Alle innlegg Sukkerforum

Ville du datet en alenefar?

Vis siste innlegg
(mann 30 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 00:31 Privat melding

Så et innlegg fra alenemor 26 her som stilte et godt spørsmål om menn kan date kvinner med barn. Da måtte jeg bare lage en tråd selv.

Hvor aktuelt er det for kvinner og date alenefedre? Har en datter på 2,5 år som jeg har 50%.
stolt og trives som pappa, men litt trist og ikke dele alle opplevelsene med en partner.
Har prøvd meg litt på dating det siste året men får en følelse av at pga mitt barn så blir jeg uaktuell.

Har i flere anledninger møtt jenter til kaffe eller bare sånn på byen iblandt og får en god tone med dem når kjemien har vært der og en god prat med mange men ting snus på hodet når jeg kommer til punktet i samtalen at jeg er far.
Føles litt urettferdig og det tror jeg mange alendefedre og ikke minst mødre også tenker.

Skjult ID med pseudonym sans on. 17 aug. 2011 01:13

Absolutt ikke noe problem om mannen er alenefar. Men så er jeg endel år eldre enn deg også, da, og i mitt nedslagsfelt er det ganske så vanlig at folk har barn fra tidligere forhold. Hvis du f.eks. søker jenter i alderen 18-26, så kan det jo hende at iallfall de yngste av dem vil være litt skeptiske til å få en 'instant family' sånn plutselig.

Delt omsorg er jo heller ikke så 'skremmende' som kanskje en alenefar med 100% ansvar...

(kvinne 37 år fra Akershus) on. 17 aug. 2011 03:24 Privat melding

Om man liker en person og er glad i barn skal jo dette ikke være noe stort problem, mener jeg.
Mennesker er tilvendingsdyktige vesner, så det går på vilja....

Skjult ID med pseudonym Mort1 on. 17 aug. 2011 04:28

Du kommer nok til å ha et problem, fordi jenter på vår alder begynner å få lyst på egne barn, og vil ikke oppdra noen andres samtidig (det er ordene jeg fikk fra ei venninne som datet en fyr, som for øvrig ikke fortalte om sin unge før de traff hverandre..) Og argumentet med at "h*n slipper å ha noe med ungen å gjøre" som noen bruker, hjelper ikke.

Ikke alle passer i "ste"-rollen, eller takler tanken på den i det hele tatt. I alle fall ikke i ung alder.

@Gunsan80

Tror ikke det går på viljestyrke. Tror det går på preferanser. En person som vet at han eller hun ikke vil ha en partner som har barn fra før, vil ytterst sjeldent endre mening.

Personlig kunne jeg ikke blitt forelsket i en alenemamma. Mulig det er en håpløs drøm i 2011, men jeg vil at kvinnen jeg får barn med, kun skal dele denne viktigste av livserfaringer med meg. Har hun et barn fra før, roper jeg "NEXT!"..

Skjult ID med pseudonym Mort1 on. 17 aug. 2011 04:29

Roper inni meg altså :P

(kvinne 31 år fra Akershus) on. 17 aug. 2011 09:50 Privat melding

For meg personlig er det ikke så viktig hvorvidt han har barn eller ikke - jeg tenker det er både fordeler og ulemper med å treffe en alenefar.

Dersom han har barn blir det selvsagt flere å ta hensyn til, og en blir mindre fleksibel. Når en har barn blir en forutsigbar hverdag med klare rutiner viktig, og det er ikke alle som ikke har barn fra før av som ønsker dette umiddelbart. Dersom en selv har barn er det viktig at alle går overens, og det kan oppstå utfordringer i forhold til å skape felles rutiner og grenser for barna. Det er viktig at en da ser noenlunde likt på barneoppdragelse. Jeg tenker også at forholdet til barnets mor er viktig. Dersom forholdet nylig har blitt slutt, og det er endel konflikter inne i bildet vedrørende barna, kan det være krevende som en ny partner å havne midt oppe i det. Noenlunde ryddige forhold og greit samarbeid er en forutsetning for meg.

