Alle innlegg Sukkerforum

Ikke ta en date så alvorlig!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Smarty to. 6 mars 2008 20:39


Et lite hjertesukk...

Synes for mange tar en date for seriøst. Som om man har sagt ja til å bli kjærester -hvis man har det hyggelig sammen... Blir litt svett av det. Jeg leter også etter den store kjærligheten og ønsker meg verdens beste kjæreste. Men jeg vet ikke om jeg tør å date flere på en stund. Noen blir jo så lei seg hvis man ikke vil treffe dem igjen. Jeg synes det er helt naturlig, faktisk det mest naturlige at det er hyggelig, men ikke så mye mer enn det. Kvelden er ikke dermed mislykket slik jeg ser det.

Er man singel, er det vel hygggelig å ta en øl sammen eller spise og prate litt uansett...? Men det virker som andre mener det er bortkastet hvis det ikke blir noe romantikk. Synes det er vanskelig å slappe av sammen hvis jeg skal måle og bli målt opp og ned som kjæreste-emne fra det øyeblikket man treffer hverandre...

Enkelte er jo bare ute etter å få seg noe for kvelden, men den kategorien er jeg ikke interessert i.

Er det ikke mulig å ikke legge så mye i en date, men samtidig være seriøst på utkikk etter kjæreste?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 6 mars 2008 20:41 Privat melding

Endelig noen som skjønner :P .

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 6 mars 2008 20:45

enig med deg,jeg ser på det på samme måte!!!:-)

Skjult ID med pseudonym FEMINI to. 6 mars 2008 20:52

Tenker det samme her og

Skjult ID med pseudonym pinky to. 6 mars 2008 20:53

Akkurat sånn jeg tenker også :)
Det kan være man treffer på en interessant samtalepartner, opplever nye steder, blir tilført nye impulser.... - og det er ikke bortkastet.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 6 mars 2008 20:56 Privat melding

Akkurat slik bør det være. Godt flere tenker sånn... Da er det kanskje håp tross alt...?

Skjult ID med pseudonym Smily to. 6 mars 2008 20:59

Jepp, folkens... Dater seriøst men har det ikke travelt... er ikke sånn at jeg MÅ finne den rette innen sommeren f.eks.. hihihi
Har det gøy jeg ,og trives med livet... !! ;oD

(mann 46 år fra Rogaland) to. 6 mars 2008 21:02 Privat melding

Men kjære vene . Hvis to individer dater . Så er det naturlig at dere har forskjellige hensikter og intensjoner med daten . Jeg vil si at dere datet for tideligt . Ellers så burde minst en av dere ha gitt noen signaler om hvor landet låg på forhand . Det kalles kommunikasjon .og det å være open .

(mann 43 år fra Hedmark) to. 6 mars 2008 21:03 Privat melding

Jeg er også av denne sorten. Derfor er jeg også singel fordi jeg tar ikke hvem som helt. Alt skal stemme, være riktig. Fordi jeg ikke gidder og heller ikke vil svikte mitt eget hjerte. For kjærligheten skal man ikke tukle, leke med. Men ta seriøst fordi det er den fineste haven vi har fått i livet. Dette må en aktuell person for "dating" være klar over.

Hittil har jeg vært svært heldig med mine tidligere dater tidligere år....

Skjult ID med pseudonym Smarty to. 6 mars 2008 21:08

Tja, Rebel.. Da mener du at man må ta masse forbehold før man sier ja til å treffe noen? Maile masse fram og tilbake? Det handler ikke om å si fra om hvor landet ligger. De jeg har truffet har ikke vært "uaktuelle", men jeg er ikke interessert i å ha "nesten bestemt meg" før jeg treffer noen. Poenget er at landet må få lov til å ligge åpent.

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 6 mars 2008 21:16 Privat melding

Huffameg, den kjærligheten den kjærligheten. Tror jeg nøyer meg med å se på gullfiskene mine jeg - de krever lite og ingenting.

Skjult ID med pseudonym dustin to. 6 mars 2008 21:23

Enig med trådstarter. Men man bør vel ha et par antenner ute for og sjekke den man dater hvor i verden de er. Bare for og ikke såre andre. (Har glemt mine antenner hjemme et par ganger og det er jo ikke hyggelig når man ender opp med at den andre personen ikke har det bra for de trodde noe mer enn det var).

