Alle innlegg Sukkerforum

Om èn mann kan...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Willard ma. 25 juli 2011 17:32

Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise.

Tror vi trenger å se denne her også.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 25 juli 2011 17:48

tror kanskje jeg er den eneste i hele verden som ikke syntes det sitater er så bra... og det pga en person med hat kan ødelege livet til tusenvis av folk, men en person med kjærlighet kan ikke gjøre livet bra til tusenvis av folk.. det må faktisk SINNSYKT mange for å få gjort bittelitt, når det er snakk om kjærlighet, og uansett så kan det ikke sammenlignes med hva som har blitt gjort ut av hat...

og nei, jeg er ikke kynisk men realist, tenk over alle "store" ting som har skjedd i verdenshistorien, og de man husker mest er de som er gjort ut av hat..

synd at det skal være sånt, hadde selv ønsket at kjærlighet kunne være løsningen til "alt", men sånt fungerer ikke denne verden som vi har skapt..

Skjult ID med pseudonym Anonym ma. 25 juli 2011 18:44

Enig med useriøs. Og må det en sånn tragedie til tro, for å vise kjærlighet ovenfor hverandre?

Skjult ID med pseudonym Knekt ma. 25 juli 2011 20:33

Enig.
Om en mann kan være så naiv, tenk hvor mye naivitet vi alle har vist.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 25 juli 2011 20:44

wow, det var godt å høre at det ikke var bare noe jeg tenkte! men håper selvfølgelig at alle vi fra nå av kan prøve å tenke og handle anderledes enn det vi har gjort før, så ikke ting som dette kan skje igjen!

Skjult ID med pseudonym Knekt ma. 25 juli 2011 20:54

Jeg vil aldri oppleve noe sånt igjen. Jeg selger huset mitt i Oslo og flytter langt langt vekk. Aldri har det vært mere fagre ord om hvor bra vi har det og skal få det av politikere, og aldri har det vært mere vold her i byen. Gatene her i byen er fyldt med dop, prostituerte, voldtekt og elendighet og en hel haug naive mennesker.

Anders B.B vant i hvertfall en seier. Han tok vekk troen og håpet mitt.

Skjult ID med pseudonym sans ti. 26 juli 2011 03:26

Useriøs:
Disse ordene kom fra en av AUF-ungdommene, som var midt oppi det, og det er kanskje viktigere å se budskapet i ordene, enn å begynne å prate om sitatet er bra eller ikke!

Ja, en ond enkeltpersons hat kan føre til massedrap og dermed tap av mange gode menneskers liv, men det eneste man kan gjøre noe med for om mulig å hindre slike ting igjen, er jo nettopp å endre folks personlige holdninger og syn på hverandre; at mennesker kan fylles med nestekjærlighet og omsorg overfor hverandre, snarere enn å bli fyllt av hat og fordommer overfor andre som f.eks. har ulik bakgrunn, kultur osv.

Det er sånn jeg ser budskapet i disse ordene - at vi må (bli flinkere til å) vise kjærlighet, empati og fellesskap, og dermed hindre hatet i å få grobunn og spredningsforhold fra starten av.

Ja, i ettertid så vil, som du sier, disse hendelsene huskes på grunn av sin grusomhet, MEN jeg er helt sikker på at også REAKSJONENE hos folket like selvfølgelig vil gå inn i historien og bli husket av en hel verden som enestående, og at de vil stå som et gripende bilde på menneskers sterke samhold når dagene er som mørkest og mest ufattelige. Og det er viktig nå å la dette samholdet vokse og spre seg og spire i alle mennesker, slik at også de som vokser opp i dette samfunnet, vokser opp med aksept og fellesskap rundt seg, og ser verdien av det, ønsker å bidra til det, og dermed blir gode, inkluderende medmennesker, og ikke fremtidig hatske enkeltstående tyranner.
Vi er alle med på å skape det samfunnet vi lever i.

Jeg ser i den andre kommentaren din her, at du er enig i det. :)

--

Anonym:
Det er ikke sånn at det må en tragedie til for at man skal vise kjærlighet overfor hverandre, men det må kjærlighet og samhold til for å gjøre vårt beste for å unngå at det skjer igjen.

Slike onde mennesker som denne kaldblodige morderen skapes også i vårt samfunn, HVORFOR kan vi bare undre oss fortvilt og hoderystende over, men jeg tenker at det beste vi kan gjøre nå er å skape et _enda mer_ nestekjærlig samfunn, så de oppvoksende slekter vil føle seg sett og hørt og elsket, og ikke får masse hat og bitterhet voksende i seg, som -hos svææært få, heldigvis- kan ende opp i slike grusomme handlinger.

--

Det er en tung tid nå, med mange triste og fortvilte tanker hos oss alle, men jeg håper dere alle tar vare på dere selv, og menneskene rundt dere.

