Alle innlegg Sukkerforum

Oslofolk og avstand

Vis siste innlegg
(kvinne 50 år fra Vestfold) ti. 4 mars 2008 09:33 Privat melding

Dette begriper jeg ikke helt, må jeg innrømme. Hva kommer det av at det ser ut til å være dobbelt så langt fra Oslo til f.eks Tønsberg, som det er fra Tønsberg til Oslo?

Jeg bor i Vestfold, som dere ser av profilen min. Nærmere bestemt i Horten. Det er nøyaktig 1 time og 5 minutters kjøring fra Bjørvika, på en god dag uten alt for mye kø. Jeg synes med andre ord ikke at Oslo ligger skrekkelig langt unna. I alle fall ikke for langt til at jeg vil se helt bort fra muligheten av å treffe en mann der. Jeg er i Oslo rett som det er, jeg. Og skulle jeg få god grunn til det (eksempelvis hvis jeg møtte verdens kjekkeste mann) ville jeg ikke hatt noe problem med å dra enda oftere.

Pussig nok har jeg etterhvert begynt å innse at strekningen fra Oslo til Horten må være fryktelig mye lengre enn den andre veien, for Oslo-menn generelt ser mørkt på å date noen som befinner seg "i distriktene". En drøy times kjøring utelukker trolig spontane treff. Det innebærer at man må pakke en bag eller koffert, kanskje smøre niste og huske sokke- og truseskift. Antagelig er det lurt å sørge for å ha med håndvåpen også, i tilfelle man skulle støte på rovdyr eller ville innfødte.

Hva er det med dere, Oslogutter? Er dere virkelig så bortskjemte hva avstand angår? Hvor lang tid tar det egentlig å kjøre fra den ene siden av hovedstaden til den andre, under middels heavy trafikk? Tar jeg ikke mye feil skal det lite til før det faktisk kommer opp i nærmere en time. På den tiden kunne man ha kommet seg helt til vakre Vestfold. Hadde det ikke vært for at det er så fryktelig, fryktelig langt, altså ... ;-)

Skjult ID med pseudonym s.a.me ti. 4 mars 2008 09:59

Dette er så bra, og jeg er helt enig med deg tårnsvalen.
For meg er det ikke noe problem i det hele tatt å kjøre veien til Oslo. ( Bor i Holmestrand ), men desverre så føler jeg nok mange ganger at gutta innover syns det er ganske så langt. Jeg har vært på fler dater i Oslo, og koser meg i bilen frem og tilbake med god musikk. Litt synd for dem også selvsagt, for de kan jo gå glipp av mye bra damer nedover her.
Og så er det jo synd hvis avstand skal være hinderet hvis man virkelig liker en person. Jeg har selv bodd i Oslo, og vet at det kan ta ganske så lang tid å komme seg fra A til B selv i samme by.

Skjult ID med pseudonym mann ti. 4 mars 2008 13:36

Oslomenn vil vel date Oslokvinner av samme grunn som dere vil date Oslomenn.

Skjult ID med pseudonym pinky ti. 4 mars 2008 13:38

Og det er ?? :)

(mann 40 år fra Hedmark) ti. 4 mars 2008 13:49 Privat melding

Tror man kan reversere det oxo. Altså i den forstand at gutter i distriktene har det problemet med jentene i Oslo f.eks. Bor selv 1 time og 15 min fra Oslo. Men klart når det står i profilen min at jeg bor på Hedmark så tror kanskje mange at det er jo langt oppi "gokken" land. Geografi er så mangt kanskje? Jobber jo innafor, nesten da, og klarer da å reise på jobb uten å klage på avstand:) Hehe... tenkte jeg kunne slå ett lite slag for gutta i distriktsnorge oxo:)

(kvinne 50 år fra Vestfold) ti. 4 mars 2008 14:57 Privat melding

@ mann:

Hvorfor tror du vi er spesielt ute etter Oslomenn? Det tror jeg nemlig er feil.

