Alle innlegg Sukkerforum

Palestina eller Israel

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym PetraPan fr. 23 sep. 2011 21:03

Hvem heier du på? Og hvorfor?

Grønn tråd!

(mann 38 år fra Østfold) fr. 23 sep. 2011 21:10 Privat melding

I hvilken kategori stiller de? Hvem som klarer å samle mest sympati? Hvem som hadde vunnet hvis det var en krig til the bitter end? Hvem som får utdelt flest Nobel-priser? Hvem som er flinkest til å lage bomber i kjellern? BNP? DNA? WTF? Ja...?!

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 23 sep. 2011 21:12 Privat melding

Her har jeg sterke meninger, men det skal jeg holde for meg selv. Punktum.

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 23 sep. 2011 21:15

idiot tråd om den er grønn eller blå...heier da for faen ikkje på ein nasjon som dreper folk..

(kvinne 38 år fra Buskerud) fr. 23 sep. 2011 21:20 Privat melding

Synes det hadde vært bra om Palestina ble en selvstendig stat. De var der opprinnelig, inntil en eller annen smartass fant ut at jo, vi bare gir landet deres til israelerne som plaster på såret for alt jødene har gått gjennom! Israelerne (og endel andre) har overkjørt palestinerne fullstendig og det som foregår der nede er way beyond. Hadde håpet Obama hadde baller nok til gi Israel en aldri så liten realitycheck, men ser ikke sånn ut dessverre...

For å si det enkelt: Hvorfor er det så jææævlig vanskelig å bare ha en smule respekt og ydmykhet for andre mennesker og leve side om side uten å stikke nesa si i alle andres business? Fullstendig patetisk.

Skjult ID med pseudonym kompromiss fr. 23 sep. 2011 21:24

Palestina, fordi Israel har gjort så mye kjipt mot dem.

Skjult ID med pseudonym Pantera68 fr. 23 sep. 2011 21:24

Shit!!! Dette holder hardt merker jeg.........

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 23 sep. 2011 22:23

I et område som Palestina (som er det geografiske navnet på området), har vel historien vist oss at det å bygge stater basert på etno-religiøse kriterier neppe er veien å gå. Status i dag er at det er om lag én million palestinere med israelsk statsborgerskap, som er etterkommere av dem som ble ikke ble fordrevet i forbindelse med Nakba, mens det er ytterligere en halv million jødiske bosettere i de palestinske områdene. Jeg kan virkelig ikke se hvordan en tostatsløsning kan skje her uten omfattende etnisk rensing - med tilhørende krigshandlinger.

FNs vedtak fra 1947 la til grunn en konføderasjon av jøder og palestinere, siden det var disse gruppene som bodde der. Opprettelsen av Israel umuliggjorde dette da. Delvis fordi opprettelsen av staten skjedde gjennom fordrivelser, krigshandlinger og regelrett terror, men vel så mye fordi Israel, ved å definere at alle verdens jøder har rett til å bli statsborgere av Israel, med tilhørende privilegier, åpnet for en ytterligere kolonisering. Bosettingene i de palestinske områdene er et klart utslag av dette.

I dag er det likevel få land der jøder er så utrygge som i Israel. De endrede holdningene til jøder i den delen av verden de fleste jødene bor, gjør det også mindre sannsynlig med en ny masseutvandring. Derfor er det ikke sikkert at konføderasjonstanken er like usannsynlig nå som før. Tostatsløsningen har i hvert fall en rekke svakheter ved seg, og tjue år med fredsforhandlinger basert på en slik ideologi har ikke brakt området særlig mye nærmere fred. Nå mistenker jeg riktigtnok at en ganske stor del av de israelske politikerne og deres støttespillere i vesten helst ser at palestinerne fordrives også fra Gaza og Vestbredden slik at man kan legge til rette for et Stor-Israel, men det får nå være så sin sak.

Men inntil dette blir en realitet, støtter jeg enhver handling som bidrar til å styrke Palestina vis-a-vis Israel. Gudene skal vite at det trenger de!

Skjult ID med pseudonym Mia fr. 23 sep. 2011 22:38

Palestina!!!

