Alle innlegg Sukkerforum

Kjære vin....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Flora fr. 16 sep. 21:23

... Husker du at vi inngikk en avtale?!?! Foruten å gjøre
meg sexy og vakker, skulle du også gjøre meg til en stjerne på
dansegulvet...!!! Jeg har sett bildene ...WE NEED TO TALK!!!!!!

God helg til alle sukker-brukere, med eller uten vin ;-)

(mann 32 år fra Oslo) fr. 16 sep. 21:27 Privat melding

"Drikker du vin så blir du fin".

Jeg drikker en nydelig Riesling Fra Alsace, den er knusktørr og fransk!

Skjult ID med pseudonym Flora fr. 16 sep. 21:33

Må tilstå at det ble et glass italiensk papp-vin på meg i kveld. Men ganske god likevel: Da Luca.

Hvis dette utvikles til å bli en vin-tråd: hva drikker dere og hvorfor? Pappvin, perfekt for meg som er singel og nøyer meg med ett glass nå og da ;-)

(mann 43 år fra Akershus) fr. 16 sep. 21:37 Privat melding

Jeg drikker honningvin. For det første liker jeg det bedre enn druevin, og for det andre har jeg over 80l på dunk på kjøkkenet :p

(mann 47 år fra Hordaland) fr. 16 sep. 21:39 Privat melding

Har 2 flasker vin her nå... lurer på hvilken som skal åpnes. Er egentlig et luksusproblem. En skikkelig vin-vin situasjon ;)

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 16 sep. 21:39

@Flora:
pappvin?
barone ricasoli.
funker både aleine, til ost og til middag...

hvis du tar den til middag, husk å servere mat også ;)

(mann 32 år fra Oslo) fr. 16 sep. 21:43 Privat melding

Pappvin, ved rødvin er fint da det er bra for holdbarheten, men det betyr ogås at du du er for pyse til å drikke en hel flaske :D

Ellers kan jeg anbefale:
Rødt:
Langhe Rosso 2009 fra Vajra (2009), lite garvesyre, egner seg veldig godt til drikking uten mat.

Hvit::
Chardonnay L 2010 (L i løkkeskrift på flaska) 104kr, bedre enn de fleste viner til godt opp mot 200.
Kloster Eberbach Baiken Riesling Kabinett Trocken 2009
Dagobert Riesling 2009 (Fransk Riesling, syrlig og utrolig god, kun 108kr)

Sorry for få rødviner, de fleste jeg drikker er kjøpt i Italia ved Piemonte (barolo-land) og er ikke til å få tak på i Norge.

Skjult ID med pseudonym watchersky fr. 16 sep. 21:48

Konklusjon:
Sitte og drikke vin på egenhånd?
Skikkelig vin-vin situasjon, ja :)

Skjult ID med pseudonym Flora fr. 16 sep. 21:49

@ruggen
takk for tipset (det er notert), men MÅ jeg servere ost til hvis jeg skal ha den til ost? :-P

@CH2OHn
ehh....honningvin, hørtes ikke fristende ut - alt for søtt?! Men bra at du ikke lever opp til nicket ditt da og serverer metanol : )

@runbas
ta den til høyre du...

En aldri så liten skål da, gutter!

Skjult ID med pseudonym runbas fr. 16 sep. 21:49

hahahaha ;) vin-vin, ikke vinn-vinn tydeligvis ;) men har jo sukkerforumet som et godt surrogat for menneskelig kontakt :P ....

Skjult ID med pseudonym runbas fr. 16 sep. 21:51

takker Flora. Der ble alt så mye enklere :D

Skål tilbake!

Skjult ID med pseudonym Flora fr. 16 sep. 21:51

Jepp, Armkroken, er for "pysete" til en hel flaske alene (ser ikke helt hensikten). Men det ser jo ut som du har endel tips - er også notert : )

(mann 43 år fra Akershus) fr. 16 sep. 21:57 Privat melding

@Flora: Er ikke noe søtt i honningvin, akkurat som det ikke er noe søtt i "vanlig" vin. Den gjæres helt tørr, og er i utgangspunktet som en hvitvin i smak og konsistens, men det er en bismak av tørr honning :)

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 16 sep. 22:07

@Armkroken-: det finnes flere piemonte-viner på papp, da. ikke de mest spennende, men like bra som de andre pappvinene... anbefaler å prøve en conte ricci barbera som base i risotto!

@Flora: hehe. jepp, anbefaler nok å servere ost hvis du skal ha den til ost ;) italiensk ost!

@CH2OHn: mjød?

Skjult ID med pseudonym Flora fr. 16 sep. 22:08

OK, CH2OHn, det høres jo ikke så ille ut.

En "bismak av tørr honning" høres uansett bedre ut enn de "hintene av lær og tobakk" (!) som enkelte rødviner beskrives med :-P ....Blir aldri noen vinkjenner, jeg!

Skjult ID med pseudonym CH20Hn fr. 16 sep. 22:12

@ruggen: Ja, men det pleier jeg ikke å kalle det før folk har smakt. De fleste tror mjød er øl-aktig eller veldig søtt, men det er det i utgangspunktet ikke. Forrige batch laget jeg blåbær- og jordbærmjød (tilsatt i vanlig mjød før gjæringen var ferdig). Det ble nydelig. Jeg skal også lage en søtere variant der jeg tilsetter bær etter gjæringen er ferdig :D

@Flora: hehe...tenkte Harley-sete når du sa det. Lær og promp :p

(mann 32 år fra Oslo) fr. 16 sep. 22:31 Privat melding

@ruggen Jeg vet, men siden jeg er en del i Piemonte så kjøper jeg alltid rødvin der, og de er bare ikke å få tak på i Norge, så det er ikke vits i å nevne dem. Ganske deilig og måtte ut med 20-25kr for en "grei" rødvin og 100kr for en god rødvin som i Norge koster 300-500. (Tollen er vel 60kr per flaske eller noe).

Nå har jeg gått over til Øl, Grolsch for å være eksakt, minner meg på om at jeg enda ikke har spist/laget middag, hvordan vil dette ende ? Mest sannsynlig med at jeg sovner og en forbanna god frokost!