Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Joques lø. 20 aug. 2011 09:48

Jeg ble bare nysgjerrig. Jeg ble nylig fortalt om et kvinnelig beskjentskap av en venn av meg, som faktisk i ramme alvor gikk og lurte på om hun skulle vaksinere barna sine eller ikke. Dette skulle etter sigende være et velutdannet og oppegående menneske.

Jeg ble helt livredd. Vi ser jo allerede nye utbrudd av meslinger og andre stygge sykdommer som popper opp i USA og Australia fordi folk har blitt redde for å vaksinere. Er dette på fremmarsj i Norge også? Er det noen her inne f.eks. som tror at vaksiner fører til autisme?

Skjult ID med pseudonym temasti lø. 20 aug. 2011 09:59

Vet ikke akkurat om dette er tanker som er på frammarsj.... Men, ja, det er noen som velger å ikke vaksinere barna sine (eller seg selv.... Influensavaksiner) selv om det anbefales av majoriteten av helsepersonell (hvertfall innenfor tradisjonell medisin).

Jeg har selv valgt å vaksinere både barna og meg selv, men jeg må si at det ikke er med en udelt 100 % følelse av at det helt sikkert er trygt og det eneste rette. Så skjønner at noen havner på et annet valg enn meg.

Og de som velger å ikke vaksinere er nok som oftest, som du sier, velutdannede og oppegående mennesker. Det er ikke på dette det ligger, men vanligere i noen kretser enn andre. Jeg har f.eks. inntrykk av at du finner flere ikke-vaksinerte barn i Steiner-systemet enn ellers....

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 20 aug. 2011 10:06

Godt å høre at du iallfall har gjort det rette. Nå tenker jeg ikke så mye på influensavaksiner, jeg tenker mer på vaksiner mot virkelig farlige sykdommer som meslinger og polio. Og kopper. Hmm, vaksinerer man mot kopper lenger, eller er den faktisk utryddet en gang for alle? Mao sykdommer som gjennom hele historien har tatt utallige liv og påført de overlevende store skader for resten av livet, men som vi i dag tar for gitt at vi skal få slippe.

Men hva er det som gjør at du synes det ikke er 100 %? Hva bunner ubehaget i?

(mann 51 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 10:08 Privat melding

Det er på fremmarsj i Norge også.

Det er en god del helsebeviste som tror at skolemedisinen er feil. Gjerne kombinert med skepsis til det tradisjonelle kostholdet i Norge. Mitt inntrykk er at det ofte er beviste og opplyste kvinner som lever i denne villfarelsen

Skjult ID med pseudonym temasti lø. 20 aug. 2011 10:29

@ Joques
Det er ikke noe ubehag... Mere det at det, med unntak av i matematikken, sjelden finnes 100 % fasit-svar på noe som helst...

@ kit001
Jeg er en av de bevisste og noenlunde opplyste som lever i villfarelser vedr det norske tradisjonelle kostholdet ;) Det er rett og slett ikke bra for min kropp og min helse.

Skolemedisinen er jo også tufta på årelange tradisjoner som igjen er tatt opp igjen i mye av det alternative... Jeg har tro på å forsøke med minste inngripen på de tingene man kan, men bruker selv medisiner når jeg må. Alternativt er fint, men ikke ekstremt... Sånn ringle med bjeller i krinkler og kroker i hus (rensing), og sånn, er vel mye i overkant for meg...

(mann 51 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 10:34 Privat melding

temasti, hva er usunt med fisk, grove grønnsaker, grovt korn, bær og rent kjøtt?

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 20 aug. 2011 10:40

Men til en viss grad er det jo et matematisk spørsmål, dette. Selv om alt Andrew Wakefield har påstått er sant (hvilket det jo ikke er), så ville det fortsatt vært enormt mye større sjanse for at barnet ditt skal få en eller annen virkelig stygg sykdom som enten vil ta livet av det eller gi det varige mén for resten av livet, enn at det skulle bli autist. Ikke sant?

Så selv om man skulle finne på å sluke alternativbevegelsens argumenter rått, så er statistikken _fortsatt_ ikke på deres side. Det er dette jeg ikke forstår - at en tross alt ganske diffus aversjon eller motvilje mot noe som "føles" ekkelt skal føre så mange mennesker til å påføre barna sine sånne lidelser.

Jeg tror jo ikke at de vil barna sine noe vondt, de mener det helt sikkert godt. Jeg forstår bare ikke hva det er som gjør at så mange er så skeptiske til noe som har reddet så mange liv.

Skjult ID med pseudonym temasti lø. 20 aug. 2011 10:40

Ingenting usunt med verken fisk, grønnsaker, bær eller kjøtt... Men bl.a. korn (uansett type), ris, poteter, frukt og enkelte grønnsaker får jeg høyt blodsukker av... Og det blir jeg både syk og feit av. Derfor spiser jeg ikke dette.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 aug. 2011 10:43

temasti.

Hvis du har sukkersyke eller er allergisk, er det selvsagt noe annet. I utgangspunktet tenkte jeg på friske mennesker.

Skjult ID med pseudonym temasti lø. 20 aug. 2011 10:58

Alt i orden :) Det hadde vært greit å mene noe om det uansett. Er ikke så hårsår...

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 17:00

@TS
Jeg startet med å følge vaksinasjonsprogrammet, i 1999.
Min eldste ble så dårlig av mmr vaksine at jeg valgte å hoppe av.
Barn nummer to er ikke vaksinert i det hele tatt.

Ønsker meg noen endringer når det gjelder vaksinasjonsprogrammet:
*Vaksinasjon av EN sykdom i gangen
*Vente til barna blir litt større (ha språk), så de kan fortelle hvor de har vondt.

Når det gjelder vaksiner som har reddet liv, har du ett konkret eksempel? :-)

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 20 aug. 2011 17:29

Hva mener du med konkret eksempel? Meslinger og polio har jo vært så godt som utryddet i den vestlige verden, iallfall til helt nylig. Dette er sykdommer som har tatt utallige liv før man fikk vaksiner.

Jeg vet ikke om du med "konkret eksempel" mener at noen ble syk av polio, fikk vaksine og ble frisk, men det er jo ikke sånn vaksiner funker. De fungerer forebyggende. Det at man skal vente med å vaksinere barn til de "har vondt" blir jo helt meningsløst, da er det for sent.

Vær så snill og klargjør hva du mener.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 17:41

Jeg har ingen tro på at vaksiner forebygger.
Jeg tenker at bedre hygiene kan være en like god årsak.

Er det meningsløst å vente med å vaksinere barn til de har språk? Er det for sent? Usikker på om jeg forsto deg riktig nå.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 20 aug. 2011 17:44

Det kan vel være sunt å være litt skeptisk til en del vaksineprogrammer, i og med at for eksempel EU og Sverige advarer mot å gi svineinfluensavaksinen Pandemrix til barn, kun to år etter pandemien som ble så til grader hypet opp. Og den vaksinen mot hjernehinnebetennelse som norske myndigheter testet ut på barn på slutten av 80-tallet var jo en katastrofe, men en hel masse bivirkninger. Dessverre gjør slike eksempler at mange blir mistenksomme mot vaksiner på et generelt grunnlag, og det er jo dumt siden de fleste av dem gjør langt, langt mer godt enn vondt.

