Alle innlegg Sukkerforum

Skrivefeil er ikke tiltrekkende!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Myerart ti. 11 april 2006 08:15

Hei!

Er det noe galt med store bokstaver etter et punktum? Er det noe galt med et komma her og der? Hvorfor må kjempesmart deles i to ord? Er det noen sjan(g)se for at du i fremtiden vil droppe g-en som ikke skal være der? Aner du virkelig ikke hva som er forskjellen på "å" og "og"?

Jeg har fått flere hyggelige meldinger med så mange skrivefeil at jeg ikke har svart. Særlig de med profiler av typen der det skrives (dette er ikke cut-and-paste, men heller et typisk eksempel)

"Jeg liker å ta sjangser er nysjerrig på livet å kjempe glad i og reise til Nord Amerika. jeg leter etter noen som er smart og kjekk og er like inteligent som meg. like å fest. hopper å høre fra deg. Klemz"

Beklager! Men du faller rett gjennom!

Skjult ID med pseudonym Muznotkoz ti. 11 april 2006 09:11

Er så enig. Det funker veeeeldig dårlig her på nettet. Min tidligere store kjærlighet skrev mye feil. Men hun traff jeg i virkeligheten og jeg likte henne før disse feilene dukket opp. Da betydde det ikke så mye. Men her på nettet skriker dette mongospråket mot meg, og mellom linjene står det: jeg er dum, jeg er skjødesløs, du kommer til å bli flau over meg...

Skjult ID med pseudonym frijolero ti. 11 april 2006 11:17

Jeg kan være enig i at det kan være irriterende med skrivefeil, men det kan være mange grunner til at noen er dårlige i skriftlig norsk, f.eks. dysleksi eller et annet morsmål. Skal man avvise noen pga det, risikerer man, som Haimat skriver, å gå glipp av et fantastisk menneske.

Myerart, du forteller at du har fått hyggelige meldinger med så mange skrivefeil at du ikke har svart. Har det aldri slått deg at vedkommende som sender slik en hyggelig melding, kanskje også er et hyggelig menneske og at det faktisk er ditt tap når du ikke svarer?

Muznotkoz, du forteller at du tidligere har vært sammen med ei dame som skrev mye feil, men at feilene hennes ikke betydde så mye fordi du hadde blitt kjent med henne før du oppdaget skrivefeilene. Hvorfor kan ikke folk her på sukker få den samme muligheten til å vise at deres skrivefeil ikke betyr så mye?

Og hvordan kan man kalle dette for mongospråk? Det blir rett og slett for dumt. En person som har mange skrivefeil, trenger absolutt ikke ha noe mellom linjene om at vedkommende er dum og at du vil bli flau over ham/henne. Det er mer sannsynlig at det står noe sånt som at
"til tross for at jeg ikke skriver perfekt norsk, sender jeg deg en melding fordi jeg synes du virker som en hyggelig person og jeg har lyst til å bli kjent med deg. Vil du gi meg en sjanse?"

Og hvordan kommunikasjonform bruker dere egentlig med kjæresten? Skriver dere brev til hverandre eller snakker dere sammen?

(mann 34 år fra Hedmark) ti. 11 april 2006 13:53 Privat melding

Meget bra skrevet frijolero!

De fleste forsøker vel å skrive mest mulig korrekt, men av og til kan det nok gå litt fort for alle.. Hjelper å ta seg tid til å lese det man har skrevet før man sender. Tror det er mange som ikke gjør det. Jeg er ingen ekspert i språk, men tror da jeg klarer å unngå veldig mange åpenbare feil.

Når det er sagt, så burde man vel være glad for å få post og ihvertfall respektere avsender såpass at man sender noe tilbake. Spesielt hvis det bare er rettskriving man reagerer negativt på. Heldigvis er vi forskjellige!

Ellers synes jeg det er dumt at mange bruker skjult id når de skriver her. Er det fordi man er redd for hva andre skal tro om en eller vil man bare ikke ha enda større respons på profilen sin? Kanskje mange forskjellige grunner. Hva vet jeg? Jeg synes ihvertfall det er hyggelig å se hvem man debatterer med. Og selv om man kanskje er uenige i mye rart, så gjør da vel ikke nødvendigvis det noe? Kan jo være mye annet bra ved en person som virker helt fjern, for det...

Ønsker forøvrig alle her inne en fabelaktig påske!

Skjult ID med pseudonym sammenlign ti. 11 april 2006 14:57

Til Heimat og Myerart… først og fremst- smaken er som baken. Om non velger å skrive på ”sms språk”, uten bruk av store bokstaver og m forkortelser så r d deres sak. Bare aksepter d. sukker er ingen formell diskmosjonsforum/datingtjeneste. Hvorfor i all verden skal man gidde å skrive formelt da? Skal ikke dette være personlig? For meg har d ingenting m utdannelse eller skriveferdigheter å gjøre (jeg har faktisk laaaaang utdannelse) Jeg velger selv å skrive, no, non, arb.oppg, søn, lør, d, r, v, m oxo, klemz, "off topic", "mail", "cut-and-paste" fordi jeg liker d og fordi d r enklere, og ikke fordi jeg ikke kan stave.

