Alle innlegg Sukkerforum

Hvilke hierarkier har vi?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym McCloud ti. 23 aug. 2011 08:55

Innen sjekking, dating, forhold...
Hvilke hierarkier, divisjoner, sosiale lag, whatever, etc har vi?

Ikke noe negativt eller følelsesladet her.
Bare tørr, gørr kjedelig oppramsing og debatt, takk.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 23 aug. 2011 08:59

I min verden har vi ingen. Og dette sier jeg ikke for å være politisk korrekt på noen måte. Jeg mener det.
Men at jeg passer bedre sammen med noen og at enkelte har svært lite å bidra med i forhold til meg, er riktig.
Og vice versa.

Jeg tenker mer mennesketyper, interessefelt og moralske/etiske ståsteder osv. snarere enn hierarkier.

Skjult ID med pseudonym Topa ti. 23 aug. 2011 17:25

For min del gjenspeiler utdanningshierarkiet som er i samfunnet også hvor menn er i mitt, personlige hierarki også. Hva de driver med til vanlig er veldig viktig for at jeg overhode skal bli interessert. For min del er kun de i gruppe nummer èn aktuelle som partnere for meg. Det er også kanskje derfor jeg er singel?hehe

Menn som har god utdannelse, gjør det bra karrieremessig og er ambisiøse. De går gjerne i dress på jobb ;) De trenger ikke ha god utdannelse så lenge de gjør det bra karrieremessig forsåvidt. Og ja, jeg tenker på hvor mye de tjener. Det er tabu å si at man tiltrekkes av menn med penger, men det gjør jeg. Jeg har en god jobb selv og har til smør på brødskiva, men rollefordelingen blir helt feil i mitt hode dersom jeg tjener mer enn mannen. Noe av det maskuline og følelsen av å bli ivaretatt/"forsørget" forsvinner. Jeg ønsker ikke å være den som tjener mest i forholdet...

Menn i typisk kvinneyrker ligger ikke høyt oppe på lista hos meg selv om det er en viktig jobb de gjør. Eks mannlig sykepleier, "barnehageonkel" osv.

Menn i lavstatusyrker og uten mål og ambisjoner Eks pizzabud, telefonselger, butikkansatt osv

Vet ikke helt om det var dette du var ute etter med tråden, men svarte etter beste evne så ærlig jeg kan :)

Skjult ID med pseudonym onebyone ti. 23 aug. 2011 18:06

For min del ser det ut at vi har to rangstiger: de som tror de er vanvittig mye bedre enn alle andre, og de som gir faen og bryr seg mer om dybden i en person. Dette er ikke et stikk til forrige post, bare fint at du er ærlig på sånt, og du er helt sikkert ikke alene om det heller. Jeg bor på Oslo vest, uten at jeg har noen som helst tilhørighet til bydelen, og jeg klarer rett og slett ikke å gå ut her en gang. Det er så mye modbydelige personer ute og går, og ønsker de å tro at de er bedre enn meg (og mange andre), ja så skal de få lov til det. Jeg er vel minst like lite interessert i dem som de er i meg. :)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 23 aug. 2011 18:12

Ganske så riktig onebyone. Opptatt av HVA du er, og ikke HVEM du er. Da er det greit å vite de aldri kan slappe av, eller stole på noen. Svakhet og feiltrinn straffes beinhardt. Venner har du bare så lenge du har råd til å henge med til Chamonix og Monaco. Billigklær er det samme som å være taper. Heller under broen med junkiene da.