Alle innlegg Sukkerforum

Er det godt å være kresen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dr.Nackel lø. 27 aug. 2011 14:40

Vi har alle preferanser når vi ser etter noen- hvordan vi ønsker han/hun skal være utseendemessig, hvordan vi ønsker han/hun skal være i personlighet, interesser og i senga, og kanskje enda flere ting.

Jeg har en følelse av at det er veldig stor forskjell på sukkerbrukerne her inne, noen er veldig tydelige på hva de vil ha og hva de leter etter, andre mener det ikke spiller så stor rolle, men at de finner det ut på veien, og at man kan føle når det klaffer. Og at sånne "krav" særlig innen utseende og seksuelle sjangere er overfladisk tankegang.

Hva tenker dere? Er det usundt og ha for mange krav?

Skjult ID med pseudonym C. lø. 27 aug. 2011 15:07

Man har et liv, ette hjerte... selvsagt skal en være kresen :)

Skjult ID med pseudonym Loppa lø. 27 aug. 2011 15:18

Jeg har vedig mange krav, og av og til skulle jeg ønske at jeg ikke hadde det. Det blir så vanskelig å finne noen... Jeg finner små feil hos menn jeg dater og plutselig er de ikke så aktuelle lenger. Det kan være helt ubetydelige og idiotiske ting som gjør at en mann ikke er like interessant mer... F eks er det skikkelig turn off med en mann som ikke har sertifikat! JA, jeg vet det...Helt idiotisk, men når er mann sier at han ikke har førerkort til meg føler jeg meg som mannen/forsørgeren i forholdet og ser for meg at jeg må kjøre rundt på han hvis jeg etablerer et forhold. En annen ting som også er viktig for meg er jobbstatus. Jeg datet en gang en fyr som jobbet på et lager og synes det ikke var bra nok. Han klarte seg veldig bra økonomisk, eide egen leilighet og var en ryddig fyr... Men jeg husker jeg tok meg selv i å tenke: "Hadde vært mye bedre om han var advokat, lege, ingeniør eller lignende." Venninnene mine bare himlet med øynene og sa jeg måtte skjerpe meg, noe jeg forsåvidt er enig i når jeg ser det utenfra. Jeg kan bare ikke noe for at slike ting gir meg en dårlig følelse. Skulle ønske at det ikke gjorde det. Men jeg legger merke til ubetydelige ting som måten han går på, måten han kler seg på osv, og vips er han ikke så aktuell lenger.

Tror jeg leter etter en mann som i mine øyne er perfekt selv om jeg vet at jeg er langt fra perfekt selv! Av og til skulle jeg ønske at jeg ikke hadde alle disse krava og at ubetydelige ting ikke ga meg dårlig følelse, men det er vanskelig å styre følelsen av hva man tiltrekkes av og ikke...

Konklusjon: Det er ikke godt å være kresen, gjør det utrolig vanskelig å finne noen!

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 27 aug. 2011 15:22

Mitt svar på spørsmålet er ja. Det er usunt. Grunnen til det, er todelt.

Med kravlister og detaljerte spesifikasjoner, fokuserer man på "den andre", og hvordan denne andre skal passe inn og berike det livet man lever. Det fungerer garantert dårlig. Det vitner også om lite vilje til selv å lære og utvikle seg. Vi har alle preferanser og en viss idé om hva slags mennesker vil liker, trives med og tenner på - men synes det er stor forskjell på det, og den type krav jeg tror TS snakker om.

Den andre grunnen, er at fornuftsbasert partnerutvelgelse er ganske så ufornuftig. Forhold og kjærlighet bør handle mer om følelser og lidenskap, fordi det er det som gjør at du føler du lever. Du bør velge din partner med hele deg, ikke bare med hodet. Hvis du er opptatt av lykke, da :)

Skjult ID med pseudonym McCloud lø. 27 aug. 2011 15:26

Kan lure på om kresenheten er reell, eller om det kan være egen usikkerhet som er de egentlig årsakene...

