Alle innlegg Sukkerforum

Træning/Trim/Fitness

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym banditten ti. 27 sep. 2011 23:51

Efter at have været herinde i små 2-3 uger nu og set at praktiskt talt alle profiler herinde skriver at de træner aktivt flere dage i ugen, så tænkte jeg at det kunne være interessant at dele træningsprogrammer, tips og tricks og hvad man nu ellers kan finde på der er træningsrelateret.

Personligt træner jeg 1-3 dage om ugen afhængigt af arbejdet. Har aldrig været en fan af de her gruppetimer så jeg har mit eget lille program jeg kører igennem, helst helt for mig selv.

Mit program:
10 minutters interval-roning som opvarmning.
1 times styrketræning med frie vægte (har vel en 5-7 basis øvelser jeg gør igennem der, 4-5 sæt med 8-12 gentagelser).
15-20 min med ryg og mavebøjere + armstrækkere, 4 sæt med 10'ish gentagelser alt efter dagsform.
15 minutter på en Ellipsetræner som cooldown
2 minutters udstrækning og til sidst 5 minutters seiza øvelse.

Hvad med jer andre?

(mann 39 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 00:01 Privat melding

3 ganger i uka (dagene varierer etter jobb)
Kjører eget program.

1. dag - Rygg/skulder/mage
2. dag - Bryst/triceps
3. dag - Bein/biceps

Treningsøkten varer ca. 1,5 time hver gang og prøver få med litt cardio inni der også.. Men er så vanvittig KJEDELIG å løpe på mølla eller sykle :p
Men skal begynne med å gå "lengre" turer 2 dager i uka utenom treningsdagene.. Bedre enn ingenting :)

Samtidig kjører jeg lavkarbo diett på ukedagene og skeier ut med øl i helgene :p

(mann 44 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 00:03 Privat melding

jeg løper bare heseblesende etter hunder som jeg støter på gatelangs.. utrolig god form en kommer i av slikt

Skjult ID med pseudonym neptun on. 28 sep. 2011 00:04

Peser en 20-30 minutter på tredemølla og løfter alt for tunge ting med alt for dårlig teknikk. Alt for å kunne premiere meg selv med en god tur i steambadstua etterpå.

Skjult ID med pseudonym jente-33 on. 28 sep. 2011 00:04

Jeg trener 4 ganger i uken. 1 intervalløkt på tredemøllen, 1 lang løpetur ute, og 2 styrkeøkter hvor jeg går gjennom hele kroppen. I tillegg har jeg en hund som trenger sine lange turer.

Elser følelsen etterpå, ca like bra som sex faktisk:D

(mann 47 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 00:06 Privat melding

2-4 fire dager treningsstudio. 5-7 dager svømming.

Skjult ID med pseudonym Mort1 on. 28 sep. 2011 00:14

@jente-33

Da påstår jeg at du har dårlig sex. Jeg digger også følelsen av å trene, men den kan ikke sammenliknes med sexen jeg har i alle fall ;)

Men til TS:

3 ganger i uka på studio. Kjører 3-split power-build som det kalles, med 5 sett á kun 5 repitisjoner per sett per øvelse. Men tar flere (8 - 10) repitisjoner på 3 sett på triceps og biceps.

dag 1: Bryst/triceps

dag 2: Rygg/biceps

dag 3: Bein/skuldre/nakke

Kondisjon i starten på hver av øktene. Varierer hvor lenge etter hvor mye jeg gidder. Avslutter også alle treninger med mage/korsrygg/kjerne-øvelser.

Hver økt varer rundt 1,5 - 2 timer.

Dette er min ukentlige systematiske treningsplan. Men utover dette blir det mye fotball o.l. med kompiser ellers også.

