Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan diskutere noe alle er enige om

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ruggen on. 27 juli 2011 16:43

Er det flere enn meg som sliter litt med å snakke om det som skjedde i Oslo og på Utøya?
Veit ikke helt hva jeg skal si.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 27 juli 2011 16:56

Har ikke orket se på nyheter, eller lese nettaviser i dag. Blir mye å ta innover seg, på kort tid. Gruer meg til å se bildene av alle de uskyldige barna. Vil heller late som det er en helt vanlig dag, en dag for bullshitting og flørting. Spørs om jeg får til det.

Skjult ID med pseudonym Atreju73 on. 27 juli 2011 17:00

Det er vel egentlig ikke så mye å diskutere. Man får heller bare lufte sine tanker rundt det som har skjedd.

Jeg tenker litt av det samme som jeg tenkte rundt 11/9/2001: Det er ubegripelig hvordan tilsynelatende rasjonelle mennesker kan planlegge og forberede noe så grusomt over så lang tid uten å komme på tanker om at kanskje dette er galt.

At noen bare klikker og spontant lar sin harme gå utover tilfeldige uskyldige mennesker kan jeg til en viss grad forstå. At man derimot jobber for å kunne utføre slike ting over flere år uten å komme på bedre tanker er rett og slett ubegripelig.

Skjult ID med pseudonym kit on. 27 juli 2011 17:00

VoksenMann.

Jeg har jo lest aviser og slikt. For meg dannet Rådusplassen en verdig avslutning av sjokkfasen. Nå begynner livet så smått å rulle videre, selv om jeg jo selvsagt er preget av det fortsatt

Skjult ID med pseudonym argh on. 27 juli 2011 17:35

Denne mannen klikket ikke og spontant lot sin harme osv..., som noen her prøver å si. Han er 100% kalkulerende, men alikevel splitter pine gal - han lider av vrangforestillinger og paranoia og mye mulig også schizofreni. Han er i kategori med Hitler slik jeg ser det, fullstendig ond og ingenting annet. Jeg tror dette er en følge av å være følelsesmessig isolert/avstumpet hele livet noe som trolig kan rutes tilbake til familien.

Slike tikkende bomber av noen personligheter finnes overalt, jeg kan peke ut flere jeg har gått på skole med som kunne funnet på å prøve noe lignende. Forskjellen er at få av de hadde klart det grunnet mangel på ressurser, vilje og utholdenhet, noe denne mannen tydeligvis har flust av. Mangel på empati er den nye folkesykdommen, alle innesluttede vil etter dette bli observert og iaktatatt av naboer og bekjente. Bra, disse folkene trenger hjelp.

Selv slet jeg hele helgen med det som hadde skjedd men på mandag kveld, i Oslo, greide på en eller annen måte samholdet på Rådhusplassen å bryte min egen destruktive tankegang og jeg fikk troen på mennesket tilbake. Takker til alle som bidro til dette. Jeg skjønner helt klart om noen trenger mer tid, spesielt de direkte pårørende, men også de som er litt mindre tykkhudet enn meg selv. Man blir oppfordret å ringe krisetelefon dersom man sliter mer enn en uke med dette, det er virkelig viktig å prate med noen.

Skjult ID med pseudonym -missi- on. 27 juli 2011 18:22

Jeg tenkte også automatisk på hitler. jeg har på den annen side ikke gått rundt og trodd sånne gærninger ikke fins i norge, hvorfor skulle det ikke d når man ser på alt d crazy som skjer i resten av verden. ikke overasket overhodet egentli. Det jeg tenker på er at nå når han har gjort d utrolig crazy han gjorde at alle andre gærninger som har vurdert å gjøre jævlige ting som d våkner fra dvalene og plaffer løs de også i lille norge..håper det på et eller annet hvis kan komme noe positivt ut av dette med strengere straffer i norge og mere sikkerhet..og at vi normenn slutter å være så naive..gærninger fins overalt rundt oss, noen av oss velger å leve i en boble å tro noe annet..bare å komme seg ned på gølve der i andre er så skjønner man at det fins en drøss gærninger...det positive som vi og har sett av dette er alle de utrolig bra menneskene som fins her og at man faktisk står litt sammen som et land..og at ikke alle gærningene har en annen hudfarge som noen mennesker velger å tro..nei de fins i alle farger og fasonger..akkurat d syns jeg er litt viktig! Fremmed frykt er no piss alt kommer ann på hvert enkelt menneske ikke hvilken farge bestemora dems hadde...