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 27 aug. 2011 15:37

Om det er godt å være kresen? Aner ikke...
Hva legger du i kresen da, Dr.Nackel? :-)

Jeg tror alle har sin egen definisjon av kresen, og da er det vel mer avhengig av om det funker eller ikke for personen? De som "klager" over at de er "for kresne" indikerer vel at det ikke funker, sånn sett...?
Jeg tror dessuten det går litt sport i å omtale seg selv som kresen. Go figure. ;-)
Hva som er rett og feil for andre å gjøre legger jeg meg ikke oppi, så lenge det ikke berører meg direkte.
Og hva er "for mange" krav, forresten? Jeg aner ikke. ;-)
Det som er overfladisk og uvesentlig i MIN verden, kan være veldig viktig og avgjørende i en annens. Og hvordan kan JEG fortelle andre hva som skal være viktig for dem, hva de skal vektlegge i sitt valg av partner? Jeg har ingen fasit for andre enn meg selv, jeg. Og min fasit er stadig under utvikling - meget dynamisk. ;-)

*Jeg er generelt motstander av "Du bør" , "Du skal" og "Du må". Og det er et sterkt utgangspunkt for min del...kresen eller ei. :-).

Skjult ID med pseudonym LilliMi lø. 27 aug. 2011 16:19

Jeg vil bare ha noen som får det til å kile i magen. Erfaringsmessig går dette kravet ikke hånd i hånd med kravet om veltrent kropp, utdanning, osv osv.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann lø. 27 aug. 2011 16:23

Ok. Kan også si det på en annen måte. Jeg blir ikke forelsket i noen sin jobb, hus, bil, utdannelse, venner, landsted eller båt! Ei heller i klærne deres, rettskrivingen eller familietreet. Alle disse tingene kan si noe om personen, men fint lite om mine eventuelle følelser for personen. Den dagen jeg lar meg blende av hva noen er, fremfor hvem de er, har jeg tapt mye av mitt egenverd. Det er jeg forbanna kresen på å ikke gjøre!

Skjult ID med pseudonym Lady lø. 27 aug. 2011 16:27

Kresen og kresen fru Blom. Vi har alle våre preferanser om det da automatisk fører til at man
bli kalt kresen blir vel feil. Man faller for en kombinasjon av utseende og personlige kvaliteter.
Det gjør jo ikke noe om han er høy, slank/veltrent og at begge hodene fungerer::).
Mest sannsynlig hadde vi IRL kunne falt for mange av de vi avviser på nett p.g.a. at sjarm og
kroppsspråk ikke vises på nett. Slik går dagene....

Skjult ID med pseudonym TheG lø. 27 aug. 2011 16:32

Er ikke spesielt kresen av meg, har lært at smeller det så smeller det, lite man kan gjøre med det men jeg har et par deal breakers som jeg rett og slett ikke kan leve med.

Skjult ID med pseudonym Polymorph lø. 27 aug. 2011 16:47

Jeg har et fint liv som singel, og vil heller være singel enn være sammen med en jente som ødelegger det livet jeg har, pga. at hun ikke matcher på noen interesser o.l.

(kvinne 32 år fra Oslo) lø. 27 aug. 2011 19:04 Privat melding

Siden jeg selv er ganske kresen, og får høre det av venner og familie, så har jeg tenkt igjennbom temaet flere ganger.
De tankene jeg har endt opp med, er:

- Jeg ser ikke noe poeng for meg personlig, i å ha en kjæreste som jeg ikke har tilstrekkelig til felles med. Det føles bare helt meningsløst.
Jeg vil ikke ha en kjæreste bare for å ha en kjæreste, ikke for sexen, ikke for "status", ikke for å bo sammen noen.
Hvis jeg skal ha en kjæreste så må det være en som jeg både fysisk tenner på, og også har såpass mye felles hobbyer og\eller interesser at vi kan være med hverandre samtidig som vi gjør ting vi ellers ville ha gjort.
Hvis jeg ikke tenner på ham så er han en venn. Hvis vi ikke har nok til felles, så er han en elsker (Men en elsker er jeg ikke interessert i)

- Det er usundt å være kresen HVIS det fører til at man er så mye single at man mistrives med det. Hvis man ikke mistrives med å være single den tiden man må, så synes jeg ikke det er usundt.

- Å være kresen betyr at man vet hva man liker, og det mener jeg gir bedre grunnlag for å finne et forhold som fungerer.
Så langt har den teorien holdt stand for meg.
Nå er jeg single fordi jeg har forandret meg litt iløpet av de 9 årene jeg var sammen exen, og kravene mine har forandret seg i tråd med mine personlige forandringer. Vi ble sammen mens jeg var 16 år, og man forandrer seg mindre jo eldre man blir. Preferanser er som regel ganske stabile.

