Alle innlegg Sukkerforum

Råd mot kviser?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hjelp! to. 18 aug. 2011 22:57

Hei!

Jeg er en voksen kvinne som lar for tiden være å treffe noen fordi jeg har fått STORE RØDE KVISER! Hjelp!
Ikke sånne vanlige kviser jeg i blant hadde før, sånne man kunne klemme på og så visste man at de forsvant om noen dager. Neida! Dette er noe annet. Det er alltid på haka og litt på oversiden av munnen. De varer i flere uker! Det er ingenting å klemme på, de er bare røde og verkende. Ser ut som store myggestikk - men kjenner jo at det er kviser.

Noen som vet hva jeg mener?

Noen som har gode råd? Med en gang en kvise gir seg, kommer det en eller to nye, og litt arr blir det av dem også. Utrolig plagsomt. Alle råd tas i mot med takk!

Skjult ID med pseudonym McDuck81 to. 18 aug. 2011 23:04

kontakt fastlegen din så får du medisiner mot kviser

Skjult ID med pseudonym R2_D2 to. 18 aug. 2011 23:06

eller ta et søk på lommemannens hjemmeside

http://www.lommelegen.no/

Skjult ID med pseudonym Elikapeka to. 18 aug. 2011 23:10

Kviser rundt munnen/haka kan muligens være ett signal om hormonell ubalanse/stress/underlivsproblemer..

..kan være at du har fått overivrige talgkjertler/bakterier også, og trenger å få renset ut litt gørr..vil uansett anbefale deg å gå til legen..:)

Skjult ID med pseudonym sau to. 18 aug. 2011 23:10

Fastlege -> Hudlege -> Problem solved.

(kvinne 29 år fra Møre og Romsdal) to. 18 aug. 2011 23:11 Privat melding

Om du ser vekk ifrå td. stress og hormoner, so er det kanskje ein idé å sjå litt på om du kan gjere endringar i kostholdet ditt og auke inntaket av vatn i det daglege?
For ikkje å snakke om å vere flink til å rense/eksfoliere huda di, spesielt før du legg deg.

Skjult ID med pseudonym hjelp! to. 18 aug. 2011 23:11

Ok. Jeg HAR skjønt at jeg kan dra til lege med dette. Men det er rart med det. Friske mennesker som bestiller time for å snakke om kviser, er OK. Syke mennesker som sliter med større ting og som bestiller time for å snakke om kviser blir sett rart på. I alle fall har jeg opplevd det. Litt sånn: "Har du ikke ikke større problemer enn det, er du nok frisk".

Har lest på lommelegen også. Der sier de også stort sett: Gå til legen din. Og det ramses opp noen medisiner som finnes. Hadde lyst til å prøve å klare meg UTEN medisiner i første omgang, da problemet er nytt for meg.

Noen som har gode erfaringer med noe?

Skjult ID med pseudonym hjelp! to. 18 aug. 2011 23:14

Kan legge til at jeg har hatt så godt som problemfri hud og ikke renset den med noe (bare vann i dusjen og fuktighetskrem etterpå - men bruker sjelden sminke). Så kanskje er det der det ligger... Har kjøpt dermologiga rens nå, og skal begynne med det..

Skjult ID med pseudonym Elikapeka to. 18 aug. 2011 23:16

Du kan prøve å bruke klorhexidin over kvisene, den dreper og hemmer tilveksten av ulike typer bakterier, jeg pleier å bruke den etter jeg har klemt på kvisene, da opplever jeg at de gror fortere..du kan sikkert "smøre" på litt av det over den betente huden også, uten at du klemmer på de..