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 20 aug. 2011 17:51

Hvorfor har du ingen tro på at vaksiner forebygger? Det er jo bare å se på sykdomsstatistikkene før og etter at man begynte å vaksinere befolkningene. Og så kan du se på de tilfellene av meslinger og andre stygge sykdommer som nå har begynt å dukke opp igjen i den vestlige verden blant ikke-vaksinerte barn. Det er veldig lite slingringsmonn i den statistikken.

Det er sikkert ikke for sent å vaksinere barn etter at de får språk, men da er de allerede en smittefare. Det har forekommet at barn som var for unge til å vaksineres, er blitt smittet av bevisst ikke-vaksinerte barn, så i den forstand utgjør jo uvaksinerte barn en fare både for seg selv og for andre spedbarn.

Jeg trodde du mente at man skulle vente med å vaksinere til barna kunne fortelle symptomene sine, altså etter at de var smittet. Da er det jo altfor sent.

Og så lurer jeg veldig på om du kan presisere hva du mener når du sier at din yngste ble så dårlig av vaksinen at du hoppet av. Hvordan dårlig da? Fikk han/hun noen varige problemer? Ble han/hun bare sjaber en kort tid, som ved et sykdomstilfelle?

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 18:07

Statistikken er tydelig ja, men ble f.eks hygiene tatt med i betraktningen?
Beklager, men jeg er ikke så flink til å tro på statistikk.

Jeg mener at noen sykdommer (barnesykdommer) er naturlige. Og at det ikke nødvendigvis utgjør en fare for andre.

Jeg mente at barna bør ha en sjanse til å si fra når de blir syke av vaksinen. Bivirkninger. Hvordan skal man greie å dokumentere de når barnet ikke er istand til å si noe om det?

Min eldste hadde vært friskere om han fikk alle tre sykdommene på en gang. Husker ikke hvor lenge det sto på, noen uker tror jeg. Ingen varige mèn som jeg vet om nei.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 20 aug. 2011 18:10

Seriøst, hvis noen tviler på at vaksiner er nyttige så bør de kanskje lese seg litt opp. Start med kopper for eksempel. Det er anslått at kopper tok livet av mellom 300 og 500 millioner mennesker i det 20. århundret alene, inntil man fikk bukt med sykdommen på 1970-tallet PÅ GRUNN AV VAKSINER!

http://no.wikipedia.org/wiki/Kopper_(sykdom)

Og meslinger, som uten vaksinering faktisk er en av de farligste barnesykdommene og som dreper nærmere en million barn i verden hvert år.

http://no.wikipedia.org/wiki/Meslinger

Vaksiner kan selvsagt ha bivirkninger, og enkelte ganger alvorlige sådann, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var en av de som ikke vaksinerte meg mot svineinfluensaen, men det var fordi alt skjedde så fort og den ikke hadde blitt testet ut skikkelig med hensyn på mulige bivirkninger og lignende. Det var en hastejobb som skjedde på grunnlag av en hypet opp pandemi, som faktisk var mindre farlig enn vanlig influensa. Men jeg har tatt vaksiner mot en hel drøss andre sykdommer og det kommer jeg til å fortsette med.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 20 aug. 2011 18:18

Eller tuberkulose, som drepte 6 - 7000 mennesker i året bare i Norge for hundre år siden, og en kvart million på 50 -60 år til vi fikk bukt på sykdommen.

http://no.wikipedia.org/wiki/Tuberkulose

Eller polio, som det faktisk ikke finnes noen kur mot når du først har fått sykdommen, og som kun kan forebygges med VAKSINE, ikke helbredes.

http://no.wikipedia.org/wiki/Polio

Det irriterer meg at en del ikke vil vaksinere seg selv eller barna sine. Dere setter alle andre i fare ved å gjøre dette, også de som er vaksinerte, fordi ingen vaksiner gir 100 prosent beskyttelse og selv de som har blitt vakinert på ett eller annet tidspunkt derfor er i faresonen hvis disse sykdommene kommer tilbake for fullt. Vaksinering mot disse sykdommene og andre like farlige som disse burde være en plikt, og det burde skje med tvang om nødvendig.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 19:32

oslomann
Beklager, men jeg er ikke enig med deg.
Jeg tolker det annerledes enn deg.
Jeg mener at mangelsykdommer og dårlig hygiene kan være like stor årsak til at sykdommer oppstår.

Barns immunforsvar er ferdig utviklet rundt to års alderen. Hvem vet hvilke konsekvenser det har å sprøyte inn svekket virus/bakterier/toksiner med mulige rester av fremmede stoffer?

Skjult ID med pseudonym Dumrian lø. 20 aug. 2011 19:41

Jeg mener at jorda er flat. Dem som mener den er rund har bare ikke god nok hygiene.

Skjult ID med pseudonym Everett lø. 20 aug. 2011 19:45

Det å ha det for hygienisk og sterilt er kanskje ikke så bra.
Immunforsvaret stimuleres vel bedre med litt skitt?

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 20 aug. 2011 19:59

@ kameleonen

Du skrev lenger oppe til Joques: "Når det gjelder vaksiner som har reddet liv, har du ett konkret eksempel?"

Jeg kan svare for han. Mellom år 1900 og 1977 døde kanskje så mye som en halv milliard (!) mennesker av kopperviruset, og minst 300 millioner. De fleste av disse døde før det ble satt igang vaksinasjonsprogrammer verden over i regi av FN og Verdens helseoganisasjon, men så sent som i 1967 døde det fortsatt to millioner mennesker dette året. Og dette av en sykdom som hadde herjet i hundrevis av år allerede, minst siden middelalderen. Vi mennesker hadde ikke på noen måte klart å bli immune mot dette viruset. Mer motstandsdyktige ja, men ikke immune. Kanskje vi hadde blitt det om tusen år eller noe slikt, men i mellomtiden ville millioner på millioner fortsatt å dø. Etter 1977, som var det året med det siste registrerte dødsfallet fra denne sykdommen, har det ikke vært et eneste dødsfall. Så ja, det er ingen verdens tvil om at denne vaksinen har reddet utrolig mange menneskeliv. Mest sannsynlig titalls og kanskje hundretalls av millioner. Mest i de fattigere deler av verden selvsagt, for det er ingen tvil om at dårlig hygene, sult og mangelsykdommen øker dødeligheten til slike sykdommer, men også i vesten.

Polio som Joques nevner er det ingen som har blitt kurert med vaksine av, ganske enkelt fordi en vaksine forebygger, den helbreder ikke. Og det finnes ingen kur mot polio hvis du først har fått det. Det eneste du kan gjøre er å ta medisiner som demper symptomene. Den siste epidemien i Norge var i årene 1950-1954. Det er mange nordmenn som fortsatt lever i dag som sikkert kan fortelle at det ikke var utstrakt sult ogmangelsykdommer i Norge på den tiden, og ja, de hadde faktisk såpe og rengjøringsmidler også.

