Alle innlegg Sukkerforum

Kommentarer på utseende og vekt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pippi ti. 20 sep. 2011 23:44

Jeg er ei normalt utseende jente som har vært medlem her en stund. Profilen min gir små glimt av mange sider av meg som person, og bildene er ikke spesielt gode. Jeg har ingen steder i min profil noe som indikerer at jeg er opptatt av utseende, verken mitt eget eller på en fremtidig partner.

Likevel er 80-90 % av meldingene jeg får kun fokusert på utseendet mitt. Jeg er så lei av det! Det føles som et fesjå, som om jeg er her for å bli vurdert etter mitt ytre, og kun dét. Selv om dere liker hva dere ser, eller ikke, kan dere ikke prøve å få kontakt med mennesket bak profilen?

Ja, jeg vet at sukker er overfladisk og at utseende betyr veldig mye for veldig mange. Men dette innlegget er min måte å si at jeg nekter å være med på det kjøret. Når det lyser gult i innboksen og jeg åpner for å finne en personlig melding fra noen, blir jeg skuffet når alt som står der er "du er vakker/søt/veldig pen" - hvilket jeg heller ikke er.

Se ditt publikum an når du skriver meldinger. Om personen du skriver til ikke viser det minste hint om at han eller hun er interessert i et tema, er det kanskje ikke den beste innfallsvinkelen til å få kontakt.

Nå kommer det sikkert en del som sier "utakknemlige jente som ikke tåler å få komplimenter" og "vær glad du får meldinger i det hele tatt" osv.

Jeg føler meg ikke sett når du bare ser utenpå, og ikke en gang _prøver_ å finne ut hva som er inni.

Jeg tør ikke tenke på hvordan dette må være for de virkelig vakre her inne.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 20 sep. 2011 23:47

Erfaringsmessig er det svært vanskelig å si hva kvinner gir positiv respons på. Men kommentarer på utseende slår faktisk ofte til.

Skjult ID med pseudonym L ti. 20 sep. 2011 23:52

Dessverre er profiltekster ganske intetsigende og kjedelige, så det er ikke så mye annet å ta tak i enn bildene.

(mann 34 år fra Buskerud) ti. 20 sep. 2011 23:53 Privat melding

utakknemlige jente som ikke tåler å få komplimenter. vær glad du får meldinger i det hele tatt

(mann 33 år fra Akershus) ti. 20 sep. 2011 23:53 Privat melding

Smak er så klart subjektivt, og det kan jo faktisk tenkes at noen av de som skriver til deg synes du er mye penere enn du selv (og de fleste andre) synes. Og det er sikkert mange som tenker at du er "pen nok" og ikke har noe mer kreativt å komme med enn overfladisk smiger.

Det sagt, synes jeg de skyldige bør ta innlegget til etterretning.

Kanskje skriv i profilteksten at du ikke vil ha sånne meldinger?

(mann 38 år fra Østfold) ti. 20 sep. 2011 23:54 Privat melding

Jeg aner ikke hvordan du ser ut!

(Snakker vi lunch?).

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 20 sep. 2011 23:55

Godt poeng fra Kompromiss her. Jeg har i hvert fall hvert borti damer som nærmest tror jeg er ironisk når jeg kommenterer utseendet deres slik det fremkommer i profilen positivt.

Skjult ID med pseudonym Mongo ti. 20 sep. 2011 23:58

Vel pippi?
Hva svarer du kebab ?

(mann 40 år fra Nord-Trøndelag) ti. 20 sep. 2011 23:58 Privat melding

Ikke alltid vi menn er så smarte, vi prøver så godt vi kan :)
Så til dere andre gutter, nu må dere lære...

Skjult ID med pseudonym Mongo on. 21 sep. 2011 00:00

Hvorfor skriver du vi?

Skjult ID med pseudonym Flux on. 21 sep. 2011 00:00

Med flere tusen jenter å velge mellom (med grei profiltekst), spør jeg deg, ts: Hvorfor skulle jeg bruke tid på å fiske ut hvem du er som skuler deg bak de ikke særlig gode bildene av deg?

(mann 44 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 00:04 Privat melding

Moralen i forrige innlegg fra flux, moi er altså.. de fleste vil naturligvis velge en med likandes bilder og bra tekst, fremfor de med dårlige bilder og bra tekst..

Derfor, ts, bør du forts å budsjettere med å enten bli eksludert eller få spørsmål om utseende.. for så å bli eksludert når du blir bitter på de som spør ;)

Skjult ID med pseudonym Pippi on. 21 sep. 2011 00:04

Flux: Fordi noe av det jeg skriver (og jeg skriver bra) fenger, fordi jeg evner å presentere meg og du ser at det er noe du kan kjenne deg igjen i, eller noe du liker ved meg. Finner du ikke det, så skriv til ei penere, da. En fyr som er opptatt av utseende, og bare det, er ikke interessant for meg.