..OG, de siste årene har jeg faktisk funnet ut at tørr hud faktisk kan gjøre tingene verre, det motsatte av hva jeg har trodd tidligere..i hvert fall er det sånn for meg..så rens huden 2 ganger om dagen og bruk en god fuktighetskrem..:)

Skjult ID med pseudonym R2_D2 to. 18 aug. 2011 23:18

om legen din behandler deg dårlig,så bytt lege.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 18 aug. 2011 23:18 Privat melding

D kan jo være, som nån skrive her, at d kan være mat du har spist.. Betente hårsækka kan d kanskje åsså være..
Mn en hudpoliklinikk e nok verd ett besøk, evt går d ann å ringe dit, å førrklare probleme. Dæm bruke å være ganske hjelpsom å har mye erfaring på område..
Æ ville kanskje ikkje har kjøpt renseprodukta før æ hadde funne ut ka d va, kan jo være en betennelse åsså, og da kan rænse produkta førrværre d.. Du kan evt kjøpte nåkka kortison og smøre på førr å se om d virke..

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 18 aug. 2011 23:21

kan vere at du rett og slett snakker formykje...:p

Skjult ID med pseudonym lanill to. 18 aug. 2011 23:23

Kan forresten også nevne at brulidine (sårsalve) har hjulpe veldig på betente kviser for min del.

(kvinne 37 år fra Oslo) to. 18 aug. 2011 23:23 Privat melding

Hvor gammel er du.. Er du under 40 prøv Diane p-piller.. funket for meg når jeg hadde for mye testosteron i tennårende som gav meg akne.. Funket som en drøm, og siden aldri vært plaget ;)

Skjult ID med pseudonym jadda to. 18 aug. 2011 23:28

Ikke bruk masse penger på dyr hudpleie, salongbehandlinger etc. Gå til legen og få Skinoren krem. Evt. begynn med Diane p-piller i tillegg. Problem solved! Drit i alle kjerringråd, det er trad. skolemedisin som funker.

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten to. 18 aug. 2011 23:28

Jeg strevde lenge med "voksen" uren hud, men Clinique's produkter gjør susen. Det er helt individuelt, så det er nok greit å besøke profesjonelle først.

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 19 aug. 2011 00:07

Gå til legen. En eks av meg fikk plutselig mye kviser og prokrastinerte med å gå til legen fordi det føltes "feil". Vel, til slutt måtte hun, og hun fikk vite at hun hadde en standhaftig bakterieinfeksjon i huden i ansiktet, fikk en antibiotikakur og kvisene forsvant. Men siden hun ventet så lenge, så sitter hun der med alle arrene hun opparbeidet seg. De går aldri bort, og det synes hun egentlig ikke er så kult at det gjør noe.

Så gå til legen. Sporenstreks.

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 19 aug. 2011 10:23 Privat melding

Tanken om at det kan være utbrudd av roscea treffer meg.Står en del om den på nett.

Noe som har hjelpet flere er kosttilskuddet Actilo.
Altifra ungdom med kviser til voksne med roscea.
actilo.no

Skjult ID med pseudonym Betz lø. 20 aug. 2011 00:52

Det er bare en ting som virkelig funker.
Kutt ut all drikke med crap i, drikk kun rent friskt vann i store mengder.
Kutt ut ketchup og annet dritt som har mye kunstige tilsetningsstoffer.

Trenger du en skikkelig rens, drikk store mengder vann med litt sitron, og spis kun dampede grønnsaker i et par dager, da forsvinner det meste.

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 20 aug. 2011 08:49

Jeg gjentar: Gå til legen og få det sjekka. Ikke heng deg på kosttilskudd og kjerringråd før evt. etter at du har vært hos legen og han/hun ikke kan hjelpe deg.

Det kan kanskje hypotetisk tenkes at det kan være en allergisk reaksjon på konserveringsmidlene eller fargestoff i ketsjupen, men oddsene for det er små. Spesielt hvis dette dukket opp brått. Sjekk om du har en infeksjon først.

Skjult ID med pseudonym eno lø. 20 aug. 2011 09:03

Har noe lignende problem, men får små hvite prikker noen dager etter barbering rundt munnen, bruker barberskum som heter Vichy som skal hjelpe for tander hud. bruker og en salve etter barbering av samme merke. Du får den på apoteket.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 aug. 2011 09:52

Hør på Joques!

Ikke tro at noen tilfeldige forumsdeltakere klarer å stille en bedre diagnose ut fra crap de har lest på nettet enn en lege som ser deg og vet hva som bør sjekkes