Alle innlegg Sukkerforum

Kollegaer som roter

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym alf to. 29 sep. 2011 20:39

Dette handler dessverre ikke om renslighet på kontoret, men at to av mine kollegaer virker å ha en romanse på gang. Hadde vi vært i en stor bedrift med flere avdelinger hadde det vært greiere, der kan iallfall et par få litt avstand mellom hverandre, men dette er et lite selskap med knappe 20 ansatte der vi er ekstremt avhengige av god tone og samarbeid for at ting skal fungere.

Her har altså en mellomleder og en relativt nyansatt gått hen og falt for hverandre eller noe sånt. Det virker som han prøver å holde det hemmelig, mens hun i beste fall ikke er så flink til akkurat det, for det er fra henne jeg har skjønt tegninga. De reiser bort sammen enkelte helger og i ferier for eksempel.

Grunnen til at jeg skriver dette, bortsett fra å få lettet litt på frustrasjonstrykket, er at jeg skulle gjerne visst hvordan man håndterer slikt? Dette er en ny situasjon både for meg og firmaet generelt, men jeg føler at jeg ikke er helt komfortabel med tingenes tilstand. Det hjelper ikke at han i tillegg i praksis er nærmeste overordnede for meg og mange av de andre på kontoret. Han er riktignok ikke direkte sjef for henne, men det kan fort endre seg og vi sitter uansett alle på samme kontorfelleskap.

Jeg kommer godt overens med begge på jobb og regner dem som venner, men når jeg snakker med henne fremover må jeg også tenke på at hun er "dama til sjefen". Dette plager meg litt... Jeg er også fryktelig skuffet over dem, han burde skjønne at dette er uheldig og muligens uetisk, og hun burde ha fornuft til å innse at dette setter henne selv i en risikabel posisjon.

Overreagerer jeg?

(og herregud som jeg håper anonymitetsfunksjonen virker nå)

(mann 51 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 20:44 Privat melding

Det er uvanlig at bedrifter som har regler for sånt tillater forhold mellom en leder og en underordnet. Så, nei, du overreagerer ikke

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 20:44

Om det er ekte kjærlighet så synes jeg at ingenting er i veien.. For hvor mange er det der ute man kan faktisk leve med?
Men nå vet du kanskje ikke nok om dette, om de faktisk er så hodestups i hverandre..
Men høres nesten ut som du er mer sjalu, enn at du synes dette er uetisk... Er vel når det går ut over bedriften det begynner å bli uetisk, og det må taes opp med vedkommende. Utover dette kan dette bli bare hyggelig. For dem.
For deg handler det om noe helt annet virker det som.

Tar sikkert feil.. men magefølelsen min gav meg et lite vink bare..

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 20:45 Privat melding

Mulig du overreagerer litt, er ikke alltid man kan planlegge slikt.

Men uansett er det lov å føle at det blir litt kleint med dama til sjefen som nærmeste kollega. Må passe litt ekstra på hva man sier og hva man gjør... Ser absolutt den!

Hva tenker du at de kunne ha gjort annerledes?

Skjult ID med pseudonym banditten to. 29 sep. 2011 20:46

Nu har jeg udelukkende arbejdet for store amerikanske firmaer hvor præcis den slags omgang er mod reglerne og kan i sidste ende være anledning til afskedning. Nu tænker nogle sikkert "amerikanske firmaer er så overdrevne" eller noget i stilen, men min erfaring fra faktiske situationer er at det ikke sluttede godt.

Måden at håndtere dette på er ved at gøre din HR chef (eller chefs chef, hvis i ikke har en HR person) opmærksom på forholdet og give udtryk for din bekymring som selvfølgelig er berettiget. Du kan såklart være uheldig med at din chef er en idiot og derfor begynder at hade på dig, men det er altså ham der gør noget forkert, ikke dig.

Don't shit where you eat.

Skjult ID med pseudonym arneand to. 29 sep. 2011 20:47

@ts
anonymitetsfunksjonen virker ;p

Men overreagerer du?
Tja, litt kanskje.

(mann 37 år fra Oslo) to. 29 sep. 2011 20:49 Privat melding

Dette er vel verst for de involverte selv i tilfelle det skulle tryne og det skulle bli vonde følelser?

Hvis de ikke er avhengig av å samarbeide eller forholde seg til hverandre på jobb, ser jeg ikke problemet.

Skjult ID med pseudonym B-Boy to. 29 sep. 2011 20:51

Ja, du overreagerer. Noe helt enormt også. Er det noe å "forholde seg til"? De har da sitt privatliv, og så lenge dette holdes privat - så kan det da umulig være noe problem for deg.

