Alle innlegg Sukkerforum

undrer meg over "ingen sak for politiet"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 14:33

ringte politiet i dag fordi jeg har fått meg non beundrere i nabohuset. jeg har lys gjennom hele leiligheten så man kan se ganske godt inni leiligheten min. og de siste dagene sto gutta i nabohuset i vinduene sine og glante på meg (vet ikke hvor lenge de har gjort det). det er ganske ekkel følelse å bli observert av en gjeng av mørke menn. rådet fra politiet: jeg må selv ta answar og skaffe meg gardiner eller persienner. men i norge er det så få fine lyse dager, kan ikke stenge ute det lille av sollys vi får.

Skjult ID med pseudonym Knekt on. 27 juli 2011 14:37

Flytt vekk.

Skjult ID med pseudonym kit on. 27 juli 2011 14:37

Du skal være glad guttene ikke anmelder deg for blotting.

Det hadde jeg gjort hvis nabodama strippet i vinduet med gardinene åpne

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 14:39

@Knekt, flyttet inn for 2 mnd siden.

@kit, jeg sa ikke jeg har strippet! tar av/påkledning på badet som regel. og bruker morgenkåpe mye.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 14:43

karvinen,
lukket døra mellom rommene og tok ned persienner (uten fuck off) men merker det blir mørkere i leiligheten :( leiligheten er veldig hvit og persienner er det også så de fjerner ganske lite lys utenfra. men jeg håper at jeg er mindre synlig for disse gutta. bare venne deg til mindre lys....

(mann 52 år fra Oslo) on. 27 juli 2011 14:45 Privat melding

@ et under.
Hvordan du skal klare å bo i det du kaller et eget hjem og samtidig hele tiden gå å lure på om noen ser på deg ville drevet meg til vanvidd.

Flytt vekk.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 14:48

jeg vil ikke flytte 13ende gang på 6 år.... slitsomt. bare håper at persienner (som karvinen foreslo) vil gi en klar fuck-off signal over tid.

(kvinne 44 år fra Oslo) on. 27 juli 2011 15:00 Privat melding

Det kan være litt vanskelig å bo i en by og insistere på å ikke bruke gardiner og samtidig synes det er ille at folk står i sine egne vinduer og ser ut og inn i dine. Ganske sikker på at det ikke er ulovlig å stå i sitt egen vindu. Bruker folk kikkert eller filmer el så er det jo litt vel drøyt, men slett ikke sikker på at poltiet kunne gjort noe med det heller. Nei, gardiner er en fin ting om du ikke vil ha innsikt. Er jo heller ikke sikkert at naboene dine overvåker deg - står da selv og titter ut i blant, og det hender jeg har venner på besøk med både mørkt og lyst hår som dukker opp ved siden av meg- det blir en gjeng. Det må en nesten regne med at folk gjør i en by. Med mindre du driver underholdning av noe slag så blir de nok fort lei det dersom det er noe de har som hobby. Slapp av, det går nok fint ;)

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:08

jeg bor på landet ;) og hvis du nesten kan møte blikket til en som står i vinduet i naohuset, så vet du hvem de observerer.
det er fult lov å stå i sitt eget vindu og se ut i verden. hadde jeg tatt bilder av dem ville det ikke hjulpet heller. man kan ikke bevise at de gjør noe gærnt. slik du skriver Etc.

Skjult ID med pseudonym big-guy on. 27 juli 2011 15:08

Kanskje du skal vurdere å gjennomføre litt "underholdning" for disse? Kanskje de blir så flaue at de gjemmer seg bak sofaputene!

Kom igjen, kjør på jente!

Skjult ID med pseudonym Haien on. 27 juli 2011 15:09

Spis til du blir god og feit. Da slutter de å kikke skal du se.
Eller operer deg stygg.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:10

hehehe .... big-guy. nordmenn hadde blitt flaue. gutta fra "disse kanter" jeg tro de er fra eier ikke skam. har kjent det på kroppen når jeg var ute på byen en gang.

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 27 juli 2011 15:24

Ikke rart hvordan ting er i Norge nå, når folk har denne tankegangen her... Hva blir neste? Anmelde de fordi de kanskje tenker skitne tanker om deg?

Alt du trenger å gjøre er å skaffe deg HVITE gardiner, gjerne noe tynn stoff slik at lyset slipper inn, men kan ikke sees gjennom... Det er de vi utlendninger gjør i våre hjemmeland, der vi er vandt til sol.

Skjult ID med pseudonym ad-lib on. 27 juli 2011 15:27

Dårlig folkeskikk er ingen sak for politiet.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:32

beklager hvis noen blir provosert. men jeg flyttet ikke på landet for å stenge meg inne. en del av å bo på landet er å kunne se ut av vinduene sine og se på vakker norsk natur. det er rett og slett deilig å kunne se ut, se blå himmel og grønn skog og noen topper. hvorfor skal jeg miste det?

