Alle innlegg Sukkerforum

Gamle menn og unge kvinner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kvinne lø. 3 mars 2007 01:28

Hei. Jeg er en kvinne på 42 år. Når jeg ser på matchliste, og hvem som henvender seg til meg så er det menn som er noen år eldre enn meg. I det virkelige liv, utenfor sukker, har jeg også hatt forhold, vært kjæreste med menn som er yngre enn meg. Og det mest vanlige jeg ser rundt meg er at folk er omtrent like gamle, pluss minus ett par år. Men er sukker et litt spesielt sted der menn finner seg kvinner som er noen år/en del år yngre? Dere kvinner, vil vi egentlig ha menn som er mange år eldre enn oss? Flere her ønsker seg forhold som varer livet ut. Sjangsen for å få det til gjennom sukker er større enn om man finner seg en kjærest utenfor. Fordi mennene dør 7 år før kvinner. Og hvis vi får oss en mann som er 7 år eldre så blir vi enker i 14 år. Egentlig burde vi si nei takk til de eldre, og velge de yngre mennene, ihvertfall noen på vår egen alder. Når jeg ser på billedgalleriene av kvinner og menn, før jeg logge rmeg inn på sukker, så er det jævlig mange flotte kvinner der, som også ser mye yngre ut enn flere av de jevnaldrende mennene. Syns ikke dere også det menn? At det er mange vakre kvinner på deres egen alder her inne? Vil dere ha de?

Skjult ID med pseudonym kill cat lø. 3 mars 2007 08:28

Jeg har ønsket å skrive om dette for lenge siden.

Mine opplevelser i det virkelige livet er at det er menn som er yngre enn meg, som er interessert i meg. Men her på sukker blir jeg kontaktet av menn som er eldre enn meg. Jeg vil helst ha noen som er jevnaldrende med meg! Det var det som var grunnen til at jeg startet med dette!

Ja jeg vet at det finnes de av unge menn som mener at det er mere ukomplisert å få seg sex med en "gammel skjerring", men jeg er intelligent nokk til å skue det - så ja, ja dette har jeg også vært med om.

Jeg gir klar melding til de som jeg opplever som altfor utdaterte for meg: jeg er ikke interessert. Ja, det kan være dumt, men leser du profilene til de så skjønner du at her er det en som er satt og senior. Og så må jeg nevne at jeg har en god kamrat som er nesten 50 og som er kick ass alive og interessert i det som skjer i musikk, film, teknikk, mote, ...

Jeg selv har aldrig vært intressert i eldre menn. Jeg vet at mange jenter søker noen slags trygghet (les økonomi) hos eldre menn, men da jeg var 21 kunne jeg aldrig ha tenkt meg å vært sammen med en "gubbe" på 30. Derimot så hadde jeg en kjæreste som var 16 år. Joda, han var helt super søt og fantastisk ung mann.

Så hvis menn synes at responsen blant jenter er litt lav - er det ikke på tide å se seg selv i speilet og skjønne at du har ikke sjans med jenter som er 15 år yngre...

Skjult ID med pseudonym jente 27 lø. 3 mars 2007 10:50

Da er folk foskjellige. Jeg har alltid vært sammen med og tiltrukket av eldre menn. Alle mine kjærester har vært 7-15 år eldre en meg. Kan vel med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært tiltrukket av noen på min egen alder. Og de på min egen alder her som tar kontakt ser jeg ikke på som interessante, så folk er tydeligvis forskjellig!

Skjult ID med pseudonym Kvinne lø. 3 mars 2007 11:19


Jeg har også vært kjærest med en mann som var mye eldre enn meg, da jeg var yngre. Man skal vel ikke akkurat leve som om man begynner å nærme seg 55 år når man er 27. Men, hvis målet er et livslangt forhold så er jo sjangsen for først å bli sykepleier for mannen, og enke ganske stor noen år før man selv blir pensjonist. Når jeg blir 55 vil jeg ha en sprek mann, som fortsatt kan gå løpe en tur meg, og ha heftig sex. Når jeg slutter å jobbe vil jeg ikke ha all tiden, alene.

