Alle innlegg Sukkerforum

Aldersgrans pa Sukker??????

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 10:54 Privat melding

Jag blev just kontaktad av en 15 arig tjej via sukker chatten..vad fan ar det??? Ar det inte aldersgrans pa sukker? Sa har hon markt mig som Svært Intressant. Det borde inte vara lov, och tycker att ni borde gora nagot at det.

(mann 46 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 11:39 Privat melding

Skremmende! Da det er så mange med dårlig moral rundt om kring . Du burde muligens fortelle henne om farene som lusker rundt om kring . Så ho ikke ender opp som et offer for menns kynissme .

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 11:43 Privat melding

Hon borde ine ens ha lov att vara pa den har sidan, och Sukker borde ta sitt ansvar. hon har inget har att gora, och det finns sakert massvis med man har som ar beredd att utnyttja en 15 aring som inte vet battre. Vad har Sukker for Policy? Om dom tillater folk under 18 att vara pa den har sajten sa far dom inte en krona till av mig, och alla andra med nagon som helst ansvarskansla borde gora samma sak.

Skjult ID med pseudonym joso fr. 7 mars 2008 11:49

Helt enig!! Dette er helt uakseptabelt. Kan du sende melding med nicket hennes til sukker slik at de kan ta kontakt? Vi må få en tilbakemelding fra sukker på forumet her hvor de gjør rede for reglene sine!

Det er ingen grunn til å tro at det ikke finnes menn her inne som vil utnytte en 15-åring....akkurat som de finnes IRL. Bra du melder fra!! Mange ville kanskje bare trukket på skuldrene og gått videre. Hadde jeg vært mor til denne 15-åringen ville jeg vært sjeleglad for at noen sa fra!!

(kvinne 49 år fra Hedmark) fr. 7 mars 2008 11:50 Privat melding

ENIG!...AKA-sven....blir med på det....skummelt og ekkelt er det....

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 7 mars 2008 11:53

Nettopp det jeg tenkte joso...har ei jente på 15 år selv...og ser de blikkene hun får av den eldre garde :-( ......får meg faktisk til å koke innimellom....og blir bekymret

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 11:57 Privat melding

Internet ger tjejer en falsk kansla av sakerhet, och pedofilerna en storre chans att lyckas. Sukker ar ju en i ovrigt relativt serios site, det har tycker jag ar under all kritik.

Skall egentligen inte behova skicka hennes nick till sukker, det star i hennes profil att hon ar 15, alltsa inte i texten, utan i sjalva profilen.

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 11:58

Er vel ikke helt lett for Sukker heller hvis noen lyver på alderen i profilen for så og fortelle den enkelte hvor gammel man egentlig er.
Det er vel opp til oss brukere her inne og rapportere om slike profiler.

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 11:59 Privat melding

Det var inte det att hon lyver, det star i detaljerna langst upp. 150cm, etc etc, inga barn etc etc 15 ar.

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 12:01

Oj, trodde man måtte være over 18 her inne jeg. Ja da er det vel en sak som Sukker bør vurdere.

(mann 46 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:02 Privat melding

Nei ingen side er feil fri . De løser nok dette hvis de får vite om det så fort som mulig . Men det hindrer ikke henne fra å oppsøke andre steder i tillegg . Noen burde si noen kloke ord til henne så ho blir mer bevist på hva ho hlder på med .

Skjult ID med pseudonym joso fr. 7 mars 2008 12:03

Sukker leser innleggene i dette forumet. De kommer til å ta kontakt - det MÅ de faktisk! Sannsynlig er det programmet som aksepterer alderen.....det blir nok ikke verifisert mauelt, men det burde jo ABSOLUTT ha vært en aldersgrense på 18!!
sportylady
jeg jobber i ungdomsskolen og grøsser ved tanken....dere aner ikke hvor mange triste erfaringer unge jenter (og gutter også etter hvert) må gjøre seg. Det er dyrkjøpt erfaring dessverre og vårt ansvar å lære dem nettetikette og digital danning. Ikke lett!