Skjult ID med pseudonym Søtstoff fr. 23 sep. 2011 22:40

Uha! Her har jeg også så sterke meninger at jeg egentlig burde klippe ledningen til tastaturet først som sist.
Uten å gå i detaljer eller legge ut om historien i området, så kan jeg ganske enkelt slå fast at prosjektet Israel er en gedigen tabbe fra ende til annen, og at det ikke har ført til noe godt for andre enn forsvinnende lite fåtall jøder.
At israelere og palestinere aldri kommer til å kunne leve i sameksistens burde være åpenbart for de fleste by now.

Jeg "heier" ikke på hverken den ene eller den andre, da begge parter er omtrent like gode når det gjelder å hate og sabotere for hverandre - dog med svært ulike utgangspunkt og tilgjengelige midler.
Karvinen er inne på noe når han sier at Adolf burde fått gjort seg ferdig med utrenskingene sine back in the day. Det er brutalt, og jeg går selvsagt ikke rundt og mener på alvor at folkemord er bra greier. Men, det er ikke til å stikke under stol at det hadde spart verden for veldig mange problemer.

Salige fatter pleide å si at det beste ville være å bombe hele Midtøsten flatt, bygge IKEA i midten og bruke resten til parkeringsplass. Jeg tror ikke det heller hadde vært den verste løsningen.

Skjult ID med pseudonym VissVass fr. 23 sep. 2011 22:45

Palestina uten tvil!

Skjult ID med pseudonym McCloud fr. 23 sep. 2011 22:50

@Søtstoff
Hva synes du om at Adolf kunne ha fått gjort mer eller blitt ferdig med utrensking av slaverne, siden du er i de tankebaner?

(mann 47 år fra Oslo) fr. 23 sep. 2011 22:50 Privat melding

Problemet er vel at Israel ser på alle sine naboer som en enhet, inkl palestinerne. Arabere og fiender av Israel alle sammen, sett med dems øyne. Og fienden er det jo en fordel å holde på avstand. Om du tror at naboen skal drepe deg, så slipper du han ikke inn i leiligheten din.. Sånn rent forsvarsmessig kan man jo forstå Israel, landet er jo så lite og smalt, at man ved en krig ikke har råd til at fienden trenger dypt inn i landet, for da er det jo ikke noe Israel lenger... Og så lenge Israel tror at naboene innerst inne vil fjerne dem fra kartet, så blir det jo ganske låst.. Og den store taperen er det palestinske folket.

Skjult ID med pseudonym Søtstoff fr. 23 sep. 2011 22:55

@McCloud: Jeg er langt nok ute på glattisen som jeg er, så jeg åpner ikke den boka der i kveld, ihvertfall. =)

Skjult ID med pseudonym William fr. 23 sep. 2011 22:57

Karvinen: Det fantastiske med utsagnet ditt, er at du sier det med et smil og det nærmest har blitt som en trivialitet å regne i Norge anno 2011. Jeg vet din hensikt sannsynligvis er å høste poeng blant de mindre begavede kvinner på denne siden, men jeg ber deg tenke på et par ting. Nazi-tyskland tok livet av rundt 6 millioner jøder, små barn ble stuet sammen og kastet levende ovner eller fikk ett nakkeskutt foran grøften. Dette er ikke bare noe jeg har lest gjennom studiene mine på universitetet, men en nabo av meg satt på Sachsenhausen i flere år under krigen. Personlig ble jeg også kjent med et gammelt jødisk ektepar da jeg hadde militærtjeneste i Oslo i 2003, allerede da kunne den gamle mannen i forholdet fortelle at han ikke kunne ha på seg sin Kippah i Oslo fordi han ble fysisk angrepet av personer fra midtøsten. Men for all del, hold på som dere vil.

Forøvrig synes jeg palestinerne bør få sin egen stat(som blir det 24 arabiske diktatur), samtidig som Israel bør ha rett til å forsvare seg.

(mann 39 år fra Vestfold) fr. 23 sep. 2011 23:00 Privat melding

blir som David mot Goliat det der. Går for palestina som egen stat. Møkk lei diskusjonene, problemene og isolasjonen. La nå folket få fred og frihet.