Skjult ID med pseudonym argh on. 27 juli 2011 18:23

Det er bare en tvangstanke, jeg tror ærlig talt at han ikke bryr seg om politikk, og jeg tror heller ikke han er veldig sint. Det var absolutt ingen frustrasjon i handlingene hans, kun ren galskap basert på vrangforestillinger, tvangstanker og stereoider - dette kan man se ut av dagboka hans. En ren terminator programmert til å drepe. Spørsmålet er hvem/hva som plantet denne ideen i hodet hans. Antageligvis en slags reaksjon av finanskrisen som gjorde at han tapte nesten 4 millioner. Ikke vet jeg men han virker ikke mye ideologisk på meg. Boka hans er i aller største grad vås og jeg anbefaler alle å analysere han uten denne da det bare er svada som står der (med unntak av dagboken, den er ganske så morsom, psykologisk sett). Jeg tror jeg er ferdig med å diskutere denne mannen, han er kun en helt normal, ressurssterk, empatiløs psykopat, det finnes nok mange flere av de her i landet og det er ingenting man kan gjøre for å hindre de i å tilte uten at dette skal bli en politistat. Jeg vier all min oppmerksomhet til ofrene og de pårørende fra nå og kanskje etterhvert skal jeg gidde å blande meg inn i politikken her i landet.

Skjult ID med pseudonym ruggen on. 27 juli 2011 19:33

Jeg dropper inntil videre all diskusjon og setter meg for å lytte litt før jeg tar en joggetur.

http://wimp.no/playlist/0dee144b-23f3-46d5-b694-7fbd1f177f61

Skjult ID med pseudonym Redd on. 27 juli 2011 20:02

Fra en annen tråd, skrevet av kit001 (mann 44 år fra Oslo) - ons 27 jul 10:46 Privat msg

"@Frankhj. Mulig vi forstår det forskjellig. Jeg mener ikke at alle som har blitt kalt høyreekstremister i denne tråden frykter Eurabia. Men de som frykter Eurabia er høreekstremister."

Jeg må få utheve:
"Men de som frykter Eurabia er høreekstremister."

Jeg er alså høyreekstremist siden jeg ikke er som Kit, og siden jeg er redd for hva dette egentlig er for noe.
Jeg har aldri sloss, aldri brukt vold, aldri sagt et stygt ord om en innvandrer, men jeg er litt redd, det skal jeg innrømme og nå er jeg alså høyreekstremist. Nå er jeg virkelig redd for hvor dette vil ende. Tenk om jeg sa i en diskusjon en gang hva jeg føler. Vil da folk forbinde meg med voldelige høyreekstremister? Jeg setter dette veldig på spissen, men jeg er redd. Redd for Aurabia, redd for at dette kommer til å komme helt ut av kontroll på grunn av slike som KIT.

Skjult ID med pseudonym argh on. 27 juli 2011 20:03

Stemmer du i tillegg FRP så tror jeg du har svaret ditt :)

Skjult ID med pseudonym oppegående on. 27 juli 2011 20:06

De fleste sukkerjenter er allerede psykisk ustabile. La være å ta opp slike tråder for mentalt ustabile. Har ikke godt av det. Her skal vi ordentlige menn sjekke girls. Life goes on.

Skjult ID med pseudonym ruggen on. 27 juli 2011 20:08

@oppegående:
Er dette en tråd for mentalt ustabile?

(PS. Jeg er trådstarter)

Skjult ID med pseudonym Redd on. 27 juli 2011 20:18

Jeg er så langt fra FRP som det er mulig å komme argh.

Skjult ID med pseudonym argh on. 27 juli 2011 20:20

Kommunist, fy skam seg! :)

Skjult ID med pseudonym Redd on. 27 juli 2011 20:23

hehe..fjan til mas..venstre her

Skjult ID med pseudonym neptun on. 27 juli 2011 20:54

@Redd
Så du mener altså at det er en hemmelig konspirasjon mellom europeiske og arabiske politikere om å innføre et europeisk-arabisk kalifat innen 2020, slik Bat Ye'or skriver om? I tilfelle synes jeg betegnelsen høyreekstremist passer ganske bra.