Skjult ID med pseudonym Dame lø. 3 mars 2007 12:31

Jeg er en voksen dame (ikke jente!) på 42 år og jeg har endret profilen min for å forsøke å få sortert bort alle de unge søte små guttene ;o)
.....det hjalp litt men det er fremdeles mange under 40 år på min matchliste og de fleste ønsker seg barn, det gjør definitivt ikke jeg!

Jeg er heller ikke interessert i "gamle gubber" som profilerer seg som lekne gutter og det gjelder selvfølgelig også kvinner som kaller seg for jenter;o)
.....*ler*.... syns det er patetisk når voksne fremstiller seg som barn og jeg finner det heller ikke atraktivt! Jeg er mor til to voksne menn på 17 og 20 år!!!!

Er det ingen menn som føler seg utfordret til å delta i denne diskusjonen??? ;o)

Skjult ID med pseudonym jente007 lø. 3 mars 2007 13:04

Håpet er å bli sett som person, ikke en alder.
Jeg har blitt glad i menn som både er mye yngre enn meg og mye eldre. Men jeg blir skuffet når "gamle" menn sier de ikke ville syntes jeg ville vært attraktiv om aldersforskjellen hadde vært motsatt. Hvem tror de at de er egentlig??!!!
Hjelp meg, hva skal man si til sånt?

Skjult ID med pseudonym Kvinne lø. 3 mars 2007 13:33


Det kan jo være du plutselig hadde ombestemt deg om Sharon Stone gikk inn på sukker og ga deg et gult hjerte :-)

Skjult ID med pseudonym Gubbe lø. 3 mars 2007 20:03

Jeg er ikke sikker på at menn generelt går etter yngre kvinner. Jeg har ikke gjort det før etter ett langt forhold tok slutt i fjor. Før det, var alle forholdene mine med kvinner som var 0-3 år yngre. Men, nå er jeg i en alder der det kan være problematisk for en kvinne å få barn. Så, hvis jeg ønsker meg barn, så må kvinnen være noe yngre enn meg. Da blir jo valget for meg, enten gi opp tanken på barn, eller date yngre kvinner. Nå ender jeg som regel opp med yngre damer i det virkelige livet enn her på sukker, og finner egentlig kvinner på min egen alder rimelig satte og kjedelige.

Skjult ID med pseudonym Undrende sø. 4 mars 2007 00:24

Hvor gammel skal en "gubbe" bli før han bør oppgi tanken på å få barn?
Er det nok at han klarer å presse ut en sædcelle?
Eller bør han tenke på barnet som får en far som er pensjonist.....

Skjult ID med pseudonym kill cat sø. 4 mars 2007 01:33

Ikke bare det. Tenk på deg selv med en geriatri gubbe. Eller tenk på følgende:

Veninnen min var 23 da hun ble sammen med en 14 år eldre mann, som hun møtte på jobben. De giftet seg og hun kastet seg inn i å ta vare på hans to små barn som "han" hadde delt omsorg for:

I praksis så gav han jernet på jobben i mens den søte unge dama var gratis barnepike, vaskehjelp, organisator, elskerinne og forstående kone. Hun trudde alle de rare historiene hans om hvor slem og egoistisk hans eks kona var bla, bla, bla.

Og en søt liten dag, da hun var 31, fannt hun ut at han var utro med en kollega - akkurat slik han hadde vært med henne.

Snipp, snapp, snute - enda en ung søt dame ble plutselig voksen og skjønte at hun var lurt, så som mange andre unge piker er blitt og blir.

Lykke til med disse gamle gubbene jenter. Jeg skal ikke skifte bleier eller føre en eldgammel mann, da jeg er 50 eller 60 :-)

(mann 46 år fra Troms) sø. 4 mars 2007 03:37 Privat melding

Interessant diskusjon dette. Som mann får jeg gi uttrykk for min mening om temaet. Jeg mener det først og fremst er personligheten som er avgjørende, ikke alder. Det finns kjerringer på 20 og sportye jenter på 40! Det jeg i utgangspunktet ser etter er en jente på fra 25-35. Jeg mener det er viktig at dama er voksen og vet hvem hun er og hva hun vil. Det finns naturligvis jenter på 22 som har funnet det ut, men tipper de fleste er rundt 24-25 før de har funnet seg selv. Eventulle felles barn er selvsagt også viktig. Derfor er jeg skeptisk til damer over 35.

