Alle innlegg Sukkerforum

Floskler og uærlighet

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Oslo) sø. 14 aug. 2011 21:10 Privat melding

A(H1N1)-pandemien tok aldri helt av. Imidlertid har et annet onde slått ut i full skala. Viruset, som har infiltrert mangt et hjem med internettilkobling, bærer det smukke navnet K(lisje1e). Hvor klisjeene hentes fra, er meg uvisst. Et eller annet sted må det finnes en kilde – en oase av floskler der man kan hente inspirasjon. Kilden – Profiltekster for uærlige dummies: Hvordan lage en profil full av svada - selger åpenbart langt mer enn Knausgård.

Alle som har et normalt grep om virkeligheten, vil oppdage at det er et misforhold mellom hvordan folk fremstiller seg på profilene sine, kontra hvordan Hvermannsen oppleves i hverdagen. Er det greit?

* De påstått blide, glade og sprudlende står for det euforiske tullpratet. Vinneren i denne kategorien går til utsagnet ”Jeg liker best å le”. Gratulerer!

* Hvorfor folk skriver at de er pene, oppegående og/eller spennende, blir for meg litt uklart. Hvis jeg synes du er kjedelig, dum og lite pen, er det faktisk min mening som teller. (Forsøker du å overbevise meg eller deg selv?)

* Glimt i øyet er det mange som har (gjerne skjult bak et par digre solbriller). Nok en gang: Det er opp til meg å vurdere. Dog har jeg forståelse for at man i mangel på kreativitet og tiltakslyst, forsøker seg med noen billige fraser inspirert av dårlig TV-reklame.

* Er man ikke utstyrt med selvironi og tar man seg selv høytidelig, har man tilsynelatende tapt. Hvorvidt alle klisjeentusiastene har grublet mye på hva begrepene faktisk innebærer, lurer jeg litt på. Noen er til og med kreative, påstår de. Men å skrive en profil utover tre linjer, nei, det...

(Her kunne jeg nevnt flere floskler, men plassen strekker ikke til.)

Å finne en partner er viktig for de fleste. At alle ikke behersker språket like godt, er en kjent sak. Men, jeg forundres stadig over alle de oppegående (selverklært, selvsagt...) menneskene som tilsynelatende ikke har noe å by på utover å sette på trykk floskler.

* Reflektert, men ikke i stand til å skrive noe vettugt om seg selv?
* Oppegående, men skriver ”Spør hvis du lurer på noe”?
* ”Verdsetter ærlighet”, men setter på trykk uærlige klisjeer?

Litt pussig er det også at alle disse supermenneskene er single. Jeg mener - hadde jeg vært sammen med en slik person, ville jeg aldri gjort det slutt med vedkommende! Og: Hadde jeg vært en slik person, ville jeg da ikke med en viss sannsynlighet lykkes bedre med kjærlighetslivet?

Er hvite løgner egentlig et fint fundament for en relasjon?

(mann 35 år fra Oslo) sø. 14 aug. 2011 21:14 Privat melding

repost

Skjult ID med pseudonym tøysejentå sø. 14 aug. 2011 21:20

TS- det var da mye gruff ! ..det er jammen ikke lett å gjøre alle til lags !

Skjult ID med pseudonym be-my-Man sø. 14 aug. 2011 21:24

Everybody lies...

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 14 aug. 2011 21:34 Privat melding

Det er en hel verden med folk der ute. Finn hun ene som passer for deg, og prøv å ikke gremmes over alle de andre du uansett ikke skal ha. At de gir en så elendig presentasjon av seg selv gjør det jo bare lettere å sile dem ut. :-)

(mann 43 år fra Oslo) sø. 14 aug. 2011 23:19 Privat melding

tøysejentå: Nei, noen er mer kresne enn andre (og somme er mer opptatt av ærlighet enn andre).

be-my-Man: Kan dit postulat tolkes dithen at det da er ok å ljuge fordi alle andre gjør det?

VoksenMann: I den sprudlende og livsglade nettdatingsverdenen er nok det å poste noen kritiske tanker en fjern tanke for mange, jfr. markedsføringsteknikken du nevner. Jeg er overbevist om at mange nikker samtykkende når de leser det du skriver om drømmer, men jeg tror også en del blir litt småkvalme av all den hyklerske reklamen - som også lever i beste velgående på en nettdatingsside. Jeg tror rett og slett mange har et lite bevisst forhold til det, og at man rett og slett bare dilter etter øvrigheten når man skriver at man er sprudlende (eksempelvis). Så kan man jo alltids diskutere om det er greit at man ljuger. For det er jo det det er, en løgn. Ordet "drøm" kan godt erstattet med "løgn" i denne sammenhengen. Vi vet alle at den store forelskelsen dabber av etter hvert. Det er alltid mest spennende i starten. Når den største spenningen har avtatt, og hverdagsmennesket kommer til syne - tror du ikke da at man kan bli skuffet? Jeg tror rett og slett vi lever på to forskjellige planeter i vår omgang med begrepet ærlighet. Det er helt sikkert mange som synes jeg fremstår kjedelig. Det må de få lov til. Men ved å fremstille meg noenlunde i tråd med virkeligheten, har jeg ihvertfall ikke så mange dårlig date-erfaringer på samvittigheten. At man ender opp på date med en helt annen person enn den man møtte, forekommer ikke så rent sjelden. Tror du at din "drømmefilosofi" kanskje bidrar i negativ retning? En profil kan leses på mange måter. Blant annet kan man jo tro at et gitt krav fra min side betyr at jeg selv oppfyller det samme. Kall det to fluer i en smekk om du vil.