Det er klart; de fleste Vest-, Østfoldinger og folk fra andre fylker ville -foretrekke- noen som bodde i samme by. Jeg ser det som et stort pluss dersom jeg møter en fyr og han er bosatt i samme fylke som meg - enda bedre hvis han bor i samme by eller i nabobyen.

Til gjengjeld anser jeg det ikke som en uoverstigelig hindring dersom drømmemannen tilfeldigvis skulle befinne seg ni mil unna ; altså i Oslo. Det ser derimot ut til at Oslofolk betrakter ni mil som omtrent like langt som over Atlanteren eller noe slikt ...

(kvinne 49 år fra Hedmark) ti. 4 mars 2008 15:42 Privat melding

*SUKK*.......hva med de som synes 40 min i bilen i mellom er i overkant langt da????:-( ))))))))))))))

Skjult ID med pseudonym Ann-50ung ti. 4 mars 2008 15:52

De som skylder på avstand når det ikke er lenger enn til Vestfold eller 40 minutter er ikke interessert. Rett og slett.
Har et langvarig forhold bak med med 2 timers flytur og turen fra meg til han var mye kortere enn omvendt. Han syntes det hadde vært hyggelig om jeg flyttet dit, men å bevege seg motsatt vei, hå nei. Den harde konklusjon er : Ikke interessert nok.

Skjult ID med pseudonym Vaske ti. 4 mars 2008 17:24

De fleste oslofolk synes alt utenfor osloringen er "Hubba-bubba-land"
Men vi bønda er jo vant til å kjøre...

Skjult ID med pseudonym Vel vel ti. 4 mars 2008 17:26

Hehe...gidder ikke dra til østkanten engang, jeg...

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 4 mars 2008 17:31

Har du mulig rett i Ann-50ung.....har opplevd for en god del år siden å møte en fyr som bodde 9 timer sør-vestover...han ville flytte til oslo hvor jeg da bodde, men selv om interessen var veldig til stede..var faktisk ganske forelska.....så fikk jeg hetta av at han skulle ha flyttet den lange veien for meg .....bort fra jobb som han trivdes med, bolig, venner og mye mer....og jeg ville så absolutt ikke flytte på dette tidspunktet.....
Så tenker man slik...at dersom man ikke er villig til å flytte for den andre...ja så er man ikke intressert nok??? eller er det noen omstendigheter som er gyldige som ikke flyttegrunn?

(kvinne 40 år fra Sør-Trøndelag) ti. 4 mars 2008 17:32 Privat melding

Tenk på hvor ille vi har det vi som bor i Trondheim da?? ;) Standarspørsmål; Når kommer du til Oslo? Aldri hørt: Hvis du vil at vi skal treffes kan jeg godt komme til Trondheim.

Men, men...er man ikke interessent nok så. :) Da får vi heller velge å chatte med menn i Bergen, Hamar, Stavanger... ;)

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 4 mars 2008 17:39

Vet du vaske...tror du har helt rett i det;-))).....mulig man har blitt vant til å bare slenge seg på en trikk...og ikke trenger bil en gang:-))))))).....når sant skal sies er det ikke vanskelig å få oslogutta med på en date..og bli invitert på date.....problemene oppstår vel mer når man etterhvert tenker litt lenger ......som hvem er villig til å flytte på seg osv...

Skjult ID ti. 4 mars 2008 17:44

Tror det faktisk er slik at de som ikke er interessert i å kjøre til Holmestrand eller Horten fra Oslo, heller ikke er interessert i å kjøre fra den ene kanten av byen til den andre. Kanskje enda mindre... Er liksom ikke en utflukt en gang...

Jeg har barn og avtale om å ikke bytte barnehage osv. Det betyr at jeg ikke skal så veldig langt unna før det blir for langt. Ikke for langt for å besøke, men for å finne noe varig...

Skjult ID med pseudonym femme ti. 4 mars 2008 17:48

Ann-50ung,
vi snakker ikke om "ikke interessert nok" når personene ikke engang har hatt noen kontakt.
Spørsmålet er jo hvorfor folk preselekterer på så lite romslige kriterier. Og det er et godt spørsmål.