Skjult ID med pseudonym Etc. on. 27 juli 2011 15:33

Disse kanter? Var de fra Vestkanten, Skøyen kanskje? Tror kanskje Underet skal la være å generalisere over alle gutta fra noen kanter. Folk er individer uansett hvor de kommer fra og oppfører seg ulikt som nordmenn både her og der også gjør det. Har du aldri gardinene for men fyker rundt, skfiter litt og hva du nå gjør ville jeg også tittet litt ekstra, skamløs som jeg er. Kanskje de egentlig bare så mot vinduet ditt og lurte på om du ikke eide skam siden du ikke dro for gardinene noen gang? Om du har hatt noen dårlig opplevelser på byen (uavhengig av hvor folka måtte komme fra) eller ellers er det ikke helt riktig om du skal møte alle andre som ligner folka du har hatt dårlige erfaringer med å tenke at de nødvendigvis er like. Du har vel vokst opp på samme sted med noen som har oppført seg på måter du ikke oppfører deg på? Ville vært ille om jeg da automatisk antok at du var slik fordi du sikkert var en typisk Kristiansander el, synes du ikke? Behandle folk som individer utfra de handlingene hvert individ gjør og ikke hva andre har gjort kommer en nok lengst med. Begynner man å generalisere og stryke alt vi ikke liker ved noen individer over på mange så har vi jo nylig sett ekstremvarianten av hva som kan være resultatet.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:36

Etc, det er en littebitteliten forskjell mellom meg som vil bare se himmel og sol og brevik som dreper titalls mennesker.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:42

Etc,
hadde du lest hva jeg skrev, så hadde du fanget opp noe om morgenkåper og skifting på badet. gode gamle vaner fra å bo kollektivt ;)

karvinen,
persienner, er nå i brukk. får ta meg en tur til interiørbutikken i morgen.

Skjult ID med pseudonym Etc. on. 27 juli 2011 15:46

Selvsagt er det det. Mente heller ikke å si at du virket som du hadde lyst til å ta kverken på folk. Beklager hvis det kom slik frem. Poenget var det å generalisere over folk som slik jeg ser det er et pokkers stort problem. Det er generaliseringer som er hans første utgangspunkt i tillegg til frykt for alt som er annerledes og en antagelse om at alt og alle som er ulike ham selv er skumle og sikkert farlige. Han er jo ikke alene om det, deles nok mange av de som går i rosetog også.

Kanskje best å holde meg til saken om deg og vinduene: kjipt hvis de overvåker deg uansett hvem det er, men noen lette gardiner er nok svaret hvis du ikke vil flytte på landet, og at du møter blikket til naboen over gata vil jeg vel nesten si du må regne med (kanskje ikke hver dag og timer i strekk, da). Dersom de driver med mer seksuelt lada ting enn å se på vinduene dine eller filmer, bruker kikkert el så er saken en annen. Det er ikke noe en må regne med. Lykke til (ps lette gardiner er ikke så galt og du må jo ikke ha de for alle vinduene hele tiden heller da ...)

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:51

tingen er at jeg må ha disse gardiner trukket for hele tiden. har sett dem å stå i vinduene både morgen, dag og kveld ... det er kanskje det som plager meg mest. at jeg vet jo aldri når de står der.

jeg bare håper jeg finner slike "gammaldags" tynne gardiner.... krysser fingrene til i morgen....

Skjult ID med pseudonym -missi- on. 27 juli 2011 15:53

At folk kan finne på å titte på deg fra ditt vindu må du nesten regne med selv om du ikke bor på landet hvis ikke må du flytte såpass øde at du ikke har naboer :P

Hvorfor ikke bare smile og vinke? pleier jeg å gjøre hvis folk glor enten vinker de tilbake eller blir flaue fordi du catcha di :P

Forøvrig hadde jeg en pågående mann som kom rundt å stakk tryne sitt helt oppi vinduet mitt på soverommet og kjøkkenet..da kjente jeg at jeg ble irritert :P bor i blokk så privatliv er et fremmedord :P

Skjult ID med pseudonym nn on. 27 juli 2011 15:55

TS:

For det første må du være ett inbildsk kvinnfolk, normal altså

For det andre bryter ingen av dere loven, begge er i DERES eget hus, du kan blotte deg det du vil, å de kan kikke det de vil, så lenge det skjer i EGET hus er det utenfor personer sitt problem om de vil se/observere...