(mann 43 år fra Oslo) sø. 14 aug. 2011 23:34 Privat melding

Danty: Jeg er både enig og uenig i at mennesker er så nyanserte og kompliserte. Riktignok har vi alle opplevd forskjellige ting og blitt formet av ulike hendelser, men samtidig er det jaggu meg mange kopier der ute også. Ser man på hvordan folk oppfører seg, kler seg og - ikke minst - skriver profiltekster, er det svært fristende å mene det går tolv på dusinet av de fleste. (Det er tross alt ikke så rart, så lenge folk ånder inn den samme massereklamen.) Jeg mener vi kan forvente av voksne folk (især de som mener de både er oppegående og reflekterte) at de faktisk klarer å lire av seg noen ord som henger på greip. Ihvertfall de som har såkalt seriøse ambisjoner. For all del - det er noen som tar seg bryet med å lage en ordentlig profiltekst. De fortjener honnør. Beklageligvis er de i mindretall. Det er uansett kjekt at din fremgangsmåte funker for deg.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man sø. 14 aug. 2011 23:56

Gabardin sier han selv er selvstendig.(forsøker du å overbeviser meg eller deg selv?)

Interesser
Trening/Helse/Livsstil
Politikk/Samfunn
Musikk/Konsert
Uteliv
Litteratur

Hmmm interesserer han seg virkelig for alt dette?

Folk må vel skriver noe om seg selv, du skjønner.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 15 aug. 2011 08:20 Privat melding

be-my-Man: Var det tilfeldig at du unnlot å svare på mitt forrige spørsmål? Eller var du litt for ivrig etter å saumfare profilen min etter noe å "ta" meg for? Det du "fant" var altså min interesse for trening, musikk, uteliv, litteratur, i tilllegg til det å være samfunnsengasjert? Tenk det gett - at noen kan ha alle de interessene der!

VoksenMann: Nå var det du som skrev om drømmebilder, så jeg håper da ikke du vil arrestere meg for at jeg kaller det en drømmefilosofi? Jeg synes også det er greit å kalle det løgn når man fremstiller det som om de beste øyeblikkene er en 24-7-happening.

Nå skal det sies at jeg er fullt klar over hvilke knapper jeg trykker på hos visse mennesker. Spesielt de som sover med Aksel Sandemose under puta. Å gi et lite spark til folk som ljuger, er kanskje ikke det verste man kan gjøre.

At du, etter å ha "lest deg opp" på meg, på furtent vis føler for å postulere at Dandys profil er bedre enn min, antar jeg er et resultat av at en voksen mann befant seg i sitt beste øyeblikk. At du mener jeg ("implisitt") stempler floskelbrukerne som mindre intelligente og dårlige mennesker, får stå for din regning. (For å bruke dine egne ord: Du burde kanskje vite bedre?) Jeg har lest såpass mye om dårlige dateerfaringer at jeg føler meg overbevist om at det hadde blitt færre sådanne hvis folk ikke hadde begynt med en løgn.

Å svare på mitt noenlunde nøkterne og saklige innnlegg med oppgulp fra hofta, og i samme åndedrag snakke om hvor lite hyggelig jeg fremstiller meg, er sikkert ikke en selvmotsigelse. Men det blir ikke alltid like pent når anonyme, "voksne" menn slår ihjel tid med å skyte seg selv i foten gjentatte ganger på et forum.

"LOL"? Voksen? Hm... Skeptisk.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 15 aug. 2011 08:29 Privat melding

VoksenMann: Jeg svippet innom Dantys (ikke Dandys - sorry, Danty!) profil. Til tross for at han "rammes" av mitt innlegg, klarte han faktisk å svare på en hyggelig og voksen måte. Slikt står det respekt av.

Kanskje dere kan bytte navn? Du har vitterlig vist at du ikke helt lever opp til voksenstempelet. Ditt eget. Jeg antar det skyldes at det er jeg som har for høye tanker om meg selv, og ikke Demses.)

... Nei, forresten. Nå glemte jeg at det å fremstille seg noenlunde korrekt (jfr. voksen), ikke var så vitkig for deg. Beklager.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 15 aug. 2011 09:03 Privat melding

Men finnes det noe bedre fundament for en relasjon enn hvite løgner?
Skulle mennesker sagt og skrevet sannheten og hva de egentlig synes så ville det vel egentlig bare vært sekunder igjen av verdens eksistens da den mest sannsynlig hadde blitt destruert som følge av 3.verdenskrig.

Løgner og konstante løgner som hele tiden reproduseres og omformuleres og byttes på er det som gjør at vi kan leve sammen i et samfunn, mennesker er først og fremst skapt for å slå ihjel andre mennesker og dyr.
Det er noe vi kan unngå ved å basere et samfunn på løgner, og dermed slipper vi å forholde oss til mye av den problematikken.

Og hva er galt med en klisje? Jeg er en klisje.

Det er du og, du har sånn hvit og vanskelig programlederbriller som hvite og vanskelige sure menn på tv har når de leder tv som andre hvite mennesker ser på.

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla ma. 15 aug. 2011 10:54

@DetErMeg - Oh really? Man skal lete lenge etter en bok som er omskrevet, sensurert og redigert i like stor grad som Biblen! Just a sidenote!

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 15 aug. 2011 11:10 Privat melding

@Voksenman
kl 21.40
Jeg bare appluderer innlegget ditt, var reflektert og velskrevet:)

@TS
Kanskje jeg er et slikt "supermenneske" som er singel, da aldri noen mann har gjort det slutt med meg.......litt satt på spissen... Men jeg tror ikke noen nødvendigvis har blitt et bedre menneske av å være sammen med meg, Men jeg tror dermed de fleste kan bli en bedre kjæreste for neste, hvis man er bevisst på hvordan man vil ha det i et nytt forhold. Jeg får låne litt av "Voksenmanns" ord, med å si at i neste forhold skal jeg ikke være "Fru Hverdag";-)

Skjult ID med pseudonym Dobbs ma. 15 aug. 2011 11:10

Og hva med ryktet om kirkemøtet i 553, der de forkastet reinkarnasjon, med påfølgende omskrivelser av bibelen?

