Alle innlegg Sukkerforum

Utenlandsk etnisitet - utelukket?

Vis siste innlegg
(mann 31 år fra Akershus) ma. 1 aug. 2011 20:03 Privat melding

Hei!

Har lyst til å spørre et åpenhjertet spørsmål til både menn og damer om folk med utenlandsk etnisitet er utelukket eller veier veldig ned?

Samfunnet i dag har veldig stor fokus på at ting skal være diskrimineringsfritt. Selv om folk generelt er veldig åpne for folk med utenlandsk bakgrunn, er det bare naivt å tro at vi er eller skal være diskrimineringsfrie.
Så hvordan er det i dating? Spesiellt nettdating når førsteinntrykket er fysisk / attraksjon?

Selv er jeg av kinesisk opphav, men er født og oppvokst i Norge.
Alle rundt meg behandler meg "norsk", men når jeg møter folk for første gang merker jeg en liten skepsis som mine norske venner ikke møter. Dette varer dog bare til når jeg åpner munnen min, og folk skjønner at jeg er "norsk".
Dette plager meg veldig lite, tvert imot merker jeg at det er mye mer ukomfortabelt for etnisk norske å snakke om temaet...

(mann 38 år fra Østfold) ma. 1 aug. 2011 20:11 Privat melding

Næ, utelukker igrunn ingen etnisiteter sånn bombastisk, men klart, jeg har jo visse preferanser mtp utseendet, og det er jo ikke akkurat til å stikke under en stol at hos enkelte etnisiteter er andelen kvinner som passer preferansene vesentlig større enn hos andre igjen.

Store kulturelle forskjeller derimot, er jeg veldig skeptisk til!

Skjult ID med pseudonym Nils ma. 1 aug. 2011 20:16

Jeg ser oftere norske jenter gutter fra andre land enn med norske, når jenter blir 30år + og skal slå seg ned så blir det vel til at blir sammen med en norsk gutt som de anser som "low testosterone" men jeg vil si du har en enorm fordel.

Skjult ID med pseudonym Annah11 ma. 1 aug. 2011 20:17

Enig med Kebaben her... :)

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 1 aug. 2011 20:17

Kunne ikke brydd meg mindre. Eller, bortsett fra at jeg synes asiatiske damer som regel er veldig flotte, da, både østasiatiske og indiske.

Skjult ID med pseudonym oppgulp ma. 1 aug. 2011 20:18

Jeg er i grunn ganske streng på det området. Jeg utelukker nesten alle som ikke er blonde og blåøyde. Det høres kanskje sykt ut men jeg har nesten aldri møtt en brunette jeg liker, og heller ikke andre "raser". Beklager om dette høres provoserende ut men det er slik jeg er. Jeg har sett noen heite amazoner på gaten men de er som regel helt out of my league, og det er meget langt mellom disse, og jeg har en følelse av at de har en attitude som ikke ligner grisen... Carmen Electra var en slik når hun var yngre :)

Skjult ID med pseudonym oppgulp ma. 1 aug. 2011 20:19

Forresten jeg skal si meg enig i at det finnes en del veldig vakre indere :)

(kvinne 28 år fra Buskerud) ma. 1 aug. 2011 20:19 Privat melding

Jeg merker det jeg også Stuhu, er også født og oppvokst her til lands.

Tror det er sånn fordi de kanskje ikke vil si noe som kan tolkes feil eller noe

Skjult ID med pseudonym m30ish ma. 1 aug. 2011 20:22

Godt spørsmål. Hvor dypt stikker toleransen sånn egentlig? Endogami (tendensen til å velge partner fra samme etnisitet som ens egen) er fremdeles utbredt innenfor de fleste kulturer - så vidt jeg vet. Selv om kultur spiller inn så kan jo dette tyde på at folk knytter skjønnhet til etnisk tilhørighet. Men samtidig ser jeg daglig her i Oslo norske kvinner sammen med menn fra Afrika eller Midtøsten. Eller (sjeldnere) etnisk norske menn med asiatiske kvinner.

For meg er det overhodet ikke utelukket å bli sammen med ei dame med en annen etnistet enn min egen. Asiatiske damer er hot, hot, hot - blant de aller vakreste i verden, men jeg har muligens en asiafetisj da. Generelt synes jeg asiatiske trekk er vakre, både øst-asiatiske, sørasiatiske, indere osv.

