Alle innlegg Sukkerforum

Legeutdannelse i alder av 30+ ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym M.D. fr. 2 sep. 2011 16:26

Hei!

Tenkte bare å lufte et lite dilemma som jeg har.
Har tenkt tanken på å ta legestudier enten til neste år eller i 2013, grunnen til at jeg har lyst til det er at jeg intresserer meg veldig for menneskekroppen, hvordan den fungerer og det å kunne hjelpe mennesker som har problemer av ulike slag.
"Problemet" er bare det at jeg har allerede 7 års utdanning, der mye av utdanningen er innenfor manuell terapi. Men har fryktelig lyst å ta legeutdannningen, men jeg må sannsynligvis ta opp igjen noen fag fra videregående skole og kanskje noen nye fag for å bedre snittet mitt, i håp om å komme inn på legestudiet. Og dette vil sannsynligvis gjør til at jeg må ha permisjon fra jobb og fokusere på å forbedre karakterene mine fra VGS. Noen som har erfaringer med dette? Privatgymnas? Andre tips?
Noen som kanskje har gjennomgått noe av det samme?
Er jeg for gammel til å begynne på legestudiet, jeg har jo bikka 30 år... Eller er det bare å følge magefølelsen å slå til? :)

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 2 sep. 2011 16:33

Slå til! 30 er ingen alder.. Du kan kan forbedre karakterer som privatist og eller ta undervisning på kveldstid:) Trenger ikke ta permisjon... jeg tok alle fagene over 2 år på kveld ved siden av full jobb...De har rådgivere på vidergående skole.. bestill en time:)

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 17:34 Privat melding

Du har bare dette livet (som vi er helt sikre på iallfall), og hvis du har lyst å lære det man studerer på legestudiet, så bør du rett og slett gjøre det. Alderen din har ikke noe å si, du har sikkert 50 år til å leve, og hva ellers er meningen med livet enn å faktisk lære seg mest mulig om det å leve? Menneskekroppen er en helt essensiell del av dette, pluss at du får en mulighet til å hjelpe andre mennesker på en helt ny måte når du kombinerer den bakgrunnen du har og legestudiet. De aller fleste leger har jo nettopp ikke denne kombinasjonen og kan ofte lite om muskler og manuell terapi. Det er ikke for sent - aldri for sent, så lenge man lever.

Skjult ID med pseudonym M.D. fr. 2 sep. 2011 18:42

@ irene: Kan man ta undervisning på kveldstid på "vanlige" videregående skoler over hele landet? Kan jeg spørre om hvor du gjorde det? Tok du eksamen i alle fagene da? Takker for info, må nok bestille meg en time hos rådgivere ja :)

@elisa: Helt enig med deg, kloke ord av en klok kvinne :) Takk for innspill ;-)

(kvinne 35 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 20:31 Privat melding

Lykke til! :-) Er folk som er enda eldre enn deg som begynner på lengre utdannelse. Det er viktig å gjøre det man har lyst til hvis man har mulighet til å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym Driver fr. 2 sep. 2011 21:26

Du er ikke for gammel! Du kan ta et såkalt forkurs for å forbedre karakterene fra videregående, sikkert andre muligheter også. 30 år er ingen alder!

Skjult ID med pseudonym M.D. fr. 2 sep. 2011 22:07

Takk for støtten folkens ;-)
Skal undersøke litt rundt om så får jeg se hva jeg lander på :)

Skjult ID med pseudonym Peter fr. 2 sep. 2011 22:09

Dårlig deal rent øknomisk!

Skjult ID med pseudonym M.D. fr. 2 sep. 2011 22:48

@ Peter: Hvorfor det?

Skjult ID med pseudonym Peter fr. 2 sep. 2011 22:54

Litt avhengig av hvor mye du tjener nå og hva potensialet for lønn i fremtiden er med den bakgrunnen du har nå, men det skal jo ganske mye til å tjene inn 6 nye år utenfor arbeidsmarkedet. Du bør få veldig mye høyere lønn som lege enn hva du kan oppnå med den utdannelsen du har nå for at det ikke skal bli et økonomisk tap.