Du skulle faktisk vært anmeld selv pga å tulle slik

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:56

hehehehe.... vinke ja. det hadde jeg ikke turt. da får jeg dem på døra!

flytte enda mer landelig hvor det ikke finnes naboer... nei takk. bor allerede for landlig. blir en tur i morgen for å kjøpe gardiner.

Skjult ID med pseudonym nn on. 27 juli 2011 15:58

Ja self, da får du dem på døra med en gang, alle vil inn til deg vettu!!
At det går ann!

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 15:59

hva betyr inbildsk?

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 27 juli 2011 16:04

Det er å tro man er smart, pen osv. uten at det stemmer.

Skjønner frustrasjonen din. Jeg hadde gått bort og ringt på til dem. Sagt det er hyggelig de er interessert i deg, men at du føler deg beglodd, og spurt pent om de kunne tonet ned kikkebehovet sitt. Hadde en dame i naboblokka på Sofienberg, for en del år siden, som glodde på meg/oss, i lengre tid. Det føltes litt ubehagelig :)

Skjult ID med pseudonym Everett on. 27 juli 2011 16:08

@kit
Anmelde, seriøst?
Du får sikkert ikke sett så mye, så du bør være fornøyd med det du får se? :)

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 27 juli 2011 16:12

Jeg tror ikke TS er innbilsk. Men det er tabu i Norge å kritisere folk med mørk hudfarge, og det blir bare verre og verre. Tragisk.

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 16:18

nei, jeg er ikke innbilsk.
utlending selv, men jeg vet hvor jeg har nordmenn og hva jeg kan forvente av dem. kan si nord-vest europa har en felles forståelse for mange ting.

hadde jeg mistanke at de kommer fra mitt eget land, ville jeg vært like engstig..... så jeg vil ikke være tatt for generalisering..... jeg er bare en liten jente som så vidt klarer å løfte et balltre. skulle noe skje, er jeg sjanseløs. derfor vil jeg ikke gi dem mere grunn til å kikke i mine vinduer. det er et stort hus med mange menn som bor der. aner ikke om det er en og samme person eller om dem er flere som kikker.

Skjult ID med pseudonym clementine on. 27 juli 2011 16:27

Om du ikke greier venne deg til det, eller de slutter, så finnes det en plast folie som limes på vinduet.
Brukes på bad feks, når man vi ha lyset inn men ikke blikkene.
Har ikke prøvd det selv enda, så noen kjøpe det i en malebutikk. Har altså ikke peiling på om det da dimmer glasset fra din side, eller om det er nesten like klart som selve vinduet? Kanskje lurt å finne ut?

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 16:38

genialt, clementine! den skal jeg skjekke ut.

(mann 34 år fra Akershus) on. 27 juli 2011 16:40 Privat melding

Finnes speil film, litt som soting av ruter, som du kan ha på rutene som gjør at de blir som speil fra utsiden, men man kan se godt ut, tror det varierer hvor mye lys de slipper inn da. om det er noen vinduer du bare vil ha lys inn men ikke se ut, så finnes det film til å ha på vindu som gjør at det ser frostet ut, dvs som om det er dekket av is, som slipper inn lys men er vanskelige å se detaljer igjennom.

(mann 34 år fra Akershus) on. 27 juli 2011 16:42 Privat melding

har testet frost versjonen selv, pga hadde balkong utenfor vindu til nabo, fikk nabo til å ha det på sitt vindu og du ser bare utydelige konturer, med mindre man er veldig tett innpå fra begge sider.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man on. 27 juli 2011 16:43

Har noen norske naboer som "observerer "meg, har ikke ringt politi ennå. Skulle jeg?

Herregud TS, de skal ikke spise deg opp :). I stedet for å ringe politiet har du prøvd å hilse på dine naboer, å bli kjent med dem?
Jeg må også dra persiener ned om jeg går nakken/lettkledd rundt i leiligheten min, du kan også gjøre det

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 16:58

be my man,
er du så tøff og oppsøker du hus med 7-10 stk mørkhudet men??? kall meg pyse da.

Skjult ID med pseudonym kit on. 27 juli 2011 17:01

Bor ikke du på landet? Er ikke det en av de tingene vi alltid hører at alle kjenner hverandre der ute?

