlagte drapet som skjer.
Det finnes forøvrig flere land som har øye for øye og tann for tann.
Du kan flytte dit om du vil @max_mekker...

Skjult ID med pseudonym Himmel lø. 23 juli 2011 21:21

Det å overgi seg til politiet etter en slik handling er jo det samme som å håvere over vårt snille rettsystem. Som er bygget på forbryterens premisser.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 23 juli 2011 21:29

@Himmel
Så han skulle blitt skutt, mener du?

(mann 46 år fra Akershus) lø. 23 juli 2011 21:37 Privat melding

Jeg sier som den kloke Yan Friis fra Herreavdelingen i Nrk P1

"Om det er en mening med livet må den dag komme da gjerningsmannen med et friskt sinn ser, føler og forstår hva han gjorde den 22. juli 2011. Den bunnløse avgrunn som da møter ham kan ingen soning utligne".

Skjult ID med pseudonym max-mekker sø. 24 juli 2011 00:58

Det er helt utrolig att folk i norge i år 2011 kan synest synd på en som har skutt ned og drept nesten 100 stk av deres medborgere....
Tenke seg att bare folk har den minste sans og forståelse for gjerningsmannen...
Dette er helt sjukt....
Det neste blir att vi skal slå ring om morderen her....
Får frysninger i hele kroppen når jeg ser hvordan folk her inne tenker etter en sånn hendelse.....

Skjult ID med pseudonym Eikers1 sø. 24 juli 2011 01:09

Hvilke lesebriller bruker du max-mekker?? Jeg har ikke lest alt som har stått om dette, men kan ikke se noe sted at noen har forståelse og sans for hva han har gjort.. Tvert om, folk fatter ikke at det er mulig å være så kald og kynisk.

Men det som jeg ser er at folk er opptatt av å ta vare på den rettstaten vi er. At alle, også de som har begått de grusomste handlinger har rett til å få sin sak ført for en rett og bli ilagt en dom/straff deretter. Tro meg.. Denne mannen vil ikke få det lett selv i ett norsk fengsel. Det er en stor indre justis og han vil ikke komme høyt på rangstigen der inne. Så selv om soningsforholdene i norske fengsler i manges øyne er for gode, så kommer nok han til å måtte tilbringe det aller meste av sin tid inne på sin egen celle.

(kvinne 41 år fra Oslo) sø. 24 juli 2011 03:31 Privat melding

Generelt: Dødsstraff er å drepe noen for at de har drept. Da begår man en like stor ugjerning selv. Ferdig med prinsippene.

Videre:

Jeg er så glad for at fyren ble tatt i live. At han ikke skøyt seg selv, og at ikke politiet måtte gjøre det. Så utrolig mange flere svar vi kan få. Utrolig nok virker det som han faktisk er villig til å snakke om det. Sannsynligvis har han en syk syk tilfredstillelse av det, det er til å bli uvel av.

Når det er sagt fortjener han ikke dødsstraff. Det er jo en alt for enkel flukt. Hvordan kan noen mene at det er den riktige straffen?

Hvis noen tenker at nei-til-dødsstraff betyr medfølelse med fyren, så ber jeg dem tenke seg om en gang til. På hvilken måte er døden egentlig en straff. La han leve, og forstå hva han har gjort. Fyren virker rasjonell og ikke sinnsyk. Dermed får han kanskje en reell straff, og ikke behandling. Men dette vet vi jo nesten ingen ting om foreløpig

Vedrørende at han ikke tok sitt eget liv: Jeg frykter at han ikke ville gå glipp av berømmelsen han nå vil få. Akkurat der lykkes han dessverre enten vi vil eller ikke.

Det hele er uansett en syk kombinasjon mellom rasjonell og systematisk planlegging og ting som ikke henger på greip.
Jeg tenker på tidspunkt for eksplosjonen, attakk mot norske ungdommer, og hvor han egentlig tenkte at dette skulle ende. Hvor slo planen hans feil? En så godt planlagt aksjon burde jo ha en bedre utvei for han enn å bli tatt til slutt, men hva hadde han egentlig forestilt seg etter å ha plaffa ned 80 folk på en øy? At han skulle klare å rømme? Det stemmer ikke...

Jeg kjenner jeg følger veldig interessert videre med på dette. Men dødsstraff, aldri!!

Skjult ID med pseudonym BareMeg sø. 24 juli 2011 04:03

Til all dere some oensker doedsstraff, hvor gaar grensen? Er det ved 21 doede seller ved 91 doede at man fortjener denne endelige straffen? Denne personen, maa nok level I isolat, resten AV livet. Men er det none staff not han some vil bringe none doede tilbake? Bruk Heller Intelektet some du er blitt gitt , til aa passed pa a at dette ikke skjer I fremtiden.

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 24 juli 2011 04:23

Kjære Max-mekker, du som har kommet med så mange usmekkre kommentarer siste døgnet, kan du peke på hvor folk har sagt det er synd på denne idioten?? Jeg venter i spenning!

PS; får frysninger av folk som ikke greier å se verden i noe annet enn svart/hvitt.....

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 24 juli 2011 04:41

Og som en kompis av meg sa - fyren har uansett ikke 92 liv, så å ta livet av ham vil uansett ikke skape rettferdighet ut fra hevnprinsipper.

Skjult ID med pseudonym mongo sø. 24 juli 2011 06:42

>>Dette er helt sjukt....
>>Det neste blir att vi skal slå ring om morderen her....
>>Får frysninger i hele kroppen når jeg ser hvordan folk her inne tenker etter en sånn hendelse.....

Vet du hva som gir meg frysninger max-mekker?
Mennesker som deg.
Mennesker som ønsker å sette til side rettstatens prinsipper, ut i fra følelser/hat.

Du oppfører deg i mine øyne som personen du hater.
Breivik tok også livet av de han hatet ( i ditt tilfelle ønsker du å gjøre det gjennom staten, som til syvende og sist blir meg og deg).

Jeg hater også Breivik, men jeg ønsker ikke også å bli en morder(gjennom staten) ved å innføre dødsstraff.

Skjult ID med pseudonym Willard sø. 24 juli 2011 09:02

@Tingeling
Ja, det er nestekjærlighet som trengs nå mer enn ellers.

(mann 34 år fra Akershus) sø. 24 juli 2011 12:34 Privat melding

Neste kjærlighet for en som med 50% sannsynlighet kommer til å bruke tiden i fengsel på å bli mer bitter og forberede seg på den dagen han til slutt kommer ut, og hva han skal gjøre mot samfunnet da????

Jeg blir sint, frustrert og lei meg over at manifestet hans er publisert, at hans inlegg ikke er sensurert i alle mulige forum han har deltat. Han burde som person få kjørt saken sin i rettssystemet og dømmes deretter.
Men jeg føler at det som ville værne Norske samfunnet best var å fjerne alle oppføringene hans, fjerne publiserte manifestet (sannsynligvis altfor sent) og rett å slett hviske HAN ut fra historien. Ingen er tjent med at han får publisert sitt materiale, kun han. Ingen er tjent med at han skal få ha åpen rettssak, for da får han muligheten til å stå fram som martyr, eller som leder for sin syke sak.

Men Når det er sagt, så mener jeg ikke da at hendelsen skal viskes ut, den bør inn i samfunnsfagsbøkene.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 24 juli 2011 17:09 Privat melding

TS:
Smakfullt av deg å rette et politisk sleivspark mot AP og Storberget dagen etter disse hendelsene. Herregud.