Skjult ID med pseudonym Gubbe sø. 4 mars 2007 06:02

Undrende, det er en relativt stor forskjell på sannsynligheten for komplikasjoner ved en graviditet hos en førstegangsfødende dame som er 43 kontra de som er 33.
kill cat, hva er relevansen med den historien? Jeg anntar de aller fleste her inne er single, ikke gifte. En vet aldri, men i utgangspunktet håper jeg å unngå bleier når jeg er 60-70 år.

Skjult ID med pseudonym Dame sø. 4 mars 2007 09:35

Hei Frisco, flott skrevet!
Det er jo det som er det normale, jeg som er en dame på 42 år vil også helst ha en drømmemann som ligger sånn ca i min aldersgruppe. Unge menn som du er hyggelig, søte og kjekke å snakke med .....men ikke drømmemann for meg som er 7 år eldre ;-)

Skjult ID med pseudonym Undrende sø. 4 mars 2007 09:43

Komplikasjoner ved fødselen er jo ikke alt, hva med dårlig sædkvalitet hos eldre menn?
Barn bør man jo få i 20-årene, da er kroppen (gjelder både menn og kvinner) best egnet til å produsere friskt avkom!

"Gubber" kan jo ikke unngå bleieskifting når de er 60-70 år hvis de begynner med barnekull nr to eller tre når de er så gamle, eller kanskje de planlegger å unngå det slik som han i historien til kill cat.....

Skjult ID med pseudonym Gubbe sø. 4 mars 2007 11:19

I og med at det er snakk om graviditet, så har vel sædkvaliteten vist seg adekvat. Men, enig i at det opitimale biologisk er at begge er ca 23. Men, det er mange som ikke prioriterte barn når de var i 20 åra. Vi menn har biologisk sett lettere for å bli foreldre tidlig i 40 åra enn det kvinner har. Mulig det er urettferdig.

Av en eller annen grunn fikk jeg inntrykk av at kill cat ikke tenkte på småbarn og bleier...

Men tilbake til emne for tråden fra ett maskulint ståsted. Nå som jeg er 42, har jeg ikke noe problem med å date en dame på 32. Sist jeg var singel, før første omgang, var jeg 25. Det var utenkelig å date en 15 åring da. 10 års forskjell oppleves helt forskjellig, når hun er 32, kontra 15.

Skjult ID med pseudonym Kvinne sø. 4 mars 2007 12:01

Vel, i 80% av tilfellene er det kvinner som velger å gå. Kanskje fordi mennene etterhvert blir for gamle for 10 år yngre kvinner. En mann på 42 er kanskje ikke like attraktiv som en mann på 52 for en kvinne som er 10 år yngre. Kanskje er dere også i utgangspunktet mer satt enn dere tror, og kanskje også enn det kvinnen ser i første omgang. Mannen har kanskje et større marked å velge partnere i, fordi yngre kvinner sier ja, men kvinnene velger de bort, etterhvert.

(kvinne 53 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 12:21 Privat melding

Jeg tenkte på min tante, som var gift med en mann som var 14 år eldre enn hun. Siste 5 årene av ekteskapet pleide hun sin mann og når han dog, ble hun alvorlig syk selv - fordi hun ikke hadde kunnet ta hensyn til seg selv. Heldigvis ble hun frisk og nå har hun vært alene i 6 år. Tanten min har det fint, men likevel - det er kvinner som lever lengst.