Skjult ID med pseudonym Everett on. 27 juli 2011 21:04

Europeiske politikere, som ikke engang klarer å innføre EU? :)
(Dvs prøver, men i for stort tempo, og brenner seg på det nå)
Og arabiske politikere har vel ikke engang de gamle planene om pan-arabismen liggende fremme.

:)

Skjult ID med pseudonym Redd on. 27 juli 2011 21:45

@neptun.

Er det deg som er Kit under cover? Jeg har sett tegninga di lenge.

Tlbake til det jeg er redd for. Konspirasjonsteorier leser jeg aldri om, og Eurabia høres ut som noe forbannet tull. Men...Ja..jeg er usikker på og redd for utviklingen. Synes du jeg er høyreekstrem så er det greit for meg. Da er de høyreekstreme i Norge svært mange og lite farlige.

Du har skrevet så mye vas her inne, og KIT likeså og om dere er samme person eller to forskjellige er ikke så nøye.
Du er jo like skrudd som Kit.

God natt.

(mann 43 år fra Oslo) on. 27 juli 2011 22:06 Privat melding

Når jeg har vært ute de siste dagene(holdt meg til butikkgåing de første 2 dagene) så overværte jeg tre unge damer diskutere hendelsene midt i klesbutikken. På barer og kafeene virker det som det går vanlig for seg. Jeg satt på Burns på mandag etter oppmøtet ved Rådhuset. Der hadde jeg veldig god samtale om dette, med ei voksen lærd lærerinne.
Det er lettere å få en tåre i øyet hvis jeg prater med familie, selv om jeg har pratet med flere, og var jo med dem på mandag også.
Det er veldig få som tør helt å snakke eller rope -yeahey! til flotte taler for eksempel nå, og det er litt synd, og litt feil budskap ute om det. Det er like synd med mye som blir skrivd her i forumet synes jeg.

Vi må i hvert fall ikke la denne massemorderen med sitt forferdelige hatefulle ansikt, få oss til å hate. Vi bør være godtroende til det gode, og aldri naive til mistenkelig oppførsel.
HDV

Kan jeg bruke det bilde her? Eller var forrige bedre?

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 27 juli 2011 22:08

det er flott det bildet der, fikk assosiasjoner med benny hill, en av verdens morsomste menn.

Skjult ID med pseudonym HDV on. 27 juli 2011 22:10

Ha ha :-D
Takk for det, oppgulp.

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 27 juli 2011 22:12

er du benny hill kanskje? i så fall vil jeg på date med deg (selv om jeg i utgangspunktet ser etter en dame, eller to).

Skjult ID med pseudonym chiefern on. 27 juli 2011 23:01

Det man kan diskutere er hva slags straff man mener vedkommende fortjener. Der vet jeg det er sprikende meninger.

Skjult ID med pseudonym Driver on. 27 juli 2011 23:10

Jeg mener at innvandringen i Norge er ute av kontroll og har vært det lenge! Gjør det meg til høyre-ekstrem? Ikke i mine øyne.
Stoltenberg snakker om mer demokrati. Når han sier det betyr det mer talefrihet for de som mener det samme som ham ( altså den politikken som gir arbeiderpartiet flest stemmer), og mer stigmatisering av de som mener noe annet. Hipp hurra for snillismen! Den blir vår undergang, hvis ikke noen holder en hånd over oss!

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 27 juli 2011 23:12

jeg er enig at ordet demokrati ble brukt litt for mye, det er litt synd at hele denne hendelsen ble vridd til noe politisk noe det egentlig ikke er. dette er en gal man som har gått berserk. selv om motivene er tilsynelatende politiske så er det fortsatt et psykotisk folkemord som har blitt gjort og det er det som bør stå i sentrum av diskusjonen.

Skjult ID med pseudonym HDV on. 27 juli 2011 23:17

Jeg synes det er fælt med alle som snakker om i nettaviser o.l. I dag om at de faktisk synes denne fæle mannen har rett i mye. Ingen jeg har snakket med har snakket om så mye straff. Selv mener jeg at den verste straffen er at vi fortsetter å leve dette livet bra. At han en dag virkelig forstår hva han har gjort, og aldri slipper ut av fengselet igjen.