For meg som har barn selv, tenker jeg at det vil være urimelig å kreve at han ikke skal ha noen barn fra før av. Samtidig skjønner jeg godt dersom endel er litt tilbakeholdne, uten at det trenger å være noe negativt. Jeg ønsker meg flere barn selv, og tenker det kan være flott med en pakkeløsning med søsken. Det kan være en fordel å treffe noen som vet hva det vil si å være alene om omsorgen for barn.

Skjult ID med pseudonym Etc. on. 17 aug. 2011 09:57

50%-av-tiden-pappa: erfaringsstatus: Gjort.

Skjult ID med pseudonym Driver on. 17 aug. 2011 10:03

Hvis vi ikke har hellet med oss på datingfronten, så er det helt sikkert p.g.a. barna :-)
Livet er grusomt!

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 17 aug. 2011 10:06

@TS
Klart jeg ville datet en alenefar!
Hvordan kan du tro at det er barnet som er årsak til at du er uaktuell? Har noen gitt deg inntrykk av det?

(kvinne 32 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 10:10 Privat melding

Jeg kunne helt klart datet en alenefar:-)

(mann 40 år fra Akershus) on. 17 aug. 2011 11:13 Privat melding

Som Gunsan skriver tror jeg også det går på viljen. Nå skal jo vi med barn også være utrolig forsiktige med å innvolvere mennesker i deres liv. Barn knytter seg lett, og trenger ikke å være del av en slik setting før det har gått en god stund, og man er sikker.

Jeg har ikke opplevd at datteren min har vært til hinder for datingen ihvertfall.... noe særlig lenger enn det har jeg ikke kommet ;) Gøy å date!

Ha en fin dag!

Skjult ID med pseudonym anonym on. 17 aug. 2011 11:38

Jente på 30 og kunne ikke datet en alenefar.
Jeg vil ha en mann jeg kan starte egen familie med.

Skjult ID med pseudonym Tulla on. 17 aug. 2011 12:55

Jeg kunne helt klart datet den faren jeg møtte på kaffebaren nå i morges...
Yummi fyr og en skjønn liten prinsesse av en datter. Men så vet jeg ikke om han er _alene_far.

Skjult ID med pseudonym Driver on. 17 aug. 2011 13:27

Problemer er til for å løses, Tulla! Hvis han ikke er alenefar, så kan du sørge for at han blir det :-)

(mann 43 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 14:20 Privat melding

Hva går du egentlig glipp av som kvinne ved konsekvent å droppe menn over 30 med barn fra før, er også et relevant spørsmål i denne sammenhengen..

Om du tihører kategorien kvinne som selv ønsker å få barn må føyes til at ca 10 % av alle menn er infertile (dvs: ikke evne til å få barn) Andelen infertile øker følgelig proporsjonalt med at de som har fått barn da har luket seg selv ut av denne statistikken..

Konkurransen om de barnløse over 30 år er tøffere, siden de tilhører målgruppen for alle kvinner (de med barn selv aksepterer i stor grad også barnløse menn) - dvs at sjansen for å vinne en plass i hans hjerte er atskillig mindre, siden "alle" kvinner i prinsippet vil ha han :)

Det å ha barn er også en relativ status: en kvinne trenger ikke kategorisk å avvise alle menn med barn, fordi det finnes et helt spekter med nyanser her.. Altså: det vil være en forskjell på å innvolvere seg med en enslig far med 3 bleiebarn boende hjemme enn en såkalt weekendpappa med ett barn på f.eks. 8 år.. Noe som vil fordre andre hensyn og krav..

Barnet selv er også et individ.. og individer er forskjellige uavhengig av alder.. Selv har jeg venninner som har svært god kjemi med mine døtre... da tenker jeg også at en potensiell kjæreste vil kunne oppnå det samme, så sant kjemien stemmer.. men det må jo prøves..

Hvordan mannen hånderer livssituasjonen med barn og selve måten han involverer en kjærsete på er også esensielt.. En kjæreste trenger ikke nødvendigvis å fylle rollen som stemor på noe vis.. Barn (iallefall i en viss alder) har god forståelse for hva en kjærste er - også ifht sine egne single foreldre..

Kunne sikkert drodlet mye mer her.. men det var iallefall noen innspill

(kvinne 28 år fra Møre og Romsdal) on. 17 aug. 2011 14:21 Privat melding

So lenge han fortsatt kan tenke seg ein eller to på et seinare tidspunkt er det ikkje nokon deal-breaker det, har jo sjølv unge.

