Alle innlegg Sukkerforum

En liten stor skuffelse

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 19:06 Privat melding

Jeg hadde en gang i tiden en Atari.
Og ettersom Internett ikke enda var tilgjengelig så jeg kunne stjæle ting, var jeg tvunget til å kjøpe spill jeg ville ha selv.
Spill var dyrt, barnearbeid var dessverre forbudt og det tok drit lang tid før jeg hadde skrapet sammen nok spenn til å kunne kjøpe et nytt. Ettersom fatter`n mente at jeg var såpass liten en sneip at jeg ikke selv var i stand til å kunne forstå meg på kvalitet, ville han på vegne av mine egne interesser stå for innkjøpet av spillet. Dette var jeg så klart veldig skeptisk til, men i kraft av min alder hadde jeg ikke mye jeg skulle ha sagt.

Spenningen var derfor stor når fatter`n endelig kom hjem etter det som virket som en evighet fra jobb, med et nyinnkjøpt spill som skulle underholde meg mange dager, uker og hvem vet, år. Føltes i alle fall slik med intervallene på nye spill. Men det er noe med den genuine interessen man har som kid. Dette fører faktisk til en genuin sans for kvalitet. I det jeg pakket opp, merket jeg hvordan magen umiddelbart knyttet seg, i det jeg met ett gjenkjente en skummel følelse, av det jeg mistenkte kom til å bli en skuffelse.

Den ekle følelsen av skuffelse ble raskt deretter byttet ut med kvalme, i det bekreftelsen ble manifestert på skjermen. Dette var faen meg noe av det verste jeg hadde sett noen gang! I det jeg snudde meg og så over skulderen, så jeg min far stå der med et uttrykk i ansiktet av forventning og forhåpning om at han hadde skaffet til veie det rette spillet. For å ikke skuffe fatter`n måtte jeg svelge det i meg og entusiastisk klemme pappa og bekrefte at jeg var veldig glad og fornøyd. Her er spillet:

http://en.wikipedia.org/wiki/E.T._the_Extra-Terrestrial_%28video_game%29

Og en video review. http://www.youtube.com/watch?v=2DTjLG3usQo

Fatter`n er på sukker. Om hen er på forumet veit jeg ikke,
men du er gammel nok til å tåle sannheten nå pappa.

Dette spillet sugde!! Big time!!

(mann 44 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 19:16 Privat melding

Søtt å se at du har laget en trå til din egen far.. men serr.... tråen din suger.

(mann 42 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 19:21 Privat melding

hehe.. Takk for det Freeset, men jeg kan ikke plise alle ;)

(kvinne 39 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 19:24 Privat melding

Da jeg var ung spilte jeg et dataspill som het noe med UFO.. det var slik at man måtte bygge baser, trene opp folk, forske på alien man fanget etter missions osv. Noen som husker hva det het???

(mann 42 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 19:24 Privat melding

var det dette?
http://en.wikipedia.org/wiki/UFO:_Enemy_Unknown

(kvinne 39 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 19:29 Privat melding

JAA!!!! Det var jo dødsbra!! Hadde jeg vært itkyndig skulle jeg lastet det ned og spilt det nå.. men man må vel ha noen emulatorer eller slik og det skjønner jeg ingenting av. :-)

(mann 38 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 19:32 Privat melding

Hahaha!!!! ^^ E.T. er vel kåra til verdens verste spill noensinne i et lass med sånne avstemninger. =D

Minner meg om hine hårde dager da vi brødrene brothers hadde NES 8-bit. Prisene på Nintendospill på den tiden overgikk lett to års ukelønn, så enhver anledning der man var i posisjon til å motta presanger ble imøtesett med stor forventning.
Før min eldste brors bursdag hadde vi observert en presang med de rette mål og vekt til å kunne inneholde et etterlengtet spill, og vi fabulerte i flere dager - i dypeste hemmelighet, selvsagt - om hvilke herligheter som ventet oss innenfor det glansede papiret.
Kunne det være MetalGear? North & South? Kanskje t.o.m. de forjettede "64 spilla" - en legendarisk spillkassett med 64 japanske spill av tvilsom kvalitet, hvorav kun 2/3 fungerte?

