Alle innlegg Sukkerforum

Jeg har alltid stemt AP.....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Danty ti. 6 sep. 2011 14:01

....men av frykt for å få Rune Grehardsen som ny ordfører i Oslo, ser jeg meg nødt for å stemme noe annet enn rødgrønt i år.
Andre her som stemmer av taktiske årsaker? ---med tanke på at det er deres lokale (kommune)styre som skal velges?

Skjult ID med pseudonym LeNom... ti. 6 sep. 2011 14:08

Du har et stort poeng, Danty. Jeg er veldig enig med dine synspunkter. Rune Gerhardsen er en katastrofe for Arbeiderpartiet og han burde overhode ikke vært kandidat til noe som helst. Det hadde han vel heller ikke vært uten navnet sitt kanskje? Jeg gremmes omtrent hver gang han sier noe. Men om det er nok til å få meg til å stemme noe annet... Slagordet "det handler om "Stang inn eller Stang ut", er jævlig godt. Det er Fabian og. Han gjorde en kjempejobb i sommer, og er en fyr som inngir tillit og virker genuin. Men et kommunievalg handler selvfølgelig om så mye mer enn én person. Det er et veldig vanskelig spørsmål det her... Ihvertfall for oss som sympatiserer med rødgrønne verdier...

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 6 sep. 2011 14:11

Jeg aner sant å si ikke hva politikerne her i kommunen driver med og ikke, annet enn at de selv heller ikke aner hva de driver med. Så siden det ikke går an å stemme dem ut eller hjem, ender jeg nok med å stemme blankt.
Vet ikke om det er taktisk, jeg? =)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 6 sep. 2011 14:15

Mener å huske de sluttet å telle med blanke stemmer som et politisk uttrykk, og at det er stemmesedler som bare forkastes. Egentlig en smule provoserende, fordi en blank stemme er et klart uttrykk for misnøye med valgmulighetene, samtidig som man viser ønske om å delta i demokratiet.

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 6 sep. 2011 14:16

Er en kjent sak at han er en katastrofe.. tror mange i AP skulle sett han i en annen, nedtonet rolle. Jeg har hatt med han å gjøre, og inntrykket er forferdelig.. Nei, selv om jeg ideologisk sett kanskje ikke er en høyremann, så blir det nok det i år.. Så får jeg heller event stemme annerledes når stortingsvalget kommer.. Kanskje er det ikke så galt, med et mer effektivt høyrebyråd her i oslo som styrer under rammer gitt av de rødgrønne på nasjonalt plan.. kanskje er det en god kombiløsning? hmmmm...

Skjult ID med pseudonym elisa ti. 6 sep. 2011 14:18

Kan du ikke stryke ham av listen, da Danty? Er det ikke stryking og kumuleringsmuligheter på lokalvalg?

(mann 39 år fra Oslo) ti. 6 sep. 2011 14:19 Privat melding

For mange herrens år siden - eller i hvert fall ca. åtte år siden - var jeg forvirret. Alle lovte jo alt godt til alle, så jeg ante ikke hva jeg skulle stemme.

Dermed satt jeg meg ned og så gjennom programmene og ideologien til hvert av partiene. Var ikke 100% enige med noen, men fant et som lå ganske nærme de veridene jeg selv har. Og har holdt meg til det siden.

Valgomatene på NRK og Aftenposten bekrefter også mitt valg...

(mann 38 år fra Oslo) ti. 6 sep. 2011 14:23 Privat melding

Da skal jeg pokkernmeg starte partiet Blankt, med "Vi gjør hverken noe fra eller til" som fanesak.
Det er jo nettopp for å vise at jeg ikke har tro på lokaldemokratiet at jeg stemmer blankt. Latterlig å ta fra folk den muligheten..

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 6 sep. 2011 14:25

Jeg juger Søtstoff. Tok et søk nå:

Er det mulig å stemme blankt?
Det er mulig å stemme blankt. I hvert valglokale finnes blanke stemmesedler som skal brukes til dette. Ved opptelling av stemmesedlene i kommunene, vil ikke blanke stemmesedler telle med, men valgstatistikken vil vise hvor mange som har stemt blankt.

http://www.regjeringen.no/en/dep/krd/kampanjer/valg/kommunevalg/ofte-stilte-sporsmal.html?id=464227#11

Skjult ID med pseudonym Ulv ti. 6 sep. 2011 14:34

Stemmer på parti, pga partiets politikk, ikkje enkeltpersoner - personfokuset i politikken det siste tiåret begynner å ta av, nekter å ta del i det.