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla ma. 15 aug. 2011 11:11

Du kan få billed-bibler, om du skulle være interessert! ;) De er ofte for barn, og koseligere å lese enn den såkalte "orginale" versjonen! :)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ma. 15 aug. 2011 11:14

Et lite sidespor, men noe med det som er hærlig med å lese er å danne seg egne bilder:) Men klart jeg koser med med den nye katalogen fra IKEA nå:)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ma. 15 aug. 2011 11:18

@karvinen
Det heter pannekaker kjære franskmann...må bare glise her for ble litt usikker på hva det var du skulle ha i deg;-)

(mann 43 år fra Oslo) ma. 15 aug. 2011 22:02 Privat melding

nvr: Hehe, joda. Det finnes kanskje et ljugekurs for dummies? Kanskje bør man ta et vidergående kurs også, hvis man har skrevet i profilen at man er atletisk og fyldig i håret, for deretter å møte opp på date med måne og pubmuskel. (Det forekommmer visstnok rett som det er.)

JimJimJ: Interessant teori. Jeg skal ha'n i mente til kommende helgs pubkollokvie. Som jeg skrev lengre opp, går det tolv på dusinet av de fleste. Det er helt ok. Men jeg synes det er litt synd når hvite løgner blir snarere regelen enn unntaket.

Voksenmann: Ja, jeg er såvel dømmende som negativ i tråden. Hva så? Jeg bommer ikke på å være et hyggelig, positiv og interessant, all den tid jeg ikke forsøker. Capiche? Jeg har ingen problemer med å dømme folk som ljuger. Er det ikke litt rart, strengt tatt, at du går god for løgner men reagerer når folk harselerer med løgnerne? I mine øyne er det litt absurd. Rettelse: Ganske absurd.

Hvis jeg gjør terskelen høyere (her tillegger du meg litt mer innflytelse enn hva jeg fortjener?) ved å få færre til å ljuge, er det jaggu meg en fin terskel.

Mitt innlegg innbyr i mine øyne til en saklig debatt, men du valgte å tolke alt i verste mening. Trynefaktoren skal man ikke kimse av. Jeg har ingen problemer med at du "ikke liker trynet mitt". Men jeg synes kanskje du kunne forsøkt å lese innlegget mitt med noe annet enn patosbrillene dine.

Frekt mot Danty? Nok en gang scorer du høyt på verste mening-tolkning. Han har jo lest innlegget mitt. Han forstår hva som står der. Det at jeg nevnte han i går, var vel strengt tatt for ros å regne?

Ja, du får da endelig tro at jeg blir snurt. Det føyer seg inn i rekken av mange selvmotsigelser fra din side. Vi har vel snart nådd tosifret antall nå.

Du fortjener også litt ros: På bakgrunn av at jeg faktisk skriver i min profiltekst at jeg er ganske ordinær - og gjentar det her på forumet - kommer du fram til at jeg er det. Flink gutt! Du bestod SFO-lesetesten. Ikke verst for en voksen mann! ("LOL"?)

Karvinen: Nå vet jeg ikke hva du legger i tullete, men det finnes mange fjols som dessverre gjør nettdating til en negativ opplevelse for andre. (Løgnerne bidrar med sitt.) Med en god profiltekst, en dæsj kritisk sans og god research, kan man luke ut de fleste. (Nutella? Hva er galt med Nugatti?)

Lilljanne: Det er jo flott at du gir av deg selv i et forhold. Hvis du klarer å unngå å bli "Fru Hverdag", er du nok vitterlig et supermenneske. Hvis du i tillegg unngår å ljuge, fortjener du e

(mann 43 år fra Oslo) ma. 15 aug. 2011 22:05 Privat melding

... "et diplom" falt visst ut på tampen.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 11:17 Privat melding

Har faktisk blitt kjent med endel folk her inne, og synes de samsvarer ganske godt i virkeligheten med det bildet de gir i profilene og på forumet her.
Et positivt selvbilde er ikke ensbetydende med løgn, slik jeg ser det.

Skjult ID med pseudonym Foxylady ti. 16 aug. 2011 11:31

Flott nytt profilbilde, dirigenten:)

Nei, sannelig ikke godt å vite hva man skal skrive lengre i profiltekstene sine. Fremhever man seg selv og positive egenskaper, sider osv så er man innbilsk, blærete, uærlig og "farer med løyn" :)

Skriver man helt vanlige ting så blir man oppfattet som kjedelig og får beskjed om å sprite opp profilinnholdet så det blir med interessant.

Jaggu ikke lett dette her. *snufs*

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 ti. 16 aug. 2011 11:37

Takk, Revedamen!
Sant nok det med profilteksten, og jeg enig med TS i at det ofte kan bli mange klisjeer. Blir selv alltid litt ekstra betatt av originalitet og at man f.eks. skriver noe morsomt snarere enn at man har humor. Men selv vektlegger jeg ikke det som står i en profil så veldig mye. Så snart dialogen er igang, DA kommer det virkelige inntrykket for min del. :-)

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 12:36 Privat melding

Foxylady:

* Jeg gjentar det jeg skrev til den voksne mannen: Er det ikke litt rart, strengt tatt, at du går god for løgner men reagerer når folk harselerer med løgnerne? Har det ikke gått litt for langt når løgnen har blitt så vanlig at man ikke lenger vil vedkjenne seg den?

* Vedr. saklig debatt: Det er faktisk noen som har kommer med saklige tilbakemelding her. Hvordan forklarer du det?

* På hvilken måte har jeg gitt inntrykk av at jeg ikke tåler kritikk? Er en meningsutveksling alltid ensbetydende med at én eller flere parter ikke tåler kritikk?

* Hvis det å fremstille meg på en noenlunde ærlig måte gjør meg til en besserwisser, høyt hevet over øvrigheten, er det helt greit for min del. Men nå er det heldigvis ikke alle som har gjort løgnen til hverdagslig kost. Tro det eller ei. Men jeg forstår godt at du har behov for å forenkle virkeligheten. Det er minst komplisert sånn.