Og, Frisco, du er en typist mann med faste grenser, skal alt være slik og slik og slik? Håper at du møter en prinsesse på 39... ;-)

Skjult ID med pseudonym dame35 sø. 4 mars 2007 12:42

Jeg har selv vært sammen med menn med ulik aldersspredning (fra 7 år yngre enn meg til 12 år eldre). Min erfaring er at livsstil og livsappetitt har mer med personlighet å gjøre, mens modenhet og livsinnsikt korrelerer selvsagt noe (men ikke fullt..) med alder. Men det er to ting jeg synes er litt ergerlig:

1) Selv om det er en logikk i det, synes jeg det er irriterende at jeg som 35 åring blir stigmatisert som verpesyk. Jeg har alltid sett yngre ut enn jeg er (selv om jeg er eldre i hodet, med endel lisverfaring) og i min familie har flere av kvinnene fått barn langt opp i 40-årene, dette også i gamle dager uten ekstra kontroller og oppfølging. Og jeg er sunn og sprek. Så mine forutsetninger for å få barn de neste 10 årene, og for også å kunne hente meg inn etter graviditeter, burde være gode, og kanskje bedre enn mange som ikke engang har bikket 30 men ikke tar vare på helsen sin, eller er disponert for tidligere overgangsalder. Så gutter, det er mange elementer dere kan ta med i vurderingen, selv om jeg skjønner at man holder seg til statsitiskken og baserer seg på at jo yngre, jo mer tid har man på åf inne ut av det, og få barn etc.

2) Jeg får mail fra menn som er 10+ år eldre enn meg, og som ikke ser en dag yngre ut, er ferdig med barn (kommer frem som forskjell i profilen). Hvorfor i all verden skal jeg forfølge noe sånt, når det er flust av typer på min egen alder +/- 5 år som både er kjekke og uten større forpliktelser?
En på 43 møtte jeg for en kaffe, han viste seg å se nærmere 50 ut, og uttalte at han ville jo ikke treffe "gamle damer" - damer på egen alder. Kan vanskelig tenke meg at en dame på 43, som så ut som nærmer 50, hadde innbilt seg at en kjekk mann på 35 skulle være passende for henne, og snakket nedsettende om gamle menn på egen alder. Så noen av dere mannfolk over 35 som staidg ser etter noe bedre, og tar for gitt at dere kan få barn når dere er over 40: Det er ikke barebare å finne en attraktiv dame som vil ha barn med deg når du er blitt så gammel.

Og ja, det er "urettferdig" at kvinner har biologisk klokke, men det er jo urettferdig at dere må finne en som vil ha ditt barn. Men husk på menn: jeg kan da dra til spermklinikk i Danmark, mens du risikerer å forsvinne ut av genpoolen for evig fremtid.
.


(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 12:59 Privat melding

Både alder og samlivserfaring har noe å si for attraktivitet. Det var en artikkel i Aftenposten en tid tilbake. Poenget der var at 1/4 av mennene aldri fikk barn, de aller fleste kvinner fikk barn. Forkalringen var at det ble mer vanlig for menn å ha 2 kull med barn. Med andre ord, det er en del kvinner som vektlegger samlivserfaring mer enn fysisk alder.

Skjult ID sø. 4 mars 2007 13:11

og vil ikke ha menn på 40 + som ikke har fått barn.

Skjult ID sø. 4 mars 2007 13:19

Kan ikke en av dere flotte menn som treffer kvinner på deres egen alder, og som dere digger å være sammen med si noe. Det er jo mange av dere også. Det vet jeg.

Skjult ID med pseudonym Gubbe sø. 4 mars 2007 13:22

Ad gener i genpolen. Nå er det ikke noe problem i den verden vi lever i å finne en jente/kvinne i utlandet til føre norske menns gener videre, hvis det er det som er spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym Gubbe sø. 4 mars 2007 13:28

Eller de vil ha ett norskt pass som gjør det mye lettere for de å reise rundt i verden med enn ett typisk ulandspass.

Skjult ID med pseudonym dame sø. 4 mars 2007 13:36

Det syns jeg du skal gjøre gubbe.

Skjult ID med pseudonym Gubbe sø. 4 mars 2007 13:36

Nei, men det kan være andre grunner enn penger til at jenter fra utlandet vil til Norge. Har selv en kamerat som giftet seg med en, på samme alder, fra sørøst asia. "Alle" var sikre på at han hadde kjøpt henne, men hun tjente ca 3 ganger så mye som han, selv om han ikke var utpreget lavtlønnet.

Skjult ID med pseudonym dame sø. 4 mars 2007 13:38

Kan du ikke bare dra til Asia da?

