Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 34 år fra Nordland) lø. 20 aug. 09:58 Privat melding

Jeg har vært i "den store sivilisasjonen" og der fant jeg fennikkel. Det er en grønnsak jeg aldri har brukt før, og jeg tror tilogmed jeg aldri har spist den før.
Har sett på litt oppskrifter og slikt, men vet jo det er en hel del habile kokker her inne, så kanskje noen har noen gode oppskrifter eller tips vedrørende fennikel?? :)

Ellers så lurer jeg på hva er favoritt grønnsaken til folk, og favorittoppskriften på nevnte grønnsak?

(kvinne 36 år fra Oslo) lø. 20 aug. 10:09 Privat melding

Jeg er storfan av sellerirot, søtpotet og brokkoli!

Lager ofte potetmos fra bunnen av og har da halvt/halvt søtpotet og vanlig potet- digg!!
Sellerirot og brokkoli fungerer i alle retter :)

Skjult ID med pseudonym dittvalg lø. 20 aug. 10:18

Som nevnt over, fennikel er godt til fisk. Ganske sterk/utpreget smak, så skal ikke så mye til. Har vel bare brukt det et par ganger.
Sellerirot er kjempegodt, jeg bruker litt av den i potetmosen. Kan nesten ikke tenke meg noe mer smakfullt enn "fersk suppe" nå når høsten (dessverre) nærmer seg.
Igår lagde jeg pai med masse brokkoli, nammm :)

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla lø. 20 aug. 10:45

Takker for svar! :)
Fant en oppskrift på fløte/parmesan-bakt fennikel med bacon. Tenker det kan være en fin start på et mulig nytt livslangt forhold! ;)

@Karvinen, løk og smake med en k! :) Rå potet med salt har jeg ikke prøvd før, interresant.

Min grønnsakfavoritt er ovnsbakte rotgrønnsaker: Potet, gulrot, søtpotet, kålrabi, selerirot, pastinakk, persillerot i terninger blandes med god olje, og litt finhakket chili og hvitløk = hello happiness! :)

(kvinne 47 år fra Vestfold) sø. 21 aug. 12:15 Privat melding

Elsker fennikel....rå fennike i salater og som snack til dypl, grillet fennikel, stekt fennikel passer bra til både kjøtt og fisk, fennikel er rågodt sammen med ingefær gir maten litt asiatisk touch. Her noen oppskrifter jeg har prøvd:

http://kokeboka.net/detalj.asp?recid=458

http://snakk.klikk.no/Oppskrift/Stekt+laks+og+fennikel+servert+med+potet-+og+blomkålpuré+og+pepperotsaus/10442613

Fruktig fennikelsalat med gorgonzola

En delikat salat som jeg lager ofte, prøver å oversette fra tysk:
1 Fennikelknoll
1 Pære
30 g feltsalat
1-2 ss sitronjus
2 ss apelsinjus
3 ss Lettrømme
1 ss planteolje (soya)
en klype sukker
Pepper,salt
30 g gorgonzola ost

Skjær grønnsaker i biter. Lag dressing med olje, sitronjus, apelsinjus, sukker , pepper,salt og drypp over.
Bland rømme med gorgonzola småbiter, ha over salat
Jeg finner sjeldent feltsalat her, men den kan erstattes med ruccola

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla sø. 21 aug. 12:28

Mmmmm - hørtes deilig ut! Takk takk! :)

(kvinne 34 år fra Nordland) sø. 21 aug. 13:42 Privat melding

Fløte-parmesan gratinert fennikkel var nyyyydelig!
Nå skal det strengt tatt godt gjøres å trå feil med kombinasjonen hvitløk, fløte, parmesan og bacon, men damn!!!
Fennikkelen gav en dimensjon til det som bare var helt yummy! :D

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/07/gratinert-fennikel-med-parmesan-og.html

Om noen skulle ha lyst på oppskriften. :D
Ha en fortreffelig søndag folkens!

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 21 aug. 13:44

Har ei venninne som er vegetarianer.
Hun moser blomkål sammen med cashewnøtter. Har ikke prøvd selv, men synes det høres godt ut :-)