Alle innlegg Sukkerforum

Er single mer tro av natur?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym nitrelo sø. 24 feb. 2008 20:16

Fra tråden "Utroskap" lurer "perfekt" på om det er langt mellom teori og praksis med tanke på utroskap. Bakgrunnen er hans kompis som på diverse spillejobber har observert hvordan par kommer til fest med sin partner men forsvinner med andre, men vi på diskusjonsforumet hevder at vi ikke kunnet finne på noe slikt.

Da lurer jeg litt på om vi single er annerledes enn de som er i par på dette området og svaret jeg kommer frem til er at det faktisk er høyst sannsynlig. Tanken har jeg fått ved å se på de kompisene mine som alltid har vært i forhold, hvorfor de er det og hvordan de respekterer at de faktisk er i forhold.

Tenk deg at du er en person som vet at du har en lav terskel for å være utro og du vet at det i diverse anledninger i jobbsammenheng osv er lett for å være det. Du har lite empati og ser det ikke som noe problem overfor din partner siden hun (evt han selvfølgelig...) ikke får vite noe om det. Å gå inn i et forhold da er ikke så problematisk fordi man ikke går inn med den enorme satsingen at det KUN skal være henne for resten av livet. For er ikke det mye av grunnen til at vi single ikke er i forhold? At når vi velger en partner så velger vi samtidig vekk alle andre og at det føles som en så STOR avgjørelse at vi får bindingsangst? For en som vet at han aldri vil klare å være utro pga dårlig samvittighet vil valget av partner være mye større enn en som ikke tar 5 flate øre for å være utro fordi sistnevnte reellt sett ikke tar et valg...

Noen tanker om dette?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 24 feb. 2008 20:56

Det er klart at en som har lett for å være utro, og som kaskje har mange korte forhold bak seg, nok lettere kan hoppe inn i et nytt forhold. Han/hun vet vet exit-skiltet er, og velger ikke bort alle andre i samme grad.

Når det er sagt, er vel "vi single" akkurat like forskjellige som de som er i forhold. De som tenker at "det kunne jeg også ha gjort", vil neppe si det på forumet. Naturlig nok. Er ikke akkurat god reklame... Dessuten, de som er er mye utro, er vel hller ikke så opptatt av debatten rundt temaet...

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 24 feb. 2008 21:25

Jeg ser ikke noe positivit i det å være utro mot et annet menneske på noen måte egentlig.
Jeg tror nok ikke at single er mer trofaste av natur enn de i forhold, og jeg ser ikke hvorfor det skulle være sånn heller.
De aller fleste er vel i utgangspunktet seriøse i sitt valg av partner, og i det de skal bygge opp sammen.

Kanskje det er sånn at etter hvert som forelskelse, nærhet, fortrolighet og forståelse (og sex) avtar, at tanken og lysten/behovet for utroskap melder seg i takt med savnet? Kanskje føler man da at man også har mindre å miste, ergo mindre å risikere?

Jeg lurer på om menn lettere kan ha seg en one night med en kvinne for å "overleve" i sitt forhold, mens når en kvinne er utro er det fordi hun ikke har vilje igjen til å ønske og redde forholdet, - og at hun allerede er mentalt på vei ut av sitt forhold?

Skjult ID med pseudonym Perle sø. 24 feb. 2008 21:34

Det trådstarter beskriver er vel det som kan komme til å ende opp som seriemonogami.
At man er svært selektiv med hvem man slipper innpå seg, blir en konsekvens av
handlingslammelsen og det å ha et så bevisst forhold til at man ikke satser på utroskap.

Skjult ID med pseudonym nitrelo sø. 24 feb. 2008 21:47

Ok, la oss snu litt om på det for å få frem mitt poeng.

Det jeg er ute etter er linken mellom utroskap og bindingsangst. At de som er notorisk utro ikke har bindingsangst fordi de faktisk ikke binder seg til en enkelt person, mens en monogam person har mer bindingangst fordi valget er større. Videre kan vi vel enes om at single har større bindingangst enn de i forhold, er nok derfor mange av oss er single.