Skuffelsen var derfor til å ta og føle på da dagen opprant og bror min åpnet presangen, og vi fant "Chip 'n' Dale - Rescue Rangers", altså Snipp og Snapp, innenfor papiret.
Jeg tror stakkars, velmenende mutter gjennomskuet min brors lite overbevisende smil og kommentaren "Ja ja, jeg fikk ihvertfall et spill", for å si det sånn.

Denne historien kom opp i dagen igjen i fjor en gang vi brødrene brothers var samlet rundt noen flasker med alkoholholdig væske. Broder'n stakkar begynte å gråte av anger og medlidenhet med mutter, og ringte sporenstreks for å forsikre om at spillet var kjempemorsomt - det var faktisk ikke SÅ verst - og at han hadde blitt glad, selv om vi egentlig ønsket oss andre spill.
Heldigvis var mutter storsinnet og forståelsesfull nok til å tilgi alt sammen, så historien fikk en lykkelig slutt. 21år etter. ^^

(mann 42 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 19:33 Privat melding

@VIPS

;)

http://www.emuparadise.me/Amiga_ROMs/UFO_-_Enemy_Unknown_%28AGA%29/7741

@Søtstoff

Fint nytt profilbilde :)

Skjult ID med pseudonym SomNy fr. 2 sep. 2011 19:35

@søtstoff

Haha! Chip 'n' Dale - Rescue Rangers" !! FOR en nedtur :D haha
Frykelig sympatisk denne broren din? Cudos!

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 19:38

Får det ikke til jeg... Skjønner ikke slike ting. Har lastet ned, men får beskjed om å kjøpe noe greier online.

Skjult ID med pseudonym SomNy fr. 2 sep. 2011 19:41

@vips

Emulatorer kan være litt kløn. En stund siden jeg hadde det på pc`n sist..Ligg unna kjøpegreier om du ikke veit hva du skal ha. Spørs om ikke det må litt extensive googling og lesing til.. Blir som regel det..

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 2 sep. 2011 19:42 Privat melding

Somny kom igjen, du var skuffet for du trodde denne spill var ikke kult nok og muligens ingen utfordring for slik en smarting som deg, men andre barn hadde kanskje ingen pc engang.

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 19:45

Ja, jeg vet.. jeg hadde det for noen år siden, men da hjalp noen av konsulentene på jobben meg. Var ikke bare bare å få det til å funke... Og når vi fikk det opp så gikk det jo så SYKT fort.. Hehe..

Skjult ID med pseudonym Søtstoff fr. 2 sep. 2011 19:45

Man takker, SomNy. =)
Jeg mistenker vel at det var mjøden som sto for det meste av det emosjonelle utbruddet, men det var nå omtenksomt gjort allikevel ^^

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 19:46

Altså, legg merke til at jeg skrev "når vi fikk DET opp"... IKKE "den"... hohoh

(mann 42 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 19:46 Privat melding

@be-my-man

Flørten ;)
Vettuhva.. Jeg ga dette alt jeg hadde.. Tok ikke lange tiden før jeg var ferdig med spillet og jeg skjønte at det ikke hadde mer å gi.. Det var 4 dagen.. :D Jeg kjøpte ingen spill etter dette. Sparte alt jeg hadde av penger og kjøpte min første pc året etter. Har aldri angret på det. Nå jobber jeg med pc, så jeg bør kanskje takke fatter`n for at han kjøpte det.. Det dårlige spillet er jo som sådan grunnen til at jeg har mat på bordet..

Skjult ID med pseudonym Søtstoff fr. 2 sep. 2011 19:47

@VIPS: Jeg tror UFO funker i en enkel emulator som heter DOSBox e.l. Den klokker ned maskinen så hastigheten på spillet blir mer vettug også. =)

Skjult ID med pseudonym SomNy fr. 2 sep. 2011 19:48

@VIPS!

hahah! That IS what she said..

