Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 54 år fra Oppland) on. 3 aug. 19:21 Privat melding

I min lille by har vi nettopp fått en liten suhsi-restaurant med take-away. O lykke! Jeg har dermed spist sushi to ganger denne uka. Det er virkelig noe av det beste som finnes! Hva liker dere best? Og hva er det verste dere har smakt noensinne? Min verste matopplevelse var på corsica..lasagne med korsikansk fåreost..

Skjult ID med pseudonym Lowry on. 3 aug. 19:30

Jeg har ingen egentlig favoritt, men fisk har en sterk tendens til å være inkompatibel med smaksganene mine..

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 19:49

Tror fjorårets maraton på Alex Sushi slår det meste av det beste.
Det meste av det jeg snekra sammen sjøl under studietida kvalifiserer til det verste.

(kvinne 54 år fra Oppland) on. 3 aug. 19:52 Privat melding

Hva var det verste du lagde da, dirigenten? Jeg forsøkte meg en gang på marokkansk mat - med litt for mye safran..det hele måtte kastes. Jeg hadde søren meg stått i timesvis over grytene - men skjønte det bar galt avsted idet jeg dro på litt ekstra med safranen..
Har prøvd å lage sushi også..ikke særlig vellykka det heller..

(mann 37 år fra Oslo) on. 3 aug. 19:56 Privat melding

Mat som ikke blir sånn man ville og må kastes, det er noe av det tristeste jeg vet om... :-(
Heldigvis har jeg såpass skills at jeg ikke opplever denslags så ofte. Ellers hadde det vært straka vegen ned i depresjonenes dype avgrunn.

Skjult ID med pseudonym oppgulp on. 3 aug. 19:58

alt jeg spiser alene kan egentlig kastes.

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 19:58

Søtstoff: Veldig enig..det var bare den ene gangen da..og det var usigelig trist. Særlig når man har lagt seg sånn i selen,liksom.
Det er gøy å prøve mat man aldri har lagd før, synes jeg. Ellers blir det fort kjedelig.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 20:01

mint48:
min egenkomponerte ketchuprisotto tok nok prisen, og det var i tillegg en date. Det ble med den daten.

(mann 41 år fra Oslo) on. 3 aug. 20:04 Privat melding

Diri, all mat som innebærer ketchup er automatisk diskvalifisert som datingmat :-pg

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 20:06

Du SIER ikke det, Taz?

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 3 aug. 20:18

Hehe, ketchuprisotto - høres ut som når jeg i min fattige studentungdom, hadde drukket opp alle pengene. Våknet opp søndag (ettermiddag), med 50 øre i lommeboka, tom konto, og et matforråd bestående av ris og majones. Say no more... Er ikke å anbefale!

Ellers kan Sushi være ufattelig digg. Det er dessuten omtrent det eneste, jeg synes er bedre, enn det jeg selv mekker. De fleste restaurantretter handler om enklest mulig, fortest mulig. Det gir sjelden smakene tid til å utvikle seg. Slow Food, er bare så mye bedre!

(kvinne 54 år fra Oppland) on. 3 aug. 20:31 Privat melding

prøv å spørre etter ketchup i italia:)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 20:31

McDonalds i Karlstad har slow food. Snakker om kulinarisk sjølmål.

(mann 37 år fra Oslo) on. 3 aug. 20:32 Privat melding

@(Skjult ID med pseudonym VoksenMann) - ons 3 aug 20:18
Sushi er vel hurtigmaten over all hurtigmat? De tar seg jo ikke tid til å steike dævelskapen engang. Det er rå fisk, for £#$¤!! ^^

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 20:34

eh..de HAR eller påstår at de har?
Husker for noen år siden her til lands..så trodde enkelte gatekjøkkener at betegnelsen fast-food var noe positivt..heh..og hadde det til og med på skiltene sine - at de hadde fast-food.
Slowfood ER jo noe bra, men jeg tviler på om McDonalds i Karlstad..faktisk har det..
Ellers finnes jo faktisk hele slowcityer i Italia..gjør det ikke?

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 20:37

mint48:
De hadde slow food, men jeg tror ikke de var klar over det. Men det var vi.

(kvinne 29 år fra Akershus) on. 3 aug. 20:39 Privat melding

ketchup redder maten når du feks har 50 øre igjen på kontoen og bare ris, spagetti eller havregryn i skape..og faen meg 2 uker til lønning..:P enig der asså :P ;) student live ja *mimre* litt tidligere student enn oslo folk jeg da flytta hjemmefra som 16 åring..jammen rare kombinasjoner for å klare seg da ja...:P

må si meg enig med søtstoff her...rå fisk! vil ikke smake..kommer ikke til å smake :P

Ellers er jeg veldig glad i fisk og kylling :P og grønnsaker..faktisk ikke så veldig happy for rødt kjøtt lukta minner meg om hundemat av en eller annen grunn..me not like..da er kylling og fisk bedre :P

En ting jeg ikke spiser er fiskeboller...kommer av en episode som barn hvor vi måtte spise sånne fra hermetikkboks 3mnd i strekk...pga ltie penger..iiiikkk! siden da ikke rørt mainnskitn :P

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 20:39

hehehe.åå..sånn ja. De ga begrepet dets egentlige innhold, så og si.

Skjult ID med pseudonym fjesløs on. 3 aug. 20:43

Jeg liker best italiensk mat. Husker ikke hva det verste jeg har smakt er, sikkert noe sært et eller annet sted. Har muligens fortrengt det.

