Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 14:23

Hverdagen er tilbake og det er ingen unnskyldning for lettvinte middager (les: ostesmørbrød) lenger.

Jeg trenger middagstips, rett og slett! Dine favoritter hverdager, lørdager og søndager.

Skjult ID med pseudonym quickly on. 31 aug. 2011 14:38

Seibiff med løk og en stoor grønn salat. Ev. ris eller poteter til etter eget ønske.

Raskt og lett å lage og næringsriktig.

God appetitt.

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla on. 31 aug. 2011 14:38

Stekt laksefilet dekkert med sesamfrø og cayennepepper, med fløtestuet nykål til. Mmmmmmm!!!

(kvinne 29 år fra Sør-Trøndelag) on. 31 aug. 2011 14:41 Privat melding

Hm...spiser mye kylling selv, og er veldig glad i ting som kan stå i stekeovnen og putre ferdig mens jeg gjør andre ting :P

Kylling med pesto og creme fraîche
Løk, brokkoli og kyllingfilet(ev.kyllinglår, annet) deles i mindre biter og legges i en ildfast form. Bland en boks creme fraîche med noen store skjeer pesto, litt salt og pepper, hell over i formen. Skjær tomat i skiver og legg på toppen , og topp med litt ost(parmesan hvis du er i det fancy hjørnet). Stekes på ca 180 grader til kyllingen er gjennomstekt...ca 30-40 min?
Tilbehør? Ris, pasta eller brød og salat?

Tja...i kategorien "kjapt og godt":
-Wok!
-Kjapp grønnsakssuppe: 1 pose frossen lapskausblanding, buljongterninger, vann, ev. pølsebiter, byggris, annet godt man vil ha oppi. Kok opp vann med buljong, ha oppi alt det andre etter eget ønske og la det putre noen min.

Egentlig mye godt som kan lages, selv med studentbudsjett :D

Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 14:45

Jeg kan lage en komplett menyforslag-liste av alle forslagene her. Så kan folk lagre den på informasjonsteknologiverktøyet sitt og ta den fram når de er opprådde for middagsidéer.

Jeg trenger os tips til hva jeg kan servere på høstens venninnekvelder. Gjerne med vin-forslag også.

Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 14:47

Fløtestuet nykål. Creme fraiche og pesto. Blandes med seifilét. *fabulerer*

Herregud, så sulten jeg er!

Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 14:47

Hvordan lager man fløtestuet nykål? *noldus*

Skjult ID med pseudonym banditten on. 31 aug. 2011 14:56

Frikadeller med brunsovs og kartofler?

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 31 aug. 2011 15:57

Lofoten Fiskesuppe idag. Imponerende, eller hva?

Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 16:00

Jeg lager en alldeles utmerket fiskesuppe. Det blir middagen i morgen.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 on. 31 aug. 2011 16:10

Grønnsaks, fiske, og kjøttsupper hverdags.. fra bunnen, men kraft.. ikke noe posegreier fulle av stivelser...
Helg: Wok, italiensk, grove hjemmelagde burgere (alt ettersom selskap eller ei)..
Søndag; Husmannskost av noe slag..

Såfremt jeg har folk på besøk :p

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 31 aug. 2011 16:21

Her har unga fått velge middag i dag, derfor blir det nakkekoteletter, poteter, brokkoli, blomkål og rosepeppersaus. Desverre posesaus, men det får duge på en onsdag.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 31 aug. 2011 16:22

Oisann! Imponerende unger du har, Lilljanne.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 31 aug. 2011 16:39

Å, de skal ikke lage maten i dag. Men de er flinke til å hjelpe til å kokkelere inni mellom:)

(kvinne 26 år fra Oslo) on. 31 aug. 2011 16:48 Privat melding

kok opp 5 dl fløte ( eller så mye du skulle ønske) i en stor kjele og tilsett så mye parmasan du måtte ønske (1-2 pk) MASSE MASSE er godt.

Stek laks noen minutter hver siden, ike la den bli kjennomstekt. Legg laksen i kjelen med fløte og ost og la det stå å småkoke.

kok taglatelle som du skal ha med laksen.