Skjult ID med pseudonym sekk on. 21 sep. 2011 00:05

En førstemelding er bare en måte å si hei på. Men for all del, hvis du er villig til å vente hundre år på prinsen som skriver nøkkelordene du er ute etter i sin førstemelding, så go for it! :)

Skjult ID med pseudonym Pippi on. 21 sep. 2011 00:07

Når jeg sier at bildene ikke er spesielt bra, mener jeg at jeg har valgt bilder som viser mitt hverdaglige jeg, og ikke der jeg er stivpyntet og oversminket. Det er ikke vanskelig å se hvordan jeg ser ut.

Skjult ID med pseudonym Pippi on. 21 sep. 2011 00:09

Sekk: en førstemelding kan fortelle en god del om en person, spør du meg. Svarer du alle, uansett hva de skriver? Burde jeg treffe _alle_ menn på sukker, fordi man ikke kan se utifra meldingene om man har noe felles, mener du?

Verden er ikke svart-hvit.

Skjult ID med pseudonym banditten on. 21 sep. 2011 00:10

Jeg ville blive lykkelig hvis jeg fik et brev fra en pige der synes at jeg ser sød ud. Hun skal tidsnok opdage at jeg med alle mine dårlige vaner udgør en episk dårlig sambo/kæreste :D

Skjult ID med pseudonym HellJan on. 21 sep. 2011 00:11

@Mongo
Fordi jeg tuller :)

@sekk
Ho må tåle litt ja, man må jo begynne en plass. så jeg støtter den...

@Pippi
Finn deg en blind mann kanskje?

(mann 44 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 00:11 Privat melding

Da ser jeg ikkeno prob, pippi? ;)

-veeel, bortsett fra et litt slunket sexliv muligens, siden du er ute etter en fyr som kun liker dine indre kvaliteter og ikke utseende;)

Skjult ID med pseudonym Pippi on. 21 sep. 2011 00:13

Det er supert om kjæresten min syns jeg er flott! Det er tragisk om han er sammen med meg fordi han syns jeg ser bra ut.

Nyanser, folkens.

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 00:20

men er det noen som streber etter å finne en partner bare pga utseendet da??.. Derimot er nok det mest vanlige et uvelgelseskriterie for de aller fleste av oss, dessverre.. Du får forsøke å bite det i deg pippi -face the reality ;)

Skjult ID med pseudonym Boble® on. 21 sep. 2011 00:32

Med tanke på utseende og sånt. Blir det feil å si at vedkommende ser koselig og hyggelig ut? Eller er det også noe som kanskje kan oppfattes i samme kategori som søt og pen?

Skjult ID med pseudonym HellJan on. 21 sep. 2011 00:33

@Pippi
Det er vitenskaplig dokumentert at man irl går etter første inntrykket til det motsatte kjønnet.
Så da er vell oppskriften her inne: Først utseende også sjekke resten.....

Men trur ikke du skal bekymre deg for at det er noen som er sammen med deg bare pga utseende. Jeg har nu ikke hørt om noen som er sammen med ei fin dame bare pga utseende og at de holder ut utelukkende pga utseende, til tross for at hun er "sprengt" i hode... Skjønte du den?

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 00:34

En kan vel kanskje si at vedkommende ser sympatisk ut,,
Sympatisk = søt, pen, hygg og koselig ;)

(mann 44 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 00:35 Privat melding

Tatt i betraktning at sædbankene ikke vil ha sæd fra rødhårede, så har vel utseendet, i en viss grad, noe å si ved valg av partner - kanskje? :)

Skjult ID med pseudonym Binders on. 21 sep. 2011 00:36

Jeg får flest meldinger som sier noe om at de liker profilteksten min. Veldig sjeldent om utseende. Så jeg blir glad for det! Kanskje du ikke har spesiell nok profiltekst?

Skjult ID med pseudonym HellJan on. 21 sep. 2011 00:41

@Binders
Hehe, ja kunne vært morro å tatt en vurdering av profilteksten :)

(mann 34 år fra Buskerud) on. 21 sep. 2011 00:52 Privat melding

Lest damnyouautocorrect.com, Danty?

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 01:05

Lest derfra før, ja..festlig.. men kom over denne linken de- på den du ref. til..
meatvideo.com/ Huffffffff.. :(

Skjult ID med pseudonym Pippi on. 21 sep. 2011 07:20

Binders: teksten er god, jeg har fått høre mange ganger at den skiller seg ut på en positiv måte.Jeg har en godt gjennomarbeidet profil, det skulle være nok å kommentere i teksten.