Skjult ID med pseudonym lareya fr. 23 sep. 2011 23:11

Dette er som å stikke hånden inn i et vebsebol...! Jeg var lenge "nøytral" dvs, å ta noens parti var ikke noe jeg følte jeg kunne gjøre sånn uten videre. Men så kom jeg i en situasjon hvor jeg fikk israelske venner og palestinske venner. Etter en stund med en fot i begge leire,og mange samtaler, har jeg nå tatt en side, og det ble ett veldig lett valg.

Skjult ID med pseudonym kompromiss fr. 23 sep. 2011 23:28

Jøder fikk mye sympati etter andre verdenskrig - det skulle bare mangle - men jeg synes Israel og innflytelsesrike jøder i USA har misbrukt den sympatien veldig. Akkurat som de fleste nordmenn ikke diskriminerer tyskere pga okkupasjonen av Norge er ikke anti-antisemittisme noen gyldig grunn for å støtte Israel mot Palestina.

Så kan man jo tenke på at Jerusalem, den hellige byen, målet for korstogene og verdens mest blodige kasteball gjennom tidene, ligger i Israel. Kanskje ikke det best egnede stedet å definere en jødisk stat omringet av sinte arabere. Jævlig unødvendig hele greia.

Skjult ID med pseudonym Rover lø. 24 sep. 2011 13:20

Karvinen :

Mener du dette?!....

"Tyskerne kunne hadde gjøre jobben ferdig i 1943"

Det er det verste jeg har sett....

Jeg er ikke spesielt pro-Israelsk i konflikten i midtøsten, og jeg synes synd på Palestinerne, men det der....
at det går an for et tenkende, oppegående mennseske å få seg til å si noe sånt...

Skjult ID med pseudonym kompromiss lø. 24 sep. 2011 13:36

@Rover

Lær å kjenne igjen en spøk.

Ingen spøk uten alvor så klart, og hvis man er veldig kald og logisk kan man tenke seg at midtøsten hadde vært et mye fredligere sted i dag om det ikke var noen flere jøder igjen i verden. Naturligvis kommer virkeligheten inn i bildet. Folkemord er umenneskelig, og som løsning på et problem er det verre enn problemet selv.

Skjult ID med pseudonym Rover lø. 24 sep. 2011 13:48

kompromiss :

Da må det kanskje være lov å be deg om å lære å se forskjell på en god og en dårlig spøk?

Det er vel nettopp sånne holdninger som denne "spøken" viser, som holder liv i konflikter verden over.
Bare motparten var død, så ville det ikke vært noe problem mer.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 24 sep. 2011 13:55

Hvis man skal se på historiske eventualiteter, ville det vel vært bedre om tilflyttingen av jøder til Palestina på første halvdel av 1900-tallet aldri hadde funnet sted. Eller, rettere sagt, at jøder ikke hadde blitt gjort til syndebukker for alt som var trist og leit og dermed heller forsøkt å finne sitt "forjettede land" ved å bosette seg i et allerede bosatt område og fortrenge dem som bodde der.

Skjult ID med pseudonym kompromiss lø. 24 sep. 2011 14:05

@Rover

Jeg ser lett at det var en dårlig spøk, det tror jeg karvinen innså selv og da han skrev det. Jeg vil ikke kritisere deg for å reagere, for hvis en reagerer så betyr det sikkert at mange andre hadde lyst til å si noe men ikke ville blande seg inn.. Men aller helst skulle jeg ønske folk bare kunne tolke ting i beste mening uten å la seg provosere av alt mulig.

Skjult ID med pseudonym Panter68 lø. 24 sep. 2011 14:08

Noen liker å provosere kanskje ?

Skjult ID med pseudonym Rover lø. 24 sep. 2011 16:01

kompromiss :

Jeg ser poenget ditt, men er ikke helt enig. Det er ikke alltid det beste bare å holde kjeft og tolke alt i "beste mening". Noen ganger skal man si fra. Spesielt hvis spøken går utover andre. For ikke å si et helt folkeslag.