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:04 Privat melding

Jag forutsatte att det var 18 ars aldergrans har. Ar val inte helt ratt att en 15 aring (eller en 16 aring heller, for den delen) skall sitta och fylla i en kontaktannons, men asikter om sexlyst, pornobruk etc. Det ar naivt att tro att den biten inte existerar i deras varld, men dom har verkligen inget i den har miljon att gora, fullt av knepigt folk med usel moral.

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 7 mars 2008 12:08

Joso...jobber selv innen barnevern ...har jobbet en god del med ungdom med div.problematikk...ja ...så det aner jeg veldig:-)

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:08 Privat melding

Jag jobbar ocksa inom Ungdomsskolen. Den innebar en hel del ansvar, faktiskt. Tjejerna klar sig utmanande for att fa uppmarksamhet, att man tittar pa dom pa ett sadant satt ar nytt for dom, och den biter utforskar dom friskt. Da galler det att mannen i deras omgivning visar gott foredome, och sa ar det tyvarr inte alltid. Men IRL finns det atminstone storre chans dels att det finns annat folk omkrik, dels att tjejen kanner daliga vibbar innan en drittsekk hunnit bygga upp ett fortroende.

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 12:11

Var og søkte nå på machsøk og så jo det at man kan søke fra 16 år og oppover. Og der var det jo noen ja.
Klikket innpå ei 15 årige jente og der sto det: "Elsker med mann fra 18 til 50 år". Tviler vel litt på at den jenta gjør det gratis!!!


(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:12 Privat melding

Ar det bara jag som tycker att det borda vara 18 ar? Inte 16?

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 12:14

Tror nok de aller fleste er enig med deg AKA, inkl. meg.

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:15 Privat melding

Om det ar sa, sa borde vi kanske satta lite press pa Sukker sa att det blir sa.

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 12:18

....denne nett-verdenen er så skummel!! ......selv hadde jeg en "stedatter" som i en alder av 12 - nesten 13 - hadde opprettet profil på Nettby. INGEN av foreldrene fulgte med henne der hun satt minimum 5-6 timer (ofte mye mere) foran pc'n hver dag....

Jeg er av den oppfatning at det mest sannsynlig ikke nytter å kjempe IMOT denne tilgangen, men å kjempe MED... Da mener jeg at foreldrene MÅ ta tak i og orientere seg hva som skjer rundt omkring - enten de liker data eller ikke.... Skape samtale og kommunikasjon med barna sine, slik at de unge vet at de voksne følger med... Det er dessverre et begredelig faktum at ingen av oss voksne vil kunne få full "kontroll" over alt som skjer, men i tillegg til at de foresatte må gjøre sitt, så må i aller høyeste grad nettstedene også stramme inn regelverket, bl.a. i form av aldersgrenser osv...

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:21 Privat melding

Hade ocksa en stedatter nar hon var 8-12, och hon spenderar all sin tid framfor datorn, runescape, msn, etc etc, och hon hade en nettpojkvann som var 17 i en langre tid. Hennes mamma tyckte inte om det, men gjorde inget at det....arligt talat, hur forbannat naiv far man bli?

Skjult ID fr. 7 mars 2008 12:21

Nei ,det er ikke sukker sin feil det her,men det er skremmende.
det er vel att mor eller far som ikke hatt kodene sjult mot brøstet,
Det kan nok vera advarsel til oss som er vaksne.sjul bedre kodene.
aldersgrensa er 18år her,

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 7 mars 2008 12:21

Jepp...et foreldre ansvar å følge med på hva barna holder på med..MEN her trengs det tydelig å sikres i alle ender og kanter....

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 12:22

.....forøvrig; helt enig - aldersgrense på 18 år på ALLE voksne nettsteder a la Sukker.. :-))

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 12:25

...yes, sporty --- som jeg sa; i tillegg til foreldreansvar så MÅ det sikres fra nettstedenes side også.. :-)))))

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:27 Privat melding

Sjalvklart ar ansvaret for barnen i forsta hand foraldrarnas, men det ar sorgligt att se hur lite en del foraldrar bryr sig, innan nagot allvarligt hander. Da maste samhallet kliva in och kompensera for det. Och samhallet, det ar vi det, inte nagon anonym myndighet.

