Alle innlegg Sukkerforum

Død over mannen?

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 09:07 Privat melding

Så lenge jeg kan huske har det vært endel av min sosialdemokratiske oppvekst at mannen er en byrde for samfunnet, og spesielt da kvinnen.
Det har alltid vært oppslag i avisene hvor lite husarbeid menn gjør, feilaktige skriverier om hvor mye mer menn tjener enn kvinner - noe som faktisk forlengst er motbevist.
Hvor dårlig menn gjør det på skole og universitetet, voldtekt blir ikke beskrevet som vold men som en holdning som alle menn har og som må bearbeides.
Jeg kan ikke FATTE at Aftenposten publiserte en artikkel som het "holdningsarbeid" der de mener det er en HOLDNING som gjør at menn voldtar, dvs de mener at alle menn i Norge er voldtekstmenn..alle...holy fucking shit for en ting å skrive...itilegg har også Aftenposten via Lisa Arntzen lagt frem en serie med meninger der de konkluderer at alle menn voldtar om de ikke skoleres riktig, itillegg en artikkelserie der menn får skylden for kvinners sykefravær der de avslutter reportasjen med å intervjue to menn som jobber i renovasjonsetaten som sier de fikk dårlig samvittighet når de hørte om tallene.........

Amnesty international hadde en serie reklamekampanjer som de tjente ekstremt godt på der de viste til at 3 av 5 norske menn slår sine samboere, når de ble anmeldt for denne påstanden var det ingen informasjon om dette i norsk media, tvert imot så jeg det på Al jazeera og BBC News.

Også litt påfallende at en reportasje om utflytting fra Norge til Tokyo og Bangkok, Manilla og Sidney som består av nesten utelukkende single menn i tusentallet som mange oppgir at de ikke føler seg ønsket i Norge, ikke engang blir nevnt noe sted i norsk media mens den er sendt i andre land i Europa.

Ikke et ord heller i norske aviser om det som skjer i England med fedre som tar livet av seg, marsjerer, saboterer og gjør det de kan for å oppmerksomhet rundt at de ikke får se sine barn.

Jeg liker ikke å oppholde meg alene i sentrum om kveldene sine jeg merker hvor skvettne og nervøse jenter er, om du tilfeldigvis skal samme vei som en jente er det ganske kjipt å måtte gå en annen vei siden du ser hun går fortere eller snur seg og ser på deg.

Så mitt spørsmål blir, hva er målet til media/samfunnsvitere/skribenteliten og de som har klippekort i norsk media, er det målet å skille kvinner og menn? lage to leirer som hater hverandre? skappe splid og splittelse? fordrive mannen?

Jeg forstår bare ikke hva som er målet?

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 10:05

Min mening JimJimJ, er at det er feminisme run wild. Jeg skjønner veldig godt hva det er du mener. Før var det slik at kvinner ble oppfattet som uegnede til å styre og ta avgjørelser. De var ikke fullverdige voksne, og karriere var utelukket. Som en motreaksjon kom feminismen. Det var i utgangspunktet en positiv bevegelse som kjempet for kvinners rettigheter, likebehandling og likeverd. Dagens feministbevegelse har omgjort dette til en kjønnskrig. Kvinner blir tillagt iboende positive egenskaper, menn blir tillagt iboende negative egenskaper. Det meste sees og forklares gjennom et kjønnsprisme. Når kvinner bruker albuer og ufine metoder for å presse seg frem, blir de applaudert som sterke og forbilder. Du skal ikke si mange ord i kjønnsdebatten som mann, før du påklistres merkelapper som gris og mannssjåvinist. En mannlig utgave av Marie Simonsen er ganske utenkelig. Kvinnesjåvinisme er stuerent langt inn i politiske kretser og akademia. Desverre.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 10:17 Privat melding

Marie Simonsen skrev at heterofile menns tid i Norge var forbi og at det ville gavne alle om vi dro.
Nå drar jo menn slik hun ønsker, alle kameratene jeg har vokst opp med har slått seg ned i australia og thailand og forteller meg på facebook at de føler seg overlykkelige og at de føler seg ønsket for første gang i sitt liv.

Spørsmålet mitt er hva ønsker f.eks Simonsen, vil hun at jeg skal dra? hvorfor?

Skjult ID med pseudonym blomsten to. 29 sep. 2011 10:47

At menn ikke føler seg ønsket i Norge, det nekter jeg rett og slett å tro, og ser på det som i beste fall en pervers overdrivelse. Forskning viser da også at likestilte forhold er de lykkeligste (altså: begge kjønn er lykkelige), så disse historiene om den stakkars misforståtte mannen som rømmer inn i armene til utenlandske damer, gjelder nok et veldig lite mindretall.

Menn er fremdeles overrepresentert i maktposisjoner (både politisk og innenfor næringslivet), de tjener mest (jada, jeg vet at det er mye pga. at kvinner jobber deltid og i dårlig betalte jobber), de slipper å bekymre seg for overfallsvoldtekt, og de har ikke dårligere rettigheter enn kvinner på noe område, kanskje med unntak av selvstendig opptjening av barselpenger (og der vil det forhåpentligvis komme endringer veldig snart).

At noen menn roper opp om vaginalstaten etc. faller på sin egen urimelighet, og viser at det fremdeles finnes menn som er livredde for at deres allerede sterke posisjon i samfunnet skal bli svakere på bekostning av kvinnen. Vi har kanskje formell likestilling i Norge, men så lenge det fremdeles er såpass mye vold og seksuell trakassering av kvinner, har vi dessverre ikke likeVERD. Heldigvis beveger samfunnet seg stadig mer i retning av likeverd, selv om enkelte menn kjemper innbitt mot dette.

Norske kvinner vil ikke at norske menn skal dra noe sted, så lenge dere skjønner at vi aldri kommer til å gå tilbake til løpestrengen mellom senga og kjøkkenet.

Og til menn som rømmer fordi de ikke takler å være i likestilte forhold: Good riddance, jeg trenger dere ihvertfall ikke.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 11:42 Privat melding

@blomsten - Jeg sier ikke stakkars mannen, jeg stiller spørsmål til hva som er formål med media når de fremstiller ting slik de gjør?
Ønsker de å skape splittelse?
For meg er det ikke stakkars noen som helst, de aller fleste menn er uønsket og slik har det alltid vært og slik skal det være, det sikrer kreativitet og nytenkning hos menn.
Tror neppe menn kunne sluttet i alle industri/sjåfør/lager jobbene sine og jobbet deltid på narvesen og studert språk og sittet på cafe mestepartern av tiden for å synes synd på seg selv.

Når det kommer til formell likestilling så er jeg uenig med deg, vold fra kvinner mot menn er langt mer vanlig enn andre veien og jeg kan ikke se for meg at det kan anmeldes, jeg kjenner heller ingen menn som får se sine barn selv hvor mye de skulle ønske det, kan ikke helt se likestillingen der, men de må fremdeles betale for barnet.

Hva er forresten et likestilt forhold? det vanlige vestlige forholdet der mannnen kaller kvinnen sjefen og må finne seg i å få kjeft fordi jenta har psm eller en dårlig dag? når mannen oppfører seg slik kalles det vold som du beskriver.

Kan du forklare hvordan menn kjemper innbitt mot likeverd? Jeg har et eksempel der en mann på jobben i flere år ble fortalt at han var litt rund og god av jentene, når han sa noe tilbake etter en stund mistet han jobben samme dag og ble også anmeld for trakassering og har såvidt meg bekjent tatt livet av seg.
Jeg tror ikke du kan komme særlig langt med å skulle si noe imot en kvinne på jobb eller politiske arena, da er du ferdig og kan vel i praksisk glemme å få jobb igjen i Norge.

Nå er det ikke sikkert at det stemmer at de er uønsket bare fordi media vil ha det slik med noen gærninger som simonsen i spissen, men det forandrer heller ikke at de føler det slikt og det er litt kjipt at det er en solid oppskrift på å skape ensomme farlige menn. Jeg forstår ikke hvorfor de absolutt ønsker det, kunne de heller ikk skrevet at norske gutter og jenter gjør en solid innsats på skolen og at norske menn ikke er i skyld i kvinners sykefravær osv osv osv...hvor mye hadde det kostet dem å løfte frem grupperingene som finnes innad i vår kultur istedenfor å alltid legge skyld på en bestemt gruppe?

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 11:47 Privat melding

Jeg føler meg heller ikke uønsket. Men. I veldig mange situasjoner føler jeg meg forskjellsbehandlet. Om eks noen sier at likestillingen har gått for langt på enkelte områder så er jeg og helt enig i det. Men her var det vel noe om at menn føler seg jaget ut av landet. Vel. Har litt vanskelif for å tru noen damer vil jage oss. De er alt for glad i barn. Og kunsten å lage disse barna til å jage oss.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 11:50 Privat melding

Mitt spørsmål er mer formålet, hva er formålet til journalistene som skriver slikt? Tenk deg om en mannlig sosiolog skrev at norske kvinner må forandre holdning når det gjelder vold mot menn i forhold og at dette er et problem hvor må starte tenketanker sponset av staten, det vil blitt ramaskrik fra verste helvete.

Så jeg forstår bare ikke hensikten til Lauritzen,simonsen, aftenposten og co.