Skjult ID med pseudonym be-my-Man fr. 2 sep. 2011 19:51

@Somny

Flørten tilbake ;)

Det er fredag, kos deg og gi din pappa en virtuell klem via forum.......NÅ ;)

Skjult ID med pseudonym SomNy fr. 2 sep. 2011 19:56

@be-my-Man

Trengs ikke, han får det rett som det er. irl. Dessuten sitter`n og ser kampen og er ikke hypp på at jeg ringer med gammelt nytt..

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 19:58

@Søtstoff
Ja, det er alltid noe som funker, men jeg er ingen kløpper på disse tingene. Oppvokst med to eldre brødre som alltid fikset slike ting for meg.. og nå har jeg 300 it konsulenter som kan hjelpe meg, så behovet for å lære seg dette har aldri vært tilstede. :-) Men sannelig skal jeg få det ned igjen på pcen til uken, fordi det var jo bare artig det spillet.. :-) Dessuten så digget jeg "Chip 'n' Dale - Rescue Rangers" :-D

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 2 sep. 2011 19:59 Privat melding

Ble mye Sonic, Alex Kidd og Ghost Busters på sega for meg :) Jeg fikk bestemme spilla selv ;)

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 2 sep. 2011 20:03 Privat melding

også bubble bobble, da!

http://nintendo8.com/game/90/bubble_bobble/

Skjult ID med pseudonym Da_Wizardo fr. 2 sep. 2011 20:07

Den siden der ser ut til å ha mange nintendo spill man kan spille på nettsiden :D fant den nettopp!

(kvinne 39 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 20:08 Privat melding

Hva med Bomb Jack da... noen som har link dit som man kan spille på pc? Åh, nostalgi. :-D

(mann 44 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 20:11 Privat melding

@SomNy - Nå har vi sett starten. Så hva går det i det nå om dagen, og hvor mye tid legger du i det?

(mann 42 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 20:12 Privat melding

Har en gammel eksbåks som jeg chipmodda kun for å kunne spille super bomber man, bomber jack. :) den er fortsatt i bruk..

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 20:14

Åh halleluja... WONDERBOY på den linken... nei og nei, og jeg som ikke kan sitte her og spille hele kvelden, men får besøk! *avlyser besøket* :-D

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 2 sep. 2011 20:17 Privat melding

wuhuu! var ikke bare nintendo spill! dette var GØY!

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 2 sep. 2011 20:19 Privat melding

har spilt bomberman, men aldri bomber jack. er det denne? http://www.1startside.com/spill/?spill_id=bomb_jack

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 20:21

Men søren, Wonderboy var skikkelig dårlig... har hatt bedre versjon. Hadde engang en emulator som het MAME ett eller annet og der kunne man spille masse gamle spill med "bra" grafikk. Må ta med pcen på jobb på mandag og få noen til å hjelpe meg. Da er det bye bye sukker og kun spilling i høst. Haha...

Eller spiller jeg Rainbow Six, Ravenshield, hver onsdag med en gjeng itnerder onsdager når jeg har tid. Med teamspeak og greier. Det er jo også utrolig artig, selvom spillet er rimelig gammelt. :-)

(kvinne 39 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 20:25 Privat melding

@The_Wizard
Javisst er det den.. :-)
Men, det er jo veldig dårlige utgaver av spillene som ligger på nett.. :-(

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 2 sep. 2011 20:28 Privat melding

hehe...usikker på om de er dårligere eller ikke. Er så lenge siden. Kan bare være at man er van til bedre grafikk ;)

Skjult ID med pseudonym VIPS! fr. 2 sep. 2011 20:29

Neida, de er mye bedre om man finner en emulator og laster de ned via den... Men igjen, aner ikke hvordan man gjør det :-)