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 12:29

....det er jeg OGSÅ helt enig i, Aka!!! ALLE har et ansvar! :-)))

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 12:35

Følger debatten med interesse...

Jeg er enig i at nettmarkedet i utgangspunktet ikke egner seg for de under 18, men når det er sagt... Det finnes så utrolig mange fullstendig useriøse nettsteder disse da vil kunne benytte i stedet... Der det florerer at nakenbilder osv. Derfor er jeg litt usikker på hvor Sukker bør sette aldersgrensen på noe av det som jeg vurderer som en av de mest seriøse (kanksje den mest seriøse) aktøren i markedet. 16 år burde uansett være et minimum. Men når man vet hvilke sider de mellom 16 og 18 har til rådighet, er jeg litt usikker på om jeg synes de bør sperres ute av Sukker fram til 18 år. Det finnes argumenter både for og i mot, slik jeg ser det.

Argumentasjonen for en ev. 16-årsgrense blir litt: som:
Hvis alkoholprisene blir for høye, vil ikke folk nødvendigvis drikke mindre, men smugle mer i stedet...
Ikke verdens beste argument, men det er jo samtidig noe i det. I blant må man velge det man tror er minst skadelig, ikke det ideelle.

For øvrig er jeg enig at hvis grensen er så lav som 16 år eller mindre, bør noen av spørsmålene fjernes/reformuleres...

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:44 Privat melding

Lilleulv: Jag ser vad du menar, men bara for att andra sidor ar oseriosa behover inte Sukker vara det.

Jag ser det som en ganska enkel fraga. Ar man under 18 ar det fortfarande foralrarna som har ansvar for en. Darfor bor det som sker ske oppet, dar foraldrarna har insyn i vad som sker. Det har dom oftast inte pa internett. Visst det finn computer savvy foraldrar som vet hur man haller koll, har nett-nanny, etc etc. Dessutom finns det foraldrar som har en jattebra dialog med sina barn, och ett gemensamt fortroende. Men efter en tid i skolvarlden sa tror jag att de grupperna blir mindre och mindre. Och foraldrarnas auktoritet undermineras av att deras barn ofta vet oerhort mycket mer om internet. '

Jag ar inte medlem pa de siter som ar oseriosa, for att det ekklar mig fruktansvart. De siterna far ocksa en hel del uppmarksamhet i media, och ett generellt daligt rykte. Polisen har ogonen pa de siterna, de har ett daligt namn sa foraldrarna har (om de foljer med atminstone halvhjartat) hort talas om dom. Sa ikke med sukker. Sukker har ett bra namn, och verkar seriost. Sadana siter skall spportas, om de tar sitt ansvar. Men gor de inte det sa bor de fa ett lika uselt namn som de andra. Om dom inte infor en 18 ars grans (eller ser till att den efterfoljs om den redan existerar) sa kanske en valplacerad artikel i en stor dagstidning kunde vara pa sin plats.

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 12:45

...Lilleulv

....du har mange gode poeng (som vanlig)!! :-))) ..... Men et lite "mot-spørsmål", nærmest som et apropos: tror du de under 16/18 år BARE oppsøker de seriøse nettstedene? Tror du ikke at de OGSÅ er på de andre mindre seriøse stedene? Jeg tror at det i de aller fleste tilfeller er spenningen og nyskjerrigheten som driver de - og ikke en konkret, seriøs hensikt i form av å finne en kjæreste/partner for livet....

Jeg heller nok uansett fortsatt til at et samlet nettverk rundt de seriøse nettstedene bør innføre en aldersgrense --- om den skal være 16 eller 18 kan selvfølgelig diskuteres ----- (eksempelvis iflg. helt konkrete fakta: seksuelle lavalder er 16 år - men man er myndig først når man er 18) ....

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 12:47 Privat melding

Se det sa ar: Alla vet att manga ungdomar dricker innan de fyllt 18, men dom ar inte valkommna pa krogen.