Skjult ID med pseudonym Gubbe sø. 4 mars 2007 13:45

Traff tydligvis ett omt punkt med mitt svar på alternativet for oss gutta til en kjapp tur til Danmark. Legger også merke til at jeg som er 42, og innrømmer at jeg dater damer som er 10 år yngre, får mye mer pepper enn de som er 35 og dater damer som er 10 år yngre.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 4 mars 2007 14:02 Privat melding

Poenget med artikkelen i Aftenposten som kit001 viser til (http://www.aftenposten.no/livet/article1615295.ece) er ikke at kvinner vektlegger samlivserfaring høyt, men at de heller velger en attraktiv mann med et kull fra før enn en lite attraktiv mann uten barn fra før, jf følgende avsnitt:

"En "pent brukt mann" med gode ressurser kan fremstå som et mer interessant makevalg enn en "ubrukt mann" med dårligere ressurser. Andelen menn som blir fedre øker nemlig markert med økende inntekt, til dels også utdanning."

Før monogamiet stod 20 % av mennene for 80 % av reproduksjonen. At stadig flere menn blir barnløse er således bare et naturlig utslag av økt likviditet på kjønnsmarkedet. Tendensen må anta å ville tilta.

Menn og kvinner vektlegger egenskaper ulikt i sin søken etter partner med matchende attraktivitet. Menn legger stor vekt på kropp. Tilsvarende er det, som det også fremkommer av referatet fra Aftenposten ovenfor, for kvinner relativt viktigere enn for menn at en potensiell partner har høy ervervsevne.

Kvinnekropper på 25 år tenderer, dessverre å mye større grad enn nødvendig, å være fastere og mer struttende og dertil også mer tiltrekkende på menn, enn kvinnekropper på 40 år.

Samtidig vet vi at menn på 40 år gjennomgående har høyere inntekt, mer makt og status, enn menn på 25 år.

Det er derfor ikke oppsiktsvekkende at gjennomsnittlig giftealder for menn fortsett er 3,5 år høyere enn for kvinner: http://www.ssb.no/vis/magasinet/slik_lever_vi/art-2004-08-31-01.html

Det er derfor naturlig at sukkerkvinner opplever at gjennomsnittsalderen på meldingsavsendere er noe høyere enn sukkerkvinnenes egen alder.

En mann hvis attaktivitet er blant de 80 % høyeste i populasjonen, kan altså statistisk regne med å kunne gå 3,5 år ned i alder på partner. De som tilhører gruppen av de 20 % mest attraktive mennene (de såkalte alfa male), må antas å kunne, om de ønsker det, statistisk gå adskillig mer ned i alder på partner. Motstykke er at kvinnene må gå tilsvarende opp i alder.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 14:15 Privat melding

good4u, når sluttet samlivserfaring å være en posetiv egenskap/god resurs? Selvsagt er det mange andre egenskaper som kvinner vektlegger i makevalg, men det var relevant fordi en av debatantene fremhevde det som ett viktig kriterie for henne.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 4 mars 2007 14:20 Privat melding

Kit001,
mitt poeng er at kvinner velger fedre som potensielle partnere til tross for at de er fedre og ikke fordi de er fedre.

Mao; det at en mann har barn fra før øker ikke hans attraktivitet.

Imidlertid er fedre kanskje på grunn av andre egenskaper (de har tross alt blitt valgt av minst en annen kvinne før som far til hennes barn) enn at de er fedre, i snitt mer attraktive enn menn som ikke er fedre.

Artikkelen i Aftenposten fokuserte på andelen menn som forblir barnløse. Forklaringen på at flere menn enn kvinner blir barnløse er at flere menn enn kvinner produserer flere kull. Samlivserfaringen var ikke tema i artikkelen, ut over det innlysende at de som blir fedre på en eller annen måte typisk har hatt et samliv med barnemoren.

Jeg er ikke uenig i at samlivserfaring kan oppfattes som positivt, men artikkelen i Aftenposten eller de bakenforliggende tallene fra SSB, kan ikke tas direkte til inntekt for dette. Det artikken viser er bare at det er begrenset hvor svekket en manns verdi på kjønnsmarkedet blir i det han blir far. Uten at det har noen direkte relevans til denne diskusjonen bemerkes at kvinners attraktivitet trolig senkes vesentlig mer i det de blir mødre.