Skjult ID med pseudonym et under on. 27 juli 2011 17:04

jeg har bodd her i 2 mnd. bare leier iom at jeg er usikker på hvor lenge jeg holder ut her på bygda. så nei, jeg kjenner ikke naboene mine.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 27 juli 2011 17:10

Skaff deg pepperspray, så føler du deg i hvert fall tryggere. Tror ellers den frykten du føler, er nokså irrasjonell, men er du redd, så er du redd.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man on. 27 juli 2011 17:11

Ok, så det betyr det er ikke en familie, bare menn? Hvor gammel er de? Er det ev. en asylanten/ flyktningheimhjem da du bør eller noe liknende?
Her i nærheten hvor jeg bor er også en asylantenheim, aldri har skjedd noe. De fleste av dem kikker gjennom vinduet, det stemmer. Men det er også folk som ikke har en jobb og kjeder seg, det må ikke bety noe mer.
Prøv å finne noe ut om dem indirekkte om du er redd å ta kontakt selv. Kanskje en annen nabofamilie kjenner dem

(kvinne 44 år fra Oslo) on. 27 juli 2011 17:59 Privat melding

@ Veteran
Det er ikke tabu å kritisere folk for det de gjør. Det kan man jo prøve. Samtidig som man prøver å ikke kritisere et individ for det han/hun ikke har gjort. Hvis det er et poeng at folk er mørke i huden har det lite med handlingen å gjøre. Alle vil vel bli behandlet for det de gjør og ikke for det de ikke gjør? Hva tror du konsekvensen er dersom man hele tiden får straffen på forhånd uten å ha gjort noe og møter folk som forventer seg at du skal foreta deg noe galt? Det bor en del småkriminelle rusmisbrukere rundt her jeg bor. Jeg kommer fra samme Norge som dem, men jeg ville jo ikke akkurat likt det dersom de ansatte i nærbutikken mistenkte meg for å stjele hver gang jeg var innom fordi jeg så norsk ut og derfor lignet de som sist stjal. Jeg har ellers bodd og reist mye rundt omkring, men jeg har aldri vært i et land der det å titte inn vinduer har vært sett på som veldig høflig. Disse folk her gjør noe som plager TS, ikke "mørkhudete" som sådan.

Vil ikke si dette tilfellet i denne tråden er mer enn irriterende, men irriterende kan det jo være. Vil TS ikke snakke med naboene kan hun kanskje sette opp en lapp og se om det er noen som fatter at det er et problem og da kanskje finner på noe annet. Er jo ikke sikkert at de har fått med seg at det er problematisk. Huset har ellers sikkert en vaktmester eller det er et borettslag der styret kan være med å informere om problemet. Hjelper ikke noe, så er det vel gardiner da.

Skjult ID med pseudonym argh on. 27 juli 2011 17:59

Ville det hjulpet om disse mennene ikke var mørke???!?

Skjult ID med pseudonym Mongo on. 27 juli 2011 20:56

Du kan jo flytte ut i skogen om du vil.
Om du ikke takler bo i en by og det som medfølger der, så er det løsningen.

Det er for øvrig ikke ulovlig å se ut vinduet sitt.

Skjult ID med pseudonym deca on. 27 juli 2011 21:00

"voksenmann"
vet ikke om noen har sagt det, men du er helt jævlig på skrive kun i medhold til jenter uanz hvor dumme poster de har!!!
fy faen, blir kvalm

(mann 38 år fra Østfold) on. 27 juli 2011 21:00 Privat melding

Sol-film... Slipper mesteparten av lyset inn, holder mesteparten av varmen ute, og man ser omtrent ikke en skiiit inn utenfra.

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 27 juli 2011 21:01

lol

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 27 juli 2011 21:05

lol jeg leste originalposten som "rådet fra politiet: jeg må selv ta anwar..."

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 27 juli 2011 21:11

nå har jeg lest hele tråden, og det første som dukket opp i hodet mitt var en sang av bob dylan som heter "Idiot wind"... syntes den passet utrolig bra til denne tråden! ;-)

fra refrenget:

Idiot wind, blowing every time you move your mouth
Blowing down the backroads headin’ south.
Idiot wind, blowing every time you move your teeth
You’re an idiot, babe
It’s a wonder that you still know how to breathe

til TS, det er jo egentlig bra at det er mørkhudede menn, greit, de kan ta og overfalls-gjengvodlta deg, og prøve og selge deg hasj, men de kommer ikke til å bombe huset ditt og skyte deg og all ungdommen rundt omkring...

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 27 juli 2011 21:24

ikke alle muslimer bedriver gjengvoldtekt, og ikke alle nordmenn er psykotiske, berserke massemordere (selv om historien tilsier noe annet).

Skjult ID med pseudonym be-my-Man on. 27 juli 2011 21:56

Bra innlegg @ useriøs

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 27 juli 2011 22:06

@deca. Sorry. Skal virkelig skjerpe meg. Ser jeg er en femtekolonist i kjønnskrigen. Fra nå av er jenter dumme og teite! Og slemme. Skikkelig, skikkelig slemme. Sa jeg slemme?

Skjult ID med pseudonym Driver on. 27 juli 2011 22:57

Ikke alle forumskribenter er idioter. Selv om.......

Skjult ID to. 28 juli 2011 01:59

HJelp, naboen feis i oppgangen bør jeg ringe politiet ?