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 12:52

Uansett hvilken aldersgrese Sukker setter her inne så er det jo lett og manipulere den. Siden man ikke må legitimere seg så er det jo bare for en 15 åring og skrive at hun er 18 eller en annen passende alder.
Det vil vel være et evig problem for plasser som dette desverre.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 12:56

Under vilkårene for Sukkermedlemskap fant jeg følgene:

"De tjenester Warm Systems tilbyr i forbindelse med Sukker-konseptet er hovedsakelig rettet mot voksne personer. Om du er under 18 år og velger å bli bruker av systemet, må du fortsatt forholde deg til vilkårene i denne avtalen. Festene til Sukker (PhotoMatchParties) har 20 års aldersgrense."

Det betyr vel strengt tatt at det ikke er noen nedre aldersgrense...?

Jeg synes den bør være minst 16. Kanskje 18.

Var den 18 år, burde vel også muligheten for å gå på fester osv. være til stede. Det er jo halve poenget med sukkerkonseptet, at man i tillegg til nettbruk, også kan få sjekket ut kjemien IRL, uten å måtte å gå på private dater... Kanskje den biten er desto viktigere for den yngre garde...

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:00 Privat melding

Sa det ar inte 18 ars aldergrans alltsa. Det tycker jag ar helt forjavligt. Vad har Sukker att saga?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 13:06

Problemet med at noen alltid vil kunne lyve på alderen, blir en debatt litt på siden... Det er alltid noen som får bestilt øl i baren på puben uten å legitimere seg også. Nesten alle 15-åringer får kjøpt røyk i butikken. osv.

Men dersom man, for å opprette en profil, må godta vilkår som sier at man SKAL være over en viss alder, samt får feilmelding hvis man skriver inn15 år, har vel nettstedet gjort sitt.... (Dersom de da ønsker en alderspolitikk...)

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:11 Privat melding

Helt enig med Lilleulv.

Men visst finns det satt att kontrollera folks alder pa internet ocksa? Eller att atminstone gora det sa svart som mojligt att ljuga?

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:12 Privat melding

Jag bara ignorerade henne nar hon forsokte kontakta mig, det var kanske lite ufint. Borde kanske forklara varfor jag inte svarade?

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:17

.....det blir "spennende" å se hva Sukker har å si!

...."om du er under 18 og velger å bruke systemet må du forholde deg til vilkårene......."
De henstiller riktignok til at du bør være 18 år, men samtidig så slår setningen rett tilbake og sier regelrett "velkommen inn som bruker" uansett alder..... HUFF :-(

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:18 Privat melding

Jag sande henne det har mailet:

"Det var inte meningen att vara ufin nar jag inte svarade pa din chat, men du ar bara 15 ar, och jag tycker inte att du har nagot pa en sadan har site att gora. Speciellt inte kontakta 30 ariga man. Vet inte om dina foraldrar haller med pa det, men om dom har nagot vett over huvud taget sa ar dom eniga med mig.

Det finns en valdig massa man med usel moral och daliga varderingar pa internet rent generellt, och speciellt pa en kontaktsida som sukker. Jag tycker du borde vurdera att slette din profil har, och agna dig att att umgas med ungdomar i din egen alder, utan att utsatta dig for den risken det innebar att ha en profil pa den har sidan.

Onskar dig allt val"

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:21

Bra svart, Aka! :-)))

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:23

.....det er kanskje mulig at du får ett svar tilbake fra henne --- i såfall; kanskje du kan dele det med oss? Så får vi et lite, direkte innblikk i tankegangen hennes.... :-))

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:27 Privat melding

Bloomie: Send meg en privatmelding.

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) fr. 7 mars 2008 13:34 Privat melding

Grensen burde absolutt være 18 ingen tvil om det, er ny her på forumet, jeg viste ærlig talt ikke at mindeårige finnes på forumet her. Det brude Sukker se på.

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:35

Aka:

Du må åpne opp for tilgang på match under 70 om jeg skal få tilgang til å få sendt deg mail... :-))

(mann 46 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:38 Privat melding

lol

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:39

...*ler! Rebel66; Regner med du ler av match under 70 med Aka-sven? hehe

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:39 Privat melding

Hahaha. Wow. Jag och Bloomie passar nog topp-bra ihop!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 13:40

KE, rebel... ? hva betyr det?