Tror også at for mye dating kan ha negativ effekt. Venninder av meg har på det verste vært opp i 20 date pr. måned og når jeg spør hva som var galt med de så er det kun filleting som "for lange armer" etc. som kommer frem. Rett og slett finner på noe for og ha en unnskyldning ovenfor seg selv.
Tror bare at hvis man leter for mye så ender man opp med ingenting, ser seg tilbake om 20 år angrer bittert og tenker at faktisk så var det en god del prinser/prinsesser blandt de man datet, men man lette jo etter den helt perfekte og fant ut så alt for sent at den personen finnes jo ikke :-)

(mann 46 år fra Rogaland) to. 6 mars 2008 21:26 Privat melding

Nei det er ikke det jeg sier ;) Det jeg vil si er at vi alle tenker forskjellig . Det finnes ingen standar for hvordan en date skal være . Den standarden setter man selv . Det er ingen som kan forutsi hva dine intensjoner med daten er på forhand . Vi kan ikke lese tanker heller . Det er ingen selvfølge at daten skal foregå på dinne prinsipper .

Skjult ID med pseudonym dustin to. 6 mars 2008 21:30

Kloke ord Rebel :-)

Skjult ID med pseudonym mann28 to. 6 mars 2008 21:46

Veldig godt sagt, Rebel!

@Smarty
Enig med deg ang. at man ikke skal ta en date så alvorlig! Samtidig; dersom du har en hyggelig date med en kar og det oppleves gjensidig, og du i etterkant ikke vil se han igjen, er det i kategorien direkte avvisning, og DET er ikke så rart at folk blir lei seg for kanskje.

Skjult ID med pseudonym pinky to. 6 mars 2008 21:46

Jeg syns også det er fint om man før en date er åpen og avklarer forventninger om "hvor listen" skal ligge. Det virker avvepnende og bidrar til at begge senker skuldrene litt.

Dustin: når jeg leser at en jente avskriver en mann pga for lange armer, slår det meg at det bare er en klønete forklaringsmåte, og at det egentlige årsaken var manglende kjemi?

Skjult ID to. 6 mars 2008 21:49

er enig med rebel;-)

Skjult ID med pseudonym Smily to. 6 mars 2008 21:53

Det med for mye dating er jeg helt enig i , dustin.... Det blir så mange at man verken huker navn eller hvorfor man sa nei...
Smarty .. man vet jo ikke hva man vil med denne personen før man møter den... kan jo ikke bestemme om her er det bare snakk og hygge eller her er det kjærste-emne...alt har med kjemi å gjøre... ;o)

Skjult ID med pseudonym dustin to. 6 mars 2008 21:56

Pinky:
Nei, det har vel med at man ikke ser skogen for bare trær (noe som kan forekomme her inne når man blar i bilder :-)), litt for mange på alt for kort tid til og prøve og finne mr. perfect uten og gjøre noen egeninnsats med og grave litt i hjernemassen til den man dater.

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 6 mars 2008 21:57

Har en åpning i morgen kveld kl 21... hehe...

Skjult ID med pseudonym pinky to. 6 mars 2008 22:02

Der er jeg ikke uenig med deg Dustin. Jeg har det litt på samme måte og på flere områder, og nettopp derfor går jeg alltid sulten hjem etter julebord og andre tilstelninger der mat serveres i buffet.

(mann 51 år fra Oslo) to. 6 mars 2008 22:03 Privat melding

Hvem skal du rydde for da, zitelle? Planlegger du å få overnattingsgjester i helgen? ;-)

Skjult ID med pseudonym dustin to. 6 mars 2008 22:05

Vingle-Pinky
Så det er deg som alltid holder opp køen ved buffet'en?

Beklager, nå ble jeg litt for useriøs i forhold til tråden. Skal ALDRI gjenta seg :-)

Skjult ID med pseudonym pinky to. 6 mars 2008 22:09

Neppe du, meg finner du i heftig dialog ved baren :)))

(mann 51 år fra Oslo) to. 6 mars 2008 22:13 Privat melding

Føler meg ikke helt uskyldig i den settingen nei... men skulle jeg ha ryddet kun når jeg ventet besøk så hadde det nok sett ut som en svintesti her...hehehehe

Skjult ID med pseudonym Like blid to. 6 mars 2008 22:20

Så spennende !