Tuberkulose smitter gjennom luften på samme måte som en vanlig forkjølelse. God hygene vil kanskje beskytte deg mot bakterier som kan befinne seg på offentlige toaletter, dørhåndtak og lignende, men ikke hvis noen for eksempel hoster inne i en butikk, kafé eller en buss. Med antibiotika er sjansen for å overleve veldig god hvis du er frisk og sunn, men små barn, gamle og folk med dårlig immunforsvar pga f.eks. kreft eller HIV er fortsatt sårbare. Og det er også et økende antall varianter med antibiotikaresistente tuberkulosebakterier.

Gidder ikke fortsette her, for jeg tror du uansett har bestemt deg for at vaksiner er noe dritt og det egentlig er ett fett hva jeg skriver. Så nå drar jeg på byen i stedet. God kveld.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 20:29

oslomann
Ja, jeg har nok bestemt meg. Men takk for oppklarende eksempler.
God kveld til deg og.

(kvinne 57 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 20:37 Privat melding

Min kusine er svært velutdannet å har valgt å ikke vaksinere sine barn. Hun er veldig imot det på alle måter.
Hun mener å sitte inne med kunnskap om at det er helt på jordet å gjøre det.

Alle får gjøre det de synes er riktig for sitt barn.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 20:38 Privat melding

Zara51. Nei, jeg synes ikke alle skal få gjøre det som de mener er riktig for deres barn når valget setter andres liv i fare

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 20 aug. 2011 20:46

det er kortere fra smart til idiot enn fra normal til idiot:)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 aug. 2011 20:56

@blinde. ?

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 20 aug. 2011 20:58

kit..nei den va ikkje til deg:) denne gangen hehe

Skjult ID med pseudonym ruggen lø. 20 aug. 2011 20:58

Vaksinasjon er en kollektiv innsats.
Vaksiner er lagd for å stoppe spredning av farlige og skadelige sykdommer.

Når folk dropper vaksina fordi de er redde for å få en svææææært sjelden og antakelig ikke-eksisterende bivirkning, utsetter de andre folk for en større risiko enn den lille risikoen de eventuelt unngår. Sånn sett er det en egoistisk handling.

Skjult ID med pseudonym Zara51 lø. 20 aug. 2011 21:03

Ser den @kit001, men jeg vil ikke dømme noen for de valgene de tar for sine barn.
Ikke dermed sagt at jeg er enig i de valgene.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 21:47

Jeg er veldig glad at foreldrene mine valgte å vaksinere meg. Ja, vaksiner kan ha bieffekter, mange er jo basert på at man injiserer en modifisert versjon av det viruset man skal vaksineres mot, men hva med alternativet?

I 1952 alene døde over 3.000 mennesker av polio i USA, og ytterligere 21.000 fikk varige lammelser, de fleste barn - totalt ble over 50.000 syke. I dag er det om lag 1.000 mennesker som blir syke av polio årlig i verden, og du skal være rimelig blåst om du ikke ser at det er på grunn av vaksinen.

Kan hende noen ble syke av vaksinen. Men ikke 50.000 årlig i USA alene, hvorav 21.000 fikk varige men og 3.000 døde. Det er dette det handler om. Når foreldre velger å ikke vaksinere barna sine, er det en free-rider-logikk som ligger til grunn. Sykdommen er i ferd med å forsvinne, du ser ikke lenger barn i nabolaget som går med krykker fordi de har blitt syke av polio, da er det ikke noen grunn til å utsette barnet for den lille faren som er forbundet med vaksinen. Men om tilstrekkelig mange tenker slik, faller vaksinasjonsprogrammet sammen. Det er litt som med HIV/AIDS - siden det ikke lenger er en like klar dødsdom som det var tidligere, slakker folk av på beskyttelsen, og utsetter dermed ikke bare seg selv for smitte, men bidrar også til at flere kan risikere å bli smittet.

Nei, foreldre som ikke vaksinerer barna sine burde se hva slags farer de faktisk utsetter ikke bare sine egne barn for, men også andre for. La dem få se hvordan barna hadde det på polio- og tuberkolosesykehus. La dem få se hva meslinger, røde hunder og kusma kan gjøre med en voksen person. Da polio-vaksinen kom var det ingen som stilte spørsmålstegn ved det - de visste at alternativet var verre. Den kunnskapen er i dag borte - og det er skummelt!

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 22:39

@neptun
Jeg skulle ønske mine foreldre ville vært litt mer kritiske jeg. Men man må gjøre det som føles riktig.
Min tanke var å gjennomføre vaksinasjonen.. Helt til jeg satt der med barnet på fanget. Jeg klarte ikke å gjennomføre det.

Denne artikkelen beskriver min tankegang ganske så godt. For de som ønsker å se saken fra ett annet synspunkt :-)

http://www.godhelse.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=7

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 23:05

@kameleonen
Vel, nå har jeg litt mer tillit til en samlet legestand enn til en siviløkonom som skriver på en nettside som anbefaler healing og pusteterapi. Innholdet minner også skremmende mye om det jeg leser på nettsider som nyhetsspeilet.no, nettsider som ellers fråtser i konspirasjonsteorier om Bilderberger-gruppen, New World Order og chemtrails. Ja visst, det viser saken fra et annet synspunkt, men det betyr ikke at det er et troverdig synspunkt, mer enn når konservative kristne kommer med sine "beviser" for kreasjonisme.

Du sier du skulle ønske at foreldrene dine var mer kritiske. Nå vet jeg ikke hvilken aldersgruppe du er i, men ville du sagt det samme dersom du for eksempel, i likhet med tusener av andre barn før vaksinens tid, hadde blitt forkrøplet for livet på grunn av polio - hvis du i det hele tatt hadde overlevd? Hadde foreldre på 50-tallet tenkt som deg, ville det vært virkeligheten til mange barn. Ja, siden polioen da ikke ville vært utryddet i vår del av verden, kanskje også ditt barn?

Risikoen for dødelige sykdommer utgjør en langt større risiko enn de (helt reelle) risikoene som ligger i en vaksine. Uten vaksineprogrammer ville sykdommer som polio, kopper, tuberkulose, meslinger, difteri og hjernehinnebetennelse utgjort en fare dødelig fare for mennesker i vesten i dag. Det gjør det ikke. Synes du det er en dårlig ting? Skulle du ønske at dette var sykdommer vi fortsatt hadde her i landet? At det var sykdommer både du og barnet ditt kunne bli smittet av, få varige men av eller endog dø av? Det er det som er konsekvensen av holdningene dine.

Jehovas Vitner som heller vil la barna sine dø enn å la dem få blodoverføring, rammer bare sine egne barn. Mennesker som i en irrasjonell frykt helst ser at dødelige sykdommer ikke blir utryddet, risikerer, om de blir mange nok, å ramme mange fler.

Skjult ID med pseudonym Dumrian lø. 20 aug. 2011 23:11

Jajamen, det var i sannhet et annet synspunkt.
At det er fullt av faktafeil, antagelser, ubegrunnede beskyldninger, teorier fra 1800-tallet presentert som aktuelle fakta, halvsannheter og ikke minst selvmotsigelser fra start til slutt, burde ikke få en eneste varselklokke til å kime.