(mann 46 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:44 Privat melding

ja stemmer Bloomie . Jeg synes den var god ;)

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:45

Lilleulv

lol = LOL = Laughing out Loud..... *humre, humre*

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:46

Rebel66

Ja, det er jeg enig i....*gliser*.....men hvordan i hule heite skulle jeg formulert det annerledes....hahahahaha

....vel - la oss ikke spore helt av mht. tråd-temaet her.... *smiler*

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 13:47

Takk, Bloomie!! :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:48

You're welcome, Lilleulv :-)))

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 13:50

Skjønner meg ikke på slik ungdomssjargong, seru... Men så er ikke dette et sted egnet for ungdommer, heller da... :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 13:56

....det har du så evig rett i, Lilleulv; dette stedet er ikke egnet for ungdommer...og vips! så var vi tilbake til det opprinnelige temaet i denne tråden... :-)))

(mann 46 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 13:57 Privat melding

Nei det er vell det som er et stort problem . De som er i tennårene føler jo også et sterkt behov for kontakt . Problemmet er bare at de er utrolig sårbare for å bli utnytta for de behovene som de har , av useriøse aktører .

De som kan komme opp med en god løsning for ungdommen har gjort en god jobb .

Skjult ID med pseudonym dustin fr. 7 mars 2008 14:43

Lilleulv:
Feilmelding når man skriver inn 15 år er jo greit, men når man skriver inn at man er 18 og da forteller sin riktige alder i mail er det jo vanskelig og oppdage for Sukker og andre. Er vel et uløselig problem det der intill alle får en chip i hodet som sender ut signaler til dataen om hvem man er :-) (sikkert ikke lenge til, bikkja min har jo en :-))

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 14:53 Privat melding

Dustin: Sa bara for att en regel kan brytas sa skall man inte ha den?

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 14:57

....og så var det dette med at alle lover og regler kan brytes i hytt og gevær, og at den biten faller litt på siden av diskusjonen her...... Er det slik at man skal unngå alt av regelverk, fordi det alltid kan brytes --- så kan vi jo bare kaste grunnloven i søpla også da...? *kremt* ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 7 mars 2008 15:01

Det er i alle fall ikke så vanskelig for Sukker å gjøre noe med det hvis de som mottar mailen rapporterer det. Det er dessuten stor forskjell på hva som er tillatt og alment aksepter,t og på det at noen likevel har mulighet til å bryte reglene. Slik det er nå, har det f.elks. ingen hensikt for AKA og si fra til Sukker. Det er jo tillatt å være 15.

Det står at de under 20 blir vist vekk i døra på sukkerfester, selv om de har betalt. Om det skjer i praksis er kanskje tvilsomt, men jeg er ikke så opptatt av om systemet er vanntett eller ikke. Mer opptatt av hvilke signaler som sendes ut via regelverket.

Noen har med seg ID-kortet til søstra si på diskotek også... Vil du jukse får du det som regel til.
Da har de gjort et valg om å ikke forholde seg til reglene og blir kastet ut om det opptages. Vil også tro at nettstedet har mindre ansvar om det skulle skje noe med de som selv har brutt reglene.

Skjult ID med pseudonym Bloomie fr. 7 mars 2008 15:09

Aka behøver igrunnen ikke å melde i fra om det enkeltstående tilfellet ---- han belyser jo hele problematikken her i forumet, og får nok av tilhengere.....så om Sukker følger med så godt som de pleier å gjøre i de andre trådene (positivt ment), så fanger de nok opp dette temaet også ---- og vi vil mest sannsynlig få en kommentar eller flere fra de --- i allefall burde vi få det! :-))

Skjult ID med pseudonym mann45 fr. 7 mars 2008 16:14

sukker glimter med sitt fravær.....venter på svar og det gjør sikkert flere ! ! !

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 16:36 Privat melding

Japp. Skickade dom ett mail direkt ocksa, och inget svar. Kan man fa tillbaks sina pengar tro?