Og HellJan, jeg skjønner at førsteinntrykket betyr mye, og at utseendet er en del av det. Men når mitt førsteinntrykk av mange menn her inne, blir at de er grunne og tydeligvis ikke har lest profilen min, men heller velger å kommentere utseendet mitt, blir mitt førsteinntrykk av dem dårlig. Jeg ser svadakommentarer om utseendet mitt før jeg ser noe om dem. Skjønner du? Det går begge veier.

Det jeg prøver å si er at skal du få svar, bør du prøve å se an personen du skriver til. Det er nok av menn som klager på at de tross av hyggelige meldinger ikke får svar. Da bør man tenke gjennom om man egentlig prøver å _nå_ den man skriver til, eller om man bare skriver.

Jeg ønsker meg ikke et høyere antall meldinger, jeg ønsker meg meldinger som er skrevet til _meg_.

Dette er mine tanker. Jeg skjønner at folk er ulike, og at andre mener noe annet.

Skjult ID med pseudonym jadda on. 21 sep. 2011 08:42

Komplimenter for utseendet mitt ville jeg nok savnet (ærlig nå) om de uteble, selv om jeg synes det er litt harry med mailer der det bare står "du er deilig". :)

Men det ligger en lærdom i denne mailen for mange gutter/menn, nemlig at det er mye mer fristende å svare noen som skriver at man virker hyggelig/oppegående/morsom etc. For de virker mer seriøse.

Uten at det gjør noe at de har med et "du er søt" i tillegg! :)

Skjult ID med pseudonym jadda on. 21 sep. 2011 08:43

PS: TS: Får du virkelig kommentarer på vekta???

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 sep. 2011 09:01

Pippi

Du skriver tidligere i tråden:
"Fordi noe av det jeg skriver (og jeg skriver bra) fenger, fordi jeg evner å presentere meg og du ser at det er noe du kan kjenne deg igjen i, eller noe du liker ved meg. Finner du ikke det, så skriv til ei penere, da. En fyr som er opptatt av utseende, og bare det, er ikke interessant for meg."

Foreslår at du skriver følgende i profilteksten din:
Jeg ønsker at du tar kontakt med meg fordi noe av det jeg skriver fenger deg. Jeg ønsker at du skriver til meg fordi jeg evner å presentere meg - og du ser at det er noe du kan kjenne deg igjen i, eller noe du liker ved meg. Finner du ikke det, skriv til ei penere jente. En fyr som er opptatt av utseende, og bare det, er ikke interessant for meg :-)

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 09:24 Privat melding

Folk er ikke ulike og folk tenker ikke annerledels, vi som mennesker kan lyve, skrøne og dikte opp så mye vi vil men vi kan ikke skjule sannheten som våre gener, biologi og dna dikterer oss til å gjøre.

Våre gener har programmert oss til å søke etter den mest fysisk tiltrekkende partneren overhodet mulig, alt annet er løgn, løgn løgn og mer løgn.

Javisst kompromisserer vi siden det er svært vanskelig å få tak i fysisk tiltrekkende partnere, da de er ettertraktet, så vi later som vi utvikler interesser for andre aspekter rundt mennesker slik at vi selv ser reflekterte ut osv.

Det er interessangt at destod mer utviklet mennesket, samfunnet og sivilisasjonen blir, destod større er behovet for løgn.

Skjult ID med pseudonym kompromiss on. 21 sep. 2011 09:38

@JJJ:

Du tar feil.

Det er helt riktig at utseendet teller mye for meg, men når valget står mellom to jenter som begge har et bra utseende, så vil personlighet være det avgjørende. Uansett om en av jentene er penere enn hun andre. Det er ikke løgn, det er fakta.

Det er også fakta at forskjellige menn har veldig forskjellig smak når det gjelder jenters utseende (og personlighet naturligvis). Klart det er en skala fra universelt stygg til universelt pen, men de fleste jenter havner et sted i mellom hvor de er stygge for noen og pene for andre.

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 21 sep. 2011 10:05

Jeg får også mange henvendelser som går på utseende, gidder snart ikke å svare lenger. Jeg vil bli verdsatt for mine indre verdier, er møkklei av å bli betraktet som et kjønnsobjekt!

(mann 47 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 10:18 Privat melding

Er vel ofte så enkelt her inne som at det er lettere å få et førsteinntrykk av utseende enn det som står står i profilteksten. Det betyr derimot ikke nødvendigvis at man ikke også ønsker å bli bedre kjent med personen innefor. Kanskje du bare skulle prøve å svare på disse førstemeldingene og se hvordan det utvikler seg? :-)

Skjult ID med pseudonym C. on. 21 sep. 2011 10:29

TS; Da leser jeg mellom linjene her at du tar kontakt med menn ut ifra deres profil tekst, og ikke bryr deg videre om utseende?