Unnskyld meg, men en artikkel skrevet av en norsk siviløkonom, basert på konklusjoner en amerikansk kiropraktor har trukket på egenhånd "basert på medisinsk vitenskapelig fakta", er i beste fall et tvilsomt grunnlag å basere sitt syn på.
Man står selvsagt fritt til å tro hva man vil, og plikter ikke å forklare seg overfor noen om hvorfor man tror. Men denne artikkelen fremstår for meg som rent vrøvl og propaganda fremstilt for å latterliggjøre og så tvil om vaksinering som sådan. Dessverre oppnår den ikke stort annet enn å latterliggjøre de som har skrevet den.
Hvis det ikke finnes bedre dokumenterte argumenter i mot vaksinering, vil mine fremtidige unger måtte tåle noen nålestikk opp gjennom oppveksten.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 20 aug. 2011 23:26 Privat melding

@neptun
For meg så er det ett mer troverdig synspunkt. Jeg har ikke større tro på leger, enn andre mennesker.
Artikkelen var tilfeldig plukket ut. Ikke noe vitenskapelig dokument.

Jeg kjenner flere som har polio, de har forferdelige smerter og er delvis lammet....
Men jeg og du er fortsatt uenige om hvordan den oppsto, og hvordan man blir kvitt den.

Jeg mener vaksiner gjør ting verre. At de skaper nye virus.

Det er bra sykdommer er utryddet eller på vei bort, men der er vi igjen uenige om årsaken.

Frykt kan være så mangt... noen vaksinerer barna sine fordi de er redde. Ikke fordi de vet det er riktig.

(mann 38 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2011 23:33 Privat melding

Nå er ikke jeg utdannet mikrobiolog eller annet som gir grunnlag for å uttale meg skråsikkert om tilblivelsen av virus.
Men jeg tror Kameleonen kan være ganke trygg på at vaksinering IKKE skaper nye virus. Bortsett fra det holder jeg meg unna denne debatten, for den gjør meg bare oppgitt og trist.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 23:40

@kameleonen
Hva mener du er årsaken til polio, da? Og hva er årsaken til at sykdommer forsvinner? Og hvorfor i all verden skjer det samtidig med at man begynner med vaksinasjonsprogrammer?

Selv mistenker jeg at du velger å utsette barna dine for sykdommer fordi DU er redd!

Skjult ID med pseudonym Jaja lø. 20 aug. 2011 23:45

@neptun.

Kamelonen har nok dessverre bestemt seg og er et tapt prosjekt.

Samtidig kan jeg stryke enda en forumberte som uaktuell.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 20 aug. 2011 23:47

@Jaja
Du kan nok ha rett i det, men siden dette er synspunkter hun ikke er alene om, hadde det vært interessant å vite hva slike folk faktisk mener er årsaken til at folk blir syke og at sykdommer forsvinner. Frykter vel at svaret begynner på r og slutter på eligion, dog...

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 20 aug. 2011 23:55

@neptun
Jeg mener fortsatt at bedring av hygieniske forhold og bedre kost er årsaken til at de forsvinner.
Og jeg er ikke overbevist om at de forsvinner etter at vaksinasjonsprogrammene har kommet i gang.

Klart man er redd. Man er alltid redd for å gjøre feil. Vanskelig å vite hva som er riktig til enhver tid.
Men det er ingen som har greid å overbevise meg om at det er bedre å gi vaksiner, enn å ikke gi de.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 00:01

@kameleonen
Jaja, jeg ser du har samme tro på dette som enkelte kristenkonservative har på at jorda ble skapt på 6 dager og er 6000 år gammel. Og uansett hva man kommer med av samstemte vitenskapsmiljøer, nekter de å la seg rikke. Fundamentalisme, kalles det. Ja, det er til og med noe som heter Flat Earth Society, som går rundt og innbiller seg at jorda er flat.

Jeg håper bare ikke at din irrasjonelle frykt for vitenskapelige sanneheter blir så utbredt at sykdommer som er i ferd med å utryddes kommer tilbake igjen. Ikke minst for ditt barns skyld, som du, med dine konspirasjonsteorier, utsetter for en fare andre barn, med foreldre med litt mer bakkekontakt, ikke utsettes for.

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 2011 00:06

@neptun
Jeg stopper her jeg.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 00:11

@kameleonen
Skjønner deg godt, jeg, når du ikke har annet enn nonsens å varte opp med. Men, men - lev med dine villfarelser, jeg er glad jeg slipper det.

Skjult ID med pseudonym sans sø. 21 aug. 2011 00:25

Skriv opp som tema på date, i lag med politikk, religion og andre kontroversielle temaer.
Greit å få det opp i dagen på tidlig tidspunkt:
"Hei, så koselig du kom! Skal vi ta det bordet der borte i hjørnet, eller? [og i samme åndedrag:] - skal vi forresten vaksinere barna som vi skal få sammen, eller ikke?"

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 00:27

@sans
Antakelig vil man merke vedkommendes holdninger til vitenskap kontra overtro i god tid før det blir aktuelt. Håper jeg, da...

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 00:40

neptun bør vel lære seg at om ein ikkje har dei samme meininger og holdninger som han,er ikkje ein idiot:)

sjølv om eg er enig at ein bør vaksinere så er det råd å respektere andre folks meininger.
hadde det vert så forferdligt galt å ikkje gjere det,hadde det ikkje vert frivilligt.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 00:49

@blindebukk
I mine øyne er det omtrent like far fetched som å hevde at den globale oppvarmingen er noe Al Gore har funnet på for å selge bøker eller at holocaust aldri fant sted. Jeg sier ikke at noen er idiot, jeg sier at enkelte mangler bakkekontakt og nekter å forholde seg til vitenskapen - det inkluderer både klimaskepsis, holocaustfornektelse og vaksinasjonsfrykt. Det er ikke snakk om "meninger" her, det er snakk om å forholde seg til en virkelighet.

Men nå har vel du aldri vært helt god til å se nyanser i det folk skriver heller, da.

(mann 47 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2011 00:58 Privat melding

nyanser i det folk skriver? eg ser vertfall at å sammenligne det med å tru gjorda er flat er det samme som å kalle ein idiot..berre det er litt finere innpakka:)
her skal du få litt som ikkje er innpakka:) for meg virker du som ein betrevitende idiot som skal pakke dine forvridde meininger over på andre..og når dei ikkje er enige,blir dei omtalt i eit fint ordlag som idioter

du har vist for meg i fleire tråder idiotien din,til og med brukt flere nicknavn innpå her for å spre driten din:)

sånn ser uinnpakka drit ut...og tru meg,eg kan betre viss eg virklig vil..men du er ikkje verdt tida.

