Alle innlegg Sukkerforum

Bortskjemte menn??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lala to. 29 sep. 2011 19:35

Diskutert dette med både en mor av 68'er genereasjonen og venninner. Men hva tenker dere menn om dette? Er det sånn at menn med særs likestilte og "jeg skal gjøre alt selv"-mødre fra 68'er generasjonen har blitt late og bortskjemte, og ikke en gang i tankene kommer på å "ta i et tak"?

Skjult ID to. 29 sep. 2011 19:49

Er jo slike alterego-typer kvinner ofte faller for, for så å gå lei etter noen år, hva har skjedd med han liksom ?

*spist for meget youghurt kanskje*

Skjult ID med pseudonym neptun to. 29 sep. 2011 20:20

Altså, vi single må jo ta i et tak...

Skjult ID med pseudonym SnillGutt to. 29 sep. 2011 20:22

Har brukt de 2 siste sommerferiene på å pusse opp huset på utisden, jeg. Neste kommer til å gå med til det også :)
<----->

(mann 37 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 20:29 Privat melding

Var det ikke 68er generasjonen som kjempet for likestilling, da?
Var vel slik at de vill dele ansvaret, ikke ta alt selv eller?
Evt. var hippier og bare slappet av og gjorde minst mulig utenom å være i harmoni?

Et eller annet jeg ikke har fått med meg, tror jeg?

Skjult ID med pseudonym mann to. 29 sep. 2011 20:36

Dagens menn er vel langt på vei et resultat av kvinners ønske om likestilling, om å klare seg selv og om å være mest mulig like som gutta på nesten alle områder, fra spytting og snusing til å delta i alle mulige arenaer som tidligere stort sett var forbeholdt menn. For ikke snakke om oppdragelsen guttene får fra tidlig barndom, i barnehage og på skole, hvor alle bare skal være snille med hverandre, sitte stille på pulten og ikke får lov til å løse konflikter med et lite slagsmål, slik som faktisk er ganske naturlig for gutter flest når de er barn og litt opp i ungdommen. Så nå har kvinner, og deres sympatisører blant mennene, brukt en generasjon eller to på å gjøre menn mest mulig myke og umaskuline, og så liker de ikke resultatet. Haha, typisk damer å skulle forandre gutta og behandle de som prosjekter for forbedring, for så og ikke like resultatet etterpå og heller finne seg en annen :P

Kanskje vi heller kan snu spørsmålet og spørre hva det er med mange av dagens kvinner? Hvor ble det av femininiteten? Hvor mange jenter i dag har for eksmpel en feminin måte å gå på? Hva er greia med at dere på død og liv må kopiere alle uvanene menn har, fra røyk og snus og overforbruk av alkohol, til banning, spytting og brauting?

Tror forøvrig at mange av begge kjønn i dag er bra bortkjemte. Det er nemlig plenty med damer også som ikke ønsker å "ta i et tak" selv, men foretrekker å lene seg på andre.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 22:07

Jeg er faktisk veldig enig med "mann" i innlegget over. Bare at jeg ikke ser problemer med at kjønnene inntar hverandres arenaer, bare vi "ser kjønnstypiske" ut, slik at vi fremdeles tenner hverandre i senga ;)

Jeg er enig i at gutter må få lov til å slåss litt som små, slik det er naturlig for dem.

By the way, JEG ser ut/beveger meg svært feminint, selv om jeg har inntatt enkelte av guttas arenaer. Synes faktisk det er bare kult hvis en mann(som ser ut som en ekte mann) inntar våre arenaer også, han må bare f.eks. strikke om han synes det er gøy ;)

TS: Det er vanvittig store forskjeller der ute, men synes ikke at det ikke finnes gutter/menn som "tar et tak". Men de finnes det flest av på landet ;)

Skjult ID med pseudonym mann to. 29 sep. 2011 22:17

@ jente, 30

Mente faktisk ikke at det er et problem at kjønnene inntar hverandres tradisjonelle areaner. Hvis en mann har lyst til å bli førskolelærer eller sykepleier, så er det helt ok for meg. Og det samme gjelder hvis en jente for eksempel har lyst til å bli pilot, bilmekanikker eller snekker. Eller har lyst til å spille ishockey, fotball (ja, det var en gutteting inntil for bare 15 - 20 år siden sånn omtrent), etc. Men det er fortsatt viktig at menn er menn og kvinner er kvinner, eller er "kjønnstypiske" som du kaller det (hvis jeg fortsår deg rett), for ellers mister vi noe på veien i vår jakt på likeverd og likestilling mellom kjønnene. Det var det som var poenget mitt, jeg bare spisset det litt kanskje. Så tror egentlig vi er helt enige her. Samt at jeg misliker at jentene kopierer guttas styggere uvaner, som for eksempel snusing og rølpefyll. Det er usunt, det er usexy og det er i det minste i mine øyne også ufeminint og lite tiltrekkende. Og at mange menn også gjør det gjør det ikke noe bedre. En stygg uvane er en stygg uvane uansett.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 22:26

Ja, da er vi nok ganske enige, @mann! Forresten; Hva legger du i uttrykket; menn er menn og kvinner er kvinner? For min del holdet det nesten at bare utseendet og kroppspråket er "kjønnstypisk". Ja, også kanskje enkelte personlige egenskaper (feks liker jeg at menn ofte ikke blir like oppskjørtet/redde). Altså, siden vi "får lov til" å innta hverandres yrker/hobbyer o.l., så hvilke forskjeller skal stå igjen? Har allerede notert meg at du ikke liker at jenter snuser (snufs. Den vanen har jeg dessverre lagt til meg...)

