Alle innlegg Sukkerforum

Hva er deres syn på prostitusjon?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym oppgulp fr. 29 juli 2011 17:30

Burde det legaliseres? Ville det skape mindre risiko for kvinnene som velger denne veien, samtidig som at frustrete menn også kan få "kjærlighet" uten å risikere hele karierren og venneflokken? Ville kvinnene som har velgt denne veien føle seg mer akseptert i samfunnet og ikke trenge å være flaue over "karierrevalget"?

Eller ville det føre til en massiv innvandring av utenlandske prostituerte som da kan holde på akkurat som de vil (eller som sjefen i Praha tvinger de til), i tillegg til at flere norske kvinner som egentlig er mot hele opplegget vil lettere bli dratt mot denne "enkle" løsningen på økonomiske problemer?

Spør du meg er dette et vanskelig tema!

Skjult ID med pseudonym fjesløs fr. 29 juli 2011 17:42

Jeg synes i utgangspunktet det er greit, men problemet er at de aller, aller fleste ikke gjør det av eget ønske, og da begynner det å bli mer problematisk. Hvis det hadde blitt legalisert her kan det hende enda flere jenter/damer hadde blitt ofre for trafficking, og derfor stiller jeg meg negativ til legalisering, da jeg ikke ønsker en slik skjebne på noen.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 29 juli 2011 18:14

Prostitusjon er lovlig, det er det å kjøpe sex som er ulovlig. Og det synes jeg det skal fortsette å være.

Skjult ID med pseudonym oppgulp fr. 29 juli 2011 18:21

er det virkelig lov å opprette et bordell med ansatte som selger sex her i norge? det var nytt for meg. hvorfor står de alle sammen da på gaten?

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 29 juli 2011 18:28

Det er ikke liv med organisert prostitusjon, men det er ikke straffbart å selge sex.

Skjult ID med pseudonym Nils fr. 29 juli 2011 18:43

I Australia blir voldtekt sett på som noe forhistorisk etter at de legaliserte prostitusjon, de har også ingen synlige protituerte i gatebildet og jentene har full beskyttelse under loven og arbeidsrettigheter.

Du trenger ikke å være fransk 1800tals filosof for å resonnere deg frem til kvinner i skandinavia har store problemer med hvordan de skal forholde seg til mannen, de hater menn men liker også menn litt og det skaper en rekke sære lover og tilstander.
Jeg kan ikke huske sist jeg leste noe positivt om hvite heterofile menn i en norsk avis eller så bilde av en gutt på en reklame for høyere studier osv, mannen er slem og slik er det bare.

Men jeg håper engang at mannehatet fra akademika forsvinner og at de blir nødt til å respektere menn slik vi respekterer kvinner og gir prostituerte en mulighet til å overleve og ikke insisterer på å la dem dø en grusom hjelpeløs død på gaten.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 29 juli 2011 18:45

Unnskyld, Nils, hvor mange prostituerte dør en grusom hjelpeløs død på gaten i Norge?

Skjult ID med pseudonym oppgulp fr. 29 juli 2011 18:50

Jeg er også under den troen at kanskje bør prostitusjon legaliseres helt, da med krav om en legitim organisasjon med kontrollerte bordeller bak. På denne måten kan jentene føle seg trygge og ha selvrespekt, betale skatt, mennene kan ta seg en tur innom etter at julebordet ikke gikk som ønsket, uten å miste maske. Problemet er selvfølgelig det som ble sagt over, at flere kanskje blir presset til bransjen (enten fordi det er en enkel løsning på pengeproblemer, eller at man er i feil miljø etc), og at det kan medføre mer menneskehandel fra utlandet. Dette bør være en problemstilling som er mulig å gjøre noe med dersom organisasjonene som driver bordellene er under streng statlig kontroll - for eksempel at alle prostituerte må ha norsk opprinnelse? haha syk tanke. Er det andre problemstillinger som enda ikke er tatt opp?

Skjult ID med pseudonym Vegas fr. 29 juli 2011 20:02

Dette kommer kanskje til å være litt av et sjokk, men jeg har faktisk bodde i Las Vegas (sikkert ingen som kunne gjette seg fram til dette). Og flere steder i Las Vegas (unntatt Clark County, rart nok... Og det er der Vegas byen befinner seg) har 100% legalisert prostitusjon. Resultatet?

