Alle innlegg Sukkerforum

Myter om Sukkerhverdagen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym jente sø. 25 sep. 2011 10:36

Jeg lager en egen tråd av innlegget mitt under tråden om hvorfor man ikke får svar, fordi det kanskje kan være nyttig å vite, og fordi jeg er lei av å lese de samme utsagnene om igjen og om igjen. Utsagn som jeg opplever at ikke stemmer med virkeligheten. Hvorfor jenter gjør ditt og datt... Det morsomme er at det er en stor overvekt av menn som prøver seg på disse forklaringsmodellene. Vel - i denne tråden kommer noen myteavlinvninger fra en erfaren Sukkerjente!

Skjult ID med pseudonym jente sø. 25 sep. 2011 10:36

MYTEAVLIVING:

Myte 1: Jenter får generelt veldig mye post hver dag! FEIL. Mange jenter får omtrent ikke post.

Myte 2: De fleste menn svarer på alle meldinger de får. FEIL. Mange kvinners erfaring er at de ikke nødvendigvis gjør det. Husk at de mes populære sjeldnerer skriver førstemeldinger. De får nok i inn-boksen. Men de damene som ikke har full innboks og som skriver til menn selv, får neimen ikke alltid svar. Men som det ble påpekt over her, de har nok litt lettere for å takle et stillhet, og gå videre enn å hyle opp om mangel på høflighet. De mest populære mennene har fulle inbokser de og!

Myte 3: Det er lurt å skyte med hagle. Skriver du til 30 får du kanskje svar fra 1. Bra taktikk.. FEIL. Det der er en ond sirkel. Jo mindre personlig meldingen er, jo mindre sjanse for at du får svar! Mange flere ville fått svar om de viste at HUN var spesiell og en han virkelig ville bli kjent med framfor å si: "Hei, hatt en fin helg?" Som gjerne kan være sendt ut til 30 jenter. Trenger ikke være en lang førstemelding. En setning eller to holder lenge. Men vis at den er til akkurat henne!

Myte 4: Det er bedre å få standardsvaret om at vi dessverre ikke passer sammen enn ingenting. Her er vi ulike, men jeg sier likevel FEIL. Det er lite som utløser mer irritasjon enn det svaret, virker det som. Oppfølginsspørsmålet blir da: Hvordan kan du vite det uten å kjenne meg?

Myte 5: Bilde har alt å si, så hva du skriver er ett fett. FEIL. Igjen - joda noen diskvalifiserer pga. bilde, ja det stemmer. Men veldig mange ligger i en kanskje-kategori utseendemessig. Da har det absolutt mye å si hva som skrives i forhold til å få svar. En oppskrift på å ikke få svar, er å vise at man ikke har lest profilen og hva de søker.

Myte 6: Jenter flest får masse slibrige meldinger, og tror at også DU har dårlige hesikter. FEIL. Kan ikke huske at det har skjedd meg, og det er ikke et problem blant de jentene jeg kjenner. (kan ha med alder og stil å gjøre).

Myte 7: Jenter flest er bare ute etter å booste egoet sitt... FEIL! eller kanskje RETT? Hva vet jeg om tusenvis av andres motiver? Ingenting -annet enn egne motiver som er dønn seriøse. Poenget er at det vet INGEN. Slike påstander blir derfor meningsløse.

Myte 8: Hvis du vil være på den trygge siden høflighetsmessig så send avslag. FEIL. Hva folk foretrekker varierer. Jeg tror nok de fleste foretrekker svar, men kanskje også for å få muligheten til å argumentere videre?

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 25 sep. 2011 11:05 Privat melding

kunne ikke ha sagt det bedre selv;)) god oppsummering!

Skjult ID med pseudonym Kitty sø. 25 sep. 2011 11:18

Veldig bra jente :-)

Blir litt sprø av å hør at vi damer konstant får oppmerksomhet i bøtter og spann. Jeg tror nok det er ganske likt for begge kjønn her inne. Men enkelte syns kanskje det er for kjipt å få mindre enn de ønsker, og trøster seg selv med at det er synd på dem, og at alle andre har det mye bedre her inne...