(mann 54 år fra Troms) lø. 27 aug. 2011 21:19 Privat melding

Jeg er kresen!

Det må være en person som kan leve sammen med meg!

I prinsipp er det noen som er beredd å prøve nye ting (eller på nytt prøve noe man ikke likte for 10 år siden), fysisk eller intellektuellt. Ikke hele tiden, men regelmessig, og så lenge man kan stå på to ben.
Det er sånn jeg er!
Jeg er nok en veldig bra partneri de første årene ettersom jeg med entusiasme kaster meg over den andres interesser, men etter ytterligere noen år, når jeg stadig fortsetter min oppdagelseferd, er det alt for lett at vi sklir fra hverandre.

Mulig at det skulle fungere lettere hvis jeg ikke levde tett innpå den andre? Har fått tilbakemelding at jeg blir litt for intens etter en 5-10 år, sånn cirka.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 27 aug. 2011 21:24 Privat melding

Man blir mer "vanskelig" å leve med jo eldre man blir, er det ikke så? :P

(mann 54 år fra Troms) lø. 27 aug. 2011 22:12 Privat melding

Absolut!
Men etter et par lenger forhold, ser jeg et mønster, og det har ikke med alder å gjøre.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 28 aug. 2011 00:17

Jeg er både kresen og ikke-kresen. Det vil si, jeg tror at kretsen av dem jeg ville holde ut med over lenger tid er ganske snever, men hvem som tilhører denne kretsen vet jeg faktisk ikke. Jeg kjenner par som virkelig er som natt og dag, men de ikke bare holder ut, de har et samliv som jeg virkelig misunner dem.

Hva er egentlig galt med å gå inn i et forhold der ikke alt er på plass på forhånd? Så lenge det er en gjensidig tiltrekning, holder det for meg. Kanskje det ikke varer mer enn seks måneder, men er de seks månedene bedre brukt som singel? Det tror jeg faktisk ikke.

Skjult ID med pseudonym Embla sø. 28 aug. 2011 00:39

Jeg har ingen lang kravliste, men selvfølgelig er det viktig at personen jeg treffer er tiltrekkende for meg : ) For meg er det viktigere at det kribler i magen, enn at mannen er så og så høy, har en høy utdannelse, fin bil osv. osv i det uendelige.

Man må gjerne ha mange krav, men er litt redd for at man da ekskluderer personer som kunne vært veldig riktige, hvis man bare ga vedkommende en sjanse...

Skjult ID med pseudonym Z sø. 28 aug. 2011 23:42

Med fare for å gjenta andre innlegg i tråden fordi jeg ikke har lest den, mener jeg for meg selv at det er fint å være raus, men selektiv! Hvorfor? Fordi jeg kjenner meg selv og fordi jeg vet hva jeg på sikt "orker" eller ikke "orker"

Når det er sagt, hander det for meg ikke bare hva jeg kan tenke meg, men noen skal jo "orke" meg også :-)

Det er forresten forskjell på å vite hva man trenger - og om noen har litt stor nese, mage eller storetå liksom...

(mann 44 år fra Oslo) ma. 29 aug. 2011 00:35 Privat melding

Alle er i prinsippet like kresne - det er min påstand...
Men, kan hende, evner noen i større grad enn andre å gå på akkord med seg selv, sin smak, sine følelser eller sine preferanser, i sin streben etter å ha en partner.. Kanskje enkelte føler at de selv har begrensede muligheter "på markedet" til å oppnå det de skulle ønske de kunne, slik at de blir sammen med noen bare fordi de ikke kan få det de egentlig vil ha..

I likhet med Cogni, har jeg også en rekke krav til kvaliteter hos en potensiell partner.. Mange av av kravene kaller jeg idealer fremfor krav, fordi de ikke er must-faktorer.. kan godt kalle det bonuser, men faktorer som jeg faktisk kan klare meg foruten..
En gang utviklet jeg et forhold til en jente som oppfylte alle forestillinger (krav)... Hun var smart, sympatisk, blid, likandes, så veldig bra ut, var representativ og litt nerdete på en kul måte.. hadde bra jobb, akademisk utdannelse osv.. Jeg regnet med at jeg ville utvikle følelser for henne, fordi hun var så "riktig" på alle vis... etter ca et halvt år avsluttet jeg det...Jeg utviklet ikke de ekte følelsene for henne, enda hun oppfylte absolutt alle mine "krav" - merkelig????????? eller??????????????????