Skjult ID med pseudonym abb to. 28 juli 2011 01:29

hans ideologi er det jo mange som deler med han. over halvparten av Norges befolkning ønsker ikke mer innvandring, så mye av det han sier tror jeg ganske mange folk er enige i. Bare synd ikke folk hørte på han tidligere og at han fikk alt for langt til slutt....

så ja, det finnes masse å diskutere om denne saken. Håper folk virkelig slutter å ønske at han var død og han bør få den værste straffen ever. Vi lever i et samfunn bygget på kristne verdier hvor tilgivelse er en viktig grunnstein for vårt samfunn... håper folk ikke synker så lavt som breivik selv....

Skjult ID med pseudonym ruggen to. 28 juli 2011 01:39

OK, da vet vi ihvertfall at folk ikke er enige om den politiske delen av hans budskap.

Jeg ble kvalm da jeg så at svensker hyllet fyren som en "helt", i kommentarene under youtube-videoen, samme dag som det ble kjent at han hadde slaktet mange titalls ungdommer. At det i det hele tatt finnes én person som ser på ham som en "helt", er helt jævlig. At det finnes mange av dem er enda verre.

Skjult ID med pseudonym Kokken to. 28 juli 2011 23:05

Når man legger lokk på en gryte som koker, koker det over før eller siden.

Skjult ID med pseudonym HDV to. 28 juli 2011 23:13

Mener du at verden koker over, eller at vi skal få rope uten lokk på, Kokken?

Skjult ID med pseudonym neptun to. 28 juli 2011 23:35

@abb (flott pseudonym, forresten...)
Så ansvaret ligger hos dem som ikke var enige med ham og ikke ville gjennomføre den politikken han sto for? Omtrent like fornuftig som Morrisey...

Skjult ID med pseudonym kit to. 28 juli 2011 23:48

abb, å gi etter for terrorister er kjempesmart!

Like god løsning som å påby bankene å ha pengene liggende på gaten for å unngå bankran

Skjult ID med pseudonym Driver to. 28 juli 2011 23:51

Men å legge oss flate for islamiseringen er greit?

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 00:01

Vi gjør da ikke det!

Hvilken verden lever du i Driver?

Skjult ID med pseudonym Tut fr. 29 juli 2011 00:07

@Kit
Nå har jo du de siste dagene her på forumet definert hva som er høyreekstreme og hvem som burde mappes inne til evig tid. Du og dine betraktninger er en Stasi makt verdig.
Den dagen Norge spør seg hva som gikk gale med ABB, prøver å finne ut hvor hatet kommer i fra og prøver å finne ut litt mere enn dette våset han har skrevet så kansje vi kan skjønne hvordan noen bikker over, og at vi på den måten kan forhindre lignende hendelser i fremtiden.

Skjult ID med pseudonym HDV fr. 29 juli 2011 00:14

Det er vel proffe som skal gjøre dette, men vi burde vel prøve å se litt lenger på kildene han hadde, enn bare alle som mener noe om islamiseringen. Sitter på huk her å skriver for jeg orker ikke se alder og navn evt. Bilde av ofrene på tv her, som venninna først nå insisterer på å få se. Har på White Album høyt i hodetelefonene.

Noen som vet om en oversikt som ikke nevner alder eller alt for mye om ofrene.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 00:21

@tut,

Jeg kaller Eurabia for høyreekstremt tankegods.

Det faller tydeligvis deg tungt for brystet, der du sitter på guttrommet og fantaserer om din egen ufeilbarlighet og betydning

Skjult ID med pseudonym Tut fr. 29 juli 2011 00:28

@Kit.
Ingen her i Norge har vært feilfri i denne saken. Du sa til en litt lengre oppe her at man ikke skulle gi etter for terroristen. Det er ikke det det er snakk om, og det vet du godt. Du har prøvd å tie i hjel alle som ikke deler ditt syn i denne saken, og de som ikke tier har du i høy grad gitt karakteristikker som ikke egner seg i en saklig diskusjon. Hvis jeg var deg og du har deltatt som hjelpemannskap i helgen vil jeg gi deg et godt råd om ikke sitte her med følelsene og frustrasjonene. Du er preget av hastige utsagn og innlegg.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 00:35

@tut. Jeg har aldri kalt de som er skeptisk og motstandere av innvandring høyreekstreme. Det bør du vite

Å tie i hel brukes om media som ikke vil slippe til synspunkt. Hvordan kan jeg som vanlig bruker her inne tie ihel? Jeg har tvert i mot vart aktiv, slik at disse trådene har vært høyt oppe på forumet. Sikkert til fortvilelse for mange.

