Alle innlegg Sukkerforum

Make up artist

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lissie sø. 31 juli 2011 14:40

Jeg har ofte lurt på hva jeg egentlig vil utdanne meg som. Lærer, psykolog, journalist? Alle yrkene er noe jeg tror jeg kunne likt, men jeg har en enorm interesse innenfor sminke. Det siste året har jeg sett utallige sminkevideoer på youtube og har to sminkevesker som garantert har kostet meg et par tusenlapper.

I går sminket jeg to av venninnene mine, og de fortalte meg at jeg er skikkelig flink. De sa jeg helt sikkert kunne gått på make up skole, og utdannet meg innenfor make up. Utdannelsen for 1 år koster 118000 kr. I utgangspunktet syns jeg det er sinnsykt mye penger, men når jeg ser på de andre yrkene, vil studielånet bli på langt mer enn det og er 3-6 år lange år med studie.

Men når det kommer til jobber i ettertid av utdannelsen, har jeg på følelsen av at det er veldig mye variert man kan velge mellom, men også vanskelig å finne en jobb. Og jeg vet ikke hva en make up artist tjener i utgangspunktet. Er det noen som vet noe om dette?

Skjult ID med pseudonym oppgulp sø. 31 juli 2011 14:43

sminke kan du vel drive med uten utdanning ettersom du er så flink som du sier? hvorfor utdanne seg i noe man allerede kan? de tre andre yrkene er litt mer "stabile" vil jeg tro, så du kan jo jobbe med sminke mens du utdanner deg kanskje? tror ikke make up artister i snitt tjener så veldig bra (selv om det er noen som sikkert tjener veldig bra).

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 sø. 31 juli 2011 14:55

Hehehe..

I know this why??? hehe

Som makeup artist i starten(kan være årevis) må du belage deg på å jobbe mye gratis, eller for slikk og ingenting. Med fotograf så får du kanskje noen få bilder (men noen er rause).
Du må ha albuer med pigger samtidig være kul og snill. Og nei du tjener ikke godt som freelance i norge. Du må ha en ekstra jobb mest sannsynlig. Og du må belage deg på å være oppdatert på mote og utstyr hele tiden. Dress the part.

Dette var den harde realiteten..

Det som er gøy.. Man får være kjempekreativ og leke som jobb ;)

Been there done that.. fremdeles sminker jeg osv... men i en annen arena .. som betaler mye bedre.. ;)

Skjult ID sø. 31 juli 2011 14:59

Gå til en rådgiver / psykolog og spør hva du vil.

Dette er ett sjekkested. Henger dere her for allslags support? Er ikke det sykt?

Skjult ID med pseudonym oppgulp sø. 31 juli 2011 15:06

Det syke er at noen er villig til å stole blindt på en rådgiver eller psykolog uten noen form for referansesjekk eller andres meninger - livsfarlig (dette er erfart så stol på meg!). Her på forumet (eller hvilket som helst annet forum) får du hvertfall en diskusjon og du kan selv kanskje "velge" det svaret som passer deg best.

Fordelen med akkurat dette forumet er at det er folk i alle aldre og alle situasjoner noe som gjør at svarene blir varierende og du kan lett se hvem som faktisk vet hva de prater om. Kontraster hjelper å sette ting i perspektiv, og det mest nøytrale svaret er da normalt det riktigste. Hos en rådgiver finner du ingen kontraster eller diskusjon, annet enn med deg selv. I mange tilfeller en helt feil løsning på et problem. Gruppeterapi har jeg i mye større grad troen på.

Skjult ID med pseudonym Atreju73 sø. 31 juli 2011 15:21

Jeg kan ikke påstå at utgifter og forventede inntekter er helt uvesentlig når det gjelder karriærevalg, men så lenge det lar seg gjøre finansielt så syns jeg ikke det bør være en begrensning. Det viktige er at nest etter å sove så er jobben det du kommer til å bruke mest tid på her i livet. At denne tiden går med til noe du faktisk trives med er sånn sett viktig for å få et godt liv.

Mange vil ha et mer trofast og lengre forhold til jobben enn det vil ha av kjærlighetsforhold igjennom livet. Når det er sagt så er karriærevalg i likhet med kjærlighetsforhold ikke absolutte. Funker det ikke kan du ta det som en erfaring og starter forfra igjen, men det koster en del hver gang...

Skjult ID med pseudonym The_man sø. 31 juli 2011 15:27

Dropp planene om sminke og lærer om du ikke ønsker at en mann må fø deg resten av livet!

Skjult ID med pseudonym oppgulp sø. 31 juli 2011 15:29

lærer kan jo være bra det da! lang sommerferie og jobb uansett hvor i Norge du måtte havne.

Skjult ID med pseudonym Tjukka sø. 31 juli 2011 18:05

Jeg ønsket selv å ta makeup artist utdanningen en gang i tiden, men innså at det ble for dyrt å skulle betale 60000 for en hobby. Søstra mi er makeup artist og jeg kjenner mange fler som også er det. De færreste jobber med det. De få som gjør det ender opp med å stå i parfymeri, og det kan man gjøre uten å være makeup artist også.

Skulle jeg tatt makeupartist utdanning ville jeg hvertfall komplementert med hår, hud, stilkonsultasjoner osv slik at du en dag kan starte for deg selv og tilby hele pakka :)

Skjult ID med pseudonym oppgulp sø. 31 juli 2011 18:06

Konklusjon: det er ikke en ekte jobb!

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 31 juli 2011 18:27 Privat melding

Hehehe.. kommer helt an på hvor høye målene dine er det @oppgulp. Og hvor lenge er du villig til å slite for å komme dit ;)

Skjult ID med pseudonym oppgulp sø. 31 juli 2011 18:40

Nei jeg tenker i samfunnssammenhenger. På hvilken måte bidrar du i samfunnet ved å jobbe som makupartist (annet enn skatt selvfølgelig). Dersom du har evnene til å bli psykolog, lærer, eller journalist, og samtidig syntes det høres interesant ut syntes jeg du skal gjøre det! Det verste jeg ser er ubrukt potensial! Og så kan de som ikke er så flinke på skolen jobbe i slike jobber :)