Skjult ID med pseudonym corinna on. 28 sep. 2011 00:15

Jeg trener helst 4 ganger i uken, 2 kondis og 2 styrke. Kjører ikke noen diett, men er snill mot kroppen og spiser stort sett bare fersk fugl, fisk og kjøtt med grønnsaker til på ukedager. Trash er lov i helgene, men blir mest sunne varianter av pizza, lasagne osv:)

Skjult ID med pseudonym jente-33 on. 28 sep. 2011 00:17

@Mort1

Husker ikke hvordan sex med en jeg har følelser for er, men får håpe det blir bedre dersom det skulle dukke opp en der:D

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) on. 28 sep. 2011 00:21 Privat melding

Jeg trener 4-6 dgr i uken. Da systematisk program. Starter alltid med 1 time med oppvarming med stepmaskin-sykling evt tredemølle. Men tredemølle er kjedelig. Så over på styrke. Ben/biceps/triceps så dag 2 med samme oppvarming 1 time og mage/rygg/bryst. Så dag 3 med kondisjon med stepmaskin/sykkel/tredemølle/romaskin. Intervall på tredemølle i 35min. Så litt vekter innimellom.
Følger ikke mye diett,spiser det jeg er glad i uansett og skeier litt ut i helgene. :)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 28 sep. 2011 00:24

Glemte å føye til at 2 av svømmedagene dreier seg om å svømme i mitt eget spy. Det er stort sett natt til lør og søn.. men spy er tungt å bevege seg i, og enda mer med tanke på at jeg også er ekstremt fyllesyk og redusert. Effekten blir altså atskillig bedre enn i vanlig basseng

Skjult ID med pseudonym Tøtta on. 28 sep. 2011 00:33

Kjører en 2 splitt nå.
Man: Bein + mage
Tirs: Overkropp
Tors: Bein + mage
Fre: Overkropp
3 x 8-12
Trener ca 1 - 1,5 time, + cardio:D

Skjult ID med pseudonym kompromiss on. 28 sep. 2011 00:36

Har ikke noe program. Trener ganske lite. Sykler til og fra jobb noen ganger i uka om sommeren. Løfter litt nå og da. Gjør noen andre øvelser nå og da. Har nettopp bestilt intervalltimer for ukentlig geriljakardio, gjenstår å se om jeg klarer å gjøre det til en vane..

(mann 47 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 00:48 Privat melding

Hvem i helskotte er det som rapper nicket mitt hele tida?! Det er forsåvidt sant, det som står, men det får komme fra mine tastende fingre.

Skjult ID med pseudonym Vigilanten on. 28 sep. 2011 00:54

Jeg holder på med geriljabrodering 3 ganger i uken, 45 minutters økter. Jeg blanda kortene litt med bootcamp, men dette er et godt alternativ.

http://www.muho.no/norsk_trikotasjemuseum/2010/11/30-11-bokslepp-og-geriljabrodering-i-museumskafeen-fra-kl-19-21/

Skjult ID med pseudonym Ceca83 on. 28 sep. 2011 00:57

Damn... det er mye rare greier her ser jeg. Synes synd på dere om dere trener så mye uten å ha fremgang. Etterhvert så trener man jo bare for å vedlikeholde så man kan fortsette å ha den formen man har. Så da lurer jeg på hva dere ønsker av treningen deres? Hvem av dere har fremgang? Er det i såfall ønskelig?

Å se fremgang er som regel den eneste grunnen til at man trener. Dette er motivasjonen og drivkraften for å ville trene, som oftest da. Viktig å føle at man har et mål å nå.

Selv trener jeg for å gå ned i vekt og for å få mer definerte muskler. Vil se mer muskuløs ut altså. Samtidig så ønsker jeg å løpe raskere og forbedre løpsteknikken min. I løpet av vinteren(når snøen er her) vil jeg begynne med langren og da blir det ski i stedenfor løping.

Jeg trener styrke 3 ganger i uka. Jeg har et 90 dagers program som er delt opp i 4 trinn der hvert trinn er på 3 uker. I hvert trinn er det 3 økter pr uke med forskjellige styrkeøvelser og 2 økter med intervaller. Man velger selv hvilken form man tar intervaller i. Jeg har valgt løping. Men går også med ski, sykling, roing og div. Bare man kan komme opp i maxpuls er alt ok.

Jeg varmer opp til styrkeøktene med ulike øvelser der jeg bruker kroppen som vekt eller jeg bruker en barbell/stang. Dette fungerer veldig bra, jeg blir svett og jeg kjenner jeg mykner og er klar for å løfte tyngre saker etterhvert. Oppvarmingen tar meg ca. 10 min. Etter dette så har jeg 20 min styrke ut fra programmet også blir det litt mage/rygg for å avslutte tingene. Altså... jeg bruker max 40 min på hver styrkeøkt.
Styrkeøktene er veldig intensive, man har meget lite pauser og hvis man har er de meget korte. Man svetter som om man skulle tro man var i dusjen eller i øsepøsevær mene.. det viser ekstremt fort resultater og man føler seg i en utrolig god form. Jeg fikk resultater av dette programmet alt etter 3 uker. Helt sykt altså.

