Alle innlegg Sukkerforum

Søkemotoren på forsiden av sukker.no

Vis siste innlegg
(mann 48 år fra Oslo) fr. 2 mars 2007 20:01 Privat melding

Det tilbys nå en søkemotor for ikke-medlemmer av sukker som lar de søke på alle kategorier.

Selv om det sikkert er en fin måte å øke medlemstallet i sukker, så stiller jeg meg litt skeptisk at vi skal være underholdning for mindre seriøse som kan leke seg med søkemotoren.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 2 mars 2007 20:08 Privat melding

Enig. Liker ikke at folk kan høyreklikke, lagre og bruke bildet av meg i andre settinger :S. Hørte at noen hadde opplevd det på Blink.

De kan sikkert gjøre det om de registrert også, men da er det lettere å få tak i den skyldige :)

(kvinne 53 år fra Oslo) fr. 2 mars 2007 20:33 Privat melding

Helt enig. Få det bort.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 2 mars 2007 20:42

Vi jobber med dette og vi er klar over at det for noen kan oppleves som problematisk å være tilgjengelig for ikke-medlemer. I løpet av helgen skal det derfor bli mulig for den enkelte å reservere seg mot å havne på forsiden.

Angående det med sikkerhet: Hvis man logger seg inn på tjenester så vil det være enkelt å ta en screendumt av alle bilder som legges ut på nettet. Vi har ikke hørt om at dette har blitt gjort under vår tjeneste tidligere. Sukker alene har 40.000 bilder tilgjengelig via tjenesten så sannsynligheten for at et bilde blir misbrukt, og at det samtidig er deg, er kanskje 1 til 50.000. Hvis dette da, mot formodning skulle skje, så er det jo også et spørsmål det hvor ille et slik misbruk kan være. Med de millioner av bilder som ligger ute på nettet så er nok dette er et litt hypotetisk problem.

Håper dette løser opp litt :)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 2 mars 2007 20:44

Vi fjerner også søkefunksjonen på profilspørmålene fra forsiden straks.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 2 mars 2007 20:55 Privat melding

Høres greitt ut, men synes kanskje denne søkemotoren kan fjernes inntil brukerne har hatt en mulighet til å vurdere om de vil reservere seg?

(kvinne 41 år fra Hordaland) fr. 2 mars 2007 22:06 Privat melding

Det her reagerte jeg også på.
Her bruker jo sukker bevisst medlemmer med bilde for å lokke til seg nye medlemmer?

Og hvorfor legge ut tjenesten før alt er iorden, som feks at medlemmer kan velge å reservere seg mot dette?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 3 mars 2007 00:20

Vi beklager det inntrufne og legger oss flate som flattbrød. Vi jobber opptil 15 timer hver dag for at ting skal bli fint, men det hender også dessverre at det skjer ting som må rettes opp. Vi jobber med det nå og i morgen håper vi at ting skal bli bra. Vi tar selvkritikk og lærdom :)

Skjult ID med pseudonym Skjult lø. 3 mars 2007 09:11

Jeg har jobbet for å skjule mitt profilnavn for en gal eks som også er inne på sidene til sukker. Nå er muligheten der for at han har blitt minnet på meg igjen og på nytt setter igang sin terror mot meg. Hvis jeg fortsatt skal tørre å være inne på sukker sine sider så er det nå bare å sette igang med ny runde med å fjerne bildet i profilen, bytte profilnavn osv

Ikke nok med at vi ligger ute med bilde, men profilnavnet er også lagt.

Dette synes jeg er pill råttent og utrolig uprofesjonelt av sukker! Jeg vurderer å forlate nettsiden!

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 3 mars 2007 11:42

Man kan nå reservere seg mot at bildet og profilen havner på forsiden av sukker, gjør følgende:
Gå under Min profil->Personalia og bilde. Nederst på siden er det et valg som heter 'ikke vis bilde på forsiden av sukker', huk av denne så er du reservert.

(kvinne 40 år fra Oslo) lø. 3 mars 2007 12:02 Privat melding

Hei, dette var raskt levert! Flott at dere tar tilbakemeldinger så fort :)

Jeg vil berømme sukker litt også, de har gjort mye for å få en bra side for oss og det er bra (jeg ser nok dollartegn i øynene deres også, men det er ingen synd) ;)

Dette viser hvor viktig det er med kommunikasjon, mange er ikke her inne så ofte og kanskje ikke innom dette forumet.

Anbefaler dere derfor om å sende ut en massemail om alle endringene som skjer (inklusive muligheten til å reservere seg mot bilde!)

Lykke til videre!

Skjult ID med pseudonym muncher lø. 3 mars 2007 15:34

Flott at dere la ut mulighet til å reservere kjapt!

Men kanskje det hadde vært lurt om det i utgangspunktet var ikke synlig, slik at man heller aktivt kunne krysse for synlig?

Nå er det sikkert mange som ikke har logget inn på en stund som ikke vet at bildene deres ligger ute for alle og enhver. Det er jo litt kjedelig hvis de ikke vet om det...