Kan virkelig ikke tro at rettskriving kan være såååå innmari viktig for dere? Les heller innholdet! Som frijolero sier ”Har det aldri slått deg at vedkommende som sender slik en hyggelig melding, kanskje også er et hyggelig menneske og at det faktisk er ditt tap når du ikke svarer?”. Lurer på din/deres avsmak for såkalt "sms språk" har no m alderen å gjøre?- Heimat r jo tross alt 15 år eldre enn meg….

Skjult ID med pseudonym dyslektike ti. 11 april 2006 18:05

Hei venner! (jeg vet at det mangler en "r" i pseudonymet, men det var ikke plass..)

Jeg er en stolt dyslektiker som har mange mestringsstrategier jeg bruker for å skrive mest mulig korrekt. Det er ikke dumhet eller latskap som gjør at en del feil ikke blir oppdaget. Typisk nok oppdager jeg andres feil lettere enn mine egne, for i min egen tekst vet jeg hva jeg vil at det skal stå, og da ser jeg ikke alltid feilene..

Jeg er rett og slett en bra jente, og dumt av dere som avskriver meg på grunn av skrivefeil! Eller faktisk; jeg er glad for at jeg slipper å forholde med til slike åndssnobber som dere ;-)

Og til dere som fasineres av litt skrivefeil:

LES DETTE:
Ifgøle en udnerøslese ved Cmarbidge Uinevrisett sipller det ignen rlloe i hivlekn røfgekkele boktsvanee er. Det estnee som er viktig er at fstøre og stise boksatv er på rktiig setd, retsen kan vræe hltuer til bluter og du kan flotsart lsee uetn prblomeer. Dtete er frdoi den mnesnekliege hrjene ikke lseer hevr boksatv for seg slev, men odret i sin hleeht. Mreklrig ikke snat!?

***
Det eneste ordet jeg slet med var: frdoi

(kvinne 41 år fra Oslo) ti. 11 april 2006 19:06 Privat melding

hei! Jeg er dysletiker! Jeg skriver en del feil, spesielt på slike forumer, da slike forumer ikke har stavekontroll, hehe. Jeg lå vel på noe over gjennomsnitt karakter på ungdomskolen, da jeg har en svak form for dysleksi. Da endelg en fant ut at det var de samme feilene jeg gjorde, og selv om jeg ble konfrontert med de, klarte jeg ikke å se hva som var riktig eller galt. Da jeg da fikk pc på alle eksamner på vidregående og høyskole, gikk jeg ut blant de beste.
På masteroppgaven min fikk jeg A.
Jeg er ikke flau over at jeg har dysleksi, jeg er åpen om det og er derfor ikke lenger redd for å skrive kort, fordi håndskriften min er styg eller at det kan være feil. Det er sånn jeg er, vi alle har noen feil. Vi alle velger hvilke feil vi skal godta hos en partneren. Det er helt greit for meg, jeg har selv noen ting jeg ikke tenner på hos menn, selv om det ikke er viktige ting.
Men en ting er sikkert, er du dum og har dysleksi er det ikke dysleksien som er grunnen til dumheten, men bare at du ikke har vært så heldig med genene dine......
At folk glemmer å ha stor bokstav etter et punktum osv, er mer slurv enn dysleksi. Kanskje den personen var så ivrig til å skrive til deg at hun\han glemte å lese igjennom det hun\han hadde skrevet.


(mann 34 år fra Hedmark) on. 12 april 2006 05:10 Privat melding

Denne diskusjonen har utviklet seg på en fabelaktig måte synes jeg. Ikke bare er det flere dyslektikere som skriver og gir uttrykk for de meninger vel de fleste mennesker besitter, men også fordi det skrives mer uten skjult id. Respekt! To flotte jenter ihvertfall som helt sikkert kan få hvem de vil om de vil, uten å la noe så overfladisk som skrive-/lesevansker utelukke dem fra noens marked. Håper og tror at de fleste likevel tar seg tid tid til å bli kjent med personen selv om det er noen skrivefeil. Det skulle da bare mangle!

Og til dyslektike med skjult id, beklageligvis; den teksten hadde jeg tenkt å lime inn også. Husk på første og siste bokstav, så kan det være det samme med resten ; )

God morgen, alle sammen =) Ha en strålende da!

Skjult ID on. 12 april 2006 09:55

Dyslektikere må da være unnskyldt, men dere andre er det ikke. Uformelt språk? Hvis du i profilen din har språk som en fjortenåring, og ikke den skoleflinke typen, så er det klart det trekker ned. Turn off, liksom.

Det er snakk om å presentere seg, og hvis språket er dårlig, så sier det en del om personen. (Som oftest).