I intervalløktene tar jeg gradvis høyere hastighet x 3 som oppvarming i ca. 10 min også varer selve hoveddelen i 25-35 min. Man må tøye ut etterpå, meget viktig for å beholde smidigheten og for å unngå strekk. Dritt å bli skadet.

Grunnen til at programmet er delt opp i forskjellige trinn der hvert trinn er på 3 uker er at kroppen blir fort vant til rutiner og dermed vil man etterhvert se at man nesten stagnerer når det kommer til fremgang.

Ellers så tar jeg enn økt med langkjøring en gang i uka eller mer om jeg har tid til det. Jeg synes det er deilig å få løpe litt langt innim

Skjult ID med pseudonym Ceca83 on. 28 sep. 2011 01:00

Innimellom:-D

Dette programmet er helt supert for å gå ned i vekt og for å få mer definerte muskler. Man må passe på kostholdet sitt da...kommer ikke unna det. Men spiser man 4-5 ganger daglig og kutter ned på poteter, frukt, melkeprodukter, pasta, ris og brød + spiser mer av uliketyper kjøtt og grønnsaker så blir det fort litt lettere. Man blir lettere i kroppen og får mer energi. Man kan jo evt spise skikkelig junk hver fredag eller lørdag:-D Det funker bra vett:-D

(mann 37 år fra Rogaland) on. 28 sep. 2011 01:21 Privat melding

Driver med litt forskjellig trening. Men per nå er det kun vektrening på overkroppen.

Trener ca 2-3 ganger uken ca 45-50 min, trenger ikke mer da resten av tiden brukes til restitusjon og spising. Merkbar fremgang.

(mann 43 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 07:26 Privat melding

Styrketrening hver mandag, innebandy/intervalltrening hver onsdag og en rolig løpeøkt hver fredag. Alle 3 er 2 timersøkter så det holder for min del. Bruker mye tid på å tøye på de andre dagene dog, det er utrolig digg.

(kvinne 47 år fra Vestfold) on. 28 sep. 2011 08:00 Privat melding

Litt forskjellig type trening.
Mest step, aerobic, afro moves etc.. Løper litt på tredemølle eller ute i skogen.
Får jeg mulighet liker jeg å svømme. Eller gå meg en lang tur.
I tillegg rir jeg hesten min noen dager i uka, så holder meg vel sånn nogenlunde aktiv.
Deilig å trene, gir meg mye energi i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym Malinka on. 28 sep. 2011 08:34

Etter at de byttet ut styrke i sal med pump, begynte jeg å trene apparater/frivekter på egnehånd. Litt variert, men alltid knebøy, markløft, benpress, benkpress, bicepscurls, armhevinger både smale og brede, skulderpress, rygghev og sit-ups. Har ganske mye vekt på og kjører mellom åtte og tolv reps. Trener litt spinning også innimellom styrkeøktene.
Blir kjapt seks ganger i uken, alt i alt. Aldri mindre enn tre økter i uken.

Trener vel ikke så mye for å få framgang. Har passe definerte muskler, sett ut fra alderen min. Vil helst bare fortsette å holde meg i samme form som jeg er. Liker følelsen det gir meg underveis og etter trening.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 28 sep. 2011 08:35

Jeg svømmer mest fordi det er så fin utsikt.

(kvinne 41 år fra Buskerud) on. 28 sep. 2011 08:42 Privat melding

Trener vibrasjonstrening 3 ganger i uka og har planer om å få til litt kondisjonstrening også når fotballsesongen er over for jr

Skjult ID med pseudonym Malinka on. 28 sep. 2011 08:45

Hva er vibrasjonstrening?

(kvinne 41 år fra Buskerud) on. 28 sep. 2011 08:51 Privat melding

Kan lese om vibrasjonstrening her: www.tr1.no

I tillegg følger jeg nå streng lavkarbodiett uten noen form for utskeielser

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 08:57 Privat melding

Jeg hadde kommet helt ut av rutinen, men nå begynner den å komme på plass igjen. Så siden det er litt i startgropen (enda en gang), så holder det med 2 studioøkter i uken og svømming 2-4 ganger i uken. Etter at Dirigent71 har meldt meg inn i en svømmeklubb føler jeg dessuten presset til å ikke kunne gi meg med de obligatoriske 1000 meterene, så da blir det oftere og oftere bonusmeter. Moro!

