Alle innlegg Sukkerforum
(mann 36 år fra Oslo) ti. 23 aug. 2011 11:58 Privat melding

Virker som jeg er stuck med Ryanair på min neste reise, men kan noen fortelle meg hvorfor noen av flygningene dems er uten skatt, mens andre er med skatt? Skatt på mandager, men ikke tirsdager? wtf?

Vet at de har masse gebyrer, men de er fortsatt mye billigere for meg akkurat nå.

(mann 36 år fra Akershus) ti. 23 aug. 2011 18:32 Privat melding

haha, hadde de hatt muligheten til å gjøre det, så hadde de nok gjort det vil jeg tro.

Greia med Ryanair er at de har en billettpris, dvs at du faktisk bare kjøper billetten for den summen du får når du søker på billetter der. Hvis du i tillegg har tenkt til å fly med de, koster det ekstra. Under flyvningen, så kan det være en fordel om du sitter (siden det er lovpålagt med sete), og dette må du også betale for. Skulle du oppleve at du må på toalettet eller vil ha med deg bagasje så må du også betale for dette, tror jeg i alle fall. De snakket i alle fall om en toalettavgift for en stund siden.

En av mange grunner til å unngå dette selskapet er måten de behandler sine ansatte på. Du må betale for intervjuet, du må selv komme deg fra landingsstedet til der du skal ta av fra, om dette ikke er samme sted. (Noe det faktisk ofte ikke er). I tillegg så prøver de hele tiden å unngå lovverket som alle i luften må forholde seg til, bl.a. hviletidsbestemmelser.

Men, god tur.

Skjult ID med pseudonym temasti ti. 23 aug. 2011 18:37

Jeg hadde ikke vært så redd for å måtte ta til takke med Ryanair, Slemtiger... Jeg har selv valgt å fly med dem mange ganger, og har ingen dårlige opplevelser. Så lenge man vet hva man betaler for og stiller forventningene deretter, så byr det heller ikke på så mange skuffelser. Og det ER virkelig i mange tilfeller så mye billigere å velge Ryanair (selv med tillegg for baggasje) at jeg ikke kan forsvare overfor meg selv å velge noe annet.

Skjult ID med pseudonym wally ti. 23 aug. 2011 18:46

Prisene uten skatt er tilbudspriser så vidt jeg vet. Altså priser de har oppgitt i reklamer. Da er de nødt å oppgi prisen du faktisk betaler, og de har da valgt å gjøre det slik. De fleste andre selskaper oppgir prisen inkl skatter i slike tilfeller.

Men gebyrer for f.eks bagasje eller at du "velger" å betale med kort kommer i tillegg. (skatter går til myndighetene, gebyrer er noe de selv tar for alt mulig rart)
Og nei, de har ikke gebyrer for å bruke toalettene.
Heller ikke fly med ståplasser. Det kan de uansett ikke ha da flytypen de bruker ikke er sertifisert for flere enn de 189 setene de har nå. Men O'Leary vet å bruke media, som biter på hver gang han kommer med slike utspill.

Skjult ID med pseudonym Vianaldo ti. 23 aug. 2011 19:10

Selvfølgelig var det et pressespill av han, men de hadde gjort det om de kunne. Det er jeg helt sikker på. Skrev ikke at de hadde ståplasser heller. :)

Ryanair er et meget billig, men alikevel et drittselskap. Som jeg personlig aldri kommer til å benytte meg av. Mye basert på personellbehandling, og der har jeg en del inside information. :)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 23 aug. 2011 21:01

Er du lang, er det et h**vete å fly med Ryan Air, med mindre du får plass ved nødutgangen. Å ha med seg bagasje er også dyrt, og i tillegg må du betale for å få lov til å betale - har sammenlignet med Norwegian et par ganger, og det er ikke alltid Ryan Air har kommet bedre ut. Dessuten driver de en rovdrift på sine ansatte, noe jeg heller ikke har mye til overs for.

Skjult ID med pseudonym dude ti. 23 aug. 2011 21:13

Ryanair er samfunnssnyltere

(mann 46 år fra Akershus) ti. 23 aug. 2011 21:37 Privat melding

Jeg betaler heller de ekstra kronene enn å bruke RyanAir.. Har overhodet ikke sansen for deres måte å drive butikk på. Selv om de klarer å være billigere enn andre i mange tilfeller.. Det er en grunn til dette, og det må gå ut over noen.

