Alle innlegg Sukkerforum

Noen som har erfaring med veggfornyer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Oppussern fr. 30 sep. 2011 21:55

Jeg sitter og sjekker div nettsider med tips om å bruke veggfornyer oppå murvegger som er striebelagte.
Er det noen som har erfaring med dette? Kommer til å leie inn svogeren min til å gjøre det, men er det noen som har tips til do´s and dont´s? Han har tapetsert tidligere og er perfeksjonist:)

(mann 44 år fra Akershus) fr. 30 sep. 2011 21:59 Privat melding

Pass på at du får type "recover". Den "vanlige" dekker ikke godt nok...Jeg skal også pusse opp med det og har gjort litt research. Mange som klager over vanlig veggfornyer, men de fleste er fornøyd med recover.

Pass også på at veggen er "jevnt ujevn". Det gjør ikke noe om den ikke er helt plan, men hakk og klumper synes godt gjennom.

Skjult ID med pseudonym Oppussern fr. 30 sep. 2011 22:04

Muchos gracias dude!

Holder det å beregne nøyaktig andel per kvm, eller ville du gått for 1 rull ekstra eller no?

Skjult ID med pseudonym Tiwas fr. 30 sep. 2011 22:07

Aner ikke. Har ikke kommet så langt enda :p Sjekker litt priser, for det er veeeeeldig store variasjoner der ute. Men så er det viktig å få god nok kvalitet på limet også...Jeg skal legge sånn i taket også, jeg, for jeg orker ikke å sparkle og tulle der heller :p

Men jeg ville nok tatt med en ekstra rull (minst) med tanke på kapp...

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) fr. 30 sep. 2011 22:16 Privat melding

Har akkurat fiksa stua med lignende.
Rev ned den gamle stria, for å komme helt inn på betongen, tror det blir bedre da. Kjøpte Recovery/veggfornyer (Byggmakker). Den er ganske tykk så da dekker den ujevnheter godt, men best mulig utgangspunkt gir som kjent best resultat. (derfor er anbefalingen å rive av den gamle)
bruk MYE lim! - da slipper du luftbobler. Legges kant-i-kant. enkelt og greit - og anbefales. Suger mye maling, men 3 strøk duger!
Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Oppussern fr. 30 sep. 2011 22:19

Har sjekket litt selv nå, og noe av poenget med recovery er da at man skal slippe å fjerne gammel strie? Har en dampvasker, men vil sleppe å bruke den:P

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) fr. 30 sep. 2011 22:23 Privat melding

Har aldri brukt dampvasker eller noe som helst kjemi for å få av gammel strie på betongvegg.. Bare tatt tak, og revet den av veggen - lett som bare det. :) Men joda, du skal i utgangspunktet slippe det, men må vaske godt før du påfører lim og sånn da..

Skjult ID med pseudonym Tiwas fr. 30 sep. 2011 22:24

@Oppussern: mitt inntrykk er at du med recover ikke trenger å fjerne gammel strie, nei. Det blir mye søl, støv og ujevnheter. Bruker du "tradisjonell veggfornyer", så må du fjerne den, men med recover har jeg blitt anbefalt å fjerne ujevnheter (sett arbeidslampe bortetter veggene for å se skyggene av dem) og så slenge den oppå det gamle - men som stormende sier - MYE lim.

Skjult ID med pseudonym Oppussern fr. 30 sep. 2011 22:28

Ok. Veggene er strie og den ser bra ut dem, så da er det bare å få vasket veggene og kjøpe masse lim og recover. Takk for gode tips!

Skjult ID med pseudonym Tiwas fr. 30 sep. 2011 22:29

Rådet jeg fikk var å bruke husvask på veggene for å avfette og greier. De sa også at om man tok det rett på mur måtte man grunne først...Men - det er bare en av oss tre som faktisk har gjort dette :p

Skjult ID med pseudonym Oppussern fr. 30 sep. 2011 22:35

Haha, må jo duge å lese noen tips fra internettet også?! Planen er å ikke fjerne strien for å komme til muren, minst mulig jobb takk:P