Alle innlegg Sukkerforum

Hva er galt med å være husmor?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym McCloud sø. 4 sep. 2011 13:01

Det å oppdra barna, lage mat, stelle huset mm er da en mer enn grei nok og samfunnsnyttig oppgave? (Evt husfar)

Skjult ID med pseudonym Jeno sø. 4 sep. 2011 13:08

Er vel en fulltidsjobb i seg selv det, ikke noe galt med å være husmor eller far. Er ikke alltid økonomien tilsier at det er mulig at en er hjemmeværende.

(kvinne 45 år fra Akershus) sø. 4 sep. 2011 13:57 Privat melding

Det er da ikke galt! Så fint at du har muligheten til det! Samtidig håper jeg du enten har en jobb du kan gå til eller en hobby som du kan dyrke når barna blir store og ikke trenger like mye! :) Det kan fort bli litt tomt om du ikke har noe som bare er ditt..

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 4 sep. 2011 13:59

...og for ikke å snakke om de pensjonsrettighetene du frasier deg...

Skjult ID med pseudonym Man hore sø. 4 sep. 2011 14:37

Helt greit det, så lenge du har en partner som står for inntekten eller bare er veldig rik. Men hvis du vil være husmor på skattebetalernes regning har jeg null respekt. Da er du en snylter på samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Ceca83 sø. 4 sep. 2011 14:53

Jeg er helt enig i at det er en meget viktig del av barns oppvekst å ha foreldre som stiller opp og i en slik situasjon kan det være bra å være hjemmeværende om økonomien strekker til. MEN er det ingen barn så har gjør du ingen samfunnsnytte. Jeg synes det er viktig at de fleste deltar, om mulig, med å være brikker i et samfunn slik vi har i norge.

Synes jeg hørte noe om at man faktisk får kompensasjon for å være hjemmeværende. Ikke helt sikker på hva dette var / er da. Var det snakk om at det teltes som arbeidserfaring??? Noen som kan noe om dette?

Skjult ID med pseudonym :-) sø. 4 sep. 2011 14:59

Er det dette du etterlyser @Ceca83??

Pensjonspoeng ved utført omsorgsarbeid såkalt omsorgspoeng godskrives til personer som har omsorg for barn under 6 år eller som utfører ulønnet omsorgsarbeid for syke, funksjonshemmede eller eldre personer (folketrygdloven § 3-16).
Omsorgspoengene er 3,50 for hvert år. De sikrer en minste opptjening for år med omsorgsarbeid.
Ordningen med omsorgspoeng ble innført i 1992. Før 1992 kan det ikke godskrives omsorgspoeng.