Skjult ID med pseudonym be-my-Man sø. 25 sep. 2011 11:29

Det spørs også til HVEM de skriver. Viktig å respektere/tilsvare alderpreferanse og andre kriterier. Så det låner seg å lese profilen nøyaktig før man sende melding og dermed forhindre "fikk_ikke_svar_frustrasjoner"

(mann 44 år fra Akershus) sø. 25 sep. 2011 11:31 Privat melding

@TS: Veldig bra skrevet. Morsom lesing, og lærerikt - håper jeg :p

En ting du ikke skrev, men jeg vet det er veldig delte meninger på er det med grammatikk. Selv synes jeg det er veldig viktig, og i hvert fall i starten. Vet jeg at noen kan skrive grammatisk korrekt, men at de foretrekker å skrive "på dialekt", så gjør det ikke meg noe om de innimellom skriver som de ville snakket. Ser jeg en som ikke mestrer de grunnleggende fasettene av språket vårt, så gidder jeg ikke å lese og i hvert fall ikke oppfordre til videre kontakt. Det virker som det er en del som tenker likt der, men også mange som ikke bryr seg i det hele tatt. Til dags dato har jeg ikke møtt på en eneste som blir provosert av bra grammatikk, så jeg ville nesten satt opp det på listen din. Enten er det viktig, eller så er det totalt uinteressant. Det er aldri negativt med en godt skrevet tekst.

Det er nå i hvert fall min oppfatning :)

Skjult ID med pseudonym mir sø. 25 sep. 2011 14:39

Myte 9: Det hjelper å lage tråder og si at man er lei av av disse mytene. FEIL. Disse er besvart tusen ganger før, men spørsmålene dukker stadig opp igjen.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 25 sep. 2011 14:50 Privat melding

Jeg mistenker at det meste av "problemet" her ligger i en relativt heftig skjevfordeling i antall damer vs. antall menn. Altså at det er derfor det er omtrent kun menn som klager over dårlig respons. Og etter hva jeg har fått med meg, så på enhver forespørsel fra medlemmene her rettet mot sukker.no om å få noen tall servert, så uteblir det svar...

MEN, det må da være en relativt smal sak å finne ut av dette på egenhånd, tenker nå jeg. Hva om vi lager en tråd, hvor man opplyser om hvilket kjønn man selv er, og hvor mange man har på online nå-lista med match over 90 f.eks... Da burde det jo, etter noe tid, være en smal sak å se om det er en stor skjevfordeling den ene eller andre veien, eller om det er nogenlunde likt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 25 sep. 2011 14:53

så svaret er at både menn og kvinner sender meldinger til personer dei egentlig ikkje har sjans på?:)
da spørr eg..kor i helvete er normalen da..går ut ifra at dei fleste her ligg i den gruppa:) kan jo svare sjølv egentlig,folk her er for kresne,så da er egentlig denne tråden vekk kasta å lese hehe:)

Skjult ID med pseudonym Tuppelura sø. 25 sep. 2011 15:00

@mir: Dette viser jo berre at det er eit tema som mange er opptatt av, og då er det ikkje til å unngå at det blir tatt opp igjen og igjen. Folk må jo få lov å uttrykke seg, til tross for at det samme er blitt sagt før!

Ein anan ting er at det dukkar stadig opp nye Sukker-medlemmar, og det er kanskje ikkje alle som er inne på forumet kvar dag og får med absolutt alle trådane ...

@Tiwas: Er i grunn heilt einig med det du seier, sjølv om eg innser at eg kanskje utelukkar litt for mange på den måten og kanskje er litt for kravstor?

Skjult ID med pseudonym Polkagris sø. 25 sep. 2011 16:58

@Tuppelura: Hvorfor det? Jeg synes at det å mestre morsmålet sitt er ganske viktig. Det er klart jeg gir slakk til utlendinger, men er man født og oppvokst her ser jeg ingen grunn til at man ikke skal klare grunnleggende grammatikk. Og hvis det er en ting som irriterer deg, så er du vel ikke kravstor? Jeg har innsett for lenge siden at kampen om han//ham de/dem og semikolon er tapt, så den kjører jeg ikke. Men grunnleggende bør være på plass. Noen har problemer med folk som peller seg i nesen, andre har problemer med folk som ikke mestrer språket sitt. Sånn er det bare :)

Skjult ID med pseudonym jente sø. 25 sep. 2011 17:01

@polkagris

Nå er du inne på en litt annen debatt - nemlig hvorfor man ikke går videre... Er ikke det noe litt annet enn hvorfor man ikke får svar? Eller er det sånn at du bare svarer de med rett grammatikk?

Skjult ID med pseudonym Polkagris sø. 25 sep. 2011 18:17

@Jente: Tja...dårlig grammtikk kan være en god nok grunn til ikke å få svar...