* Jeg noterer meg også at jeg har blitt erklært som akademiker og bokorm. Ikke det at jeg har nevnt det noen steder, men pyttsann... Er det ikke ganske gøyalt, at folk går på en "trynefaktorblemme" og begynner å dikte opp egenskaper på vedkommende man ikke liker trynet på?

* Dårlige efaringer? Nei, mine erfaringer er stort sett gode. (Her gikk du åpenbart over i diktmodus igjen.) Er det å være opptatt av ærlighet og språklig bevissthet synonymt med at man har hatt dårlige dateerfaringer? Har du vurdert å skrive eventyrbøker? Du har åpenbart en god - dog litt løssluppen og ustrukturert - fantasi.

* Så vidt jeg kan se henger ingenting av det du skriver på greip. Det er bare fri fantasi basert på en ryggmargsrefleks, akkompagnert av påstanden om at det er jeg som ikke tåler kritikk. (Sic!) Hvor sjarmerende tror du menn flest synes det er med kvinner som utelukkende prater tull? (Men du er da, om ikke annet, såpass oppegående at du forstår at du bør være anonym. Poeng til deg!)

PS! "Løgnere og bedragere"? Du glemte å skrive at jeg også kalte dem pedofile, kriminelle, pariakaste, søppel og... Nei... Vent... Det gjorde jeg visst ikke.

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 12:49 Privat melding

Foxylady: Jfr. din 11.31- og 11.51-post:

Har du virkelig fått brev fra noen med anmodning om å "sprite opp" profilen din? Hvis så, er du da villig til å ljuge for å få vedkommende til å like deg?

Hvis du har valget mellom "kjedelig og ærlig" og "spennende og uærlig", velger du da det siste?

Hvorfor ikke skrive hva man driver med, hva man tror på og hva man vil med fremtiden? Bør ikke det være "spennende" nok?

Jeg forstår folks behov for å skape drømmebilder, men hva med inflasjon? Hva når alle er blide, glade og sprudlende? Hvilken effekt har man da av løgnen? Jo, da må man flytte grensene ytterligere. Til slutt ender man opp med 90% løgn og 10% ærlighet.

Nei - takke meg til de som klarer å tenke selv og som har såpass med ryggrad at de ikke behøver å ljuge. Du er åpenbart ikke en av dem.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 ti. 16 aug. 2011 13:22

Så var det det med menn og høyde da......... Søndag kom jeg over atter et tilfelle som hadde smykket på seg 7cm for mye.. 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Seriøst.. .. hyggelig kar... og jeg hadde spurt på forhånd om han VAR faktisk 179.....Og når noen sier ja.. tenker man.. greit jeg skal hilse på..(resten virker tilsynelatende ok) Men nå drar jeg ikke møter sukkermenn en og en under kaffe intervju for å bli venner med dem... Så han ryker på løgn.. selv om det var bare om høyden..

Skjult ID med pseudonym Everett ti. 16 aug. 2011 13:27

Det ville vært verre å påstå gjennomsnitt et annet sted, og så viste det seg å være 7 cm for mye :)

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 ti. 16 aug. 2011 14:00

@Everett: Det aner jeg ingenting om i dette tilfelle :p

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 15:49 Privat melding

Hvis du er en tilhenger av saklige tilbakemeldinger, hvorfor sitter du da og dikter en hel masse? (Samler du på selvmotsigelser?) Hele ditt forrige svar var jo pur skjønnlitteratur. VoksenMann kom med delvis saklig tilbakemelding (som jeg svarte saklig på), men så klarte han dessverre ikke å holde på trynefaktorgørra. Ei heller du.

Jeg har stilt mange spørsmål i denne tråden. Hvor mange har du egentlig giddet å svare på? (Ble de for vanskelige? For saklige?) Din påstand om å like saklige tilbakemeldinger er et luftslott på samme måte som nevnte profilfloskler. Det er jo fint at du bidrar med flere eksempler.

Det er en vanlig øvelse for debattnoviser å tro man har innflytelse og en slags autoritet. Novisene har ikke mer å fare med enn at de må fortelle når de har forsøkt å være spydige (som i "Ble du såret nå? Dakar" o.l.) Støttehjul for fjols hvis evner ikke helt matcher deres uttrykksbehov, altså. At du tror du kan kombinere tullprat og selvmotsigelser med et snev av troverdighet og autoritet, blir et lite paradoks som trolig kun du forstår. Et slikt sorti burde strengt tatt ikke forekomme når man er 43 år. Hadde jeg vært deg, ville jeg forblitt anonym. (Kanskje jeg skal ta tilbake det jeg skrev om manglende ryggrad - og heller skrive "dumdristig".)

Litt grunnleggende psykologi: Jeg poster et innlegg som du m.fl. ikke liker. Det trigger et eller annet "i deres indre". Fordi de ikke har forståelse hvor hvordan deres egen hjerne fungerer, blir de forvirret. Når man ikke forstår hva andre skriver, er det veldig enkelt å ty til fremmedgjøring. Jeg forstår ikke hva du mener. Ergo er du dum. Når jeg først har stemplet deg som dum, behøver jeg ikke ta stilling til om det du skriver henger på greip. Henger du med? Sikkert...

Responsen fra visse personer, deriblant deg, kan leses som en studie i psykologi - der man entrer en intellektuell arena (skriftlig kommunikasjon) væpnet til tennene med ikke annet enn patos. Man liker de som ligner på en selv - og de som er enige med en selv.

Jeg foreslår at du leser deg opp litt før du forsøker å fremstå oppegående. Hvis du vil rette opp ditt triste sorti, bør du ta en beroligende pille, starte fra toppen og forsøke å svare på mine spørsmål på en måte som matcher din påståtte interesse for saklig debatt. Det du har skrevet så langt, henger ikke på greip - noe jeg har begrunnet opp og ned i mente.