Ellers sykler, sparkesykler eller går jeg til jobb og overalt hver dag, bruker svært lite kollektiv transport, og rett som det er hender det at jeg danser tango. Tango føles ikke som trening i det hele tatt, men av en eller annen grunn blir jeg ufattelig tørst av det, så noe effekt må det ha.

Mest trener jeg for at kroppen skal fungere til det jeg trenger at den fungerer til. Jeg trenger mer bevegelighet for å kunne danse bedre, mer utholdenhet til å sykle og svømme lenger/mer, osv. Jeg har ikke spesielle utseende- eller vektmål med treningen. Helsen er viktigere enn fasaden.

(mann 33 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 09:15 Privat melding

Jeg så en dokumentar for en stund siden om sjøfart under 2.verdenskrig og det var interessangt å se at mange av sjømennene så ut som Jean Claude Van Damme.
Overkropper laget av jern, med 6 synlige mageruter og veldig definerte armer og streker på bryst og skuldre når du så de arbeidet i sommervarme og kostholdet bestod av kjøtt, øl, melk, korn og poteter/fisk og det frukt når de fikk tak i det.

Mens idag hvor de fleste trener mye samt har sjangs til å restituerte mye, når jeg ser rundt meg på treningsstudio er de aller fleste puffy i ansiktet, tynne armer og bryst med høy fettprosent og en liten tynnfeit mage som stikker ut.

Det hender jeg treffer guttene jeg gikk på videregående med igjen på byen eller sammenkomster, og det er helt latterlig hvor høy fettprosent de har, ansiktet som ser ut som kvinner i overgangsalderen osv...men når jeg ser de på facebook er de alltid på trening, hvordan kan det være mulig.

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 on. 28 sep. 2011 09:22

JimJim:
Sikkert fordi de feirer økta med med to sixpack, pizza og 300 gram ostepop etterpå. :-)

Skjult ID med pseudonym Malinka on. 28 sep. 2011 09:27

Jeg synes det er flott at JimJim påpeker at menn på hans alder er feite, dvaske og utrente. (Siden 99% av menn over femti her inne mener de holder seg så godt...)

Selv ser jeg ikke så mange av den typen JimJim beskriver i styrkerommet der jeg trener. I spinningsalen, er det derimot ymse kvalitet på muskelmassen.

(kvinne 34 år fra Rogaland) on. 28 sep. 2011 09:28 Privat melding

Jogger 5-6 ganger i uka i ca 30-40 min annen hver uke og når jeg har sønnen min blir det 3-4 ganger i uka på treningssenter. Men må innrømme jeg har vært litt slakk de 2 siste ukene -.-

(mann 33 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 09:40 Privat melding

@Malinka - Kan godt hende de er i mye bedre form enn meg og slår meg ned i støvlene både på kondisjon, croe og styrke og crossfit. Jeg bare blir forundret over hvordan gutter på 25/26 får til å ha så sterke østrogen-trekk i ansiktet samt generell høy fettprosent når de trener så mye som de sier, det går ikke opp i opp.
Når du trener mye, spesielt større muskulatur, produserer kroppen større mengder testosteron og veksthormoner enn normalt.
Over tid fører dette til mer markert ansikt, lavere fettprosent og ett generelt maskulint ytre.

Skjult ID med pseudonym Malinka on. 28 sep. 2011 09:47

Trening og mengde er vel et definisjonsspørsmål. Noen mener at søndagsturen er trening. Andre trener aktivt og tungt når de trener.

Skjult ID med pseudonym 123 on. 28 sep. 2011 11:07

Hva skal dere med all denne styrketreningen :D ??

Hilsen en som trener kondis og styrke, ute.

Skjult ID med pseudonym banditten on. 28 sep. 2011 11:41

@JimJimJ - Arh nu er du vist lidt gal på den. Din fedtprocent bliver høj hvis du indtager mere energi end du forbrænder. Så simpelt er det. At dine venner er tykke selvom de træner meget, betyder bare at de spiser mere end de behøver. Dit Testosteron niveau har ufattelig lille påvirkning på din fedtprocent i sig selv, det er derimod et plus for muskelvækst. Mere muskelmasse er direkte sammenhængende med øget forbrænding.