Skjult ID med pseudonym Muznotkoz on. 12 april 2006 10:43

Jeg er ikke så sikker på om jeg har lyst til å bli sammen med en dyslektiker, jeg. Jeg har i hvertfall ikke skrevet i beskrivelsen min av drømmedame at jeg vil ha en dyslektiker som skriver som en fjortis. Men hva innebærer det egentlig å være dyslektiker? Ingen av de dyslektikerne her på sukker virker som om de har noe problem med å uttrykke seg. Tvert i mot. Jeg har vel aldri heller sett en så finskrevet diskusjonstråd noen gang. Her er det ikke mye stavefeil! Men kozefjortisene glimrer med sitt fravær. Hvor er dere, feiginger? Forsvar dere!

Om det er litt stavefeil i et innlegg har vel ingenting å si? Det som teller er om du fremstår som dum på grunn av språket ditt. Hvis du har litt brodd i deg kommer dette frem på tross av skrivefeil og klønete språk. Dette gjelder jo når vi snakker sammen også. Hvorfor skulle det være annerledes her? Den som venter at full rettferdighet her i verden blir bare motløs og bitter. En som skriver som en tulling har ikke rett til å bli likt av alle på lik linje med en som skriver bra. Samme gjelder utseende og måten du snakker på.

Skjult ID med pseudonym frijolero on. 12 april 2006 11:15

Jeg holder fast på at dere som dømmer folk på grunn av dårlige skriveferdigheter, risikerer å gå glipp av et fantastisk menneske. Men når jeg leser Muznotkos' siste innlegg, tenker jeg egentlig at det er bedre at dere holder fast ved deres intolerante holdninger. Jeg mener, ærlig talt, "En som skriver som en tulling har ikke rett til å bli likt av alle på lik linje med en som skriver bra". Hva søren er det for et slags utsagn? Hvis man virkelig mener det, ja, da er jeg jeg helt enig i det som "dyslektike" skrev lenger opp i tråden her: Det beste er faktisk at folk med dårlige skriveferdigheter slipper å forholde seg til slike åndssnobber.

(mann 42 år fra Rogaland) on. 12 april 2006 11:16 Privat melding

Myerart: hvorfor har du ikke dette innlegget i profilen din i stedet? Og hvorfor være anonym? Hvis skrivefeil er så ille så må det jo være mye enklere å unngå slike meldinger hvis folk vet hva du står for?

Eller er man redd for å framstå som så sympatisk som man faktisk er...

Skjult ID med pseudonym Muznotkoz on. 12 april 2006 13:24

Åndssnobber? Hallo, det jeg mener er at jeg har ikke like stor rett til å bli likt av Angelina Jolie som det Brad Pitt har. Jeg tror ikke at du frijolero er så jævla demokratisk at du vil date hvem som helst uansett hvordan de ser ut, snakker eller skriver.
Alle som er her dømmer de andre hele tiden. Ellers hadde alle datet med alle. Vi går glipp av hyggelige og fantastiske mennesker hver eneste dag, enten det er på grunn av disses dårlige skriveferdigheter, utseende, meninger, intelligens, etc. Jeg går antakeligvis glipp av 2500 hyggelige og fantastiske jenter her på sukker, 7000 på Blink, 8000 på SprayDate, og hundretusener ute i resten av Norge. For meg er det nok å finne en av gangen.

Smaken veldig forskjellig, det må vi bare respektere. Det er derfor vi har disse matchtallene og diskusjonsforumene, slik at de som passer best sammen kan finner hverandre. Og for at de som "hater hverandre" skal få utløp for sine irritasjoner.

Jeg synes ikke du skal moralisere så mye, frijolero. Jeg tror ikke du er så mye bedre enn andre. Treffer du alle de potensielt hyggelige og fantastiske menneskene som tar kontakt med deg? Eller siler du litt ut? Er du sikker på at dine utsilingskriterier er så mye mer moralsk høyverdige enn mine?

Skjult ID on. 12 april 2006 13:27

Er dette annerledes enn å sile ut noen man ikke liker utseendet til? Eller profilen?

Det er snakk om et totalinntrykk, og virker man barnslig og dum.. vel, det er da ikke så veldig tiltrekkende.

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 12 april 2006 22:56 Privat melding

Helt enig, du har så rett så rett!
Gutter med alvorlige skrivefeil faller fullstendig igjennom hos meg og mine venninner, og det er uuutrolig usexy før man blir kjent.
Det er jo tross alt pensum på barneskolen, og det bør de fleste klare.
At det går litt fort noen ganger, så det dukker opp noen tøysefeil er jo forståelig.
Følgende eksempel (han fikk ikke svar)er tydeligvis ikke det:
Jeg er193høj,krafti bygd.er en gla og posetiv persjon.liker hjemekos medgo mat og mye kos.dama må ha litt bein i nesa.Klem)

Dette satt i kombinasjon med menn som har bilder av seg selv i bar overkropp, eller badebukse er heller ingen heldig kombinasjon!
Hold klærne på inntil videre! :)

Skjult ID med pseudonym frijolero on. 12 april 2006 23:27

Du har selvfølgelig helt rett, Muznotkos, jeg er ikke det spor bedre enn andre og jeg bruker også "utsilingskriterier". Men jeg synes allikevel at et utsagn som at ikke alle har "rett til å bli likt av alle" blir litt for drøyt. Det var sikkert ikke vondt ment fra din side, men for meg ble det et utsagn som lignet litt for mye på manglende respekt for enkelte mennesker.