Shame on me? Hva skjedde med koz og klemz?

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 16:01 Privat melding

Foxylady 13.12: Du skriver selv at du bruker ufattelig mye mer tid på forumet enn å lese profiltekster. Ergo bør man kunne anta at det som skrives på forumet kan legges til grunn.

Hvis du ser litt etter, vil du finne noe som heter begrunnelser der jeg kommer med påstander. (En som i sin profil verdsetter god kommunikasjon burde kanskje lære seg dette?) Min påstand om manglende ryggrad var et resultat at du ikke tør å være deg selv i profilteksten fordi folk synes du var kjedelig, at du åpenbart ikke tør å svare på spørsmål, og - ikke minst - ikke tør å stikke fingeren i jorda og innse dine egne begrensinger.

Jeg behøver ikke analysere særlig dypt. Jeg kan bare bruke dine egne ord mot deg selv. Du, derimot, må dikte opp masse tull fordi forsøker å koke suppe på spiker.

Nå har jeg for øvrig sett på profilen din. Jeg biter meg merke i at du er oppegående. Kanskje en litt pussig påstand, sett i lys av hva du skriver på forumet - et forum som du selv bruker for å sile ut folk. Det står også å lese at du verdsetter ærlighet. Da henger det jo virkelig på greip at du går til frontalangrep på mitt innlegg - som faktisk etterlyser (ja, hva var det igjen?) ærlighet. Ai-ai-ai. Paradoksenes tid er virkelig ikke forbi!

*fjortiskommentar i stjerner*

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 16:06 Privat melding

Kvinne81: Du må være forsiktig med å kalle en spade for en spade. Det er (visstnok, i følge noen) ikke nødvendigvis slik at det å fare med løgn er synonymt med å være en løgner. I kalle noen for det de er, kan jo virke fornærmende. En fornærmelse kan jo i verste fall rokke ved deres egenverd og respekten for enkeltindividet. Det er mange som vil ha i pose og sekk: De vil forbli fjols men for all del ikke bli kalt det.

Konfronterte du fjolset med hans løgner?

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 17:02 Privat melding

KKL81: Er du klar over at du løper en stor risiko ved å framstå som en belest akademiker? Ikke alle synes å like slikt. Noen mente at tråden ikke innbød til saklige tilbakemeldinger. Du må rett og slett være et utskudd...

Fra spøk til alvor: Flott tilbakemelding! Jeg har vekslet mellom "hvit løgn" og "løgn" i mine innlegg/svar. Jeg kan uansett ikke si meg uenig i det du skriver om løgn. Med tanke på responsen, tyder ting på at "løgn" kanskje var et pedagogisk uklokt valg av ord. På den annen side synes jeg de nevnte floskelsuperlativene har blitt så innarbeidet at man burde sette foten ned og kalle en spade for en spade (her kanskje vel spissformulert).

I følge Wikipedia er løgnens motstykke oppriktighet og ærlighet. Man kan si en usannhet uten å lyve - hvis man er i god tro. I det perspektivet tror jeg mange av de nevnte flosklene ikke er løgn pr. definisjon. Jeg tror ikke folk bruker mye tid på å reflektere over de egenskaper de hevder å besitte. Jeg sier ikke at de nødvendigvis ikke besitter dem, men bruken er mainstream motesjargong. Og den er inflasjonsskapende.

Hvem jeg er, er vel relativt og opp til den som treffer meg å bedømme. Derfor unnlater jeg bevisst å bruke merkelapper. Jeg skriver en historie om hva jeg gjør og hva jeg tror på. Da får leser danne seg et inntrykk. Jeg har (selvsagt) en formening om hvordan jeg burde være, og forsøker å etterleve det i så stor grad som mulig. Vi har tross alt noen idealer som er opplest og vedtatt. Ærlighet er fortsatt en av dem. Skjønt, jeg blir tidvis litt usikker når jeg leser profiltekster.

Jeg tror et godt "moralsk fundament" er en bra start. Vi synder alle fra tid til annen, men det å spare seg for hvite løgner burde ikke være så vanskelig. Hvis man nærmest institusjonaliserer hvite løgner, tror jeg vi er på ville veier. Jeg tror nevnte profilreklame er et skritt i den retningen.

Jeg kjøper ikke helt linken mellom skrøner og humor/sosial intelligens. Ikke når "skrønene" her nærmest har blitt hardkodet inn i en profiltekstmal. Vi er også uenige om hvor fantastisk man skal framstille seg. For all del - det er kanskje ikke så progressivt å fremstille seg selv dårlig, men alt med måte. "Sprudleriene" har tatt helt av.

At jeg hisser meg opp over profilflosklene, er ikke helt feil å påstå. Hvis samfunnet ble strippet for skriverier som har sitt utspring i frustrasjon, ville vi dog fått en fattig medieflora. Det ville blitt mye agurknyheter.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 16 aug. 2011 17:09 Privat melding

tl;dr

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 17:20 Privat melding

Fåxyleidi:

Det vi har skrevet står nå her. Deriblant alle dine selvmotsigelser og alle de ubesvarte spørsmålene som ble for vanskelige. Så får vi leve videre i hver vår fortreffelige verden og tro det vi skriver er prima vare.

For øvrig har jeg ikke blokkert deg. For å gjøre det, må jeg først trykke på "Blokker bruker". Jeg huket tidligere i dag av på den "ikke vis profil til folk med match under 70"-greia. Mulig det er den du røk på. Men den gjelder ikke (kun) deg. Nok en gang klamrer du deg til eventyr. (Eller poesi, som du velger å kalle det.)