Skjult ID med pseudonym useriøs ti. 26 juli 2011 09:03

sans, silence is gold for meg, og overflødige ord bly..

akkurat som det jens sa i går, "Ondskap kan drepe et menneske, men aldri beseire et helt folk".. han har TYDELIGVIS ikke fått med seg en god del verdenshistorie.. ondskap alene kan drepe så å si uendelig med mennesker, og har flere ganger ikke bare beseiret folk, men utslettet dem..

men jeg skjønner poenget at folk prøver å si dype ting for å vekke gode følelser i andre osv, for det er det som må til for å få til en ordentlig forandring. men jeg har uansett følt dette helt siden jeg kom til Norge, og syntes det er veldig synd at en slik tragedie må til så "resten" av Norge kan begynne å tenke på det. over 70 stk måtte ble drept av en norsk kar, for at flesteparten av Norge skal reagere på ting som en god del utlendinger, og nordmenn, har vist ganske lenge. f.eks så er det veldig mange som nesten har glemt det som skjedde i 2002, som var da Norge for meg, mistet mye av "glansen"...

det er synd å si det, men jeg kan så å si garantere deg at situasjonen hadde vært en HELT ANNEN om det faktisk var muslimer, eller en ikke vestlig person, som hadde stått bak. da hadde vi snakket om helt andre ting en dette her...

Skjult ID med pseudonym sans ti. 26 juli 2011 11:14

Som sagt er det ikke sånn at det må en tragedie til for at folk skal begynne å tenke på disse tingene, men folk vil vise ekstra tydelig hva de står for, mener og føler, når landet er rammet av noe så ufattelig og grusomt.

Dette er en ekstremt dramatisk hendelse og det er derfor ikke rart at det utløser ekstra sterke følelser og at folk får behov for å støtte hverandre og vise medfølelse. Jeg personlig synes at det er rørende å se hvordan befolkningen står sterkere sammen enn noen sinne, og håper at dette samholdet og nestekjærligheten fortsetter i framtiden også, og innen flere områder i samfunnet.

Jeg forstår ikke helt behovet ditt for å trekke ned i søla utsagn og reaksjoner som er ment for å motivere til enda mer samhold blant oss.

Hvis du har følt disse gode følelsene hele tiden, som du sier, hvorfor da ikke være glad for å se at også "resten" av Norge har og viser slike følelser?

Skjult ID med pseudonym Knekt ti. 26 juli 2011 18:11

@Useriøs.

Jeg har merket meg at mange som kommer fra utlandet sier det du sier. At vi er en smule naive her i Norge. Vi syens det er det samme som å være "Norske". Jeg er norsk og jeg vet rett og slett ikke hva som er hva lengre.
Jeg må få spørre deg. Hvor kommer du i fra?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 26 juli 2011 18:25

alle i norge er klar over den ekstreme høgresida..men me håper og trur dei har litt vet i hove og holder seg i ro og tar ein og annan marsj og slost litt med blitserne:)
samme som me er klar over faren med krekaren og diverse andre..men me håper og dei har vet nok i hove til å holde seg iro:) me er ikkje naive i dette landet,det er toleranse det heiter:)

(kvinne 41 år fra Oslo) ti. 26 juli 2011 18:35 Privat melding

Deprimerende lesning dette. Dere har virkelig ikke forstått budskapet. Tenk positivt! Ikke omfavn negativiteten.
Vi er i ferd med å mobilisere en fredstekning som er oppsiktsvekkende på verdensbasis, også sitter dere og gnåler! Vær stolte av at dere er norske i steden, og vær med på felleskapet. Tror dere blir mye gladere av det.

Skjult ID med pseudonym Knekt ti. 26 juli 2011 19:33

@kveldsmat.
Hva er det som er positivt oppe i dette? Må det slike tragedier til for at du skal føle deg verdensmester i fred?
Måten jeg sørger på er min måte å sørge på, og synes du det er feil er det ok for meg. La meg få ta mine valg, og så tar du dine valg.
Min sorg går over, men troen på at vi skal være verdensmester i fred og fredsmegling har fått seg et skudd midtskips. Prisen er blitt for dyr, og jeg er redd en kommer til å stige. Svar gjerne på mine spørsmål, men lar du være slkjønner jeg det.

Skjult ID to. 28 juli 2011 16:26

Om en mann kan vise så mye kuk, tenk på hvor mye kuk vi kan vise sammen?

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 juli 2011 16:27

hehehe:) beklager,dårlig humor her og:)

Skjult ID to. 28 juli 2011 17:14

Kuk = bugs (feil i en PC for eksempel) på Dansk.

Skjult ID med pseudonym useriøs fr. 29 juli 2011 08:54

vel, jeg tenker positiv på min egen måte, og det er ikke å hoppe på holde-hender-rose-tog. jeg håper bare helt dypt inn i hjertet mitt at dette kommer til å føre til en forandring i folks holdninger, for er det noe historien har vist verden, så er det det at things never last.

det jeg ikke vil er at denne dagen bare blir en markeringdags som blir minnet hvert år, mens ola og kari og ali og muhammed kommer fortsatt til å være de samme som de var fredag kl.15:25...

det som gjør at jeg ser "litt" mer positiv på det hele er akkurat fordi dette ble gjort av en nordmann imot "alle". for det som fikk meg til å kvitte meg med den "norske naiviteten" var når benjamin ble drept i 2002. og da var det lignende tendenser, bare i mindre skala, som viste seg å bare være midlertidig. jeg skal ikke spekulere på hvorfor det skjedde, men som sagt, håper at denne gangen så blir ting annerledes i lengden..

@knekt, du er i din full rett til å stille spørsmål, men jeg føler ikke at det er noe jeg trenger å svare på. har det en betydning for deg hvilken av de over 190 land som jeg kan komme fra?