Alle innlegg Sukkerforum

Stjernetegn

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Synne lø. 17 sep. 2011 21:07

Fant en profil her inne som utelukker alle damer i et visst stjernetegn. Er det mange slike overtroiske her?

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 17 sep. 2011 21:20

Som vitenskapelig orientert person burde du se at det spørsmålet ikke kan besvares av en enkelt. Eller mente du "opp med henda, alle som er overtroiske"? :-)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 17 sep. 2011 21:24 Privat melding

Hvor mange er mange, og hvor langt er ett tau?

(kvinne 58 år fra Oslo) lø. 17 sep. 2011 21:25 Privat melding

Er ikke overtroisk, men det er jo litt merkelig at jeg alltid faller for menn i luftegnet Vekt-vannmann er selv tvilling som også er et lufttegn...hm det har aldri vært noen unntak heller. Hva kan man si.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 sep. 2011 21:28

Kjenner ei dame som studerte astrologi i 7 år med motivasjon å motbevise at det var noe i dette våset.
Hun konkluderte med at hun ikke klarte oppdraget. Hun TROR ikke på det, men det er fascinerende hva hun kan.

Og når jeg snakker med henne, så tror jeg nesten! Men egentlig er jeg bare nysgjerrig på det meste.
Som sagt før: Jeg "tror" på alt jeg inntil det motsatte er bevist :-)

Skjult ID med pseudonym SomNy lø. 17 sep. 2011 21:32

@KongKebab Doble mengden og lengden av halvparten.

(mann 38 år fra Østfold) lø. 17 sep. 2011 21:32 Privat melding

Z: Også som sagt før: Det går ikke an å bevise at noe ikke eksisterer.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 sep. 2011 21:34

...og nettopp derfor fratar ingen meg gleden av å ikke forstå alle små eller større mysterier her i livet, Kebaben! :-)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 17 sep. 2011 21:37 Privat melding

Dette er materiale for "kvinnelogikk"-tråden... =)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 sep. 2011 21:37

Ler.....jepp!

(mann 42 år fra Akershus) lø. 17 sep. 2011 21:51 Privat melding

Astrologi stammer fra en tid man ikke hadde så mye visshet om hva som skjedde rundt en. Så man så til stjernene etter hjelp. Man laget seg et system basert på plasseringen av de største himmellegemer og fantasifigurer, (stjernetegnene) hvor man kunne tolke skjebnen. Noe jeg heller ikke tror på. Pølsevev mener nå jeg. Jeg er i kontroll av mitt eget liv og tar mine egne beslutninger.

Trenger ikke å studere i 7 år for å trekke den konklusjonen. Like mye som jeg på strak arm kan si at du ikke er mentalt tilstede om du hopper på scientolog-toget. Kommer langt med fornuft. Men det er ikke noe galt i å trekke mot «magi» fordi det er spennende. Men for meg varer ikke det lenger enn det filmen gjør. På tross at jeg veit at blodet er «ketchup» og at Harry Potter ikke KAN trylle :P

MEN! Folk får lov til å tro hva pokker`n de vil. Så lenge det ikke går utover andre :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 sep. 2011 21:55

Poenget er ikke hva man trenger, men hva man har interesse for. Man TRENGER få ting her i verden, SomNy.

Skjult ID med pseudonym Dobbs lø. 17 sep. 2011 22:04

Nei, i moderne tidsalder er vi rent vitenskapelige av oss og trenger ikke overtro som astrologi.

Vi har kommet langt innen forskning med genetikk, og i genene ligger mye bestemt for livet vi kan føre.
Jeg har lest om forskning rundt eneggede tvillinger som ble skilt rett etter fødselen, og det var utrolig mange likheter mellom dem, faktisk uhyggelig mange.
I et tilfelle, som med Lewis-Springer-tvillingene, gikk det tom så langt at begge de to første hustruene deres hadde samme fornavn.

Så genetikken setter kanskje begrensninger for kontroll og beslutninger i eget liv? :)

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 17 sep. 2011 22:11

Hvis det er noe jeg skal tro på, av populærovertro (hvis en kan kalle det dét), er det astrologi siden den har fysiske objekter som utgangspunkt. Og vi vet jo at fysiske objekter virker på hverandre innenfor en viss radius.

De jeg har vært sammen med, og falt dypest for, i min tid, har ikke samme stjernetegn. Men det kan like gjerne si noe om meg som om dem.

Jeg ble "lest" som ungdom. Hun som brukte en time på å snakke om meg var imponérende konkret og hadde ingen gravérende feiltolkninger.

Skjult ID med pseudonym Mongo lø. 17 sep. 2011 22:11

Det er det jeg sier om den usynlige kjempekaninen Harvey som sitter ved siden av meg @KongKebab.
Ingen kan bevise at han ikke eksisterer.

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 17 sep. 2011 22:28

Mongo:
Jeg kan bevise at han eksisterer.

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 17 sep. 2011 22:57

1234, gå på youtube og søk på cold reading Derren Brown. Tror du vil få en aha-opplevelse.