Skjult ID med pseudonym Da_Wizardo fr. 2 sep. 2011 20:30

Var hekta på rainbow islands en stund også

http://mastersystem8.com/game/472/rainbow_islands/

Skjult ID med pseudonym Da_Wizardo fr. 2 sep. 2011 20:34

Sonic :D

http://mastersystem8.com/game/513/sonic_the_hedgehog/

Det der spilte jeg MYE

Skjult ID med pseudonym Da_Wizardo fr. 2 sep. 2011 20:36

Emulatorer er da enkle å få tak i. Har bare ikke tatt meg tid til å gjøre det på noen år

(mann 44 år fra Akershus) fr. 2 sep. 2011 20:42 Privat melding

@SomNy - :) Utrolig hva folk svarer på.. så ok, legger meg flat, og bidrar.
Selv startet jeg med PONG, det var stort. Så raste det på med "Larry" Og det er ikke mange som kjenner til " Syntax error" Så kommer space invaders.. fett!!. Så sier noen at de har prøvd noe som kalles pac man.. omg.. slik går no dagan. Og jeg vil si at de som kjenner til dette i fra sin barndom, kjenner også til Bud Spencer og Terence Hill filmer.. :-)

Skjult ID med pseudonym SomNy fr. 2 sep. 2011 22:25

@Freeset :)

Pong.. Det var der det begynte gitt !!
Har en kompis som jobber med programmering av kunstig intelligens. En snodig kis, men han har en del tanker om spill i dag som stadig har blitt mer avansert. Før i ræva var spill fortsatt like moro. Hvorfor det? Han har en teori om det og jeg tror det stemmer temmelig bra. Playability! Et flott ord. Så bra at jeg skriver det et gang til.
Playability!

Bud Spencer og Terence Hill filmer er episke! "Syntax error" kjenner jeg ikke... ? Enlighten me..

(mann 47 år fra Oslo) fr. 2 sep. 2011 22:54 Privat melding

All your base are belong to us!

Skjult ID med pseudonym Forumtroll fr. 2 sep. 2011 22:59

Haters gonna hate.

River raid på Atari! Herregud det var episk! Samt å køyre bil på sånn isbane, men noke eg husker som fullstendig grusomme kontroller.

Og amiga 500...herregud...brb..finne emulator.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 fr. 2 sep. 2011 23:25

Freeset:
Personlig likte jeg Exploding Fist bedre enn Fire Never i Rio.

Skjult ID med pseudonym SomNy lø. 3 sep. 2011 20:21

Noen som husker commander keen?
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Commander_Keen

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 3 sep. 2011 20:49

Emulatorer er ikke noe problem å finne. Litt verre er det å finne ROM-ene hvis man ikke har kontakter. Jeg har sju CD-er fulle av MAME-rommer, hvis noen skulle være interessert. I platene, altså. Jeg har ikke bruk for dem lenger :)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff lø. 3 sep. 2011 21:04

Dirigenten er up to date på historiske ord & uttrykk, ihvertfall. ^^
Kommer Conductor Hero til Playstation 3 snart, mon tro? Veit han går og lengter. =)

(mann 36 år fra Troms) lø. 3 sep. 2011 21:55 Privat melding

Jeg husker Kaper, et spill produsert i Danmark troor jeg. Du reise fra sted til sted med en kaperbåt i søken etter din utkårede. Brukte noen timer på det og klarte aldri å lykkes med å redde min utkårede i spillet ><

(mann 43 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 07:52 Privat melding

Når man snakker om ting man elsker å hate så er dette virkelig ett av de:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rush%27n_Attack

Brukte helt sinnsyke mengder med tid på dette, og Ghostbusters naturligvis.

Skjult ID med pseudonym Ceca83 sø. 4 sep. 2011 08:44

Hahahaha:) Og jeg som hadde det moro med lemmings, pacman, mario og teenage turtels:)

(mann 38 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 20:24 Privat melding

@Beckers: Rush'n Attack het da vitterlig Russian Attack da det kom ut i Norge? Har fortsatt vonde minner om det spiller, det var jo umulig å klare. ^^ Synd og skam, for det var kjempemoro.