Skjult ID med pseudonym Søtstoff sø. 21 aug. 2011 01:00

Oh noes... Here we go again. ^^

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 01:03

@blindebukk
Vel, det er folk som tror at jorda er flat. Akkurat som det er folk som har ville konspirasjonsteorier om andre ting. For eksempel anti-vaksine.siviløkonom Hans Gaarder, som det ble vist til tidligere. Jeg fant denne artikkelen av ham:

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/07/ekte-terror-og-ikke-falsk-flagg-denne-gang/

Når man bruker slike "sannhetsvitner", så er ikke avstanden til Flat Earth Society lang.

Ellers hyggelig at du kaller meg idiot. Når det kommer fra deg, er det en hedersbetegnelse.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 01:06

hehe har kalt deg idiot før og kommer sikkert til å gjere det igjen:)

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 01:09

Kom igjen, gutten min, jeg tar gjerne imot flere hedersbetegnelser fra deg!

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 01:13

du må gjere deg fortjent til den først:) men det ordner du sikkert snart..

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 01:24

Jeg kunne jo prøvd meg med en utgreiing om det etymologiske opphavet til begrepet "idiot", som rett og slett betyr en vanlig person. Og jeg blir i hvert fall ikke støtt av å bli kalt en vanlig person, sånn i motsetning til å være et undermenneske. Men i denne omgangen nøyer jeg meg med å slå fast at "Jag är en idiot":

http://www.youtube.com/watch?v=jgk_sbY3xYI

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 01:30

ja men du er vel så opplyst at du veit ka ein idiot er i vanlig tale??????? det er i den katogorien du er plassert her:)

Skjult ID med pseudonym sans sø. 21 aug. 2011 01:32

Kan være åpen for å tro på mye rart, jeg ;) - eller om jeg kanskje ikke virkelig TROR i ordets rette forstand, så er jeg iallfall åpen for muligheter og hører på folks argumenter for sitt alternative syn.
Som f.eks. folk som driver med healing. Selv om jeg ikke automatisk tror på folk som sier de kan det, så er jeg åpen for noen kanskje kan, og så får de som påstår at de kan, eventuelt vise det. Og jeg kan også tro på folk som forteller at de har blitt friske fra ettellerannet etter å ha bli healet, hvis jeg SER at de har blitt bedre.
MEN det er ikke dermed sagt at en healer er den første jeg ville ha løpt til med ungene mine, hvis de hadde blitt syke. Hadde jo vitterlig gått til legen!

Men f.eks. folk som har en alvorlig sykdom og er blitt gitt opp av legene, og som så blir frisk på mirakuløst vis etter healing: javel, hvis de plutselig har blitt friske etter det, så har det jo funket på ett eller annet vis. Da er ikke jeg den som skal komme og si at det ikke virket.

Jeg så også at homøopati ble nevnt der oppe et sted. Jeg har selv ikke brukt det for noe, så kan ikke si selv at det virker eller ikke virker sånn sett. Men jeg har en venninne som har gått jevnlig til en homøopat, og sier at hun blitt hjulpet av det, og igjen; da kan ikke jeg si til henne at det IKKE virket.

Jeg er skeptisk til mye, men holder også muligheter åpne.
Det som ikke er greit, derimot, er når enkeltmenneskers overbevisning går utover andre, uskyldige mennesker. Jeg ville ha vaksinert barna mine dersom det var vel utprøvde og "trygge" vaksiner, av den enkle grunn at det er større sjanse for å bli alvorlig syk UTEN vaksinen, enn med. Selvsagt er det jo dessverre noen som blir syk AV vaksinen og bivirkningene der, men det er mindre sjanse for det.

Da er jeg heller en større motstander av å bruke alskens piller og medisiner i hytt og gevær, som man kanskje ikkke trenger - folk tar jo piller for altmuligrart. Og jeg er mer tilhenger av alternativ medisin der det er mulig, og virksomt, fordi jeg ikke er fan av å putte i meg masse syntetiske ting, eller det å lindre én plage og få 10 bivirkninger på kjøpet... ://

Skjult ID med pseudonym sans sø. 21 aug. 2011 01:51

Når det gjelder religion og "overtro", så synes jeg at folk kan tro på det de vil, det plager meg ikke så lenge de ikke blander det sammen med det som er beviselige fakta. Noe mange dessverre gjør.
Jeg tenker som så at jeg tror på det som er bevist, og rene fysiske realiteter, og så holder jeg i tillegg mulighetene åpne for at det kanskje finnes mer, som vi ikke kan se fysisk og som vi ikke kan bevise, iallfall ikke i dag. Skjer pussige ting rundt omkring som ikke har kunnet forklares. Kan det forklares, javel, så er det greit, men forblir det et mysterium, så er det jo en mulighet for at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan bevise og måle. Iallfall i dag. Kanskje vi kan det i morgen, eller om hundre år. Eller kanskje aldri. :)

Men liksom: At noen påstår hårdnakket at jorden er flat?!? Og at kloden vår (ehm..'flaten' vår, da, eller?) er 6000 år gammel...?? Ja, da blir man bare matt... Igjen - man får værsågod forholde seg til de fysiske realiteter, og så får man legge sin eventuelle tro eller ikke tro på toppen, ikke ta vekk og bytte ut allerede beviste (og fortsatt fullt beviselige for eventuelle tvilere) realiteter med en fin, shiny fantasiforestilling.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 02:02

@blindebukk
Siden jeg regner med at du selv ikke plasserer det i kategorien "idiot", er det en kompliment når du plasserer meg i den samme kategorien.

@sans
En kamerat av meg var alvorlig kreftsyk for noen år tilbake. Han overlevde, og har siden fortalt meg hvordan ymse lurendreiere forsøkte å få ham til å prøve både det ene og det andre, uten at han til dags dato har skjønt hvordan de fikk vite om ham. Høyre-politiker Bengt Eidem, som ble rammet av en langt alvorligere kreftform, har snakket om det samme, selv om det er lettere å skjønne hvorfor de "fant" ham. Eksempler på hva de tilbys kan du lese om her:

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=576012

Jeg skjønner godt at folk i en slik situasjon blir desperate. Det blir som HIV/AIDS-epidemien i Sør-Afrika, som har rammet flere millioner som ikke har tilgang på AIDS-cocktailen vi har tilgang på i vesten. Da er det lett å ty til urter og alternative behandlingsformer - eller som president Jacob Zuma, gå ut fra at man unngår smitte hvis man dusjer etter samleie med en HIV-positiv.

Uten å ha inngående kjennskap til det, tror jeg mye av den alternative medisinen handler om placebo-effekt. Det er utrolig hvor sterk psyken er. Jeg kjenner ei dame som for noen år tilbake fikk beskjed av legene om at hun hadde 5 prosent sjanse for å overleve lungekreften. Hun er antakelig det staeste mennesket i Norge, og hun overlevde bare på pur trass. For mange hjelper nok følelsen av å ha noen remedier som kan bygge opp under dette, av type homeopati, eller for den saks skyld håndspåleggelse, men det viktigste i så måte er å være overbevist om at, nei, jeg skal bli frisk. Og det ble hun - legene har ikke sett noe tilbakefall siden.

