Alle innlegg Sukkerforum

Kan man snakke om politikk med en date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym upolitisk lø. 20 aug. 2011 02:12

Det sies at man skal unngå å snakke om politikk, religion og andre kontroversielle tema på en date. Det for å føre en mest mulig hyggelig samtale.

Men nå har det skjedd noen ganger at jeg møter og blir kjent med personer som jeg har en god tone med, og man begynner å få lyst å gå videre med noe - helt til man får greie på at de har politiske holdninger eller et menneskesyn som jeg ikke kan leve med.

Hvor tidlig i bør og kan man snakke om tema som kan være av avgjørende konsekvenser for om man ønsker å gå videre eller ei?

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 02:20

Kommer helt an på. Jeg er et politisk menneske, og legger ikke skjul på det i profilen. Og om jeg havner på date med ei dame som ikke er helt ute på bærtur politisk, så er det et pluss - jeg snakker gjerne politikk med henne. Hvor det ender, derimot, er en annen sak...

(mann 41 år fra Rogaland) lø. 20 aug. 2011 02:23 Privat melding

Skriv det i profilen din om det er viktig for deg?

Dog får du nok flere friere som vil "omvende deg", så du kan absolutt følge opp på første date med en liten forklaring om hvorfra du ser verden.

Skjult ID med pseudonym temasti lø. 20 aug. 2011 10:36

Jeg er ikke så opptatt av sånne "kan" , "skal" og "bør" regler, men av hva som føles riktig...

Jeg ønsker å finne en mann som (også) matcher meg på verdisyn og menneskesyn... Spørsmål og tema som avklarer rundt dette vil være naturlige elementer på en date, men rein poltisk debatt... Nei, det er jeg nok ikke så opptatt av på de første datene.

Men tema som strekker seg utover nesas lengde vil nok være en naturlig del av en hvilken som helst samtale med meg, være seg på date eller ellers...

Skjult ID med pseudonym sans lø. 20 aug. 2011 10:49

Så tidlig som mulig.
Liker menn med et ømt, varmt, rødt hjerte - ikke et hardt, kaldt, blått et. ;)

(kvinne 44 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 11:00 Privat melding

Jeg vil foreslå at du legger reglene om ikke å snakke politikk på hylla. Har de et menneskesyn du ikke kan leve med er det nå greit å få fram det så fort som mulig. Hjelper lite med hyggelig date om det bare er overfladisk viss vass man snakker om. Politikk er ikke annet enn meninger og holdninger satt i grupper. Ikke noe poeng å ikke snakke om hva man mener eller hvordan man tilnærmer seg ting - det kommer jo frem ganske snart uansett. Er folk likegyldige til hva som skjer rundt dem, hvordan det skjer osv så ville de uansett vært uaktuelle å henge særlig med. Min mening ...

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 14:45

@sans
Ømt, varmt, rødt hjerte her!

(mann 38 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 14:51 Privat melding

Som min salige onkel hadde som motto: "All sopp er spiselig. Det er bare virkningen som er forskjellig."
Man kan selvsagt snakke politikk på en date, men det er ikke sikkert det blir noen braksuksess. Man må vel se det an, som alt annet her i livet. =)

Skjult ID med pseudonym sans lø. 20 aug. 2011 15:18

@neptun:
Så finn meg, da! ;P

@Karvinen:
Eva Joly er kanskje litt over den alderen du søker, hehe. Men ellers: utrolig kult at hun gjør det så bra med De Grønne i Frankrike, da - venstresiden er vel avhengige av støtte fra dem. For øvrig hadde alle land i Europa hatt godt av å få flere og sterkere miljøbevisste verdier inn i politikken. Og tøft at hun stiller som presidentkandidat!
Jeg synes hun var litt herlig da hun foreslo å bytte ut militærparaden med et borger-/barnetog, selv om det ble fulle protester fra de andre! ;D Hun virker som en tøff dame med myke verdier.

(mann 37 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 15:24 Privat melding

Å prate politikk på en date kan fort føre til negativ atmosfære, som man ikke ønsker å oppleve på et tidspunkt man helst ønsker skal være trivelig. Folk har forskjellige meninger, selv innad i samme parti. Dersom det er ekstremt viktig å vite partnerens politiske ståsted så er det lurt å spørre om det så tidlig som mulig. Men ikke ta det lengre.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 15:44

@sans
Lettere sagt enn gjort, det...

Skjult ID med pseudonym sans lø. 20 aug. 2011 16:03

Rolig nå, VoksenMann.
Jeg er for gammel. Jfr. beste-alder-tråden. ;P

By the way så har jeg heller ikke sett noen VoksenMann på besøkslisten min...enda vi muligens skulle kunne ha ganske mye til felles? Eller er jeg for rød eller for grønn for deg? haha - sans skremmer vekk alle ;D

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 20 aug. 2011 16:20

*poff!*, der var hintet borte :) Du hadde fortært meg levende!