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 17 sep. 2011 23:15

Jeg vet hva du mener, Joques, men at noen har beskrevet meg godt betyr ikke så mye som min egen totale opplevelse av ... overtroen. Og jeg skrev jo, tilogmed, at jeg var ung og et lett bytte da det skjedde. Men jeg anser muligheten til at det finnes sannhet i astrologi som større enn i f.eks. kristendom, tarot og livslinjelesning og whathaveyou.

Var det Derren Brown som fikk deg til å ikke tro eller var det din egen forståelse av temaet?
Ah, jeg bryr meg ikke. Oppsøker ikke en diskusjon, mener jeg. Jeg holder muligheten åpen for påvirkning av fysiske legemer/fenomener utenfor jordas atmosfære. Det er alt.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 18 sep. 2011 04:01

Altså, hvis man ikke vil treffe jomfruer, behøver ikke det bety at man tenker på stjernetegn...

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 18 sep. 2011 11:27 Privat melding

nei, tror ikke på astrologi !

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 18 sep. 2011 11:36

1234, nei da, jeg har aldri hatt noen tro på astrologi, dette bekreftet det bare for meg.

Men jeg er egentlig heller ikke ute etter å omvende noen (har både hatt en kjæreste som trodde på astrologi og flørter for tida med ei ditto, så det er takhøyde her), jeg tenkte bare jeg skulle vise deg det siden det virket som om din tro baserte seg på at en person leste deg "riktig" :)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 18 sep. 2011 12:33

Jeg kunne aldri datet en som trodde på slikt iallefall....

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 18 sep. 2011 13:10

Irene, det synes jeg er å ta i litt. Jeg tror til og med jeg kunne datet ei som var kristen, hvis jeg hadde sluppet å bli preket til. Og jeg vet det går an, for jeg har en kompis som er kristen, og han har aldri preket. Faktisk har jeg hatt noen av mitt livs mest givende og opplysende samtaler med ham. Ikke fordi han er kristen, men fordi han er intelligent.

Det jeg derimot aldri kunne datet, var en vaksinemotstander. De er farlige mennesker som faktisk sprer død og lidelse rundt seg til andre mennesker.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 18 sep. 2011 13:45

Nope Joques.. jeg tar ikke hardt i:) Jeg dater heller ikke religiøse:) Det er så langt fra min virkelighet at det bare hadde krasjet.. som om det ikke er vanskelig finne noen fra før skal folk løpe rundt med de merkeligste oppfatninger rundt vår eksistens;)

Vaksinemotstander ..hm man må kunne spørsmåltegn med hvorfor endel vaksiner blir presset på oss..ikke bare ta alt for god fisk, bare for at myndighetene sier det er bra for oss.. Jeg dater heller ikke de med ukritisk respekt for stat.. hehehe hjelp jeg sliter:)

Jeg tror det er mange mennesker som volder mer død og lidelse enn vaksinemotstandere...Og de kommer langt ned på listen over de jeg ikke dater...

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 18 sep. 2011 13:47

Og om jeg skulle mot formodning datet en kristen... så håper jeg han har såpass respekt for sin egen tro at han HADDE preket ;)

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 18 sep. 2011 14:27

Presset? Vi blir vaksinert mot barnesykdommer fordi de er alvorlige og kan volde død eller varige mén. Foreldre som lar være å vaksinere barna sine, utsetter ikke bare dem for farlige sykdommer, men også andre i samfunnet. Det har allerede skjedd at barn som var for små til å bli vaksinert, har blitt smittet av eldre, uvaksinerte barn og dødd.

Og så skjønner jeg ikke hvorfor du ville håpet at han "hadde såpass respekt for troen sin at han ville preket". Hva har tro med preking å gjøre? Tro er en privatsak, og det er ngen grunn til at man skal gå og presse meningene sine på andre. Jeg går ikke og presser mine ateistmeninger på andre religiøse, hvorfor skulle jeg det? Det er først når de er til skade i samfunnet, som vi ser med den kristne lobbyen mot abort i USA, at man må yte motstand.

Rister litt på hodet her. Jeg forstår ikke verdenssynet ditt.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 18 sep. 2011 14:37

Det er fler vaksinasjonsprogrammer.. jeg har ikke sagt jeg er imot vaksine.. men det er lov stikke hue opp fra saueflokken og tenke selv. Viktig med motsetninger og.. Er ikke alt man trenger vaksineres mot..

Det er og forskjellige måter å tro på.. i know..og sikker forskjellige måter preke på..jeg synes det er et for viktig emne til at jeg kan date en som er religiøs.. og om jeg trodde det var veien til frelse så ville jeg jammen preket.. dag og natt hehe, så bare vær glad jeg er ateist;)

Kanskje jeg ikke skal si at jeg er imot abort heller;) Iallefall slik det blir praktisert..*plystre plystre* Liker ikke regler som blir til for at noen mennesker ikke kan oppføre seg..og tenke selv.. kanskje vi heller kunne fått en vaksine mot slike:)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 18 sep. 2011 14:40

hehehe sorry, den var på kanten:) Er tross alt søndag gjeeeeeesp

Skjult ID med pseudonym fjesløs ma. 19 sep. 2011 00:24

Hva defineres som overtro? Å tro på ulykke hvis man knuser et speil, svarte katter som løper over veien, osv.? Astrologi? Religion?