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 12:04 Privat melding

Åh. Nå skulle jeg ønske jeg var bedre på navn. Men uansett. For litt over to år siden. Når det var en serievoldtektsmann ifra somalia løs i oslo. Da var det jo en forsker ifra tr.heim og en sosiolog ifra oslo som gjorde nettopp det der. De la frem sine råd om at kvinner nå måtte gå litt i seg selv og gjøre noe med sin fremferd og. De sa langt på vei at det ikke bare er menn sin feil at slike episoder skjer i samfunnet i dag. Mulig jeg blir halshugget for dette her inne. Men. Gale mennesker finnes av både kvinner og menn. Og i tilegg. Det er og sånn at det er mange menn som og blir voldtatt i norge i dag.
Og når du lurer på hensikten. Vel. Grav litt i føringene ifra regjeringen og dems partnere. Da vil du fort se at det fremdeles legges opp til like hard likestillingskamp som på 70-80 og 90 tallet. Ja det er feil å legge opp til like harde kamper når vi nå har skjønt våre feil. Men man kan ikke forvente annet når det kun har sitti sinker, mentalt tilbakestående og generelle rasshøl ved makten de siste 20 årene.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 12:08 Privat melding

@svenåke - Jeg gjør det, lett! føler meg så uønsket det går ann å bli men bærer ingen bitterhet rundt det, er glad fra jeg står opp til jeg legger meg og elsker livet.
Men må si det var forskjell å være i f.eks USA på byen og jenter kommer bort og sier hei, smiler og gir deg klemmer og leier deg rundt og flørter som bare det.....det er litt forskjell fra å bli dyttet til side når du står i dokø på guttedoen på et utested her fordi en jente sier det er mye kø på jentedoen så hun gir deg en albue i magen hehe....

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 12:08

For at henvise til be-my-mans gentleman tråd og det jeg skrev der så er der jo enorme sociale forskelle på mænd og kvinder. Vi er nærmest forpligtede til at være såkaldte "gentlemen" og leve op til et ideal som var aktuelt for 50-100+ år siden. Men hvis vi siger at kvinder skal leve op til et ideal fra samme tidsperiode så er vi pludselig chauvanister og prøver at holde kvinder nedtrykte. Det er gået helt galt i byen det der.
Har kvinder fået tvungen værnepligt i Norge forresten?

Debatten om ligestilling i mine øjne er håbløs fra begyndelsen. Du kan ikke tage et æble og en pære og sige at de er det samme. Mænd og kvinder er ikke de samme, så at påtvinge 'ligestilling' som et universelt koncept bliver forkert. Og til de trolls der nu hidser sig op, lige løn for lige arbejde er fint med mig. Som @JimJimJ sagde, kvinder er velkomne i de mandsdominerede yrker, vi tager imod dem med kyshånd :)

Min bedste kammerat mødte en dame efter han flyttede til thailand. Deres kultur og forventninger til mænd er fuldstændig anderledes end her. Hvis han går ud og laver aftensmad til hende uanmeldt så bliver hun lykkelig, ikke glad men lykkelig. Der er en helt anden værdsætning på af manden og når kvinder værdsætter mænd på den måde, så bliver vi ligeså mere gavmilde både af sind og krop.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 12:10 Privat melding

@svenåke - Men tror du ikke kvinner ble langt bedre tatt vare på av menn i Norge på 60-70tallet? Da ville brødre, fedre og det som var ha gått av skaftet og tatt hevn på voldtektsmannen, samt demonstrasjoner og fullstendig kaos og fengselsceller med minusgrader osv. Idag er menn sinte, frustrerte og kvinnesynet har vel sin all time low?

Skjult ID med pseudonym Yes to. 29 sep. 2011 12:15

Mannen sliter med at han er kåt og han blir en slave av egen kjønnsdrift. Resultatet blir at han ikke får tilstrekkelig mye av det kroppen vil ha. Denne uroligheten er noe som sliter i mange menn. Når man ikke får dem man har lyst på vil man automatisk føle seg forulempet av disse kvinnene.

Som mann er det da lett å generalisere og tenke at dette gjelder alle kvinner og se bort i fra at de faktisk alltid kan få de minst attraktive damene.

De dårligst stilte i vårt samfunn er lite attraktive kvinner, men fordi de ofte evner å stå sammen og ha det hyggelig sammen blir det de lite attraktive mennene som blir de største taperne. Da det ligger i mannens natur at mennene skal konkurrere, og de velger heller å være alene enn å gang på gang se "rivaler" ta over beitet.

Sett bor i fra alt dette så er det ingen tvil om at det ofte står syke maktmenesker bak mediautspillene. Det er opplagt at menn er det sterke kjønnet, bortsett fra i kjønnsmarkedet. Der må det jo være enighet om ting og da er det bare for kvinner å ta over kontrollen. Dette er også reflektert i media og reklame.

Ellers er jeg veldig med på det du skriver JimJim og det du skriver er nok riktig.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 12:18 Privat melding

Ja ser du en norsk reklame er det gutten som er stygg, kvapsete, bleik, rufsete hår og tynne armer der han står og spiller dataspill også kommer den kritthvite perfekte politisk korrekte kjæresten hjem og kjefter på han fordi tullingen ikke har greid å gjøre seg klar til selskapet de skal på.

Det kan virke for som om de iherdig ønsker å fremavle flere breiviker, flere ensomme sinte ulver, hvorfor de ønsker det aner jeg ikke.

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 12:20 Privat melding

@JimJimJ Vel. Tror ikke det er så enkelt. Ja. Var mange som hadde det bra. Men mange som ikke hadde det bra og. Tror problemet her er som nevnt føringene ifra staten. Som ett eksepel eller fler. I steden for å gi menn og kvinner like rettigheter innenfor omsorg for barn har de lagt opp til flere for kvinner enn menn. Det alt ifra dekning av advokatutgifter til hvem som blir sett på som beste forsørger i en fordelingssak. Vi har og eksempler på at firmaer blir tvunget til å ansette kvinner uten de kvalifikasjoner som trengs bare pga kvoteringen. Og ikke minst. Og forstår om dette høres merkelig ut. Nedskjæring og liberalisering innen psykiatrien. Som STATEN ved REGJERINGEN (ap, sv, h og krf) har bakbundet psykiatrien ved å gjøre det mye vanskeligere å eks tvangsinnlegge mennesker. For 30 år siden ville de fleste av de som går rundt som alvorlige sedlighetsforbrytere i dag vært lukket inne. Men i dag er det ansett som så viktig med personlige valg at det ikke er mulig å låse inn mennesker som dette.
Ta deg litt tid på å lese hva jeg skriver nå. Så ser du nok en sammenheng tror jeg.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 12:30

JimJimJ: Hvorfor tror du at journalistene nødvendigvis har en agenda? De skriver jo for å selge aviser, og da lønner det seg å provosere. Du sluker jo ihvertfall disse artiklene rått, JimJimJ. Man legger jo ofte merke til det man ER allerede opptatt av.

Menn i Norge er ikke uønsket. Herregud, det er masse av mannfolk her som kan velge og vrake mellom damene, men de vil ikke binde seg av ulike grunner. Men er enig i at det er mange menn som faller utenfor. Istedenfor å velge den "billige" varianten og dra til Thailand etc, kunne jeg ønske de heller forbedret seg selv; feks ved hjelp av trening o.l. JimJimJ; Med ditt utseende er jeg sikker på at du får mye oppmerksomhet fra damene, men det er vel din fiendtlige holding (du har jo tidligere sagt at du ikke VIL ha kjæreste) som skremmer dem vekk.

He, he, leste senest i går i VI MENN; (om hvordan få et bedre sexliv); menn i ekteskap som deltok i husarbeidet har mye mer sex enn menn som ikke gjør det. Altså; det er en vinn-vinn-situasjon, og gutter; når dere tenker etter, er det også rettferdig.

JA, jeg er anonym her på forum, i motsetning til andre her inne er jeg her hovedsakelig for å finne meg kjæreste, og da gidder jeg ikke å ødelegge for meg selv, da jeg vet at alt som minner om feministiske holdinger får menn generelt til å sprinte i motsatt vei (så altså, mann vs kvinne - diskusjonen funket veldig dårlig som sjekketriks for begge kjønn). By the way; en mann jeg datet for en stund siden lærte meg hvorfor jeg ikke skulle kalle meg feminist (offentlig ;)); det er et negativt ladet ord, slik som "rasist". Selv om jeg ser at det er ulikheter mellom rasene (ikke at noen er bedre enn andre), er det ikke fruktbart å kalle seg "rasist", da det blir negativt mottatt. Derfor kaller jeg meg heller ikke "feminist" lenger, selv jeg er enig i det en feminist i følge ordboka er; "En person som ønsker å fremme likestilling mellom kjønnene". Det er jo lurt å tilpasse seg om man vil komme noen vei i livet, og det gjelder også menn i Norge.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 12:33

Forresten, hvorfor oppfatter så mange menn at det å være "gentleman" er at man inntar den gammeldagse væremåten med all den livsstilen det innebar. Jeg oppfatter begrepet at en mann er høflig og omtenksom, slik også jenter skal være. Derfor vil man selvsagt treffe en "gentleman" på date ;)

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 12:40 Privat melding

@jente 30 Tror det at du ville blitt positivt overrasket over responsen du hadde fått om du ikke var anonym. Men meg om det. Og grunnen til at jeg velger å ikke være anonym er nettopp det. Jeg vil at jenter skal se hvordan jeg tenker og like meg for nettopp det. Er ikke her bare for å debattere. Det har jeg www.db.no for.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 12:47

Jente 30. Ordbokas definisjon faller på egen urimelighet."FEMI"nist. En humanist kjemper for menneskets verdi uavhengig av kjønn++. Den moderne feministbevegelsen gjør ikke det. Den bygger opp fordommer mot menn. Jeg tillegger ikke deg dårlige eller skjulte motiver, men bevegelsens ikonografi og påstander stemmer i dag dårlig overens med virkeligheten. Som ordbokoppslaget ditt viser, har bevegelsen en sterk definisjonsmakt. Å kritisere dagens feminisme er nesten på nivå med å fornekte menneskerettighetene. Selvkritikk innad i bevegelsen minner om internkritikk i Nord Koreas kommunistparti.

