Alle innlegg Sukkerforum

Nattarbeidere -og turnus / vakter vs privatliv

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Telemark) lø. 8 mars 2008 02:39 Privat melding

Det er selvsagt ingen grunn tilbekymring for de av oss som bruker 2. / 3. hver helg på en eller annen arbeidsplass,mens andre er ute og koser segmed vin og evt godt selskap så gjør vi våre plikter.

For mitt vedkommede betyr det nokså høy beredskapnatten gjennom, og jeg må sove til klokken 13 neste dag. Fordelen er at jeg slipper å være fyllesyk dagen derpå,men det kan føles slik. Men det er kanskje ganske forstyrrende på det som skulle vært "fritid" mens 80%av befolkningen endelig tar helg, går enkelte av oss ut og gjør en innsats. Noen meninger, og synspunkter og mestringsforslag på dette hadde jeg gjerne hørt litt om. Hilsen fra en Turnus arbeidende nattevakt :o)

Skjult ID med pseudonym Tihi lø. 8 mars 2008 03:09

Jeg er litt usikker på hva du egentlig ønsker synspunkter på?

At mennesker velger jobbe i helger er opp til dem. Flott med bartendere, dj's og dørvakter som tar ansvar i helger YES!
Samme med pleiepersonale, taxisjåfører, butikkansatte og alle andre og.
Hvor mange hadde gjort samme innsats uten tilegg for ubekvem arbeidstid?

Sover du bare til 13 etter endt nattevakt er du flink gitt.
Sover jo til 13 til tross for null innsats her jeg men det er sikkert ikke noe å skryte av.

;)

(mann 47 år fra Telemark) lø. 8 mars 2008 03:29 Privat melding


Jeg har av og til følelsen av at den "beste tiden" å treffe potensielle dater på nødvendigvis er når folk flest har fri. Men det er kanskje bare noejeg inbiller meg. Ikveld / natt kunne jeg f.eks. vært på en bursdagsfest med både kjente og ukjente, men det lar seg vanskelig kombinere med å være der jeg er akkurat nå.

Skjult ID med pseudonym Tihi lø. 8 mars 2008 03:38

Jeg ser selvsagt den men det kommer vel noe ann på hvordan man foretrekker gjøre det?

Selv foretrekker jeg å treffe potensielle kandidater midt i uken på ettermiddag eller tidlig kveld for en kaffe, drink eller lett matbit.
Nå velger jeg litt kynisk ukedager fordi.... Da skal man tidlig opp dagen etter og kan stikke ganske tidlig hjem om det er kleint eller ikke passer med noe mer....

(mann 47 år fra Telemark) lø. 8 mars 2008 05:09 Privat meldingSå jeg er ikke den eneste -ang å velge ettermiddager midt i uken, men den "vanlige" sosiale omgangskretsen snevres desverre litt inn for de av oss som jobber mye helger, det føles i alle fall slik,men så er det oppklart. Selve dating muligheten lider ikke nødvendigvis noen nød.

Ved et enkelt tilfelle har jeg på enrolig nattevakt funnet tonen med en annen nattarbeidende dame og vi hadde en skikkelighyggelig frokost-kafe date samme morgen:o) -desverre ingen dagligdags hendelse *flirer*

Jeg lengter etter sengen!

Skjult ID med pseudonym Advokaten lø. 8 mars 2008 08:49

Jeg har selv hatt et langvarig forhold til en person som jobbet på intensivavdeling med full bemanning 24/7, og derved stort vaktpress både med kvelder, netter og helger. For familiestiuasjonen var dette svært slitsomt, og jeg personlig synes det gikk mye ut over parforholdet.

Vet at det er nødvendig at ganske mange av dere jobber helger/kvelder/netter, så jeg kan bare ønske dere lykke til, vise dere min medfølelse og håpe dere skjønner at deres jobbsituasjon også påvirker deres partner.

Jeg mener dette nesten burde være et eget blad på Sukkermatchtreet...

(mann 47 år fra Telemark) lø. 8 mars 2008 08:58 Privat meldingVel, for mitt vedkommende så gjelder dette først og fremst i forhold til min nåværende livsituasjon som singel -og muligheten til å date. Skulle jeg involvere meg seriøst med noen som krever tid -og gir det samme tilbake, så er fordelen i dette yrket at jeg kan finne meg dagstiling. Du tar vel opp et tema som gjelder hvordan man inretter seg hverandres livsituasjon i et parforhold. Jeg synes det er naturlig å gjøre de nødvendige tilpasninger etterhvert som behovet oppstår.

Til tider har jeg faktisk vurdert om det kunne lønne seg å ta en del grep nå, og i natt så satt jeg og filosoferte litt over dette i forkant med at jeg startet linken. Jeg vet ikke, men av erfaring vet jeg at jeg bytter jobb og tilpasser meg veldig god de fleste miljøer -og arbeidsplasser så jeg får vel fortsette å gruble litt over om jeg burde jobbe i en så "tøff" turnus som jeg gjør nå eller ikke. Takk for alle tilbakemeldingene.

(mann 46 år fra Rogaland) lø. 8 mars 2008 08:59 Privat melding

He he . Jeg har selv tenkt på dette er Nimbex . Jeg jobber i nordsjøen og har en ganske så lang rotasjon . Jeg jobber i 14 dager og har en del fri etter på . Men si at jeg treffer ei dame på slutten av fri perioden . Dvs vi har veldig god kontakt i en uke . Så reiser jeg i havet og jobber natt i 2 uker . Da begrenser det seg hvor mye kontakt en får . Da jeg kommer hjem så føler jeg ofte at jeg må starte på nytt igjen . Å det kan være ganske tøft . Da ser jeg ofte fordelene med å kunna ha muligheten til å ha den samme livssyklusen som andre , slik at man kan få så mye kontakt som mulig til å bli kjent med hverandre på .

Skjult ID med pseudonym Bianca lø. 8 mars 2008 14:46

Jeg har vært på date med en nå, som jeg kommer til å ha mer kontakt med. Problemet der er at han har en spesiell jobb, som krever at han plutselig blir borte i et halvt år. Han reiser igjen nå i april. Innen han reiser rekker vi egentlig ikke særlig mer enn å bli kjent, men jeg ser fordelen ved det istedet for å irritere meg over det. Fordelen er at du kan bli sikker på hva du føler, om du virkelig ønsker mer kontakt etter denne perioden, og om det er noe å satse på for fremtiden, eller om det er et "tidsfordriv" :) Dessuten blir det like spennende å møte ham igjen.....

De dater jeg har vært på har stort sett vært i ukedager, og date nr 2/3 har ofte blitt lagt til en helg. Da for å få litt mer tid sammen, men som første date, syntes jeg det er helt greit på en uke dag.