Alle innlegg Sukkerforum

Sukker! Sosialt akseptert eller ikke?

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 18:14 Privat melding

Så, er det bare meg som opplever det slik, eller er det sånn at nettdating ikke er like sosialt akseptert over hele landet? Jeg synes jeg merker at det er en klar "overvekt" av østlendinger her inne, og det kan se ut som det er mer stuereint i den delen av landet enn det er her f.eks. Og når jeg sier her, så mener jeg i Trøndelag. Vi Trøndere som liker å se på oss selv som et åpent og varmt folkeslag, er sannelig ikke god på å vise det mener nå jeg. Min generelle oppfatning av mine medtrøndere er det stikk motsatte egentlig. Gud forby at vi prater med fremmede på bussen, butikken eller hvor det nå skulle være. Og vi passer på at vi er dritings nok, før vi tør å ta kontakt med det motsatte kjønn på byen eller lignende. Og vi er ikke aktive innen nettdating! Og skulle det være noen av oss som faktisk har profil på en nettdatingside, ja da prater vi ihvertfall ikke høyt om det. Det kan jo hende at alle andre synes vi er noen sosiale utskudd som ikke mestrer livet og det å finne seg en partner på den "gode gammeldagse måten" :P
Personlig så driter jeg i hva andre mener om meg og mitt, så det er ikke det som er problemet. Jeg er her jeg, med bilde og alt, så alle som vil kan se:) Men jeg skulle ønske at folk var litt mer åpne for denne måten å treffe nye mennesker/ev. partnere på, spesielt her i Trøndelag. Så, er det flere enn meg som opplever det slik, eller er jeg helt på vidda her?

(mann 35 år fra Oslo) lø. 6 aug. 2011 19:50 Privat melding

Som nordlending med lang farstid i Oslo, og bosatt her i Trøndelag, må jeg si meg enig. Er ikke imponert og syns faktisk trøndere er litt trege på flere områder. Men forlater området snart da :)

Skjult ID med pseudonym Kitty lø. 6 aug. 2011 19:54

Bilbeltet tåler heller ikke slikt. Det er faktisk grunnen til at jeg skriver anonymt, og ikke har profilbilde.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 20:01 Privat melding

Men hvorfor er det slik da? Er vi redde for avvisning, stikke oss ut eller redde for hva andre mener om oss?

@ El_Gringo: Ja, trøndere er faktisk trege. Og lite initiativrike. Og gå på date? De trønderske gutta vet ikke hva ordet date betyr en gang. Jeg har vært på flere dater i mitt voksne liv, men aldri med en trønder:P

Skjult ID med pseudonym Kitty lø. 6 aug. 2011 20:07

Jeg blir allerede uglesett fordi det var jeg som flyttet ut, og ønsker ikke å gjøre det enda vanskligere for meg selv.
Slikt gjør man ikke her. Flytter fra mannen sin mener jeg. Har man det ikke bra, stapper man i seg lykkepiller og holder fasaden. Landsdelen var tidligere på topp i pilleforbruk. Vet ikke om det fremdeles er slik. Bryr meg ikke.
Jeg gjorde det beste valget jeg har gjort i hele mitt liv. Har aldri hatt det bedre. Så nå mangler jeg bare en å være glad i :-)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 20:11 Privat melding

@kitty

Bygdedyret lever nok i beste velgående, og det lever i de litt større byene og dessverre :P
Synd at du føler at du må være anonym og at det ikke skal være greit å søke etter noen å bli glad i.
Uansett, så får du ha lykke til:-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 6 aug. 2011 20:12 Privat melding

Kan ikke si at jeg har den opplevelsen, nei. Ble selv nærmest mobba inn i sukker fordi jeg var den eneste i vennegjengen som ikke hadde prøvd det. Aldri har jeg vært mer FOR mobbing. :-)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 20:22 Privat melding

@dirigenten71

Det du sier bekrefter jo det jeg tror. Du bor jo på Østlandet:)
Jeg tror jeg blir mobba for at jeg ER på sukker jeg av vennene mine, selv om ingen sier det åpent til meg da. Aner meg at det blir snakka om:)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 lø. 6 aug. 2011 20:29

TS:
Du har kanskje rett, selvom jeg er litt overraska. Selv har jeg jobba og vært endel i Trondheim og har alltid opplevd trøndere som fulle av humor og selvironi (Hold Brillan er et mulig unntak). Men kanskje sukkerbruk er mindre utbredt der enn på østlandet og derfor mer mistenkeliggjort? Aner ikke, dessverre. Viktigste er vel om du får noe ut av dette eller ikke?