Hvad angår dine sømænd så arbejdede de hårdt 10-12 timer i døgnet, hvorfor de ganske vist havde fine kroppe - som dog ganske logisk var slidt ned inden de blev 40 år gamle.
Modsat så træner folk oftest kun 1-2 timer i dag, så at der er forskel er jo ikke mystisk.

@Ceca83 - Du skrev "Damn... det er mye rare greier her ser jeg. Synes synd på dere om dere trener så mye uten å ha fremgang. " - Hvad mener du med dette? Synes ikke at kunne se nogen der skriver noget 'rart' og skriver at de ikke har fremgang. Har jeg misforstået noget?

Vil lige lægge til at vægtniveau jeg kører med når jeg styrketræner er pyramidebaseret.
Min træning er ikke for at blive åle-slank eller stor og muskuløs, men for at kunne fungere i mit job. Jeg har en masse tunge og skæve løft nogle dage og kontorarbejde andre dage. Det eneste jeg virkelig nyder er interval-roning, man skal helst helt derop hvor du har metal-smag i munden, er ved at kaste op og besvime på samme tid :D

(mann 35 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 11:59 Privat melding

Det JimJimJ omtaler virker som menn som har gått på steroider tidvis eller ikke gjør det lenger. + at de spiser mye junk og drikker shaker på samme tid. Meget dårlig kombo.

TS: Det jeg mente med den kommentaren var å kommentere at jeg synes det var mange forskjellige treningsopplegg på gang + at jeg lurte på om det ga resultater. Du må nesten lese hele innlegget.

(mann 33 år fra Oslo) on. 28 sep. 2011 12:07 Privat melding

@Banditten - Men de trener jo "måske" 5-6ganger i uken ifølge dem selv, jeg blir bare forundret over hvordan de kan se sånn ut da hehe, samtidig foretrekker nok norske jenter i lang grad den looken "rufse-kvaps" ovenfor boler-looken som jeg har.

@123 - Det er gøy med intenst styrketrening, til tross for knektefingre og alt, en kommer så jævlig hardt...orgasmene er mye mye bedre enn livet før den intenste brutale styrketreningen.

Skjult ID med pseudonym 123 on. 28 sep. 2011 15:34

JimJimJ

Okei :D

Skjult ID med pseudonym banditten on. 28 sep. 2011 15:42

@Ceca83 - Læste skam hele indlægget, jeg forstod bare ikke sammenhængen med det første, ikke andet. Men tak for forklaringen.

Med hensyn til forbedringer så tror jeg man ser dem uanset hvilke typer programmer man har. Du har dog ret at nogle programmer er bedre end andre, men det der fungerer godt for dig kan fungere elendigt for den næste.
Vi er jo alle så herligt forskellige :)

@JimJimJ - Haha, ja ok. Jeg ser en del af den type i fri-vægtsafdelingen der hvor jeg træner. Det er dem som bruger størstedelen af tiden på at snakke med hinanden/i telefon. Løfte for tunge vægte med for dårlig teknik og stønne som kvindelige tennisspillere.
Hvad angår booler looket, sålænge man er symmetrisk er det jo som oftest ganske fint. Men man ser desværre ret mange af de her med gigantiske lats/delts/biceps og så har de kyllingeben.. ja..

(mann 38 år fra Akershus) on. 28 sep. 2011 15:51 Privat melding

Tror ikke så mye på trening jeg. Min trening går i å jobbe tungt på jobben. Og jeg er da slett ikke noen pusling.

Skjult ID med pseudonym Nemi on. 28 sep. 2011 16:49

Grrrrrrrr <3

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 16:43

Nå, ned og træne nu.. Nogen der vil med?

(mann 32 år fra Østfold) to. 29 sep. 2011 17:20 Privat melding

5 dager i uken.
Mandag: Bryst/triceps/ben
Tirsdag: Rygg/biceps/mage
Onsdag: Cardio
Torsdag: Bryst/triceps/ben
Fredag: Rygg/biceps/mage
Sånn cirka 7-8 timer i uka totalt

Skjult ID med pseudonym Tøtta to. 29 sep. 2011 19:01

Snart trening igjen:D

Skjult ID med pseudonym neptun to. 29 sep. 2011 20:19

Det er en smule irriterende. Her har jeg kommet i gang med en rytme med trening annenhver dag. Sist nå på tirsdag. Så står jeg opp i dag, halsen er sår og jeg føler meg slapp. Og på toppen av det hele får jeg heller ikke trent i helga om jeg skulle bli bedre heller. Så da blir det å komme igang med rutinen igjen til uka. Slitsomt...