Det er da ikke så godt for menn å vite hva de skal si. Jeg skjønner at fokus alene på utseende er kjedelig, men det er ikke så lett for alle å skrive en kjempe fengende melding, iallefall ikke bruke masse tid på dette om de er usikre på å få svar. Som regel vil de jo vite mer om personen bak profilen, men det kommer jo etterhvert. Min moral er; - ikke døm menn og deres intensjoner med deg etter første meldingen, så får heller de som glimter til med en hysterisk morsom første melding få stjerne i margen :)

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 10:44 Privat melding

@kompromiss - Jeg tror ikke på deg, vi kan lyve så det renner av oss og det føles godt, vel og vi er alle fornøyd.
Men vi kan ikke lure våre gener som er programmert til noe helt annet.

Skjult ID med pseudonym kompromiss on. 21 sep. 2011 11:13

@JJJ: Vi har nok veldig forskjellig perspektiv på enkelte ting. Det understreker bare at folk er forskjellige :)

Skjult ID med pseudonym Binders on. 21 sep. 2011 11:14

@Jimjim.

Det hersker vel ganske bred eninghet om at et menneske er satt sammen av arv OG miljø. Og at dette også preger våre behov og lenglser. Så om genene sier: Finn den mest fysisk tiltrekkende partner du kan, sier den kulturelle, samfunnsmessige og etiske oppfostringen at vi også skal legge vekt på andre ting.

Ingen av delene er løgn. Noen er bare mer styrt av innstinkter og gener, andre av det kulturelle og miljøet.

(kvinne 34 år fra Rogaland) on. 21 sep. 2011 11:16 Privat melding

Da ryker''n fort hos meg, får inntrykk av at han bare har sett på bildene mine å det godtas ikke ;) Viktig å lese hele profilen å sjekke ut resten etterpå, er jo da som regel du får ett inntrykk av personligheten og evnt hva personen liker osv... Men kan vel si welcome to my world aswell, alt for mange så bare er ute etter ett nydelig utseende som blir helt feil i mine øyne!

(mann 30 år fra Rogaland) on. 21 sep. 2011 11:24 Privat melding

Fårstår at dette kan ver "kjedelig" for TS. Selv så kommenterer jeg aldri utseendet på ei jente. At noe ved utseendet appelerer til hva jeg syns er attraktivt. f.eks öyne osv. er ok (etter min mening) men det er ikke hva jeg ser etter på noen som helst måte. vet ikke om dette gir noe mening for deg/dere, men det er ihvertfall meg :P

Skjult ID med pseudonym oo on. 21 sep. 2011 11:41

sukk - jeg orker ikke lese alle innlegg over her og svarer kun TS førstemelding så bare arrester meg hvis jeg gjentar noen eller har mistet noen poeng..

Men jeg synes du selv har et problem pippi hvis du irriterer deg over at noen kaller deg pen/deilig/ annet om dine attributter.

Hva forventer du menn skal fronte deg i første melding? - du må jo se på det som en første flørt. Noen finner deg interessant ved gjennomskumming av din profil og bilde. Hvor dype skal de være i første forsøk?
Hvordan blir du kontaktet "på byn" f.eks? Kommer noen bort til deg og diskuterer politikk i første setning?

Synes du heller skal være raus og tenke over din egen overfladiskhet. Sjekker du menn som sender deg melding - dypleser du profilen deres? Avskrekkes du virkelig fordi menn sier du er "pen"?? og dropper å "besøke" profilen deres av den grunn??

.... da synes jeg du bør tenke på hvem som er overfladisk...

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 12:03 Privat melding

@Binders - Nei, kjønnsdriften er styrt av genene.
Det er selvfølgelig viktig med kompromiss, det er jo det Preben Z. Møllers tese var bygget på, Pen søker trygg.

Dvs mannen som ikke nødvendigvis har et tiltrekkende ytre kan utstråle trygghet ved å inneha det som blir sett på som i den aktuelle kulturen som rikdom, så miljø kan bestemme utfall men gener bestemmer årsak. De aller peneste kvinnene, kremen av kremen av kremen, jentene som er så utrolig vanvittig pene at menn bokstaveligtalt er villig til å ofre alt for å ha sex med dem, absolutt alt alt alt alt alt A L T- velger de rikeste mennene.