@Zitelle

Er det noen som hevder at utroskap fører noe positivt med seg da...? Det siste avsnittet ditt har du nok rett i. En utro mann gjør det gjerne for å redde et forhold, mens en utro kvinne i større grad gjør det i resignasjon. Skjønt, dette gjelder selvfølgelig ikke alle som en regel (sånn, da var det sagt).

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 24 feb. 2008 21:54

nitrelo
Jeg tror de aller fleste ville være enig med både deg og meg i at utroskap ikke fører noe bra med seg.

Men likevel: Jeg har snakket med flere som sier at uten "sidespranget" ville ikke ekteskapet overlevd. Det finnes også de som mener at utroskap rett og slett spriter opp ekteskapet fordi man får mer energi og mer spenning i hverdagen osv osv.

Vi er visst ulike, og det finnes vel få regler uten unntak.

Når det gjelder linken mellom utroskap og bindingsangst så tror jeg du kan ha et poeng.
(Selv om jeg verken føler meg som utro eller som en jente med bindingsangst. Sånn, da var det sagt :-)

Skjult ID med pseudonym pooh sø. 24 feb. 2008 23:17

"Jeg har snakket med flere som sier at uten "sidespranget" ville ikke ekteskapet overlevd. Det finnes også de som mener at utroskap rett og slett spriter opp ekteskapet fordi man får mer energi og mer spenning i hverdagen osv osv."

Zitelle: Du tror ikke de sier dette for å lette på samvittigheten sin..... på en måte rettferdiggjøre sine handlinger mot sin kjære? Utroskap har lite med respekt og kjærlighet å gjøre....

Skjult ID med pseudonym urk sø. 24 feb. 2008 23:55

single ensomme menn som foretrekker hjemmekos er mest trofaste

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 24 feb. 2008 23:59

Jeg vet ikke hvordan de føler det, pooh, men det er sikkert mange som gjør det :-)
Noen har jo også "åpne avtaler" om at det er ok å ha sex med andre så lenge det ikke prioriteres utover deres felles tid.
Absurd for meg.....

Skjult ID med pseudonym tussemor ma. 25 feb. 2008 16:46

Enig med urk. Menn som trives hjemme med sin kjære ønsker å ha trygghet rundt seg.
Statistikken vil ha det til at bønder er mest trofaste. Gjelder det kornbønder også tro?

Har aldri tenkt på at single kan være mer trofaste hmmmm.

Skjult ID med pseudonym undrende ma. 25 feb. 2008 17:19

Kanskje vi er så trofaste at vi er singele.......?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 25 feb. 2008 17:28 Privat melding

Er vel vanskelig å ikke være trofast når du er... singel...? Oddsene øker nok betydelig når du er i et forhold, siden det er først da du KAN vøre utro?

Skjult ID med pseudonym undrende ma. 25 feb. 2008 17:39


Det vet da vel jeg også det, at man må være i et forhold for å være trofast.
Det var en liten fleip. Men det virker som om du misforsto.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 25 feb. 2008 17:44 Privat melding

Det var helt klart en liten fleip.

Hvis man sliter med troskap er det vel bare å ha et åpent forhold i stedet for et eksklusivt ett, det trenger ikke være "enten singel eller monogamt lngvarig forhold". Det finnes gråsoner.