Nå sier ikke jeg at du kun skal vektlegge det økonomiske, det kan være flere andre grunner til å gjøre dette selv om det økonomisk sett ikke er gunstig, jeg sier bare at det KAN være økonomisk lite lønnsomt.

Skjult ID med pseudonym Peter fr. 2 sep. 2011 22:58

Det er det vel heller ingen som har påstått!

Når det er sagt, så er vel neppe legestudiet i seg selv så mye mer krevende enn andre typiske karriererettede studier!

Skjult ID med pseudonym quickly fr. 2 sep. 2011 22:59

Ikke heelt uvanlig å ha utdannng fra før legestudiet. Har du lyst - go for it. Når du ser framover i tid, virker tiden lang. Når et langt studium er fullført og du ser bakover, synes du tiden har gått fort.

Skjult ID med pseudonym M.D. fr. 2 sep. 2011 23:09

For å snakke om mine egne erfaringer så jobbet jeg ved siden av mine forrige studier, men det krevde sin mann til tider :) Tror at jeg vil prøve å jobbe litt ved siden av legestudiet om jeg eventuelt satser på det. Og jeg tror ikke at jeg vil tjene så veldig mye mer enn det jeg gjør nå, men arbeidet blir helt annerledes. Det arbeidet jeg har nå, er mye mer fysisk krevende enn legeyrket. Jeg står å jobber ved beh. benken 8-10 timer for dagen.

@quickly: Vet ikke om noen leger som har 7 års utdanning før de har begynt legestudiene, men de finnes sikkert :)
Vi får se hva jeg satser på :)

Skjult ID med pseudonym Peter fr. 2 sep. 2011 23:13

Ja, da hørtes det ut som du vil tape en del på dette økonomisk. Men det betyr jo ikke at det ikke kan være riktig for deg å gjøre likevel.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man lø. 3 sep. 2011 01:19

Det kommer an på hvor belastbar du er og hvor stor er dine ambisjoner?
Må du finansiere studiet selv? Vil du spesialisere noe etterpå ?(de fleste gjør det)

Jeg tok tannlegeutdannelsen og jobbet ved siden av, så alt er mulig....det spørs bare om du selv klarer det, hvor mye fritid vil du ofre, hvor flink er du å planlegge ,strukturere studenthverdagen din?
Har du nok selvinnsikt til å innse når du tar deg vann over hodet?

Bare deg som kan svare på alle de spm. Alder bør i hvertfall ikke hindre deg å oppfylle dine drømmer :)

(kvinne 44 år fra Oslo) lø. 3 sep. 2011 10:11 Privat melding

Jeg tenker at det avgjørende er hvor sterkt du ønsker dette. Jeg har en venn som inderlig ønsket å bli psykolog men valgte å bli sykepleier. Til tross for diverse videreutdanninger m.m. en god jobb, samt at han faglig er lykkedes veldig bra som sykepleier, har han aldri kommet seg over at han ikke fulgte drømmen sin. I dag i en alder av 50 år plager det ham fremdeles. Alle mulighetene han kunne ha hatt men som han aldri fikk. Så tenk 10-15 år frem i tid: Hvor mye tror du det vil plage deg, om du IKKE tar legestudiet? Hvis ønsket er sterkt nok, bør du gjøre det.

Skjult ID med pseudonym M.D. lø. 3 sep. 2011 11:21

@Peter: Litt vil jeg nok tape :)

@be-my-man: Usikker på hva du mener med belastbar, men jeg har stor arbeidskapasitet og kan, om nødvendig prioritere ganske mye. Studiet må jeg finansiere selv, og jeg har ambisjoner om å bli "noe mer" på en måte. Har alltid hatt en drøm om å bli Ortoped/kirurg. Men første steget er jo å ta legeutdannelsen da :)
Får høre at jeg er ganske så strukturert, og jeg er sikker på at jeg klarer å strukturere studenthverdagen.
Hehe, det siste spørsmålet er nok det jeg lurer mest på :)

@Catharina: Tror det vil plage meg litt, men man kan jo aldri vite. Dessuten er jo ønsket mitt ganske så sterkt :)

Takker for tilbakemelding folkens :)