Jeg ser du bruker det gode, gamle "Det er ikke jeg som dikter/er usaklig/dum/teit/etc. - det er du"-trikset. Det fungerer best i skolegården er jeg redd. I voksenverdenen er det stort sett greit å begrunne sine påstander. Minner om at du er 43 år. Førtitre.

Hva det å debattere angår, så var det vel du som slo deg løs og begynte å "debattere" i min tråd og ikke omvendt? Som sagt: Det du skriver henger ikke på greip. Men det viktigste er vel at du selv tror det.

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 17:37 Privat melding

Til påståtte voksne mann:

Før du begynner med flere selvmotsigelser og gjør kallenavnet ditt enda mer ironisk enn det allerede er, kan du kanskje begynne med å reparere de uheldige utsagnene lengre opp? Og besvare de ubesvarte spørsmål? Hint: Det vil være i tråd med "normal sosial interaksjon".

Jepp. Mine holdninger er jo helt bak mål. Ærlighet er som kjent umoderne. Fysjom! Jeg fortjener dødsstraff, med påfølgende tortur og likskjending!

Jeg går god for merkelappen intellektuell bølle. Men jeg vil nå mene at de forulempede får som fortjent. Behandler du meg med respekt, får du det samme tilbake. Og vice versa. Hvis du går tilbake til starten, vil du kanskje se hvor du kom skjevt ut.

Med tanke på at min retorikk og øvrige sorti er av så billig art, har du og Foxylady vært veldig engasjerte. Pussig det der. Det rimer sikkert godt med at jeg kommer til kort. Joda...

Jeg synes du bør kaste inn håndkledet snart, UngeMann. Jeg tror ikke Internett har plass til flere av dine selvmotsigelser. Husk at det skal være plass til litt porno og. Og twitring. Og Facebookoppdateringer. Og bilder av tatoveringer.

PS! Kakafoni var et stilig ord! Med tanke på ditt øvrige sorti, ble det kanskje litt vel påtatt. (Har De stjålet fars fremmedordbok nå igjen, unge mann?)

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 17:49 Privat melding

Ærede foxy lady: Nå var jeg innom profilen din igjen, for å sjekke om jeg hadde kommet borti blokkeringsknappen. Da jeg trykket på blokkeringsknappen (nå), fikk jeg imidlertid opp den derre blokkeringsadvarselen. Ergo: Du er/var ikke blokkert. Hvis det at den påståtte blokkeringen plager deg såpass mye, er det kanskje også en blokkering i loftsetasjen din. Du får sende en indignert melding til Sukker, da vettu, og si at dette går deg på nervene.

Hvorvidt det gir en mening at jeg blokkerer deg for deretter å nekte på det, kan jo øvrigheten gjøre seg opp en mening om. Jeg akter forsåvidt ikke å be Sukker om en skriftlig erklæring for at jeg ikke har blokkert deg, for deretter å legge den ut her. Så mye bry er du vel ikke verdt.

Etter å ha arrestert deg x antall ganger for eventyrskriving, fortsetter du altså i samme tralten. Akter du å bytte til krim snart? Dette begynner nemlig å nærme seg kriminelt dumt. Igjen: Du er for gammel til å fremstå som en konfirmant.

Hva min endring av profiltekst angår, så skjer det fra tid til annen. Bakgrunnen var at jeg sendte en melding til et par damer og spurte dem om hvordan de "tolket" profilteksten min. Jeg tok et par av innspillene til etterretning. Nok en gang: Dette har altså ikke noe med deg å gjøre. Er det på tide å minne om at Solen er senteret i vårt univers, og ikke du?

Skjult ID med pseudonym Lowry ti. 16 aug. 2011 17:51

Solen er senteret i solsystemet vårt, ja...

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 17:59 Privat melding

Ærede foxy lady: Nå var jeg innom profilen din igjen, for å sjekke om jeg hadde kommet borti blokkeringsknappen. Da jeg trykket på blokkeringsknappen (nå), fikk jeg imidlertid opp den derre blokkeringsadvarselen. Ergo: Du er/var ikke blokkert. Hvis det at den påståtte blokkeringen plager deg såpass mye, er det kanskje også en blokkering i loftsetasjen din. Du får sende en indignert melding til Sukker, da vettu, og si at dette går deg på nervene.

Hvorvidt det gir en mening at jeg blokkerer deg for deretter å nekte på det, kan jo øvrigheten gjøre seg opp en mening om. Jeg akter forsåvidt ikke å be Sukker om en skriftlig erklæring for at jeg ikke har blokkert deg, for deretter å legge den ut her. Så mye bry er du vel ikke verdt.

Etter å ha arrestert deg x antall ganger for eventyrskriving, fortsetter du altså i samme tralten. Akter du å bytte til krim snart? Dette begynner nemlig å nærme seg kriminelt dumt. Igjen: Du er for gammel til å fremstå som en konfirmant.

Hva min endring av profiltekst angår, så skjer det fra tid til annen. Bakgrunnen var at jeg sendte en melding til et par damer og spurte dem om hvordan de "tolket" profilteksten min. Jeg tok et par av innspillene til etterretning. Nok en gang: Dette har altså ikke noe med deg å gjøre. Er det på tide å minne om at Solen er senteret i vårt univers, og ikke du?

Skjult ID med pseudonym Lowry ti. 16 aug. 2011 17:59

Mmm, forum er ikke verdt å bruke så mye tid på :)

Skjult ID med pseudonym Lowry ti. 16 aug. 2011 18:00

Får vi repriser av innlegg også, nå? :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 16 aug. 2011 18:02

Men...er det ikke bare å styre unna profilene med floskler, da?
:-)

*Og apropos Single Supermennesker. Vi seiler visst alle i samme båt her på Sukker, gitt...stort sett. ;-)*

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 18:04 Privat melding

VoksenMann: Jeg forstår at du ikke kan dy deg. Det er den samme følelsen Facebookbrukere har, når de ikke kan dy seg for å fortelle alle sine 500 venner hva frokosten bestod av.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 16 aug. 2011 18:09

Men Tingeling, du er jo super :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 16 aug. 2011 18:17

Thx! U2, @VM. U2. :o)

Skjult ID med pseudonym sushibabe ti. 16 aug. 2011 18:30

Det finnes ingen singel supermennesker, bare singelfolk som er fornøyde med livet sitt og de som ville gjerne vært det og de som er desperat og krampaktig ute etter en partner eller elsker
Sorry den liten avsporing

Skjult ID med pseudonym Dobbs ti. 16 aug. 2011 18:34

Supermann var da super også da han var single...