Skjult ID med pseudonym mann45 fr. 7 mars 2008 17:32

@AKA-Sven
Den unge damen har vel slettet profilen for lenge siden, om hun følger litt med her, 6 timer siden du la inn ditt innlegg og ennå no response fra sukker....hmmmm.....

Jeg var på en annen kjent "kontaktkanal".....som moderator ble jeg gjort oppmerksom på at det en del ganger dukket opp profiler som kun var der i noen timer og man kunne se at de hadde fått 60-70 brev på noen få timer, så ble de slettet. Dette var hele tiden personer i 16 - 18 års alderen... som søkte "eldre godt voksne menn" .jeg ville sjekke dette og svarte på profilen. Da ble jeg henvist til en hotmailadresse å skrive til, .her fikk jeg tilbud om sex med en 13 års jente, ganske sjokkerende........man behøver vel ikke si så mye mer om at disse profilene ikke ble så lenge på kanalen etter dette....men om dette har noe med slikt å gjøre, swi det kan jeg ikke si no om.

Skjult ID med pseudonym Smily fr. 7 mars 2008 18:08

Hva kan sukker gjøre??? de kan sette en aldersgrense , men ... er det en garanti?? nope...
Det er jo bare for de som har lyst til å legge seg inn... Det fines jo 11-16 åringer som ommer over porno på nett og det skal jo være 18 års grense ..... Hvis de virkelig vil så har de muligheten... men de er ikke der med sagt at det er rett ...for det er det jo ikke.

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 18:18 Privat melding

mann45: Jag tror inte hon behover slette profilen sin. Det var inget erbjudande om sex eller nagot sadant, och fick inte heller kanslan av att det var menat sa. Dessutom har hon inte gjort nagot fel, savitt jag kan se, det verkar inte som om det ar nagon aldersgrans pa sukker, och det tycker jag ar uselt.

Smily: Man kan atminstone visa att det inte ar ratt, genom att satta en aldersgrans. Om en 15 aring loggar in sig pa sukker, och lagger upp en profil, och det star att det ar en aldersgrans, sa vet hon/han atminstone att det ar fel. Om det daremot inte ar nagos aldersgrans alls, sa tror hon/han att de hor hemma har, och sa ar det ju inte.

(kvinne 41 år fra Troms) fr. 7 mars 2008 18:19 Privat melding

ehhh,,, det er kanskje vanskelig å kvitte seg med folk som lyver på alderen som er yngre (eller eldre enn de oppgir,men de kan fjerne muligheten til å skrive 15-16 og 17 år på alderen sin når de lager siden iallefall....

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 18:56 Privat melding

Sunway: Betyder det att man skall helt lata bli at satta granser, for att folk inte foljer dom anda?

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 7 mars 2008 20:17 Privat melding

Er Sukkergutta pa hyttetur?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 7 mars 2008 21:13

Nei vi er ikke på hyttetur, men har dessverre ikke fått fulgt med på forum hittil i dag. Vi har nå lest det som er skrevet.
Det er første gang av over 100.000 profiler at vi har hørt om noen som er under 16 år. Det vil si, jenta kan godt være 16 ettersom man på Sukker ofte vises som ett år yngre enn man er. Statistikken vår viser at antallet unge faller mot null når de blir yngre enn 16. Dette kan vi se for vi har 533 stk på 20, 447 på 19, 305 på 18, 301 på 17 og 66 på 16. At noen kan ha lurt seg til høyere alder kan vi dessverre ikke kontrollere, men vi har ikke sett det som veldig sannsynlig at dette gjøres i utstrakt grad. Det finnes langt flere spennede nettsider for ungdom i denne alderen..
Uansett: Sukker er bygd opp slik at de eldre ikke skal få opp profiler til de yngre. Stor aldersdifferans vil redusere matchtallet betraktelig med mindre begge parter ikke synes alder er viktig.
La oss slå det fast:
Vi er helt enig at det bør stå at aldersgrensen er 17 år og at det bør komme opp en melding hvis en lavere alder trykkes inn!
Vi hadde dette tidligere, men for å forenkle innloggingen så fjernet vi det ettersom det viste seg å ikke være et problem. Men nå har det skjedd at en eldre, etter over 100.000 profiler, har blitt kontaktet av en som er trolig er under 16 og som faktisk skrev hvor ung hun var. Hun er i allefall ærlig, eller trolig er hun ærlig. Kanskje er hun 19 og vil spille et puss..
Det beste vi kan gjøre er å si hva som vi godtar. Vi setter pris på om du kan sende oss kallenavnet til den unge jenta på support slik at vi kan slette hennes profil AKA-Sven.

