Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID on. 14 sep. 2011 01:50

Syltetøyglasset og to kopper kaffeNår tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige; når 24 timer pr. døgn ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen!En dansk professor sto foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg. Da timen begynte, tok han, uten å si et ord, frem et meget stort og tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var det.Så tok professoren en kasse med småstein fram, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.Deretter tok professoren en kasse med sand fram og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende hulrommet i glasset.

Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja.Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset.

Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo."Nåvel", sa professoren, da latteren var stilnet av. "Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktige ting i livet - deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner - de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment.

Småsteinene er de andre tingene, som betyr noe - sånn som jobb, hus, bil osv.... sanden er alle de andre småting".Professoren fortsatte: "Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere.Vær oppmerksom på de ting, som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Invitér deres partner på middag. Opplev kultur eller sport, ta en runde til på golfbanen eller gjør noe bra for samfunnet.Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først - de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere - resten er bare sand."En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.

Professoren smilte: "Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fullstap

Skjult ID med pseudonym Z on. 14 sep. 2011 03:53

Dette var fin lesning her jeg sitter og ikke får sove! Alle burde hatt et slikt glass stående for å minne oss på fokus.
Alle kjærestepar også :-)

Skjult ID med pseudonym Danty on. 14 sep. 2011 04:37

Ts... Festlig metaforisk fremstilling

Z... Syntes ikke vi trenger å bliminnet om dette daglig, som om det er noe vi skulle huske, omtrent som en tannlegetime.. dett ligger i oss, latent.. Vel, om det ikke gjør det, såååå... kanskje? :)

Skjult ID med pseudonym Z on. 14 sep. 2011 08:10

Er hjertens enig med deg at sånn burde det være, danty!

Men se deg rundt. Se bare på forumet hva vi er opptatte av. Som Tingeling skrev: Folk skiller seg pga dopapir.
Folk skiller seg også pga tannpastaer, støvsugingsrunder og behovet for rettferdighet og det å ha rett. Vi mennesker har også en evne til å lage storm i vannglass, til å jobbe oss så slitne at vi nesten ikke har kontakt med den vi er, og til å få et enormt behov for å ha rett fremfor å ville ha fred. Selv om man mener dette er idiotisk, kan det skje den beste av oss at vi plutselig befinner oss på feil sti - en sti vi ikke ønsker å være selv om vi gikk dit av oss selv!

Tannlegetimer husker man! Det er vår evne til å grave seg ned for bagateller i hverdagen vi ikke alltid husker...
Eller for å være helt korrekt: Jeg kan goofe på dette, selv om jeg VET hva jeg egentlig vil og står for :-)

Men: Noen ganger lurer jeg hvorfor vi bevisst "glemmer" golfballene til fordel for sand for å la være å ta tak...

Skjult ID med pseudonym mUmse... on. 14 sep. 2011 08:28

Er jeg den eneste her som la merke til at ikke hele innlegget kom med? Hva var sluttpoenget med kaffen?

Skjult ID on. 14 sep. 2011 09:06

@mUmse

En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.
Professoren smilte: "Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fullstappet ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn!"
Ha en god dag! :-))

Skjult ID med pseudonym 1234 on. 14 sep. 2011 09:09

Nüdelig!

Skjult ID med pseudonym Søtstoff on. 14 sep. 2011 10:22

Ord opp, hund. Ord opp.

(kvinne 37 år fra Buskerud) on. 14 sep. 2011 10:36 Privat melding

Meget fin liten sak, bortsett fra at den versjonen jeg kjenner til er kaffen byttet ut med ØL! :-D