Dersom man ikkje finner et parti man ønsker å stemme på, eller ikkje har tro på systemet, bør man absolutt stemme blankt. Det er en grunn til at vi har denne muligheten. Å sitte hjemme er bare ren latskap, og en hån mot demokratiet vårt. Spesielt etter i sommer er det viktigere enn på lenge at vi slutter opp om demokratiet og deltar aktivt i systemet - enten ved å støtte et parti, eller ved å stemme blankt.

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 6 sep. 2011 14:38

Ja, jeg har bestandig hatt deg mistenkt for å være en løgnaktig f£#$, VM. ^^
Lurer på å opprette det partiet allikevel, jeg.. Man får vel økonomisk støtte for sånne ting. Og hvis det fortsatt er tillatt å føre opp folk på valglistene uten deres samtykke, åpner det seg jo uante muligheter.
"Hei du fine dama i kassa på butikken. Kom innom i kveld, vi må diskutere valgstrategien før det kommende lokalvalget." =)

Skjult ID med pseudonym student ti. 6 sep. 2011 14:52

Da vi skulle stemme på skolen vår i dag, la jeg merke til at den bunken med "Arbeiderparti"-lappene var nesten halvvert sammenlignet med f.eks FRP. Dette så jeg på den andre "stemmeboksen" også, at flertallet faktisk stemmer Arbeiderpartiet. Ingen dårlig ting at de stemmer det de vil, men jeg tror helt ærlig at mange fler stemmer AP i år pga det som skjedde på Utøya. Grusomt av meg å si, men jeg tror ganske mange kommer til å gi "sympati"-stemme.

Jeg tror også at AP vinner overlegent sammenlignet med andre år de har vunnet.

Skjult ID med pseudonym Ulv ti. 6 sep. 2011 15:02

student, tror du kan ha rett i at arbeiderpartiet kommer til å gjøre det bra dette valget, men er litt uenig med begrunnelsen:

Eg tror ikkje at det er mange som kommer til å stemme AP istedetfor FRP, Høyre el.l. dette valget, pga Utøya.
Kanskje noen, men veldig få, og dette kommer nok ikkje til å være utslagsgivende. Men grunnen til at eg tror AP kommer til å tjene på dette allikevel er:
Vi vet at det store flertallet av hjemmesitterne ville stemt AP dersom de skulle stemt, fordi hovedgrunnen til at de ikkje stemmer er at de i det store og hele er fornøyd med måten sosialdemokratiet Norge fungerer på. Alt tyder på at valgdeltakelsen i år kommer til å være langt større enn forventet, fordi mange vil delta i år for å støtte opp under demokratiet vårt. AP er helt klart det partiet som tjener mest på økt valgdeltakelse, derfor vil de også gjøre det bra i år.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 6 sep. 2011 15:28 Privat melding

Apropos stryking fra lister...

Dette kjenner jeg godt til, men har ingen tro på at Gerhardsen forsvinner ut av den grunn.. Jeg er litt pragamtisk sånn sett. Også pragmatisk ifht å stemme taktisk fremfor ideologisk -sett det i lys av at det er et kommunevalg.. Dermed kan jeg legge litt ideoligitanker til side til fordel for prgamatisme fordi det her i stor grad handler om å administere og uftforme budsjetter for å drive selve kommunen..

Og hva angår Gerhardsen, må tilføyes at jeg er av typen som ble litt skremt av alle figurene i pompel & pilt også ;)

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 6 sep. 2011 16:19 Privat melding

Søtstoff: Ideen om å starte et parti med navnet Blankt for alle de blanke stemmene er jo egentlig genial. Da MÅ de nemlig tas med i opptellingen og ikke bare i valgstatistikken, siden det er en stemme på et parti...

Jeg har hatt behov for å stemme blankt noen ganger i lokalvalg, fordi det har vært konkrete saker hvor ingen av partiene som jeg kunne ha stemt på var enige med meg. Da hadde vært bra å ha et blankt alternativ som må telles med som protest.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 6 sep. 2011 16:23

Det morsomme er jo når du plutselig ender opp med et politisk verv for partiet Blankt. Stemme blankt ved alle avstemninger i rådhuset? :) Kan bli fire ganske så kjedelige år...

Skjult ID med pseudonym Ulv ti. 6 sep. 2011 16:26

kan bli fire år med lett tjente penger, heller...