Hadde jeg vært deg, ville jeg ha prøvd å holde meg til sak, og ikke person. Tomme tønner romler høyest vet du.

Skjult ID med pseudonym Tut fr. 29 juli 2011 00:44

@Kit.

Bortsett fra et provoserende nick på (Skjult ID med pseudonym abb) - tor 28 jul 01:29 . Hva var det med hans innlegg som gjorde at du svarte det du svarte? Nå er du i gang igjen og fyrer løs fra hofta både på han og meg, og det er det jeg kaller for å tie i hjel med latterliggjøring og hersketeknikker. Du sa.."abb, å gi etter for terrorister er kjempesmart! " til han litt over og dette er deg i kjent stil. Å diskutere med deg er akkurat like lett som å pisse motstrøm i en elv for å stoppe den. Du er en skikkelig kverrulant men det vet du vel.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 00:46

@tut

Du prøver nok en gang å ville diskutere person i stedet for sak.

Siden det betyr at du ikke har noen saklige argument igjen, anser jeg saken som avgjort, og trekker meg fra den

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 29 juli 2011 00:55

samme dritten som kommer ifra kit og neptun som ifra resten av oss..dei er berre flinkere å pakke den inn:)

Skjult ID med pseudonym HDV fr. 29 juli 2011 01:00

Har lest veldig lite av alt det de skriver(som vanlig)og danner heller egen mening, eller hører på debatter på tv eller så.
Denne tragedien er vel ikke best at diskuteres ihjel på nett heller.

(mann 43 år fra Oslo) fr. 29 juli 2011 01:05 Privat melding

Har lest veldig lite av alt det de skriver(som vanlig)og danner heller egen mening, eller hører på debatter på tv eller så.
Denne tragedien er vel ikke best at diskuteres ihjel på nett heller.

Også er jeg glad for at den tråden til, Harald forsvant.

Takk til Harald eller til Sukker.
HDV

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 10:47

Veldig bra fra Bjørn Stærk.

http://vgdebatt.vgb.no/2011/07/29/det-er-en-annen-tid-na/

@blindebukk. Så du mener neptun og undertegnede ber deg dra til helv.. på en måte som får deg til å se fram til reisen? :)

Skjult ID med pseudonym Trønder fr. 29 juli 2011 11:06

Jeg er imponert (og overrasket) over folk i denne tråden som åpenbart har en svært unik evne til å analysere personligheten og den mentale tilstanden til en mann de aldri har møtt. Spesielt "Argh", du må jo være professor i psykiatri? Nei, vent nå litt. Jeg hørte en professor i psykiatri på Dagsnytt i går, og han sa det var umulig å si om mannen led av vrangforestillinger, var sinnssyk eller hvilken mental tilstand han var i, uten å gjennomgå grundige utredninger over mange uker, kanskje måneder.

Så "Argh", du bør snarest melde deg til tjeneste for myndighetene, slik at de to oppnevnte sakkyndige som har tenkt å bruke tre måneder på disse spørsmålene, ikke trenger å bruke så mye tid. Du har jo åpenbart svaret allerede nå.

Skjult ID med pseudonym Svarten fr. 29 juli 2011 12:20

@Kit.

Hvor tar du det fra? Du er jo som en adhd unge uten matpakke på skolebenken. Du hiver ut det ene rælet etter det andre og kvitterer med hånflir og frekkhetens nådegaver. Blir det ikke noe på deg her på sukker så finn et annet sted for dette evindelige selvhevdende egoet ditt.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 12:52

@tomme-tønne, eller hva du nå kaller deg.