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 20 aug. 2011 16:52

Jadda, det går an å diskutere politikk på date! Jeg traff ei dame som viste seg å være SV-politiker. Prøvde å fortelle henne at de to viktigste sakene til partiet var totalt uforenlige ( maksimal muslimsk innvandring og kvinnesak ). Hun pratet og pratet, gikk inn for å drukne meg i mange ord og lite innhold, og jeg fikk en mistanke om at hun ikke hadde hørt hva jeg sa. Jeg insisterte tilslutt på å få snakke ut, da budskapet omsider var sunket inn, så hun på meg med vantro blikk og sa: Jeg finner meg ikke i den slags usakligheter, sånne som deg burde ikke hatt lov til å snakke!
Daten var over, og her er jeg :o))

Skjult ID med pseudonym sans lø. 20 aug. 2011 17:54

hehe, hva får deg til å tro det, VM?

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 20 aug. 2011 18:05 Privat melding

Desto tidligere man får avklart hvor man står i de viktige tingene i livet, desto bedre.
Det er mange politiske saker jeg ikke har noen problemer med å være uenig med en evt partner.
Men de tingene som går på menneskesyn og grunnleggende verdier bør vi matche på.
Så hva slags parti han evt stemmer er ikke nok i seg selv til at jeg vil avvise han. Det kommer an på hvordan han forklarer hvorfor han stemmer det partiet. Og selvfølgelig hva han ikke er like enig med sitt eget parti med. Det er sjelden man liker absolutt alt et parti står for, men noe må man jo stemme.

Og jeg er typen som kan diskutere sak, og så skåle over en bedre middag rett etterpå med kun koseprat :P Så trenger en fyr som også kan skille mellom saklige diskusjoner og alt det andre vi skal ha sammen i et forhold. Men selvfølgelig, er man langt fra hverandre i ting som man brenner sterkt for, så vil det jo ikke gå. Jeg kan feks ikke være sammen med en fyr som ser på homofile som noen som ikke skal ha samme rettigheter som han og jeg. Men om han er for å drepe ulven (jeg er for at ulven skal få leve), så kan vi gjerne diskutere det så "fillene fyker" på en saklig måte, for så å enes om at vi nok en gang ikke ble enige. Og så finne på noe helt annet sammen etterpå :)

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 20:11

Gro Harlem Brundtland giftet seg jo med en Høyre-mann som først gikk over i AP på 90-tallet, og Inge Ryan og Bjørg Tørresdal satt på Stortinget for henholdsvis SV og Krf da de giftet seg. Så selv om man har klare standpunkter og er politisk aktiv, er det ikke umulig å finne tonen på tross av dette.

Skjult ID med pseudonym upolitisk lø. 20 aug. 2011 21:34

@neptun: @Minney: @temasti:

Jeg er enig i at man fint kan finne tonen og ha det hyggelig sammen selv om man står for ulike politiske standpunkter og stemmer på ulike partier. Men det er visse verdier og menneskesyn som jeg iallfall må ha felles med en partner hvis jeg skal kunne stå sammen i tykt og tynt. Jeg foretrekker som @sans et ømt, varmt og rødt, men kan sikkert tåle blåtoner.

Problemet kommer når holdningen til andre mennesker blir intolerant og man forfekter at andre grupper ikke skal ha samme muligheter og rettigheter som man tar for gitt for seg selv og sine, eller man ikke er i stand til å se på enkeltmennesker som individer, men dømmer dem som representanter for en gruppe, gjerne kategorisert i stigmatiserende grupper. Da går daten i stå for meg iallfall. Jeg trenger en partner som er åpen og tolerant og som kan stille spørsmål heller enn å dømme andre mennesker. Ellers vil h*n ikke like vennene mine ;)

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 21:55

@upolitisk
For all del, jeg er enig med deg når det kommer til menneskesyn, men menneskesynet varierer nok innenfor ulike partier også - det er for eksempel mitt helt klare inntrykk at Christian Tybring-Gjedde har et noe annet menneskesyn enn Jøran Kallmyr, selv om begge er ledende medlemmer av Oslo Frp. Jeg tror også at Ola Borten Moe har et noe annet menneskesyn enn Magnhild Meltveit Kleppa, selv om begge sitter i regjeringen for SP. Sånn sett er det vanskelig å avsløre hvilket menneskesyn en person har ut fra vedkommendes politiske ståsted.

Men, klart, det er nok mer sannsynlig at du finner en større andel av bestemte menneskesyn i bestemte partier. Og jeg ville nok hatt store problemer med å se på ei dame som hadde et aktivt forhold til Frp eller Høyre uten at jeg allerede var preget av mine, tja, fordommer mot mennesker som er med i disse partiene. Men jeg har tatt feil med hensyn til dette før, og kan sikkert gjøre det igjen.