Bruk de grønnsakene du ønsker. Jeg syntes det er dødstigg å steke squash, brokoli og paprika noen minutter i panna :)

tilsett krydder du selv ønsker i fløtesausen. Dill ser og smaker bra ut!

Ikke meget sunt, men ufattelig godt. Kos deg!

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 31 aug. 2011 16:55

Mmm, den laksen hørtes rågod ut:) Tror jeg får prøve noe lignende til helga, bare med litt andre grønnsaker.

Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 17:03

Hva er husmannskost, Kvinne81?

Nakkekoteletter er notert, men er ikke det best når man tilbereder det i gryte? Jeg er ikke særskilt flink med å steke svinekjøtt uten at det blir tørt.

Laksegryten må prøves. Laks kan sikkert byttes ut med kylling også.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 31 aug. 2011 17:20

Stek de kotelettene i stekepanne, og skru varmen med til middels etter at smøret har blitt gyllent. Deretter finner du et lokk å ha på under steking, da blir kjøttet mørt:)

(mann 34 år fra Buskerud) on. 31 aug. 2011 17:20 Privat melding

Pølsegrateng!

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla on. 31 aug. 2011 18:15

Stuet kål:
http://www.meny.no/Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Kal/Hodekal-Hvitkal/Kalstuing/
Bare bytt ut melk med fløte. Mmmmmmm! ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 31 aug. 2011 18:31

Kyllingfilet med krydderost inni, surret med bacon..mmmmm og fersk pasta med pesto:) Og rødvin til..

Eller 2 skiver med makrell i tomat? Fiskekake på skiven;)

Skjult ID med pseudonym LilliMi on. 31 aug. 2011 19:51

FISKEKAKE PÅ SKIVEN?!

Takk for tips til kål og koteletter.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 to. 1 sep. 2011 01:49

Lilljanne:
Tenkte mest på at de i det hele tatt klarte å pønske ut noe sånt. I min tid var det mer "Å, men atte kan'ke vi ha pølse i lompe og påmm fri idag'a". At de hjelper til med kokkeleringen gjør det jo bare enda bedre.

(mann 51 år fra Møre og Romsdal) to. 1 sep. 2011 02:02 Privat melding

noe enkelt ?
dolmio pastasaus ekstra sterk, stek løk og sopp. fullkorn spagetti og karbonadedeig. REMA 1000

pølsegryte toro, gilde kjøttpølser uten skall (pakke 5 stk kr 25) , macaroni MENY

dette bruker jeg å lage når jeg ikke gidder å styre for mye : )

Skjult ID med pseudonym Boble® to. 1 sep. 2011 11:13

Kjøttdeig og spagetti er jo super enkelt og greit.
Grillmat! Svinekoteletter, kyllingvinger, okse, fisk. "Alt" blir godt på grillen.
Ovnsbakt laks er nevnt. Kanongodt.
Dersom du er lei av kokte poteter og ris. Ovnsbak potene! Kapp dem opp i båter. Bruk olje og krydder etter smak og la dem steke på 220 grader i 30-40 minutter til de er gjennomstekt.

Kylling i chillisaus med pasta rør, skruer, sløyfer:

Skjær kyllingen opp i små biter og brun veldig lett på stekepannen.
Ta en halv boks Creme fraiche over kyllingen. Ta "en dæsj" Heinz chilli saus over kyllingen slik at sausen får litt farge og smak.
Ha klar en løk oppskjært i terninger og så mye nykappet chilli du ønsker i gryten.

La det koke i ca 10 min til kyllingen er gjennomkokt.

Enkel og grei. Kan bli god og sterk dersom du er glad i chilli.

Skjult ID med pseudonym Forumtroll to. 1 sep. 2011 11:44

Pølse i brøst..haha, dagens =)

http://www.filehurricane.com/viewerthumbnails/714200841050PM_breasts.jpg

Ellers har eg blitt stor fan av wok. kylling med diverse grønsaker (til gode å finne noke som ikkje kan wokast av grønsaker). tilsett jasmin/basmatiris på slutten og voila. Kvardagskost som er sunt som f, godt som f, og mettande som f. =)