Skjult ID med pseudonym tøffelhelt ti. 6 sep. 2011 16:28

TS, ordføreren i Oslo er bare en symbolsk person og har ikke noe makt! At Rune Gerhardsen går rundt og klipper bånd og besøker gamlehjem betyr ikke noe for hvordan byen styres. Det er byrådslederen som har makta. Stem parti, ikke person!

(mann 38 år fra Oslo) ti. 6 sep. 2011 16:29 Privat melding

Regner med jeg sikter mot Stortingsvalget med det geniale partiet mitt, jeg. ^^ Tjener mye bedre ved å sitte på tinget, også får man mye mer man ikke skulle ha sagt da, gitt. =) Trimrom i kjeller'n har dem, og. Nei, dette tror jeg kan bli fint.

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 6 sep. 2011 16:43

Hjemmesitterpartiet?

Alle som ikke stemte gir automatisk en stemme til hjemmesitterpartiet. Kunne blitt et stort og viktig parti i Norge det.

(mann 31 år fra Akershus) ti. 6 sep. 2011 17:48 Privat melding

Å stemme blankt ble jo farlig nær ved å få en stortingsrepresetant for noen år siden, også kjent som Johan Golden fra det politiske parti.

Det partiet representerte vell det meste av hva de som stemmer blankt syntes; Bedre ALT! Uten formening om hvordan det skulle oppnås. =P

Skjult ID med pseudonym Da_Wizardo ti. 6 sep. 2011 17:50

jeg stemmer på eksil for alle Norske politikere! ånei, har de glemt det valget i år også?

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 19:16

For meg er det uinteressant hvem som klipper snorer, det er hvem som styrer byen som betyr noe. Og i Oslo (og Bergen) er det byrådslederen, ikke ordføreren - uansett om han heter Fabian Stang eller Rune Gerhardsen. Er det noe jeg håper, er det at Høyre gjør et dårlig valg, ikke (bare) på grunn av politikken, men på grunn av kampanjene deres. Jeg har ikke sett at Stian Berger Røsland har vært nevnt på én eneste valgplakat, på tross av at det er han som har mest makt i Oslo og han som vil ha det ved en borgerlig valgseier. I stedet er det eneste de har kjørt på at de har sønnen til Wenche Foss som kandidat til å klippe snorer. Det ser ut til at det virker, men det er ekstremt fordummende.

Jeg vil ikke si at AP har kjørt frem så veldig mye politikk heller, men de velger i hvert fall å fronte byrådslederkandidaten sin - den kandidaten sin som de vil at skal ha makt i byen.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 19:28

godt det ikkje er stortingsvalg seier eg:) med dei sympatistemmene ap får hadde dei fått 4 nye år på å køyre dette landet i grøfta

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 6 sep. 2011 19:42

@Neptun

For det blir mye bedre med ap-byråd i oslo? - jeg er ikke så sikker på det da :) Antagelig merker vi ikke særlig forskjeller, bortsett fra at taxi blir dyrere og dårligere,, det vet jeg iallefall m 100 % sikkerhet:)

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 6 sep. 2011 19:44

Nu bor jeg i Oslo og kommer lidt rundt - men til stadighed er de eneste reklamer jeg ser dem med Stoltenberg på.
Personligt synes jeg han virker usympatisk, men igen, nu er jeg ikke norsk så jeg er lidt begrænset når det kommer til at stemme.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 21:27

@Danty
Jeg har ikke store illusjoner, men verre kan det jo neppe bli. For meg er det nok å bevare Munch på Tøyen, han hører verken hjemme i Bjørvika eller på Nasjonalgalleriet. Og hvem som helst annen enn Jøran Kallmyr vil være en bedre miljøbyråd. For ikke å snakke om finansbyråden som mener at skillet mellom øst og vest er uten betydning. Ammerudlunden, Holmenkollen, Flexus, tomtekjøpet i Spania - dette byrådet har skjemt seg bort så til de grader!

@blindebukk
Kjøre landet i grøfta? Hvilket land mener du ikke er kjørt i grøfta? Tenker du på land som Hellas, Irland og Island, som har vært styrt av høyrepartier de senere årene?

@banditten
Jeg synes også Stoltenberg profileres alt for mye, men på de plakatene jeg har sett, står han nå sammen med partiets byrådslederkandidat i Oslo (at de har klart å velge en bankdirektørfrue fra Frogner til dette kandidaturet, er en helt annen sak...)

