Alle innlegg Sukkerforum

Feilsendt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 22 aug. 2011 19:41

jeg reagerer på at jeg så ofte får mail som er ment for andre... Er dette vanlig? Får fra nav, personlig og jobbsøknadsvar osv... Og det er alltid til personer som heter det samme fornavn som jeg og stavet likt...F.eks irene@gmail.com...Kan det være at grunnen er at jeg bare har fornavnet mitt som i eksempelet? bare meg?

Skjult ID med pseudonym NAVmann ma. 22 aug. 2011 19:46

Ikke vet jeg.

Men NAV skal i hvert fall i utgangspunktet ikke sende ut personopplysninger på e-post, kun svar på generelle henvendelser.

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 22 aug. 2011 19:49

den fra Nav var en sak som skulle videresendes innad i nav.. var en anelse sensitiv og.. det er d som er rart...Virker som folk skriver fornavnet mitt og istedet for den de har i sin kontaktliste får opp meg? skal da ikke gå?

(mann 42 år fra Akershus) ma. 22 aug. 2011 19:57 Privat melding

Svært sjelden jeg fård et. Ække ofte noen feilsender mail til barnehater@hotmail.com. Tror det kan ha sammenheng med at du bruker navnet ditt i e-påst adreressen jeg assa.

Skjult ID med pseudonym oppgulp ma. 22 aug. 2011 19:59

bytt email kanskje? jeg får aldri noe som ikke er til meg. nå sist hadde jeg muligheten til å tjene 85.000.000$, tror jeg skal slå til, kun krav om bankkonto, navn, pin, persnr. Ettersom den var til meg så må det jo være legitimt.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 22 aug. 2011 20:12

Som SomNy sier, det at du bruker navnet i addressen.

Den som sender kan ha skrevet feil under lagring av mail, og så sendt til lagret addresse uten å dobbelsjekke.
Send ett svar og be dem rette lagret kontaktdata ;)

(kvinne 46 år fra Oslo) ma. 22 aug. 2011 20:29 Privat melding

gmail har en sånn funksjon at de ikke skiller mellom adresser som har ., _ eller store og små bokstaver, så irene@gmail.com, i.rene@gmail.com, IRENe@gmail.com, i.r.e.n.e@gmail.com og i_r_e_n_e@gmail.com vil alle sammen komme til deg.

Dette for at det ikke skal være så farlig om noen feilstaver.

Problemet er at gmail ikke har klart å holde overoppsyn med alle adresser som burde være opptatt mht disse feilstavingsmulighetene. Dermed får jeg også mye post som ikke er til meg fordi min epostadresse: fornavn.etternavn@gmail.com er altfor lik en annen som er det samme fornavnetternavn@gmail.com - bare uten punktum.

Det er utrolig slitsomt, ettersom den personen som har denne adressen og bor nordpå driver og melder seg inn i alskens klubber osv. Jeg har også fått tilsendt saker fra skolens hennes som hun skal jobbe med. Jeg har i starten gitt beskjed til avsender, og jeg har også vært i telefonkontakt med damen som er innehaver av denne mailen (ettersom jeg hadde min fra gmail startet), men intet skjer. Så nå har jeg sluttet å være hyggelig. Videresender ikke lenger, bare blokkerer avsenderne som spam.

Hun åpnet også en twitter-konto med denne adressen - hvor bekreftelsen kom til meg. Jeg gikk inn, endret passordet hennes og la ned kontoen. Hvis jeg skulle få samtlige twittermeldinger til henne også ville jeg blitt sprø... Hun får heller opprette en twitter-konto med en annen adresse

Men gmail er på ingen måte safe... tror jeg må endre epost, jeg også.

Forslag til en safe tjeneste?

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 22 aug. 2011 21:06

Takk elisa:) da er d ikke bare meg... hmm men d vil jo og si at mange får mine mail da? siden min er så enkel.. ups hehe..

Vurderer skifte ja..

@arneand, jeg pleier gi tilbakemelding, spes om d er mail av betydning:)

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 22 aug. 2011 21:40

@elisa- man 22 aug 20:29
Kjøp egen domene, opprett alias som videresender til en hovedkonto.
Begynner du å få regelmessig spam, slett aliaset den kommer til.

http://web10.nu/
Total med domeneutgifter for com/net/org og basis hosting ca 25 kr mnd.
Trenger ingen teknisk kunnskap.

Finnes tilnærmet uendelig med tilbydere.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 22 aug. 2011 21:44

http://umail.net/ gjør dette gratis, men aner ikke om tjenesten er stabil, eller om den er i mange spamfilter.