(mann 36 år fra Oslo) to. 25 aug. 2011 10:21 Privat melding

Er klar over at de har har masse gebyrer, men det har strengt tatt Norwegian også, selv om Ryanair er hakket drøyere.

Nå kom jeg 3000 kroner billigere ut med Ryanair så valget var enkelt. Bare stussa litt på dette med skatt. Skatt antar jeg er offentlig pålagt, derfor syntes jeg det var rart at enkelte dager var skattefrie, mens andre dager var med skatt.

(mann 39 år fra Oslo) to. 25 aug. 2011 10:48 Privat melding

Har bare flydd med Ryanair på en tur, jeg... Fordi det var billig.

Like etter at jeg endelig(!) hadde sovna, vekket flyvertinna meg med en skarp beskjed om at jeg måtte skru av mobiltelefonen helt. Jeg hadde selvfølgelig satt den på flight mode og hørte bare på musikk (som jeg sovna til). Men det holdt visst ikke...

Så, når vi skulle lande i Girona virka det som om kapteinen miskalkulerte hvor langt ned det var til asfalten. Helt grei innflyvning i fint og rolig vær, nærmet oss sakte og pent bakken. Så plutselig fritt fall i to-tre meter og bang ned i asfalten. Hadde vondt korsryggen flere timer etterpå!

Skjult ID med pseudonym onebyone to. 25 aug. 2011 11:23

@Slemtiger
Ryanair er ikke hakket verre enn Norwegian, de er langt, langt verre enn noen annen aktør i flybransjen, i hvert fall her i Europa. Det gleder meg at stadig flere kutter ut å fly med det selskapet, selv om de ofte er langt billigere enn konkurrentene. Det er, som nevnt, en god grunn til at de er akkurat det.

Jeg forstår at folk fremdeles velger å fly med dem, og ser ikke ned på noen som gjør det, men prøver ofte å forklare hvor vanvittig rå og kynisk måten de driver butikk på er. Nå skal jeg bruke ikke masse tid på det her, men jeg håper i hvert fall du forstår at det som sies om arbeidsforhold osv i Ryanair ikke bare er tomt snakk.

(mann 36 år fra Oslo) to. 25 aug. 2011 11:30 Privat melding

@ onebyone

Helt enig med deg. Jeg vet de driver rovdrift på ansatte og passasjerer. Forbrukermyndighetene i Norge fraråder folk å reise med dem etter hva jeg har hørt.

Hadde det vært snakk om noen hundrelapper hadde jeg gledelig valgt Norwegian, men når de lanserer høstkampanje med 300 000 billetter til 199 osv og jeg ender opp med pris på 2000 hver vei så har jeg denne gangen ikke noe annet valg.

Skjult ID med pseudonym Foxylady to. 25 aug. 2011 13:07

Spare a thought for Michael O'Leary, Chief Executive of 'Ryanair'.

Arriving in a hotel in Dublin, he went to the bar and asked for a
pint of draught Guinness. The barman nodded and said, "That will be
one Euro please, Mr. O'Leary."

Somewhat taken aback, O'Leary replied, "That's very cheap," and handed
over his money. "Well, we try to stay ahead of the competition", said
the barman. "But you don't seem to have a glass, so you'll need one of
ours. That will be another 3 euro."O'Leary grimaced, but paid up. He
took his drink and walked towards a seat. "Oh, so you want to sit
down?" said the barman. "That's another 2 euro. - Oh, and actually, I
see that you didn't pre-book the seat, so in fact it will be another 4
euro."O'Leary swore to himself, but paid up.

"I see that you want to
bring that laptop with you" added the barman. "And since that wasn't
pre-booked either, that will be another 3 euro." O'Leary was so pissed
off that he walked back to the bar, slammed his drink on the counter,
and yelled, "This is a f***ing rip-off, I want to speak to the
manager". "You can only contact him by email", said the barman. "And
by the way, that will be 2 euro for use of the counter. And unless you
are going to wash the glass yourself, that will be another 3 euro.
And it would be 3 euro to use the washroom."

Skjult ID med pseudonym oppgulp to. 25 aug. 2011 13:25

Fly er fly as. Bruker det som går.

(mann 36 år fra Oslo) to. 25 aug. 2011 13:49 Privat melding

Jævla bra foxy :)