Du ser jo i tillegg bra ut, så tror neppe du trenger å frykte noe.

Skjult ID med pseudonym stjerne* ma. 1 aug. 2011 20:26

Utelukker ingen jeg:)
*blond og blåøyd*

For å være litt seriøs...jeg ser ikke helt at man skal utelukke noen:) Faller man ,så faller man...og da spiller det liten rolle hvordan man egentlig ser ut utenpå:)

(mann 31 år fra Akershus) ma. 1 aug. 2011 20:39 Privat melding

Setter pris på mange gode og konstruktive svar.

KongKebab kom med et utspill som jeg tror stemmer utrolig bra.

Jeg tror ikke folk diskriminerer bevisst (utenom noen få), men det ligger nok noe litt mer genetisk som forbinder folk med annen etnisitet med noe ukjent, og det ukjente kan til tider være skremmende.

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 1 aug. 2011 20:41

Har hun burka, er du trolig i Afghanistan.

Skjult ID med pseudonym sans ma. 1 aug. 2011 20:47

Utelukker ikke personer på bakgrunn av etnisitet, religion eller kjønn. ;)
Viktigere at man har litt felles holdninger til grunnleggende ting/verdier i livet, og forstår hverandre på tross av f.eks. ulik kulturbakgrunn, oppvekstmiljø osv.

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 1 aug. 2011 20:48

@sans
Virkelig ikke på grunn av kjønn? Det gjør jeg. Ja, religion også, for den saks skyld.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ma. 1 aug. 2011 20:49

Du glemte politisk ståsted, neptun!

Skjult ID med pseudonym sans ma. 1 aug. 2011 20:51

(Skjult ID med pseudonym neptun) - man 1 aug 20:41, skrev:
"Har hun burka, er du trolig i Afghanistan."

- eller på Deichman på Holmlia ;)
Er iallfall et par svært sympatiske burka-damer som pleier å gå der.

Skjult ID med pseudonym oppgulp ma. 1 aug. 2011 20:52

sans: jeg tror det finnes bedre forumer for bifile enn sukker. ikke at jeg vet dette sikkert? kan en kvinne her velge at hun søker kvinne?

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 1 aug. 2011 20:57

@sans
Jeg har sett 3-4 damer med niqab i Norge, ingen med burka. Og jeg har heller ikke snakket med noen annen som har sett noen med burka.

Niqab:
http://4.bp.blogspot.com/_wfZyB5I6j6Y/S7HaaRofF_I/AAAAAAAABMY/qWGl3FRiNLE/s1600/niqab02.jpg

Burka:
http://cache2.artprintimages.com/p/LRG/21/2161/CCECD00Z/art-print/jack-jackson-woman-in-a-burka-afghanistan.jpg

Skjult ID med pseudonym sans ma. 1 aug. 2011 21:05

Neptun: Har ikke utelukket kvinns til nå, men leter jo etter en mann nå, da, og håper på å finne en som forhåpentligvis vil bli min siste kjæreste. Og DA - da skal det bli utstrakt utelukking over en lav sko! :) juhuu!

Angående religion så anser jeg meg som ikke tilhørende noen religion selv, men det går greit å være sammen med en som har en religion, så lenge vedkommende ikke er hatsk overfor andre religioner, eller står for et undertrykkende menneskesyn osv osv.

Etter en rask tilbakespoling gjennom forholdshistorien min, ser jeg at jeg stort sett har pleid å ende opp med ateister.

Skjult ID med pseudonym oppgulp ma. 1 aug. 2011 21:08

sans: bolle?

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 1 aug. 2011 21:10

Problemet med religion er jo gjerne hva som skjer når man får barn. Klart, det at noen har en religion, betyr jo ikke at vedkommende vil påtvinge barn den religionen, jeg har en ikke-troende kompis som er sammen med en troende pinsevenn, og jeg har ikke inntrykk av at hun forsøker å presse religionen på barna. Men jeg tror mange vil gjøre det, bevisst eller ubevisst, fordi det som for én er overtro er for en annen en ubestridelig sannhet. Jeg mener, Jehovas Vitner vil heller la barna sine dø enn å la dem få en blodoverføring, ut fra det de oppfatter at er best for barna.

Men dette handlet jo egentlig ikke om religion, da.