Skjult ID med pseudonym Skruf to. 29 sep. 2011 22:37

Prøv å jobbe i barnehage. vær den eneste mannen av 100, så ender man opp med å være vaktmester fordi ingen av dem gidder å finne frem en hammer.
Vell å merke så er dette mer vanlig på Vestlandet. pga mer konservativ oppvekst.

tygg litt på den :P

(mann 47 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 22:42 Privat melding

Jeg løfter ALLTID på beina når mamma skal støvsuge under sofaen mens jeg ser på Big Brother, så ikke kall meg lat!

Skjult ID med pseudonym Veteran to. 29 sep. 2011 22:49

Hos oss var det sånn at kjerringa gjorde alt, flisla, malte, tapetserte osv. Iallefall fortalte hun det til alle som ville høre. LIKEVEL var det en sensasjon hver gang hun hadde gjort noe selv! Forstå det den som kan :-)
Til slutt så flyttet hun ut, det kom vel av at alt som skulle gjøres var gjort, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym mann to. 29 sep. 2011 22:57

@ jente, 30

Hm, at menn er menn og kvinner er kvinner. Det er vel noe som kan være litt vanskelig å beskrive med ord, men jeg kan prøve med noen eksempler:

1) Utseende og klesstil: jeg er ikke noen fan av en etter min mening for feminin stil for menn for eksempel, som menn som kler seg i myke pastellfarger og bruker sminke og tar manikyr, men fuktighetskremer og slikt er selvsagt greit. Det er nå i det minste min mening.

2) Kroppsspråk selvsagt. Også det vi kanskje ikke tenker så mye over, som bare det at vi menn gjerne sitter og skrever med beina (både fordi vi har noe dinglende mellom dem, og faktisk ofte også bevisst eller ubevisst for å ta opp mer plass - det er en mannegreie, og egentlig ganske macho).

3) Væremåte og oppførsel generelt. Spytting på gata synes jeg for eksempel er ganske ulekkert, selv om jeg gjør det selv i blant, og definitivt veldig ufeminint. Snus og rølpefyll har jeg allerede nevnt. Jeg sier ikke at jenter ikke også kan gjøre gutteting og være litt guttete, det kan faktisk være ganske kult, men når de mister den feminine siden av seg samtidig eller skjuler den så godt at den aldri synes, ja da synes jeg noe har gått tapt.

3) Personlig egenskaper selvsagt. Igjen, det er kult med tøffe jenter, men når de begynner å oppføre seg nesten 100 prosent som gutta både i ordbruk, stemmebruk og oppførsel, da er det ikke så sexy lenger synes jeg. Og jeg tror faktisk at menn og kvinner er minst like forskjellige på innsiden som på utsiden, trolig mer. Det bør vi tar vare på. Menn flest tenner på det feminine. Kvinner vel på det maskuline. Da kan vi ikke alle bare være like.

Jeg for min del liker i alle fall det feminine. Det er det jeg tiltrekkes av. Det er sikkert derfor jeg i tillegg til å like skandinaviske jenter (selvsagt), også er glad i de slaviske. Pga klestil og væremåte, i tillegg til at jeg synes de ofte er pene. Og jeg vil være mannen i forholdet, med alt det medfører. Likeverd og like rettigheter, men ikke like.

Skjult ID med pseudonym mann to. 29 sep. 2011 23:00

I det hele tatt kan jeg vel si at jeg er ganske motstander av den "myk mann" greia ;) Det betyr ikke at jeg ikke er glad i unger og dyr, har empati og følelser og bryr meg om andre, men det betyr at jeg fortsatt ønsker å være en maskulin mann i både utseende, væremåte og klesstil.

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 29 sep. 2011 23:46

Høres bra ut, mann :)

Skjult ID med pseudonym Nine sø. 2 okt. 2011 19:37

Hmm.. Faktisk tenkt på det at jeg savner flere menn som tilbyr seg å hjelpe meg når jeg sliter med noe de kan bedre enn meg selv. Da tenker jeg kanskje mest på at de fleste menn er fysisk sterkere, selvfølgelig med noen unntak på begge sider. Jeg sier ikke at det ikke finnes menn som tilbyr seg å løfte kofferten opp i bussen eller lignende, men det er ytterst få av dem syns jeg. Jeg har opplevd at gutta har går kjekt forbi mens jeg og en annen jente har løfta en stor kasse (med en sofastol i). De smilte som for å se litt kjekkas ut. Og litt kjekke var de. Men ingenting sa de. Og videre gikk de. Kjekk er ikke nok i lengden altså.. Er det fordi ikke vil avsløre at de egentlig er svakere enn oss?