(kvinne 41 år fra Troms) lø. 8 mars 2008 00:33 Privat melding

aka-sven..... du må lese det jeg skriver da....:-)
skrev at det er vanskelig å sjekke at alder på folk er det de utgir seg for å være,men om man ikke kan skrive i profilen sin at man er 15 eller 16,så kan de ikke skrive en slik "ærlig"profil iallefall.lyving på alderen skjer overalt,selv om gutta som regel trekker fra noen år....,men om man skal være helt sikker,så må man begynne å kredittsjekke nye profiler for å få riktig alder frem.....men det er vel ikke safe det heller

(mann 40 år fra Rogaland) lø. 8 mars 2008 02:23 Privat melding

Tack for bra svar Sukker. Vore lite intressant att veta lite statistik over vilka aldrar som kontaktar de som ar 16? Bara av ren nyfikenhet.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 8 mars 2008 17:35 Privat melding

Er det ikke foreldrenes ansvar å lære opp barna til hva som er smart på nett og ikke? Det kan da ikke være nettstedet?

(kvinne 50 år fra Akershus) lø. 8 mars 2008 17:58 Privat melding

Hm....jeg skrev et lignende innlegg for noen uker siden, men slettet det. Jeg ble kontaktet av en gutt på 15-16 år og det gjorde meg kvalm!
Har 2 sønner på 15 og 16 selv. Og ikke faen om ei dame på 40 år skal ha sex med dem!
Prøver å ha litt kontroll på dem, men de surfer jo på nettet....nettby, facebook og msn......de har jo sine egne laptops, så det er ikke lett å styre tilgangen da. Heldigvis har idretten tatt dem ;)
Jeg blir faktisk ofte kontaktet av unge menn og skjønner ikke greia. Hva f.... skal de med ei gammel dame?! Det er jo så mange flotte unge frøkener!
Jeg synes aldersgrensen burde være 18 år på sukker!

(mann 40 år fra Rogaland) lø. 8 mars 2008 18:00 Privat melding

Mokkisen: Enig, 18 ar!

(mann 51 år fra Oslo) lø. 8 mars 2008 18:03 Privat melding

Mokkisen, da må du ta det ansvaret selv, og ikke lempe det over på andre.

Skjult ID med pseudonym Bloomie lø. 8 mars 2008 18:09

kit001

.....som jeg tidligere har sagt; her handler det om et SAMLET ansvar.....foreldreansvar, nettsteders ansvar, vårt ansvar..... :-)))

Skjult ID med pseudonym mokkisen lø. 8 mars 2008 18:13

kit001
Hva mener du?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 mars 2008 18:17 Privat melding

16+ er da helt greit.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 8 mars 2008 18:22 Privat melding

Mokkisen, hvis du vil at dine avkom ikke skal gjøre noe som er lovlig i Norge, har du ansvaret for å få gjennomført det. Ikke dytte ansvaret for det over på sukker og andre.

Bloomie, ja vi har alle ett ansvar for andre, men foreldreansvaret er veldig mye større enn alle andres. Mener jeg. :-)

(kvinne 50 år fra Akershus) lø. 8 mars 2008 18:32 Privat melding

Ok. Dytter vel ikke noe ansvar, synes jeg. Bare et forslag om aldersgrense! Eller......jeg kan flytte meg til en annen sjekkeside som har 18 års grense. Finnes det forresten?!
Du liker tydeligvis "fjortiser"!