Jentene er tryggere, får regelmessige legeundersøkelser, har bedre kontroll når det gjelder klientene (ikke noe vold utenom det som er avtalt, takk), får bedre betalt, og trenger ikke å være bindet fast med ett eller annet avhengighet (de kan godt velge selv om de har lyst til å kaste bort livet med heroin og kokain, selvfølgelig).

Jeg syns at "problemet" med ekstra menneskehandel er helt på trynet. Hvorfor? Fordi det funker bare når "industrien" jobber svart. En lovlig institusjon som følger alle reglene og har det helt fint sånn skal HVERTFALL ikke assosiere med traffickere. Eneste grunn til at dette er sånn systemet funker nå er fordi prostitusjon er ulovlig i så mange steder, så miljøet er allerede på feil side av loven.

Det er selvfølgelig en lang strek mellom det å gjør prostitusjon lovlig og å få samfunnet til å akseptere det fullt... Men det er ikke akkurat det jeg syns er viktig. Jeg mener i høyeste grad at dette bør ABSOLUTT være lovlig, selv om jeg personlig ville mest sannsynlig vært altfor flau til å benytte systemet... Men sånn er det.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man fr. 29 juli 2011 20:10

Prostitusjon er for meg å være i et fast forhold , har muligens barn med vedkommenden og knuller rundt med andre.
Å gjøre det offisjel for money, det er jobb, en knallhard jobb. Muligens en kamp for å overleve i dette miljøet og ellers

Skjult ID med pseudonym oppgulp fr. 29 juli 2011 20:13

poenget ditt? jeg tror alle vet hva prostitusjon er, det er ikke temaet.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man fr. 29 juli 2011 20:21

Det var mitt syn på prostitusjon.

Ellers JA "klassisk" prostitusjon (ikke den etter min definisjon) bør legaliseres slik at kvinnene som har valgt denne veien føler seg akseptert i samfunnet JA

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 29 juli 2011 20:29

@bmM
Hvor mange av de prostituerte i Norge tror du har "valgt denne veien"?

Skjult ID med pseudonym Kitty fr. 29 juli 2011 20:32

Jeg er for lovlig prostitusjon underlagt skikkelige regler som beskrevet ovenfor. Jeg syns med ordnede forhold, der kvinner, og menn.... ikke glem at salg og kjøp av sex er noe som gjøres av begge kjønn, gjør dette av egen fri vilje er det helt ok.

Dette yrket har alltid vært tilstede gjennom hele historien og vil for all framtid være der. Å forby det vil ikke føre til at det forsvinner. Å forby det fører heller til skam, misbruk, vold og tvang tror jeg. Dessuten er det vel ofte
big-bad-daddy-cool, som står bak og tar 90 % eller noe, av fortjenesten til den som ofte ufrivillig selger sine tjeneseter.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 29 juli 2011 20:34

@Kitty
Så det var ikke skam, misbruk, vold og tvang før sexkjøploven kom? Og det er ikke skam, misbruk, vold og tvang i Nederland i dag?

Skjult ID med pseudonym be.my-Man fr. 29 juli 2011 20:38

@neptun
Tror ikke at noen velger prostitusjon frivillig, en lander snarere gjennom ugunstige livshendelser i dette miljøet.

Skjult ID med pseudonym Kitty fr. 29 juli 2011 20:42

@Neptun

Jeg sa ikke at det ikke var det, eller kommer til å bli det. Men jeg tror det vil bli mindre av det, og det vil være positivt :-)

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 juli 2011 20:48

I utgangspunktet er jeg for legalisering av prostitusjon. De fleste aktiviteter blir bedre hvis det er åpenhet rundt de.

Om det har noe praktisk å si på Karl Johan nå vet jeg ikke. De fleste jentene som er der, har neppe arbeidstillatelse, og er der på turistvisum.

Skjult ID med pseudonym NN fr. 29 juli 2011 20:48

Forskjellen på prostituerte og vestlige damer på byen er vel ikke så stor egentlig, førstnevnte har bare avtalt prisen på forhånd? ;)

Skjult ID med pseudonym Vegas fr. 29 juli 2011 20:51

@be.my-Man

Selvfølgelig er det folk som velger frivillig å prostituere seg selv. Det er sant at mange bruker det heller som en nødløsning, eller å være "rebelsk", men det finnes flere som valgte livsstilen og trives stort med det.

Men uansett om de er flertallet eller ei, så er det bedre for alle hvis prostitusjon er legalisert. På denne måten, kan de som ikke har lyst til å forsette komme seg tryggere gjennom og, til slutt, ut av jobben med bedre betaling og helsesystemer (pluss at det er ingen som tar livet av dem hvis de forlater posisjonen).