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 20:38 Privat melding

@dirigenten
Joda, trøndere har både humor og selvironi, i bøtter og spann. Men når det gjelder sjekking er de nitriste, dessverre. Virker som om alle skal være så tøffe og barske hele tiden. Ikke innrømme at man savner noen, og ikke sette seg i situasjoner der de kan bli avvist. Synd, men sant. Om jeg får noe ut av dette er uvisst på dette tidspunkt. Hadde absolutt vært mer potensiale i det om trøndergutta kom litt mer på banen. Eller så kunne man pakka snippsekken og flytta et annet sted, der folk var litt mer åpne:) Men tror jeg blir her, og håper på forbedring. Både i det virkelige liv og her på sukker:)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 lø. 6 aug. 2011 20:42

Vel, vi er ikke alene om å være i samme båt, så bare stå på! :-)

Skjult ID med pseudonym ruggen lø. 6 aug. 2011 20:49

tror ikke sukker er like mye brukt i trøndelag, nei.
kanskje flertallet av trønderne rett og slett ikke veit at det eksisterer?

sånt kan jo være ganske lokalt - man ser jo ikke akkurat sukker-reklame på plakater rundt omkring i byen, sukker er ikke nevnt i avisa, sukker blir ikke omtalt noe sted. hvordan skal folk vite at det finnes?

jeg oppdaga sukker helt tilfeldig gjennom en søstra til en kompis (hun nevnte at han fant seg dame gjennom sukker). men jeg tviler på at jeg kjenner noen flere som veit om sukker, egentlig...bortsett fra de jeg har datet ;)

konklusjonen er at dette tror jeg: sukker er "stuereint", men folk veit ikke om sukker.
de kommer heller ikke til å få vite om det før noen reklamerer for det på et sted folk ferdes :)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 22:40 Privat melding

@ruggen: Det kan jo være som du sier, at det er lokalt. Men er litt tvilende kjenner jeg til det. Uansett, burde kanskje sjekke ut flere nettsteder? Jeg fant sukker selv via en nettannonse da, og sjansen for det er jo like stor over hele landet. Og jeg ser jo at folk fra andre områder sier det samme som meg. Men litt av problemet her i trøndelag tror jeg, er nok at vi er litt for innesluttede og for opptatte av hva folk mener og tenker om oss. Og jeg mistenker at vanlig oppfatning av folk som nettdater, er at de er desperate. Jeg er en av de få jeg kjenner som er åpen om at jeg nettdater, og merker at jeg får noen skråblikk av og til når temaet kommer opp:)

@observat1:
Jeg skal innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å ta initiativ, men det kommer seg. Men nå har det seg sånn at jeg er litt "gammeldags" av meg, og synes egentlig at gutta bør ta initiativet:) Men nå er det jo slik da, at det største problemet er at det skorter litt på utvalget i mitt område:)

Skjult ID med pseudonym ung75 lø. 6 aug. 2011 22:49

@3trine3 - men du hadde et utrolig søtt bilde da

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 22:56 Privat melding

@observaten1

Nei nei nei. Det var ikke det som var temaet her. Hvem som tar initiav eller ikke, spiller ingen rolle i den sammenhengen her. Jeg har absolutt ikke slike forventninger som du nevner i det hele tatt, men jeg svarte på pørsmålet du stilte. Det var om nettdating var sosialt akseptert eller ikke i de forskjellige delene av landet jeg lurte på. Og i den sammenheng gjorde jeg noen betraktninger av trøndere generelt, fordi jeg lurte på om det kan være noe av årsaken til at det er lite av de her på sukker.