Skjult ID med pseudonym Z ma. 29 aug. 2011 00:39

....smiler. Njæææ, ikke så merkelig. Gjenkjennelig, Danty.

Hadde det funket på den måten du beskriver med den "riktige", hadde jeg vært gift sånn ca. 50 ganger!

(mann 44 år fra Oslo) ma. 29 aug. 2011 00:43 Privat melding

Hahahaha... intet mindre enn 50 ganger, altså - oppløftende.. Det skal liksom ikke være enkelt - takk og pris for det..

Skjult ID med pseudonym Z ma. 29 aug. 2011 00:46

Jammen seriøst! Det finnes jo så mange morsomme, kule, snille, gode, empatiske, frekke, herlige, interessante og spennende mennesker der ute som kan passe hver på sin måte. Om man snur seg mot sola og vender ryggen mot skyggen, skjer det alltid ting. Jeg har truffet mange menn jeg kunne giftet meg med - om jeg hadde hatt lyst til å lage barn med dem....om du forstår....

:-)

Skjult ID med pseudonym tabxtra ma. 29 aug. 2011 00:52

Ja det er godt å være kresen: Eg er jaffal såpass gammel - at eg kan sei det. Eg har levd et liv og for mitt videre liv har eg noken kriterier.. for kva eg i ALLEFALL ikkje vil ha innatt i livet mitt!!!!!!!!!!!!!! Sånn er det med den saken... Kan spesifisere nærmere:Mitt heilt udiskuterbare kriterie er: En sykelig sjalu mann... kan ligge LAAANGT unna meg.... hmmmmmmpf.... :( Går det innunder der å være kresen - DA er eg det... :( og det velger eg å være.... eg vi ha det GODT resten av livet... er det for mykje forlangt??? :)

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 01:03

Jeg er temmelig kresen selv... sorterer i hovedsak etter tilsynelatende evne og vilje til å ta vare på seg selv. Inkludert sin egen kropp, helse og utseende. Humor, livsvilje, suget etter å videreutvikle seg selv, omtanke, engasjement for miljø, andre mennesker og dyr. Livet består av så mange muligheter, og jeg søker en person som vil utforske og utvikle så mye som mulig!

Samtidig fins lite som er mer turnoff for meg enn damer som har som overskrift at mannen skal være så og så mye *høyere* enn dem selv - dette har jo ingenting med hans personlighet å gjøre, og når dette medfødte er viktigere for henne enn hans kunnskap, hans optimisme, hans livsglød og hans evner... da tenker jeg at hennes gleder i livet er veldig styrt av ytre ting, jeg tenker at hun trenger et trofe å vise frem til venninnene.... jeg mister troen på at hun henter styrke og energi innenfra. Da blir det for meg noe som skurrer og jeg lurer på hvilke andre ideer frøkna innehar.

Og heldigvis, vi er alle forskjellige og vi har alle har vi attraktive egenskaper. Skål for forskjellene!

Skjult ID med pseudonym tabxtra ma. 29 aug. 2011 01:07

Skål for forskjellene!!! Enig der m @wallaby.... Sku tatt seg ut om vi alle jakta på samme dama/mannen... KRIG på gang... IGJEN... Er nok av det i verden... så la oss slippe det HER og... :( Please.... :D

Skjult ID med pseudonym Z ma. 29 aug. 2011 01:10

wallaby

Bare sånn at jeg forstår deg rett....

DIN LISTE:
Hun skal ha evne og vilje til å ta vare på seg selv.
Hun skal ta vare på sin kropp, sin helse og sitt utseende.
Hun skal ha humor
Hun skal ha livsvilje
Hun skal ha suget etter å videreutvikle seg selv
Hun skal ha omtanke
Hun skal ha et engasjement for miljøet
Hun skal ha et engasjement også for andre mennesker og dyr
Hun skal være en person som vil utforske og utvikle så mye som mulig.