Skjult ID med pseudonym jente30 lø. 3 mars 2007 16:19

Jeg har krysset av på det jeg, men kommer likevel opp på forsiden... Håper dere gjør noe det med ASAP, ellers kommer jeg til å forlate sukker.no
At man måtte være registrert var en av grunnene til nettopp at jeg valgte sukker..

Skjult ID med pseudonym jente007 lø. 3 mars 2007 16:31

Takk til da-Romeo som tok opp dette!

Nå er jeg IKKE fornøyd med dere i Sukker! Slutt å misbruke tilliten min. Som muncher sier: La heller de som ønsker å være synlige for ikke-medlemmer, krysse av.

Bra at dere har fjernet søkemotoren for profilspørsmålene på forsiden.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 3 mars 2007 18:33

Jente 30
Det fungerer, men det er en cache-tid på opptil 5 minutter (1 sekund - 5 minutter). Det betyr at det kan ta opptil 5 minutter før bildet fjernes. Det skal med andre ord være borte nå. Vi jobber på spreng for at det skal bli bra dette her og ofrer helgen vår nok en gang :)

Skjult ID med pseudonym feigingen lø. 3 mars 2007 19:48

Deter ikke mulg å reservere seg mot at profilen synes, hvis en ikke har bilde. Kan ikke dere få ordnet det slik at den muligheten er der?

Skjult ID med pseudonym jente007 lø. 3 mars 2007 19:57

Ja, enig med feigingen.
Bildene var borte en stund, nå er de tilbake igjen.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 06:55 Privat melding

Profilene blir ikke vist tilfeldig. Tydligvis har noen i sukker laget en prioriteringsliste over hvem de synes ser mest attraktive ut, og de bildene blir vist først.

Jeg synes det er en meget tvilsom håndering av personlige opplysninger på ett for noen meget sensitivt, personlig område å bruke passivt samtykke som reservasjonsmulighet. Det gjør ikke saken bedre at dere ikke opplyser oss om denne endringen i bruken av opplysninger. Har dere fått konsesjon fra Datatilsynet til å bruker opplysningene på denne måten?

Skjult ID med pseudonym hmmf sø. 4 mars 2007 10:54

Selv oppdaget jeg ikke søkefunksjoen før jeg så denne diskusjonen.
Gikk da ut på førstesiden og søkte. Hva får jeg se? Trynet mitt øverst på siden..!
Har nå fjernet bilde mitt inntil jeg kan se klart å tydelig at jeg kan reservere meg mot denslags i fremtiden. Helst omvendt..dvs. at aktivt samtykke fra brukerne kreves før bilder etc. brukes.

(kvinne 58 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 11:20 Privat melding

Jeg er enig i at Sukker burde spurt før de la ut bildene og forslaget til "muncher" om selv å krysse av for synlig bilde i stedet for å sperre bildet synes jeg er en god ide siden mange ikke er klar over endringen enda.

Til "kitt001" vil jeg fortelle at blidene BLIR vist i forskjellig rekkefølge når du gjør det samme søket flere ganger. Jeg vet ikke hvor raskt det roterer men det roterer.
"hmmf" om du ser Sukker.no's innlegg 3/3 kl 11.42 og 18.33 så ser du hvordan du kan reservere deg mot å ha bildet ditt på forsiden.

Til slutt vil jeg si at søkemotoren på forsiden er nok laget for å tiltekke flere medlemmer. Jada, noen vil bli superbrukere, gå på fest eller legge igjen penger på andre vis, en del vil ikke det men alikevel nyte godt av Sukkers gode arbeid og service. Men det viktigste er vel at det gir oss flere kandidater og flere muligheter til å finne drømmemannen eller drømmekvinnen! Det er vel derfor vi er her :-)

Skjult ID med pseudonym hmmf sø. 4 mars 2007 11:26

Selv oppdaget jeg ikke søkefunksjoen før jeg så denne diskusjonen.
Gikk da ut på førstesiden og søkte. Hva får jeg se? Trynet mitt øverst på siden..!
Har nå fjernet bilde mitt inntil jeg kan se klart å tydelig at jeg kan reservere meg mot denslags i fremtiden. Helst omvendt..dvs. at aktivt samtykke fra brukerne kreves før bilder etc. brukes.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 11:31 Privat melding

Ja, bildene blir vist tilfeldig nå. Før virket det som om det var en overrepresentasjon av veldig pene, med noen "vanlige" slengere her og der. Det kan ha vært tilfeldig.

Jeg har ikke noe imot at de som vil bli eksponert for ikke-medlemmer blir det. Problemet er når en aktivt må gjøre noe for å forhindre det, og en bare tilfeldigvis får vite om det.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no sø. 4 mars 2007 11:41

Oj slettet visst innlegget mitt for å retet en skrivefeil, men da var også innleggene jeg hadde svart fjernet..
Jeg forstår at dette er et problem for noen og vi jobber så for å få orden på det. Det tar litt tid å programmere og det er ikke bare å knipse dessverre..
Uansett: For å ikke ligge på forsiden går du inn på Min profil -> Personalia og bilde. Nederst kan du der huke av om du ikke vil ligge på forsiden.

Grunnene til at man ofte selv ligger på topp etter at man har logget inn er at vi sorterer etter hvem som sist har logget seg på.
Vi skal sende ut mail om dette i dag slik at brukerne er klar over dette.