Alle innlegg Sukkerforum

"Sex-fikserte hannfugler eldes raskere"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym vic_- fr. 12 aug. 2011 09:33

Litt mårralesning på ein nydelig fredag:-)

http://www.forskning.no/artikler/2011/august/294759

Går forhåpentligvis ikke på menneska og då, hehe:-)
Ka dåkker trur gutta?
Han godeste Hefner lev no i bæste velgående jær han ikke:-P

Skjult ID med pseudonym Man hore fr. 12 aug. 2011 09:48

"– Noen hannfugler mister store deler av kroppsmassen når det er parringssesong, så det koster å lage kjønnsceller, sier zoolog Petter Bøckman"

Jepp, dette har jeg hørt før. Å produsere sperm tapper faktisk kroppen for mye energi og ressurser. Det er faktisk ikke uten grunn at menn har en tendens til å bli trøtte etter sex, for kroppen begynner jo øyeblikkelig å produsere nye sædceller, og selv om det ikke er synlig på utsiden så er det faktisk en krevende oppgave for en kropp. Så også andre forsøk på dyr og observasjoner viser som i denne artikkelen. De som har mye sex lever faktisk som regel kortere enn de som har noe mindre. Dvs, de som har mye sex som ender i ejakulering. Hvis du klarer å holde igjen eller finne en annen tilfredstillende nok måte å gjøre det på så kortes ikke livet ned i det hele tatt, tvert i mot. For sex i seg selv er jo tilfredstillende og gledesfylt, det er den stadige spermproduksjonen som tapper kroppen for energi, krefter og ressurser som f.eks. i stedet kunne ha gått til å styrke immunforsvaret. Så fasiten er som følger, i det minste i følge det lille (?) som er av forskning på området. De som har sex uten å ejakulere eller som i det minste sjeldent gjør det, de lever i gjennomsnitt lengst. De som har sex med stadig ejakulering lever nest lengst. Og de som aldri har sex lever aller kortest, trolig fordi de blir ensomme, triste og deprimerte. Så sex er bra, ejakulering er ikke bra (med hensyn til energi og livslengde), og det å aldri få sex er helt elendig.

Skjult ID med pseudonym Willard fr. 12 aug. 2011 10:09

Det med levealderen er dokumentert vitenskapelig? Referanse, takk.

Det å unngå ejakulering er noe man skal gjøre ifølge Tao, men har ikke det blitt tilbakevist?

Skjult ID med pseudonym Man hore fr. 12 aug. 2011 10:21

Jeg leste om den forskningen i boka The Multi-Orgasmic Man: Sexual Secrets Every Man Should Know. Har den ikke med på jobb for å si det slik, så du får eventuelt slå det opp selv. Men det er ikke bevist på mennesker da, vi lever nok for lenge til at det er særlig hensiktsmessig å forske på, kun på insekter og dyr som mus ;)

Skjult ID med pseudonym useriøs fr. 12 aug. 2011 10:30

Ahh, er det derfor kvinner tror jeg er 21-23 når jeg er +10 år over det? ;-)

Skjult ID med pseudonym vic_- fr. 12 aug. 2011 17:53

Blir som med alt annet da...Alt med måte! men det er jo ikke like gøy:-P

@useriøs står det så dårlig til altså?! huffda...hehe:-P