Skjult ID med pseudonym En frekk m ti. 26 feb. 2008 16:40

Jeg tror mange single som lever uten å ha sex med noen den tid man er alene er mest trofast! Jeg er i kategorien, har både brent og er blitt brent gjennom tidligere forhold! Jeg ser jo mange søte jenter ute på byen, men jeg gidder ikke sjekke dem opp, syns det blir helt feil og veldig billig! Folk som avslutter forhold pga at partner var utro føler seg veldig sviktet. Sex er det mest intime man deler med et menneske, man er naken og man gir seg hen og man skal prestere. Noen få av oss vil det skal være forbeholdt den man elsker. Den som utsettes for utroskap vet at sex er ikke verdt all den emosjonelle problematikken som gjerne oppstår ved å ha mer enn en sexpartner. Jeg kan heller ikke bare feie over jenter som jeg ikke vil noe med. Blir feil for meg. Takler ikke at jentene forelsker seg i meg, når jeg ikke kan gi dem respons på følelsene! Jeg må forelske meg skal det være noe verdt, desverre er det noe som skjer så altfor sjelden at jeg blir forelsket.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 feb. 2008 17:01 Privat melding

Hvorfor blir det "feil og billig" å treffe noen på byen?

Skjult ID med pseudonym En frekk m ti. 26 feb. 2008 18:16

For noen blir det det, f.eks meg! Litt vanskelig å forklare det annet enn det er en følelse av noe viktig som kommer inn i mitt virkelighetsbilde! Jeg har rast fra meg i 90 årene og opplevd alt det der, men det gjorde ikke at jeg følte meg bedre! Kan like godt ha sex med meg selv da! Men klart man savner å nærheten til et annet menneske! Kan ikke si at jeg har rett og at dere som mener noe annet tar feil! Vi er bare forskjellig skapt! Før når jeg var yngre kunne jeg ha flere jenter samtidig, noen av jentene ønsket å være kjæreste med meg, men jeg var ganske kynisk tenkte bare fart og spenning og brydde meg lite om følelsene til disse damene, noen ble skuffet over at jeg brøt kontakt! Det blir jo til at man har brukt disse jentene som blir følelsesmessig innvolvert da. Traff selv ei jente som gjorde at jeg roet fullstendig ned, så ingen andre enn henne! Hun var utro mot meg og det ble stopp! Beklagelig erfaring å bli utsatt for utroskap for første gang i midt liv. Den følelsen jeg satt med da, har antakelig mange jenter hatt etter å ha møtt og mistet meg. Jeg har bare et bilde av at sex skal være noe spesielt mellom 2 mennesker som er gla i hverandre. Men jeg kan ikke dømme andre som ikke tenker det samme som meg, men jeg syns det er ekkelt med alle brunstige folkene ute på byen! Det kolliderer med min egen stil. Ikke noe for meg.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 feb. 2008 18:23 Privat melding

Err... okay så du mente du føler det blir billig og feil å finne tak i et tilfeldig menneske på byen og ha fyllesex med det?

Da er jeg enig, lite vits med det. Men det er ikke det samme som å sjekke opp noen på byen =P .

(kvinne 65 år fra Telemark) ti. 26 feb. 2008 18:46 Privat melding

Finnes det virkelig en ordentelig mann her... Godt at det finnes en mann som En frekk en. Skulle ønske det er flere menn
som mener og tenker slik.

(kvinne 65 år fra Telemark) ti. 26 feb. 2008 18:55 Privat melding

Finnes det virkelig en ordentelig mann her... Godt at det finnes en mann som En frekk en. Skulle ønske det er flere menn
som mener og tenker slik.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 feb. 2008 19:37 Privat melding

Man kan finne gode kandidater på byen like fullt som på treningssenteret eller parken eller jobben, mokkisen... Det er normale mennesker der og, bare man ser godt nok etter :) .

Skjult ID med pseudonym xy-dame ti. 26 feb. 2008 19:42


Om du er singel....hvem skal du være trofast for.????

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 26 feb. 2008 19:43

deg selv, xy

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 feb. 2008 19:49 Privat melding

Og du kan ikke møte noen på byen og så bli kjent med dem? Det er en regel som sier at "nei møtte man hverandre på byen har man bare en kveld på seg til å bli kjent"?

Skjult ID med pseudonym xy-dame ti. 26 feb. 2008 19:55


Fullkommen sex???