Men løgn er slettes ikke noe dårlig alternativ, hadde mennesket skulle fortalt sannheten ville verden kollapset på få sekunder. Vi etterspør ærlighet som endel av et rollespill, vi vil ikke ha ærlighet, det ville tatt livet av oss alle som en om alle plutselig skulle sagt hva de egentlig synes.
Tror du jenta med palestinaskjerf på blindern blir sammen med en av araberne som henger i Tollbugata? hun bærer hans uniform men vil da for faen ikke ha noe med han å gjøre, det er endel av et rollespill der hun får sosialefordeler ved å late som hun interessert/liker noe og på den måten trygger seg selv.

Å være politisk korrekt er trygt, du er beskyttet av massene som forventer den samme beskyttelsen av deg og du har et frikort til å kunne gjøre ting du egentliv vil i større grad enn de som ikke er aksepterte, du slipper pekefingre, beskyldninger og lignende.

Løgn,løgn,løgn,løgn,LØGN! og det må til, men om vi skreller den vekk...er det de absolutt peneste jentene vil intenst vil ha, det er ingenting, ingenting mellom himmel og jord en mann vil ha mer enn en verdens peneste jente, ingenting.

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 12:08

Jeg vil bare være en søt liten kosemann, jeg - sukk

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 21 sep. 2011 12:09

Isåfall kan du gi meg solbrillene dine, Danty, for jeg trenger å bli litt tøffere.

(mann 44 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 12:25 Privat melding

@Jimjim

Jeg skjønner hva du mener, og at det finnes genestiske understrømninger i oss mennesker hersker det ingen tvil om.
Samtidig finnes det ingen åpenbare fellesnevnere for hva som kan defineres som pent/tiltrekkede, samt at skjønnhet ofte er en individuell vurdering.
Vi mennesker har jo en smak, men den er ofte preget av våre erfaringer og preferanser i like stor grad som genetiske påvirkninger. Selv merker jeg at jeg har endret smak på bakgrunn av disse forhold.

Personlighet, humor, glimt i øyet og ikke minst hjernen virker inn -at intellektet og personens væremåte, særpreg og karakter gjør noe med utseende og tiltrekningsfaktor også..

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 12:27

Jeg ønsker jo også at du skal bli litt barskere, dirigent... solbrillene er dine ;)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 21 sep. 2011 12:29

Tusen takk, så snill og søt du er! Stor klemz fra meg. :-)

Skjult ID med pseudonym Kurert on. 21 sep. 2011 12:29

@JimJim

...liker litt den tankerekka du presenterte der! Egentlig et godt innlegg...litt satt på spissen og i ytterste konsekvens....og jeg er kanskje ikke enig i alt, men skal ta den tanken ut i skogen en tur og se etter litt tyttebær :) Men, det betyr ikke at jeg skal gå å tenke på deg da, mann! Hehe...får da være måte på...

:)

Skjult ID med pseudonym 123 on. 21 sep. 2011 12:43

@TS

Jeg regner med at det du beskriver er teksten i en første melding?
Du vet, en slik melding trenger ikke nødvendigvis bety at vedkommende kun er opptatt av utseendet ditt.

Hvis du gir vedkommende en mulighet, leser profilen hans og innleder en dialog, så kan det hende at du finner at han faktisk er en hyggelig, oppegående og interessant person - som også er interessert i DEG :)

Eller blir du så indignert at du bare kasserer slike meldinger, og enda verre - personene bak?

Skjult ID med pseudonym Dobbs on. 21 sep. 2011 12:56

Ikke undervurdene genene, nei.
Undersøkelser fra eneggede tvillinger som ble helt adskilt fra fødselen av viser store likheter i personlighet.

Hos et par hadde tom deres to første hustruer samme fornavn...

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 13:16 Privat melding

@Danty - Jeg tror ikke mennesker har smak, jeg tror det finnes kompromisser som er nødvendige da mennesker vil gjøre absolutt alt for å komme i en posisjon der de kan ha sex/formere seg. F.eks store hvite kvinner sier de liker svarte menn, men det er de eneste som vil ha dem eller små runde menn fra distrikts Norge som henter hjem thaikoner som siste utvei...de vil jo selvfølgelig ha det peneste av det pene og ikke en hjulbeint analfabet som hater dem men må ha penger til mat.

Det jeg vil frem til er enkelt, må mennesker alltid lyve for å fremstå som "siviliserte", må alt være en konstant livsløgn? Er det galt som mann å si at du vil ha den peneste jenta i verden og ha mye sex med henne så ofte som mulig? Du kan jo være venner og være hyggelig med alle mennesker du møter på din vei alikevel?
Er det virkelig så stort å skulle late som en er interessert i noe og snakke med jenta om det i timesvis mens du omtrent besvimer av kåthet?