(mann 51 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 20:29 Privat melding

Ble helt sliten av å lese dette og håper for all del dette ikke er gjengs for den gjennomsnittlige sukkerbruker. Da kan jeg i hvert fall melde meg ut med en gang. Trening er kjedelig og jeg må hele tiden lure kroppen for å holde den vedlike. Går oftere og oftere hjem fra jobb (oppover det meste av veien) og litt egne styrkeøvelser på stuegulvet. Ok, vet det ikke duger... :-(

(kvinne 32 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 21:40 Privat melding

En tråd om trening - den kan jeg jo ikke bare la gå forbi!

Jeg jobber deltid som instruktør ved siden av studier, og trener også endel selv. Hvordan jeg legger opp treningen varierer litt fra periode til periode, og kommer blant annet an på hvordan jeg jobber. Nå for tiden ser treningsukene mine omtrent slik ut:

Mandag: Styrke - fremside bein, bryst, triceps, skuldre og mage
+ 45 min joggetur
Tirsdag: Styrke – bakside bein, rygg, biceps
+ Energigym for Gjensidige (Elixia på jobben)
Onsdag: Treningsfri
Torsdag: Styrke – fremside bein, bryst, triceps, skuldre, mage
+ Energigym for Nasjonalbiblioteket (Elixia på jobben)
Fredag: Styrke – bakside bein, rygg, biceps
+ 45 min joggetur
Lørdag: Treningsfri
Søndag: Søndagstur / Xycling (Elixia Sjølyst)

Jeg starter alle styrkeøkter med dynamisk oppvarming hvor jeg fokuserer på områder hvor jeg har spenninger og lignende. Av styrkeøvelser jobber jeg stort sett med frivekter og kjører mye baseøvelser. Jeg jobber med ulike treningsmetoder; blant annet Myoreps og RPE-metoden. Som avslutning bruker jeg alltid å tøye og gjøre enkelte yogaøvelser som avspenning for å unngå spenninger.

For tiden ser splitten min slik ut:

Fremside bein, bryst, triceps, skuldre og mage:
- Knebøy (8-12 reps X 3-4 sett eller RPE-metoden)
- Leg extension (Myoreps 9-12+3X)
- Benkpress (8-12 reps eller RPE-metoden)
- Skrå hantelpress eller skrå twist & press (Myoreps)
- Nedpress eller franskpress (Myoreps)
- Side-fronthev (Myoreps)
- Hengende benhev (Myoreps)
- Reverse crunches (Myoreps)
- Planken (max tid)

Bakside bein, rygg, biceps:
- Strake markløft (8-12 reps X 3-4 sett eller RPE-metoden)
- Liggende legcurl med hantel (Myoreps)
- Nedtrekk (RPE-metoden)
- Fremoverbøyd roing (8-12 reps X 2 sett)
- Facepull (Myoreps)
- Bicepscurls med hantler (Myoreps)

Har tidligere trent mot å stille i fitness, men har lagt det målet på hylla. Har også vurdert styrkeløft, men heller ikke det passer inn i hverdagen min slik den er nå. Det viktigste av alt er de mange, både fysiske og psykiske, positive effekten treningen har i hverdagen min. Jeg elsker treningen og kunne ikke tenke meg en hverdag uten mye fysisk aktivitet. Vi er skapt for å være i aktivitet! :)

(mann 36 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 07:54 Privat melding

Trener på Sats 5-6 dager i uken. Jeg kjører egne sykkeltimer, så for min del blir det nok alt for mye kondisjonstrening og for lite styrketrening. Må nok ta meg sammen på akkurat det og snakke med TA for å få nytt "supermannprogram" :)

(mann 33 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 09:05 Privat melding

Jeg blir imponert over at så mange kan trene så mye og så ofte, flere her trener mer enn mange toppidrettsutøvere som ofte bare har 3 fulle dager i uken og 2 dager til restitusjon og 2dager til variert/lett trening og massasje/fysio...men alikevel ha høy fettprosent og ikke se trent ut.
Og se at jeg ikke sier hva som er best, lav eller høy fettprosent så jeg sier ikke at det er negativt.