Jeg er derimot ganske enig i det du sier om pillebruk, men det har nok mer å gjøre med en "sykeliggjøring" av samfunnet, der alt skal diagnostiseres og behandles. Likevel, når det er snakk om reelle plager, er min erfaring at skolemedisinen er uovertruffen. Jeg var tidligere blant dem som gjerne forsøkte alternative behandlingsformer, men siden jeg er skeptisk av natur og dermed ikke trodde mer på homeopaten enn legen, var det praktisk erfaring som gjorde at jeg nå er blitt overbevist om at skolemedisinen er det beste. Jeg mener, når du har et brannsår der det har satt seg stafilokokker, er antibiotika- og kortisonbehandling mer effektivt enn aloe vera.

Skjult ID med pseudonym sans sø. 21 aug. 2011 02:31

Ja, det du sier om desperasjon tror jeg også er en stor medvirkende årsak til at mange prøver "alt" mulig rart, ofte direkte skadelige ting, og at det også gjør det lettere for kvakksalvere å fange dem opp. Dessverre.
Men mitt poeng var mer når folk SELV sier at de har blitt friske etter f.eks. healing, og det har vært en aktør som tilsynelatende har opptrådt respektfullt og bare gjort sin greie (om VI så tror eller ikke tror på det), uten å presse den syke personen til noe. Hvis 'pasienten' selv mener at healingen har gjort dem frisk, setter ikke jeg meg på bakbena, selv om jeg også som deg kanskje tenker at det er personens egen stahet til å overleve som har spilt den avgjørende rollen.

Jeg har vel funnet ut at min vei skal være å være åpen for andres argumenter og la dem fortelle, bevise osv, hvis de ønsker det, og så kan jeg tro mitt. Nå skal det sies at jeg er jo en liten byhulder iblant, så jeg har tilbøyeligheter til å like naturmedisin og denslags, hvis man først skal ta noe, MEN jeg er enig med deg; at hvis det er alvorlige infeksjoner og denslags tilstander på gang, bør man oppsøke lege og få egnet behandling, ikke bare hive seg ut i hagen og lage grobladgrøt til å lage omslag av, liksom... Selv om det har sin virkning på mindre sår. Uuups, nå blir jeg vel snart brent på bålet...haha! ;)) Jeg har nok på grunn av ting jeg har skrevet rundtomkring her på forumet, allerede blitt avskrevet som altfor 'alternativ' for de fleste skeptikermennene her inne..hehe. Men, håper ikke jeg skremmer alle vekk, da, for jeg er en ganske så vennligsinnet "sympatisk alternativ" frøken. ;)

Veldig enig i det du sier om psyken. Sterke saker. Ukuelig vilje og _sunn_ trass er gode hjelpere!
Skulle ha vært mer av det i verden, i stedet for den usunne trassen som sprer seg som ugress overalt...

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 02:52

@sans
Det er stor forskjell på å ha alternative tanker der det ikke finnes noen fasit og der det finnes det... :-)

(mann 41 år fra Oslo) sø. 21 aug. 2011 03:08 Privat melding

Det er ganske poengløst å diskutere med troende, så jeg nøyer meg med å linke til et standup-show med Dara O'Briain som er ganske relevant for denne tråden: http://www.youtube.com/watch?v=DHVVKAKWXcg

Skjult ID med pseudonym sans sø. 21 aug. 2011 03:12

neptun:
Nettopp, men det er mange som mener at det ikke skal finnes noen alternative tanker uansett fasit eller ei.

Hey, du smilte! Dét er jammen ikke ofte jeg har sett her inne!

:) ---> 'oh-noes-no-nose-smile' ;)

(mann 44 år fra Oslo) sø. 21 aug. 2011 10:43 Privat melding

Folkens, jeg synes ikke det er særlig konstruktivt å kalle hverandre idioter. 

@Kameleon, forstår du at for oss andre blir det veldig søkt at polio ble i prinsippet utryddet på 50-tallet bare pga. bedre hygiene og kosthold? Det gikk i Norge fra 1000 tilfeller i 1954 til null i 1958.

La oss se på USA. Man kunne kanskje tenke seg at ifølge din teori, så ville man se en jevn nedgang i polio etter krigen, når matvareindustrien kom seg på beina igjen og ting kom i gjenge. Men tvert imot, det steg jevnt fra 25.000 tilfeller i 1946 til det toppet seg med 59.000 tilfeller i 1952. Det var en epidemi. Polio var det flest amerikanere var redd for, nest etter atomkrig, ikke minst fordi konsekvensene av sykdommen kan være så forferdelige. I 1955 ble vaksinen tatt i bruk, og i 1957 var det bare 5000 tilfeller. Etter det har det ligget på et jevnt, svært lavt nivå

Over til meslinger. I 1964 var det 450.000 innrapporterte tilfeller av meslinger i USA. Så ble vaksinen innført, og i 1968 var det i prinsippet null tilfeller.

Tror du virkelig at man hadde så mye bedre kosthold i 68 enn i 64? Eller i 57 enn i 52?

Samtidig ser vi at i fattige landsbyer i den tredje verden, så synker forrekomsten av disse sykdommene når man setter i gang vaksinasjonsprogrammer. I det hele tatt blir det veldig søkt at disse sykdommene har gått så mye tilbake takket være bedre kosthold og hygiene. Det har muligens bidratt litt, i beste tilfelle.

Jeg forstår godt at du ble skremt av at sønnen din reagerte slik på vaksinen, men derfra til å mene at vaksiner ikke har noen positiv effekt, da må man jo ty til en konspirasjonsteori for å forklare hvorfor stater bruker sånne enorme pengesummer på vaksinasjonsprogrammer. Da spør jeg deg: er staten mest interessert i at flest mulig skal være friske og i arbeid, eller har de noen slags interesse av at folk skal være syke? 

Jeg håper virkelig ikke at barna dine ikke får disse sykdommene, Kameleon. Både for din og deres skyld, men også fordi de da videre kan smitte andre, sakesløse barn. Men disse sykdommene er på fremvekst i den vestlige verden nå, tildels takket være mennesker som deg. Jeg håper det er noe du kan leve med.

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 2011 11:41

@neptun og Joques
Jeg greier ikke å tro på noe fordi at "alle andre gjør det".
Jeg ser ting i ett litt større perspektiv.
Er forskningen som finnes på dette området, god nok? Jeg har ikke gode kilder, men jeg forsøker heller ikke å overtale andre til å la være å vaksinere sine barn. Jeg er bare uenig og synes informasjonen er manglende.
Hvis vaksiner hadde vært så bra som det sies, ville vi ikke vært i tvil om det var riktig eller ikke.

Jeg synes dette er kjempeinteressant!! Vis meg forskning som er god nok til å vise at vaksiner er det beste valget. Det hadde vært supert. Da skal jeg se om jeg synes den er god nok for meg.
(Da mener jeg ikke wikipedia)

Ønsker helst forskning der sosiale forhold (hygiene/mat) er tatt med i betraktningen: før, under og etter vaksinasjon.
Gjerne to ulike grupper...en med og en uten vaksinasjonsprogram
Nøytral forsker
Ingen økonomiske interesser forbundet med resultatet.

