Alle innlegg Sukkerforum

Personlighet og utseende

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 25 sep. 2011 11:33 Privat melding

Noen ganger får man brev fra folk som kanskje ikke umiddelbart fenger en utseendemessig, men som har en bra personlighet og som er hyggelig å skrive med. Andre ganger er det motsatt, utseende er helt topp, men personligheten fenger overhodet ikke.

Jeg har begynt å tenke som så at utseende kan man til dels gjøre noe med (slanke seg, endre hårsveis, gjøre en makeover når det gjelder klær osv.), men personlighet er en større utfordring å endre.

Hva tenker forumfolket om dette? NB! Seriøs tråd!

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 25 sep. 2011 11:39

Litt ufint å innlede et forhold for så å sette i gang med et oppussingsprosjekt da?

Da skal du vel være heldig om han velger å bli i lengden?

Skjult ID med pseudonym VoksenMann sø. 25 sep. 2011 11:43

Hvis utgangspunktet er at noe bør endres, er det kanskje litt feil uansett? Hvordan har du tenkt å kommunisere det? Eller skal det komme som en overraskelse for vedkommende?

Skjønner hvordan du tenker, men må si jeg er litt skeptisk. Jeg synes det fungerer best som et logisk tankeeksperiment.

Skjult ID med pseudonym be-my-Man sø. 25 sep. 2011 11:46

Jeg vil helst ikke forandre / "oppdrage noen .

Vi er voksne mennesker med sterke meninger og holdninger, så det går nesten ikke å forandre noen i hvertfall ikke betydelig. Så det handler stort sett om hvor mye kompromiss er du klar å inngå.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 25 sep. 2011 11:49 Privat melding

Tilbøyelig til å være enig med Paraply. Det er selvsagt et visst slingringsmonn mellom "hva jeg ønsker" og "hva jeg krever" både når det gjelder utseende og personlighet. Kommer man utenfor de grensene er jeg vel akkurat så teit at jeg ikke ville tatt en smellvakker jente som gjorde samtaler med dorullen min interessante, på samme vis som jeg ikke ville blitt sammen med verdens herligste personlighet om hun ikke tiltalte meg på noe område.

Nå må det vel kanskje nevnes at de fleste grutter som ikke gadd å henge seg på metrofil-bølgen ikke vil gj kjæresten sin styling-råd, så vi stiller vel kanskje litt svakt i dette spørsmålet, men det er interessant uansett.

Jeg tror også man blir litt avstumpet av å se på alle bildene som ruller forbi i høyremargen, og siden man ikke ser kroppsspråk og andre sjarmerende trekk og nykker blir nok seleksjonen litt feil. Derfor prøver jeg å ha slakk i alle retninger, men det er ting som definitvt må være til stede for at ting skal fungere.

Alder, f.eks, er en ting man ikke kan gjøre så mye med, så her har jeg en 100% grense et sted :p

Skjult ID med pseudonym Malinka sø. 25 sep. 2011 11:51

Jeg tror at dersom man faller for noen, så overser man de tingene som kan betraktes som ulemper. Det er veldig vanskelig å endre på noens grunnleggende personlighetstrekk og jeg tenker at om man har lyst til å endre på personen, så er det ikke liv laga.

Man kan ikke bare ta en person man føler er 60% rett og deretter forme ham eller henne til å bli 95% rett.

Tenker jeg, da.

Skjult ID med pseudonym Tiwas sø. 25 sep. 2011 11:55

@Malinka: men før du tar det valget må du jo starte en samtale med vedommende. For å komme dit må du ta visse vurderinger om hvem du ønsker å bruke tid på å bli kjent med. Slik jeg tolket spørsmålet var vi der, for om de ikke kommer forbi første "eksteriørvurdering", som det heter i hundekretser, så vil du jo ikke finne ut om de har trekk som gjør at du vil satse på dem til tross for at de har andre uheldige trekk ;)

Selv skriver jeg med en som røyker, noe som hadde gjort at jeg ikke hadde skrevet med henne om jeg hadde visst det til å begynne med. Siden jeg ikke fant det ut før etter en stund og hun holder på å slutte, så avskriver jeg henne ikke. Men det er fordi hun ligger godt innenfor "grensene" mine på de feltene jeg visste om på starten...

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 25 sep. 2011 12:00 Privat melding

Min erfaring er at de med bra personlighet ofte blir vakrere av den grunn. Det er mange som har steget betydelig i gradene og har sjarmert meg iallefall med utstråling og god karma;) Det er også motsatt, at noen jeg synes var vakre til å begynne med ble mindre attraktiv fordi jeg ikke likte personligheten.