De aller fleste jenteprofiler er skrevet for at andre jenter skal like dem, godta dem og akseptere dem..noe jeg ikke forstår da det ikke er jenter som skal lese profilen deres. Gutter driter i langt ben i nesa, speilrefleks kamera og de obligatoriske bildene fra afrika og python rundt nakken i thailand og bilde med venninna som er litt rundere eller litt mindre pen enn deg selv så du ser bedre osv..gutter bryr seg ikke, 1 av 100 jenter svarer den normale gutten, skal han da skrive en oppgave for hver gang? Han er allerede uønsket, søppel for sammfunet og bare i veien for de aller fleste siden er det noe verden virkelig har nok av er det pikk, pikk er gratis.
Skal han da sende et sammensurium av bullshit vedrørende noe i profilen til jenta som hun garantert ikke vil svare på? Det høres ut som å slå i veggen og klage på at det gjør vondt etterpå...er det virkelig så ille med en enkel og grei førstemelding som kan utvikle seg videre..må det være en tese? Det gir menn et tøffel og slavepreg.

Skjult ID med pseudonym 123 on. 21 sep. 2011 13:25

@jjj

Du virker litt - enkel.. :)

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 13:28

Her er sangen din jimjimj :

http://www.youtube.com/watch?v=M1C7Hf0gEkU&ob=av2n

Før likte jeg ikke fårikål. Nå liker jeg fårikål

(kvinne 34 år fra Rogaland) on. 21 sep. 2011 13:36 Privat melding

@sallan

Den der tror jeg jaggu ikke noe på gutt, men da ser du sikkert ikke heller på utseende å vekt ?

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 13:40

Btw, Jimjimj:

Jeg har en smak, og den skiller seg fra mange andre menns smak.. Damer og utseende har jeg diskutert med kompiser mang en gang i livet mitt.. Jeg ingår heller ingen kompromisser ifht min hva jeg liker og hva som er min smak eller hva som tiltrekker meg..
Jeg jobber sammen med en partysvenske, som pga utseendet har d-kjendisstatus i sverige. En sånn ken-type, eller en sånn klassisk, pen, velkledd og modellaktig veltrent fyr. Allikevel syntes overraskende mange damer at han ikke er deres type. Han selv er nå sammen med en jente som ikke jeg ville ha hatt under noen omstendigheter. Og da snakker jeg kun sånn utseendemessig. Han har en helt annen smak enn meg, og verken han eller jeg inngår kompromisser på dette feltet.. Vel, dette ble litt drodling om smak og utseende. Poenget var bare at alle har ulik smak. Antagelig i mye større grad enn det media prøver å skape inntrykk av gjennom sitt enfoldige bilde av skjønnhet..

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 13:49 Privat melding

@Danty - Chippendales har verdensrekorden i flest solgte billetter pr.minutt, i Oslo ble billetter solgt på svartebørsen for 10.000kr når de var her sist - alikevel er det ingen jenter som vil si at de liker de, de kan ikke..det et for stort tap sosialt og for politisk ukorrekt, de må lyve. Om kameraten din er feminin-pen kan jeg forstå det, men om han er en barbie-ken så lyver jentene.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd at jenter sender meg melding på sukker og sagt brenn i helvete jævla boler og det som verre er, men de samme jentene har hengt over meg etter litt alkohol på byen uten å huske at det var meg de skrev til.

@123 - Istedenfor å slenge dritt bak et skjultnick, hvorfor ikke argumentere mot meg som en voksen person? Har du et problem med meg?

Jeg tror ikke det finnes en eneste mann i verden som synes de aller peneste victoria secrets modellene i verden er stygge, men jeg vet om uendelige som føler de må lire av seg kommentarer som : oi som å ha sex med ett skjelett blablabla om de har en jente ved siden av seg i sofaen og de er på tv.

Mennesker må lyve skal de overleve sosialt, de må.

Smak finnes ikke, men løgn og kompromiss må til for at det skal gå rundt på et vis.

Skjult ID med pseudonym kompromiss on. 21 sep. 2011 14:17

@JJJ: Helt enig i at løgn og selvbedrageri eksisterer i aller største grad, men å tro at individuell smak ikke eksisterer er vel et strålende eksempel på selvbedrageri ;)

Skjult ID med pseudonym 123 on. 21 sep. 2011 14:29

@jjj

Dersom dette var personlig, så ja, da ville jeg nok framstå med profilen min her. Men, som du sikkert skjønner så
har jeg ingen problemer med deg som person. Ei heller ingen problemer med det du skriver, annet enn at du gjennom tonen i innleggene dine hevder å sitte på SANNHETEN.