Det er vel ingen overhengende fare for at vi kommer til å lage barn sammen....
Men. I ett forhold er man to personer. Der man tar avgjørelser sammen. Også når det gjelder barn.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 21 aug. 2011 11:49

@kameleonen
Jeg følger denne debatten med interesse, og kan langt på vei se hva du mener.
Men...jeg har et (faktisk to) spørsmål:
Vaksinerer du deg før utenlandsreiser til steder hvor det er anbefalt å vaksinerer seg?
Og ikke minst...reiser du til utlandet med dine uvaksinerte barn?

(Et tredje spm, forresten: Er du oppdatert på hvilke sykdommer man risikerer hvor?)

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 2011 12:02

Tingeling
Jeg tar opp vaksine spørsmålet, ved behov, med barnas far. Så det er hele tiden ett tema. Uavhengig av land.
Jeg har aldri sett det som nødvendig å vaksinert meg selv i voksen alder. Men jeg reiser sjelden. Jeg ville nok unngått det, så lenge det er lov.

Om jeg velger å reise, vil jeg sette meg inn i div sykdommer og anbefalinger. Men er ikke oppdatert pr dags dato.

Ved eventuell vaksine vil jeg ta forhåndsregler mot vaksinasjonsskader, både hos meg selv og mine barn.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 13:21

Når det gjelder dette "sannhetsvitnet" Hans Gaarder, er det mye interessant han kan bevitne:

Vatikanet er arnested for satanistisk okkultisme:
http://www.nyhetsspeilet.no/2011/01/glimt-fra-satans-tempel-vatikanet/

Al Qaida har aldri eksistert, og CIA sto bak 11. september-angrepene:
http://www.nyhetsspeilet.no/2011/05/osama-bin-laden-litt-fiksjon-og-mye-fakta/

Digital-TV er innført for å overvåke oss:
http://www.nyhetsspeilet.no/2011/02/4s-den-umerkelige-trusselen-fra-tv-og-tetra/

Aliens har besøkt jorda, og myndighetene holder det skjult for oss:
http://www.nyhetsspeilet.no/2010/12/the-good-bad-and-ugly-info-kilder-fra-det-utenomjordiske-kaninhullet/

Estonia ble senket av MI6 for å skjule skitten våpenhandel, og svenske myndigheter vet det:
http://www.nyhetsspeilet.no/2010/12/svenske-myndigheter-skjuler-at-skipet-estonia-ble-senket/

Og Titanic var det jesuittene som senket:
http://www.nyhetsspeilet.no/2010/04/hvem-senket-titanic/

Lady Gaga sprer skjulte budskap for den store konspirasjonen:
http://www.nyhetsspeilet.no/2010/04/den-skjulte-meningen-i-lady-gagas-video-telephone/

Jeg kunne fortsatt, men den kanskje mest interessante, og avslørende, artikkelen, er den der han plasserer alle han er uenige med i en stor kjempekonspirasjon, og er de først plassert der, er alt de står for rent logisk en del av denne konspirasjonen:

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/10/illuminati-for-folk-flest/

Slik er det mulig å avfeie alt som kommer fra massemedier, musikkindustrien, Verdens Helseorganisasjon, Røde Kors, Rotary og Mormonerkirken som et alen av samme stykke - den store konspirasjonen. Men det gjør samtidig at det han skriver, også om ting han eventuelt skulle ha et poeng med, har omtrent like stor troverdighet som Bill Clinton hadde da han sa han ikke hadde hatt sex med "that woman".

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 13:26

han minner litt om deg han da:) du plasserer jo alle som er skeptisk til vaksine i katagorien lavpanna idioter som trur jorda er flat....:)

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 13:29

Å, du blindebukk, du blindebukk! Hvor får du alle de rare slutningene dine fra?

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 13:37

21 august...kl 00.01.....:) skrevet av ein viss neptun:)

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 2011 13:41

neptun
Hvis du har noen gode artikler som forteller meg hvor positivt det er med vaksiner, er du velkommen til å bidra.
Bøker som gjengir artiklene i sin helhet, kunne jeg også tenkt meg å se.

Du nevner Holocaust lengre oppe. Kanskje jeg mener en av årsaken til at den oppsto og fikk fortsette, var fordi veldig få våget å tenke selv?

Skjult ID med pseudonym Everett sø. 21 aug. 2011 13:46

Litt merkelig sammenligning...

Skjult ID med pseudonym ad-lib sø. 21 aug. 2011 14:31

@Kameleonen:

Hvis du vil forstå hvordan vaksiner fungerer i kroppen må du lese litt immunologi. Eksempler på bøker der du finner slik informasjon: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=immunology&x=0&y=0

Du kan evt laste ned en via piratebay, f.eks: http://thepiratebay.org/torrent/6523016/Introduction_to_Medical_Immunology

Hvis du ikke ønsker å bruke tid på å lese en hel bok, er du nok avhengig av å stole på noen: Enten den overveldende majoriteten av de som har greie på immunologi eller de som ikke tror på vaksiner eller som tror de er skadelige (http://www.historyofvaccines.org/content/articles/history-anti-vaccination-movements).

Legger med noen andre linker som kan være av interresse:

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/howvpd.htm

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5799&MainArea_5661=5799:0:15,4547:1:0:0:::0:0&MainLeft_5799=5544:28928::1:5800:1:::0:0

http://www.niaid.nih.gov/topics/vaccines/understanding/pages/howwork.aspx

http://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox#Prevention

http://en.wikipedia.org/wiki/Rabies

Skjult ID med pseudonym tenk selv! sø. 21 aug. 2011 14:42

Støtter kameleonen fult ut! Storkapitalen og politikerne vil at dere skal sjøpe vakksiner, som di domme sauer dere er. Di vil oxo at dere skal tro på global opvarming for å kunne kontrollere dere. Nei, tenk selv! Har de blitt no varmere? Nei, det bare regner å er kalt jo. Domme sauer. Di vil bare tjene penger og kontrollere dere!!! Samme me det der 9/11 og araberne. Er bare for å få kontroll over oljen. jEI tror tårnene bare ble revet og fjerna jeg, oxo lagde de en historie så de kunne angripe andre land og stjele olja.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 14:42

@blindebukk
Jepp, hadde du lest - og forstått - det jeg skrev der, ville du sett at jeg refererte til *logikken* bak vaksinehysteri og Flat Earth Society, til det å nekte å ta inn over seg vitenskapen, men heller velge å lukke øynene for det.

@kameleonen
Vaksinasjon er ikke et tema jeg har satt meg veldig nøye inn i, blant annet fordi jeg ikke er naturviter. Men når en samlet legestand og verdens samlede helsemyndigheter sier det samme, så gir det meg et signal om at det har noe for seg. Jeg ser også hva som skjer når det kommer vaksinasjonsprogrammer - som Joques viser, det var vaksinasjonene som utgjorde forskjellen, ikke en plutselig endring i hygiene.