(kvinne 45 år fra Akershus) on. 17 aug. 2011 16:13 Privat melding

Jeg ser bare på det som et pluss at en jeg evt skulle datet har egne/eget barn, da jeg har egne. Men det er sikkert noen som "skremmes" pga barnet ditt er 2.5 år, da barnet krever mer stell. Og noen damer vil sikkert ha egne barn, og tenker du akkurat nå har nok med et lite barn en god stund fremover. Eller noen vil være den første, og derfor ikke ønsker å date alenefedre. Så er det de som tenker at et barn går, men ikke to. Mens noen syns små barn er greit, for de ønsker ikke å involvere seg med noen med tenåringsbarn.....da de tror tenåringer er vanskelig å ha med å gjøre. Så er det de som ønsker helst å date noen som har barn på samme alder som det de har selv. Den siste "varianten", er vel det jeg helst kan tenke meg selv......hvis jeg skulle datet noen med barn. Men det er ønsketenking, så hvis jeg syns en person er intressant nok til å date spiller det egentlig liten rolle om han har små, store eller flere barn. Mulig jeg hadde blitt betenkt om han hadde fire unger, he, he.

(mann 46 år fra Oslo) on. 17 aug. 2011 16:28 Privat melding

Og ikke glem at for oss som har bikka førti og IKKE har unger er det ofte motsatt. Tror helt sikkert det løser seg for deg, TS. :-)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 17 aug. 2011 16:31

@Dirigent
Å, du har ikke rykket det enda. Ikke nevn at dama hadde vært perfekt til å føde barnet ditt på tredje date!

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 17 aug. 2011 16:35

Takk for tipset, Lilljanne! Lover å slutte med det fra og med nå. ;-)

(kvinne 29 år fra Akershus) on. 17 aug. 2011 16:43 Privat melding

Absolutt ikke noe minus med en alenefar da jeg er alene mor selv da har man kansje mer en fellesforståelse også for hvordan det er å være aleneforeldre og utfordringen rundt det med å få tid til hverandre osv. Er også enig med flere her en eventuelt ny partner trenger ikke og bør ikke involveres for kjapt når det er barn i bildet..for min del kan ikke jeg skjønne hvorfor det skal være noe stress med å møtes annenhver uke må ikke sitte oppå kjæresten min 24/7 heller :P Enda en fordel med gutter som er foreldre er at de har barn fra før av og ikke er verpesjuke so en del gutter 25+ faktisk er for jeg har absolutt ingen plan om å få noen flere barn i nærmeste framtid om jeg i hele tatt skal det. !!

Skjult ID med pseudonym sans on. 17 aug. 2011 22:28

tror Dirigenten hadde blitt en kjempefin og morsom far.
masse kos og lek.

Skjult ID med pseudonym Z on. 17 aug. 2011 22:34

Ja.
Jeg ville datet en alenefar.
Jeg ville synes det var et privilegium å bli godt kjent med flere enn en mann.

Og igjen ville det jo bety at om han hadde f.eks to barn, måtte jeg fridd til dem alle tre. Fin tanke, egentlig :-)

(kvinne 41 år fra Østfold) on. 17 aug. 2011 22:35 Privat melding

Det kommer an på... Er han god å klemme på? ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 17 aug. 2011 22:37

@z
Å, jeg likte det med at det er et privilegium å bli kjent med fler, og det er så riktig...unger er skjønne:)

(mann 30 år fra Oslo) to. 18 aug. 2011 22:26 Privat melding

kjempe masse bra tilbakemeldinger her og mange kloke ord :)
Ja selv er jeg 50% deltidspappa, så har jo en fordel der i tanke på et forhold. Men ja, det begrenser seg sikkert litt i antall mulige interesserte fordi det er en del som ønsker og stifte egene uavhengige familier og ikke minst kanskje ikke er klare for en type stemor oppgave. Selv ønsker jeg og ta det rolig i starten og la det utvikle seg som et normalt forhold, så får barnet kommet sakte men sikkert inn i det. Og ja, er man glad i personen så har det ingen ting og si om man har barn :)

Får bare håpe det kommer en god match snart :)