Og det blir, for meg, litt - enkelt :)

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 14:31 Privat melding

http://www.youtube.com/watch?v=sWImQaT57H0

Nope, det finnes ikke...det som er er pent, er pent og det som er stygt er stygt...selv om vi må iblant snu opp og ned på ting fordi det er riktig...f.eks en pen hipster jente har kanskje ikke så mye å velge imellom så hun blir sammen med en svært litetiltrekkende gris av en hipster så hun redder seg selv sosialt og fremdeles kan være kul osv.

(mann 37 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 14:41 Privat melding

@JJJ:

Jeg syns det er problematisk å kalle det for «løgn», siden dette for meg impliserer at det gjøres bevisst. De virkelige årsakene til at vi velger som vi gjør, har vi ikke bevisst tilgang til; tankene vi har i bevisstheten har allerede gått igjennom en lang prosess der de har blitt optimert for å være sosialt akseptable å kommunisere til andre.

Folk gjør ikke valg basert på begrunnelser, det er motsatt; begrunnelser diktes opp etter at valgene allerede er tatt. Det bare føles ikke sånn, og det er nok gode evolusjonære grunner til det. Det krever nok både unormalt høy intelligens og selvinnsikt for å greie å «avsløre seg selv» på den måten du skisser. Evt. kan man lese en psykologibok, slik som enkelte har gjort :P

Altså, med andre ord, er det «løgn» hvis du tror på det selv?

Skjult ID med pseudonym banditten on. 21 sep. 2011 14:42

Er det ikke et kompliment at blive kaldt enkel?

Udover det er jeg tilnærmelsesvis enig med @JJJ, selvom tingene er sat lidt vel meget op i en spids.
Hvad angår preferencer når det kommer til udseende vil der såklart altid være variation baseret i beskuerens personlighed og opvækst. Når det er sagt findes der jo en norm som majoriteten er interesseret i, dette eksemplificeres i modemagasiner, tv/film etc.

Tager du billedet af "en rigtig mand" fra da jeg var barn så var det Harrison Ford, Sean Connery og den type mand som var de mest eftertragtede. I dag derimod er billedet af en mand noget helt andet. Samme scenarie gør sig såklart gældende for kvinder også.

Skjult ID med pseudonym KKL81 on. 21 sep. 2011 14:46

@JJJ:

"Why Everyone (Else) Is a Hypocrite: Evolution and the Modular Mind" av Robert Kurzban

http://www.amazon.com/Why-Everyone-Else-Hypocrite-Evolution/dp/0691146748

Skjult ID med pseudonym 123 on. 21 sep. 2011 15:07

@jjj

Er skjønnhetsidealet det samme i alle verdensdeler, innenfor alle kulturer, tradisjoner, trosretninger, innenfor et land, et fylke, en kommune, en familie?

Er attraktivitet kun basert på et øyeblikks utseende, altså f.eks. et ferdig retusert modellbilde (øyeblikksbasert)? Eller vil det kunne oppstå situasjoner der den attraktive plutselig ikke er så attraktiv? Hva skjer da?

Er attraktivitet kun et begrep ifb med det å ha seg, og så gå hver til sitt? Eller skal attraktivitet forstås ift å faktisk ønske å leve sammen med et annet menneske?

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 sep. 2011 15:09

Hvorfor digger søsteren min sitron og hvorfor digger jeg plommer?

Klart man har smak!
Klart man har preferanser! Klart man er individuelle selv om det finnes stereotyper mange liker.
Jeg liker i alle fall helt andre typer menn enn mine venninner gjør. Om det ikke er smak, hva er det da?

(sorry om jeg er god dag mann økseskaft - har ikke lest hele tråden)

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 15:11 Privat melding

@KKL81 - Han skriver morsomt og referer selvfølgelig til forskning, men for meg finnes det ikke uavhengi forskning. Så lenge det ikke er matte, er det uinteressangt.
Men Kurzban er enig i mye av det jeg sier og om W.E.is.a.hypocrite er representativt for det han mener.

Jeg mener eksempelet mitt holder vann, f.eks gutten som sitter i en sofa med en jente og de klikker innom en tv-kanal som viser de peneste modellene i verden gå ned en catwalk.
I ren panikk vil han lyve for å sikre seg selv en gunstig seksuellposisjon, han vil si det sedvanlige fjaset "oi så tynn, det er ikke noe gøy å klemme på et skjelett".

Dette er selvfølgelig 100% fjas, løgn og fiksjon uansett arv, kultur, oppvekst - han ville gitt bort 2 tær for en natt med en av jentene der.

Men han kan ikke si det, da det ikke er godtatt av samfunnet og for sosialoverlevelse må han lyve.

Enkelt og greit, genene hans har programmert ham til noe helt annet enn det han kan innrømme for sin omkrets, da det ville vært sosialt selvmord.