Ja, jeg nevner Holocaust, men i en helt annen setting, nemlig som et eksempel på vitenskapsfornektelse. Akkurrat som David Irving og hans likesinnede lukker øynene for all historieforskning på temaet og påstår at holocaust aldri fant sted, lukker du øynene for all naturvitenskaplig forskning på temaet og hevder at vaksiner ikke forhindrer at folk blir syke.

Derimot, å sammenligne vaksinehysteri med motstand mot nazismen, er, bortsett fra at du sammenligner Røde Kors, Kirkens Nødhjelp og Verdens Helseorganisasjon med dem som sto bak holocaust, en av de mer aparte slutningene jeg har sett. Skjønt, når det kommer fra deg burde jeg kanskje ikke bli overrasket. At man tenker det motsatte av det som er gjengs, betyr ikke nødvendigvis at man har rett. Jeg vet det, jeg har vært der jeg skulle være mot alt, stå for det motsatte av alt det samfunnet bød meg. Men det gikk etter hvert opp for meg at den logiske konsekvensen av dette, ville være å flytte ut i skauen og leve på sjølplukkede bær. Nei, kritisk tenking handler ikke bare om å være mot alt, det handler vel så mye om å klare å skille ut det som faktisk betyr noe.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann sø. 21 aug. 2011 14:49

Hehe, gleder meg til å sitte i revolusjonsrådet med bukken og neptun :) Blir temperatur, garantert!

Når det gjelder vaksine, er de som unnlater å vaksinere barna sine dumme, egoistiske fjols, ikke ulikt Jehovas vitner som nekter ungene blodoverføring. End of discussion.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 15:03

neptun..hadde du vert litt mann så hadde du kalt dei idioter:) men du skal gjere det på ein fin inndirekte måte som eg blir kvalm av.
og eg skjønner godt ka du skriver,og det trur eg fleire gjer..skal virke så forbanna skinnhellig men egentlig er du berre ein like stor dritsekk som fleire av oss er:)

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 15:10

@blindebukk
Du er så søt når du er sint... :-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 aug. 2011 15:12

hehe den dagen du hadde sett meg sint neptun,hadde du nok skygget banen:)

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 2011 15:34

@ad-lib
Takk for linkene, jeg skal sjekke de ut!

@neptun
Jeg har ikke like stor tro på legestanden som deg.
Vaksinasjon for meg, er ingen selvfølge. Jeg har behov for flere opplysninger som forteller meg at det er riktig, før jeg gjennomfører det.
Jeg sammenligner ikke vaksiner med Holocaust, men oppfordrer folk til å være kritisk. Det kom muligens litt feil ut, beklager det.
Hvis det er noe som ikke føles riktig, hvorfor skal man da gjennomføre det? Uten forbehold? Nei, det å tenke annerledes behøver ikke være riktig. Men det er ingen grunn til å gjøre som alle andre til enhver tid.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 15:46

@kameleonen
Hva slags opplysninger trenger du, da? Jeg sier ikke at man skal stole blindt på autoriteter, men så lenge såvel internasjonale organisasjoner som Verdens helseorganisasjon og Unicef som frivillige organisasjoner som Røde kors, Kirkens nødhjelp og Leger uten grenser er samstemte og det de sier stemmer overens med det man kan observere med henblikk på nedgangen i utbredelsen av sykdommer som polio, tuberkolose og meslinger, så holder det lenge for meg. Det er i hvert fall langt mer troverdige kilder enn det du har kommet opp med så langt - én enkelt siviløkonom som er en av de mest aktive skribentene på det konspirasjonsteoretiske (det må vel til og med du være enig i at det er) nettstedet nyhetsspeilet.no.

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 2011 16:01

Jeg sier at forskningen har to sider. En for og en imot.
Hittil har den mot vaksinasjon vært mest synlig for min del.
Jeg kan forsøke å finne noen gode kilder. Den artikkelen lengre oppe var ett eksempel på min tankegang, den var ikke ett eksempel på en god kilde. Gi meg litt tid da :-)

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 21 aug. 2011 16:14

Forskningen har gjerne flere sider, ja, men det er få vitenskaper der forskerne er så samstemte som når det gjelder fremmedlegemer som virus og bakterier i kroppen. Jeg har til gode å se én eneste seriøs forsker innenfor det feltet som hevder de synspunktene Hans Gaarder legger for dagen. Det er godt mulig han er en habil siviløkonom, men biologi er definitivt ikke feltet hans. Det blir litt som da Frp hentet en professor i sveising for å fortelle dem at det ikke er noen global oppvarming.

Så hvordan du kan slutte at forskningen som peker MOT vaksinasjon har best argumenter, er en gåte for meg. Med mindre det er andre beveggrunner som ligger bak.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 21 aug. 2011 16:20

Jeg støtter deg fullt ut i at du tar dine valg ut fra egne overbevisninger, @Kameleonen.
Om du skulle velge vekk stivkrampesprøyte etter hundebitt, eller velge vekk influensavaksinen (noe jeg selv gjør)...eller hva du nå velger vekk. Helt i orden. Ditt valg. :-)
Det jeg stusser på, er valgene du tar for dine barn. Jeg er ikke enig i at man kan "hoppe av" vaksinasjonsprogrammet, og satse på at god hygiene og godt kosthold vil sørge for at barna unngår alle sykdommer. Og jeg ville neppe satt mine barn i en posisjon som hadde gjort dem utsatt på noen måte. En annen ting er...hva skal de gjøre den dagen de velger å lufte vingene sine? En måned med vaksinasjoner for å kunne bevege seg "ut i den store verden"? *Just asking...*
Nå er f.eks HPV-vaksiner innført i ungdomskolen for jenter. Et av de mest utbredte virus i Norge, som i tillegg er relativt ukjent for mange. Ihvertfall HAR det vært det. Og likefullt er viruset like utbredt og vanlig som forkjølelse...en tankevekker i seg selv når man vet hvor farlig det er.

For min egen del TØR jeg ikke reise til utlandet uvaksinert, og risikere alvorlige sykdommer. Jeg er også takknemlig for at jeg ble vaksinert i barndommen, så jeg har en immunitet mot sykdommer som er alvorlige å få i voksen alder.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann sø. 21 aug. 2011 16:27

Jeg forstår ikke at de viktige barnevaksinene er frivillige. De burde vært obligatoriske. Foreldre som velger det bort, gjør en katastrofalt dårlig risikovurdering på vegne av sine barn. De utsetter også resten av samfunnet for forhøyet risiko. Hvorfor skal det være ok?

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 21 aug. 2011 17:36

Jeg er også veldig nysgjerrig på hvilken forskning som "er imot" vaksinering.

Men Kameleonen, du har ennå ikke svart på hvorfor du tror statene bruker sånne uhorvelige pengesummer på å vaksinere befolkningene sine, hvis det ikke er noen nytte i dem. Stater er jo generelt ganske gjerrige på pengene sine.

Skjult ID med pseudonym KKL81 sø. 21 aug. 2011 17:39

@kameleonen:

"Den artikkelen lengre oppe var ett eksempel på min tankegang, den var ikke ett eksempel på en god kilde. Gi meg litt tid da :-)"

Motivert kognisjon much?