Hmmmm.... nå tenker jeg... tror du at det? gjelder det for de som er trofaste? vel jeg er ikke så sikker på det...

ER der noe som har opplevd noe annet????

XY

Skjult ID med pseudonym xy-dame ti. 26 feb. 2008 20:11


Så.... Han var ikke singel.... :-)

Er det mulig at det kan ha med det å gjøre???...

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 26 feb. 2008 20:15 Privat melding

De gifte eller sambo gutta er jo de beste i senga.
De vet hva de skal gjøre ;)

Skjult ID med pseudonym xy-dame ti. 26 feb. 2008 20:29

Hmmmm... :-)

dvs at... de som er her på sukker... og som ikke er så heldig ( å ha begge deler, takk)...

DE vet ikke hva de skal gjøre!!! (håper at ingen bli såret :-(( eller lei...

Skjult ID med pseudonym hmmm ti. 26 feb. 2008 20:30

mokkisen har vel testa sukkergutta da?
kannke jeg huske!!

Har du GLEMT å teste meg mokkis???? ;-)

Skjult ID med pseudonym Organ on. 27 feb. 2008 09:54

@mokkisen: Ha ha ha

Du vet en del av oss som er single har til dels lange forhold bak oss og jeg kan selvsagt bare snakke for meg selv men NOE har vi da lært på veien :-) :-)

Sagt på en klar og tydlig måte: Vil være ytterst forsiktig med å omtale meg som "Best i senga" men vet at jeg har eh.. "mye å gi", selv om jeg er single.

(mann 47 år fra Telemark) on. 27 feb. 2008 15:48 Privat melding


Statestikken sier vel at i etablerte forhold forekommer utroskap i omlag 75% av tilfellene, og at kvinner er like ofte utro som menn -og kvinner er logisk nok "flinkere" til å skjule det Da står vi igjen med en liten monogam gruppe, og man kan jo spørre seg,er dette mennesker som ikke er særlig intressert i sex? eller lite attraktive, så når de endelig har funnet sin partner så bør de pent takke med det de får?

Jeg vet ikke, men jeg tror en god del utroskap har sammenheng med lavt/dårlig selvbilde som enten ligger i ens ersonlighet, eller som man har blitt påført over tid i et forhold som mangler intensitet og nærhet. Slike mennesker er veldig motagelige for å bli sjekket opp -fordi de vil opfatte nærmest all form for oppmerksomhet som positiv, og følelsen "noen har lyst på meg ergo er jeg attraktiv" kan være veldig frigjørende. Er man samtidig litt sint på sin faste partner, så har men en glimrende sjangse til hevn -og hygge på samme tid. Man kommer hjem med bedret selvfølelse, og partnerens manglende interesse bidrar til at den dårlige samvittigheten holdes på et minimum.

Pleier man forholdet, og styrker man sin partners opplevelse om at hsn/hun er verdens beste og deiligste, og gir tilstrekkelig med oppmerksomhet så er vel det den beste garantien mot at utroskap blir et tema. Med mindre man er sammen med en kroniker, som rett og slett foretrekker å "pule rundt" fremfor å ha sex med sin kjære... men de skal høre til et lite mindretall:o)

Skjult ID med pseudonym tusta on. 27 feb. 2008 16:20

Av det jeg har lest Nimbex har skrevet, er han en slik mann som enda ikke har ramla fra trærne :-) Han er jo perfekt!!!!
Skjønner ikke hvorfor han er singel. Lurer fælt på hvilke tre han sitter i.....? :-))

(mann 47 år fra Telemark) on. 27 feb. 2008 16:27 Privat melding


I motsetning til deg, så er jeg ikke anonym, så jeg kan finnes;o) Men leter du etter det perfekte så er du langt på vidda, og ikke oppi noen tre topper!! Men takk for deilig kompliment

Skjult ID med pseudonym tusta on. 27 feb. 2008 17:25

Nei, er ikke på vidda, men bor i ei skogbygd :-) Grom er du i allefall Nimbex.