For øvrig er jeg veldig enig med banditten. Jeg kan også tilføye at maskulin overrepresentasjon i lønns- og statustoppen IKKE har noe med likestilling å gjøre. Årsaken er fryktelig enkel: kjønnsmarkedet og kvinners jag etter vellykkede alfahanner. Finnes få ting som er så motiverende som behovet for partner og reproduksjon.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 12:50

@Jente, 30 - Læs be-my-man's "gentlemen" tråd her på forummet. Netop det hun og andre skriver derinde er det vi bliver hetset til at skulle leve op til.

Jeg kan med garanti sige at majoriteten af alle mænd bliver glade af at gøre deres partner glade og at vi ikke er så farlige som media giver indtryk af :)

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 12:51

VoksenMann; Ja, det burde ikke hete "feminist", helt enig, det er et dårlig ord. Men "humanist" blir jo oppfattet som noe annet...

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 12:59

Jeg synes alle som snakker om hvor hard det er å være kvinne og overgrep mot kvinner, bør se på denne statistikken: http://www.ssb.no/aarbok/tab/tab-122.html. Overgrep er så mye mer enn det fysiske.

I perioden 2006-2008 ble det registrert 358 selvmord blant menn og 149 blant kvinner. Jeg vet også at det er store mørketall på selvmord hvor det kun registrereres som dødsulykker, og at menn har en tendens til å gjøre det mye mer spektakulært (kjøre inn i en fjellvegg, etc.), mens kvinner gjerne tyr til piller. Tror fort det reelle tallet kune vist et enda større misforhold.

Selvmord er det ultimate uttrykk for fortvilelse og håpløshet. Skal jeg nå som mann konkludere med at menn blir diskriminert og vise til denne statistikken? På samme måte som @blomsten med flere viser til lønnsstatistikken og konkluderer med at kvinner blir diskriminert? Trodde ikke det, nei.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 13:00 Privat melding

@jente,30 - Jeg har ingen problemer med jenter, eller å skremme dem bort, tvert imot.
Feminister er slik jeg oppfatter det veldig opptatt av sex og menn og sliter med å velge mamma eller hore rollen, slå meg på kinnet når du knuller meg eller ikke slå meg alikevel, eller jo det er godt-vondt...eller nei.

Slik opfatter jeg dem og det er jo ingenting galt med de, bare kjekt med feminister.

Men det jeg reagerer på er hvorfor media har det voldsomme behovet for å skape splittelse og konstant fremstille mannen som evneveik.
Det kan minne litt om kjøret mot kroppsbyggere i media på 90tallet, da var det jo elementært at alle som innehar en yrkestittel som psykolog fikk lov til å skrive en artikkel om dumme kroppsbyggere hver gang de fikk ny jobb. "Stillingen som psykolog på diakonhjemmet medfører rettslig krav til artikkel/tese og tøv om mannlige kroppsbyggere slik at den lille mann med pennen får tatt igjen for torte og svie".

Jeg forstår bare ikke hensikten eller hvorfor de kan skrive noe av de det de skriver, f.eks som Lisa Lorentzen som er en klassisk sosiologrobot fra UIO som er farget av sitt kjønn, hun skriver at voldtekt er en holdning og at alle menn må lære å ikke voldta.

Det er jo helt faens sinnsykt og grenser til en slags nazisme der mannen bytter plass med jødene.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 13:01

jente, 30 hva legger du i humanist? Jeg synes det er en flott kjønnsnøytral betegnelse på at man respekterer menneskers rett til likhet, frihet og utfoldelse :)

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 13:02 Privat melding

@voksenmann - Du må ta med at de aller fleste er fedre som ikke får se sine barn etter år med tapte saksganger, altså i den selvmordstatistikken.
I England er det en bølge av selvmord hos fedre som ikke får omsorg hos barn, den dagen dagbladet skriver om noe slikt så snør det i helvete.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 13:11

Mye gruff her JimJimJ :)

Synes det er synd vi ikke bare kan behandle hverandre som mennesker (utenom på soverommet da :)). I stedet klistrer vi kjønnsmerkelapper på hverandre, og har kjønnsbestemte forventninger.

Vi bærer på en måte våre fedres skyld JimJimJ. Tidligere tiders kjønnssegregerte samfunn er mannens arvesynd.

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 13:14 Privat melding

Enig med @Voksenmann. Jeg tror at hvis en mann vil ha en dame, så må han rett og slett være litt grei med damer og ikke tro at de er ute etter å umandiggjøre ham. Og jeg tror at hvis en dame vil ha en mann, så må hun rett og slett være litt grei med menn, og ikke tro at de er ute etter å sende henne tilbake til kjøkkenet. Jeg tror rett og slett at vi må tro litt bedre om hverandre om vi selv skal være attraktive for de andre.

(kvinne 37 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 13:28 Privat melding

Men oppi alt dette gutter...
Hva kan dere gjøre med det??? Siden dere er skikkelige menn.. ??
Vi jenter kan jo ikke gjøre en dritt visst nok at dette skjer med "oss".
Er det rart vi blir oppgitt over samfunnet. Kvinner skal i dag være utdannet, i full jobb, mødre, kokke, hushjelp ( i flerprosenten) , sexsymbol, veltrent. Og i tillegg skal vi finne oss i å bli kallt horer av menn som ikke får oss, og i tillegg la myndigheter og etterretningstjenester bagatellisere etterforskning av overgrep med masse preik om at vi ikke har nok penger bladi bladi bla...

Hva nye oppgaver har menn fått etter kvinnene fikk stemmerett, arbeidsrett, utdanningsrett? Sånn når det kommer til stykket? Fordi dere leser godnatthistorier og skifter bleier engang i mellom så skal dere være huslige??
Det finnes heeeeelt klart de menn som kan være huslige og ta sin del og meste del om kvinnen er den som har lengste arbeidsdagene. Men de er få... Og ofte mindre matcho til å beskytte familien/kvinnen om hun skal komme i den situasjonen der det trengs.

Nå debatterer utifra historiens løp her. Menn gjorde det de gjør i dag, skole, jobber OG beskyttet kvinnene. Nå lar dere uduglige etterretningsfolk ta jobben de ikke har midler til å gjøre noe med saken.

Hvorfor er ikke dere ute i grupper på nattestid på de mest kjente utedagene og passer på at parker, mørke veier, og ubebodde områder er trygge for at jenter kan gå trygt. Vi kan jo fysisk ikke kjempe mot gjenger alene der vi går.
Vi kan ikke gjøre en døyt med at noen vil overgripe seg på oss om de vil... selvforsvar funker til en viss grad. Men jeg går ikke så langt at jeg må ta kurs og få tillatelse på å bære våpen for å føle meg trygg i DETTE landet.

Slutt å prek om lørninger gutter.. Vær en del av den heller..

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 13:32

skriveleif : Løsninger :P

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 13:37 Privat melding

@kvinne81 Tja. Vet ikke med oslo. Men her syv mil utafor så vanker det i alle fall grisejuling til alle som prøver å forgripe seg på damer. Kansje gutta i oslo er feige? Eller er de bare ego kansje? Eller kansje dere damer og kunne slutte å kreve ditten og datten?
Det jeg mener er. Er man ikke SELV ansvarlige for sin egen sikkerhet? Hadde jeg sitti med ett slikt problem alene ville jeg vel vurdert å flytte. Eller kansje bare driti i å gå ut så sent. Beklager. Men måten du skrev det der på fikk deg bare til å høres stakkarslig ut. Og det vet jeg at majoriteten av damer ikke er.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 13:40 Privat melding

@Kvinne81 - Men mitt spørsmål handler ikke om problemstillingene du nevner, vold mot menn fra kvinner er dessuten langt mer vanlig, kan ikke se at det gjøres så mye der heller.

Er også uenig med deg når du sier høyt utdannet, sexsymbol og veltrent, uansett hvordan en jente ser ut og hvilke egenskaper hun har så vil hun være mer ettertraktet en mannen. F.eks en venninne av meg som sitter i rullestol på sukker erter meg fordi hun får uendelig mange ganger flere meldinger enn meg, det samme gjelder en venninne jeg har som har en arm om vi er på byen, hun har fremdeles flere sexpartenere/kjærestemner å velge imellom enn meg.

Men mitt poeng var uansett ikke hvem som har det verst, det spiller ingen rolle for meg, det blir født for mange guttebarn til at samfunnet kan dekke deres behov, så det er uinteressangt.

Poenget er heller hvorfor media så gjerne vil vinkle det slik, ønsker de et Norge uten menn? Det blir jo potensielt en av konsekvensene.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 13:40

SvenÅke: Så vi skal slutte å gå ut fordi menn ikke kan styre seg????

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 13:48 Privat melding

Om du velger å se det sånn. Så ja. Jeg må slutte å se min datter fordi min ex nekter meg. Er det rettferdig? Livet er fullt av fæle og dumme ting. Det og sitte og klage over det er da ingen hjelp i. Gjør noe med det. Tiltak.
Du skrev at du ikke gadd å ta selvforsvarskurs for å kunne ta de voldtektsmenna. Hva med oss gutta da? Tror du det bare helt naturlig faller oss inn å være slosskjemper? Nei. Det gjøres ting der og for å kunne forsvare seg. Jeg kan ikke fordra de svina som velger å gå løs på dere jenter. Men måten du fremstiller dette som VÅR plikt synes jeg og er helt feil. Om du synes det så er likestillingen forgjeves. Da kan vi tilbakestille samfunnet til der vi var. For da VAR dere vårt ansvar. Igjen beklager.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 13:49

@JimJimJ: Skrev ikke høyt utdannet. Skrev utdannet, men ett fett da :p

Men å bruke sukker og venninnen din i rullestol har jo ikke grep om virkeligheten. Poenget er at du kan lettere få deg dame enn hun mann (som i kjærste, ikke easy knull) . Desverre.. dvs.. burde alltid være likt.. Men sånn funker ikke virkeligheten da..