(mann 46 år fra Hordaland) fr. 7 okt. 2011 09:12 Privat melding

Tja, jeg trener minst 5 dager i uka, som oftest 6 dager, fordelt på styrke og tur på fjellet om sommeren, mest styrke om vinteren.
Men etter jeg stoppa å snuse ble jeg allikevel feit noen år, først nå det er tilbake til normalen.
Så kosten betyr mye mere en trening for fettprosenten.

Trening er gram, kost er kg :)

(mann 33 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 09:34 Privat melding

Men hvordan er det mulig å spise så mye karbohydrater at en beholder en høy fettprosent selv om en trener så mye kondisjon kombinert med styrke som nevnt i denne tråden, selv en med dårlig genetisk utgangspunkt og relativt høyt inntak av karbohydrater vil etter et år med 5-6treninger i uken se ganske skrapet ut gitt at personen jobber 8-4 og kjører på med trening til 7-8tiden på kvelden etter det.
Hvordan er det mulig for en kropp å da lagre så mye overskuddsfett og vann?

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 7 okt. 2011 10:04 Privat melding

Irriterende at det er rompa og puppene som forsvinner først når man går ned noen kilo...........Er det fortsatt utfall som gjør susen eller har du et annet supertips som er mer effektivt? Det må ha virkning før19 nov.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 10:11 Privat melding

@Pantera: Er det rompe du skal ha, så er det markløft som er tingen. Ingen ting fungerer bedre, men utfall er en god nummer to. Det som uansett er det viktigste er at du trener tung nok - og at du dropper så mye tulle-cardio som mulig. Styrketrening har ingen innvirkning på effekten av cardio, men cardio har stor innvirkning på resultatene av hypertrofi-trening. Du må jo selvsagt spise nok mat til å bygge muskler om du vil ha rompe (eller noe annet), så å trene til "fin rompe" mens du er på diett fungerer rett og slett ikke.

Er ellers litt skeptisk til treningsmengdene folk snakker om her. Sikkert greit for vedlikehold eller om man skal trene kondisjon, men gjør lite ellers :S

P.S. Til de som klager over pupper og rompe som forsvinne - det er fordi det er fettet som forsvinner når dere slanker dere. Muskler i rompa kan selvsagt forsvinne om dere slanker dere feil, men i brystene er det kun fett og kjertler. Kjertler kan ikke slankes bort :p

(mann 43 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 10:17 Privat melding

Utfall med vekter er fint om du vil ha en pen stuss. Personlig gjør jeg bare cardio utholdenhet for kosens skyld, trener intervall eller innebandy for å gi meg selv mer utholdenhet. Er altfor mange som henger seg opp i at kvantitet>kvalitet.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 7 okt. 2011 10:26 Privat melding

@TS Her går det stort sett i bananer, riskaker, TINE norvegia, liteøl, sukralosesaft. ris, fisk, kyllingfile`t.
Eller.....I går spiste jeg en hamburger på bensinstasjonen etter en lang dag.......Har ikke spist slik mat siden juni:)
Dæsken døtti, det var godt:)

Ja, jeg må nok øke litt på matinntaket og trene litt mere styrke, men det er je aerobetrening som er gøy da.
Markløft skal bli:))

Skjult ID med pseudonym 123 fr. 7 okt. 2011 10:28

Imponerende mye trening her, men jeg skjønner fortsatt ikke hva folk skal med all denne vektløftingen :)

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 10:30 Privat melding

@Pantera: Pass på at du bruker god form, og at du løfter såpass tungt at det ikke er snakk om mer enn 10-12 repetisjoner per sett.

Jeg er klar over at de fleste jenter/damer synes det meste som foregår i sal med motivator er mye morsommere, men resultatene på skikkelig vekttrening er mye morsommere enn resultatene fra det du gjør i sal :p Når du har fått ønsket form kan du trene cardio igjen. Den påvirker ikke de musklene du allerede har (så lenge du spiser nok), men den hindrer deg i å bygge nye effektivt. Det går på cAMP og AMPK om jeg ikke husker feil, men det får du google om du er interessert :p

(mann 33 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 10:42 Privat melding

@Tiwas - Om en person går til å trene styrke, da mener jeg styrke-styrke slik at en kjenner musklene gir etter på siste repetisjon og en ikke greier å stå oppreist omtrent og kroppen vrir seg i ren og skjær smerte og samtidig følger en diett, kan en fint bygge muskulatur.
Om en er svært god trent, muskuløs og sterk så ser jeg at det ikke er så lett, men jeg greier det selv med gjennomsnittlige gener.