Skjult ID med pseudonym roarråne lø. 6 aug. 2011 22:57

Dette kjenner jeg meg ikke igjen i i det hele tatt kjære ts. *Det ekke meg - det er deg*

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 22:57 Privat melding

@ung75

Takk for det:)

Skjult ID med pseudonym 3trine3 lø. 6 aug. 2011 23:01

@roarråne

Men det er jo bra at du ikke gjør det da:) Men igjen, dette var ikke ett innlegg om profilresponsen min:)

Skjult ID med pseudonym Kitty lø. 6 aug. 2011 23:05

Jeg er enig med 3trine3 når det gjelder aksept for nettdating. Gjelder ikke kun her på sukker, men hele konseptet. Det virker absolutt som om det mer akseptert på østlandet.

Det viser seg jo også i "utvalget".
I mitt fylke, ja fylke og ikke by, har jeg kun to sider å velge menn blandt i mitt aldersspekter. Og tro bare ikke at jeg har begrenset det til et par år. Jeg går flere år i begge retninger av egen alder. Jeg har heller ingen absolutte krav på matchingsystemet, så er det sagt.

Så dere som sliter med å se at det er en sammenheng mellom hvor man bor og aksept for nettdating....hvor mange sider kan du velge kvinner eller menn fra i din by? Og hva hvis du tar for deg hele fylket? Litt mer enn to sider vil jeg tro?

Skjult ID med pseudonym roarråne lø. 6 aug. 2011 23:06

Åhnej, og det tok jeg heller ikke stilling til. Men inntrykket mitt er at det er ganke så like greit, å ofte artigere, å komme i kontakt med folk i trøndelagsfylka som ellers i landet. Jeg råner litt, så detta jeg burde vite.

Skjult ID med pseudonym ruggen lø. 6 aug. 2011 23:14

@Kitty:
PS. Hvilket aldersspenn du har valgt i profilen din har faktisk ingen (!) betydning for hvilket utvalg du får på onlinelista og i matchinga. Det eneste stedet der du kan få opp folk nøyaktig i ditt valgte aldersspenn er via matchsøket, og selv der får du ikke opp alle (dersom sukker sitt matchingsystem gir noen av dem match under 70 pga at de mener dere ikke matcher aldersmessig).
Dersom du ønsker å få opp alle i ditt ønskede aldersspenn, må du sette alder til "Uviktig" i matchtestet, og deretter gjøre et målrettet matchsøk der du selv velger aldersspennet.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 23:16 Privat melding

@observaten1
Jo jeg skrev det, at trøndere er mer innesluttet og lite aktive når det gjelder nettdating, og forsåvidt dating generelt. Men de som allerede er her på sukker, har jo kommet over noen barrierer, og er nok ikke så redde for å ta kontakt. Det er de som ikke er her jeg sikter til:)

Skjult ID med pseudonym Kitty lø. 6 aug. 2011 23:16

Det står på uviktig ;-)

Skjult ID med pseudonym ruggen lø. 6 aug. 2011 23:18

@Kitty:
OK, da står det dårlig til i ditt fylke ja!
Litt spent på hvilket fylke vi snakker om, egentlig! ;)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 23:20 Privat melding

@roarråne

Nå henger ikke jeg så mye i rånermiljøet, at det skal jeg ikke uttale meg om:)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 23:27 Privat melding

@kitty

Det lurer jeg også på faktisk! :)

Skjult ID med pseudonym Kitty lø. 6 aug. 2011 23:34

Agder. Og hvis jeg slår sammen begge agderfylkene har jeg fem sider ;-)
Hvis jeg tar med de svært unge, og de som kunne vært faren min blir det selvsagt fler.

Poenget i denne tråden er at det er store forskjeller på hvor man er i landet, når det kommer til aksept for nettdating. Jeg har prøvd en annen side tidligere, og det var ikke bedre der. Så det har ikke noe med sukker å gjøre.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 6 aug. 2011 23:59 Privat melding

@kitty

Da er jeg ikke alene om å tro det jeg gjør iht geografiske forskjeller og sosial aksept ovenfor nettdating. Vi får håpe det endrer seg med tiden:)

Skjult ID med pseudonym ruggen sø. 7 aug. 2011 00:02

jeg tror forskjellen hovedsakelig er utbredelsen, ikke folks aksept for nettdating.
men....jo flere som bruker det, jo mer akseptert blir det...så da er det kanskje det samme ;)

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 7 aug. 2011 00:06

Sør-Trøndelag
Søk på damer 28-32 gir nesten 3 fulle sider, 2 sider med bilde.