Skjult ID med pseudonym dame35 sø. 4 mars 2007 15:56

Gubbe, de på 35 som dater 10 år yngre damer er ikke bedre, men de har noen flere år på seg, og får gjerne barn før de 42. Da kan de ikke kritisere for å være trege, når de enda ikke har vist om de er det elelr ei. Det virker som det var hellet et ømt punkt hos deg. Vi damer kan også få oss type i utlandet (eller på byen). Men i utgangspunktet er vi jo på jakt etter et likeverdig forhold tuftet på kjærlighet, men om tiden løper ut for barn, eller man oppdager at det man trodde var kjærligheten ikke var det og klokken tikker høyt, kan jeg da få et barn uten å belemres med et samarbeid med en barnefar som jeg aldri har elsket, så kan mannen komme senere. Mens du må binde deg opp, med eller uten kjærlighet fra din eller hennes side, for å få barn. Og helst holde lag for å se dem vokse opp.

kit001, selvsagt er samlivserfaring viktig, men her er det noe feil i "kausaliteten", hønen eller egget. Det er ikke nødvendigvis fordi en mann har samlivserfaring at han er blitt attraktiv; han har i første rekke fått samlivserfaring fordi han er attraktiv - og så får det en positiv konsekvens igjen det har gjerne gjort ham bedre i stand til å leve med damer, og enda mer attraktiv. En sannhet med modifikasjoner dog.

Når det gjelder begrensningen i attraktivitet som følge av barn, så varierer vel det. Er en dame pen nok, ser det ikke ut til å være så avgjørende....Og en mann som er ferdig med barn vil gjerne treffe en som ikke maser om flere, da er det en fordel at hun har fra før (eller ikke vil ha). Og uansett tror jeg ikke tapt attraktivitet er permanent; når barna er blitt store, er det de gode, gamle faktorene som teller igjen, og da hjelper det å holde seg i form både intellektuelt og fysisk.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 16:41 Privat melding

Jeg er enig i at det kun er korrelasjonen som er bevist i artikkelen. Poenget er vel også, som dame35 er inne på, dette er ett dynamisk system. De som har får, de som ikke har, får ikke. Jeg hadde vært meget skeptisk til en dame i "passende alder" som ikke hadde erfaring fra minst ett lengre parfohold.

Skjult ID med pseudonym meg sø. 4 mars 2007 19:32

Vel, vel. Jeg er kvinne, over 40, har til og med fått 2 barn, og kommer til å deaktivere profilen min her i dag, fordi jeg har møtt en flott mann på sukker. Han er like gammel som meg.

Skjult ID med pseudonym jente007 sø. 4 mars 2007 21:00

Til good4u:
Vil bemerke at hvis jeg skal holde meg til å vurdere det overfladiske hos menn, så blir også deres kropp mindre fast, struttende og tiltrekkende med tiden. Hjelper ikke samme hvor mye penger han har, han får ikke større kjærlighetsevne av det.

Og - jeg har opplevd at menn liker at jeg har fått barn før, da vet de at jeg har større sjanse til å få flere.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 mars 2007 21:07 Privat melding

Støtter deg med at det ikke er negativt at damer har barn, jente007.

Skjult ID med pseudonym han sø. 4 mars 2007 21:19

Jeg er den mannen "meg" har truffet. Hun er det beste jeg noen gang har truffet. Da snakker vi den beste dama jeg har truffet i løpet av hele livet. Etter ca. 5 sekunder visste jeg at jeg ønsket å treffe henne mer, mye mer... Etter knapt 3 timer på en kaffesjappe var jeg hodestups og håpløst forelsket.
Nå rocker hun virkelig brakka!

Det var 26 år siden sist jeg hadde tilnærmet denne typen følelser - fantastisk.
Nå skal sant sies at det er mye som stemmer mpt. interesser, åpenhet, varme, nærhet, konflikthåndtering, utdannelse.

