Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 17:06

Jeg skal lage middag for to på en gasskomfyr uten ovn. Usikker om det er 2, 3 eller 4 plater tilgjengelig.
Har lett litt rundt på forskjellige matsider, men ikke funnet noe veldig interessant.

Noen som kan hjelpe med oppskrifter eller linker?

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 18:09

Øyh!

Jeg ser vi har et fullt forum av snille gutter og jenter her (ref. "JEG VIL BLI BADBOY!").
NOEN må jo være såpass snille at de, engang, har laget mat?

*dårlig tid SLASH utålmodig*

Skjult ID med pseudonym Patsy to. 8 sep. 18:16

1 pølse
1 hardkokt egg delt i 2.
Masse reker

Og med hvit saus.

Mango og brie ved siden av.

Det spørs også hvordan maten ligger på tallerkenen, så du kan sikkert gjette hvordan :)

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 18:18

HAHAHAHA!
ÜPPERLIG!

Skjult ID med pseudonym lmgtfy to. 8 sep. 18:21

http://lmgtfy.com/?q=Mat+oppskrifter :D

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 18:36

Way WAAY ahead of ya, Google Maniac!
I'm more like a "Fuck Google! Ask ME!" kind a' guy!

Jeg søker da egentlig ikke etter "sexy" mat. Jeg får jo bare være det erotiske alibiet selv.
Men jeg trodde da det skulle finnes noen som har lagd en god middag ute i bushen her før. Tenk på den gangen du bare hadde to stormkjøkken tilgjengelig og virkelig imponerte Huldra. Hva lagde du?

Skjult ID med pseudonym lmgtfy to. 8 sep. 18:39

DryTech - Kylling i karri? ;D

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 8 sep. 18:42

Kjøp digg ost, spansk/italiensk/fransk pølse, druer, røkelaks, roastbiff, honningmelon, oliven, flytende honning (kan også brukes fantasifullt utover kvelden...) mm. Så setter du verdens enkleste deig. Bruk bare hvitt finsiktet hvetemel og husk å ha oppi litt olivenolje (og gjær selvsagt :)). Blandingen kan godt være litt fuktig. Jeg tar det alltid på gefühlen. Heve 45 min +, gjør ingenting om det står en time, to timer osv. Så lager du flate pitabrødgreier og steker på medium varme i smør eller olje. Du tar bare av biter av deigen og knar i hendene etterhvert som du skal steke nye.

Da har du enkelt men imponerende måltid som passer godt på en hytte(?). Husk vin og stearinlys.

Hvis du vil være på den sikre siden, lag en batch hjemme en kveld først.

Et annet enkelt alternativ er jo biff. Hvis du serverer med ris, trenger du ikke mer enn to plater. En til risen, og en til å lage biffen. Saus lager du av rødvinen + sopp + noe søtt og eventuelt litt blåskimmelost.

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 18:51

JA, VoksenMann! JA!
Den var så bra at jeg VIL prøve!

Skal bruke resten av kvelden til å overtale megselv til å tørre, prøve å se for meg framgangsmåte og veie opp sjangsen for fiasko mot ... KJEDELIGE alternativer!

Takk!

Skjult ID med pseudonym ruggen to. 8 sep. 18:55

fyr opp ei pastagryte på den ene plata.
på den andre plata steker du bacon og sopp. på slutten hiver du oppi smør, en haug med salvie-blader og litt pepper.
når pastaen er nesten ferdig hiver du ut vannet, så slenger du alt i denne gryta og surrer det litt, så sausen og pastaen blander seg godt. done!

servér caprese (tomat/basilikum/mozzarella/balsamico) til forrett. anbefaler å mekke den på forhånd.
til pastaen bruker du f.eks. barbera eller barbaresco.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 8 sep. 18:55

Bare hyggelig :) Pass på med varmen på gasskomfyr og juster som nødvendig. Ikke vær redd for å bruke smør når du steker. Lag relativt tynne brød (men ikke lag pizzabunn). Det er heller ikke noe poeng å dekke panna fra kant til kant. Brødene hever i panna mens de stekes. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 19:14

Mange takk!
Og tusen takk til ruggen også som nettopp spikret en eventuell andredagsmiddag!

NÅH kan dere våse, krangle, hate hverandre, misunne hverandre og ... javel ... flørte med hverandre så mye dere vil! Akkurat HER!

Det er GREIT!

Skjult ID med pseudonym Patsy to. 8 sep. 19:26

Matkrig!
Jeg kaster egg rundt omkring på folk.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 8 sep. 19:34

Da gnir jeg deg inn med flytende deilig seig søt honning!

Skjult ID med pseudonym arneand to. 8 sep. 19:46

Biff av hjort eller elg, med kantarellsaus og stekte potetbåter.
Sleng sammen en salat med balsamicodressing.

Varm Brie med lune multer til dessert

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 22:23

Takk, arneand!
Alle forslag (ja, inkludert det første!) er notert, lagret og SKAL - på et tidspunkt nær deg - utforskes!

Angående VoksenManns forslag:
Det slo meg ikke før jeg begynte (javisst måtte jeg jo prøve!) at dette er jo sånn jeg lager pizzabunner! ...så jeg slengte oppi litt gressløk i deigen for å se om det funker på dette også. Det gjør det dog sikkert ikke. (Og jeg brukte rapsolje pluss LITT vann. Håper det ikke smaker vondt!)

En gang jeg lagde pizzabunn med, og til, ei dame, ble hun så opphisset av å se deigen bli knadd og formet at det nesten ikke hadde noe å si hvordan det smakte. Pitabrød er dog noe nytt for meg - for ikke å snakke om ingrediensene!

Takk i andre!
(Deigen hever nå. Jeg skriver sikkert noe senere om hvor forbannet mislykket det egentlig ble...)

..forresten får dere ikke lov å kødde her lengre.

JODA!
(neida)

Skjult ID med pseudonym Patsy to. 8 sep. 22:35

Forresten, egget kan sikkert byttes ut med to poteter i passelig størrelse.
Plassering i forhold til pølsen blir den samme :)

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 8 sep. 22:38

Åh, jeg ler!

(kvinne 35 år fra Oslo) fr. 9 sep. 02:43 Privat melding

Gassovn er jo best... alt blir bedre med det

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 9 sep. 04:18

(off-topic-advarsel)
@Kvinne81,
heeeeelt sikker på at du mener gassovn og ikke gasskomfyr?

Jeg har nemlig levd i ett år med gassovn og det var en liten skandale!
Ikke bare var det skummelt og vanskelig å få fyr på den, i tillegg var det umulig å holde temperaturen under 350 grader celsius uten å ha ovnsdøra åpen... Hvis jeg skrudde ned fyren slokna flammen og da stinka det gass i hele leiligheten.
Derfor endte det med at jeg måtte steke brød med åpen dør, og for å få det jevnt stekt måtte jeg snu det rundt hele tida. Ikke praktisk :)

Gassbluss i stedet for kokeplater er imidlertid en brukbar idé.
Men induksjon er mye greiere...