Alt man skal legge seg borti.

Skjult ID med pseudonym SnillGutt to. 29 sep. 2011 20:51

Jeg mener at jobben er den plassen som har størst potensiale for å finne deg en kjæreste du virkelig matcher bra med. Så er i mot arbeidplasser som har regler mot forhold.
De du jobber med er jo noen av de du blir mest kjent med.
<----->

Skjult ID med pseudonym 123 to. 29 sep. 2011 20:55

Det er retningslinjer for dette i de fleste bedrifters etiske regelverk. Dersom dere ikke har det, så kan man jo ta opp problemstillingen på generelt grunnlag. Hvis dere er 20 stykker har dere sikkert allmøter el.?

Det viktige her er at de det gjelder opptrer i henhold til bedriftens retningslinjer. Det er ganske vanlig, tror jeg, at en leder ikke kan ha et forhold tll en ansatt som rapporterer til vedkommende. Dette er selvsagt ekstremt viktig ift likebehandling, habilitet etc.

Så er det slik da at man tilbringer veldig mye tid sammen med kolleger, og det er jo ikke uvanlig at kolleger finner hverandre. Følelser er vanskelig å styre. Derfor er det også viktig med tydelige og omforente rammer som alle kjenner til og forholder seg til.

Skjult ID med pseudonym Boble® to. 29 sep. 2011 20:57

Faller man så faller man. Er vanskelig å si hva man skal gjøre syntes jeg :)

Skjult ID med pseudonym be-my-Man to. 29 sep. 2011 20:58

TS er du en dame?

Du bør heller konsetrere deg på din jobb vet du.
Hvis du er en dyktig medarbeider det skal gi deg suverenitet og andre skal respektere deg.
Snart skal du merke det blir helt uinteressant for deg hvem puler med hvem i fritiden :)

Skjult ID med pseudonym B-Boy to. 29 sep. 2011 20:58

Har jobbet mange plasser. Både store og små norske selskap. Aldri har jeg opplevd at det har vært ulovlig å rote med kollegaer. Hadde det vært tilfelle, ville det vært booket jobbintervju hele januar. Høres veldig "amerikansk" ut at dette skulle være ulovlig.

Skjult ID med pseudonym Diaz to. 29 sep. 2011 21:08

Det er vel gjennom jobb og venner de fleste finner sin kjære?
Ser ikke helt problemet her.
De har sikkert snakket om dette selv,sammen FØR de gikk inn i et forhold.
Du skriver at de er reiser bort i helger og ferier? Da har det altså vart en stund og altså ikke bare en kort flørt`
Jeg unner alle å finne kjærligheten. Uansett hvor:)

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 29 sep. 2011 21:10

Tror nok de har nok tenkt over dette selv dette "uetiske" paret. Og snakket mye om det. Som jeg sa, går det utover bedriften, så burde du ta det opp med dem. Om ikke, så ikke jobb mot det. Like mye det som kan lage problemer ang situasjonen.

Skjult ID med pseudonym Golddigger to. 29 sep. 2011 21:21

Jeg kan bekrefte at det i noen bedrifter i Norge finnes retningslinjer mot å ha et forhold til de man rapporterer til. Jeg hadde et forhold til min leder der jeg jobbet tidligere, og jeg fikk da en ny leder å rapportere til. Ellers hadde det nok blitt noen heftige medarbeidersamtaler på møterommet. :-p Jeg har også hatt et kort forhold til min leder i den bedriften jeg jobber nå, men har fortsatt han som leder, da jeg avsluttet det ganske raskt pga manglende interesse. Han har ikke mistet interessen, takk og lov for det, fordi jeg drar mange fordeler. :-D

(og herregud som jeg håper anonymitetsfunksjonen virker nå)

(mann 46 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 21:25 Privat melding

Jeg ser heller ikke det store problemet i dette.. Du skriver at han ikke er hennes sjef, dermed så bør det ikke oppstå noen forskjellsbehandling av henne i din avdeling. Selv om dere jobber i ett kontorfelleskap. Ser på dette som storm i ett vannglass.. Slik du beskriver situasjonen pr idag, så er det bare å holde kjeft og gjøre jobben sin.. Skulle ting endre seg i fremtiden, så er det jo selvsagt lov å ta det opp med dine overordnede. Som det sies fra flere her så er jo jobben kanskje det stedet hvor det oftest oppstår romanser :)

(mann 46 år fra Akershus) to. 29 sep. 2011 21:37 Privat melding

@golddigger.. Det kommer jo klart frem i ts sitt innlegg at det er ts og ikke hun som rapporterer til han (sjefen). Da ser ikke jeg helt det store problemet i denne situasjonen. Om det skulle endre seg så ser man jo at det kan by på utfordringer. Så kan man jo spørre seg hvor etisk du opptrer som utnytter sjefens svakhet for deg..