Du kan være så uenig du bare vil... men dette er tilfellet, for fleste vestlig kulturelle kvinner. Enkelt og greit. Du trenger ikke å godta det. Men da får du heller ikke syte om at vi trenger dere. For mange av dere er der ikke uansett.
Jeg er ikke mannefiendlig. Men jeg ( og andre kvinner/jenter) forventer mye av en mann. For dere forventer vel så mye eller mer av oss. Ta en dag i våres sko.. så skal jeg love deg du hadde forandret maaaaange meninger.. Men siden det ikke går får du fortsette denne kjønnskampen her inne på sukker, sammens med alle de andre gutta som mener vi feiler så masse. Go gay sier jeg bare.. Eller kjøp en babaradukke eller ihjelbanka munnkurvet dame fra andre siden av landet, som kan behandle dere litt mer som de kongene dere er :p huff.
Arroganse er en flott sak.. Den som gjør at ingen vil høre på hverandre.. eller lære av hverandre..

Skjult ID to. 29 sep. 2011 13:52

JimJim - det nytter ikke å argumentere imot egenproduserte "sannheter". For at det skal være mulig å diskutere disse tingene med deg må du i større grad forholde deg til virkeligheten, dokumentert forskning, statistikker og håndfaste kilder. Din grunnleggende misnøye med mange forhold mellom kjønnene i det norske samfunnet baserer seg beklageligvis ikke på annet enn dine egne antakelser, og i beste fall "halvfakta".

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 14:00

@Kvinne81 - Er der en anledning til at du vælger ikke at bruge resonable argumenter til at fremføre dine meninger med, istedet for at gå til angreb og generalisere alle mænd som magtliderlige arrogante monstre?

Desuden tror jeg kvinder overvurderer hvor lette mænds liv er. De ting vi går igennem i hverdagen er altså ikke så forskellige fra hvad i må gå igennem, bortset fra vi kan stå op og pisse såklart.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 14:02

@SvenÅke: Nei nei og atter nei.. mener at vi skal ha selvforsvar... Men i mange tilfeller er det ikke helt mulig.. Vi kan ikke sloss som i en hollywood film mot "skurkene" uten å bruke årevis på kampsport...Burde ikke være nødvendig.
Jeg kan nå forsvare meg mot mulig både en og to gjennomsnitts menn.. Men hadde det vært flere er jo selv jeg sjangseløs.
Og poenget mitt i første innlegget er at dere skriver hele tiden hvor mye dere ikke liker de som gjør dette mot de jentene deres... Så ikke sitt å bare snakk om det. Gjør noe med det. Som f.eks bruke en helg i ny og ned ved å gå rundt å følge med på "ufine" områder..
Jeg har blitt både fulgt etter og forsøkt overgrepet. Jeg greide saktens å få fyren vekk. Men poenget er at det har vært en og en ... ikke en hel gruppe..

anyways.. Om det er bare at din ex sier nei.. Så gjør du for lite for å få tid med din datter.. eller at din datter kan få tid med deg. Er det retten som har bestemt dette, så er det enten en grunn til det, som kan være to sider av. Rettferdig, eller urettferdig. Er den urettferdig, så burde du kjempe om å få det rettferdig. Er dette viktig for deg nok, så gjør du noe med det.
Akkurat som at vi burde også sørge for oss... som vi gjør fleste av oss.. Som gjør at media blapper om at man ikke trenger menn BLADI BLADI :P

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 14:02 Privat melding

@kvinne81 Kansje det er der problemet ligger. At dere forventer for mye av oss. Likeså at vi forventer for mye av dere. Uansett så blir det galt å si at vi menn har en uskreven plikt til å hele tiden gå rundt å passe på dere. Om noe er det den mannen du deler livet med sin plikt å ta vare på deg akkurat som det er din plikt å ta vare på ham. Men uansett. Jeg skrev litt lenger oppi her hvorfor tilstandene i oslo og andre større byer er som de er. Og det er feilslått politikk. Alt ifra rettsvesnets manglende evne til å holde gale mennesker ute av gata til de regler som er satt rundt mann og kvinne i fordelingssaker. Og for å utdype den bittelitt til. Om det hadde vært like regler i fordelingssaker som ett eksempel hadde ikke menn følt seg forskjellsbehandlet og de hadde slått seg til ro med virkeligheten. De hadde muligens fokusert mere på å være tilstede i steden.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 14:03 Privat melding

@kvinne81 - Nei det kan jeg ikke, det er så mange desperate menn som er villig til å gjøre alt for å få kjæreste, og godta hvor mye kjefting som helst.

@skjultid - Jeg kan linke til alle artiklene til aftenposten, statistikk over selvmord hos menn, Marie simonsen sine meninger, forskningen som viser at kvinner slår menn langt oftere, faktisk så er ikke menn i nærheten engang -http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=2904483.

Jeg favoriserer ingen av kjønnene, spiller ingen rolle for meg, hadde media presentert kvinner som voldelige skoletapere i 20år+ hadde jeg også selvsagt reagert.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 14:06

Fra VG-artkkelen:

"...Furting var vanligst, og som en god nummer to kom brøling og kjefting. Jentene ledet også an når det gjelder å kalle partneren stygg eller dum, og det var de som oftest styrter ut i raseri..."

Hahahahahahahahahahaha :) Kjenner i hvert fall igjen den med furting, hihi :)

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 14:13

(Skjult ID med pseudonym banditten) - tor 29 sep 14:00
"@Kvinne81 - Er der en anledning til at du vælger ikke at bruge resonable argumenter til at fremføre dine meninger med, istedet for at gå til angreb og generalisere alle mænd som magtliderlige arrogante monstre?"

Skrev jeg alle menn?? Når skriver jeg "alle" menn? eller har du dilla på å gjøre opp meningen om hva jeg skriver til noe helt annet, bare for å starte en krangel??... hihi.. wont work snupp...

Menn er en topp ting det... Ingen tvil om det. Men dæven jeg er glad for at jeg planlegger livet mitt for meg selv, og ikke med noen mann i det. For siste jeg orker, er å bli skuffet over "hvorfor han ville forlate meg etter 10-20 år" opplegget.. (eller at jeg gjør det....) Skjer det at man får noen å tilbringe "livet" med.. så skjer det.. hurra for det.. Skjer det ikke, så er ikke det noen undergang heller, ikke om du har venner, artig jobb, familie og andre ting i livet som gjør livet ditt bra.

Good shit happens to good people, good shit that happens to bad people is not always good shit.... :p

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 14:17

VoksenMann: Jeg er enig at mange damer furter ja.. Jeg har desverre bare vært borti mannlige furtere. Som ikke tør å si ifra... Tror jeg må være fryyyktelig skummel .. haha.. jaja..
Men jeg kjenner noen kvinnelige furtere.. Og de ser aaaldri aldri .. saken fra fyren sin side.. Man skal jo gjøre det. Men betyr ikke at vi ikke reagerer på samme måtte da..
Hormoner vøtt.. :p

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 14:19 Privat melding

@kvinne81
Nei nei og atter nei.. mener at vi skal ha selvforsvar... Men i mange tilfeller er det ikke helt mulig.. Vi kan ikke sloss som i en hollywood film mot "skurkene" uten å bruke årevis på kampsport...Burde ikke være nødvendig

Mye som ikke burde være nødvendig. Men som mann i en instutisjon der blind vold er hverdagen må jeg si at det samme gjelder oss menn og. Er utallig mange flere menn som opplever vold på gata i oslo feks. Så det er mye som ikke burde være nødvendig. Men igjen. Det er opp til hver enkelt hvor man bor. Hvilket miljø man oppsøker og hva man kan i forhold til å ta vare på seg. Dette er ikke mannens enestående plikt.

Og poenget mitt i første innlegget er at dere skriver hele tiden hvor mye dere ikke liker de som gjør dette mot de jentene deres... Så ikke sitt å bare snakk om det. Gjør noe med det. Som f.eks bruke en helg i ny og ned ved å gå rundt å følge med på "ufine" områder..
Jeg har blitt både fulgt etter og forsøkt overgrepet. Jeg greide saktens å få fyren vekk. Men poenget er at det har vært en og en ... ikke en hel gruppe..