HENNES LISTE:
Han skal være 5 cm høyere enn meg eller mer.

Igjen, bare sånn at jeg forstår deg rett: Er hun turnoff i dine øyne?

I så fall: Skål for forskjellene, ja :-)

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 01:23

Om hun presenterer som det aller viktigste i livet (eller på "topp tre") at hennes partner skal være minst fem cm høyere enn seg selv, eller ti, eller femten, ja, absolutt, uten tvil, uten forbehold.

Dette vil være en major turnoff på personlighetssiden for meg, selv om dama er "bare" 168.

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 01:29

Syntes wallabys kravspekk (punktlisteført av Z) vs. en kvinnes høydekrav, høres ut som en flott fordelingsnøkkel i et forhold mlm mann og kvinne,,, som hadde passet meg veldig fint... Jeg tar meg av høyden og hun de menneskelige kvalitetene :P

Skjult ID med pseudonym tabxtra ma. 29 aug. 2011 01:34

Når eg her på sukker har fylt ut at eg ØNSKER at min match skal være 5 cm høyere enn meg - så har ikkje eg tenkt sånn at det er det VIKTIGSTE for meg... at det er sånn.... ;) Er det ikkje en viss forskjell på et ØNSKE og noke som er VIKTIGST?? Eg trudde dei matcha meg ut i fra det eg OG ellers har haket ut på matchingstesten.... :/ Og summa summarum.... kunne eg f.eks... ha enda med ein som matcha meg 100% på ALT - men var 5 cm UNDER min høyde.... Hadde ikkje blunka eg då... :D SÅ - misforstå meg rett... ;)

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 01:43

@tabxtra

Dvs at du hadde foretrukket den wallabyen som var litt høyere, på bekostning av den litt lavere wallabyen.. ;) Forutsett at den høye waalabyen for øvrig var helt lik den lille wallabyen :)

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 01:44

Når det er sagt ville jeg blitt meget overrasket dersom en kvinne som innehar de personlige egenskapene jeg verdsetter høyest skulle ha som førstekrav i livet den høydeforskjellen som nevnes.

Jeg har ikke noe i mot kvinner som helst vil finne seg en høyere mann, det er ikke det. Det er temmelig sterke kvinner ala Nicole Kidman som takler å være sammen med en betydelig lavere mann.

Men når det blir såpass viktig at han skal være så og så mye høyere og det nevnes som førstepri eller deromkring i profilteksten på "hva jeg søker", da begynner jeg å lure litt...

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 01:48

Hvorfor begynne å lure litt på det, wallaby? Det kan være så enkelt at det er en mustfaktor - for noen... Selv fikser jeg ikke tynne jenter.. aner ikke hvorfor, men det gjør jeg altså ikke... Da hjelper det ikke hvor mange andre gode kvaliteter hun for øvrig innehar.. Hun er og vil for alltid kun forbli et kompisemne ;) Men så er det så mange andre som vil ha tynne jenter.. og vips så har jeg bidratt til å skape balanse her i verden ;)

(mann 38 år fra Oslo) ma. 29 aug. 2011 01:52 Privat melding

Fordelen med å være kresen, er vel at man kan være sikker på at man alltid får servert noe man liker.
Ulempen er jo at når man ikke prøvesmaker nye ting, vil man gå glipp av en verden full av godbiter man ikke visste at man likte.
For å bruke et sånt overført betydning-triks, bare.

(kvinne 49 år fra Sogn og Fjordane) ma. 29 aug. 2011 01:53 Privat melding

@Danty... tjaaaaaa... mulig.... Meeeen - den wallabyen HER... vil eg ikj ha.. hihihihi.. :D Og forresten - så trur eg ikkje det finnes TO identiske typer innpå her - som eg tiltrekkes av - der det bare er høydeforskjellen som utgjør forskjell... :( Det hadde vært greit for så vidt... :) Tatt elle melle eg da... ferdig arbeid.. :D

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 01:53

@danty: Yes! Min siamesiske wallabytvillingbror som tok veksthormoner og spiste flaggstangfrø under hele oppveksten blir altså min største konkurrent

Han har jaggu meg akkurat de samme talentene som meg selv, men pluss ti cm! Søren ta'n! :((((