(kvinne 36 år fra Buskerud) to. 29 sep. 2011 21:44 Privat melding

Mulig jeg er litt treg, men jeg skjønner ikke helt hvorfor dette er problematisk for deg, som utenforstående kollega?

Skjult ID med pseudonym alf to. 29 sep. 2011 22:45

God bredde i svarene her og det er jeg takknemlig for.

Jeg føler egentlig selv at jeg reagerer litt vel kraftig på situasjonen, var gjerne litt derfor jeg spurte :)
Jeg hadde ikke hatt noe problem med det hvis vi var en større bedrift med avdelinger og rapporteringslinjer og annen slik luksus. Hadde ikke hatt noe imot å finne noen selv i det tilfellet, så lenge vi hadde en solid organisatorisk avstand. Men hos oss blir vi veldig tett oppi hverandre og har ingen mulighet til å omfordele folk rundtomkring (når jeg sier at han ikke direkte er sjefen hennes er det fordi hun foreløbig har fått sine oppgaver fra sjef-sjefen). Kjønnsfordelingen er forøvrig ekstremt ujevn.

Grunnen til at jeg reagerer er kanskje at det rusker litt vel opp i harmonien vi har hatt og som har vært veldig behagelig. Jeg liker ikke å tenke på hvordan miljøet blir hvis det skjærer seg mellom dem, det vil påvirke alle. Litt som hvis to stykker i en venneflokk blir sammen og så bryter opp. Har opplevd det og det er skikkelig kjipe greier, men venneflokken betaler ikke lønna di i tillegg.

Jeg er egentlig glad på deres vegne, men jeg skulle virkelig ønske de kunne funnet noen utenfor jobben altså.

(kvinne 37 år fra Buskerud) fr. 30 sep. 2011 10:48 Privat melding

Synes du overreagerer veldig! Og hvorfor ta sorgene på forskudd? Dersom det skulle bli et brudd, kan det vel hende bruddet er cleant, og/eller at disse personene er voksne nok til å forholde seg profesjonelt på jobb i ettertid? Næh, ikke vits i å bruke energi på tanker om ting som KANSKJE skjer :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 11:52

Dette mener jeg ikke noe om, men som vanlig synser jeg litt her og der selv om jeg ikke mener så mye :-)

1. Dette er noe som har skjedd mellom to andre som ikke direkte involverer deg.
2. Et potensielt giftemål vil bli mellom de to, og alle hjerter gleder seg.
3. Et brudd vil også bli mellom de to, og da spørs det hvordan dere som hjerter forholder dere...

Jeg har aldri vært typen som får med meg sladder og annet "uprofesjonelt snakk" på en arbeidsplass. Jeg er tydelig og sier det jeg mener til rette vedkommende. Derfor hadde det ikke vært noe problem for meg å jobbet tett med dette mennesket som har et forhold til sjefen. Jobb godt sammen, og unngå å snakke for mye om "dem".

Den samme holdningen ville jeg hatt den dagen det skjærte seg. Jeg hadde ikke vært interessert i å høre om "deres" privatliv på jobben. De har selv skapt en situasjon, og det er opp til dem å løse det. Jeg er både snill og godhjertet, men noen ganger er det korrekt å være profesjonell slik jeg ser det. Den dagen det skjærer seg, får hun ta den "støyten" det er å ikke skulle snakke med sine kollegaer om dette. Og dette hadde jeg nok muligens gjort klart for henne allerede nå - i beste mening for å opprettholde en god dynamikk på arbeidsplassen for alles del. Jeg hadde rett og slett ikke giddet å høre mye om det verken nå eller senere. Det er deres liv....og din jobb!

Så hadde jeg FORVENTET at de begge var ekstra profesjonelle i forhold til det som har med jobb å gjøre.
Og er de ikke det, ville jeg sagt fra. Om dette ikke hjelper, hadde jeg tatt det videre - på samme måte som jeg gjør fra forumet til sukker.no når jeg ser på det som nødvendig for å opprettholde et godt klima ;-)

Skjult ID med pseudonym LeNom... fr. 30 sep. 2011 12:54

I love it when you´re bossy, Z... ;D

Skjult ID med pseudonym LeNom... fr. 30 sep. 2011 13:00

kit001 (29 sep 20:44) : Det finnes da overhode ikke noe i arbeidsmiljøloven som tilsier at en ansatt og en overordnet ikke kan være kjærester? Dét, ville faktisk ikke vært tillatt.

banditten (29 sep 20:46) : loving someone aint shittin´...