Skjult ID med pseudonym NN fr. 29 juli 2011 20:53

Forskjellen på prostituerte og vestlige damer på byen er vel ikke så stor egentlig, førstnevnte har bare avtalt prisen på forhånd? ;)

Skjult ID med pseudonym Medic fr. 29 juli 2011 21:22

Har fler ganger betalt for sex her i Norge. Gjort en avtale med ei jeg kjenner litt fra før. Alltid lagt igjen ei krone på nattbordet når jeg lister meg ut, slik at vi begge er klar over at det er snakk om handel....... ;)

Skjult ID med pseudonym Vegas fr. 29 juli 2011 21:27

Hvis prostitusjon blir legalisert i Norge, bør det også være militærrabatt for tjenestene... Du VET at vi trenger det!

(mann 48 år fra Troms) fr. 29 juli 2011 21:29 Privat melding

Mitt syn er at det er greit for de som trenger det, og det er slik at dette er det et marked for i verden, i og med at dette har eksistert siden tidenes morgen, og er det eldste yrket osv.

For mitt vedkommende har jeg aldri kjøpt og kan ikke se for meg at jeg kommer til å kjøpe meg sex i fremtiden heller.

Men uansett mener jeg at det ikke er noe galt at noen selger sex, eller at noen kjøper sex.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 30 juli 2011 00:29

Hvis prostitusjon er verdens eldste yrke, lurer jeg på hvor de fikk maten sin fra...

Faktum er, uansett om det er lov eller ikke, så er det ikke akkurat jenter fra Oslo vest som selger kroppen sin. Tidligere var det narkomane, nå er de blitt skjøvet ut av damer som er utsatt for menneskehandel - jeg ønsker heller at vi har et apparat som kan ta seg av begge gruppene, jeg.

Skjult ID med pseudonym oppgulp lø. 30 juli 2011 00:31

hva med den siste gruppen da, menn som ikke har sjans på kvinner what-so-ever? de er tikkende bomber alle sammen. det er et samfunnsproblem.

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 30 juli 2011 00:34

ære vere dei som er så smarte nok til å ta betalt for det:)

Skjult ID med pseudonym utpåtur lø. 30 juli 2011 00:35

Jeg har selv vært prostituert over lengre perioder av mitt liv. Selv aner jeg ikke hvordan jeg skal forholde meg til dette spørsmålet. Men jeg takker til hun her lengre oppe som kalte det jeg har gjort/holder på med, en jobb, knallhard jobb. Vi trenger flere som deg! For det er nettopp det det er..

Skjult ID med pseudonym oppgulp lø. 30 juli 2011 00:38

Du av alle bør kanskje ha synspunkter om dette da?

Skjult ID med pseudonym oppgulp lø. 30 juli 2011 00:41

tja nettet er vel så åpent det kan bli? jeg finner hvertfall alt jeg trenger (og egentlig alt for mye), uten å betale noen ting.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 30 juli 2011 00:42

Jeg er for legalisering. I kontrollerte former.

Skjult ID med pseudonym utpåtur lø. 30 juli 2011 00:44

Ja, jeg burde kanksje ha synspunkter på dette.... Men når man står midt i situasjonen selv, er det vanskelig å se en god løsning...

Skjult ID med pseudonym kit lø. 30 juli 2011 00:45

neptun, like greit å avkrefte rykte om at vi er samme person...

Det å forby en aktivitet har ikke alltid gjort problemet mindre. Forbudet mot alkohol rundt 1920 førte ikke til at alkoholen forsvant. Derimot førte det til store pengestømmer som kriminelle styrte. Forbudet mot narkotika har heller ikke løst problemet. Også der har en fått store pengestrømmer som kriminelle styrer, og brukerne har det ikke så bra. På samme måte tror jeg ett forbud mot prostitusjon virker. Det er for mange som synes det er en grei aktivitet, og vi vil få mye penger som kriminelle styrer. At jentene blir avhengig av en struktur der en mellommann som kan norsk ordner kundene, vil ikke gjøre jentenes liv noe bedre, heller tvert om.

Menneskehandel er like forbudt om det er til prostitusjon eller som hushjelp og snekker. Vi har ett lovverk på plass allerede.