Og her er det da gjort masse. Man har eksempelvis startet natteravnene. Og ja. Selvfølgelig skriver vi om hvor lite vi liker de kara der. Det er jo sant. Hadde jeg eller noen av mine venner vært i oslo og opplevd noen sånne hadde vi nok gitt de en omgang de sent glemmer. Men jeg likeså mine venner har sett at oslo er en ræva by og valgt å gjøre noe med det. Som jeg sier dere jenter kan og. At dere er stae og skal bo mitt i problemhølet er da ikke vår feil????

anyways.. Om det er bare at din ex sier nei.. Så gjør du for lite for å få tid med din datter.. eller at din datter kan få tid med deg. Er det retten som har bestemt dette, så er det enten en grunn til det, som kan være to sider av. Rettferdig, eller urettferdig. Er den urettferdig, så burde du kjempe om å få det rettferdig. Er dette viktig for deg nok, så gjør du noe med det.
Akkurat som at vi burde også sørge for oss... som vi gjør fleste av oss.. Som gjør at media blapper om at man ikke trenger menn BLADI BLADI :P

Er ikke bare at hun sier det selvfølgelig. Men retten hav ved dna slått fast at jeg allikevel ikke er faren til den jenta. Og selv om loven sier at jeg har alle rettigheter som en vanlig far så er det nå engang sånn at jeg må gå til advokat og dekke alle utgifter selv for å få utbytte av loven. Mens dere jenter derimot får kostnadene ved sånne saker dekket. Jeg er langt ifra en velstående kar. Så jeg gjør alt i min mak

Skjult ID to. 29 sep. 2011 14:21

Jeg vetror kanskje ikke det er helt vanlig å ta artikler i aftenposten og VG for god fisk. Det er ikke vanskelig å lete frem en eller annen forsker som kan vise til radikale resultater som passer godt inn når man vil vinkle en eller annen sak på en bestemt måte. Dermed vil kanskje ikke disse artiklene være uriktige isolert sett, men å tolke dette til å være en sko som passer på hele samfunnet blir rent vissvass.

For å ta et av de enkleste punktene dine: "..feilaktige skriverier om hvor mye mer menn tjener enn kvinner - noe som faktisk forlengst er motbevist". Hva? Nei dette blir for dumt. SSB.no

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 14:27

@Kvinne81 - At du vender min kommentar til at være et personangreb mod dig for at starte et skænderi er jo komplet håbløst. Hvis du ikke mener at det jeg skrev passer synes jeg du burde læse din postering igen med neutrale øjne. Så er der altså ikke lang vej til at tolke din udtalelse som jeg gjorde.

Boede nogle år tilbage i en lejlighed hvor ægteparret under os ofte var oppe og slås. Troede jeg, indtil den dag jeg hørte deres 10 årige søn skrige: MOR MOR, FAR KAN ALTSÅ IKKE GÅ HVIS DU IKKE STOPPER MED AT SLÅ HAM!

Mht. artiklen som JimJimJ linkede til, så er kvinder jo verdensmestre til at få folk til at føle sig dårlige. Emotionelt misbrug er ikke for sjov og gør oftest langt mere ondt end et slag i ansigtet.

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 14:30 Privat melding

@banditten Det der var å treffe spikeren på hue

Skjult ID med pseudonym lovely to. 29 sep. 2011 14:43

Den artikkelen er jo fra 2002! Det er 9 år siden, hvor aktuelt tror du det er per i dag, JimJimJ?

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 14:51

@SvenÅke... At hun er ikke din datter ved blod, gjør situasjonen litt kjip ja.. Jah rettsystemet forhold til beskytting av mor er horribel.. Synes det er kjempetrist at det er mange fedre som mister masse med sine barn pga dette.

@banditten: Heh.. vet at damer slår jeg, og at de verbalt missbruker.. Har en bestevenninne som er under verbalt missbruk av sin samboer.. hun viser ingenting til å gå fra fyren (han er bipolar derfor har hun medfølelse, og han er ikke på meds, for han vil ikke til psykolog osv.. )
En kollega av meg, hun har slått alle sine menn i løpet av hennes 62 år gammelt liv..(hun har selvsagt drevet med gangstere, narkolangere, torpedoer, mafiosoer både i Italia, Hellas og sør amerika.. (this is true stuff) Men hun har blitt banket opp av Dem og sier hun, men hun var hissig av natur, og lot seg ikke vende kinnet til.. merkelig at hun lever enda egentlig..

ps: Fremdeles ser jeg ikke ordet "alle" i teksten min. Skriver jeg "menn" er det fordi det er flertall, ikke som i over 50% osv.. men at det er mer enn EN.. get it??

Synes uansett vold innen ord og fysisk er virkelig traqisk, men er jo visst en del av dyret i oss.. . Man burde være for god til det, siden vi vet rett og galt.. . Handlinger kan være dust... men betyr ikke at vedkommende som gjorde den, er dust på heltid fordet. (gjelder begge kjønn her)

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 14:55 Privat melding

@kvinne81 Takk for det. Men ettersom det ikke kommer flere svar på mitt innlegg tar jeg det som at du skjønner hva jeg mente.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 15:08

@Kvinne81 - "Menn" er flertal som betyder det samme som 'majoriteten' som igen altså betyder over 50%. På dansk, norsk og svensk. Jeg forstår dog godt hvor du vil hen med det du siger nu, det var bare ikke det du sagde :)

Det eneste jeg kan tænke er at den 10 årige søn der har set hans mor gennembanke hans far og verbalt mishandle ham, sikkert hele hans opvækst - Hvordan mon den søn håndterer kvinder når han bliver voksen?
Moderen er ikke en del af statistikken da det aldrig blev anmeldt - men mon ikke sønnen bliver en del af den når han lægger en hånd på en kvinde når han bliver ældre? Så de 'farlige' mænd som kvinder er så bange for, er de i allerhøjeste grad selv med til at skabe.
Eller er i uenige i det?

Skjult ID med pseudonym SvenÅke to. 29 sep. 2011 15:11

@banditten Det var ett svært godt poeng. Mange ser ikke den der.

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 15:11 Privat melding

@banditten - Men slik har det vært for de aller fleste jeg kjenner, at mor blir hissig og gir far et klaps og skriker osv, det er vel bare sånn det skal være? Nå vil jeg selv aldri gå inn i et forhold da jeg ikke ser poenget og det for meg virker som en evigkonfliktsone, men jeg kan ikke se for meg en jente som ikke blir hissig fysisk eller verbalt i et forhold...det finnes ikke.

Skjult ID med pseudonym mann to. 29 sep. 2011 15:15

Vi store gutta klarer oss, men jeg er mer bekymret for de småguttebarna som vokser opp med et inntrykk av at de er annenrangs borgere.

I forb med MGP Jr ( som er for barn) uttalte den feministiske reporteren i P2 at " det morsomme er at det er 80% jenter med",
Ren kjønnsforakt i mine øyne, hva er morsomt med det, hadde det vært enda med morsomt om ingen guttebarn var med.....

Men i vaginalstaten vår er det ingen som løfter øynebrynene over denslags...

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 15:22

@JimJimJ - Nu har jeg selv (heldigvis) aldrig været i et forhold med en kvinde der er på den måde. Der har været en initiel konflikt som jeg så har domineret og derved sat hendes forventninger. Men intet voldigt eller hidsigt.

Jeg synes det er på tide at kvinder dropper deres offer-rolle og faktisk indser at de selv er en jævnbyrdig del af problemet. Det er jo essensen i ligestilling, ikke sandt? :)

(mann 33 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 15:22 Privat melding

Jeg synes det er kjipt siden de avler masse breiviker, ja ikke en her og der som kan spores opp..men mange...litt kjipt å tenke på at jeg tar t-banen om noen år og den sprenges i filler av en eller annen sint underklasse mann eller noe lignende.
Spesielt når media har hatt en gyllensjangse til å ta tak i det hele, men bare fortsetter å kjøre på...det er tross alt min holdning som mann det er noe galt med.

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 16:02 Privat melding

Hmm, ser virkelig ikke hvorfor noen skulle skvette av utseendet ditt, JimJimJ... Synes du ser veldig "pus" ut...hehe

Når det kommer til kvinnesyn og feminisme var det mye gruff her. For de veldig interesserte anbefaler jeg å lese Erotikk og Fundamentalisme av Tore Langfeld. Veldig interessant bok!

Feminisme finnes det utallige varianter av. Fra mannehatere til manneelskere om jeg kan si det sånn. Veldig ulikt fokus fra en gruppe som kaller seg feminister til en annen.

Når det kommer til kvinner som har opplevd vold er statistikken i Norge at 1 av 5 kvinner opplever vold fra partner i løpet av livet. Har ikke tall på menn som opplever vold fra kvinner, men her er det store mørketall. I tillegg er det ofte slik at de som opplever vold fra partneren selv utøver vold mot barna sine. Og nå snakker jeg ikke bare om fysisk vold, men også psykisk, økonomisk, materiell, seksuell og latent vold.

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 16:16 Privat melding

@milla Gode poeng. Synd mange her ikke ser den. Litt skyggelapper ute og går.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 21:59

VoksenMann (beklager sent svar): med humanist/humanisme forbinder jeg livssyn, i samme gate som religion (akkurat som sukker lar dette være et alternativ ved "reiligiøst syn"). Jeg kan forøvrig kalle meg en humanist, jeg har som sagt sluttet å kalle meg for feminist da det blir oppfattet altfor mannefiendtlig.

Jeg er forsåvidt litt enig med JimJimJ at ofte blir menn/gutter uglesett, og det må være slitsomt. Kan vi ikke bare slå fast at det er vanskelig å være både menn og kvinner, ja menneske, men herregud så bra vi har det i Norge egentlig. Er superhappy med at jeg er født i Norge og på denne tiden.

Hvis dere får barn; ønsker dere (ikke at det har noe å si) at det skal bli en gutt eller jente? Jeg vet ikke. Hvis barnet blir født "pent" slik vi anser det, hadde jeg kanskje "valgt" gutt; kjekke/smarte menn tror jeg har aller lettest for å klare seg i samfunnet. Jeg kunne ofte ha tenkt meg å være mann i mange situasjoner; automatisk få mer respekt i jobben, ikke være (fullt) så redd for å bli voldtatt, ha mer testosteron i kroppen og dermed sannsyligvis ha mer selvtillit og færre bekymringer (jeg synes det virker som det har en sammenheng). Men jeg er i grunnen glad for å være jente også, ikke minst kan jeg sminke meg selv når jeg ikke føler meg pen, og jeg kan vise svakhet, men også styrke, i stedenfor å "bare være sterk", slik det forventes av menn.