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 6 mars 2008 22:21

ser ikke helt spenningsmomentet her ;-)

Skjult ID med pseudonym Like blid to. 6 mars 2008 22:24

hehehehe nettopp .-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 6 mars 2008 22:29

Gjør som regel ikke annet enn å fleipe her inne jeg, zitelle så her er det ingen hard feelings :-)))

Skjult ID med pseudonym v.s.o.p. to. 6 mars 2008 22:31

Du er litt offer for slike 'kroppslige' diskusjoner, du ElFrodo.... Både i går og i dag. Åffer det'a???

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 6 mars 2008 22:33

vsop...

Kan noen fortelle meg hvorfor så er jeg veldig takknemlig ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 6 mars 2008 22:38

Vrenger inn på sporet igjen, jeg...:-)

Mann28..
Du skriver at man kan bli lei seg for en avvisning etter en hygglelig date. Det er klart... Men men kan ikke VENTE at det skal klaffe for begge etter første møte? Og dermed synes jeg ikke man skal utbasunere det slik at den andre skal få dårlig samvittighet. jeg synes det er synd hvis man ikke skal prøve å ha det så hyggelig som mulig når man er ute første gangen, i tilfelle at den andre kunne bli forledet til å tro det skulle bli noe mer...

Da jeg bodde i Sør-Frankrike måtte jeg slutte å være hyggelig med gutter jeg ikke ville noe mer med. Og da snakker vi om å ikke kunne smile bredt tilbake og si: God kveld til deg også! Så ekstremt er det heldigvis ikke her. Så lenge man ikke har sagt noe eller fysisk foretatt seg noe som nødvendigvis må bli tolket som .. ja dere vet... så mener jeg at det å være hyggelig er lov, og det å ha det hyggelig har stor verdi i seg selv...

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 6 mars 2008 22:42

Hørte jeg Sør-Frankrike.......føler for det litt stormfulle i aften;-))

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 7 mars 2008 00:06

Syns Rebel er inne på noe vesentlig, det handler om hvilken modus vi er i. Noen ser på dette som en mulighet til å møte mange interessante mennesker og dater muligens flere hver uke, mens andre opptatt av å "kvalitetssikre" med en del kontakt i forkant og de gidder kanskje ikke møte noen hvis ikke det er forventninger om romantikk. Ser for meg at de som har sistnevnnte holdning møter langt færre for å si det slik ;-) ( Etter min mening bør det være lett å finne ut i forkant hvilke forhåpninger man bør ta med. )

Skjult ID med pseudonym En frekk m fr. 7 mars 2008 00:14

Skjønner at man kan møtes, ha det hyggelig! Men da kan det fort bli litt overfladisk og det er ingen god start! Det beste er å være åpen for situasjonen, merker man at det skjærer seg er det ingen vits å sitte der og tulle med mindre man har det morsomt;) Jeg for min del merker straks om der er noe eller ikke, det er ikke noe jeg vurderer meg frem til, men det merkes! Da er det bare å være litt hyggelig, si det som det er at det ikke kommer til å bli noe utover det og gå hver sin vei!

Skjult ID med pseudonym femme fr. 7 mars 2008 00:19

For å være litt djevelens advokat:
Et hyggelig treff med en fremmed som jeg ikke vil treffe igjen, er mindre interessant enn et hyggelig treff med venner eller en tur på trening el. å lese avisen på kafé. Nettdating er ganske ineffektivt i så måte. Man må bruke tid på nettet og så minst en halvtime (som regel mye mer) for et treff, med mange man med en gang man møtes kan si ikke har potensiale for noe romantikk whatsoever.
Går man inn på en bar, kan man screene en haug med typer som ville tatt vinter og vår å date.
Når man har en travel hverdag og et stort nettverk så er alternativkostnaden (=hva jeg ellers kunne brukt tiden på) for høy.
jeg opplever nettdating som relativt ineffektivt, og smalltalk og representasjon over en hyggelig middag har jeg nok av i jobbsammenheng og gjennom vennenettverk. Men så er det jo sånn jeg har truffet typene jeg har vært sammen med også . Derfor dater jeg ikke lenger fra nettet.

Skjult ID med pseudonym En frekk m fr. 7 mars 2008 00:24

Men hva gjør du her inne på sukker da femme;))

Du dater som bare pokkern, bare rette karen dukker opp her!! Det er jeg sikker på;)

Skjult ID med pseudonym Smarty fr. 7 mars 2008 00:31

femme: hva gjør du her, da?