Og Lemmings, da... Hvor mange uker av sitt liv brukte man ikke på det i sin barndom. *Sukk* =D

(mann 47 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 21:29 Privat melding

"You were almost a Jill-sandwich" burde jo kanskje kunne funke som sjekkereplikk når jeg tenker meg om.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 21:36 Privat melding

TS: Jeg skjønner at dette må ha vært en traumatisk opplevelse for deg, men jeg velger å klassifisere det høyt på listen over hva jeg vil kalle et I-landsproblem.. ;o)

VIPS: Du får gi meg laptopen din, så skal jeg fikse det. Spilte gjennom båden 1ern og 2ern av nevnte spill på kveldsvakter hos en tidligere arbeidsgiver.. ;o)

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 21:48 Privat melding

Hvis noen er interessert i hvordan man kan få spilt disse klassikerne:
Bruk Dosbox som nevnt over.
Finn en side som har mye abandonware (heter dette fordi de er så gamle at utgiverne har gitt opp copyrighten på de.)

Jeg finner det aller meste her;
http://www.abandonia.com/

Dosbox ligger her;
http://www.dosbox.com/

For å forenkle og sette innstillinger etc. slik at man slipper det gammeldagse kommandolinje GUIet, kan man bruke D-fend;
http://dfendreloaded.sourceforge.net/

Må innrømmet at det er noen år siden jeg var på denne nostalgi-tripen, men antar det fungerer fint fortsatt om man følger instruksjonene.

Skjult ID med pseudonym sans sø. 4 sep. 2011 21:49

Åh, The_Wizard! Jeg elsket Bubble Bobble! <3 *mimre*
Fikk et tåredryppende entusiastisk gjensyn med det på en fest for noen måneder siden, gråt og lo om hverandre, men det var mest pga minnene, for på festen var det jo en ny versjon, ikke "goe, gamle" Nintendoen, som lillebroren min og jeg pleide å spille på, haha! Men var gøy å spille igjen, da! Et supert festspill! :D

Husker også godt Lemmings (og Monkey Island, med sin insult swordfighting, haha!), som vi spilte på dataen i "gamle da'r".

Men...men...er det noen som husker "The 7th Guest" og oppfølgeren "The 11th hour"?!? =D *ivrig*
Det var sånne "mysterie-spill", med gåter og puslespill man måtte løse i et gammelt, hjemsøkt kråkeslott.
Eeeeelsket det spillet!! =D
Kan fremdeles huske melodien, den litt spooky stemningen og det herlige, gamle spøkelseshuset!

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 22:15 Privat melding

@Erikmy
Jaaaaa!!! Kan du fikse det? UFO og Wonderboy etc? Jeg har tid imorgen. :-D

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 22:20 Privat melding

VIPS: Alltid litt vanskelig å si hva som skjer, men planen er å være på BG14 hele dagen i utgangspunktet, i hvert fall.

Er det jobblaptopen du har tenkt til å bruke? Eneste probemet er velom du har lokaladmin på den,men det er det vel et par andre i "buret" som kan fikse evt. ;o)

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 22:29 Privat melding

Det er ingen begrensninger på pcen min. Har du det?

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 sep. 2011 22:41 Privat melding

Ville nesten tro det, men har ærlig talt ikke sjekket så nøye.

Har faktisk ikkke installert noe særlig på den som jeg kommer på i farten.

Har privatlaptop og PC også, så har liksom ikke behovet.

Dette ble veldig jobbrelatret, merker jeg :oP

Bare stikk innom i morgen du, så får vi se hva jeg får til :o)

(mann 43 år fra Oslo) ma. 5 sep. 2011 07:12 Privat melding

@Søtstoff: Tror det spillet der hadde -veldig- mange navn, jeg kjenner det som Green Beret.

forøvrig for de av oss som er nostalgikere så er denne mannen et musikalsk geni:

http://www.youtube.com/watch?v=v8UBY8Yj9c0

(mann 32 år fra Østfold) ma. 5 sep. 2011 17:16 Privat melding

Grusomt spill... ;)