Men det var en avsporing av en saklig debatt, som kunne blitt interessant, det mener jeg. Jeg var faktisk overrasket og imponert over det høye kunnskapsnivået til mange som diskuterte i denne tråden.

Nesten like overrasket som jeg ble da jeg så at så mange ikke ville, eller ikke gadd, å si fra om at et sånt utsagn som Karvinen her kom med, er uholdbart.

Og Karvinen gjorde det jo forsåvidt klart selv at han ventet reaksjoner.

Skjult ID med pseudonym banditten lø. 24 sep. 2011 16:15

Jeg er pro survival of the fittest. Lidt sat op i en spids, men dawinisme er ikke et komplet ulogisk valg når det kommer til konflikter og andet. I mine øjne er det bedre end ideologisk overbevisning.

Desuden, karvinens kommentar var komplet unødvendig og decideret smagsløst. Når du aldrig i dit liv ville have sagt sådan noget til jøders ansigt, hvorfor mener du så at det er ok at gøre det på nettet?

Skjult ID med pseudonym Tassen lø. 24 sep. 2011 16:19

Palistinerene kan dra til Jordan, der er det myyye plass. Det kan ikke forhandles om Jerusalem

Skjult ID med pseudonym McCloud lø. 24 sep. 2011 16:43

De fleste som bor i Jordan er palestinere, forøvrig.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 24 sep. 2011 16:55

@Tassen
Hvorfor skal man fordrives fra et sted man har bodd i generasjoner? For å gi et selverklært herrefolk sitt Lebensraum?

Skjult ID lø. 24 sep. 2011 18:01

jeg er veldig enig med mahmod amadinejad

Skjult ID med pseudonym Tassen lø. 24 sep. 2011 18:08

Selverklært er vel ikke helt riktig da :)

Skjult ID med pseudonym William lø. 24 sep. 2011 18:13

Neptun: Det spørsmålet tror jeg også assyriske kristne, koptiske kristne i Egypt, kurdere i Irak, animistiske kristne i Sudan, berbere i Algerie osv også stiller seg. Arabere har tross alt lagt beslag på hele Nord-Afrika og største delen av Midtøsten. Hvorfor kan ikke de pelle seg tilbake til den arabiske halvøy? De lider jo ikke akkurat av plassmangel og etterlater seg sørgelige spor hvorenn de kommer. Stater hvor kvinner behandles som kveg, minoriteter som insekter og hvor kunst og kultur nærmest er fraværende.

Men faktum er jo at det ikke er like "kult" å sympatisere med disse folkenes sak i Norge, og da gir jo patetiske venstreliberale faen.

Skjult ID med pseudonym Tassen lø. 24 sep. 2011 18:14

Amadinejad er altså han skrullingen som fikk mesteparten av folkene i FN-byggningen til å gå i protest :)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 24 sep. 2011 18:23

Det hadde jo hjulpet om ikke Israel betalte jøder for å flytte til landet og konfiskere palestinsk jord.

Enda bedre ville det jo vært om de nyttige idiotene i vesten sluttet å støtte Israel økonomisk

Skjult ID med pseudonym McCloud lø. 24 sep. 2011 18:25

Ahmadinejad har tydeligvis tatt en Irving, og ender med å bli tatt like seriøst...

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 24 sep. 2011 18:40

@Tassen
Nei, kanskje du mener at det er fastslått i Bibelen? Det er synd at eventyrfortellinger skal tvinge et folk ut i den situasjonen palestinerne har havnet i.

@William
Jeg bare ventet på den. Når Israel-vennene ikke har argumenter, forsøker de å skyve fokus over på andre. Men hva har Israel-vennene i Norge gjort for eksempel for kurderne i Irak og Tyrkia? Spør du en kurder i Norge hvem han eller hun oppfatter at taler deres sak i Norge, tror jeg sjansen er mye større for at svaret er Erling Folkvord enn en hvilken som helst Israel-venn.

Det er ingen motsetning i å være pro-palestinsk og å støtte undertrykte minoriteter. Tvert imot - det bør være, og er for de fleste, to sider av samme sak. Men tydeligvis ikke for deg.