At du ikke går lei. Du tenker jo mer på meg enn det jeg selv gjør

Skjult ID med pseudonym VoksenMann fr. 29 juli 2011 15:25

Bra blogginnlegg, kit. Gir ekko.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 29 juli 2011 16:01

@Redd
Jeg og Kit er ikke den samme, det tror jeg også Kit vil kunne bekrefte (vi har, tross alt, debattert ganske heftig på en del andre spørsmål, selv om vi tydeligvis er ganske enige her).

Du skrev tidligere at du fryktet Eurabia, nå skriver du at du ikke gjør det - fint. Jeg vil likevel si at du har en irrasjonell frykt. For vet du hvem som er mest redd for det fremmede? Jo, det er de (dere?) som har minimalt kontakt med dem. Når såkalt "etniske nordmenn" blir kolleger eller naboer med disse fremmede, så forsvinner frykten. Det er om Odd Børretzen sier om bestemoren sin: "Hun, min bestemor, var rasist, men det var ikke så farlig, for hun møtte ingen svensker og ingen negre og ingen katolikker for verden var så stor. De visste ikke hva hun mente om dem og hva de mente om henne er ikke godt å si."

Før annen verdenskrig, var nordmenn og vesteuropeere flest skeptiske til jøder. De ble sett på som griske, upålitelige, uærlige og et fremmedelement. Nazistene tok dette til det ekstreme, men da kruttrøyken la seg etter krigen, stoppet man ikke bare ved nazismen - man tok et oppgjør med alt jødehat. Og mens jøder tidligere hadde vært en minoritet som holdt seg i ghettoer, er de i dag en minoritet som er ganske så godt integrert - og det er svært få som ser på dem som noe annet enn nordmenn med en minoritetsreligion. Jeg føler vi er litt der offentligheten var i mellomkrigstiden, mens Breivik og hans allierte tilsvarer nazistene. Og, for å fortsette den historiske analogien, vi trenger et oppgjør ikke bare med ekstremiteten, men også det som gir næring til ekstremiteten.

(Og, nei, dette er ikke et angrep på Frp, det er et angrep på alle Stortingspartiene, med delvis unntak for SV og Venstre, og den store mengden journalister, kommentarer og forståsegpåere vi ser rundt omkring.)

Skjult ID med pseudonym HDV fr. 29 juli 2011 21:30

Klarte å se opplesningen og bildene av alle ofrene til nå på nyhetene. Så det var overtrist å se, men bra å få det sett og. Hvis jeg kjenner noen der, så burde jeg jo sørge for å vite det og.

Skrivde en setning i dag som jeg synes var litt fin:

På mandag er det August. Da legger vi Juli bak oss, men aldri 22 Juli.

Skjult ID med pseudonym Redd fr. 29 juli 2011 22:29

@neptun.
Beklager sammenblandingen med deg og Kit. Hvem av dere som er fornærmet får dere avgjøre selv. Jeg har vært litt grinete på Kit for han er svært storkjeftet og breier om seg og bruker harde personkarakteristikker og hersketeknikker i debatter. Jeg setter pris på litt mere nyanser slik jeg leser ditt innlegg.
Nå skal jeg gi deg noen kalde fakta, jeg er venstrevelger, oppvokst i Oslo med muslimer, kurdere, arabere og afrikanere som mine beste venner og noe de fremdeles er. Når det gjelder min frykt så må jeg få presisere. Jeg har ikke hørt om Eurabia før Kit nevnte det her inne. Jeg har sagt det høres ut som noe tull og presiserte det i noen innlegg over her. Når det gjelder det jeg som nevnt frykter så er det veldig enkelt å forklare. Hvorfor ser ikke venstresiden i politikken at de aller fleste nordmenn ikke har problemer med innvandring og asylinstituttet. Men.. Mange er usikker på hva betyr egentlig dette multikulturelle samfunnet. Hvor mange skal det være eller gjelde for, og hvor mange blir det i fremtiden? venstresiden burde se at det er viktig å ha en bred enig i et slikt spørsmål for konsekvensen av dette blir jo gjeldene for oss alle.
Norges folketall stiger markant, men etnisk norske kvinner føder ikke nok barn og gir ikke noen netto vekst i befolkningen så innvandring fra nordiske, europeiske og fra den 3. verden og fødselstall fra disse står for befolkningsveksten. Hva er grensen for et vellykket multikulturellt samfunn slik statsministeren sier? 50% etnisk norske og 50 % innvandring?
Om du leser fremdeles..synes du jeg høres fremmedfientlig ut eller høyreekstrem? Jeg er ikke det i egne øyne men du skal gjerne få ha din egen mening. Min frykt er basert på fremtiden når det som i dag er gode tider ikke lengre eksisterer. Oljen vår tar slutt en dag og da er det velkjent at kampen om ressursene hardner til. Thorbjørn Jageland advarte om nettopp dette i radioen i dag, og gjett hvem som også har advart meg om oss litt naive nordmenn. Min gode venn Abdullah som er Leder for en moskè i en norsk by. Han sa rett ut at hvis dere ikke lærer å sette krav og begrensninger, vil ytterligere vekst i etnisk fremmede kulturer i Norge bli en katastrofe ikke bare for de innvandrene som er godt integrert, men for oss etniske nordmenn en gang i fremtiden.