Det er det jeg ikke fatter er mulig, å trene 5-6ganger i uken og fremdeles være tynnfeit slik de fleste er, ingengalt med det og jenter flest foretrekker en tynnfeit kar over en veldig stor muskuløs kar..men det må uansett være en fysisksensasjon å ikke være større med lav fettprosent %..

Når Gerard Butler trente til 300, gikk han drastisk ned i fett% og økte muskulatur slik at han ble synlig større og kraftigere og han fulgte et intensivt program 4dager i uken, altså 2 dager mindre enn de som trener mye her.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 10:44 Privat melding

@Jim: Joda, om du orker å spise slik du og jeg orker, så kan det være mulig. Sjekk Martin Berkhan, så ser man jo det. For folk flest, derimot, får de bestemme seg for hva de vil oppnå...

(mann 33 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 10:51 Privat melding

Har fulgt Martin Berkhan siden starten og kjenner mange som sverger til IF, men jeg selv desverre blir for sulten.
Synes også Ifere kan se litt slitne ut med litt ringer under øynene, men kan bare være meg hehe.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 11:05 Privat melding

http://fitnessbloggen.no/jenter-derfor-fungerer-ikke-treningen-og-dietten-deres/

Denne forklarer hvorfor så mange sier de både spiser bra og trener bra men alikevel er tynnfeite med mage.

&#9632;Spise lite i ukedagene, stort underskudd
&#9632;Kos i helgen, og helgen starter på torsdag, massivt overskudd på ‘spisedager’
&#9632;1 spinning og 1 zumbatime med venninnekos etterpå
&#9632;Halvslapp løfting av rosa manualer og en YT
&#9632;Undervurdere energi-inntak, overvurdere energiforbruk
&#9632;Å tenke at du kan være flink en liten stund og deretter gå tilbake til gamle vaner og fortsatt holde vekten
&#9632;Å spise for kroppen du har slik du alltid ha gjort
&#9632;Alle dietter du ikke klarer å følge over tid som gir underskudd på kort sikt, men balanse over tid

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 11:06 Privat melding

Joda, det er en del av dem som går til ekstremt lave fettprosenter som ser *veldig* slitne ut. For meg fungerer uansett IF veldig bra, men jeg har ingen planer om å gå mye under 10% :) Går på PSMF for tiden, men spiser alikevel etter IF. Det er så deilig å slippe alt mas om frokost og lunch, men spise *kongemåltid* selv på diett :D

(mann 36 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 11:11 Privat melding

@JimJim

For min del har jeg gått ned 70 kg de siste 5 årene, så jeg begynner å bli fornøyd, selv om det fortsatt er veldig langt igjen til å bli supermann :p

(kvinne 32 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 11:15 Privat melding

Det er veldig mange som trener veldig mye, men ikke har den kunnskapen og strukturen i forhold til treningen og kostholdet som de trenger for å oppnå ønskede resultater. Som du er inne på over her, er det mange ulike årsaker til at man ikke oppnår de resultater man ønsker. Jeg for min del stusser vel mer over at du i det hele tatt stiller spøsmålstegn ved at mange har høyerer fettprosent og ikke er større, til tross for høy treningsmengde - det er ikke rart i mine øyne, om en vet hva som skal til for å oppnå slike resultater.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 7 okt. 2011 11:16 Privat melding

@Slemtiger WOW! Går det virkelig an ? Gratulerer:))

Til alle: jeg ser hva dere skriver å noterer. Dette er jo et skikkelig lærerikt forum må jeg si. Lærer mere enn på skolen jo:))

(mann 49 år fra Østfold) fr. 7 okt. 2011 11:17 Privat melding

Et enkelt tips alle kan gidde å lese: Styrketrening FØR kondisjonstrening. Ellers har du ikke energi igjen til å få særlig utbytte av styrketreningen.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 11:32 Privat melding

Og et annet tips: fitnessbloggen.no, myrevolution.no og bodyrecomposition.com - anbefaler også lesing om IF for de som er seriøse på leangains.com