Jeg tror man må tørre å ta sjangser om man skal finne kjærligheten. Det er nok desverre for mye utsiling her inne, som i mange tilfeller gjør at man ikke kommer noen veg.

Når det gjelder forandring av utseende så er det jo ofte slik at par som regel former seg etter hverandre. Som kvinne har vi nok noen fordelerer med at vi ofte står for shoppingen, så det er fult mulig å oppgradere litt etterhvert. Bare man gjør det gradvis!;))

Skjult ID med pseudonym Ceca83 sø. 25 sep. 2011 12:03

Sant å si kunne virkelig mange mannfolk her hatt behov for ekstrem forvandling når det kommer til klær , hår og kroppsholdning. Det eneste som er bra med mange av disse gutta er deres utrolige flotte personlighet men jeg tenner nå desverre ikke bare på det gitt.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 25 sep. 2011 12:03

Jeg tenker at dersom du kun er på skrivestadiet, så kan det være at du fortsatt mangler noen viktige dimensjoner ift å både vurdere utseendet og ikke minst personlighet hos vedkommende :)

Skjult ID med pseudonym Malinka sø. 25 sep. 2011 12:08

Tiwas; dersom noen kommer med en sabla bra førstemail, ser jeg glatt forbi utseende. Det kan komme av at jeg ikke er så voldsomt opptatt av utseende, men personlighet er utrolig viktig.
Og på et sjekkested på nett, er førstemailen det viktigste. For meg.

Skjult ID med pseudonym Tiwas sø. 25 sep. 2011 12:11

@Malinka: Forsåvidt enig med deg, men jeg tror ikke jeg er så unormal når jeg sier at en veldig god førstemail kun kan forskyve grensene mine litt. Det ville ikke gjort at jeg hadde blitt interessert i en dame som var 5 år over alderen jeg hadde satt, røyker og hater hunder :p

(mann 47 år fra Oslo) sø. 25 sep. 2011 12:14 Privat melding

Hehe, nå tror jeg du gjorde endel av oss gutta nervøse, Malinka.

Men for å holde meg til tråden:
Du skriver at det er et tankeeksperiment, TS. Betyr det at du tenker rundt hvordan du ønsker forandre partneren, eller hvordan du ønsker å forandre deg selv?

Skjult ID med pseudonym Malinka sø. 25 sep. 2011 12:18

Ah! Sånn ment, Tiwas.

Jeg har også noen sånne ting som gjør at det er dealbreaker før det har fått startet.

(kvinne 38 år fra Oslo) sø. 25 sep. 2011 12:27 Privat melding

Må si meg helt enig med Marjen78 her. Personlighet, selvtillit og utstråling kan gjøre (nesten) hvem som helst vakker i mine øyne.

(mann 32 år fra Oslo) sø. 25 sep. 2011 12:38 Privat melding

For meg er personligheten viktigst, hun kan være så pen som hun vil, men er ikke personligheten min type, så kommer det aldri til å funke. Mens personligheten kan godt endre mitt syn på hvordan jeg syns en jente ser ut!
Men er jo som regel utseende som er førsteinntrykket da! :)

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 25 sep. 2011 12:43

Er det ikke lettere å finne noen man liker enn å endre noen man ikke liker? For egen del tror jeg at jeg går for den taktikken.

- Fordi å si "hei jeg liker det ikke godt nok til å være sammen med deg, men jeg vil gjerne prøve likevel forutsatt at jeg får endre deg til noe annet" er litt ufint.
- Fordi jeg ikke ønsker å oppdra voksne menn.
- Fordi voksne menn neppe ønsker å bli oppdratt av meg.
- Fordi det enkle ofte ER det beste.

:)

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 25 sep. 2011 12:43 Privat melding

Skjønner jeg formulerte meg litt klønete, det jeg mener er veldig likt med det Marjen 78 skrev.

Jeg mener ikke at man skal ha som utgangspunkt at de tingene liker jeg og de tingene liker jeg ikke, så det må forandres på hos den andre. MEN det er jo endel som vet selv også at de ikke har så god peiling når det gjelder valg av klær, interiør osv. og som kanskje også faller ned på det samme gamle som de alltid har valgt og derfor sjelden fornyer seg. Hvis ting da blir formulert på en positiv måte, så ville vel de fleste bli glade for litt tips og råd.

Og dette går selvfølgelig begge veier :-)

(kvinne 41 år fra Buskerud) sø. 25 sep. 2011 13:00 Privat melding

Veldig bra innlegg, Barker 31 :D