Jeg har ikke opplevd tilsvarende med noen som har vært yngre enn meg, uansett hvor stor forskjellen har vært. Det har vært spennende å være sammen med yngre damer, men ikke saliggjørende.

Like barn leker best - sier mamma.

Skjult ID med pseudonym dame35 ma. 5 mars 2007 00:07

Gratulerer "meg" og "han"!
Alltid så utrolig hyggelig å høre når to mennesker er så glade for å ha truffet hverandre:-))

Skjult ID med pseudonym Gubbe ma. 5 mars 2007 08:10

Slutter meg til køen av gratulanter, "meg" og "han".

Dame35, klart det er ett ømt punkt å bli mer kritisert for å gjøre akkurat det samme som en 35 åring når en er 42. Den absolutte aldersforskjellen er lik, mens den relative går i min favør.

I forhold til barn, er det to begrensninger, biologisk og forventingene fra samfunnet. Biologisk er det best å få barn når begge er 23-25 år. Storsamfunnet aksepterer det ikke, det er eksempelvis utrolig lite økonomisk støtte å hente hvis kvinnen er student, noe som "alle" forventer hun er i den alderen. Reproduksjonen blir utsatt. Biologisk kan mannen vente noe lengre enn kvinnen. Tydeligvis så brytes normer for hva som er akseptert oppførsel med å gjøre det, noe denne debatten er ett godt eksempel på. Men, like lite som jeg synes enkebrenning i India er en rimelig måte å korrigere "problemet" med at kvinnen lever lengre enn mannen, er forventningene i Norge om å finne seg partner på samme alder en løsning på "problemet" med at mannen er reproduktiv lengre enn kvinnen.

Skjult ID med pseudonym kill cat ma. 5 mars 2007 12:04

skulle jeg skaffe barn med en mann på 42, som ikke har barn siden førr? NEI det trur jeg ikke.
skulle jeg kunne satse på en mann på 35, som aldrig har bott med en dame? NEI det trur jeg ikke
42 åringen er blitt for sær og 35 åringen har ikke vært god for noen.
ooo, nåå blir gutta sint :-)
jeg vil ha en pent brukt mann, som har fått seg noen støt i livet og som har reflektert over sine egne misstak og "gått noen runder med seg selv".

det er noe å tenke på - er du mann og veldig "kresen" kan du plutselig være 40 ubrukt/ubrukelig...

Skjult ID med pseudonym Gubbe ma. 5 mars 2007 16:52

Hvorfor skulle vi bli sinte? Jeg respekterer selvsagt dine preferanser på samme måte som du respekterer mine ;-)

Skjult ID med pseudonym Zortar ma. 5 mars 2007 17:40

Forsto heller ikke hvorfor man skulle bli sint av det Kill Cat, ingen grunn til det.

Skjult ID med pseudonym gutt 24 ma. 5 mars 2007 22:39

Fy faen for en utrolig overfladisk diskusjon. Ikke rart at dere er single hele bunten. Hva med å fokusere på personligheten. Hallo, ikke vær så fordømt forutintatte. Skjerp dere !!!

Skjult ID med pseudonym Undrende ti. 6 mars 2007 20:55

Se på antall innlegg i denne tråden, du gutt 24, så skjønner du kanskje at dette er en viktig diskusjon hvor mange har noe de vil ha sagt ;o)
Imponerende og interessant!!!

Skjult ID med pseudonym dame35 ti. 6 mars 2007 21:15

Gutt 24, diskusjonen her er primært om hvor viktig det er med barn eller ikke, og om (når) man er parat til å la ønsket om å stifte familie fare. Med andre ord dreier det seg om et grunnleggende - det motsatte av overfladisk - tema. Håper det går opp for deg før du runder 40.

Skjult ID med pseudonym Gubbe on. 7 mars 2007 09:11

gutt24, for aller fleste organismer er det å spre genene videre målet med livet. Du mener det er overflatisk. Deg om det.

I steden for å lese hva gretne, gamle gubber og kjerringer intereserer seg for ;), burde ikke du heller finne en passende partner? Det er lite å tjene på å utsette barneproduksjonen til du passerer 30.