Selv bor jeg i Oslo, men ser da utenfor ring 3, selv om jeg ikke vil flytte langt selv - han kan jo akskje bearbeides, eller man kan møtes på halvveien. Planla aldri å treffe svenske eller danske, men jammen har jeg ikke hatt kjæreste i både Stockholm og København. Terskelen for en norsk by er da enda lavere, evt flytting krever i det minste ikke emigrasjon.

MEN: HVORFOR SØKE FOLK I OSLO? Her lider så mange av Manhattan syndromet; kyniske, desillusjonerte kombinert med store egoer og høye tanker om hvem de fortjener. Man finner mindre av det utenfor tigerstaden.
En venninne av meg i Oslo søkte menn konsekvent utenfor - og har nå vært sammen med funnet sitt i over to år, med huskjøp i boks.

Skjult ID med pseudonym Vel vel ti. 4 mars 2008 17:55

Fordi menn utenfor Oslo er tapere...

*Hehe...hvis ikke den setter i gang en debatt, så vet ikke jeg... ;o)*

Skjult ID med pseudonym femme ti. 4 mars 2008 17:59

les på nytt vel vel.

Skjult ID med pseudonym Vel vel ti. 4 mars 2008 18:03

Gidder ikke, Femme! Husk at jeg er for kynisk og desillusjonert til å gidde å gjøre noe med mitt enorme ego som tilsier at jeg skal lese det noen fra bydga har skrevet...Det sier du jo selv! :P

Skjult ID med pseudonym femme ti. 4 mars 2008 18:10

Derfor heller en "taper".

Skjult ID med pseudonym Vel vel ti. 4 mars 2008 18:16

Noen som ikke plukker helt opp på ironi her... ;D

Skjult ID med pseudonym femme ti. 4 mars 2008 18:30

Noen som prøver å avspore debatten med - ikke engang avanserte, bare banale - sleivekommentarer

Skjult ID med pseudonym Vel vel ti. 4 mars 2008 18:38

For å komme litt tilbake til poenget, ettersom jeg bor i Oslo er det flere grunner til at jeg ikke dater damer fra utenfor Oslo:

a) Det blir en mye mer "formell" date, hvis jeg ikke kan møte noen "til en kaffe". Jeg tror en avslappet atmosfære er veldig viktig.
b) Jeg har i utgangspunktet ikke lyst til å kjøre en time hver gang jeg skal møte noen, dersom det blir noen dater.
c) Jeg har i utgangspunktet ikke lyst til å flytte, dersom det blir mer enn noen dater. (Og kan jo ikke ha som utgangspunkt at hun skal gjøre det heller.)
d) Det er nok av jenter i Oslo, hvorfor skal jeg kjøre 1 time for å møte noen? Jeg vet jo uansett ikke veldig mye om damene jeg skal på date med?

Klart, dersom jeg først har møtt noen jeg virkelig liker så gjelder ikke punktene over. Men samtidig gidder jeg ikke møte noen jeg bare har sendt noen meldinger til hvis de er for langt unna...

Mulig jeg tar feil, jeg er jo tross alt singel fortsatt... ;o)

Skjult ID med pseudonym Vel vel ti. 4 mars 2008 18:44

*Gir Femme'n en god lang klem!* ;D

Skjult ID med pseudonym Atrium ti. 4 mars 2008 19:02

Folk klager over avstander mellom Oslo og Vestfold / andre steder i Oslos nære omland ???

Hva med oss som bor i Nord-Norge, da, og som prøver å komme i kontakt med noen sørpå?
VI kan virkelig klage over at det er vanskelig....