Skjult ID med pseudonym student ti. 6 sep. 2011 21:39

Hvis alle stemmer (eller ikke stemmer) AP, og gjør det fordi det er "det enkleste og tryggeste", da har vi jo ingen anelse om hva som kunne skje hvis for eksempel FRP kom til makten. Slik jeg ser det, er det mange gamlehjem som er i dårligere stand enn fengselet. På gamlehjemmet får de mat til 40 kr, mens i fengselet får de for 60 kr. De som var med på og bygge dette landet, blir dårligere behandlet enn de som har vært med på å ødelegge landet ved å gjøre kriminelle handlinger. Hvorfor skal de som gjorde noe kriminelt (drepe, kidnappe, voldta osv) få bedre behandling, bedre senger og bedre mat enn de som tok vare på landet vårt for 50-60 år siden? Helt absurd...

Og skolesystemet i dag, what a mess. Det samme kan jeg si om innvandringspolitikken, veiene vi kjører på og helsesystemet...

Hvordan kan vi vite at det går til helvete om et annet parti får komme til..? Og jeg tror (som nevnt) at AP får sympati-stemmer førstkommende valg. Det er jo allerede bevist i skolevalget. At AP går opp 8,8 % bare i år.

"Selv om Vanebo tror terrorangrepet har vært med og gitt vind i seilene for Ap, er han overrasket over hvor mye de har klatret.

- Det mest overraskende er at Ap tjener såpass mye. Jeg har vært rundt i landet, og jeg synes ikke de har gjort en så stor prestasjon på skoletorget. Jeg hadde trodd det ville blitt et lavere resultat, sier han. "

Tatt herfra: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2011/artikkel.php?artid=10090338

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 6 sep. 2011 21:41

@Neptun

..nå var det jo frp som fikk stoppet flyttinga av Munchmuseet.. kanskje du bør gi din stemme dit, dersom det er en kjernesak for deg hehe

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 21:41

nei neptun..norge:) snakker ikkje om statskassa,men det du har igjen i lommeboka etter dei har flådd deg kvar mnd..skatter og avgifter øker kvart år og da må jo lønningene opp..dvs prise seg ut av markedet(skipsindustrien) eigendomskatt..skatte for ein eigendom du har betalt for med penger du allerede har skattet for..det va 2 eksemper..er mangen fleire:)
må no vere ein sur bismak å flå sine eigne innbyggere for å vise overfor verden at me er verdens rikeste land????

Skjult ID med pseudonym student ti. 6 sep. 2011 21:44

... men jeg vil gjerne legge til at ungdommen på videregående skole ofte blir preget av andre ungdommer. De mellom 16 og 18 år har mer tendens til å følge andre i deres politiske ståsted. Jeg husker selv da jeg var på deres alder (nå er jeg vel og merke to år eldre enn de som går i 3. klasse nå), og jeg stemte AP fordi det var det eneste partiet jeg visste mye om. Grunnen til det, er naturligvis fordi vennene mine stod fast ved AP og dermed ble jeg påvirket av det.

Nå er det annerledes fordi jeg ble voksen nok til å sette meg mer inn i de andre partiene.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 21:44

@student
Nå er det kommunene som har ansvaret for sykehjemmene, og de eksemplene du kommer med, er like gjerne fra Frp-styrte kommuner som andre kommuner. Vi har for eksempel sett flere grelle eksempler på hva som har skjedd i Oslo de siste åtte årene - Ammerulunden er bare ett av flere eksempler. Ja, som regel er dette unntak, de fleste sykehjemmene har man det godt på - men det er selvfølgelig ikke noe media gidder å skrive om.

Jeg skulle ønske du kunne si noe om hvilke land du synes fører en politikk som er fornuftig, jeg, det er jo nok av europeiske land som har høyreorienterte regjeringer ved roret.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 21:50

@Danty
Som jeg skriver, Munch hører heller ikke hjemme på Nasjonalgalleriet - og det er dit Frp vil flytte dem. Jeg vil beholde Munch på østkanten, jeg vil ikke la Vestkantfiffen ta den viktigste kulturinstitusjonen vi har.