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 01:54

Veldig godt poeng, søtstoff... terningkast 7 for det ;)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ma. 29 aug. 2011 01:58

Åhå! Den terningen skal jeg tatovere på armen, Ari-style. ^^

(mann 44 år fra Oslo) ma. 29 aug. 2011 01:58 Privat melding

Haha... wallaby..
Men til poenget mitt: sukker er full av menn med tilsvarende eller tilsynelatende samme kvaliteter som deg - om de er høye, så er DET dine argeste konkurrenter... så brutal er denne sukkersøte verden, dessverre

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 01:59

@Danty: Det er fordi det presenteres som det viktigste kriteriet hennes, det er det som er turn-offen. Jeg liker for eksempel ikke sterkt overvektige damer, men ville aldri funnet på å nevne dette i min profiltekst.

Er det noe som er gitt her i verden så er det at damer foretrekker menn rundt 10 cm høyere enn dem selv framfor de som er lavere. Dette er mer eller mindre medfødt, ingen grunn til å nevne det. Det blir litt som å skrive "er du feit, ligg langt unna min profil"

Jeg kunne imidlertid sagt "hun bør ta vare på seg selv" et stykke nedi min tekst, og det impliserer nok at hun ikke bør være direkte overvektig.

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 02:02

@Danty: Tja, på sukker vises bare et snevert utvalg av ens kvaliteter, så dermed sorterer damene utifra de tallene de har tilgjengelig ja.

Så de som oppgir at de er høye er nok mine argeste konkurrenter her inne ja, såfremt jeg da ikke velger å lyve dramatisk i profilhøyden min (slik mange gjør til en viss grad)

Skjult ID med pseudonym tabxtra ma. 29 aug. 2011 02:04

@wallaby.... da har du noen kriterier.... som nok andre anser som "turnoff" og.... Da betyr det vel lite - om en skriver det i profilen eller ikkje?? Du siler ut i det "skjulte" noken av dine VIKTIGSTE kriterier - noke som andre er ærlig på og oppgir i profilen... eller har eg misforstått?? ;) OG er like kresen som alle andre.. ;)

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 02:05

@wallaby
Jeg har for lengst sett poengene dine -og er ikke direkte uenig med deg.. Du er sikkert en knakende kjekk kar og et scoop.. problemet er at det finnes flere ti-tallstusen menn og noe -gjerne enkle kriterier som f.eks. høyde -brukes ofte som et kriterie for å bortvelge... men jeg skjønner at det i prinsippet er en idiotisk eksluderingsgrunn sånn isolert sett.. Bør liksom være summen av en rekke faktorer, ideellt sett

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 02:20

... jeg ser også at det kanskje kan føles urettferdig, å bli eksludert for en medfødt egenskap... Jeg blir aldri bortvalgt selv, pga høyde.. Høyde er liksom ikkenoe issue for meg.. Men at jenter bortvelger meg fordi jeg har særdeles tynt hår midt oppå skallen (kun strutsefjoner igjen om jeg lar det gro), syntes jeg er i overkant frekt da hehe

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 02:30

@Danty: Jepp, du er en klok mann! Jeg er hverken knakende kjekke eller et scoop. Men - poenget er altså at mange damer bruker høyden for å gjøre "førstesorteringen" og da ligger de under snittet tynt an, spesielt siden Sukker velger å

a) vise høyden på førstesiden av profilen
b) Ikke nok med det, de viser den til og med foran alle andre parametre der
c) krever at alle oppgir høyden (men ikke vekt f.eks)
d) har med høyden i matchingparameteret sitt

Dermed blir liksom høyden alfa og omega her inne. Jeg har vært på mange datingnettsteder, men Sukker er nok det som i størt grad sørger for et skille basert på høyden. *Hemmelig gratis datingnettsted* foreksempel viser ikke høyden på førstesiden, man rekker altså å danne seg et inntrykk av personen først ved å se på bilder, lese tekst osv. Man må klikke seg inn under "annet" for å finne høyden.

Hos sukker er altså det første man ser høyden, og med den i bakhodet vurderer man resten av profilen. Er han f.eks. 168 vil dama umiddelbart tenke "uattraktiv mann". Hadde hun sett bildene først hadde hun kanskje tenkt "sexy mann gitt" og så sett høyden og tenkt, "ja ja, litt liten kanskje, men han var jo fortsatt råsexy da!"