(kvinne 45 år fra Oslo) ti. 4 mars 2008 19:31 Privat melding

Jeg ser klart grunnen til at vi er single, DEN RETTE bor for langt unna!
Herregud, at jeg ikke tenkte på det før.... *må kjøpe bil*

Skjult ID med pseudonym Ann-50ung ti. 4 mars 2008 20:16

Og jeg kjører mer enn gjerne til Vestfold da jeg har store planer om huskjøp i Sandefjordsområdet etter hvert.
Inn til Oslo igjen skal jeg derimot ikke.
@femme: Folk her inne preselekterer på mange andre grunnlag enn avstand også, spesielt alder. Når det er sagt så holder det med å "prate" med en av gangen og glemme alle de andre tusenognoe som har vurdert profilen uinteressant. Massse hyggelige folk her inne så glem de som ikke gider å anstrenge seg det minste. Ble litt seriøs nå kjenner jeg. (smiler forsiktig)

Skjult ID med pseudonym femme ti. 4 mars 2008 20:50

velvel, en klem tilbake ...:-)
Ja, så lenge man synes det er nok å forsyne seg av i nær omkrets er det jo ikke noe poeng i å søke utenfor. Hvorfor gå over bekken etter vann liksom. Men jeg må si jeg har tatt ordene til min venninne til etterretning, om Manhattansyndormet i Oslo (og endel andre hovedsteder).

Ann-50ung,
ja, nettopp - vi preselekterer på så mange faktorer at man skulle trodd at radiusen burde økes for å treffe nok kandidater som passer resten av kriteriene. Enig i at man ikke bør kaste bort kalorier på folk som ikke responderer, men synes nå trådstarter har et poeng; man kan bli for snever. Det samme gjelder feks alder, man velger bort det man ikke synes er optimalt, for det er nok av folk på ens egen alder, men in real life så kan alder være vanskelig å gjette og ikke utslagsgivende. Jeg kaster her sten i glasshus - har vært sammen med typer som har vært både eldre (+12 år) og yngre (-7) - disse er utenfor min egen grense å¨+/- 5 år. jeg tror mange, inkludert meg selv, ville hatt bedre utgangspunkt ved å å heve blikket littegrann.

Men skulle en fra Finnmark være interessant, må jeg si han må være tydelig i profilen sin om at han er flyttbar.............. Og en date resultat av både mail go tlf.kontakt, men uansett emd det som utgangspunkt at treffet var del av en større tur.

Skjult ID med pseudonym Chr. ti. 4 mars 2008 21:05

Noen er nok redde for å dra avgårde.. Men ikke alle!
Jeg var sammen med en person hvor det krevde to flyturer for å møtes. begge hadde skrevet at vi var flyttbare, så det var ikke det som gjorde at det ikke gikk. Er en villig til å satse, blir ikke avstanden det avgjørende.
ps. Ingen av oss hadde barn, så det var vel en grunn til at velvilligheten var enklere.

(kvinne 50 år fra Vestfold) ti. 4 mars 2008 21:23 Privat melding

Herved er dere i Oslo i alle fall informert om følgende:

Drammen: 30 minutter
Holmestrand: 45 minutter
Horten: 55 minutter
Tønsberg: 1 t. 10-15 minutter
Sandefjord: 1 t 30 minutter.

.... Sånn cirka. Køkjøring ikke medregnet. Med andre ord: Om man har å gjøre med en som ser ut til å ha match over 95 og attpåtil virker som en man har masse felles med, burde ikke reisen være det som stopper en.

Har noen en tilsvarende oversikt over avstander i kjøretid på andre siden av fjorden, eller nordover mot Hamar? Det kunne være lærerikt for den store gruppen som ser ut til å føle at de befinner seg i verdens navle. ;-)

Skjult ID med pseudonym 1972em ti. 4 mars 2008 21:29

Bra tårnsvalen:)

Skjult ID med pseudonym manue ti. 4 mars 2008 21:35

He he, vet jeg ikke "må" noe som helst;) Og jeg prøvde en i Tønsberg jeg!! Men han synes det var for langt......eh bla..;)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 4 mars 2008 22:29

Tårnsvalen etterlyste forholdene øst for fjorden;

Her er det helt enkelt slik at etter 1 t og 30 min har du passert Svinesundsbrua og befinner deg altså i Sverige...

(Røffli regnet fra Østbanen eller deromkring)
(uten hensyn til rushtid og andre veiforstoppelser)