Jeg brekker meg nesten av hvor mye forskjellig mat nordmenn har ketchup på. Jeg bruker ketchup på pølse og noen ganger hamburger, men der går grensa.

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 20:46

men dersom man lager sin egen ketchup da..da er det muligens en annen sak, eller?

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 20:47

Det landet jeg har spist dårligst italiensk mat i, er faktisk Italia. Óg best italiensk mat.

(kvinne 44 år fra Akershus) on. 3 aug. 20:49 Privat melding

TS
Du bor jo i samme by som meg, er det på "Ming" du har bestillt mat?

(kvinne 54 år fra Oppland) on. 3 aug. 20:50 Privat melding

Dirigent: helt samme erfaring her. men i italia må kan kunne kunsten å gå på restaurant. Man går ikke bare inn og bestiller bare pasta feks. DA har man begått dødssynd nummer en - og har ikke fjerneste anelse om det selv. Da har du skaffet deg sure kelnere og irriterte kokker i en fei. Og sånn fortsetter det..men har du derimot knekket koden..DA venter kulinariske herligheter..rundt hvert et hjørne.

Skjult ID on. 3 aug. 20:50

hmmmmm bare lurer på hvorfor salget på ketchup stiger vært år...
hvem snakket om at ketchup bør ikke brukes på date....

Skjult ID med pseudonym neptun on. 3 aug. 20:52

Apropos rar mat - var nettopp på Ikea, og kom hjem med, sammen med mye annet juggel, to pakker med elg-lasagne!

Skjult ID med pseudonym -missi- on. 3 aug. 20:53

ahh nå fikk jeg lyst til å reise til italia :) Alltid hatt lyst til å reise dit aleine og bare utforske på egenhånd et par uker..hmm bør vell få gjort det nå mens jeg er singel da :P

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 20:55

@neptun: hæ? var det godt da?
@missi: Ja, da må du sikkert skynde deg:)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 20:56

Sant nok, mint48, men det finnes en kode til: en fyr jeg møtte i vår var på ferie i Roma og datt inn på en av de flotteste og mest sentrale restaurantene i sentrum. Og fikk mat som smakte for jævlig. Etterpå gikk han rett bort til eieren og sa at det var det verste han noensinne hadde fått servert og ville aldri sette sine bein der igjen. Hvorpå eieren med et høflig men lurt smil svarte: "I only need you once, sir". ;-)

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 21:01

Dirigent: helt klart. Det er den koden som heter: Gå aldri på restaurant midt i en by, eller like ved og rundt en turistattraksjon. Det gjelder forøvrig ikke bare italia..kan man trygt si. Dessuten er det også slik at det beste tegnet man kan se på at det er en god italiensk restaurant er at det er en hel masse enslige italienske litt eldre menn der - de er ugifte, men mener de spiser nesten like godt som den maten de fikk av mammaen sin. Legger du til respatex-bord og minimalt med dill og dall - så kan du få deg et herremåltid for en slikk og ingenting..
(ja - jeg HAR doktorgrad i italienske restaurantbesøk)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 3 aug. 21:05

Det merkes at du har det, mint48. Italienske turistbløffere kan bare prøve seg. Nå kom jeg forresten på en høydare til, nettopp utfra det du skrev:
Var på Kreta i 1998 og fant nettopp en sånn bortgjemt bakgaterestaurant der eieren hadde reist rundt i hele Hellas for å samle sammen en hel meny av ulike lokale retter. DET var slow food som den skal smake! :-)

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 21:12

Dirigent: Åh! For en lykke da, du. For gresk mat..(ja - jeg har doktorgraden der også visst, merker jeg)..er jo egentlig sååå god, men så sjelden..host..kost. Det er fordi de er altfor turistvennlige og tilretteleggeraktig i hellas - og tror ikke vi egentlig er interessert i maten deres. Litt som norge, egentlig. Men har man først smakt en god stifado, en inderlig kleftiko eller en fylt aubergine..så er det ingen vei tilbake.
bør muligens skifte nick til "reisende matvrak"

Skjult ID med pseudonym SomNy on. 3 aug. 21:16

Viser seg at enkelte av de kyllingene som de pusher i Havana på Cuba, i realiteten er måker. Så, måkene på Cuba er faktisk ikke så ille (Tok lit tid før jeg fant det ut).. Men deretter gikk det i sjømat og Sandwich...

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 21:18

oj..måke du. Greit å vite hvis man skulle havne i Havana en vakker dag.

Skjult ID med pseudonym mint48 on. 3 aug. 21:23

Lilljanne: nei - helt nytt sushi-sted i Kirkegata. japan Sushi. Løp og kjøp (nå MÅ jeg få grats mat der resten av uka)

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla on. 3 aug. 21:30

Desidert beste: Liten resturant i Barcelona som heter Made in Italy, servitørene hadde tskjorter det sto "made with love for you" på, og sopprisottoen brakte tårer i øynene mine da de satte den foran meg. Det luktet så vidunderlig godt - og smakte enda bedre. Sukk!!!!

Ceviche på Magnolia - også en bar i Barcelona kommer på andreplass. YUMMY!!!!

Værste jeg vet er pizza fra Dolly's! Kan ikke kvalifisere som mat engang.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 3 aug. 21:33

TS
Da skal jeg prøve det en dag:)

Skjult ID med pseudonym neptun on. 3 aug. 21:36

@mint48
Den smakte omtrent nøyaktig som all annen mikrobølgeovnlasagne - altså som papp med saus.