Man kan diskutere i det uendelige om noen utsilingskriterier er bedre eller verre enn andre, men jeg har selv erfaring med at skriveferdigheter forteller usedvanlig lite om et menneske. Jeg jobber med fremmedspråklige, hvorav mange uttrykker seg veldig klønete både i muntlig og skriftlig norsk, men mange av dem har vel så mye å fare med som noen av mine journalistvenner som uttrykker seg svært elegant både muntlig og skriftlig. Jeg har erfaring med at det samme gjelder for nordmenn som skriver dårlig norsk (ofte uavhengig av hva som er grunnen til de dårlige skriveferdighetene). En gang traff jeg faktisk en person her på Sukker som ikke uttrykte seg spesielt godt skriftlig. Man kunne fort trukket konklusjonen at vedkommende ikke var særlig intelligent. Når vi møttes fant jeg ut at denne personen hadde et annet morsmål, vi hadde en kjempehyggelig date og vedkommende var meget oppegående.

Poenget mitt er at når du leser en profil eller får en melding fra noen her på sukker som uttrykker seg dårlig skriftlig, vet du aldri grunnen til de dårlige skriveferdighetene og det blir helt feil å anta at vedkommende er dum (slik som du skrev i ditt første innlegg at du kunne lese mellom linjene, Muznotkoz). Alle kan ikke forvente at du skal bli forelsket i dem, men jeg mener at alle fortjener at du gir dem en sjanse og viser dem respekt.

Skjult ID to. 13 april 2006 16:12

Til Haimat:

Det var da en voldsom smørje du blander inn her. Sårende å bli dumpet fordi man er dyslektiker? For det første, det er vel ingen som forteller det til vedkommende. Man lar bare være å svare. En annen ting er jeg personlig tror de fleste her på Sukker bare slurver, eller ikke er så flinke til å skrive.

I tillegg tar du silingen her på sukker veldig personlig. Det er vel neppe snakk om personer du kjenner veeldig godt, der alt klaffer, bortsett fra at du har barn etc. Man har stort utvalg her på Sukker, og man kan derfor sile, og endel gjør det. Sånn er det bare.

Skjult ID fr. 14 april 2006 13:49

Hva pokker? Lampelys og han Oluf, dere er anonyme selv men rakker ned på meg for å være anonym? Snakk om å skyte seg selv i foten. Og å be noen å dra "tell undas" og de andre stygge ordene du bruker? Snakk om å være en feig jævel og gjemme seg bak anonymitet. Nåja, folk som åpenbart ikke har mer vett i skallen går ikke så veldig inn på meg.

Haimat derimot var såpass saklig, så jeg skal prøve å forklare: Jeg skrev i et av innleggene dine her at jeg syns det er turnoff med skrivefeil. Så kommer du plutselig her og påstår at det ikke er stuerent å velgebort noen pga dysleksi? Hvem har sagt at jeg velger bort noen pga dysleksi? Vet du hvor mange som har dysleksi? Antageligvis svært få, langt færre enn de som skriver sms-språk. Dyslektikerne over i diskusjonen skriver i alle fall ikke noe irriterende sms-språk. Så bommer du igjen: det er sårende å bli fortalt at man blir dumpet fordi man har dysleksi og blir fortalt det! Hvem i alle dager er det som dumper noen med den begrunnelsen? Hvis du ikke får noe svar på meldingen din her på sukker kan man vel ikke gå ut i fra at det er fordi man er dyslektiker? Det er det i alle fall ingen som har skrevet over her, så å trekke den konklusjonen syns jeg var ganske misforstått.

Du vil gjerne drodle litt her? For all del Haimat, men det som ble diskutert her var ganske enkelt at det er lite attraktivt med meldinger fulle av dårlig norsk. At du vil trekke paraleller fra dette til de svært personlige avslagsgrunnene du har fått får stå for din regning. Jeg påpekte at jeg ikke syns det egentlig har noe med kjipe "sms"-meldinger å gjøre, og det må du tåle å høre.

For ordens skyld: jeg har aldri dumpet noen pga at de ikke skriver ordentlig, men jeg må få lov til å mene at det er lite attraktivt uten å bli beskyldt for å være det ene eller det andre. Dette til de to over her som selv gjemmer seg bak anonymitet.

Skjult ID lø. 15 april 2006 15:08

I orden for meg. Du skjønner ikke debatten her, og takler ikke uenighet, men inntar en svært arrogant holdning som går på at man ikke skjønner noe når man er uenig med deg. Barnslig.

Skjult ID sø. 16 april 2006 11:56

Jeg syns det er greit å være anonym når man blir angrepet på den måten man blir av folk som "han Oluf" over her, men det var kanskje det innlegget du siktet til?.

Haimat: Jeg har faktisk holdt meg til å diskutere sak her, og har ikke noe sted kommet med personkarakteristikker av deg. Da blir det selvmotsigende at du ber meg lære meg etikette, samtidig som du kaller meg en dust, looser og at jeg skriver vrøvl. Der mistet du all troverdighet som debattant. At du ikke er anonym gjør ikke innlegget ditt noe bedre, og gir deg ingen rett til å komme med slike personkarakteristikker.

