Alle innlegg Sukkerforum

Invandrer og andet godtfolk!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym banditten on. 31 aug. 2011 16:23

Nu har jeg i mine snart 5 måneder her i Norge hørt følgende en del; "Det er godt at være norsk i Danmark" - det er nærmest som et motto alle nordmænd lærer i skolen, for alle kan det åbenbart.

Mit spørgsmål er: er det godt at være dansk i Norge? Hvad er nordmændendes perspektiv på dette?

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 31 aug. 2011 16:26

nope..du er like uønsket som resten av verden hehe:)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff on. 31 aug. 2011 16:31

Kamelåse? ^^

"Det er deilig å være norsk - i Danmark" er en annoying liten reklamemelodi fra back in the day. Så annoying at den har festet seg i nordmenns felles underbevissthet, og kommer til å bli værende i uoverskuelig framtid. =)

Om det er deilig å være dansk i Norge er vel du, banditten, nesten mer kvalifisert til å svare på enn oss lokale fjeldaber? =)

Skjult ID med pseudonym banditten on. 31 aug. 2011 16:47

Haha, kamelåse er klar en nummer 2 på listen over irriterende ting nordmænd siger til mig når de hører jeg er dansk!

Altså, der er jo ikke så stor forskel på det at bo her, sådan med kommune/stat/personnummer/bank/skat etc, udover at alting er pishamrende dyrt her.
Jeg var mere nysgerrig i hvad nordmænd synes om de danske indflyttere? Jeg hører aldrig noget positivt om svenskerne nemlig og det kunne jo være interessant at høre om nordmænd mener de samme om os, men bare ikke tør sige det til mig :)

Skjult ID med pseudonym Mort1 on. 31 aug. 2011 16:51

Jeg tror vi har en mer nøytral stilling til danske innflyttere. Mulig dette høres ut som et kjedelig svar, men jeg har hverken noe positivt, eller negativt å si om det :P

Skjult ID med pseudonym Da_Wizardo on. 31 aug. 2011 17:23

ikke noe positivt om svenskene? De har masse rålekre jenter. De ønsker jeg mer enn velkommen hit!

Skjult ID med pseudonym Mort1 on. 31 aug. 2011 17:26

Heh, noen måtte jo si det du sa Da_Wizardo.

Men så får du alle gutta med blond bakoversveis på kjøpet også da ;P "partysvensker"

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 31 aug. 2011 17:53

Dansk er bare sååå sexy.. har bedre humor og er mer avslappet enn enn oss nordmenn.. velkommen skal i være:))

Skjult ID med pseudonym Atreju73 on. 31 aug. 2011 18:09

Det kan det umulig være. Norske ølpriser, norsk mat og norske damer i forhold til danske? Det må jo være en eneste lang nedtur...

Skjult ID med pseudonym C. on. 31 aug. 2011 19:26

Jeg kan ikke svare på hvordan det er å være dansk i Norge, men kan svare på at jaaaa vi ønsker danske drenge velkommen :) Digger dansker.... ja takk!

Skjult ID med pseudonym Ceca83 on. 31 aug. 2011 19:47

Jeg jobber med noen dansker, de er avslappede og veldig behagelige å prate med:-D Ellers så synes jeg jo ikke at det er noe galt med dansker. De har en del løsere holdning til det å være løs på tråden kanskje:-D Om det går an å bli løsere liksom.....:-D haha:-D

Men jeg har nå også møtt andre dansker som er veldig strenge. Da blir jeg fort litt sånn at jeg passer meg. Dansken er skummel liksom..:-/

Svenskene har jeg faktisk et bedre forhold til enn oss nordmenn. De er veldig service innstilt, de har oftest meget god arbeidsmoral, de vet å kunne ta seg en fest og kose seg:-D De er ofte meget morsomme:-D De sier oftere ja enn nei:-D Svensker er bra folk rett og slett:-D

Mene... herregud.. vi har da forskjellig oppvekst og man er jo da ganske preget denne oppveksten. Slik er det jo i alle land.

Skjult ID med pseudonym neptun on. 31 aug. 2011 20:18

Et eksempel på slik reklamefilm, finner du her:
http://www.youtube.com/watch?v=KUbiKFuiqyM

Jeg generaliserer sikkert veldig nå, men jeg liker jevnt over dansker bedre enn svensker. Det er mulig det har å gjøre med at jeg har slekt der, og dermed stort sett har vært der i lystige lag, men jeg opplever i hvert fall de danskene jeg har møtt som svært imøtekommende og samtidig veldig uhøytidelige. Og da snakker jeg ikke bare møter med familien der, men også når jeg har vært innom København i andre settinger.

Skulle gjerne hatt flere partydansker og færre partysvensker i Norge.

Skjult ID med pseudonym pretender on. 31 aug. 2011 22:45

Og hva med å være nederlender i Norge?

(mann 37 år fra Oslo) on. 31 aug. 2011 23:01 Privat melding

Hva med å være nordmann i Norge? Jeg synes det er ganske allright :)

Skjult ID med pseudonym småtrøtt on. 31 aug. 2011 23:26

jeg synes det danske sprogt er forførende dejligt, og håber derfor at dere har det fint i Norge, slik at det måske ku komme endu flere av jer.

Skjult ID med pseudonym fjesløs to. 1 sep. 2011 01:10

Så lenge man ikke våkner til 10.000 liter melk man ved misforståelse har bestilt, er vel alt bare fryd og gammen :)

(mann 51 år fra Oslo) to. 1 sep. 2011 07:45 Privat melding

Jeg mener det var Stena-Line som for noen år siden, hadde den nå så "berømte" slagordet: "...................norsk i Danmark". Må være ganske unikt i reklamesammenheng, at dette slagord har fått et slikt fotfeste og at nesten hele norges befolkning husker denne år etter år.

En annet "slagord" var Shell sin: ........."det er Shell det". Denne var et års tid på "alles" lepper, men har til motsetning fra Stena sin blitt mindre og mindre brukt.

Det er en ting dere danske må lære dere før dere kommer til Norge: det er å kunne telle på norsk
De færreste skjønner: halv tress, tress, halv fiess, fiess, halv fems, åtteoghalvfems og fems.

(mann 33 år fra Oslo) to. 1 sep. 2011 08:48 Privat melding

Jeg liker dansker, istedenfor å være sinte kommunister som krangler om alt har de hatt et mer fokus på nytelse, øl og god mat .
Mener å huske en dokumentar som sammenlignet deperesjon i Norge og Danmark, og danskene menn var langt langt langt lykkeligere enn norske menn.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 1 sep. 2011 10:08

@JimJimJ - Det er sandt, gang på gang kommer danskere op på listen over de lykkeligste mennesker i verden - dette hænger dog sammen med at vi også har de laveste forventninger ;)

Jeg må dog sige at jeg indtil videre at blevet mødt rigtig venligt af praktiskt talt alle mine norske kunder, i nordmænd er altså langt mere åbne end i selv giver jer kredit for. Langt mere åbne end svenskerne faktisk, tro det eller ej :)