Til slutt. Nå skal jeg ikke nevne noen navn her men en bestemt her inne har gått knallhardt på de som våger å ta opp disse problemstillingene jeg nå nevner, og det er noe vi alle virkelig burde f

Skjult ID med pseudonym Redd fr. 29 juli 2011 22:39

frykte.

Jeg brukte visst opp kvota her inne

Skjult ID med pseudonym HDV fr. 29 juli 2011 23:02

Vi burde i hvert fall innføre fag som; naivitet, manipulasjon, overtalenhet, og hersketeknikk i skolene.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 30 juli 2011 00:26

@Redd. Du siterte meg riktig ons 27 jul 20:02

"@Frankhj. Mulig vi forstår det forskjellig. Jeg mener ikke at alle som har blitt kalt høyreekstremister i denne tråden frykter Eurabia. Men de som frykter Eurabia er høreekstremister."

I den aktuelle tråden sitatet er hentet fra, var det andre enn meg som kalte innvandringsskeptikerne høyreekstremister. Jeg presiserte altså at jeg ikke anså alle de som høyreekstreme

Jeg klarer faktisk ikke å se at jeg har brukt noen hersketeknikk her. Min mening er at helt riktig gjengitt. Det eneste jeg kan se er at vi eventuelt er uenige om de som frykter Eurobia er høyreekstreme eller ikke. Jeg mener de er.

@VoksenMann. Troll som skifter nick og kun går på person uten noen saklige argument fortjener ikke annet enhån

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 30 juli 2011 00:48

@Redd
Først og fremst, mener jeg at ideen om et kulturelt enhetlig Norge er en myte. Jeg har mye mer til felles med en sekulær akademiker fra Teheran enn jeg har med en pinsevenn fra Kvinesdal. Vi har alltid hatt flere kulturer, og det er i de periodene der vi har latt kulturene blomstre, at samfunnet faktisk har gått fremover. Da tenker jeg ikke kultur ut fra etnisitet, det er faktisk noe helt annet, og derfor er det rett og slett uinteressant å diskutere "etnisk norsk" kontra "ikke-etnisk norsk" - det forkludrer mer enn det løser.

Hvem er disse "ikke-etnisk norske"? Jo, det er Tommy Sharif, det er Bushra Ishaq, det er Abid Raja, det er Amal Aden, det er Nazneen Kahn Østrem, det er Shabana Rehman. Og så er det også mange anonyme som verken du eller jeg har hørt om. Men det går ikke an å plassere en somalisk analfabet i samme kategori som en iransk lege.

Et annet moment er jo at det først og fremst er blant den såkalte første generasjonen at fødselsratene er utpreget høye. Nå har jeg ikke sett tall fra Norge, men tall fra Frankrike og Storbritannia viser at forskjellen mellom fruktbarheten i ulike "etniske grupper" som er vokst opp i det samme landet er så godt som ikke-eksisterende. Myten om en "demografisk bombe", som tullinger av typen Hallgrim Berg (den samme mannen som ringte til politiet fordi han så at en mørkhudet satt på toget og talte penger) vrøvler om, er bare en myte.

Det jeg håper den siste ukens tragiske hendelser kan lære oss, er at vi kan ta bedre vare på hverandre. På tvers av "etniske" skillelinjer. Fordommer nærer frykt, og frykt nærer hat.