Skjult ID med pseudonym Forumtroll to. 29 sep. 2011 22:15

Og der kom terroristinnlegget til slutt @JJJ. Desse avisinnlegga her, og det media har dreve med i alle år fører til at nordmenn som ikkje får seg noke blir terrorister?

Du har jo sjøl sagt at eg skulle sprenge et bibliotek eller kjøpesenter kun fordi eg var uenig med deg, og var her inne.

Du hadde mange greie poeng her, men det greiene der sklir ut.

Blir en like håpløs debatt som at en blir voldelig av å sjå actionfilm.

Og @Kvinne81: Om menn hadde gått sammen i grupper for å gjere parken tryggare, ka hadde då damer sett når dei kom gjennom parken. En gjeng rørslige karer i flokk = snu og spring. ^^

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 22:29

@Jente, 30 - Hele den sidste del af dit indlæg, mente du det som en joke?

*Mænd får ikke automatisk mere respekt fordi vi er mænd. Alle for den respekt de fortjener, kvinde eller mand.
*Testosteron giver ikke mere selvtillid eller færre bekymringer. - Altså, bør jeg overhovedet sige noget til det?
*Voldtægt bliver vi ikke udsat for i samme grad, men diverse overfald bliver vi ramt af langt oftere.

Men som du dog så korrekt siger er det en klar forventning at mænd er stærke. Vi skal forsørge, vi skal være stabile, vi skal skabe tryghed. Hvis mænd ikke udviser de karaktertræk bliver de oftest betragtet som 'homoer' eller femi-mænd.

Hvorvidt det er lettest at være kvinde eller mand er en hønen og ægget diskussion i mine øjne.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 22:48

Det var ikke ment som spøk, @banditten.

Som vel bevandret i dyrenes verden vil jeg påstå at hannkjønn med mye testosteron ofte er mer selvsikre, og det må jo være behagelig. Synes det gjelder menn og kvinner med mye testosteron også.

Menn blir tillagt mer autoritet i feks. legeyrker o.l., av mennesker/pasienter som ikke kjenner dem. Som ung kvinne i et slikt yrke har jeg ofte måtte bevise mer. Men når jeg har fått bevist hva jeg duger til, kommer også respekten, selvsagt.

Ja, menn blir nok oftere utsatt for blind vold på byen. Men som kvinne er menn "ute" etter kroppen din, og risikerer å evt bli drept etterpå (som gjør det utrygt å ferdes i mange land). Som mann; harr du avvæpende måte å være på slipper du vel ofte unna den store kampen, gjør dere ikke?

Skjult ID med pseudonym SvenÅke to. 29 sep. 2011 23:07

@jente 30 Hvor mange menn kontra kvinner er blitt drept på byen de siste årene? Tenkt over det?
Og i dyreriket. Se på løvene. Hvem yter mest respekt der? Jo hunnen.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 23:15

Det er jo hannløven som er sjefen og lar hunnene gjøre all jobben/jakten, mens han forsyner seg først av maten. Så det er vel han som har "respekten"...

Det er kanskje flest menn som blir drept på byen. Men det er jo oftest menn som ypper til kamp, også. Ikke BARE, selvsagt. Jeg kjenner mange jenter som har slåsst på byen også, men det har aldri JEG, for jeg ypper ikke til bråk der, men holder meg unna. Forresten, SvenAke, du skrev i en annen tråd her at du ikke bekymret deg for hjemmedates som 1.date fordi du er mann - dessverre er det større risiko for kvinnen, så der har dere jo menn en fordel, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 23:18

Tja. Har tenkt en del på det banditten & jente30. Vi har et helt sett med forventninger. Forventninger på personlig plan fra venner og familie. Forventninger i jobbsammenheng. Forventninger knyttet til vår rolle som mann / kvinne. 
Jeg tror kanskje forventningene til å være mann er tyngre å bære fordi de er så målbare og koblet til profesjonell suksess. I tillegg har kvinner nesten uten unntak et sterkere eierskap til familien og barna. Når halvparten av alle ekteskap ender med brudd, betyr det ofte at mannen står mer på bar bakke følelses- og tilknytningsmessig. Dessuten har jeg inntrykk av at nyskilte damer er mye flinkere til å ta vare på seg selv og finne positivt fokus i livet. Menn har en tendens til å bli uflidde rusemikler og fylle livet med eksesser. Dette er generelle inntrykk som støttes av rus- og selvmordsstatistikk.

Så har du en ganske stor gruppe menn som aldri får seg partner. De faller i stor grad utenom også sosialt. De er den uheldige biologiske gruppen hanner man finner hos alle dyrearter, og får automatisk et taperstempel. Det kan ikke være lett.

Jeg har to sønner og en datter. Jeg er ganske sikker på at datteren min kommer til å få det lettere enn gutta. Men klart, det kan jo også ha sammenheng med personlighet. Det jeg ser er at hun er mye flinkere til å ivareta egne interesser enn gutta. De er litt happy go lucky, mens hun vet hva hun gjør. Hun har også lært å spille på følelser på en måte jeg kjenner igjen hos mange kvinner, eksen inkludert. Det er en mye mer subtil måte å oppnå mål på, enn åpen argumentasjon. Om det er biologisk gitt, eller om det skyldes kulturelle ting, er jeg usikker på, men jeg heller mot biologi.

Jeg tror at i et moderne samfunn hvor sosiale ferdigheter teller mer enn styrke, vil kvinner fra naturens side ha fordeler. Det er vel flere hundretusen års evolusjon som har gjort at kvinner har kompensert manglende fysisk styrke, med evnen til følelsesmessig manipulasjon. Den naturlige motsatsen fra menn har vært sinne og fysisk aggresjon. Stress og manglende evne til å håndtere situasjoner gjør (mange) menn aggresive. Det er bare å se på reaksjonsmønstre til barn i skolealder og forskjellen der på jenter og gutter. Ikke mange jenter som blir utagerende.

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 29 sep. 2011 23:21

Jeg føler meg i alle fall ønsket i Norge.

Ser forøvrig ikke hva vold på byen har med kvinnekamp å gjøre, med fare for at jeg har oversett noe siden jeg ikke har lest alle innleggene her. Jeg har vært i mer enn min del av slagsmål i mine yngre dager, for det meste som guttunge og tenåring men også noen ganger på byen i begynnelsen av 20-årene, og det var da aldri noen kvinner involvert der? Bortsett fra en eneste gang, hvor jeg ble banket opp av en gjeng da jeg forsøkte å beskytte en jente mot en av dem som truet henne med vold og begynte å bli ganske hardhendt? Og det var da ikke hennes feil. Og hva har løver med dette å gjøre? I løvenes verden er det forøvrig hannen som er sjef, mens hunnene gjør alt arbeidet, så vet ikke hvor den sammenligningen kom fra. Alt hannen stort sett gjør er å slåss mot andre hanner, parre seg, spise (av dyrene hunnene har drept, men han spiser likevel først), og jage bort en og annen hyeneflokk hvis ikke hunnene klarer det uten hans hjelp - og selv da stort sett bare inntil han selv har fått spist seg noenlunde mett.

Utover det er jeg jo enig i at en del av denne likestillingsgreia har gått litt vel langt, noe jeg også skrev i en annen tråd nettopp (hvor jeg var lat og bare undertegnet med "mann"), og jeg er enig i at det politisk korrekte media og politikken i dag nok til tider heller ganske langt inn mot feminisme og kvinnekamp fortsatt, men menn er da absolutt ikke uønsket i samfunnet av den grunn. Det er jeg helt uenig i.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 23:26

Jeg blir i hvert fall varm om hjertet når jeg leser innleggene til VoksenMann og Oslomann, deilig å lese reflekterte menns innlegg. Synd for meg at slike menn ofte er for gamle/i en annen livssituasjon enn meg, men godt å høre at mange av dere blir så kloke med åra :)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 23:28

Hehe, er jeg for gammel!!!??? Din lille tøs! Skal kunne gå deg i filler på en lang skogstur any day :)

(mann 38 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 23:29 Privat melding

@jente 30
Sitat
@Diva Støtter deg fullt ut i den. Jobber med rare mennesker jeg og. Men jeg er gutt. Og jeg hadde (om jeg fikk somla meg til å bli ferdig med flyttehelvete) innvitert hjem om det var aktuelt. Men nå vet jeg jo at det ikke er ett tema. Jeg bor på landet. Og uti her liker ikke damer å kjøre. Hehehe.
Sitat slutt
Det var en henvisning til at jeg var gutt. Ja. Men grunnen til at jeg turde var vel helst at jeg bodde på landet og at det er usannsynlig at noen damer ville komme ut hit allikevel. Lettere å tilby skumle ting når man vet det ikke er ett tema vettu.
Og som tidligere dørvakt vet jeg og at det er jenters hemningsløse flørting og splitt og hersk taktikk som starter størsteparten av slåsskampene.
Tilbake til hunnløven. Grunnen til at de lar hannen spise først er fordi han er lederen utad. Men skal love deg. En hann løve som ikke oppfører seg får stort sett grisejuling.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 23:29

@Jente, 30 - Ok. Det er meget fint at du er velbevandret i dyrenes verden men det ændrer ikke på at testosteron ikke har noget med selvsikkerhed og mindre bekymringer at gøre.