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 19:33 Privat melding

Foxy: Du får klamre deg til det ene halmstrået. Stort mer har du vel ikke å ty til. Har du forresten ringt Sukker-nødtelefonen ennå? For å få fjernet blokkeringen din? De kan trolig kun hjelpe deg med den ene.

VoksenMann: Det er jo sjokkerende at du begynner å trekke inn seksualitet. Det kler ditt fjortisrepertoar bedre enn at du forsøker å fremstå intelligent.

For øvrig: Ibid.

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 16 aug. 2011 20:46

Don't feed the troll.

(http://www.searchlores.org/trolls.htm)

(mann 43 år fra Oslo) ti. 16 aug. 2011 21:25 Privat melding

Voksenmann: Først sex, så ekskrementer? Du er virkelig på hugget i dag. Fjortissjargongen kler deg for øvrig godt. Du har nok funnet din nisje der. Husk å levere tilbake fremmeordboken når du er ferdig me'n.

(mann 43 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 09:16 Privat melding

Hallo, søten. Jeg håper det er greit at jeg kaller deg søten. I følge profilteksten din er du jo søt, så da må vi vel kunne stole på det.

Hvis du med "vikle deg inn" sikter til det pinlige repertoaret fra Mr. og Ms. Selvmotsigelse, så er det en virkelighetsoppfatning jeg ikke deler. Jeg mistet etter hvert tellingen på alle selvmotsigelsene og paradoksene, og du har åpenbart heller ikke oversikten over dem. Eller kanskje har du så lite sans for besserwissere at du er villig til å se en helt annen vei? Du er nok inne på noe sentralt når du nevner magefølelsen. Øvrigheten? Sympati? Du har en særs lemfeldig omgang med statistikk.

Med tanke på at du trolig er over fjorten år, er det fint om du begrunner dine løse påstander om "vikling". Ihvertfall forsøker. Å slenge ut påstander basert på trynefaktor (eller magefølelse, om du vil), er noe en treåring kan gjøre. Så, hvis du i det hele tatt har ambisjoner om at det du skriver skal "tas til etterretning", bør du vurdere det. Du er jo opptatt av min tidsbruk, så da er du kanskje interessert i at du selv ikke kaster bort tiden?

Som sagt vet jeg akkurat hvilke knapper jeg trykker på. Jeg har lengre opp i tråden stilt spørsmålstegn ved at man tilsynelatende går god for løgn, men skal ha seg frabedt løgner-stemplet. (Jaggu meg står spørsmålet ubesvart gett!) Jeg inviterer deg til å filosofere litt over det samme hva besserwissere angår. Du kan flette inn Janteloven i samme slengen, og redegjøre for hvorfor noen har så veldig mye i mot at folk faktisk vet mer enn dem selv.

Ett av mange stupide postulater gikk på at tråden ikke innbød til saklig tilbakemelding. Én ting er at ovennevnte fjols først sier de liker saklighet, for deretter å synke ned på et selvmotsigende lavt nivå. Men hva med de som faktisk har gitt saklig tilbakemelding? Hva er galt med dem? Hvorfor henger man seg så voldsomt opp i arrogansen og ser helt bort fra det saklige? Har man virkelig så liten kontroll på sitt eget følelsesregister?

Nå er det tydeligvis noen som bruker diskusjonforumet for å promotere seg selv i kjærleiks øyemed. Hvis du er like smart som du er søt, har du kanskje en vag anelse om at jeg ikke er en av dem. Fremfor å forsøke å belære meg i egenreklame, kan du heller ta tak i alle de ubesvarte spørsmålene jeg har stilt i denne tråden.

Tar du utfordringen?

Skjult ID med pseudonym Everett on. 17 aug. 2011 09:41

Må si at TS, Gabardin, glitrer til her.

Med alt fra kunnskap om universets sentrum til å omtale motdebattanter som fjols...

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 17 aug. 2011 09:44

Bare vent, Everett, plutselig er det din tur så grusomt frekk som du var nå.

(mann 33 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 09:46 Privat melding

@Garbadin - Men i flere år har flere tusen slike innlegg blitt postet på dette forumet, der trådstarter skriver akkurat det samme som deg, og da mener jeg akkurat det samme, altså omtrent identisk.
Så du tar feil når du sier at nettdating som en verden/helhet ikke er værbitt når det gjelder kritikk.

Skjult ID med pseudonym sushibabe on. 17 aug. 2011 10:25

Tror @Voksen har funnet en ny forumvenn her i tråden G_A_B_A_R_D_I_N haha

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 17 aug. 2011 10:57

Nei takk. Forsøker å holde meg unna ufordragelige, kverulerende sosiopater. Har møtt noen av dem opp gjennom årene, men Garbage her, tar litt kaka.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 17 aug. 2011 12:07

Ditt innlegg med skjult ID med pseudonym arneand - tir 16 aug 20:46 Slett

Don't feed the troll.

(http://www.searchlores.org/trolls.htm)

Slett alle svar dere har postet, så blir hele tråden ødelagt.
Gidder dere å argumentere mot ett troll har dere i utgangspunktet allerede gått rett på limpinnen.
Svar til hverandre, hvor trollets kommentarer blir ignorert, kan riktignok være underholdene en stund.

Skjult ID med pseudonym Everett on. 17 aug. 2011 12:18

Merkur er solsystemets innerste planet.
Hvilken er neste?

