Alle innlegg Sukkerforum

De Norske Lovene...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym SnillGutt lø. 1 okt. 2011 21:52

http://www.na24.no/article3240003.ece

---

"Men om en er ute etter litt go'biter av sære ting, så bør man gå noen hundre år tilbake i tiden.

Den berømte ekteskapsloven fra 1582 konkluderte med at menn som «krenket» jomfuer, skulle henrettes eller få straff som skulle statuere et eksempel.

Rundt samme tidsperiode var straffen for utroskap dødsstraff, og om man bare hadde sex sammen uten å være gift så var det saftige bøter.

På denne tiden var det heller ingen spøk å unngå å døpe barna sine. Prester hadde relativt vide fullmakter til å straffe ting som å unngå å gå til nattverd eller kirken, banning.

En personlig favoritt skal ha vært å finne i den norske lov av 1687, der alvorlige tilfeller av «Gud, hans hellige navn, ord og sacramenter» skulle straffes med at tungen ble skåret av, hodet fjernet og sammen hengt på en stake.

Det var tider det! "
<----->

(mann 44 år fra Akershus) lø. 1 okt. 2011 22:09 Privat melding

Om kravet til å brygge eget mjød/øl til Jol:
BØTER FOR AVHOLDSFOLK
Den som ikke møtte til drikkelag fikk bøter, mens den som i 3 år på rad unnlot å brygge øl i henhold til loven, ble forvist fra landet, kirken fikk halvparten av hans gods, og kongen resten. Eneste måte å unngå landsforvisning på, var å gå til nattverd å bekjenne sin kristne tro!

Det sies at det er slik Island ble befolket..

Skjult ID med pseudonym kar lø. 1 okt. 2011 22:23

I slektsboka for plassen faren min kommer fra er det masse fotnoter om tilfeller der "bruden er høyst fruktsommelig nedkom for tidlig" og dertil bøter. I et graverende tilfelle av utroskap ble mannen dømt til forvisning på livstid til Finnmarken. Tjenestejenta han hadde seg med ble satt i gapestokk og deretter halshugd...