Anonym eller ikke, jeg står fast ved at det er turnoff med skrivefeil. Det bør man få mene uten å bli angrepet på den særdeles usmaklige måten som enkelte har tydd til over her.

Skjult ID med pseudonym jente33 sø. 16 april 2006 13:10

Vel, så klarte dere det! Dere har ødelagt en ellers så spennende meningsutveksling.. Hva med å stoppe mens leken er god?? Pust dypt og tenk positivt.. Dere oppnår ingenting med all denne negativiteten, uansett om dere skriver korrekt norsk eller ei..

Skjult ID sø. 16 april 2006 14:22

Du får komme med eksempler på ufinhetene og skrivefeilene da. Jeg har akkurat lest det innlegget der jeg svarer Haimat, og har problemer med å se at dette skal være så veldig ufint. Hvis det at jeg skriver "en voldsom smørje" er så ufint, lurer jeg på hva man skal karakterisere angrepene som følger etterpå.

Jeg har ikke kalt folk for dust, taper, eller alle de andre latterlige benevnelsene her, og det gjør da ikke saken noe bedre at man ikke er anonym.

Med dette sier jeg mitt siste ord, en slik usaklig debatt ser jeg ikke poenget med.

Skjult ID med pseudonym Myerart ma. 17 april 2006 19:57

Hei alle sammen! Her ble det en engasjert debatt i hvert fall!

Men detbatten har jo sporet helt av!

Først: Jeg har flere gode venner som er dyslektikere og innlegget mitt var ikke på noen måte et forsøk på å angripe dyslektikere.

Men, skrivefeil i profilen trekker uansett ned. Det er jo lov å bruke Word eller lignende og jeg tror at de som har flest skrivefeil i profilen slettes ikke er dyslektikere. Uansett så er jo det viktigste en profil som sier forteller noe om personen bak profilen. En velskrevet profil der den som har skrevet profilen har gjort litt innsats er rett og slett noe helt annet enn en liste av ord, eller egenskaper, som uansett stort sett er lik for de aller fleste.


(mann 40 år fra Finnmark) ti. 18 april 2006 03:06 Privat melding

At skrivefeil er turnoff herregud.. har dere lite å finne på...

Enkelte synes det ene er turnoff, og andre synes det andre..

Flisespikking vil jeg ærlig talt si at dette er da

Skjult ID med pseudonym Muznotkoz ti. 18 april 2006 14:53

Det er ingen i denne lange tråden som har angrepet dyslektikere. Les! Ingen av oss som ikke tenner på fjortisspråk/mongospråk har gitt eksempler som er i nærheten av å ligne på måten dyslektikere skriver på.
Tre (minst) dyslektikere forsvarer seg likevel (uten å ha vært angrepet). En drøss ikke-dyslektikere henger seg på og forsvarer disse "stakkars" dyslektikerne som ingen har hengt ut. Hvorfor?

(mann 40 år fra Finnmark) ti. 18 april 2006 23:30 Privat melding

Ikke ta den ironiske tonen der da Anne Nym....

Skjult ID med pseudonym Muznotkoz on. 19 april 2006 09:07

Anne Nym er mann.

Skjult ID med pseudonym Tulla on. 19 april 2006 12:27

Interessant debatt - og solid avsporing. Trådstarter gir et interessant eksempel på hva slags mailer mange jenter ikke liker/vil svare på. Mange går rett i skyttergravene. Ta det heller som et tips til forbedring av nettsjekkingen...:)

Skjult ID med pseudonym Muznotkoz on. 19 april 2006 14:12

Ha ha, morsomt å se at man har rett. Hvorfor sletter du ikke likegodt innleggene dine i de andre diskusjonene også, Anne Nym?

Skjult ID med pseudonym Myerart on. 19 april 2006 23:18

Tulla.. Jeg er mann!

Skjult ID med pseudonym Til slutt ti. 2 mai 2006 00:33

Aoccdrnig to rsecearh, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a total
mses and you can sitll raed it wouthit porbelm.
Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.

Skjult ID med pseudonym Gutten84 on. 26 sep. 2012 03:05

Sukker! jakten på skrive feil. Skrive feil er turn-off.... hehe flott det. Er enig i at man bør se over/sjekke meldingen for feil osv før den blir sendt. Ingen perfekte, ikkje eg heller ;) er mange tøffe og flinke på tastaturet men er mottsatt i en vanlig samtale :p

Skjult ID med pseudonym Blondie on. 26 sep. 2012 09:29

En person som skriver verre enn en 7-åring er totalt dealbreaker for meg. Det er sinnsykt mange her i Norge med et usannsynlig dårlig skriftspråk. De bruker ikke punktum eller stor bokstav, men pepret en melding full av komma og mener at det, det er jo helt legitimt å gjøre.
Nei, skjerpings! Hadde dere bare visst hvor mye det har å si! Det gjelder både gutter og jenter. Ser det spesielt godt her på forum. Ta dere sammen og bruk det dere lærte på barne- og ungdomsskole!