(mann 44 år fra Oslo) on. 21 sep. 2011 16:30 Privat melding

@JJJ.. Det er kult at du setter ting på spissen og definerer sannhet og løgn med bastant tone.. Det skaper litt temeratur.. I like :)
Slik jeg tolker deg, virker du å henfalle til såkalt mekanisk filosof: http://snl.no/mekanisk/filosofi
-også litt i psykologiens enkle formel om at alt i vårt liv faller ned til opprettholdelse og forplantning.. I prinsippet ikkenoe forskjell på meg og et bjørketre.. vi lever med de samme målene i livet..

Det er vitenskapelig dokumentert at det finnes noen genetisk matematiske "normer" for skjønnhet. Dette gjelder særlig ifht bilder, fordi bilder sier minimalt om vesen, væremåte, mimikk, uttrykksform, personlighet, utstråling, intellekt, sjarm, særtrekk, karakter osv.. Videre utvikler en sjeldent følelser for et bilde, men for et levende menneske. Når det kommer til et levende menneske i en face2face-setting endrer ting seg. Folk blir glad i barna sine selv om de ikke utfyller noen av de matematiske formelene for skjønnhet, eller en kan utvikle følelser for et voksent menneske av motsatt kjønn for en langt rekke andre kvaliteter enn en utseendenormer.
Det finnes også vitenskapelig belegg for at menn og kvinner har ulikt grunnlag for vurdering av det motsatte kjønn og hva de blir tiltrukket av. Menn har bl.a. mer utviklede evner for å tiltrekkes av det visuelle enn hva kvinner har. Dette er vitenskapelig bevist.

Preferanser og erfaringer påvirker også smak. Eks: fordi vi er vant til å se katter, har vi utviklet en utseendemessig preferanse på vår smak ifht dette. Ser en f.eks. avatar-skikkelsene, vil mange si at de ser vakre ut, fordi de har likhetstrekk med katter. Hadde vi aldri sett katter, og hatt en utseendemessig preferanse til katter, ville avatarskikkelsene bare sett rare ut.. Smaken endrer seg også basert på de erfaringer en gjør. Jeg vet med meg selv, når jeg er i de selvanalyttiske øyeblikkene at jeg har vært borti kvinner som har påvirket min smak på utseende. Dette basert på at d har gitt meg nye preferanser.. Blir kanskje litt som med mat.. Før likte jeg ikke fårikål og jeg syntes sushi var lite tiltalende.. Når jeg var ung syntes jeg øl smakte ræva og enda værre med kaffe. jeg syntes hockeysveis var kul, nå ser det bare mongo ut :)

Skjult ID med pseudonym Danty on. 21 sep. 2011 16:46

Apropos det med at erfaringer og preferanser påvirker smak:
Min føste store kjærlighet i ungdommen var ikke en modellskjønnhet, men hun hadde noen særpreg og en utseendemessig karakter.. Men mine følelsesmessige positive opplevelser med henne, vet jeg, har påvirket min smak. Hvis jeg ser en jente med f.eks. samme nese som henne, vil jeg anse det som en positiv egenskap..

I form av min lange livserfaring, vil jeg også hevde at smaken på det motsatte kjønn blir stadig mer sofistikert og fjernt fra "den matematiske skjønnhetsnormen" for mitt vedkommede. Faktisk tør jeg hevde at jeg syntes modellkorrekt utseende virker mindre og mindre tiltrekkende.. akkurat som det er kjedelig og uinteressant liksom... Dette tror jeg også du vil oppleve med årene JJJ... du er jo forts ung, lovende og full av livsløgner, ikke sant? ;)

Skjult ID med pseudonym Køllekanon on. 21 sep. 2011 17:55

Kostbare kvinnfolk som ikke tåler komplimenter. URK

Skjult ID med pseudonym jente sø. 9 okt. 2011 11:57

Det handler ikke om å være kostbar, det handler om å treffe menn med litt mer enn utseendefokus.

Skjult ID med pseudonym Jay sø. 9 okt. 2011 21:42

Jeg har lest første innlegg, og svarer på det. Jeg har forsøkt å gå den veien og gå på kompromiss på utseende for å la de andre verdien vektlegges mer. Dette kan gå fint, og man kan finne mye flotte mennesker man ellers gikk glipp av. Dette vil ikke vare! Utseende MÅ være en del av det! Derfor er det helt uaktuelt å bruke tid på å forsøke å bli kjent med noen her inne uten å ha en viss peiling på utseendet. Er ikke utseendet der, så betyr ikke det andre man finner ut, en dritt. Så svaret er, jeg vil gjerne vite om ALT som er på innsiden din, men om utsiden ikke er der så kan jeg gjøre begge en tjeneste og ikke kaste bort hverandres tid.