Sukker er akseptert slik jeg ser det, det som bremser er den typiske trege trønderen ;p

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 7 aug. 2011 00:10 Privat melding

@arneand

Jeg syntes det hørtes litt lite ut jeg da:P Uansett, så tror jeg nok at hvis du tar ett søk på Akershus, eller ett annet fylke i det området, så vil vel resultatet bli noe helt annet. Altså noen flere sider:)

(mann 47 år fra Sør-Trøndelag) sø. 7 aug. 2011 00:56 Privat melding

@ TS

Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver... det er litt rart, men Trondheim føles som en svært vanskelig "sjekkeby", ihvertfall når man har passert de 35 og ikke gidder å tilbringe hver helg utpå byen. Og noen ganger lurer jeg på om det i det hele tatt er single damer i denne byen; så å si alle som kommer i min nærhet er i forhold :) Det jeg ellers har merket meg, er at trønderske damer er veldig vanskelige å få blikkontakt med, enten det er ute på gata eller ellers... og uten et innledende blikk blir det vanskelig å innlede en kontakt/flørt. Jeg vet ikke hva det skyldes; er det ren (trøndersk) sjenanse eller en slags misforstått oppfatning av at man skal gjøre seg litt "important" for å virke interessant??

Jeg har også bodd i Oslo i tre år, og ja, det var mye lettere å få til dater der (flere i uka om man gidda). Men jeg skal love deg at sjekkemarkedet der er veldig overfladisk, og mange er hele tida ute etter noe enda "bedre" pga. alle valgmulighetene de føler de har. Det medfører at det slett ikke er noe enklere der enn andre plasser å få til et seriøst forhold.

Men jeg er uansett optimist, og stortrives her i min kjære hjemby!

Skjult ID med pseudonym ruggen sø. 7 aug. 2011 01:06

skal vi ta litt ansvar her og spleise 3trine3 med sporty40 kanskje?
så er alle problemer løst!

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 sø. 7 aug. 2011 01:11

Kan love dere trøndere at det er ikke så veldig mye annerledes i Tigerstaden. ;-) Hvis det er noen trøst.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 7 aug. 2011 01:44 Privat melding

@Sporty40

Jeg og føler det, at Trondheim er en vanskelig sjekkeby. Jeg synes og det er vanskelig å oppnå kontakt med andre. Om du snakker til noen bare for å være hyggelig eller for å komme i kontakt, tror folk det er noe gærnt med deg. Det virker som om trønderne verner veldig om den her intimsona si. Den skal man være forsiktig med å trå innafor altså:)
Dette med blikkontakt, har du faktisk helt rett i. Ei venninne meg sa til meg en gang jeg klagde over at det gikk dårlig på sjekkefronten, at der var jeg like dårlig sjøl. i stedet for å oppmuntre til kontakt ved å se meg om når jeg kom inn på et utested f.eks, så gikk jeg visst rett til baren og overså alt annet. Jeg hadde aldri tenkt noe særlig over det, men hun hadde helt rett:) Fra min side skyldtes ikke dette arroganse eller behov for å virke viktig, men rett og slett typisk trøndersk sjenanse/tilbakeholdenhet. Håper flere gjør som meg, og blir litt mer bevisste på dette og blir mer kontaktsøkende:) Om ikke annet, så er det da hyggelig med nye bekjentskaper?:)

(mann 48 år fra Troms) sø. 7 aug. 2011 03:35 Privat melding

@TS:
Handler om at her på sukker.no er hovedtyngden fra Oslo, for festene er i Oslo.

Om, nettdating er akseptert eller ikke kan man ikke kalkulere/beregne/utale seg om dersom man bare er ett nettsted...

For min del er jeg på et anne nettsted for single, og der er sammensetningen av single mer jevnt fordelt.
Blant annet fant ei som er her på sukker.no og det andre nettstedet seg type på det andre nettstedet, mye pga der er det fler fra Troms enn det er her inne.

Ergo, virker ut i fra det jeg kjenner til at det er mer akseptert enn det var for ca 10 år siden, og flere og flere finner seg en partner via nettsted for single.

(mann 48 år fra Troms) sø. 7 aug. 2011 03:39 Privat melding

@3trine3 (kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag, matchtall 93) - søn 7 aug 01:44:
Det er i mine øyne tullprat.
Jeg har en annen opplevelse enn deg der.
Bodd i Trønderlag, og vært en del der...