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 26 sep. 2012 09:42 Privat melding

Innhold er da så mye viktigere enn antall skrivefeil! Hvis en mann har skrevet en herlig tekst, med humor, som gjør at jeg føler at jeg får et innblikk i hans verden, da bryr jeg meg ikke noe om det kommer skrivefeil i teksten. Selv har jeg ofte en feil her eller der, og det bryr meg heller ikke noe om . Har klart meg gjennom høyere utdanning med gode resultater på tross av det. Og nå har jeg ansatte som kan lese korrektur om det skulle være nødvendig å ha et helt korrekt dokument...Og om noen skulle velge meg bort pga av det .... vel bekomme:))

Skjult ID med pseudonym Rosalita on. 26 sep. 2012 10:07

Hm, hvor i TS sitt innlegg står det at man er et dårlig menneske fordi man ikke kan å skrive?

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 26 sep. 2012 10:34 Privat melding

Dersom fyren i tillegg viser seg å ikke kunne regne mattestykker på en ordentlig måte, og glemmer to streker under svaret når han har løst en oppgave, ja, da blir det full blokkering fra min side B-)

Mye som kan være irriterende ;)

Tenk om du finner en skikkelig forfatter her inne :) Uten en eneste skrivefeil, og som ordlegger seg så fint at du bare svever rundt på en rosa sky hver gang du får brev fra han :)
Og når du møter han så viser det seg at han smatter, sitter og dunker med benet i gulvet hele tiden, biter negler, stammer når han snakker......

Og den fyren med skrivefeil ville kanskje ha vist seg å ha en hvit hest i garasjen og prinsekappe i nattbordskuffen ;)

Men for all del, en ærlig sak :)
Og slik sett så regner jeg jo også med at en fyr som skriver en del feil ikke ønsker seg en dame som lar seg irritere av en side ved han som han kanskje ikke kan noe som helst for.
Det ønsker jo ingen av oss :)

Jeg irriterer meg over menn som klager over at dama ikke kan skrive. Så selv om jeg stort sett ikke har så mange skrivefeil selv, så ville jeg ikke vært sammen med en som dro alle med skrivefeil over en kam på den måten.

(kvinne 50 år fra Akershus) on. 26 sep. 2012 10:49 Privat melding

Er det rart til mange er single her inne ..

(mann 69 år fra Vest-Agder) on. 26 sep. 2012 10:49 Privat melding

@ minney, well put. :-)

(kvinne 50 år fra Akershus) on. 26 sep. 2012 10:51 Privat melding

Skulle stå , ikke rart til vi blir single ..

Skjult ID med pseudonym Lowry on. 26 sep. 2012 10:52

@isbj, det spørsmålet kan nok stilles veldig mange ganger her inne :)

Skjult ID med pseudonym jane doe on. 26 sep. 2012 11:08

Hvem i helvette bryr seg om det? Til de som bryr seg: skaff dere noen skikkelige problemer!

Skjult ID med pseudonym Frigg on. 26 sep. 2012 11:14

He he Svampebob1 :) Begynner å lure på om jeg skal gjøre det samme som deg :)

Skjult ID med pseudonym anonym-mus on. 26 sep. 2012 12:32

eg har ikkje tid til å ha ett forhold eg,
for eg er for opptatt av å analysere hvorfor eg ikkje er i ett!

(mann 39 år fra Vestfold) on. 26 sep. 2012 13:34 Privat melding

Jeg er dyslektiker. Jeg vet om det, og tilpasser meg. Jeg regner med at andre som har samme mentalitet som meg vil gjøre en innsats for å rette sine feil. Og de som ikke har samme mentalitet er antagelig heller ikke en egnet partner for meg. Altså har skriftspråket endel å si i forhold til kjærestejakten. Enkleste tilpasning er å installere ordliste-tillegg i nettleser.

Noen skrivefeil ser jeg ikke som noe problem, selv om det lyser latskap av de som ikke gidder å installere ordliste, eller sjekke teksten sin i andre programmer. Forkortelser er helt greit bare den er forståelig. SMS-språk er helt ut ettersom alle telefoner siste 10 år har hatt ordliste. De som skriver SMS-språk fortsatt anser jeg som fjortisser som stoppet sin personlige utvikling på 90-tallet. Det som er total dealbreaker er de som har så dårlig skriftspråk at det blir vanskelig å forstå hva vedkommende mener. Da er det gjerne orddelinger som ofte gir helt andre betydninger ved deling, hun/henne, "ikke" på rett sted i setningen, komma, min/din/hans/hennes, skylling/kylling, osv.

Skjult ID med pseudonym Frigg on. 26 sep. 2012 13:47

Synes skrivefeil går helt bra jeg, da legger jeg bare godviljen til. Derimot kommer vranviljen min frem av menn som tenker de skal få meg til å sende nakenbilder av meg selv, slik at de får nappet seg i løken...Ærligtalt da, sånt tar jeg penger for :) (og nå håper jeg dere forsto at det siste var skrevet i ren ironi)

(mann 39 år fra Buskerud) on. 26 sep. 2012 14:11 Privat melding

Skylder hardt på automatisk korrektur når det skjer.