@blindebukk
Jeg vet ikke om du har fått det med deg, men skattepengene brukes faktisk på vår felles velferd. Du kan godt kutte 100 milliarder i skatteinntekter, men da må du også kutte 100 milliarder i utgifter. Og, vel så viktig - og dette er det Høyres tidligere statsråd Victor Normann som har påpekt - hvis ikke skattenivået er slik at den offentlige veksten holder tritt med den private veksten, så vil det offentlige sakke akterut. I stedet for eldresentre får vi kjøpesentre. Og hva gjelder industrien, er det aller meste av utgiftsøkningene knyttet til lønn. Ønsker du kraftige lønnskutt, eller?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 21:58

eg ønsker faktisk at lønningene fryses,men da må dei ikkje spa på med økte skatter og avgifter..norge priser seg ut sjølv med å øke skatter og avgifter..
det offenlige kunne vert drevet betre..eg seier ikkje at løysinga på alt er privatisering men alle veit jo at mykje av det offentlige er tungdrevet pengesluk

Skjult ID med pseudonym Danty ti. 6 sep. 2011 22:07

@Neptun

http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17779757

Frp stopper flytting av muncmuseet ;)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 22:11

Vel, jeg synes det er bra at lønningene holder tritt med prisveksten og vel så det. Norge går så det suser, og jeg synes det er kjempemessig at folk flest får sin del av kaka - både ved lønnsvekst og ved et godt utbygd velferdssystem.

Jeg er for så vidt enig i at mye av det offentlige er tungrodd, men jeg mener det er et systemtrekk mer enn et sykdomstrekk. Det offentlige er multifunksjonelt, det vil si at det er mange hensyn som skal tas. Private selskaper har, i siste instans, ett mål - nemlig overskudd. Det offentlige, derimot, har mål som fordeling, distriktshensyn, tjenesteyting osv. Derfor blir det feil å underlegge offentlige tjenester private hensikter. Private selskaper er effektive når det gjelder å tjene penger. Men dette lar seg ikke dette seg overføre til det offentliges tjenesteproduksjon. Dersom det for eksempel er profitt som er målet for et sykehjem, vil man kutte der man kan, for eksempel på bemanning eller lønninger. I Skottland har det endog gått så langt at politikerne bestemte seg for å ta sykehusene tilbake - og utgiftene har faktisk gått ned.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 22:13

@Danty
Du burde lese mer enn overskriften:

"Vi mener Munchs kunst er mer egnet for å være på Nasjonalgalleriet. Det er en bygning som er godt egnet for malerier [...] sier Tybring-Gjedde."

Og selv om vi slipper Lambada-huset i Bjørvika, betyr også dette forslaget å flytte østkantens viktigste kulturinstitusjon til vestkanten.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 6 sep. 2011 22:16 Privat melding

I kommunevalget stemmer jeg nok Høyre som vanlig, men ves neste stortingsvalg vurderer jeg å gå for Venstre for å få de over sperregrensen.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 22:23

ja lønningene må holde tritt med prisveksten,men det er ikkje berre positivt..me priser oss ut i forhold til resten av verden..skipsindustrien er nesten borte og dei som overlever,der jobber det stort sett berre utleninger som er underbetalt..er jo ikkje positivt å ha ein underklasse i arbeislivet..
liv, helse og profitt er vel ingen bra løysing..den ser vel dei fleste:)men det virker for meg at det er fy fy at noken skal tene penger på ein privat barnehage..den skjønner eg ikkje heilt

(mann 45 år fra Hordaland) ti. 6 sep. 2011 22:36 Privat melding

Arbeiderpartiet har nå vedtatt at de skal bytte ut rosen i partilogoen, og erstatte den med en kondom, siden de synes den reflekterer deres politikk bedre. Den holder igjen produksjon, skaper kunstig stimulering, ødelegger neste generasjon, beskytter en haug med kuker og skaper en følelse av trygghet selv om du egentlig blir rævpult.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 22:38

hehehe:) lov å le av den sant?:)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 22:43

Norge kan uansett ikke konkurrere med lavkostland i den tredje verden, derfor blir det en slags global arbeidsdeling. At verftsindustrien forsvinner er synd, men for å opprettholde den ville man trengt kraftige endringer til det verre for dem som jobber der. Når man kan få et skip til halve prisen fra Kina, ja da kjøper man det der. Norges utfordring er å finne nisjer der Norge kan være konkurransedyktig - også etter at oljen tar slutt.