Trondheim i alle fall er en bra sjekkearena...

Men på "dans på lokalet" ut på Fosen skal man være forsiktig, for det er ikke helt bra å komme utenfra og stikke av med, eller bli misstenkt for å stikke av med en av de lokale damene.... hehe.

(mann 48 år fra Troms) sø. 7 aug. 2011 03:41 Privat melding

@(Skjult ID med pseudonym observat1) - søn 7 aug 03:37:

du venter vel på musikken fra ABBA, for du er sikkert en Dancing-Queen... hehe

(mann 48 år fra Troms) sø. 7 aug. 2011 03:47 Privat melding

orker ikke, gamlingen turner inn, og legger seg...

Skjult ID med pseudonym Dobbs sø. 7 aug. 2011 09:39

@3trine3
Re: vanskelig å oppnå kontakt med andre.
Det er nok landsdelens berømte treghet som slår til.
Responsen du umiddelbart får kommer nok fra hendelser flere timer før.

(kvinne 30 år fra Akershus) sø. 7 aug. 2011 17:14 Privat melding

Enig med dirigent her. Her er vell det meste akseptert nettop fordi vi er så veldi mange her men på den annen side siden vi er så mange og valgmulighetene er så enormt store så blir det meste veldig overfladisk og mye her går nettop på det mange karrierekvinner og menn hvor status,hvor du bor hvem klær osv har mye å si. Samtidi er det jo og utroli enkelt å bli kjent med folk! Så det er litt både og. Er og enig i at en av grunnene til at mange sukkerfolk er oslo folk er fordi det er jo her festene er ( er d fester andre steder arrangert av sukker? ) i hvertfall for min del ble jeg medlem av sukker for å være med ei veninne på sukkerfest. Og så er vi jo så utrolig mange single her! :P og enig i at det er veldig lett å få dates her hvis man vil..men man kan fort gå litt lei også av at det er litt meatmarked her..er det bare jeg som tenker d eller er d utroli mange flere menn ute på byen her enn jenter? syns omtrent uansett hvem utested jeg er på er det minst 60/40 i menn sitt favør..greit da har vi en del å velge mellom men som jente føler man da at det blir en hel del som "kjemper" om oppmerksomheten..feks sist gang jeg og ei veninne var ute var mange gutter på dansegulve, masse som sto rundt omkring og så på og en drøss i baren stapp fult og jeg følte omtent d var 10 jenter og resten gutter! sånn sett er d jo greit å gå på byen i oslo som jente du får jo allti masse drinker / øl osv uten å gjøre noe som helst for det! tror faktisk jeg kan forstå litt av frustrasjonen til gutta her inne fra oslo området! Vi jenter har det utrolig enkelt på byen her!

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 31 okt. 2011 18:45

Fant en gammel tråd!

Jeg tror det handler like så mye om omgangskrets, og i mine kretser er det definitivt ingen kultur for å drive med nettdating. Neineinei, sånt snakker man ikke høyt om. Her ligger man lavt i terrenget, så lavt at andre single knapt oppdager en.

*Feig, og stolt av det*

Skjult ID med pseudonym reg ma. 31 okt. 2011 18:53

En gammel tråd, men kan vel gratulere El_Gringo med at han snart skal forlate område likevel :)

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 31 okt. 2011 18:56

Skal han det? Snart? Men det sa han jo lør 6 aug 19:50 også. Hvor lenge ER egentlig snart..? :o

(mann 40 år fra Oslo) ma. 31 okt. 2011 20:33 Privat melding

Jeg blir mobbet opp ned og i mente for mitt sukkerengasjement blant venner.... Og det plager meg ikke i det hele tatt... Synes det er litt moro å være på sukker. Det gir selvtillit og bygger egenverdien ens... og så finner man ofte ut HVORFOR man er singel.... ;)

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 31 okt. 2011 22:46

Jeg snakker lite med kompiser om at jeg er på Sukker. Klart, spør de så legger jeg ikke skjul på det, men med unntak av de to jeg vil definere som mine nærmeste venner, og en kompis som selv er aktiv på en annen datingside, tar jeg det ikke opp selv. Med mindre jeg er drita full.