Det er ca. 50/50 af de studier der er lavet omkring testosteron og aggression der viser at der er en moderat påvirkning og den anden halvdel viser at testosteron ikke har nogen mærkværdig påvirkning på aggression.
Og bare så du ikke tror jeg sidder og kommer med "historier jeg har hørt" har du her beviserne:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8309650
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16765987
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8282667
Hvis du ikke gider at læse det hele kan du nøjes med konklusionerne i bunden :)

Hvad angår at kvinder risikerer at blive dræbt efterpå - så er igen oddsene størst for at mænd pådrager sig fatale skader. Netop fordi du er mand, så mener andre mænd at du kan "tåle" at få juling, så den afvæbnene måde du snakker om vil jeg gerne høre mere om? Derimod har mænd "du må ikke slå på kvinder" indbygget og majoriteten af alle mænd følger den tanke og slår derfor ikke kvinder.

Sidst men ikke mindst, hvad angår det du snakker om med autoritet så har du delvist ret. Mænd er af natur det dominante køn rent fysisk. Men alderen har ligeså meget at sige som kønnet når det gælder fremmede mennesker. Jeg er den eneste i min afdeling under 50 år og selvom jeg er dygtigere end mange af de andre bliver jeg stadigvæk set på som en junior. Jeg som mand må konstant bevise at jeg kan, kan ikke se at det skal være anderledes for kvinder?

Skjult ID med pseudonym **Milla** to. 29 sep. 2011 23:36

Ser virkelig ikke at man kan diskutere kvinnekamp, likestilling og kjønnroller generelt. Det vil alltid være store forskjeller selv innad i et land, selv innad i en by. Det finnes faktisk ingen universale avvik i verden.

Når det kommer til hvem som blir drept på byen er det flest menn, mens kvinner og barn oftere blir drept av partnere.

Synes tråden ser ut som en konkurranse om hvem som har det verst.... Vel anvendte penger! Greit man kan diskutere, menne.... jeg er her for å finne meg en kjekk kar.... og når han dukker opp, hvem enn han måtte være, så skal jeg jaggu gjøre mitt for at HAN får det bra!

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 23:36

@VoksenMann - Jeg er personligt overbevist om at tingene er meget i stil med det du beskriver.
Nu er vi (mænd og kvinder) jo også forskellige helt ned på kromoson niveau, så det er jo ikke så mystisk der er forskelle på andre niveauer også :)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 29 sep. 2011 23:37

Hehe, glemte anonymavhukningen banditten?:) Liker å kokkelere i likhet med meg, samme Jungtype og samme yrkessektor. Må le litt :)

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 29 sep. 2011 23:40

@Jente, 30

WHOT? Gammel jeg? Jeg er 34. Synes ikke det er gammelt i det hele tatt jeg. Frekk er du! :P

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 23:43

@Banditten; takk for henvisningene, slikt er interessant lesning. Men jeg påstod heller ikke at testosteron gjorde menn mer aggressive, bare mer selvsikre, ja kanskje også modigere? Har du noen forskningsrapporter på dette feltet? Hadde vært interessant lesning. Det er mange faktorer som gjør mennesker aggressive, men feks. blant hunder ser man ofte mindre aggresjon etter kastrering hos" dominante" aggresive individer, men ikke hos de "frykt"-aggressive.

Du har nok rett i at alderen har mye å si for respekten man automatisk får i yrket sitt. Jeg ser det har bedret seg med alderen for min del :)

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 23:46

@VM - Hov, ja, det gik liiiidt for hurtigt. Ikke at jeg har et problem med at blive set, men hvis jeg viser mit fæle fladlandsbonde ansigt så afsporer det jo debatten. Lidt som at folk stirrer på trafikulykker ;)
Haha, ja nu du siger det! :)

Mit personlige håb er at finde en kvinde som har alt det jeg mangler som mand, men som samfundet er skruet sammen i dag med forvirrede kønsroller så må jeg nok lægge mit håb på hylden og være lidt mere realistisk :)

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 23:53

@Jente, 30 - Mht kastrering, jeg er sikker på at kvinder også ville være mindre feminine hvis du skar deres bryster af ;)

Hvad angår mod og selvsikkerhed så tror jeg disse ting er baseret mere i opvækst end rene hormonelle påvirkninger. Selvbillede, identitet og alle de andre ting vores personlighed er bygget på er det som giver folk selvtilliden og modet. Nu har jeg ingen pubmed referencer på dette, så det er udelukkende min overbevisning.

Jeg har vist mange år igen før jeg åbenbart kan kalde mig "en af gutterne", men jeg lever i håbet, haha.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 23:55

Ikke ta det ille opp, da VoksenMann og Oslomann, det var jo positivt ment :) Dere er jo tydeligvis ikke for gamle likevel, men sier bare at menn (og kvinner) som har levd litt ofte heldigvis er mer kloke og reflekterte :)

Forsåvidt enig i at det ikke er fruktbart med denne skittkastingen mellom kjønnene. Det var ihvertfall ikke det jeg mente med mine innlegg.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann fr. 30 sep. 2011 00:02

Just pulling Your leg :)

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten fr. 30 sep. 2011 01:08

Må ærlig innrømme at jeg ikke har fått lest hele tråden. Sorry hvis dette er ting som allerede er diskutert i det uendelige.

Det jeg tror at menn må prøve å forstå er at kvinnesjåvinisme har oppstått som en "knee jerk reaction" til mannsjåvinismen. Mannfolk har regjert or regjerer fremdeles det meste av verden med varierende grad av jerngrep, og ofte kan til og med norske kvinner føle seg hjelpesløse ovenfor denne "trusselen".

I mitt yrke tjener menn i gjennomsnitt mer enn kvinner i akkurat samme type stilling, så vi er ikke 100% likestilte når det kommer til harde fakta.

Av alle venninner jeg har hatt opp igjennom årene (jeg er ei jente i slutten av 20-årene) så teller jeg omtrent 10 som sier at de har blitt voldtatt med varierende grad av fysisk skade. De fleste som utførte overgrepene var bekjente kamerater. Hvor mange av disse venninnene har anmeldt, da? Svaret er 1. Mørketall, altså...

Ja, kvinner er stygge mot menn, men kan dere ikke forstå dem? Jeg prøver ikke å forsvare vold eller mangel på respekt, fordi jeg vet at vi er mennesker og ikke helt forskjellige vesener, delt mellom kjønnene. Jenter kan være like fantastiske eller grusomme, men de har ikke hatt evne til å "ta igjen" på denne måten tidligere.

Pendelen må svinge først den ene veien (mannsdominert Norge), så den andre veien (knee jerk reaction fra kvinner), for å lande på et middelpunkt som rett og slett høres litt for utopisk ut. Men det er det jeg håper på. :P

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten fr. 30 sep. 2011 01:19

Åh, og for å synse litt om media-greia:

Media hauser omtrent alt opp. Hvorfor skulle de ikke lage karikatur av mannen som en ubrukelig ting som like godt kan donere litt sperm og deretter komme seg ut av landet til kvinner som tolererer hans iboende voldelige, neandertalske natur? Det er jo uendelig underholdende fordi det overdriver et eksisterende problem og selger mer aviser, sannsynligvis. En eller annen markedssynser sitter nok med svaret.

Det er en grunn til at vi må være kritiske. Folk vil ikke bare løse problemer, de vil også synes i media. For å komme på trykk så må du komme med noe. Hvor interessant er det å si "kan ikke alle bare respektere hverandre?".

:D

(mann 33 år fra Oslo) fr. 30 sep. 2011 10:31 Privat melding

@Milla - Nei jeg føler selvsagt ikke at jeg skremmer noen, men ja det er gøy å dra til land som USA eller Frankrike og plutselig flørter jenter med deg og smiler til deg både i butikken og utesteder og spanderer på deg, når du er vandt til å bo i et land der mannen er et svin og kjønnsrollene er hugget i stein på sjekkefronten.
Lisa Lauritzsen og co i samtlige aviser og media hele tiden beskriver alle norske menn som voldelige voldtektsmenn samt amnesty international kjører på med kampanjer om hvor voldelige vi er mot kvinner på en norsk tvkanal vi må betale lisens for mot vår vilje.

Da må det være lov å si at det er som et friskt pust når en er sosial og mingler litt i andre land, selv om SV mener at alle mannlige norske turister er horebukker eller whatever.

Et godt eksempel fra gymmet igår når jeg preiker med de samme karene hver eneste dag etter jobb, så var vi alle klinkende enig i at vi ikke satte oss ved siden av jenter på buss, t-bane siden hun garantert er håndmatet til å tro vi er noen burleske griser med skitne baktanker.

I et knøttlite land som Norge dikterer media absolutt alt, derfor forstår jeg ikke hvorfor de absolutt vil dyrke frem nye Breiviker, istedenfor å føre de forskjellige gruppene sammen.

Mitt poeng var uansett ikke hvem som har det verst, men hva f.eks Lisa Lauritzen ønsker med å skrive slik hun gjør.
Jeg forstår selvsagt at hun har en eller annen familiærtilknyting til aftenposten som gir henne mulighet til å skrive det hun vil.
Hun skriver at alle norske menn har et holdningsproblem som gjør at de voldtar og om det ikke læres bort vil det ha ekstreme konsekvenser.
Voldtekt er enkelt, det er en ondskapsfull mann som er kåt, nei det handler ikke om makt eller vold, det handler om ekstrem kåthet og en empatiløsperson.

Skjult ID med pseudonym Foxylady fr. 30 sep. 2011 12:31

Jeg for min del er sikker på at maktbalansen mellom menn og kvinner er helt ute og kjører her. Mye av årsaken her er den ekstreme feministbevegelsen/mannehaterne som har fått altfor mye oppmerksomhet i media. Tror også at mange menn i dagens samfunn stort sett føler seg avmaskuliniserte, og dette resulterer i økt pillemisbruk og forhøyet selvmordsrate. Det er ganske enkelt ikke behov for mannen på samme måte som det var så sent som i forrige generasjon.