Men, mye og grove skrivefeil er lite tiltrekkende... men langt fra avgjørende! Innholdet teller mye mer enn orddelingsfeil, kommafeil med mer! Det jeg finner rett ut jævlig er -z fremfor s og -å og -og feil... "zkal jeg å du dra på kino???" Ha ha ha da ler jeg litt. Skal være ærlig der!!

Men herregud er vel bare å skrive i vei uansett!! Åndssnobbing ligger ikke for meg.... profilen min er smekkfull av dårlig norsk og skrivefeil.. holder ikke meg våken om natta av den grunn... Meh!

(kvinne 30 år fra Akershus) on. 26 sep. 2012 15:20 Privat melding

Det må være det dummeste jeg har hørt da... Jeg er ihvertfall ikke kresen etter dette inlegget! Jeg har selv en del skrivefeil spesielt på ''å'' og ''og'' Jobber som jounalist hvor jeg skriver dagen lang, men klarer meg fint med stavekontoll i Word. Betyr da vell ike at jeg er mindre smart av den grunn.. HALLO!!!

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 26 sep. 2012 15:48

@chascha
Du er tydeligvis smart nok til å bruke stavekontrollen. Det er noe av poenget her, at når man vet man gjør mange skrivefeil, så bruker man stavekontroll hvis man er smart. Hvis man ikke bruker stavekontrollen når man vet man skriver mye feil, eller ikke vet at man skriver mye feil, er man enten ikke særlig smart, eller uinteressert i å få til en god kommunikasjon.
Det handler rett og slett om å kjenne sine svake sider, og ta høyde for at man har disse svake sidene. Selvinnsikt

Skjult ID med pseudonym lily** on. 26 sep. 2012 17:24

Man kan se forskjell på slurvefeil og feil pga at man er dyslektisk. Det som kanskje er mest irriterende er at noen konsekvent lar være å ta med mellomrom etter tegnsetting, eller har mellomrom både foran og bak tegnet! Hvorfor det? Alle vet jo at det er feil!

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 26 sep. 2012 17:28 Privat melding

Chascha: jeg lager betalingsløsninger. jeg er ikke så god med tall og sånn, men regner med at feilene blir fikset etter hvert som kundene melder i fra! :-)

Skjult ID med pseudonym anonym-mus on. 26 sep. 2012 17:31

jeg vil gjerne at de som synes det er irriterendes og blokkeregrunn at noen skriver feil her og der -
skriver det i profilteksten sin, slik at de kan lukes ut og vekk som folk som virkelig har stoooore fritidsproblemer og ikke ser lengre enn sin egen gørrkjedelige nesetipp og absolutt er for opptatt av å rette andres skrivefeil til å lese innholdet i selve meldingene........

får man bra betalt for å irritere seg over og rette på andres skrivefeiler?

vitner om ett trist liv det å sitte å skamlese kommentarfelt på nettavisene for så å kunne finne en med feil (komme litt i buksen) og svare rettende på den selv <3

gjesp

(mann 42 år fra Telemark) on. 26 sep. 2012 17:35 Privat melding

Er så enig med anonym mus at jeg kunne ikke sagt det bedre sjøl....hvis skrivefeil er lite tiltrekkende så må jo skrift på en eller annen måte være tiltrekkende...er ikke det litt fetisjaktig?

Skjult ID med pseudonym Strings on. 26 sep. 2012 17:36

Også synes jeg denne tråden er litt sytersk:)

Skjult ID med pseudonym nozits to. 27 sep. 2012 00:12

Jeg kan irritere meg grønn over særskriving og og/å-feil. Reklameplakater og avisoppslag med skrivefeil er en uting og jeg mener det har med vilje til å anstrenge seg litt for å gjøre ting skikkelig. Når jeg får meldinger med mange skrivefeil, uten punktum eller store bokstaver må det være noe annet som veier opp for det. Jeg skjønner at det er litt sært, har ikke noe vansker med å forstå og til med være enig med flere av innleggene som mener det motsatte av meg, men for meg er dette 'en ting'. Jeg kjenner mange flotte mennesker som ikke er like opphengt i rettskrivning som meg, men de får også vist seg på andre arenaer enn denne - som kun er skriftlig.

Man har jo ulike kriterier for valg av hvem man vil flørte med. For noen er det skriftlige viktig, uten at de nødvendigvis er dårlige mennesker som mener de er bedre enn andre...

Skjult ID med pseudonym -m- to. 27 sep. 2012 01:11

næmmen så seriøs a gitt ;)

Enig med noen andre lenger opp her mennesker som generelt sett irriterer seg over småting er nettop det. Veldig irriterende. Blir litt som i samme kategori når man kommenterer utseendet til folk på gata etc sånt er vertfall enormt turnoff :P Liker gutter som generelt sett er blide, glade og fornøyde med verden og menneskene rundt seg sånne sinte og sure gubber og kjerringer kan mumle for seg selv i en krok :P ;)

Skjult ID med pseudonym nozits to. 27 sep. 2012 08:49

@-m-
Ja, du har rett, jeg er skikkelig seriøs ... Ser det nå og må le litt for meg sjøl :D
Tingen er vel egentlig at man kan sitte og fundere lenge på hva man egentlig mener, og særlig utover kvelden når man sitter der for seg sjøl og ikke har noen som kan si "skjerp deg!" Når man treffes "utenfor" er det helt andre kriterier som teller.