Gå ut med venninner i stedet.. klart det kan være vel så hyggelig. Men da får du jo ikke vite om det var drømmeprinsen du sa nei til å møte.

en frekk m: Jeg hadde blitt litt skuffet over å treffe en som sier etter første pilsen: nei, det blir ikke oss, så nå drar jeg...Men jeg har faktisk opplevd akkurat det. :-) Og godtar forsåvidt det og. En hver stå fritt til å gå når man føler for de... Men DA er det bortkastet tid, slik jeg ser det. For da kommer det ikke engang en hyggelig kveld ut av det... Men, men - greit nok.

..

Skjult ID med pseudonym En frekk m fr. 7 mars 2008 00:42

Altså, hvorfor gi inntrykk av at det er noe som overhodet ikke kommer! Førsteinntrykket er viktig for meg, jeg merker hvorvidt kjemi er der eller ikke.. Den skal være der med en gang! Da er det godt å sitte der og prate, være hyggelig, da ligger det i lufta og leken er god;)

Skjult ID med pseudonym femme fr. 7 mars 2008 00:50

Hva jeg gjør her? Øser av min visdom, eller rettere sagt - bruker opp supermedlemskapet mitt her i forumet. Hehe.

Mens jeg dater som bare pokker, men ikke fra nettet...

Smarty, tenkte som deg når jeg gikk på date etter date, men man kan jo ikke vite om drømmeprinsen er alle andresteder man heller skulle vært. Har ikke hatt problemer med å bli kjent med menn i andre sammenhenger, og da menn jeg faktisk kan kjenne gnist overfor. Og da bruker jeg heller tid på det.

MEN - har et par venninner som fikk type på nettet, så vet at det absolutt er mulig. Jeg er kanskje bare for kresen på faktorer som ikke lar seg formidle på nettet, eller har ikke knekket koden for hvordan identifisere denne x-faktoren her virtuelt.

Skjult ID med pseudonym mann28 fr. 7 mars 2008 01:54

@lilleulv

Såklart. Voksne mennesker som er med på dette "gamet" bør være inneforstått med hvor overflatisk en date kan være. Egentlig velger man jo og det litt selv i form av hvor tidlig man velger å møte en annen, jo tidligere desto mindre vet man om hvordan den andre forholder seg tli en date, og jo mer "forberedt" bør man være i forhold til den andres forskjell i holdning til daten.

Samtidig mener jeg at dersom man er av typen som bestemmer seg etter èn date, er det flott med en ærlig tilbakemelding så tidlig som mulig etter den daten.

Skjult ID med pseudonym tydelig fr. 7 mars 2008 07:44

Menn er som bikkjer, man må si ifra med en gang hvis de skal skjønne hva man mener el. Sier man ikke ifra med engang temaet er oppe så skjønner de ingenting. Primitivt men sant.

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 07:53

Tydelig:
Hmmm.............................skjønner vel litt at du er her inne hvis du har den holdningen ovenfor menn da :-)

Skjult ID med pseudonym Lilla fr. 7 mars 2008 08:35

Ja det er mange som trenger og settes på plass ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 09:57

Mann28

Du bruker ordet overflatisk om datene. Jeg måtte tenke litt over den betegnelsen..

Er hun overfladisk hvis hun kommer hjem fra date, etter å har spist og drukket og kost seg, gått en tur gjennom parken, ledd og gikk ham en klem og hoppet inn i taxi alene, vel vitende om at dette var et flott og hyggelig møte, men hjertet ga ingen lyd fra seg, så det blir ikke noe mer. Er hun overflatisk hvis man sovner uten snev av skuffelse mens man tenker: Det var jammen en hyggelig date. Synd han ikke var min type.. ?

Jeg synes avslappet forhold til det er mer dekkende.

Men, selvfølgelig, hvis hovedhensikten er å gå ut for å spise i seg selv, så er jeg enig at overfladisk er betegnende... Og hvis man knapt tar seg bryet med å lese profilen før man avtaler kino fordi det er en film man har så lyst til å se, kan det være overfladisk. Ser ikke egentlig noe galt i det heller, men da bør man nok si fra om at man ikke legger så mye i selve daten.

.