Selv tror jeg ikke på det, men jeg har drept nok edderkopper til å gi meg mange generasjoner med ulykke, og det har kanskje noe for seg, ettersom det aldri skjer noe bra for meg, jeg er ikke lykkelig, osv. :P

(mann 38 år fra Oslo) ma. 19 sep. 2011 16:28 Privat melding

Inntil man tar med det opprinnelige trettende stjernetegnet, Slangebæreren, er det nokså enkelt å fastslå at astrologi som sådan er noe stort humbug. Uten det tegnet, er jo faktisk alt astrologer sier og tror basert på et fullstendig feilaktig grunnlag.

Skjult ID med pseudonym Lowry ma. 19 sep. 2011 16:49

Og har ikke stjernetegnene forandret seg noe, så datoene er feil? :)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 19 sep. 2011 17:51

@skjeggen HAllo!!!

( @Irene;) )

"men det er lov stikke hue opp fra saueflokken og tenke selv"

Det har ikke slått deg at det å tenke selv er noe en del av de troende faktisk har gjort? Spør du..her snakket jeg om vaksiner...

"Liker ikke regler som blir til for at noen mennesker ikke kan oppføre seg.."

Øøøh... Det er ikke reglene det er noe galt med. Det er menneskene som rettferdiggjør sine handlinger ved å mistolke reglene... Dessuten, så finnes det ingen slike "regler". Det er hva man gjør det til selv, og som noen nevnte her tidligere er tro noe som er privat og personlig. Her snakker jeg om abortloven, ikke religion!!!....Noen av grunnene til at abort må være lov er : insest, folk som ikke forstår de kan bli gravid av sex.. folk som av medisinske årsaker må abortere.men oftest brukt som "prevensjon" av folk som ikke "tenker" langt nok..

En dømmende ateist er for svarte meg ikke noe bedre enn en dømmende kristen? Og man trenger ikke å være religiøs for å ha fordommer. Det tror jeg du nettopp beviste. svar:Jeg har fordommer som alle andre.. har jeg på stått noe annet??? jeg bare sier jeg ikke dater religiøse!!!!! kanikke si du overbeviser meg om at jeg burde revurdere;)

Og om du lurer, så kommer jeg selv fra en kristen familie. Hadde du kjent oss, så hadde du skjønt at det ikke finnes noe fasitsvar. Kun mennesker og fordommer.

Jeg lurer virkelig ikke på hvordan du har vokst opp... det lyser gjennom ditt sneversynte svar som vitner om at du ikke har giddet lese innlegget mitt, du bare blir rar i hodet ditt av at jeg aviser slike som deg i en helhet!! jeg kjenner kristne mennesker, men omgåskun de som er litt mer "våken":)) og om du gidder kan du jo lese det en gang til? Men jeg tviler på du gidder eller at det hjelper;)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ma. 19 sep. 2011 17:55

@Lowry: Stjernene forflytter seg jo i forhold til hverandre, men om det har gått raskt nok til å påvirke posisjonene astrologene tar utgangspunkt i, skal jeg ikke si for sikkert. Knut Jørgen har helt sikkert stålpeiling på det der. =)

Skjult ID med pseudonym EvilSmurf ma. 19 sep. 2011 18:44

umm...har bare 1 ting å si til det TS poster: W.T.F.

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 19 sep. 2011 20:15

Kunne aldri datet en vaksine-freak.

Skjult ID med pseudonym Dobbs ma. 19 sep. 2011 20:22

Som sagt, det er bare å gi blanke i denne overtroen.
Vi har gener som vi er født med og som kan forutbestemme hvilke evner vi får, hvilke sykdommer og levealder vi ender med, personlighetstrekk, hobbyer etc.
(Kanskje veldig store deler av personligheten, hvis vi ser på resultatene fra eneggede tvillinger som ble helt atskilt etter fødselen)

:)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 19 sep. 2011 22:37

Synes det er idiotisk mene så mye om hva jeg sier når du som du nå innrømmer, ikke har giddet lese skikkelig engang;) Virket virkelig som du følte deg truffet ser du.. siden du reagerte så sterk.. mulig jeg bommet på at du er kristen, men det er underordnet.. Ellers gidder jeg faktisk ikke diskutere mer med deg:) Ikke om dette, og ikke her og nå iallefall.. Blir for dumt, når du ikke følger med skikkelig. Mennesker er mennesker, men ikke alle er like oppegående.. Det kan du ikke benekte.. selv om du sikkert har lyst sende akkurat den i retur til meg hehe..

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 19 sep. 2011 23:52

Da er vi jo enig i 2 ting faktisk:) Så jeg lar det være med det:) Jeg synes jeg med det rette kan kalle deg sneversynt når du uttaler deg så sterkt uten å "se viere" som i at du ikke leser det jeg faktisk skriver, og det innrømmet du jo;)

"La freden senke seg over de barmhjertige sjeler som vandrer i den mørke ørkenen uten annet hallisinuasjoner til trøst";))