Skjult ID med pseudonym Redd lø. 30 juli 2011 00:49

@Kit.
Prøv å legg vekk dette med Eurabia. Dette er en kosnpirasjonsteori og vi får aldri noe svar på om dette er en virkelig avtale, eller om slike avtaler vil se dagens lys, og ikke minst om noe slikt ville vare mere enn åpningsmøtet før en hurv spinn ville og fly forbanna mennesker ville lagt hele ideèn i grus. Du må ha god fantasi for i det hele tatt tenke tanken om noe slikt.

En annen ting..

Jeg stiller noen spm til neptun i mitt forrige innlegg. Prøv å svare litt du da, så hever vi nivået litt opp her. Jeg skal summere det til et spm. Ser du noen utfordringer med innvandringen eller er vi lykkelandet hvor alt bare vokser inn i himmelen?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 30 juli 2011 00:54

Jeg har flere ganger her inne gitt uttrykk for at vi har utfordringer med integreringspolitikken i deler av Oslo.

Grunne til at jeg tværet på Eurabia, var at du hentet det inn fra en annen tråd, og at jeg med det stemplet en spesifikk gruppe meningsmotstandere.

Skjult ID med pseudonym Redd lø. 30 juli 2011 01:09

Du er deg selv lik Kit. Jeg hentet det inn fra et innlegg DU hadde skrevet på en annen tråd.

Jeg skal la deg være i fred. Du trenger ingen motstandere å diskutere mot. Det klarer du meget godt på egen hånd.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 30 juli 2011 01:13

Redd, har du ingen begrep om hva en saklig diskusjon er?

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 30 juli 2011 01:21

Jeg må gjentatte ganger lese overskriften i tråden for å se om jeg er kommet riktig :-)

Skjult ID med pseudonym Redd lø. 30 juli 2011 01:23

Jo Kit. Det var derfor jeg ga meg.

Skjult ID med pseudonym ruggen lø. 30 juli 2011 01:31

@kameleonen:
haha, jepp. godt vi alle er enige :D
se også på spørsmålet mitt...hvor mange har diskutert det?

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 30 juli 2011 01:38

@ruggen
Noen kunne vært litt mer enige her :-)
Jeg benytter enhver anledning til å ta opp emnet. Med folk jeg møter. Fordi jeg synes det er viktig.
Sikkert fordi jeg har behov for å bearbeide det som har skjedd.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 30 juli 2011 02:02

Jeg har, som folk har sett, ingen problemer med å snakke om det. Derimot merker jeg likevel at det har gjort noe med meg her på Sukker - jeg føler rett og slett ikke for å ta kontakt med noen.

Jeg jobber i regjeringskvartalet, og syklet ut av garasjen, foran Høyblokka, et drøyt kvarter før det smalt. Denne uka har jeg vært en del av ledergruppa i avdelingen min, på midlertidig sted, uten helt å vite hva som har hendt, samtidig som jeg har vært nødt til å ta ganske tunge avgjørelser. Jeg har en kollega som har mistet sønnen sin på Utøya og en annen kollega som var fem sekunder unna å stryke med i eksplosjonen. Jeg har vært på flere politiske sommerleire i min tid, der det meste vi har hatt å forsvare oss med har vært en maglite. Med andre ord - selv om det ikke har rammet meg personlig, har det rammet "mine" og "mitt".

Egentlig har jeg mest lyst til å gå tilbake til hverdagen, og det gjør jeg nok etter hvert også - ikke minst takket være den utrolig konstruktive responsen nordmenn flest har hatt på det som skjedde. Men det gjør noe med meg, altså, setter ting litt i perspektiv...

Skjult ID med pseudonym Redd lø. 30 juli 2011 02:32

@neptun.
Jeg håper du kommer til hektene igjen og finner fred i sinnet så fort så mulig, og ikke minst kondolerer jeg for de du kjenner som ikke er med oss mere.

Jeg er også slik du beskriver deg selv med toleranse og beundring for det ukjente, men studier i evolusjonsbiologi har lært meg at likevekt er et fremmedord,- og element som finnes bare i korte øyeblikk i vår vekst og velstand.