Skjult ID med pseudonym Støttemdlm lø. 24 sep. 2011 21:16

Sett at palestina over natten skulle bli militært overlegne Israel og israel mister sine støttespillere. USA f.eks.
Hvor lenge ville Israel eksistert da?

Palestina er styrt av en demokratisk valgt organisasjon som ikke annerkjenner staten israel som har brukt terror i en årrekke for vinne sin sak.
Og så lenge naboen vil ha deg slettet fra verdenskartet så må han undertrykkes.
Hvis israel løsner på grepet de har på gazastripen så vil det bare gjøre at mere våpen går inn som igjen betyr mer angrep på Israel.

Tenk om palestinerne gjorde opprør mot Hamas, fikk inn ett styre som søkte handlinger i form av dialog og ikke terror.

Det søteste jeg ser er jenter og homofile som flyr rundt med palestina skjerf og sier fri palestina.
Kanskje en ide å ta en titt på valgprogrammet til "partiet" palestinerne selv demokratisk har valgt.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 24 sep. 2011 23:52

@Støttemdlm
Når det gjelder manglende anerkjennelse av en annen stat - tror du virkelig Israel ville anerkjent Palestina?

Palestinerne har forsøkt dialog i 20 år nå. Hva er resultatet? En fordobling av bosettere på Vestbredden, stadig strengere israelsk kontroll over økonomi og samfunnsliv, vilkårlige henrettelser og regelrette massakre. Det er derfor Abbas, som for øvrig anerkjenner Israels rett til å eksistere som en etno-religiøs apartheidstat, nå går til FN, for å kunne bli en reell part som ikke bare blir pissa på av stadig mer ekstremistiske, fanatiske og rasistiske israelske ledere som helst ønsker å fordrive palestinerne vekk fra det de har igjen av sine forfedres jord.

Det er Israels egen fortjeneste at Hamas har fått den styrken de har. Et folk finner seg ikke i å bli pissa på, og når det eneste alternativet til et stadig mer korrupt Fatah er Hamas, ja, da stemmer folk på Hamas. Ikke fordi de vil at det skal bli som i Saudi Arabia, men fordi de ønsker å bli respektert som et folk på linje med alle andre folk.

Jeg skjønner at dette er vanskelig å forstå for en fanatiker som deg, men heldigvis er det stadig flere som ser dette - noe også denne tråden, i sitt eget lille mikrokosmos, illustrerer.

Skjult ID med pseudonym Tassen lø. 24 sep. 2011 23:58

Å si at palestinerene har forsøkt dialog i 20 år var nå kanskje litt drøyt :) ..

Skjult ID med pseudonym Ninja123 lø. 24 sep. 2011 23:59

Det logiske svaret er Israel.

Det ulogiske, venstrevridde og uvitendende svaret som VG vil ha deg til å svare er Palestina.

Sånn. Der har dere svaret folkens.

(mann 33 år fra Akershus) sø. 25 sep. 2011 00:05 Privat melding

@Ninja123

Ikke spesielt rasjonell argumentasjon du kom med der akkurat. Hva med litt begrunnelse? Resonnement?

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 25 sep. 2011 00:11

@Neptun - men du var ikke uenig med støttemdlm i den hypotesen at hvis Palestina over natten blev Israel militært overlegne, at de så ville bekrige og i alle hensende forsøge at 'fjerne Israel fra kortet' ?

Hvad angår jeres debat om hvem som havde landet først, så er det hverken israelere eller palestinensere.
Det var assyrenes i 670 BC og hvem ved hvor mange gange ejerskabet har skiftet både før og efter den tid?
Tror heller ikke regionen som vi kender den i dag, ser sådan ud om 100 år.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 25 sep. 2011 00:28

@Tassen
Hørt om Oslo-avtalen? Helt siden da har Fatah vært på forhandlingssporet, det er Israel som ikke har vært villige til å gå inn på forhandlingssporet uten at palestinerne først har gitt fra seg alle sine forhandlingskort.