Helt opplagt at dette favoriserer de høyere sjeler, og jeg ser ærlig talt ikke grunnen til at Sukker skal gjøre dette. Er det noen som ser noen fornuft i dette, annet at man ønsker å favorisere de høye?

@tabxtra: Ja, det er greit å være ærlig. Dersom det viktigste for en kvinne er at mannen skal være x antall cm høyere, da må hun for all del nevne det i overskriften. Ærlig det, og det siler bra, kanskje for bra? er i allefall turnoff for meg. At jeg personlig siler på det ser jeg ingen grunn til å nevne i min profil, det blir for uvesentlig.

Jeg ser forresten du nevner meg som en du ikke "vil ha" her oppe? Takk for info. Men jeg er ikke på forumet for å sjekke opp noen, inkludert deg, så no worries :)

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 02:43

En liten innvendig bare: høyden vil i stor grad understøtte oppfattelsen av proporsjonene man ser på bildene da.. og albumet er vel det folk flest gyver løs på når de klikker seg inn på en profil...

Jeg går med på at sukker bytter ut høyde med hårvekst... Dvs. at sukker:::
a) viser hårveksten på førstesiden av profilen
b) Ikke nok med det, at de viser hårvekst foran alle andre parametre
c) krever at alle oppgir hårvekst
d) har med hårvekst i matchingparameteret sitt

Skjult ID med pseudonym wallaby ma. 29 aug. 2011 03:06

@Danty: Du har aldri blitt bortvalgt selv pga høyden nei, men derimot har du blitt innvalgt fremfor mange andre rundt deg på grunn av den. Det er jo bare slik det funker. Den har nok gitt deg mye selvtillit du ellers ikke ville hatt. Den selvtilliten og avslappetheten er jo veldig attraktiv. Det er nok mye slike egenskaper damene tar for gitt når de ser "190". Hadde de sett "168" hadde de kanskje tenkt "en forsiktig spjæling" og kanskje ikke sett på bildene i det hele tatt.

Er enig! Bytt ut høyden med hårtykkelse eller hvasomhelst på førstesiden. Tror ikke damene ville likt det dog, for dem er jo høyden et kjempeviktig utgangspunkt. Håret ditt tror jeg ikke mange damer bryr seg så mye med strengt tatt, det er vel bare å shave det det vekk og damene vil synes det er maskulint som fy.

Det damer i stor grad ser etter er egentlig ledertyper, hvem er det som tar kontroll og kan være avslappet i forskjellige situasjoner, hvem bestemmer hvem som har ordet, hvem flytter grupper osv. Og med slik dynamikk på plass spiller ofte ikke høyden så stor rolle lenger. Damene vil gjerne være med lederne i "stammen", ikke nødvendigvis de høyeste.

Skjult ID med pseudonym Danty... ma. 29 aug. 2011 04:53

Enig wallaby - no dritt at høyden skal være avgjørende..
Hva med intelligens? både sosial og logisk.. Du virker å tilhøre intelligentsiaen, eller åndseliten her på dette sukrede forumet.. Du uttrykker deg tydelig og godt og klarer å sette ord på meningene dine og kommuniserer på et høyt plan.. Det må gi høyt score hos damene.. Det skulle vel øke attraktivitetsfaktoren din og plassere deg helt i toppsjiktet? -i profiler der IQ ble bytttet ut med høyde..

Fra spøk til revolver.. Dessverre er det ikke til å skyve under en stol at utseendet betyr mye.. iallefall innledningsvis og særlig i en liten A5 profil, som har sterke likhetstrekk med bilannonser på finn.. det skal selges og det skal virke intuitivt salgfremmende.. Folk blir ofte valgt eller bortvalgt pga bildene
Som jeg nevnte tidligere er høyden relevant for vurderingen av bildene for å forstå proporsjonene.. Kroppsfasong, event overvekt o.l. vises fremkommer av bildene, men ikke høyden.. Det er nesten umulig å se hvor høyt et individ er på et bilde.. Du aner ikke hvor mange ganger jeg har truffet på kjendiser som jeg har blitt overrasket over - fordi høyde ikke blir oppgitt i tv, aviser og blader.. Dermed har min forståelse av proporsjoner blitt borte.. Folk som har sett små ut i media har vært store og vice versa.. Og hva med en jente på 180 cm og en på 160 cm.. 20 cm er ikke mye, men irl kan 20 cm endre intrykket totalt.
Verden er, som sagt, brutal.. men jeg tror alle finner seg til rette med den de er, uavhenging av høyde iallefall.. Mange av verdens største menn var/er ikke særlig høye :)