Jeg har ikke lest hele tråden, men hvor i all verden har folk det fra at kjærester / par / partnere / ektefeller ikke har lov å jobbe sammen?!...

Et veldig prominent eksemepl finner vi faktisk på landets Storting : Eli og Carl Ivar Hagen...

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 13:01

Ler.....sa jeg no` feil, LeNom? :-)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann fr. 30 sep. 2011 13:08

Hehe, noe sier meg dette er en IT-bedrift med en ansatt dame, og at TS sin uforståelig sterke reaksjon er uttykk for skuffelse og en aldri så liten crush :)

Skjult ID med pseudonym LeNom... fr. 30 sep. 2011 13:14

Z : Hehe... Nope, alt riktig,og helt enig. jeg bare liker det når du er i den modusen der... ;-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 13:15

(jeg vet hvilken modus jeg selv er i i dag, men hvilket modus snakker du om?)

*hoho*

Skjult ID med pseudonym LeNom... fr. 30 sep. 2011 13:59

Z :

Du får ligge og ruge og digge på redet og kose deg i lagunen... selv om bittelitt høstmelankoli kan være bittelitt godt-vondt, er gleden mye bedre... det har du helt sikkert fortjent... kos deg! ;-)

(jeg sa jo at jeg følger med i timen...)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 15:25

...men om du tror at jeg er bittelite godtvondt høstmelankol i dag, så tar du skammelig feil altså, LeNom!

Skjult ID med pseudonym LeNom... fr. 30 sep. 2011 15:38

Nope, trodde ikke det, sensa eufori i solksinnet... så bra! ;D

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 15:40

Utrolig, men her sitter jeg på en terrasse (skrives terrasse med to rrer og to sser mon tro) i tynn bluse og skriver på forumet, og vi skriver nesten oktober i kalenderen. Det er digg, det! Man kan bli lykkelig av sånt, LeNom!

Skjult ID med pseudonym lime fr. 30 sep. 2011 15:40

hmm sånn har vi det på jobben faktisk er ikke lov å rote rundt med andre ansatte eller kunder...alikevell er det forskjell på hvem det er som gjør det..for ja følelser kan man ikke styre..når to på grasrota hadde en ting da fikk de beskjed om at enten måtte de avslutte ellers måtte begge få sparken..men når to av de lenger oppe fant hverandre var det greit...men han blei forflytta..og når noen sånn midt på treet rota litt rundt da bare lo dem av det og syns det var morro...sjøl har jeg klart å være diskre nok når jeg har vårt litt intim med en kunde eller kollega..men ser helt klart at det kan være et problem i arbeidsmiljøet ja...men følelser kan man ikke styre..men etter mine "ting" har jeg slutta med det for blir bare tull og vas og småkleint :P

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 15:42

Nå må jeg si noe som hører til tråden:

Om jeg hadde blitt forelska i en på jobben, kunne ikke engang ti ville hester holdt meg tilbake fra å gjøre det jeg selv ønsket å gjøre. Om jeg hadde blitt sparket pga kjærlighet, må det være den kuleste oppsigelsesgrunnen ever!

Skjult ID med pseudonym lime fr. 30 sep. 2011 15:43

åå kom på en ting..kollega av meg har i flere år hatt en "ting" med øverste sjefen...golddigger med andre ord..og hun gjør det bevist for å på fordeler på jobben..som at hun feks driter i arbeidet men mister aldri jobben uansett hvor frekk hun er mot mellomlederene.. hehe så apropo golddigers..bare kom på det når jeg leste lenger opp her :P alle veit liksom litt at det foregår men alle holder kjeft..heeh morsomt :P

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 sep. 2011 15:45

lime.....det finnes noen som "utnytter" sånt for egen vinnings skyld. Jeg kjenner en jente som både giftet seg og fikk barn med sjefen. Men så fikk hun også den stillingen hun ønsket.

Fint for henne - men selv sitter jeg og ser på og undrer meg over hva - og hvor mye hun egentlig tapte :-)

*ja, hun er skilt nå. Selvsagt*

Skjult ID med pseudonym LeNom... fr. 30 sep. 2011 15:46

Z : ..terrasse er riktig det, og det lød deilig, alt sammen...! :D