Alle innlegg Sukkerforum

Hvor mye skal man tolerere av bråk som nabo?

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Oslo) ma. 25 juli 2011 09:48 Privat melding

I går hadde jeg balkongdøra åpen på ettermiddagen for å lufte litt. Etter hvert ble det et helsikes bråk med masse kjefting, hyl og skrik fra oppgangen ved siden; de hadde vinduene åpne og dette hørte jeg. Det jeg oppfattet som en familiekrangel mellom mor og barn var særdeles høylydt og det varte kanskje 15-20 minutter. Jeg gikk ut på balkongen for å høre mer hva det dreide seg om, men da jeg hørte det jeg vil kalle som "klaps", altså slag med åpen hånd/ørefik, taklet jeg ikke mer og ringte politiet. Politiet kom etter ca 10 minutter(imponerende nok slik situasjonen i Oslo er) og jeg møtte dem og forklarte det jeg hadde opplevd, hvorpå de gikk inn i leiligheten der bråket var, og da trakk jeg meg helt unna. Ting roet seg etter dette.

Mine spørsmål er: Hvor mye skal man egentlig blande seg inn i andre familiers anliggende? Burde jeg ha kontaktet familien selv for å høre hva som skjedde der? Ringte jeg politiet unødig; for tidlig eller for sent? Burde jeg latt være å ringe politiet i det hele tatt?

(kvinne 35 år fra Vestfold) ma. 25 juli 2011 09:50 Privat melding

Med slike lyder som "klaps" o.l synes jeg du gjorde helt rett i det du gjorde, det er trossalt barn i bildet..

(kvinne 38 år fra Oslo) ma. 25 juli 2011 09:55 Privat melding

Jeg synes du gjorde helt riktig i å ringe politiet! Altfor få tør å blande seg! Og som frøkna over her sier, så var det tross alt barn i bildet!

For å informere kan jeg si at din telefon til politiet har utløst en melding til barnevernet. Det er standard prosedyre når politiet blir tilkalt og det er barn til stedet, at de varsler barnevernet en av de påfølgende dagene (er det fare for barnet blir barnevernet/barnevernvakta tilkalt umiddelbart).

Jeg synes ikke du behøver å kontakte familien direkte nå. Du har varslet ifra til rette instans, som nå er forpliktet til å varsle videre. Og det var helt riktig å ringe, for vold er faktisk ulovlig!

*Klapp på skuldra* til deg

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 25 juli 2011 10:10 Privat melding

bedre før enn for sent....

(mann 41 år fra Oslo) ma. 25 juli 2011 10:16 Privat melding

Helt riktig å ringe politiet etter at du hørte disse "klapsene". Som Kvinne81 skriver: "bedre føre var enn etter snar".

(mann 51 år fra Oslo) ma. 25 juli 2011 10:47 Privat melding

Du gjorde det rette.

Jeg hadde ikke tatt kontakt med familien. En vet aldri hvordan det blir oppfattet, og jeg har ikke det store behovet for å blande meg inn i naboens problemer. Det blir så nært, og det kan bli veldig kjelket hvis innblandingen går galt.

Skjult ID med pseudonym chandler77 ma. 25 juli 2011 10:50

@alle
Greit å få bekreftelse på at det var riktig; ikke så lett å vite hvordan man skal håndtere enkelte ting, men jeg håper og tror jeg har gjort ting som var hensiktsmessig. At barnevernet blir kontaktet er helt greit, vold er en dårlig oppdragelsesløsning, å bli foreldre er vel faktisk heller ingen menneskerett.

Skjult ID med pseudonym lola ma. 25 juli 2011 11:20

Rett eller galt? Man blander seg inn i naboens problemer når man varsler politiet. Og barnevernet er pliktig til å opplyse hvem melder er.

Enkelte familier er mer eksplosive og høylytte enn andre, og ts beskriver en enkeltstående hendelse. Ut ifra det ville jeg avventet.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 25 juli 2011 11:23 Privat melding

Det er bedre å ringe politiet én gang for mye enn én gang for lite...

Skjult ID med pseudonym stjerne* ma. 25 juli 2011 14:54

Barnevertet er IKKE pliktig til å melde hvem anmelderen er...Bare så det er sagt. Du kan fint være anonym:)
Bra gjort Chandler....

Skjult ID med pseudonym max ma. 25 juli 2011 18:07

Sålenge du ikker hører skudd eller noe så er det bare å la de holde på...

Skjult ID med pseudonym Neandertal ma. 25 juli 2011 20:40

Så lenge du er max, så er det bare å poste idiotiske svar.