(mann 34 år fra Buskerud) ma. 29 aug. 2011 18:17 Privat melding

kom nettopp over en profil som hadde dette i teksten:

----
"hvis du noen ganger har blitt kalt eller fortalt at du er (mer enn en anledning, eller nei faktisk så holder den ene anledningen og): Bad boy, Slem, Respektløs, Løgner, Kald, Sykelig sjalu, Hevngjerrig, Negativ, Useriøs, Uærlig, Vanskelig, Kjedelig. Ikke trofast. For dere andre, keep on reading."
----

Hva er vitsen med å registrere seg her når man med en gang luker ut hele jordens befolkning....

Var noen andre krav på profilen som jeg ikke gadd nevne.

(kvinne 32 år fra Oslo) ti. 30 aug. 2011 01:01 Privat melding

"Er det noe som er gitt her i verden så er det at damer foretrekker menn rundt 10 cm høyere enn dem selv framfor de som er lavere. Dette er mer eller mindre medfødt, ingen grunn til å nevne det. Det blir litt som å skrive "er du feit, ligg langt unna min profil""
Dette her blir veldig feil. At DU ikke liker "feite" kvinner betyr på ingen som helst måte at ikke andre menn gjør det! Det er en del menn som -foretrekker- det du vil kalle feite kvinnfolk. Derfor kan du ikke bruke som argument at det er en selvfølge at man skal "ligge unna" hvis man er feit.
Det ser nesten ut som en vits, for hvis overvekt var turnoff for samtlige mennesker så ville du ikke sett familier med 2 overvektige foreldre osv.

Det er også ganske mange mennesker som har noen sånne "omvendt-fetisjer, at det er visse ting de ikke takler. Noen synes lange negler er kvalmt. Noen synes kort hår på kvinner er turnoff. Noen synes langt hår på menn er turnoff. Noen synes tynne kvinner eller menn er turnoff. Osv osv.
Dette er ikke logisk, det styres av instinkter, følelser, erfaringer og andre ubevisste, totalt ulogiske mekanismer.
Jeg tror heller ikke det er noe som helst poeng i å gå inn i et langvarig, forpliktende forhold med en som man ikke føler noen seksuell tenning på.
Derfor er du bare nødt til å godta at mennesker er forskjellige.

@Wizard: Lol:p
Hun som skrev det virker å ha utelukket fullstendig at slike kommentarer kan være fra noen som bare er gretten, prøver å kaste dritt, kanskje selv er en dritt, eller overhodet ikke kjenner den personen som ble kritisert.

Oh well, den perfekte profilen finnes ikke.

(kvinne 51 år fra Akershus) ti. 30 aug. 2011 01:29 Privat melding

Kresen? Jeg vet ikke helt om jeg liker det ordet, jeg... Å uttale at man ikke har funnet noen fordi man er så kresen gir for meg noen assosiasjoner til selvgodhet, nedlatenhet og arroganse (men også til usikkerhet og behov for å ha en unnskyldning for singeltilværelsen) Men det er bare ord :)

Jeg har gjort meg noen erfaringer. Jeg vet hvem jeg er, hva slags verdier jeg verdsetter både hos meg selv og hos andre. Jeg driter langt i høyden, fargen, lengden ;), klesdrakta, håret (eller ikke-håret)... og jeg blåser en lang marsj i trofeer og statussymboler, men jeg vet noe om hva slags folk jeg trives med enten det er venner, familie eller kjærester. Jeg vil ha et godt liv og jeg vil utvikle meg som menneske... Og jeg vil ha takhøyde og raushet i livet mitt! Jeg har selvsagt noen tanker om hvordan mannen "min" skal være, men livet har lært meg at den dagen jeg virkelig blåses overende av en mann, så faller jeg uavhengig av hvilke tanker jeg hadde på forhånd :)

Og sånn er det med den saken... heldigvis ;)