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 mars 2008 18:35 Privat melding

*ler*

Så fordi man mener at folk på 16 også bør få lov til å finne noen, så "liker man fjortiser!"?

Seriøst, mokkisen, hvor kom det der fra?

(mann 51 år fra Oslo) lø. 8 mars 2008 18:36 Privat melding

Prinsipiell debatt er tydeligvis ukjent for deg, mokkisen. Alt skal være kun sentrert om en selv.

(kvinne 50 år fra Akershus) lø. 8 mars 2008 19:23 Privat melding

Hallo, hvem vil ha sex med en på 16 år! Hvis du er 20 + selv?

Skjult ID med pseudonym sunway77 lø. 8 mars 2008 21:25

mokkkisen,det er nok mange det..... men mer at gutten er eldst,det er helt vanlig med en på 20-22 og ei på 16-17.....sånn var det da jeg vokste opp,og neppe forandret seg noe nå,.
jeg var 16 han var fyllte 23 det året.vi var sammen 5,5 år----var ikke noe unormalt det.... jenter i den aldreren er skjelden sammen med gutter på sin egen alder,det kommer litt senere.... men 14-20 er jo noe helt annet!!!
men er du lovlig så....

Skjult ID med pseudonym mokkisen sø. 9 mars 2008 07:14

@brødmannen
Hallo?! En gutt/mann på 16 år .eller jente.......De må gjerne ha sex, men ikke med meg!
Kanksje du fikk sex med en 16 åring i natt?
Jeg synes det er ekkelt.....ok, mitt syn........jeg blir bare så provosert. Sorry.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 9 mars 2008 09:32

Skal man være personlig i en prinsippiell debatt, bør man være det på egne vegne og ikke andres....

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 mars 2008 09:44

Well spoken, Lilleulv........as usual :-)

Skjult ID med pseudonym mokkisen sø. 9 mars 2008 10:13

@lilleulv
Ble jeg personlig nå? Ok, kanskje det, men jeg har ingen forståelse av å ha sex m en 16 åring. >Lovlig eller ei. Sikkert fordi jeg har barn i samme aldersgruppen.
Men, på en annen side.....hva f... kan en ung jypling gjøre for meg?

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 9 mars 2008 10:42

Bra innlegg lilleulv. Som vanlig :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 9 mars 2008 11:15

Mokkisen.. Tall fra Norge viser at den sexuelle debutalder for jenter i 2002 var 16,7 år og 18 for gutter...

Du må gjerne synes at den livsførselen gjennomsnittet bedriver er uforstålig, men likefullt er det slik. I uttrykket: Kanskje du fikk sex med en 16-åring i natt? ligger det en føring om at så unge mennesker bare blir utnyttet for egen seksuell tilfredsstillelse, at det ikke kan handle om gjensidig kjærlighet, respekt og forelskelse. Det stemmer jo ikke. Se innlegget til Sunway.

Det er dessuten heller ikke slik at all kontakt og alle dater ender med sex. (Det er i alle fall ikke min erfaring :-)
Men det er klart dette er en sårbar aldersgruppe som bør vokte seg for å være med på ting de ikke egentlig har lyst til.

Skjult ID med pseudonym mokkisen sø. 9 mars 2008 11:44

Jeg ble for personlig, skjønner det nå.
Tenker litt for mye på hva mine håpefulle driver med!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 9 mars 2008 12:09

Fort gjort... Er forstålig at man som forldre engster seg og kun vil det beste for sine barn...
Ha en fortsatt fin dag!

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) sø. 9 mars 2008 16:33 Privat melding

"Hallo?! En gutt/mann på 16 år .eller jente.......De må gjerne ha sex, men ikke med meg!
Kanksje du fikk sex med en 16 åring i natt?
Jeg synes det er ekkelt.....ok, mitt syn........jeg blir bare så provosert. Sorry."

Er du helt sinnsyk? 16åringer kan vel søke 16åringer? Hvorfor ble det plutselig om aldersforskjeller her?

Hvorfor mener du at alle som syntes 16åringer bør få lov å finne forhold på Sukker er interessert i folk på 16? Det er jo ikke nestenlogisk engang.