Skjult ID med pseudonym fjesløs ma. 1 aug. 2011 21:15

Rent genetisk tiltrekkes vi lettere av de som ligner oss selv. Dette er en biologisk impuls med utgangspunkt i at vi er mer genetisk kompatible med de som er like, mtp. reproduksjon. Det er altså i de aller fleste tilfeller underbevisst hvis man er skeptisk på grunnlag av hudfarge.

For meg er det likegyldig hvilken hudfarge en potensiell match måtte ha.

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 1 aug. 2011 21:17

Det er jo også noen som mener at menn lettest tiltrekkes kvinner som ligner på deres mor og at kvinner lettest tiltrekkes av menn som ligner på deres far. Men så var det dette med at kjærlighetens stier er uransakelige, og alt det der, da...

Skjult ID med pseudonym fjesløs ma. 1 aug. 2011 21:18

Neptu 21:17 - Det går også under genetisk kompatibilitet ;)

Skjult ID med pseudonym sans ma. 1 aug. 2011 21:26

VoksenMann: Politisk ståsted er faktisk en liten (eller ganske stor) utelukkingsboks for min del.
Foretrekker de lett eller meget rødmende og skyr unna de altfor blå. ;) Ikke minst sjarmeres jeg stort av de med grønne verdier!! <3

Oppgulp: Nei, kan ikke velge kvinner her inne, og gjør det heller ikke andre steder for tiden.

Neptun: I stand corrected. Niqab var det sikkert. :) Men det var såvidt øynene syntes også, så ble litt i stuss her.
Anyways; jeg husker vi pratet om hvordan lånekortutstedelsen ville foregå hvis en dame i samme slags habitt kom som ny låner, for å få lånekort må man jo vise legitimasjon med bilde. Vi kunne ofte være kun én bak skranken, og i et slikt tilfelle ville man jo måtte forlate skranken og gå inn på toalettet for å få se damens ansikt. Og hvis det var en mannlig ansatt på jobb, måtte han bedt noen andre om å ordne dette, siden det ikke er lov for "ukjente menn" å se damen uten heldekkende habitt.

Skjult ID med pseudonym sans ma. 1 aug. 2011 21:32

Haha, tiltrekkes hverken av de som ligner på min mor eller min far!
I grunn en ganske så frastøtende tanke... =//

UUUrk - tenk deg å få høre at "den nye kjæresten din ligner jammen utrolig mye på din mor/far"!! uff uff uff!

Skjult ID med pseudonym sans ma. 1 aug. 2011 21:46

Stuhu:
For øvrig så var min første kjæreste av asiatisk opprinnelse, adoptert til Norge som baby.
"Import av fineste sort" som han sa, og det var jaggu sant - han var rett og slett en kjempekjekk, koselig og sympatisk fyr. Og den sprekeste jeg har vært sammen med, til dags dato, hehe. Tror ikke han har hatt problemer med draget på damene i årene som har gått, og han har i dag iallfall funnet sin Frøken Rett. <3
Lykke til med å finne din heldige utvalgte. :)

Skjult ID med pseudonym kia ti. 2 aug. 2011 00:46

Hei stuhu,

Jeg er gikk i april ut av et tre år langt samboerskap....med en kineser.

Jeg er en av de som liker spesiellt asiatiske gutter.

Når det kommer til andre nasjonaliteter kommer dette an på. Det er nok slik at jeg er mer tilbøyelig til å velge noen fremfor noen andre, det har både med personlige erfaringer, venners erfaringer og andre ting å gjøre.

Dette med høyde kan jo seff være en greie, min eks er 181 cm høy, så det gikk fint.

så kort og greit: det trekker opp for min del

Skjult ID med pseudonym Lene ti. 2 aug. 2011 16:43

Vi har vel alle våre preferanser og visse krav!

Jeg selv er ikke fan av menn med blondt hår og blå øyne-veldig nordiske menn.
Derimot elsker jeg mørke latinske menn.

I tillegg er det et must at han har hår på hodet,ikke briler,er min.1.80 høy..osv..osv..

Slik er vel de fleste! Noen liker fyldige kvinner,andre liker spinkle osv.
Noen er mer opptatt av at en deler samme religion, samme interesser, kommer fra samme landsdel..
Vi liker forskjellige ting og godt er det!