Med fare for å erte på meg feministene her: enig med VoksenMann når han sier at feminismen/likestillingsdebatten har utviklet seg til en ren kjønnskamp og da i mannens disfavør. Jeg mener på ingen måte at kvinnen skal tilbake til løpestrengen mellom kjøkkenbenken og soverommet. Men bildet er så mye mer nyansert enn som så. På samme måte som at mannen ikke føler seg så "nyttig" som før, så er det fortsatt slik at de fleste kvinner også ønsker seg en sterk mann som kan ta seg av dem og evt. avkom. Mannen skal med andre ord være både sterk og følsom på en gang.

Men mange av dagens kvinner har så mer enn nok med seg seg selv og sitt, og mannen er stort sett redusert til et rent kjønnsobjekt. Tror også det er her mange av frustrasjonene kommer inn i bildet, og at mange av de voldtektene som skjer er et uttrykk for å ta denne makten tilbake. Selvfølgelig fullstendig feil det også. Så JimJimJ, jeg tror dermed ikke det bare handler om ekstrem kåthet eller en empatiløs person, problemet ligger nok på et mye dypere psykologisk plan.

La mannen være mann og kvinnen være kvinne. Vi damer ønsker oss stort sett en Russel Crowe i Gladiatorens rolle. Eller brannmannen som stormer inn i et røykfylt hus med fare for sitt eget liv, bare eksempler her nå altså! Tror også de fleste menn, vel og merke de som ikke allerede har blitt ødelagt av ei spykopatisk og dominerende mor, ønsker seg ei dame som kan se opp til ham og sette pris på hans maskuline sider. Altså styrke vs omsorg. Rollene har ikke endret seg der, og jeg har heller ikke tro på at de kommer til å endre seg i nærmeste fremtid heller. Fuck med disse arketypene, og vips, man blir sittende med de problemene vi har i dag. Min mening iallefall.

Skjult ID med pseudonym venus fr. 30 sep. 2011 15:47

Enig med Foxylady. Skikkelige mannemenn er tingen. Ikke skjeggete kvinnesaksforkjempere i palestinasjal og fortformsko. Fysj.

Skjult ID med pseudonym SvenÅke fr. 30 sep. 2011 15:50

Godt det er noen som liker oss og da :)

Skjult ID med pseudonym m30ish fr. 30 sep. 2011 16:44

@ Venus

Det er mulig du har glemt det, men det var altså de skjeggete softe typene i palestinasjal som bidro til at kvinner fikk gjennomslag for sine krav om å kunne delta i arbeidslivet på lik linje som menn, likelønn, rett til selvbestemt abort osv. Det er sant at det var kvinnene selv som initierte kvinnekampen, men de hadde aldri vunnet den eller kommet så langt som de har gjort uten støtten fra disse. Og nå når de har gjort jobben for deg så ditcher du dem og ser ned på dem?

Vel, vel. Kanskje vi burde lenke dere til løpestrengen igjen da, ta fra dere stemmeretten, nekte dere utdanning osv., så ser du kanskje verdien av innsatsen de myke mennene la ned for at du som kvinne skulle få det bedre. Men utakk er verdens lønn som det heter.

Kvinner som misliker retningen kvinnesaken tar tatt, dvs. ren kvinnekamp, har forstått det.
Men kvinner som misliker likestilling i seg selv kan umulig vite hva de snakker om.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 fr. 30 sep. 2011 17:11

Det blir i grunnen veldig spennende å se hva som skjer med samfunnet på "likestillings"fronten om ja, 50 eller 500 år (men det får vi jo ikke greie på). Dette er en utvikling som ikke kommer til å snu, og ikke ønsker jeg det heller, det er ikke alltid sånn at det alltid var så bedre i gamle dager. Kanskje er en av konsekvensen (slik vi allerede ser spor av i det moderne samfunnet), at befolkningsveksten går ned fordi ingen klarer å finne seg partnere!!! Og det er kanskje like greit, vi holder jo på å overbefolke denne jorda. Naturen har en finurlig måte å ordne seg på ;) Selv har jeg derimot tenkt å overføre mine gener (hvis jeg kan), da jeg ikke har lyst til å bli en "taper" i evolusjonen...

(mann 44 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2011 17:36 Privat melding

Jeg har ikke vært med i denne tråden før nå, men jeg synes tittelen er litt feil. Det virker som "menn" er helt ok, men det er ikke alltid like greit å være "Mann". Selv er jeg gammeldags, og det liker jeg. Før det våkner et Ottar-medlem i damene vil jeg si at jeg liker å åpne dører og ta de tunge løftene, men jeg er helt for lik lønn for lik jobb og like grunnleggende rettigheter.

Litt av problemet, slik jeg ser det, er at det virker som om mange jenter og damer prøver å gå forbi de fysiske grensene. Det *er* et faktum at gjennomsnittsmannen er sterkere enn gjennomsnittdamen. Det *er* et faktum at gjennomsnittsdamen er flinkere til å ta vare på andre enn gjennomsnittsmannen. Det *er* et faktum at vi har vidt forskjellige hormonerkonsentrasjoner og det er bevist at vi tenker anderledes. Og det *er* bevist at gutters lek med biler og jenters lek med dokker ikke er kulturelt eller miljømessig påvirket.

Jeg synes det er utrolig fint at jenter og damer er selvstendige. Kjempebra! Men hvorfor skal man føle seg tråkket på tærne fordi mannen tar et par kjappe steg for å kunne åpne døren for dere, eller spørre om vi skal hjelpe dere med kofferten ombord på bussen? Jeg har blitt kjeftet på fordi jeg reiste meg for en gravid dame! Det var visst nedverdigende for henne at jeg ville gi henne plassen min. Endte med at en saggende 14-åring ble sittende der mens jeg bare sto og måpte på det vesenet jeg for all del håper ikke påvirker barnet sitt. For ikke å snakke om om hun får en gutt :S

Kommentarene om overgrep er også spennende. Det finnes visstnok ETT mottak for mishandlede menn, mens det finnes mange for damer. Hvorfor er det når statistikkene viser at flere damer enn menn mishandler? Slik jeg ser det er det mange ting som diskriminerer både menn og spesielt Menn i samfunnet, mens jenter og damer skal tromme seg på brystet og kreve at vi gjør som de sier slik at vi ikke skal være undertrykkere? Og hvor går den grensen? Vi vet jo aldri hvilken holdning vi møter på, men helt frem til vi treffer den som liker oss til tross for den vi er (ikke *for* den vi er, men *til tross*) er det alltid minst en måte vi kan gjøre noe feil på. Det kan være så enkelt som å spørre om vi skal ta med en drink for borddamen vår....eller å ikke gjøre det ;)

Skjult ID med pseudonym Tiwas fr. 30 sep. 2011 17:43

Når det gjelder det med fysiske overgrep, som det var snakk om litt tidligere, så er det nesten helt usannsynlig at en jente eller en dame skal klare å stå mot våre overgrep om vi er så syke i hodet at vi angriper dere. Men nå er det en forsvinnende liten andel av oss som faktisk gjør dette. Vi er flokkdyr og rovdyr, men de som ikke er syke har enten sperrer for å angripe andre (uansett kjønn eller legning) eller i det minste intelligens nok til å forstå at vi ikke burde gjøre det. Men hva mener dere damer at vi skal gjøre med det? Mener dere virkelig at en vilt fremmed skal stå frem som en helt og risikere å bli drept for å forsvare dere? Det høres kanskje feigt ut, men vi vil heller ikke bli skadet. Og det er folk som er ute etter å skade oss også - enten det er i storbyjungelen eller i skogen. Det er faktisk ikke sååå mange år siden det var en bølge av gjengopptak som krevde at man skulle stikke ned noen på byen. Ville dere gått mellom?

Jeg synes vi skal ta vare på hverandre og hylle de forskjellene som er. Vi skal innse at verken menn eller damer er dumme (gjennomsnittlig), men vi har alle forskjelllig utgangspunkt og styrker. Menn er generelt sett flinkere til å mekke, men det finnes jenter som gjør det også. Jenter er som regel bedre egnet som omsorgspersoner, men det finnes menn som også gjør det. Merk at jeg sier *som regel*. Det beste er jo å finne en person som utfyller en selv. En som får mannen til å spise grønnsakene sine. En mann som får damen til å smile for de små tingene han gjør - selv om han ikke legger ned ringen etter seg når han har vært på do. Her er det uendelig mange muligheter, og for sånne som meg er det nesten påkrevet å finne en som setter pris på å fikse hjemme - for jeg eier ikke estetisk sans. Jeg er gjerne med på å rydde og støvsuge, men jeg er ikke med på å velge gardiner eller pynteputer. Det kan jeg ikke noe om. Til gjengjeld sitter jeg ute i duskregn og skifter dekke på bilene, og klatrer opp på taket for å tømme takrennene selv om jeg har høydeskrekk.

Vi er alle forskjellige, og det er synd på undertrykkere - både ekstreme feminister og voldtekts- og drapsPERSONER.

Skjult ID med pseudonym moi fr. 30 sep. 2011 22:10

@SvenÅke:

Og som tidligere dørvakt vet jeg og at det er jenters hemningsløse flørting og splitt og hersk taktikk som starter størsteparten av slåsskampene.

Hvorfor lar menn denne type oppførsel ta overhånd over deres egne reaksjoner? Er ikke mennesker herre/kvinne over sine egne reaksjoner?