(mann 43 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 12:33 Privat melding

Everett: Merci!

JimJimJ: Værbitt når det gjelder kritikk? Den der må du nok utdype er jeg redd. Mine innspill har, i likhet med dine, blitt postet før. Det er ingen stor nyhet akkurat.

Voksenmann: Det er en ganske vanlig øvelse for fjortiser å leke hobbypsykolog og "fjerndiagnostisere" motdebattanter. Det at man poster promp og bæsj er åpenbart ingen hindring for å uttale seg om andres sjeleliv. "Fy så teit du er! Du er faan meg en psykopat! Æsj". Konfirmantsjargong holder alltid et høyt nivå.

Foxylady: Hvor mange ganger skal du takke for deg for så å vende tilbake? Man skulle jo nesten tro at det du skriver ikke stemmer... Jeg har begrunnet X antall ganger hvor det skar seg for deg og din makker. Derfor: Ibid. Hva skrivemåte angår så sier jeg - igjen - at jeg svarer høflig til de som er høflige, og vice versa.

Hvorfor jeg bryr meg? Hvorfor bryr du deg om hva jeg skriver? (Nok en selvmotsigelse.) Sliter du med å respektere andres meninger? Jeg har forstått at du ikke liker skrivemåten. Hvis du vil påvirke meg i endrings øymed, må du heve listen først. Skjønner'u? Sikkert...

Løgnere à la de du nevner avslører seg på første daten. Men, burde det ikke være greit å unngå at man ender opp på date med en løgner? De hvite løgnene du går god for, er forstadiet til en ekte løgn. Tror du en "yrkesløgner" ikke begynner i det små? Forsøk å sette deg inn i helheten. Du lever i din lille markedsføringsboble.

Nei. Ingen selvmotsigelse. Jeg sysler ikke med egenreklame på dette forumet. Du får nok heller ty til min solsystemblings. Det er ditt sterkeste kort så langt. Det sier litt.

PS! Har du sendt serviceanmodning til Sukker ennå? Eller sliter du fortsatt med 2 stk. blokkeringer?

Dandy: Vi er nok enige om vi neppe blir enige. Joda, vi vil alle bli likt. Noen mer enn andre. Men jeg er helt sikker på at du har mange gode egenskaper som gjør at du finner en passende partner uten å bruke merkelapper à la søt. Hvis denne tråden har fått én person til å revurdere sin floskelbruk, så er jeg forsåvidt fornøyd - selv om det da trolig ikke ble deg. Tjo-bing, mann!

Voksenmann, del 2: Har du god samvittighet med tanke på hvordan tråden utviklet seg i kveruleringsretning? Hva sier intuisjonen og magefølelsen din? Du har jo oppført deg eksemplarisk, ikke sant? Helt i tråd med navnet ditt? Joda. Fortsatt ikke i stand til å svare på de mange spørsmål? Magefølelsen min sier at du ikke er i stand til det. Det er nok også en av dine mange svakheter.

Skjult ID med pseudonym Lowry on. 17 aug. 2011 12:39

Magefølelsen min sier ihvertfall at dette er en tråd bare verdt en rask skumlesing...

(mann 43 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 12:39 Privat melding

Arneand: Det er fint at du stepper inn som en sånn derre klok internettrådgiver og forklarer hvordan folk skal unngå å delta i en tråd du finner meningsløs men som du allikevel deltar i. Kanskje burde du bruke litt mer tid på aftenposten.no enn internettfordummies.com.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 17 aug. 2011 12:49

Vel, du er jo åpenbart her blant oss andre dummies en del selv, TS. ;-)

(mann 44 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 12:56 Privat melding

Vips - så var min søte lille eksitens i denne trådsfæren redusert til dette lille vipset :P

Skjult ID med pseudonym Foxylady on. 17 aug. 2011 16:19

Puh... Det var godt å få bort alle selvmotsigelsene mine. Det føles som en stooor lettelse. Er du ikke enig, VoksenMann? Du var litt ute å kjøre du og.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 17 aug. 2011 16:22

Jeg må si meg helt enig der, Fåksi. Jeg måtte erkjenne at det var et pinlig sorti jeg hadde å fare med. Jeg var faktisk ikke klar over hvor dum jeg egentlig er. Da jeg trakk pusten, gikk meg en tur, kom tilbake og leste alt på nytt, ble jeg skikkelig flau på vegne av meg selv. Sjelden har jeg blitt så rævkjørt - ei heller da jeg eksperimenterte på ungdomsskolen i fjor.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 17 aug. 2011 16:25

Men nu har dere ihverfall lært, begge to. La det ikke gjenta seg (dirrende pekefinger og morsk mine)!

Skjult ID med pseudonym Be-my-Man on. 17 aug. 2011 16:25

Ok. Jeg kryper til korset jeg og. Det er synd at man må drite seg så loddrett ut som vi gjorde, før vi innser hvor stupide vi fremstår. Det er så komisk at jeg må LOL'e.

Skjult ID med pseudonym Everett on. 17 aug. 2011 16:30

Ok. Jeg henger meg på. Det var vel billig av meg å henge meg på hylekoret. Jeg er bare så usikker på meg selv, og vil så gjerne ha flere venner. Derfor tar jeg alltid parti med de som er flest, selv om hylekoret her var vel stakkarslige. En erfaring rikere, om ikke annet.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 17 aug. 2011 16:32

Jeg har nå sagt opp internettabonnementet mitt fra september, og akter å bruke tid på litt mer matnyttige sysler. Jeg gikk faktisk rundt og trodde jeg hadde greie på internett (som om noen har det lizzom). Heldigvis (må jeg vel innrømme), fikk kverulanten meg på bedre tanker. Dette har vært en dårlig dag for oss dumskaller. Men vi får si som han Prøysenfyren: Det kjæm en dag i mårå og.