@banditten
At Palestina skal bli Israel militært overlegent over natta, er omtrent like sannsynlig som at Elvis dukker opp bak sofaen min om fem sekunder. Men nettopp denne assymetrien, er en viktig grunn til at jeg er skeptisk til en tostatsløsning i lengden og mener at en slags konføderasjon er en bedre løsning på sikt.

Skjult ID med pseudonym Ninja123 sø. 25 sep. 2011 00:52

@Kompromiss

Jeg kunne argumentert i det vide og brede i hele natt, men den eneste forskjellen for alle som leser hadde vært en vegg med tekst som bunnet ut i akkurat det samme jeg sa tidligere.

Dette er er forumdelen til en datingside, der slike tråder som dette bare føyer seg inn i rekken av uvesentlig oppgulp som har poppet opp i den senere tid der en 8-10 faste brukere får uttrykt sin mening om ett eller annet for å få tiden sin til å gå en sen kveld.

(Saken Israel/Palestina er meget viktig den, men på sukkerforumet har den etter mitt syn ingenting å gjøre, i likhet med med en 12-15 andre tråder før og etter denne)

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 25 sep. 2011 00:54

@Ninja123
Så hvorfor kommer du med slike statements som du gjør i utgangspunktet da? Da deltar du i tråden og, i dette tilfellet, viser deg som den ignoranten du er.

Skjult ID med pseudonym William sø. 25 sep. 2011 14:01

Neptun: Du besvarte ikke spørsmålet. Bør ikke den arabiske verden gi fra seg hele nord-afrika og store deler av midtøsten i henhold til din logikk?

Også ett veldig søtt forsøk på å ro seg i land og hevde at dere venstreliberale støtter alle undertrykkte like mye. Plakater med "Boikott Israel" osv finner veien til demonstrasjoner om det så er 1.mai eller fakkeltog mot rasisme, mens jeg tviler på at 1 av 10 venstreliberale t i det hele tatt vet at det eksisterer noe slikt som en assyrisk kristen. Norges jøder har forøvrig latt være å delta i sistnevnte demonstrasjoner, da man i slike samlinger i Norge anno 2011 mot "rasisme" opplever at arabere roper "slakt jødene" på arabisk.

I Sudan voldtar og myrder arabere kristne og muslimske afrikanere for fote, og åpenlyst erklærer at afrikanere er undermennesker, jeg ser ikke den store mobiliseringen. Hvis derimot Hassan på Vestbredden sklir i trappa på veg fra jobb, er en samlet norsk venstreside der og erklærer "folkemord" og "massakre". Men men, det er jo et uttrykk som sier at når man har fått jøder på hjernen, så er det ikke plass til så mye annet.

Støtten til palestinerne i Norge skyldes at det er hipt og kult, intet annet. Det er småborgerens måte å hevde seg på. Han uten kunnskap, evne og talent, men som har lært seg at å distansere seg fra ting som "Israel", "USA", "FRP", "Typisk norsk" osv kan få han til å virke intelligent i enkelte kretser. Det småborgeren er sørgelig uvitende om er at han bare høster annerkjennelse av andre småborgere. Elendigheten i det hele er at denne "klassen" har vokst seg så eventyrlig stor i Norge i dag. Derfor føler man ofte at Norge er en eneste stor dum realityserie hvor de fornuftig vurderer å reise frivillig eller i det minste håper på å bli stemt til helvete ut.

Skjult ID med pseudonym McCloud sø. 25 sep. 2011 14:09

Pluss:
Det er visst 4% av palestinerne på Vestbredden og 1% av palestinerne i Gaza som er kristne.
Og 10% av de israelske araberne er kristne.

Bør også etterkommerne av vandalene som nå er i Nord-Afrika vende hjem igjen?

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 25 sep. 2011 14:17

@William - Så lidt sat op i en spids mener du at Norge er skandinaviens 'Jersey Shore'?

@Neptun - Realistisk set kommer konflikten ikke til at slutte uanset hvilken 'statsløsning' de kommer frem til. Det er først når den ene har komplet besejret den anden og efter utallige generationers assimilation ind i det sejrende samfund at man vil se noget der bare ligner fred.