Skjult ID med pseudonym oppgulp lø. 30 juli 2011 00:45

Tør jeg spørre hvordan dine erfaringer har vært med det da? Og hvordan jobbet du? Alene, hjemmebesøk, hotel, biler, ledet av hallik etc etc.?`

Skjult ID med pseudonym utpåtur lø. 30 juli 2011 00:48

Det er jo ikke ett spesiellt hyggelig yrke... Som regel er det gifte, eldre menn. Og ofte er det de som tenner på nettopp det at jeg er prostituert og de behandler meg nokså dårlig med nedlatende kommentarer og vold..

Jeg fiksa meg kunder gjennom c-date... Vi møttes enten hjemme hos dem eller hos meg. Jobbet alene. Ofte faste kunder.

Skjult ID med pseudonym utpåtur lø. 30 juli 2011 00:51

Det er forresten viktig å si.. De fleste tenker vel på "prostituerte" som afrikanske kvinner med korte skjørt og store pupper.

Men mørketallet er stort blandt norsk ungdom. Jeg er selv en jente på 20 år. Jeg er tiltrekkende, søt og er god i sosiale settinger. Så jeg er vel den siste man skulle trodd det om. Men som sagt er det ikke bare de steriotypiske som selger sex.

Skjult ID med pseudonym utpåtur lø. 30 juli 2011 00:53

Det finnes bedre måter å få seg sex på enn å selge seg selv... Det er ikke deilige unge menn som kommer å banker på døra de.. som sagt, gifte, eldre, og folk med sære fetisjer... Og de behandler deg ikke pent, ettersom de har "kjøpt" deg...

Ikke prøv det

Skjult ID med pseudonym oppgulp lø. 30 juli 2011 00:58

Det tror jeg mange er fullstendig klar over, og det er nettopp dette som gjør at jeg tror at det kanskje ville vært bedre om dette var lovlig. Slik at du (om du ønsket) kunne gjøre dette i trygge omgivelser, i steden for å be de hjem, betale skatt av det, osv. Det ville da sikkert også være enklere å sette opp regler for hva som var lov og ikke under akten, og arrestere de som går over kanten. Jeg vet ikke, det er hvertfall en viktig diskusjon. For menn som er langt nede, stresset, eller lignende er dette et viktig alternativ til den ydmykende sjekkingen som foregår her. Det store og avgjørende spørsmålet er kanskje hvordan du havnet i dette yrket? Var det et valg pga "letttjente" penger eller var det andre ting? Tipper det var en venninne som hadde fått i oppdrag i få med seg en på en trekant?

Skjult ID med pseudonym utpåtur lø. 30 juli 2011 01:00

Var svært psykisk syk og tordde at dette var noe jeg måtte gjøre. Pengene spilte ingen rolle..

(mann 46 år fra Oslo) sø. 31 juli 2011 04:39 Privat melding

HDV:

Trodde da denslags hadde blitt mer liberalt? Man må vel ikke over grensa og til Hönan Agda för att köpa fläsk, godis och porr längre? Eller tar jeg feil?

Skjult ID sø. 31 juli 2011 08:54

Nå er det ikke gitt at kvinnene som blir utsatte for menneskehandel og kontrollert av madammer i utlandet vil slutte å bli sendt til Norge for å selge sex selv om det skulle bli lovlig. De hadde nok fremdeles blitt dopet og sendt over landegrensa for å tjene penger til de som står bak. Tror det ville blitt desto værre for disse kvinnene som er i landet ulovlig å skulle "konkurrere" mot et legitimt marked når de selv må gjøre det i skjul. Tenker at de ville fått de særeste kundene som har de mest voldsomme fetisjene....fordi de som jobber lovlig har beskyttelse og da sikkert har merket voldsomme kunder etter å ha vært borti dem en gang slik at det ikke gjentar seg....

Det er ikke bare på gata de typiske ikke-vestlige prostituerte er. Mange blir holdt innelåst i lokaler, uten helt å vite hvilket land eller by de befinner seg i. De blir ofte fortalt at madammene/bakmennene skal drepe familiene/barna deres om de bryter ut eller ber noen om hjelp. De nigerianske kvinnene har f.eks. sterk tro på voodoo, og det skal ikke mye til for å skremme vettet av dem om denne troen blir brukt med ond hensikt imot dem.

Norske "luksusprostituerte" kan fortelle om lav selvtillit dersom de har få kunder på en kveld. Mange av disse kvinnene jobber på bordeller hvor de har organisert turnus, og de ikke er drevet av bakmenn. Konsekvensene er mange for psyken til de som har denne jobben. Forøvrig viser undersøkelser at de som selger telefonsex har veldig mange av de samme reaksjonene som de som selger sex fysisk....