Takk for påminnelsen @-m- ;)

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 27 sep. 2012 09:05

Det med skriveleifer ser jeg glatt forbi, med mindre det er google translate.
Hvorfor henge seg opp i bagateller, man skal da ikke skrive til hverandre i et forhold?
Er det rart vi sitter her inne, med våre regler, preferanser, krav, + + + +
Det viktigste er at man tross alt har det trivelig sammen med en partner, og om han/hun kan rettskriving eller ei, kan da umulig spille inn på sosialt samvær?

Skjult ID med pseudonym anonym to. 27 sep. 2012 11:34

mmmmmmmmmmm drømmemannen min er lat og slem og torturerer nabolagets katter men det gjør iiiiingenting for han hadde nemlig S i rettskrivning på ungdomskolen! *love* det er DET som teller nemlig <3

Skjult ID med pseudonym wilma to. 27 sep. 2012 20:43

Dette er jo en gammel tråd :-)

Tidligere kunne jeg ikke brydd meg mindre om norsk rettskriving. Det er mange flotte, herlige og ressurssterke menn som ikke helt gidder å bry seg om skriftspråket, ganske enkelt fordi de ikke trenger det.

Men etterhvert så jeg også begynt å vurdere profiler og meldinger ut i fra hvor gode de er i å bruke skriftspråket på en kreativ og korrekt måte jeg også.
Kan ikke si at det har brakt meg nærmere mannen i mitt liv, det er heller en skavank jeg har pådratt meg som gjør det enda vanskeligere for meg ;p

Og hvorfor er det aldri noen skrivefeil hos de som skriver at de er dyslektikere? Det lurer jeg på ;-)

(mann 31 år fra Telemark) fr. 28 sep. 2012 21:22 Privat melding

Jeg syns det er trist at noen har et behov,
med å skrive et innlegg at skrive feil ikke er tiltrekkende.
Så jeg lurer virkelig på hvem personer det er mest av her.

(mann 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 28 sep. 2012 21:24 Privat melding

Hva så om det sniker seg inn en skrivefeil eller to ?
Betyr litt skrivefeil mere en personligheten ? Selv liker jeg bedre å kunne sitte å snakke med noen for å bli bedre kjent, enn å skrive frem og tilbake over lengre tid.

(mann 35 år fra Rogaland) fr. 28 sep. 2012 23:29 Privat melding

At nokon bommer litt på grammatikken er ikkje eit problem. Men når nokon skriver på sitt eige oppdikta skriftspråk så blir eg totalt forvirra og sleten av lese det som står der. Gjentakande orddelingsfeil er også surt.

Eg er faktisk ganske kresen på det. Jenta eg ser etter skal kanskje være mor til mine barn, og eg vil ikkje vere den einaste som kan hjelpe til med leksene.

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 29 sep. 2012 00:55

@nozits

hehe bare hyggelig nå mente jeg ikke deg spesielt men tråden generelt da men :)

(mann 38 år fra Østfold) lø. 29 sep. 2012 01:05 Privat melding

En ting jeg har merket meg ihvertfall, er at damer som ofte skriver "ejg" når de egentlig skulle skrive "jeg", de er nymfomane.

(mann 38 år fra Oslo) lø. 29 sep. 2012 01:06 Privat melding

Det her er jo som henta rett ut fra en Seinfeld episode. Hvis skrivefeil er det som får deg til å backe ut kommer du til å være singel lenge. Jeg kan ikek forstå hvorefore det skule vare et problem!

(mann 38 år fra Østfold) lø. 29 sep. 2012 01:14 Privat melding

Jeg vet hvem som spiller George ihvertfall.

Skjult ID med pseudonym fjas lø. 29 sep. 2012 01:29

Profiler som klager over andres grammatikk og har mange egne skriveleifer er morsomt :)
Det lyser selvinnsikt! Flere jenter i den leiren. Next!

Klaging er generelt skikkelig turnoff egentlig. Du har et par avsnitt på å presentere deg, og så klarer du ikke å være positiv så lenge? Lykke til med livet!

Jeg synes folk skal få skrive så dårlig de vil, akkurat som man kan legge ut så dårlige bilder man vil. Det er i begge tilfeller snakk om å presentere seg fra sin beste side, om man ønsker det da.

Ikke urimelig at vi som lærte rettskriving da vi var 10 år skal få en liten fordel av det, er så mye annet rart folk filtrerer på her.

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 29 sep. 2012 01:31

@HDV

haha fuck u ;) :P

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 29 sep. 2012 01:50

@HDV

Nattakos :)

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 29 sep. 2012 02:56

Dere må ha lite å irritere dere over, ellers i livet....