Når det gjelder private barnehager, så er jo et åpenbart problem at innsynet forsvinner i og med at det ikke er de samme hensynene å ta til åpenhet rundt bevilgningene i et privat selskap. Ett eksempel er et selskap på Sørlandet som får 15 millioner i årlig tilskudd for 60 barn - og der det blir tatt ut 3-4 millioner årlig i fortjeneste. De 3-4 millionene kunne vært utnyttet mye bedre. Et annet problem er at man når man har fortjeneste som mål, gjør det man kan for å kutte kostnadene. Og, som i de fleste andre arbeidsintensive sektorene, er det lønna som utgjør den største utgiftsposten - den utgiften kan kuttes på enten ved dårligere tariff- og arbeidsforhold eller ved å kutte bemanningen. Ingen av delene synes jeg noe særlig om.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 22:44

@øgerto
Merkelig - det høres jo akkurat ut som Frps partiprogram.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 22:56

for å sei det enkelt..viss ein hamburger kosta 10kr,så trengte eg ikkje dei godt over 200 eg tener i timen..kem presser opp prisstigningen?..jo dei må sette opp prisen på den hamburgeren pga statlige avgifter..eg vil gå så langt å sei at staten rævpuler seg sjålv på vår bekosning:) og det gjer dei uansett kem som sitter med makta,men ein litt sterkere tedens nå den er rødgrønn..mi meining:)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 sep. 2011 23:02

Nå koster det 10 kroner for en hamburger på McDonalds, da...

Visst, det er en lønns- og prisspiral, men den er ikke kun basert på vårt hjemmemarked. Når prisen på kaffe har doblet seg det siste året, så er ikke det fordi vi tjener mer, det er fordi råvareprisen har økt. Norge er, videre, en svært globalisert økonomi. Oljeinntektene er for eksempel basert på internasjonale priser, og det er bare rett og rimelig at alle får sin del av "kaka". Det gjøres gjennom lønnsnivå og skattelegging.

Hvor mye av hamburgeren er egentlig statlige avgifter? Jeg vet ikke, men jeg vet at de statlige avgiftene brukes til noe. Til skole, til eldreomsorg, til sykehus, til trygdeordninger. Det er omfordeling i praksis, og omfordeling er en meget viktig verdi i mine øyne.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 6 sep. 2011 23:13

hehe ikkje veit eg heller ka som er statleg avgift for den hamburgeren..men viss me tar ein viktigare ting enn hamburgeren..bilen..ka med å lette litt på avgiftene for å få ein nyere bilpårk på veiene som er meir miljøvenlig og ikkje minst sikrere? kan aldri tenke meg norge går konkurs av det..og dei avgiftene er veldig lite basert på andre ting enn kunn å mjelke penger av folk:)

ps..snakker skikkelig hamburger:)

Skjult ID med pseudonym seffern ti. 6 sep. 2011 23:53

til dere som snakker om stryking:
det er desverre IKKE mulig!!
Uansett skal det fryktelig mye til for å få en ut ved stryking (men det var et sidespor)..

TIl dere som snakker om person vs parti: det er også desverre lite man kan påvirke her.
I Oslo f.eks er 10 personer på hver liste forhåndskumulert, dvs de har på en måte fått 2 stemmer fra partiet sitt. I Oslo bystyre pr dags dato er det kun AP og Høyre som ligger an til å få inn flere enn 10 stk. For alle andre partier er det dermed game over for alle som står på en plass under 10.
For AP og Høyre kandidater er de 10 første sikra plass! (siden de ikke kan bli slått siden stryking ikke er mulig)..
Disse 10 + 10 som har brukt sin tid godt på å slikke r*v til sine partikolleger kan dermed nyte valgkampen uten å gjøre noe som helst.
Og tro meg: dem er det flere av!!! (med unntak av ordførerkandidatene + bystyrelederkandidatene).

Valget i Oslo er altså ikke et personvalg. Partiene har avgjort rekkefølge. Demokratiet finnes kun på partiet!

Jeg har kommet frem til at det egentlig bare er et parti jeg kunne tenkt meg å stemme på. Dette partiet har derimot gjort en 2-3 ting denne våren som jeg ikke klarer å tilgi. Siden april har jeg derfor sagt at jeg skal sitte hjemme. Og det har jeg tenkt til å gjøre.

Godt nissevalg! Det er viktigere å slikke r*v til partikollegaene sine enn å jobbe for velgerne..

Ellers ønskes god jul...

Skjult ID med pseudonym neptun on. 7 sep. 2011 00:08

@blindebukk
Akkurat når det gjelder bilparken, er det slik at omtrent 70 prosent av utslippene gjennom en bils liv kommer gjennom produksjonen. Ergo, jo flere biler som produseres, jo større utslipp, og jo større etterspørsel etter nye biler, jo flere biler vil det produseres.

Dessuten synes jeg det er greit at det koster litt å kjøre bil.